Hyvä juttu Eero, että löysit, kemppiä kesään.
Suomalainen trial-ikoni Lasse Jahn pyysi laittaa seuraavan tekstin esiin ja Lassen sanaan voi luottaa:
VMPK 01-2018 Classic trial
Kiitos kirjailijoille rakkaan aiheen tuulettamisesta. Lisää ilmanvaihtoa mahtunee.
Kun pyöristä on kyse ja foorumi on VMPK:n ja aihe classic trial niin kohteen laitteet lienevät suomessa ennen 1985 jo olleet tai myöhemmin tänne tuodut unohtamatta täällä myöhemminkin syntyneet samankaltaiset. Toki sivuilla voi haikailla tuoreempienkin perään mutta silloin olisi hyvä tuoda se selvästi esille.
Liiottelematta paljoakaan voi todeta että kaikenmerkkisiin classic-trialpyöriin on osien saatavuus hyvä! Espanjalaisiin, englantilaisiin ja esimerkiksi Fanticiin ja Hondan 200.seen jopa oikein hyvä. Muihin voi joutua hieman kauemmin odottamaan osia ja aikaa menee merkkiin ja malliin erikoistuneiden löytämiseen. Ketkä missäkin, mutta hupia kuitenkin.
Kotimaassakin on hyvää osaamista, käymällä tapahtumissa, käyttämällä viidakkorumpua ja näitä sivuja ja yksilöimällä tarpeet löytyy kyllä neuvojia.
Suomeen aikanaan tuodut stereoperäiset pyörät jouduttiin tyypittämään kilvillisiksi koska silloiset kilpailut sisälsivät useimmiten yleisiä teitä. Kustannusten takia meille ei siten tuotu esim. Armstrong, Merlin, Mecatecno, Cagiva, Alpha, Gori eikä englantilaisten pienpajojen tuotteita.
Mutta aikaisemmin ja myöhäistuontina on ajeltu ja kilpailtu mm. seuraavilla: Matchless, Greeves, CZ, DOT, Yamaha, Aprilia, IFA, Garelli, OSSA, Bultaco, Montesa, Honda, Suzuki, Kawasaki ( 1 kpl KT250 ! )SWM, Sprite, Fantic, Italjet, BSA, Francis-Barnett, Triumph, NV, Hva, Pannonia, Puch, Maico, AJS, Norman, Zündapp, Solifer, Monark, Peto, Gilera ja mopotrialissa vielä Helkama Raisu ja Tunturi.
Ja kotimaassa trialkelpoisempia on rakennettu mm. seuraavien koneiden ympärille: Norton, Moto-Guzzi, CZ, Jawa, FN, Demm, Villiers,Morini, osassa itse tehtyjä runkoja.
Ja näitä kaikkia voi vielä elvyttää classic-trial kuntoon!
Lasse