Rekisteröintisopimus

VMPK Foorumin säännöt

Foorumin sääntöjen tarkoituksena on pitää foorumi mukavana tapaamispaikkana kaikille ja myös niille jotka pistäytyvät foorumin sivuille ensimmäistä kertaa. Kun jokainen kiinnittää sopivasti huomiota viestien sisältöön, foorumikokemus paranee kaikilla.

Veteraanimoottoripyöräklubi Ry:n Foorumi on tarkoitettu ensisiassa Moottoripyöräaiheisiin keskusteluihin ja moottoripyörä- sekä niiden tarvikekauppaan.
Veteraanimoottoripyöräklubin foorumilla esiinnytään omalla nimellä, eli käyttäjätunnus = omanimi.
Säännöt

1 § Kirjoita asiallisesti.
    Rasistiset ja muuten ihmistä, yhteisöä, uskontoa tai rotua loukkaavat viestit ja huumeita käsittelevät ja muuten rikolliseksi toiminnaksi luokiteltavat viestit ovat kiellettyjä. Foorumilla ei saa myöskään levittää laitonta materiaalia tai linkkejä laittomaan materiaaliin. Tällä sivulla ei kirjoiteta nimimerkillä, käytät omaa nimeäsi. Nimimerkillä kirjoittajien tekstit poistetaan ylläpitäjien toimesta. Suomen lakeja tulee noudattaa.
2 § Ei henkilökohtaisia tietoja aiheettomasti.
    Ihmisten nimiä, osoitteita, puhelinnumeroita tai muita henkilökohtaisiksi luokiteltavia asioita ei saa aiheettomasti laittaa foorumiin ihmisten kunnianloukkauksien välttämiseksi. Nimien kohdalla on poikkeuksena Rompetori.
3 § Ei huhuja.
    Vältä huhujen levittämistä.
4 § Vältä jatkuvaa lainausta joltain muulta nettisivustolta.
    Tällöin on myös huomioitava tekijänoikeus-asiat. Muista mainita tekstin/kuvan lähde.
5 § Vältä linkityksiä tuntemattomille sivuille, jotka sisältävät ladattavia tiedostoja.
    Ylläpito ei vastaa millään tavalla mahdollisista viruksien aiheuttamista vahingoista.
6 § Foorumin kirjoituskieli.
    Foorumimme pääsääntöinen kirjoituskieli on suomi. Myös ruotsi ja englanti sallitaan tiettyihin rajoihin saakka. Pääsääntö on yksinkertaisuudessaan se, että jos Valvonta ei ymmärrä viestiä tai osaa siitä, se poistetaan ilman eri varoitusta.
7 § Rompetori.
    Myynti- ja ostoilmoitukset kuuluvat rompetorille. Seuranhakua varten on omat sivustonsa.
    Ilmoittakaa viestissä missä päin Suomea/maailmaa myytävä tavara sijaitsee, sekä mahdollisesti tavaran hinta. Näin säästytään monilta (turhilta) kyselyiltä. Jos myynnissä on samaan aikaan monta eri artikkelia, niin laittakaa ne saman viestin alle. Muista yhteystietosi.
    Tehdessäsi ilmoitusta ja laitat mahdollisesti useamman kuvan/tuotteen myyntiin. Saat ne helposti saman otsikon alle, kun laitat ensimmäisen tuotteen kuvineen myyntiin ja sen jälkeen "vastaat" omaan ilmoitukseen. Näin saat laitettua uuden tuotteen ja kuvan (max. 128kb/kuva)
    Jos myymäsi kohde on esim. Huuto.net sivuilla tai muilla vastaavia sääntöjä käyttävillä sivulla, niin ethän laita niitä tänne myyntiin. Havaittaessa ko. ilmoitus se poistetaan ilman eri varoitusta.
    Kun olet myynyt ilmoittamasi tuotteen, viesti tulee poistaa osiosta.
8 § Tapahtumat-osio
    Ilmoituksia erilaisista tapahtumista ja kursseista yhteystietoineen saa foorumissamme ilmoittaa (myös maksullisista). Olisi suotavaa, jos ilmoituksessa olisi vain yhdet yhteystiedot. Tämä helpottaa Ylläpidon mahdollista yhteystietojen tarkistusta. Ilmoituksia tapahtumista ei tulla hyväksymään monessa eri viestiketjussa. Ylläpidolla on oikeus päättää ilmoituksien yleishyödyllisyydestä, ja näin niiden julkaisusta.
9 § Linkit ulkopuolisiin adresseihin
    Foorumissamme ei ole lupaa kerätä minkäänlaisia adresseja minkään asian puolesta. Näin foorumimme pysyy mahdollisimman puolueettomana. Kaikista asioista voi keskustella, niin puolesta kuin vastaankin, mutta nimen/jäsenkeräyksiä emme tule täällä hyväksymään. Ne poistetaan välittömästi ilman selityksiä. Ellei tähän ole VMPK:n hallituksen suostumusta.
10 § Nimimerkin käyttö.
    Foorumissa esiinnytään vain omalla nimellä. Nimesi yhteydessä voit käyttää persoonallista lisänimeäsi; esim. Matti ”motomasa” Meikäläinen. Myös jäsennumeroa voi käyttää nimensä yhteydessä.
11 § Teletunnisteita keräävät scriptit.
    Teletunnistetietoja keräävät laskurit loukkaavat yksityissuojaa. Tietojen tallentaminen on Suomen lain vastaista ja kyseessä olevaa IP:n näyttävää laskuria ei suvaita myöskään täällä esim. allekirjoituksessa.
12 § Valvonta
    Valvojilla ja Ylläpidolla on yksinoikeus päättää mikä on sääntöjen mukaista, mitkä viestit ja viestiketjut suljetaan ja/tai poistetaan kokonaan sekä kuka käyttäjä joutuu "jäähylle" tai poistetaan kokonaan. Jos sinua on mielestäsi kohdeltu epäreilusti, ota yhteys Ylläpitoon sähköpostilla. Yleiset keskustelut Valvojien tai Ylläpidon päätöksistä suljetaan. Sääntörikkomuksista voi seurata nimimerkin ja IP - osoitteen väliaikainen tai pysyvä hyllytys.