Kirjoittaja Aihe: Konekorttiasiaa  (Luettu 1613 kertaa)

Helmikuu 16, 2020, 17:37:43 ip
Luettu 1613 kertaa

Osmo Leikko

  • *
  • Jäsentiedot Paikalla
  • Viestejä: 461
SVKMK:n vuosikokouksessa 15.2. keskusteltiin myös konekorttiasioista. Viimeisen parin vuoden aikana asioista on keskusteltu ja liikkeellä on ollut myös kaikenlaisia huhuja.

Olen lukenut kaikki löytämäni SVKMK:n vuosikokousten ja hallituksen kokousten pöytäkirjat sekä Pohjoismaisen Teknisen Komitean (NMC) pöytäkirjat vuodesta 2008 alkaen. Lisäksi olen lukenut brittien CRMC:n voimassa olevat tekniset ohjeet ja säännöt, koska ne ovat olleet esikuvana pohjoismaista säännöstöä tehtäessä.

Vuosien aikana on tehty muutoksia, pääsääntöisesti parempaan päin sekä on saatu asioita yhdenmukaistettua Pohjoismaissa. Hyvä niin.

Vuosikokouksessa 15.2. oli esillä tiivistelmä konekorttiasioista, jota ei valitettavasti saatu valkokankaalle kaikkien luettavaksi ja ehkä kaikki eivät kuulleet luettua tekstiä. Siksi seuraavana on ko. teksti kaikille luettavaksi, myös niille jotka eivät kokouksessa olleet paikalla.


"KONEKORTTIASIAA

SVKMK:n hallitus päätti jo 2007 konekorttien 5 vuoden määräajasta. Tätä ei kuitenkaan ole NMC:n toimesta hyväksytty pohjoismaiseksi käytännöksi.
Pitäisikö? Asialla on puolensa. Konekorttien määräaikaisuus Suomessa ei kuitenkaan haittaa muita maita. Tilanteen kehittymistä varmaan seurataan ja keskustelua jatketaan.

Konekortit on saatu yhtenäistettyä Pohjoismaissa. Huomattava edistysaskel yhdenmukaisiin käytäntöihin eri maissa.

Vain aikauden mukaisten moottori/runko-yhdistelmien hyväksyminen on edennyt. Samalla on päätetty, että jos ko. yhdistelmälle on joskus konekortti myönnetty, niin se oikeus säilyy mikäli ei tehdä merkittäviä muutoksia."

Meidän tulee olla todella kiinnostuneita tulevaisuudesta, koska joudumme
viettämään siellä loppuelämämme.

Helmikuu 22, 2020, 16:37:06 ip
Vastaus #1

Jonni Puhakka

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 121
Hyvä Obo
Kerho tarttis tiedottajan,
joka viihtyy netissä ja on kirjoitus- sekä kielitaitonen.
Ystävällisyys ja avarakatseisuus olisi plussaa.
Olisitko tuohon pestiin jatkossa käytettävissä?