Kirjoittaja Aihe: Classic Vesijärvi-kierros 5.6.2022  (Luettu 4128 kertaa)

Helmikuu 19, 2022, 13:12:17 ip
Luettu 4128 kertaa

Kalevi Heikkinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 64
Vesijärvi-kierros ajetaan taas kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina, joka on 5.6.2022. Lähtöpaikkana on edelleen Messilä-Camping Hollolassa Vesijärven rannassa. Jono lähtee liikkeelle klo 10.00. Tapahtuma on ollut lähinnä vanhojen mopojen retkeilyajona tunnettu vuosien varrella. Mukaan on kyllä hyväksytty nuorempiakin mopoja, jos ainoastaan sellaisia löytyy kotitallista. Tämän vuoden kierros on järjestykseltään n:o 20. Alan kirjata ilmoittautumisia perinteisesti Jyväskylän rompetapahtumassa 5.3.2022. Tietysti minulle voi ilmoittautua suoraankin vanhaan tapaan. Olen paikalla myös rompetapahtumissa Lahdessa 26.3.2022, Tampereella pääsiäislauantaina 16.3.2022 ja Lahden Messukeskuksen Motorshow-esittelyssä vappuna, sekä Jokimaan romppeilla Lahden raviradalla toukokuun loppupuolella.


Uusin kirjani Kahvakouran kertomaa on myös esillä ja saatavana kaikissa mainitsemissani tapahtumissa. Koronan vuoksi meidänkin harrastusalamme tapahtumia on siirrelty tai peruttukin. Uskaltaudun ikäni puolesta riskiryhmäläisenä kuitenkin mukaan rompetapahtumiin maski naamalla. Kaikkihan me toivomme ja uskommekin tuon pandemian katoamiseen tai ainakin merkittävästi vähenemiseen alkavan kevään mukana.


Tervetuloa taas mukaan Vesijärvi-kierrokselle!


Kalevi Heikkinen
Saanakatu 14
15840 Lahti
050-3010600
kalentalli@phnet.fi
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 19, 2022, 13:16:20 ip kirjoittanut Kalevi Heikkinen »

Maaliskuu 16, 2022, 22:43:41 ip
Vastaus #1

Kalevi Heikkinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 64
Ensi viikon lauantaina 26.3.2022 kerääntyy alamme harrastajia Päijät-Motoristien ensimmäiseen rompetapahtumaan Lahteen. Osoite on Mustamäenkatu 95 lähellä Hennalan Shell-jakeluasemaa vanhan Helsingintien varrella entisen Puuilon hallin tiloissa.

Otan myös siellä vastaan ilmoittautumisia Classic Vesijärvi-kierrokselle, joka ajetaan 5.6.2022. Samalla esittelen uusinta kirjaani Kahvakouran kertomaa. Tervetuloa tutustumaan ja haistelemaan kevään tuntua tutun väen ja mielenkiintoisten romppeiden joukkoon!

Kalevi Heikkinen

Maaliskuu 26, 2022, 16:49:31 ip
Vastaus #2

Kalevi Heikkinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 64
Päijät-Motoristien ensimmäinen rompetapahtuma Lahdessa 26.3.2022 keräsi harrastajaväkeä kiitettävästi. Myös Vesijärvi-kierrokselle ilmoittautui mopoilijoita jopa enemmän kuin Jyväskylän romppeiden yhteydessä.

20. Vesijärvi-kierros 5.6.2022 ajetaan ruokailun osalta vanhan perinteisen kaavan mukaan. Viitailan seurojentalon hernesoppatarjoilu lisukkeineen on sovittu emäntien tarjoiluna hintaan 8 €, joka kerätään ruokapaikan ovella. Olisi hyvin tärkeää, että ajoon osallistujat ilmoittaisivat minulle etukäteen, osallistuvatko ruokailuun. Olen ennen ilmoittanut emännille sen lukumäärän, montako mopoilijaa on lähtemässä. Kaikki eivät kuitenkaan ole osallistuneet ruokatarjoiluun, joten ruokahävikkiä on syntynyt. Sitä me emme halua.

Seuraavan kerran olen itse paikalla ottamassa ennakkoilmoittautumisia Tampereen romppeilla pääsiäislauantaina 16.4.2022. Luen tietysti sähköpostiani edelleen päivittäin ja kirjaan sen kautta tulleet ilmoittautujat luetteloon. Mutta todellakin, pankaa jokin merkki tiedoksi, osallistutteko Viitailan taukopaikan seurojentalon ruokailuun.

Jatketaan kevään odottamista!

Kalevi Heikkinen

Maaliskuu 26, 2022, 22:52:03 ip
Vastaus #3

Jari Loponen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 62
Kuva Arto Loponen.
Yamaha RD350 YPVS F, Honda GL1800 GW

Huhtikuu 11, 2022, 21:59:51 ip
Vastaus #4

Kalevi Heikkinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 64
Nyt pääsiäislauantaina 16.4. on Tampereen rompetapahtuma Pirkka-hallissa. Olen siellä mukana ottamassa Vesijärvi-kierrokselle ilmoittautumisia sekä esittelen myös uusinta kirjaani Kahvakouran kertomaa.

On hienoa saada viestejä mopoilijoiden suunnitelmista kesän pitkistä reissuista. Tietysti voisi ajatella, että Hollolan Messilään 5.6. päättyvät pitkät taipaleet olisivat ensisijaisena tavoitteena mopoilijoille sen vuoksi, että saavuttaisivat kilometrikunkun palkintopokaalin. Uskon vahvasti, että varsinainen koettelemus satojen kilometrien ja kymmenien tuntien satulassa istumiseen on ensisijaisena itselle asetettuna tavoitteena. Miten kestän tuon? Saavutanko päämäärän? Maalissa reissusta kertominen kuvin ja värikkäiden tapahtumien muisteleminen on paljon arvokkaampaa kuin pelkkä pokaali takan reunalla tai tallin hyllyllä.

Olen tänään jättänyt poliisille anomuksen yleisötilaisuuden järjestämisestä. Sellainen on vuosien varrella vaadittu kierroksestamme Vesijärven ympäri. Viime vuonna meni tiukille, kun piti hankkia tartuntatautien lääkäriltä lausunto poliisin lupaa varten. Tänä vuonna tuollaista tuskin tulee eteen.

Kalevi Heikkinen


« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 11, 2022, 23:22:39 ip kirjoittanut Kalevi Heikkinen »

Huhtikuu 26, 2022, 01:09:09 ap
Vastaus #5

Kalevi Heikkinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 64
Nyt viikonloppuna 30.4-1.5.2022 on Lahden Messukeskuksessa kaksipäiväinen Classic Motorshow-näyttely. Olen siellä osastollani Kalen Talli vastaanottamassa taas ilmoittautumisia Vesijärvi-kierrokselle. Esillä on myös viimeisin kirjani Kahvakouran kertomaa.

Motoristien osastot ovat lähellä toisiaan. Muutaman moponi lisäksi alueella on paljon hienoja pyöriä. Tervetuloa juttelemaan ja katselemaan!

Kalevi Heikkinen

Toukokuu 04, 2022, 18:57:06 ip
Vastaus #6

Kalevi Heikkinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 64
Laitan liitteeseen Vesijärvi-kierroksen esitteen, koska sitä on paljon kyselty. En tiedä onnistunko, koska en saa pienennettyä sitä.

Kalevi Heikkinen

PS: Enpä tainnut onnistua liitteen lisäämisessä.

Toukokuu 07, 2022, 19:20:43 ip
Vastaus #7

Hannu Kylli

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1254
 • Jäsennumero 2573
Kalevi Heikkinen
Tässä Kalevi esite ja kartta kuvina.

Toukokuu 09, 2022, 23:14:42 ip
Vastaus #8

Kalevi Heikkinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 64
Kiitos Hannu Kyllille esitteen ja ohjeellisen perinteisen kartankin liittämisestä tähän foorumiin. Ilmoittautumiset jatkuvat vanhaan tapaan ja hyvään tahtiin. Aivan kuin pandemiaa ei olisi ollutkaan luetteloin osallistujalistaan mopoilijoita laajalta alueelta. Tervetuloa!

Ensi viikon vaihteessa 14-15. 5. 2022 on Lahden Jokimaan raviradalla mobilistien järjestämä rompetapahtuma. Erityisen komeaa katseltavaa siellä on aina ollut vanhojen komeiden ajoneuvojen näyttely kaviouran laidalla. Jokainen voi tuoda oman historiallisen ajokkinsa nähtäville. Minä olen taas sisääntuloväylän varrella valkoisessa Minissäni ottamassa vastaan ilmoittautumisia Vesijärvi-kierrokselle. Mukana autossani on myös halukkaille uusin kirjani Kahvakouran kertomaa.

Nähdään! 

Kalevi Heikkinen

Toukokuu 15, 2022, 21:48:12 ip
Vastaus #9

Kalevi Heikkinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 64
Nyt Jokimaan rompepäivien jälkeen ennakkoilmoittautuneita on 229 mopoilijaa. Se on keskimäärin tässä vaiheessa samaa luokkaa kuin pandemiaa edeltävien vuosien osallistujien määrä. Kelistä riippuen 300-400 kaasuttelijaa varmaankin tulee paikalle 5.6.2022. Otan kyllä lähtöpäivään asti ilmoittautumisia vastaan, mutta tilaamani 300 pinssiä menevät vanhaan tapaan ensisijaisesti ennakkoon ilmoittautuneille. Tarroja kyllä riittää kaikille.

Pukeutukaa sään mukaan!

Kalevi Heikkinen

Toukokuu 19, 2022, 13:01:54 ip
Vastaus #10

Kalevi Heikkinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 64
Tänään tulleen tiedon mukaan poliisi sallii mustaruutitykillä ammuttavan lähtölaukauksen juhlakierrokselle sunnuntaina Messilässä 5.6.2022. Monenko mopon pakoputken savut vastaavat yhden tykinlaukauksen synnyttämää pilveä? Tule katsomaan! Savut lienevät hieman eriväriset sävyltään, mutta molemmat savumuodostumat tulevat historiallisista kapineista.

Kalevi Heikkinen

Toukokuu 30, 2022, 02:13:30 ap
Vastaus #11

Kalevi Heikkinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 64
Viimeinen viikko ennen Vesijärvi-kierroksen starttia 5.6. on alkanut. Ilmoittautuneiksi on tässä vaiheessa listattu 265 mopoilijaa. Pinssit ovat saapuneet. Niitä tilasin perinteen mukaan 300 kpl. Joka vuosi on pinsseihin tehtävä uusi muotti vuosilukujen vaihtuessa. Säästä tai viime aikojen pandemiasta johtuen osallistujien lukumäärä on vaihdellut melkoisesti. Satojen eurojen pinssikustannustenkin vuoksi olen toistaiseksi päätynyt tuohon tilausmäärään. Kuten esitteessä mainitaan, ensisijaisesti materiaaliset edut koskevat ennakkoon ilmoittautuneita. Helsinkiläisen Pinpops-firman kautta tulevat pinssit on nykyään tilattava neljä viikkoa ennen tapahtumaa, että ehtivät toimittaa tuotteensa.

Moni mukaan tulija minun laillani on varmaankin päivittäin katsonut sään ennustuksia ensi viikon vaihteeksi. Liikkuvien matalapaineiden vyöhykkeeseen kuuluvan maamme sääolot muuttuvat lyhyelläkin aikavälillä. Tänään ilokseni säätieteilijät ennustavat kuivaa keliä ensi sunnuntaiksi. Toivottavasti ennuste pysyisi tuollaisena nämä muutamat odotuksen päivät. Todellinen motoristi ja mopoilija osaa kyllä varautua kelin mukaan. Oli sää sitten millainen tahansa. Tiedän pitkämatkalaisista mm. sen, että Oulu-Kempele suunnan mopoporukka lähtee kiertämään Itä-Suomen kautta liittyen Kitee-Imatra seutujen Solifer-miesten seuraan ajaakseen yhdessä letkassa Messilään Hollolassa. Oulun porukassa ajaa kyllä yksi nainenkin, ainakin viime vuonna. Nuo mainitut mopoilijat kaasuttelevat sitten mopoillansa myös kotimatkan.

Vieläkin toistettuna tervetuloa!

Kalevi Heikkinen


Kesäkuu 02, 2022, 01:57:15 ap
Vastaus #12

Kalevi Heikkinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 64
Vesijärvi-kierrokseen, kuten varmasti muihinkin julkisiin tapahtumiin, vaaditaan poliisiviranomaiselta haettava lupa yleisötapahtuman järjestämiseksi. Ajattelen menettelyä hieman takaperoisena. Useita kuukausia ennen tapahtuman ajankohtaa on tiedotettava osallistujille järjestelyistä. Myös lupa poliisilta anotaan hyvissä ajoin. Käytännössä kuitenkin, kuten tänäkin vuonna, sain nyt neljä päivää ennen mopoajeluamme hyväksytyn luvan. Vuosi sitten vaadittiin viime hetkellä vielä tartuntatautilääkärin lausunto. Aikaa oli vain muutama tunti saada tuo lupa. Poliisilaitos suljettiin klo 16.00 viimeisenä arkipäivänä ennen sunnuntain tapahtumaa. Sain kuin sainkin  asian hoidettua.

Mutta tuo asioiden hoidon järjestys! Jos ensin olisi odotettava poliisin luvan myöntämistä ja sen jälkeen vasta levitettävä sanaa tapahtuman järjestämisestä, niin miten homma hoidetaan tiedoksi laajalle osallistujamäärälle muutamassa tunnissa tai parissa päivässä. Entäpä toisinpäin? Jos lupaa ei tulekaan ja osallistujat ovat jo järjestäneet omat valmistelunsa ja usein pitkähköt reittisuunnitelmansa mahdollisine yöpymispaikkoineen, julistaako tapahtumasta vastaava henkilö paikan päällä, että kiva kun tulitte mutta lähtekää nyt kotiinne saman tien. Viime vuoden kohdalla olin jo päättänyt kantaa vastuuni ja ajattaa mopoilijoilla tutun kierroksen, vaikka lupaa en olisi saanutkaan. Onneksi ei tarvinnut odottaa sanktioita kansalaistottelemattomuudesta.

Uskaltanen lukijoille vielä viitata maamme kohdalla ultrasuureen hässäkkään. Kaikki on etukäteen hoidettu yhteisymmärryksessä ja demokraattisin virallisin metodein. Sitten ilmenee kuin salama kirkkaalta taivaalta änkyrä, joka onkin kampeamassa lupamenettelyä uusille raiteille tai kokonaan putoamaan kiskoilta omien tarkoitusperiensä ajamiseksi. Miten tuollaiseen olisi reagoitava? Meillä ruohonjuuritason harrastajilla ei taida olla muuta vaihtoehtoa kuin odottaa valtaapitävien päätöksiä ja ihmetellä maailman melskeitä.

Meidän mopoilijoiden ja motoristien edesottamukset olkoot selkeät ilman taka-ajatuksia! Vesijärvi-kierroksemme saakoon taas yleisönkin lähtöpaikalla ja teiden varsilla nostalgisiin tuntemuksiin! Varaan myös Miniini viimeisintä kirjaani Kahvakouran kertomaa niille, jotka haluavat painettua tekstiä kotikirjastoonsa. Otan mukaani myös vanhoja pinssejä ja tarroja niitä varten, jotka mukana olleina ovat jostain syystä kadottaneet nuo tunnukset.

Nähdään sunnuntaina!

Kalevi Heikkinen

 
Kesäkuu 03, 2022, 04:24:44 ap
Vastaus #13

Kalle Korpela

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 171
Täällä on auto pakattu ja iltapäivällä töitten jälkeen lähtö Messilään. Tulee taas hieno tapahtuma. Kiitos siitä että näitä järjestetään vaikka änkyrät yrittää pistää hanttiin
Solifer 10 1969 "Laura"

Kesäkuu 05, 2022, 19:52:11 ip
Vastaus #14

Mauno Selin

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 20
Isot kiitokset taas Kaleville järjestelyistä. Keli suosi ja porukkaa oli paljon. Tässä linkki tuoreimpan ajovideoon Vesijärven ympäri.  https://youtu.be/KAueZR2bifM