Hyvä Arielisti!

Brittein saarilla toimivan AOMCC - Ariel-moottoripyöräkerhon Suomen osaston toiminta alkoi 1975. Allekirjoittanut on ollut mukana alusta lähtien, sillä olin perustamassa tämän kerhon haaraosastoa. Pieni yhteisömme koostuu keski-iältään nelissä kymmenissä olevista vanhan ja tunnetun Ariel-moottoripyörämerkin harrastajista, joita kerhossamme on keski-määrin ollut 30 kpl koko maasta. Ariel-moottoripyöriä toi maahamme useampi liike jo alkaen 1920-luvun lopulta. Vuonna 1934 Suomen Koneliike Oy kuitenkin aloitti pyörämerkin maahantuonnin, jolloin myynti lisääntyi toimeliaitten piirimyyjien toimesta voimakkaasti. Pyörämerkkiä myytiin ympäri maata saavuttaen hyvän maineen jo sen aikaisten käyttäjien keskuudessa.

Pienen kerhomme toiminta-ajatuksena on vaalia vanhaa tunnettua koneenrakennusperinnettä kunnostamalla ja käyttämällä näitä kauniita ja luotettavia ajokkeja ja kerätä nykynuorisoa hyvän harrastuksen ja liikennetapakulttuurin pariin, valistaa heitä moottoripyörällä liikennöimisessä sekä tämän pyörämerkin huolto- ja kunnostustöissä. Piiriimme ovat tervetulleita kaikki Ariel-merkkin parissa toimivat motoristit – niin entisöinnistä kuin kustomoinnista kiinnostuneet.

Olemme koko historiamme aikana järjestäneet kesäisen kokoontumisajomme jossakin päin Suomea. Ajankohta on useimmiten ollut juhannuksen kummankin puolen ja tapahtuma on kestänyt perjantai-illasta sunnuntai-aamupäivään. Pientä ohjelmaakin on ollut sekä maaseutu-kierros jollekin nähtävyydelle, vaikkakin tärkein asia on ollut vain jokavuotinen jälleennäke-minen ja ajatusten vaihto.

 Tänä vuonna 2009 järjestämme kokoontumisajomme Kuhmoisten Kylämälle joka on
metsän korvessa Isojärven kansallispuiston kupeessa. Yöpymistiloja on rajoitetusti
ja siksi sisämajoitus järjestetään ensisijaisesti kerhomme jäsenille.

Muut ovat tietenkin tervetulleita teltan kanssa. Ennakkoon kannattaa sitovasti
ilmoittautua järjestäjälle Veikko Virtaselle, jotta paikan päälle voitaisiin varata
riittävästi evästä ja ruokaa. Tarjolla tulee olemaan sauna, soppaa, kahvia ja
sämpylää aamupalaksi. Ajankohta on viikko jälkeen juhannuksen, 27-28.6. Ohjelmasta
ja ajo-ohjeista tiedotetaan "Tapahtumissa"
lähemmin keväällä.


Ariel merkkikerhon esittely (DOC 1,6Mt)

Mikäli olet kiinnostunut toiminnastamme, kerron sinulle kernaasti lisää.

Palaamisiin

Thorolf “Turkka” Priester
gsm: 040-860 5081
e-mail: thorolf.priester(ät)andritz.com