Kirjoittaja Aihe: Kawasaki KZ 250E twin  (Luettu 5155 kertaa)

Helmikuu 19, 2021, 13:47:20 ip
Vastaus #15

Petri J Kokko

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 796
 • Ei mainosten orja,muuten kyllä.
Pakettia pukkaa vaikka ei joulu...tai kiltti olekkaan.... mutta kun ei palmujen alle kerta pääse eikä mitään uutta rojektiakaan tarkoitus hommata nyt rahanreiäksi niin törsätään sitten taas tähän pikkasen.

Kärkisytytyksen tilalle..myönnetään ,ei mitään järkeä kun on jo uudet kärjetkin   .. Accentin kärjetön ,siihen taasen kannusti todella hyvät kokemukset Gt380:seen heiltä tilaamastani vastaavasta  eli vaikka uudet perinteiset kipinänkatkojat onkin jo kiinni ja niillä mennään kesään jos toiseenkin varmasti niin asennetaan kun siltä tuntuu vaikka vertailumielessä onko eroa kulkevuudessa&käynnissä  ja eipä nämä ainakaan halpene +harrastukseenhan saakin mennä ;)

Kuvissa kärjetön kuin nyt kiinni oleva Kawasaki NOS kärkilevypaketti vertailukohtana.

Alunperin CB450 "Black Bomberiin" tehty mutta toki myös muihinkin 180 asteen twineihin asennettavissa oleva systeemi eikä omaa erillisiä bokseja,orkkispuolilla toimiva +yksinkertainen asennus.

Perinteinen kärkilevy pois ja alta paljastuvaan keskipakosäätösysteemiin tuo alumiininen holkki vanhan tilalle ,tuo piirilevy kärkilevyn tilalle,johdot kiinni orkkisjohtojen liittimiin kohtaan mistä kärkiinkin liitosjatkos puolien alla.
Kohdistus tapahtuu lyhyesti  niin että F merkki kohdilleen normaaliin tyyliin alakerrasta,virta päälle ja pohjalevyä pyöritetään vastapäivään kunnes LED syttyy niin se on siinä (tai myös strobolla käydessä) eikä sylinterin järjestyksellä tässä väliä kumpaan kohdistaa toisin kuin kärkien kanssa jossa kohdistetaan sytytys välyksen kera vasempaan ensin ,elektroniikka älyää myös sen toisen 180 asteen erolla ottaa kipinäkaartiin.
Uwe lähetti sähköpostiin erillisenä ohjeet Z asennukseen jo silloin kun tämän sopivuudesta kyselin ja käytännössä tietty ihan kuin Hondassakin tuo asennuspuoli ,ainut ero Z johtojen väreissä CB väreihin.
Hintako?  kuukauden toimitusajalla EU Saksasta tilattuna toimituskuluineen 175e ja tätä taatusti olisi joku kysynytkin joko mielenkiinnosta tai päätään pudistellen:"toimiihan ne kärjetkin" mutta elämä on ja kovasti menee nopsaan ,nauttii kun vielä voi.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 21, 2021, 20:01:39 ip kirjoittanut Petri J Kokko »

Helmikuu 19, 2021, 13:57:57 ip
Vastaus #16

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4126
 • Viraton, varaton, vastuuton, mutta velaton.
 Paa kuva myös pyörästä.

Helmikuu 19, 2021, 14:10:33 ip
Vastaus #17

Petri J Kokko

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 796
 • Ei mainosten orja,muuten kyllä.
Ai niin, todella sudokuja ja sanaristokkojakin vaikeampaa on täällä kommentoida,seurata tai pikkasenkin jälkikäteen ymmärtää aiheita kun jostain kumman syystä kuvat hetikohta poistetaan...
Kesäinen kuva piristänee kinosten keskellä ;)
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 19, 2021, 14:57:00 ip kirjoittanut Petri J Kokko »

Helmikuu 19, 2021, 15:12:55 ip
Vastaus #18

Peter Rumjantzeff

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 302
Ajattelen niin että kyllä kärjettömässä voi olla paljonkin järkeä tuon tyyppisessä kymppitonnin kiertävässä masiinassa, joka kulkee vasta kierroksilla. Harvemmin lienee niin sattunut, että teho ja luotettavuus olisi huonontunut kärjettömän sytytyksen myötä. Toki lienee niitä huonojakin ja hajoilevia systeemeitä kaupan. Lisäksi kärjetön ei muuta pyörän ulkonäköä.
Ex: Honda ST70Dax, SL125S, CB125T, CB125TD, MTX125R, CB250RS, CB250N, CB400N, FT500, CB750K, VF750F, CB900B"O, VF1000F2, CBR1000F(4), CBR1100XX(2). Yamaha DT125MX, DT125R, RD125LC(2), RD250LC, RD350LC(2), XJ750SECA, XJ900. Kawasaki Z500, GPZ900R(2), GPZ1000RX.

Helmikuu 25, 2021, 12:36:25 ip
Vastaus #19

Petri J Kokko

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 796
 • Ei mainosten orja,muuten kyllä.
muuten oikein hyvin säilyneessä komentosillassa on pikkasen vaivannut vihreän merkkivalon kohtaa vaivaava kozmeettinen onkelma ,oisko vaihtunut isompitehoista lamppua neutraaliin vai miksi ottanut itseensä, mutta pikkasen sulaneen näköinen lampun kohdalta se on ... vaan nyt löytyi korjaus eli uusi NOS paneeli vanhan tilalle ja koska kyseessä vähemmän kiinnostaviin pieniin ja keskikokoisiin Z malleihin sopiva osa niin hintakaan ei päätä huimannut .. ::)
Minusta museopyörässä tämmöiset pikkujutut voi joko kruunata tai  huonoudellaan pilatakkin isomman kokonaisuuden ,vaikka toisaalta eihän tämmöisellä hifistelyllä käyttöön tai arvoon mitään merkitystä ole mutta vissiin luonnekysymys ja liikaa aikaa .. :-[
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 25, 2021, 19:47:28 ip kirjoittanut Petri J Kokko »

Heinäkuu 07, 2021, 11:34:59 ap
Vastaus #20

Petri J Kokko

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 796
 • Ei mainosten orja,muuten kyllä.
Pitkästä aikaa palataan tähänkin julkisesti yksityispuolen sijaan ja oudolla nollaysillä on tullutkin huolettomia kilometrejä hellejakson aikana nelisensataa lähistön pikkuteitä kierrellen johon se on oiva peli kerrassaan ,on kuin puoliuudella 40v pyörällä ajelisi,ei kuulu kolinoita,vaihteet toimii kuin ajatus kuten muukin tekniikka nyt venttiilien+nokkaketjun säädön ym huoltelun ja varsinkin noitten kärkijuttujen ratkettua (uusi NOS kärkilevy siihen kuuluvine kärkineen  kiinni)eikä merkkaa alleen tai muutakaan häikkää ilmennyt..kop kop.
Se Accentin kärjetön yhä asentamatta tai oikeastaan sitä on tullut 1 päivä värkättyä mutta CB450 kärkilevyn ulkomitta onkin erikokoinen eikä sitä saanut paikoilleen jolloin otin Uween yhteyttä,mietittiin koska hän ei ollut tiennyt tätä ja lähetin ylimääräisen kärkilevyn sinne malliksi ja tekivät tähän uuden ns käsityönä...takuuseen tietty.
Jos joku siitä kuvan haluaa tai muuta tietoja niin mikäpä siinä,kertokaa vaan.

Kovasti tämä on huomiota herättänyt jo kumisevalla äänellään,ulkonäölläänkin kaupan pihassa tultu ihmettelemään eli taitaa vanhoja japski pikkupyöriä näkyä kaikenkaikkiaan hyvin vähän liikenteessä enää kun kaikilla tarvii olla tonninen muoviluoti tai SE suomen yleisin mp merkki nykyään eli tämmöiset joutaa pihanperälle,mökkimopoiksi eikä ainakaan kilpiin tieliikenteeseen ihmisten ilmoille.
Semmoinen 80-100kmh onkin tämän ominta aluetta ja pikkutiet mutkineen sopii kuin nenä päähän,ei kiireisille eikä isoille pääteille mieluusti.


Noh,tuli mieleen että koskahan tähän on teleskooppien öljyt vaihdettu vaiko koskaan kun ex omistajaan ei enää saa yläkertaan yhteyttä eikä jälkipolvi tiennyt tärkeämpiäkään asioita
tämän historiasta niin arvailuksi jääkin.
Joo,kyllä alapäässä on tyhjennysproput ja öljyä näyttää olevan,ei vuoda eikä äännä mitenkään tai ihmeen löysä jos kovakaan joustoltaan.
Kertokaapa sitten miten 1 ihminen 2 käden kera saa vaihdettua ilman hermojen menetystä ja kesänsä pilaamista öljyt teleskooppeihin,kas kun näkymä on tällainen eli siellä on lukkorenkaat+tulpat kierrekorkkien tilalle joka se normaaliratkaisu...


Niin,lukkorenkaat tietty irtoaa lukkurengaspihdeillä tai vaikka ruuvareilla ja tulppakin taatusti sen myötä mutta miten ne saa takaisin jos teleskoopit paikoillaan,omaa normaalit käsityökalut ja -voimat?
Voiko noita tulppia esim kikkailen painaa alaspäin jousta vastaan  tarpeeksi irrottamatta lukkorenkaita ja liruttaa öölit raosta sisään tai vaihtaa kenties tyhjennysreiän kautta "vastakarvaan"koska jouset tuntuu olevat senverta jäykät puuvarrella jousta vasten tuosta tulpasta alaspäin painaen ,pyörä siis keskituella, että tietää jo etukäteen että kaljaa kuluu jos lukkorenkaat napsauttaa paikoiltaan niin ajot on ajettu pitkäksi aikaa,sitä ei saa kasaan.
Tätä on tutkittu ulkomaisia palstoja myöden ja kikkaskonsteja on juuri nuo 2 esimerkkiä tai jättää vaihtamatta,voi myös ottaa teleskoopit irti(ei kiinnosta) tai hommata ylimääräisiä käsipareja ellei rei"itä tulppia+kierteytä niihin pienet tulpanreiät paikoillaan(mennee lastuja sisään) vai miten tämä on ollut alunperin tarkoitus ratkaista?
Noita tulppia ei nimittäin tahdo löytyä mistään kuten ei noita lukkorenkaitakaan(jos rikkoutuu,katoaa tai muuten sössii) ellei just tiedä kokoa löytää yleismalliset  tai mahd toisista malleistakin koska monenkokoista tyrkyllä.
Tietää jo kokemuksesta että ennenkuin tekee mitään on varalla oltava valmiina varaosaa eikä sitten vasta ihmetellä ja etsiskellä..siis kuten ennen tahtoi olla.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 07, 2021, 12:00:29 ip kirjoittanut Petri J Kokko »

Heinäkuu 07, 2021, 16:07:54 ip
Vastaus #21

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 11971
Tuossa voisi olla tilaa käyttää ulosvetäjää-tässä
tapauksessa siis sisääntyöntäjää... :D

Kynnet tuonne yläkolmion alle ja karjellä painaa kuppia ja
poimii lukkojousen vaikka tikkanuolen kärjellä urastaan.

Näppärä tekee tuohon ihan oman kalunsa-jolloin ei
ainakaan leuat luiskahda ja koko hoito tulee päin kirsoa...

t. Markku

Heinäkuu 07, 2021, 19:03:59 ip
Vastaus #22

erkki kuparinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 845
 • Kawasaki A 1 R
     Ei tarvita ulosvetäjää eikä lekaa  ,vähän notkeaa öljyä lukkorenkaan päälle ja puutuurnalla painat tai jos ei mene naputtelet
     vasaralla alaspäin ja öljy voitelee männän ja jousi työntää sen ylös kun saat korkin herkään liikkeeseen otat lukkorenkaan pois
     vaikka sillä tikankärjellä ,sitten painat korkin syvyksiin ja päästät sen nopeasti ylös se hypää ihan syliin. Nyt alaruuvit auki öljyt ulos
     uutta suoleen ja hyvää hellekesää.

Heinäkuu 07, 2021, 21:57:50 ip
Vastaus #23

Petri J Kokko

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 796
 • Ei mainosten orja,muuten kyllä.
Näppärä tekee työkalun joo,mitäs ne tekee jotka ei niin näppäriä.. ::)
Alustavasti jo päivällä ruiskautinkin  tuonne CRC tyyppistä irrotusöljyä,näytti senverta hapettuneelta ja aattelin tokko tuo haittaakaan sinne tekee mutta onpahan ainakin aikaa muhia tekipä asialle jotain nyt tai ei.
Painoin vasaran puuvarrella kokeeksi päivällä meneekö tuo kuppi miten alaspäin ja pikkasen meni kohtuurunttauksella.
Naputellut en,enempi varovaisesti tunnustellen tilannekuvaa hakien onko tässä onnistumisen mahdollisuudet hyvät vai olemattomat,enpä tiiä.
Meinaat siis että pikkasen irrotusöljyä ja nitkuttelen eestaas kuppia jousta vastaan että notkistuu ja sitten lukkorengas pois niin aukeasi nätisti räjähtämättä silmille ja saisi jopa takaisinkin?
Kait sitä yx silmäsenäkin aika kuluu,ei senpuoleen.
Eikö vanhoja öölejä siis tyhjennetäkkään ennenkuin yläpään avaa..hmmm...miksei?
Onko tähän operaatioon muuten joku virallinen Kawasaki työkalu vai miksi tämä aikansa idea jotenkin tyhmän tuntuinen kierrekorkkiin verrattuna?
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 08, 2021, 09:40:59 ap kirjoittanut Petri J Kokko »

Heinäkuu 08, 2021, 08:18:30 ap
Vastaus #24

Pertti Rintamaki

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1742
Minä ottaisin putken kerrallaan käteen ja vaihtaisin stefatkin samalla, kun ne kuitenkin alkaa kohta vuotaa.
Ja miksi putki kerrallaan.....pysyy kolmiot linjassa, kun toinen on paikallaan kireällä.

Heinäkuu 08, 2021, 08:36:11 ap
Vastaus #25

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 11971
Näppärä tekee työkalun joo,mitäs ne tekee jotka ei niin näppäriä.. ::)
Alustavasti jo päivällä ruiskautinkin  tuonne CRC tyyppistä irrotusöljyä,näytti senverta hapettuneelta ja aattelin tokko tuo haittaakaan sinne tekee mutta onpahan ainakin aikaa muhia tekipä asialle jotain nyt tai ei.
Painoin ns puutuurnalla eli vasaran puuvarrella kokeeksi päivällä meneekö tuo kuppi miten alaspäin ja pikkasen meni kohtuurunttauksella.
Naputellut en enkä muutakaan poppakonsteja,enempi varovaisesti tunnustellen tilannekuvaa hakien onko tässä onnistumisen mahdollisuudet hyvät vai olemattomat,enpä tiiä.
Meinaat siis että pikkasen irrotusöljyä ja nitkuttelen eestaas kuppia jousta vastaan että notkistuu ja sitten lukkorengas pois niin aukeasi nätisti räjähtämättä silmille ja saisi jopa takaisinkin?
Kait sitä yx silmäsenäkin aika kuluu ja tallissa olevaa metallinpaljastinta ei tälle kesää vielä käytettykään,nämähän varsinaisia aarteita onkin heinikosta piipata.

Eikö vanhoja öölejä siis tyhjennetäkkään ennenkuin yläpään avaa..hmmm...miksei?
Onko tähän operaatioon muuten joku virallinen Kawasaki työkalu vai miksi tämä aikansa idea jotenkin tyhmän tuntuinen kierrekorkkiin verrattuna?No- mitä olen katsellut kuvia tekemisistäsi- kyllä se kalu sulta syntyy!
 ;)
t. Markku

Heinäkuu 09, 2021, 10:37:17 ap
Vastaus #26

Petri J Kokko

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 796
 • Ei mainosten orja,muuten kyllä.
Kuppi painuu ehkä puoli senttiä koko 100kg atleettisella lihasmassallani pikkasen yläviistostakin avitettuna että saa kunnolla runtattua joten ...hmmm...täytyy tuumia kestääkö otsasuonet räjähtämättä ,meinaan jos lukkorengas pitää saada paikoilleenkin 1 kädellä toisen yrittäessä painaa kuppia jousta vastaan kohtuullisen ahtaassa paikassa omille pikku kätösille.
No,yleisön pyynnöstä tässä se päivitetty kärjetön sytytys jonka ulkomitta isompi aiempaan ja nuo komponentitkin johdotuksineen pikkasen muuttuneet Uwen miettiessä asiaa tuon kärkilevy mallikappaleen myötä.
Aiempaa ei saanut pysymään kohdillaan mitenkään koska sitä ei saanut kiinni liian pienikehäisenä noiden kiristysruuvien alle tukevasti joten se heilui liikaa ja sytytys ei tietty pysynyt kohdillaan+paukkui ym jännää sen tovin mitä kokeilin ja otin yhteyttä valmistajaan että mikähän tässä nyt mättää: asentaja,asennus vai tuote?
Nyt pitäisi pelittää.. oletettavasti ja olivat aiemmin tehneet  kärjettömiä asiakkaille vanhaan 1 sylinteriseen Z250:seen mutta 2 sylinteriseen versioon eivät.
Ovatko taasen näiden 1 ja 2 syl kärkilevyjen ulkomitta sama/erimoinen,en tiedä.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 17, 2021, 17:20:13 ip kirjoittanut Petri J Kokko »

Elokuu 17, 2021, 17:43:06 ip
Vastaus #27

Petri J Kokko

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 796
 • Ei mainosten orja,muuten kyllä.
Ajokausi rupenee olemaan muutaman ajokerran vajaa The End tälle vuotta,ainakin  jos kevyt ajoasu kriteerinä ja lämmin auringonpaiste vaatimuksena kuten minulla...kolottaa muutenkin,kiitos kysymästä.
Tämänkään kanssa ei ole pahemmin puuhastelu ,pikkunäpräystä ja ajettu muutama sata km,hissukseen ja naatiskellen.

Kuolinpesästä löytyi sittenkin ne kadonneet paperit Z osalta eli kovin kaivattu museotarkastuspaperi ,ruotsalaisia vanhoja vakuutuspapereita ja  katsatuspapereita kuin tullin papereita tämän pyörän osalta eli perikunta otti
yhteyttä vielä yli vuoden päästä kaupoista ja lähetti ne  minulle vaikka yhtä hyvin olisivat voinut heittää paperinkeräykseen helpommalla päästen :)  eikä kukaan olisi tiennyt mitään mutta heidän isäukko oli ollut harrastaja ja että nämä kuuluvat tokikin hänen ex pyörän seuraavalle omistajalle jos löytyvät..kiitos vielä kerran,hienosti tehty.


Todella mielenkiintoinen kattaus josta selviää että pyörä on rekisteröity uutena Ruotsissa 31.12.1978 ja vuosimalli näkyy vanhassa Ruotsin rekisteriotteessa kuin vakuutuskirjoissakin,myös museoajoneuvotodistuksessa jossa maininta vuosimallin määrityksenä Ruotsalaisen rekisterikirjan.
Vanhassa katsastustodistuksessa(Ruotsissa näköjään mp:tkin katsastetaan ?) löytyy mittarilukema 7343km ja vuosi 2006.
2008 oli mittarissa 13184km ja sen jälkeen enempi vaan seissyt näköjään.
Viimeisin moinen paperi vuodelta v2014 jolloin mittarilukema 13819km eikä se tänä päivänä ole vielä kuin reilu tuhat km tuohon päälle lisääntynyt eli kovin on ajot jääneet vähiin
senjälkeen siellä kuin myös tänne tultuuan eikä tahti ole kova ollut naapurissakaan pyörän ikään verrattuna.
Alkuvuosinaan ollut käytännössä ajamattomana.


Loppupäätelmä on hyvin mielenkiintoinen ja outo eli pyörä on todellakin 1978 ja UUTENA Ruotsiin rekisteröity!

Parin ex Ruotsiomistajan nimet löytyy tuosta nipusta ja Tukholman seudulla pyöritään koko ajan kun heidän osoitteitaan tutkii mutta yllätys yllätys,ne 2 ovat täysin suomenkielisten ihmisten nimiä osoitteineen silloin sijaiten Spångassa ja Rimbossa,siinäpä ne ehkä kaikki ,vaan miten Herra 1 Spångassa (jääkööt nimet nyt mainitsematta)on päätynyt ostamaan jopa ehkä uutena E tyypin numeron 9 joka aika erimoinen tutumpaan -78 A tuontantopyörään  mutta kun E tyyppiä ei myyty täälläpäinkään Eurooppaa saati Pohjoismaissa?
Twinejä ei kait Suomessa ollenkaan mitään kirjainversiota ?
Suomipoika on myynyt Suomipojalle ketjussa Ruotsissa mutta nyt Suomipojilla Suomessa pikkasen aina pohjoisempana edellisestä ;)


Tulli oli käyväksi myyntiarvoksi määritellyt 50e joten veroakaan ei kehdattu kantaa tästä haaveiden status-symbolista kuin 6e mutta kun jäi alle kympin niin annettiin anteeksi,vie pois ja..ööh.. hmmm...nauti löydöstäsi.Arvoitukseksi jäänee mistä Kawasakin liikkestä myyty siellä ja mistä ovat moisen myyntiin saaneet,melko varmasti myös se numero 8 kulkenut samaa tietä ja samasta liikkestä ?
Nuo aivan ensikäden paperit puuttuu,tyyliin kauppakirja,takuutodistus,kuitti tai huoltokirja/käyttöohjekirja leimoineen jne.
Ne olisi saattaneet olla hyvinkin mielenkintoisia papruja.


Monet ajattelee että onpa väliä,täyttä ajanhukkaa eikä vaikuta ajamiseen eikä muuhunkaan,mutta aikaa kuulkaa piisaa viimeiseen henkäykseen meillä kaikilla eikä kait tulla väliä katsooko tv:tä tai kiikaroiko naapureita ja minusta vanhojen vehkeiden taustatiedotkin mielenkiintoisia ja onpahan estämässä osaltaan kalkkeentumista,kansanterveys kiittää.


Toisaalta aika moni sitäkin ihmetellyt ääneen koko ideaa persus pystyssä itämaiseen tapaan konttia jonkun romun alla kesää talvea ..   :o  ....aikuinen mies ::)
« Viimeksi muokattu: Elokuu 18, 2021, 16:59:15 ip kirjoittanut Petri J Kokko »

Kesäkuu 10, 2022, 22:04:11 ip
Vastaus #28

Petri J Kokko

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 796
 • Ei mainosten orja,muuten kyllä.
Jaahas,kesäkausi avattu tälläkin vehkeellä ja peräti jotain saatu tehtyäkkin tämän hyväksi muutakin kuin haukoteltu ja taskubiljardia pelailtu ... ::)
Tahtoo olla käynnistysvaikeuksia vuosi vuodelta enemmän saada inspiraatiota :( vaikka tekemistähän näiden harrastevehkeiden kanssa piisaisi,onneksi sentään toimivia kaikki
ja enempikin ylläpitoa,paitsi tuo Fanticci joka semmoinen pikkukiva projekti jahka pääsee mopofiiliksiin joiden täyttämiseksi onneksi tuo MINI olemassa ja kohtuuahkerasti käytettykin huvin ja  kauppakassin yhdistelmänä kanssaihmisten iloksi.

Se jäi tämän Z kanssa pähkiminen noiden etuteleskooppien öljynvaihtoon ja siinä noiden "korkkien"avaaminen&sulkeminen mietitytti näin pitkään meneekö hermot heti kättelyssä jos kovinkin jäykkä tuo jousi joka ampuu ensin korkin kattoon ja mites ne saa kiinni kömpelöin nakkisormin lukkoprikan kera paikoilleen kun mitään erikoistyökaluja tuommoiseen ole (jos semmoisia onkaan ),ahtaat paikat ja kohtuuhuono näkyvyyskin kohteeseen.


Teleskooppien irrotus..jaaa....varmaan paras oikeaoppisin ratkaisu mutta minä tein paikoillaan tai ainakin ensin kokeilla onnistuuko siten?Tarkoitti sitä pitkään että antaako olla (kuten monet  muutkin tekee...)kun hyvinhan nuo toimii ja ehkä joku tarkka& kelpo ex omistaja vaihtanut öljyt joskus..senverta tyhjennysruuveja raotettu aiemmin että näki jotain mustaa sieltä tunki ulos ja pitänyt siis liemet sisälläänkin.

Tuttu tilanne varmaan monelle niilleekkin joilla tulpat/kierrekorkit yläpäissä ja tyhjennysreiät alapäissä mutta ainakin niille joilla ei tyhjennysreikiä enää ole,paineistuksetkin ja homma imuhommia tai teleskooppien irrotus joka tietysti se virallinen ja paras tapa mutta aika moni luistaa koko öljynvaihdot putkistaan laiskuuttaan tai homma mietityttää muuten kunhan nyt ajamaan pääsee ja vanhuksissa tietty eri juttu kuin varsinaisissa käyttöpyörissä tämä vaatimustasokin.
Vuotavat tiivisteet tai muut remonttia vaativat jutut tietty vaatii irrotuksen ,se ei onnistu tälleen oikopolkua pitkin.


Siinäpä alustukset ja sitten virallinen osio kaaviokuvineen+tekninen selostus ;)


Eilisaamuna tuntui siltä jotta tänään se tapahtuu ,otetaan härkää sarvista ja kokemuksien kartutusta mielenkiinnosta,aurinkokin helli ja v käyrä normaalia matalammalla joka tietysti riskipeliä aloittaa hyppy tuntemattomaan,yleensähän mikään ei mene suunnitellusti ja parintunnin homma tarkoittaa paria päivää.


"Nollaysi" keskituelle ja pikkasen viritellä lisää peräpainoa että etufillari kohoaa ilmaan irti maasta vapauttaen jousivoiman mahd hyvin sekä tyhjennystulppaa auki mutta varmuudeksi puoli kerrallaan toimien että täyskatstrofin sijaan ehkä vaan puolikas jos ei onnistu.

Purkki+rättiä alle ensihätään sekä semmoinen kaupan hedelmäpussi reiän ympärille vapaalla tyylillä kiedottuna sekä pumppausliikkeitä muutama,musta tavara roiskui pussiin eikä seinille.
Muoviset peitetulpat putkien päistä pois yläpäästä jotta päästään näkemään+käsiksi kohteeseen,ne muovitulpat lähti sormivoimin irti helposti.

löysäsin teleskooppien kiinnikeitä aivan putkien yläpäiden tasolta jotta metallitulpat liikkuisi paremmin ja paras ratkaisu oli painaa metallitulppia isoilla pihdeillä joihin tehnyt teipistä pehmukkeet naarmuutumisenestoiksi painaen tulppia senverta alaspäin jotta hyvin kapealla pikkuruuvarilla saa kangotettua lukkorenkaan irti kun tuli näkyviin paremmin urastaan ja tovin tumpeloinnin jälkeen näin tapahtukin
eikä mikään ampunut otsaankaan tai kolahtanut tallin kattoon vaan metalitulppa pumpsahti senverta ylöspäin jotta sai sormin nostettua pois putkesta,hyvältä näyttää tähän asti. ::)
Toinen puoli oli pikkasen tihkeämpi mutta jousivoima pullautti tulpan pieneen ilmakaareen putkesta kun pikkasen keinautti etupäätä.


Jousi tuli näkyviin mutta sen osalta en tehnyt muuta kuin ihmettelin puhtaita näkymiä mutta jonkinmoinen puhdistusoperaatio käsitti yläpäästä kaadettua bensaa(!) joka kivasti lorisi alapään tyhjennysreistä kaaressa alla olevaan astiaan eikä ollenkaan pahannäköistä tavaraa väriltään tai epäilyttäviä partikkeleita seassa.

Tuulettelua tovi ja 140ml uutta öljyä tilalle ohjeen mukaan kunhan alapään ruuvit ensin kiinni.
En mitannut tikulla tai ottanut jousta pois tms hifistelyä,ruiskulla annostelin oikean määrän ja eihän siellä vanhoja jämiä voi olla kun läpihuuhdeltu putki ja reikä alapäässä eli tarkkuus operaatiossa ns hyväksyttävä vs silmällä mitaten "sopivasti".

Tämä on niin vanha vehje että ihan moottoriöljyä suositeltu,5w20 kataloogeissa, mutta päädyin tallin purkkipattereista (dextron 3 )ATF öljyyn jota sitäkin lukemani mukaan  iät ajat käytetty teleskoopeissa siinä kuin moottoriöljyjäkin nykyajan virallisten fork oilien kera ,näissähän löytyy sitten eri koulukuntia kuka käyttää ehdottomasti mitäkin ,osa sekoittelee jopa omat coctailinsa mutta tämän käyttötarkoitus on vaan ajella nautiskellen ja teleskooppien toimia normaalityyliin olematta senkummemmin erityisen jäykkä tai löysä saati ratapeli.


Vapaa ilmakuplien nousu tovi senkummemmin ilmaamatta,korkit kiinni samoilla metodeilla kuin avaus onnistuen kohtuuhyvin yksinäänkin saada lukkorenkaat uriinsa ja hyvinhän tuo toimii ollen pikkasen jäykempi kuin aiemmin elikkäs hyvä tuli amatööritason työksi eikä mennyt hermotkaan,hyväminä.


Sitten ois tuo Accentin kärjetön sytytys vaikka hyvinhän tuo noilla uusilla kärkillä kera uuden NOS kärkilevyn toimii ,ei senpuoleen.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 11, 2022, 10:39:49 ap kirjoittanut Petri J Kokko »

Kesäkuu 23, 2022, 22:08:59 ip
Vastaus #29

Petri J Kokko

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 796
 • Ei mainosten orja,muuten kyllä.
Peräti 8-10 kertaa näköjään katsottu z:n teleskoopiöljyjen vaihtokuvia...wau...kiinnostus hurjaa :D tubekanavan paikka mainostuloilla elellen.


Noh,jonkinverran ajeltu,oisko reilut 100km peräti ja pikkasen oudolta tuntunut tyhjäkäynnin vaellus ja ylimääräiset pienet aivastelut muutenkin jotka ei mitenkään pahassa mallissa ollut mutta absoluuttiselle sävelkorvalle liikaa,kas kun se viime
kesänä vaeltanut tai yskinyt yhtään ja koko laite toimi kuin japanilainen kello.
Aattelin josko vanhat bensat ,kaasareiden kertymät talven seisonta-aikana tai käyttämättömyys yleensä olisi syypää ja siitä elpyisi itsestään paikoilleen asettuen pikkuhiljaa,näinhän monesti näissä vanhuksissa käy jotka seisoo pitkään ja käyttöaste vaatimatonta tasoa että siitä ne paranee kunhan ajaa kilometrejä menemään.
Harrasteautossa käynyt juurikin näin eli käynti tasaantunut eikä hydrauliset nostajatkaan ,tai se oireillut yksi, enää klapise kylmänä vaan käy kuin ompelukone ja syynä lienee että tänä kesänä tullut ajettua harvinaisen usein.


Kawan käyntiongelmaa tuli tutkittua ja sitä ainoaa säätöruuvia säädeltyä mikä noissa keihineissä on ja jossa peräti puoli kierrosta säätövaraakin eli tässä ei päde edes viralliset säätöohjeet vaan kaasuttimet ovat erimoiset kirjoissa oleviin verrattuna joissa säätöruuvi oikeasti pyörii normaalisti kierroksia,tässä rajattu muoviklipsulla joka ruuvissa kiinni ollen samaa valuakin. Molempien kaasuttimien kyljestä löytyi leima jossa numerorimpsu kirjainten kera ja perässä lukee : proto.


Mikäs se sitten voisi aiheuttaa pientä vaellusta tyhjäkäyntiin ja vihjeen antoi tyhjäkäyntiruuvin säätö(joka yhteinen kaasuttimien välissä semmoinen iso nuppi ylöspäin)ja sattumalta tönäisin jotain siellä säätönupin tietämillä olevaa jolloin moottori yskäisi ja sammui.
Ahdas paikka ja eihän sinne oikein näekkään,käsikopelohommia etsiä nuppi käsiinsä ellei ota tankkia pois jolloin näkymät avautuu oikeinkin hyvin.
Oisko huono johtoliitos ...vai kumikurkkumurhetta noin ykkösvaihtoehtoina.


Johdot oli hyvin orkkisliitoksissaan ja tankkinkin oli irti että pääsi tutkimaan johdotuksia tarkemmin mutta ei niistä mitään löytynyt silmämääräisesti.
Entäpän sitten ne kumikurkut?
Silmämääräisesti ok ja pehmeältäkin tuntuivat vielä yli 40v jälkeen mutta käytännön kokeeksi tankki kiinni,kone käyntiin ja starttipilottia ruiskimaan kumikurkkuihin&niiden liitoskohtiin ....jolloin käynti joko takerteli heti tai sammui koko laitos .


Jaahas,niinpä tietysti ja kuten tiedetään niin niitä ei aikuisten oikeasti kotikonstein korjailla tai ainakaan minä en enää rupea moiseen pelleilyyn ala koska lopputulos on kaikkea muuta kuin varma saati katseenkestävä ja entinen kimmoisa kumi on entistä tavaraa halkeamineen tai ilmankin,piste.Ilmanputsariin vievät putket irti kaasreiden perästä ja kaasarit irti kurkkujen klemmarit irrottaen eli siinähän ne nyt olisi tyrkyllä ja teoriassa helposti käsillä.


Saadappa pian puoli vuosisataa kiinni olleet pehmeän oloiset ruuvit irti sylinterin päästä jotka ristipäillä ja tilaa niukanlaisesti edes lyhyelle meisselille saati miten saada painettua suoraan&voimalla ja käännettyäkkin nylppäämättä ruuveja..kerran kun lipsahtaa niin näkymät ruuvinkannassa sen mukaiset ja kaksi lipsahdusta rupeaa olemaan maksimi saada oikeaoppisesti irti.
Joo,toinen puoli tuli nylpättyä ruuvit tuhoten silleen perinteisesti mutta systeemejä hioen oikean puoleiset ruuvit aukeni napsahtaen kunhan rakenteli "erikoisavaimen" täsmälleen istuvasta pitkähköstä irtokärjestä jota pikkasen vielä kopautti ristipään uraan ja siihen kantteihin passeli pieni hylsy päähän+räikkä vääntimeksi .
Ois kannattanut aloittaa heti tuolla tyylillä niin verta,hikeä ja kyyneleitä olisi säästynyt....
Tiukassa olivat,hapettuneet alumiiniin.
Käsin käännellen näkyi kumeissa alkavia murtumia joita ei paikoillaan erottanut vaikka miten tutki muka tarkastikkin.
Eipä ihme jotta pikkasen jo rupesivat vuotamaan ja tuntuu että ne voi vuotaa kumin läpikin vanhennuttuaan tarpeeksi vaikka silmämääräisesti vikaa erota minkäänmoista.Mistäpä z250 sitten löytyy uudet ja laadukkaat kumikurkut,hyvä kysymys.


Kohtuu harvinaista herkkua löytää ja ensimmäisenä tuli Ebaysta japanista tämä crutzimage jolta tuntuu löytyvät läjäpäin kumikurkkuja japanilaisiin ja onpahan tullut Gt380 moiset aikoinaan tilattuakkin...täyttä roskaa jotka kumia nähneetkään mutta mainostaa laadukkaina.
Yhden kesän jälkeen valtavasti halkeamia ja ei niitä saanut pitämään millään konstilla uunituoreeltaankaan sen hetken kun olivat ehjät eli eivät istuneet kuin alkuperäiset jonka näki jo vertaillessa orkkiksia niihin vierekkäin eli halvalla tehdyt "yleismallit".
Moiset ostamalla ei saa kuin pahan mielen täälläpäässä ja saa samantien alkaa etsiä seuraavia tilalle,niitä kunnollisia.


Ei siis sieltä enkä innostunut myöskään veroista ja postin toimitusmaksuista tilata EU ulkopuolelta eli seuraavaksi myös USA /UK jätettiin pois laskuista joissa näissä molemmissa kurkkuja olisi ollut myynnissäkin mutta loppuhinta olisi ollut suolainen puhumattakaan koska olisivat kotiovelle edes ilmaantuneet,ehkä Elokuussa postin tietäen tai haudottu pidempäänkin Hki Vantaalla.


Mitäs sitten kun nuo vaihtoehdot on pois ellei ihan äärimmäisen pakko ja mitkään muiden mallien kumikurkut ei passaa paitsi rinnakkaismalli Z305:n vaan kyseistä mallia myytiin pääosin USA:ssa jossa tietty tahtoo olla niiden alkuperäisvaraosatkin pitkälti.


Pelastajaksi tuli Hollanti ja CMSNL joilta löytyi hyllystä mutta ei ne sen halvemmaksi tulleet mutta tulivat viikossa ollen haluamani Kawasakin alkuperäisvaraosia eikä tullitouhuja tai postin ylimääräisiä ihmemaksuja vaan lähettifirman pakukyydillä kotiovelle.
Onhan tuolta tullut tilattua joskus aiemminkin harrastepeleihin mutta sanotaanko jotta firman voittoprosentit kohdillaan kuten lähetyskulutkin mutta niin on laatukin ja toimitusvarmuus.
Vierekkäin vanhoihin verrattuna ovat just eikä melkein ollen myös ehjät ja pehmeät.Täytyy värkätä kiinni jahka ehtii ja kertoa kokemuksia.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 26, 2022, 13:11:10 ip kirjoittanut Petri J Kokko »