Kirjoittaja Aihe: Hyvin toimii uudet säännöt  (Luettu 11921 kertaa)

Huhtikuu 09, 2024, 10:21:44 ap
Vastaus #120

Jukka Toukonen

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 300
  • Tärisevä ja tärinätön moto tallissa.
Yksi monista vaihtoehdoista on hyväksyä se aika yleisesti toistuva ilmiö, että kaikella toiminnalla/yhdistyksellä/jopa useimmilla bisneksillä on elinkaarensa. Kyllä Hitlerkin julisti kolmatta valtakuntaa täältä ikuisuuteen, mutta eipä ole tainnut kellään vielä onnistua millään alalla.
Eli minkälainen olisi VMPK:n hallittu ja mahdollisimman miellyttävä alasajo omaan hautaansa? Maailma muuttuu ja mekin sen mukana, vaikka useimmiten aika vähän ;-) Ei VMPK:n kannatta yrittää muuttua MMAF:ksi. Itse olen ollut jäsenenä molemmissa jo vuosikymmeniä (eli yli 10 vuotta ainakin).
Ehdotan, että poltetaan pois VMPK:lle kertynyt rahanvaranto kaikkeen kivaan, kuten esimerkiksi ilmaisiin veteraaniralleihin hyvillä tarjoiluilla ja esiintyjillä. Varmasti saataisiin viimeisten kokoontumisten osallistujamäärät hurjaan nousuun.

Huhtikuu 09, 2024, 10:28:08 ap
Vastaus #121

PenttiXS2jammuDanbom

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 324
Tätä on hauska lukea kun vanhat jäärät ei pääse tän asian yli millään ;)

Tuossa ylempänä kun peräänkuulutetaan nuorempaa väkeä mukaan niin täytyy muistaa että mikä kerhon alkuperäinen tarkoistus oli, ymmärtääkseni se oli vaalia vanhaa kalustoa ja sen käyttäjiä sekä motoristi henkeä. Siihen ei kerho paljon voi vaikuttaa jos aika on ajanut nuorten kohdalla ohi kaikesta vanhoista.
Samaan aikaan kun katselee esimerkiksi Japsistarojen toimintaa niin samat ongelmat siellä on ollut nuoremman väen kanssa ja kyllä ne aktiivit sielläkin on jo ikämiehiä. Heillä ei kuitenkaan ole niin kaavamaista touhua vaan siellä sallitaan muitakin kuin tuutti-Hondia (vaikkakin karsaasti, vertaa VMPK:n Jawaan), olihan heillä MP24 osastollaan nuorisoa kosiskeleva aihe eli Monkey-mopot.

Se että täällä jotkut jääärät haluaa että kerho ja sen foorumi on maaiimanparannus paikka niin silloin mun mielestä ollaan hakoteillä ja vielä vähemmän nuoria kosiskeleva.

Huhtikuu 09, 2024, 12:19:14 ip
Vastaus #122

Petri Behm

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 4237
Kun täällä arvostellaan negatiiviseen sävyyn johtokuntaa, niin kukas sen on valinnut?
Elikkä onko arvostelijat olleet silloin paikalla?

Ois kiva kommentoida, mutta kun kommenttini menee politiikan puolelle ja se aihe on kaikissa muodoissa kielletty…
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Huhtikuu 09, 2024, 12:40:35 ip
Vastaus #123

petterihämäläinen

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 86
En kyllä ymmärrä, miten tästäkin löydät politiikkaa ( ei tietysti ihme, kun minusta kyse)?

Huhtikuu 09, 2024, 17:30:42 ip
Vastaus #124

Eero Nikkanen

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 104
  • Viraton, varaton, vastuuton, velaton ja vallaton.
 Uudet säännöt ja klubin ukkoutuminen eivät ole missään tekemisessä keskenään.

 Ukkoutumista emme voi estää, mutta jäsenistön voimme pitää hieman tyytyväisempänä luomalla ja ylläpitämällä sitä kuulutettua "motoristihenkeä".

 Herlevi johtokuntineen on tästä lipsunut ja varmaan muutama kymmenen ihan tämän takia on jättänyt jäsenmaksunsa maksamatta, kuten mm. minä.

 Huimapyörää tulee ikävä ja hyviä kirjoittajia/kirjoituksia tällä palstalla. Aikansa kutakin... nim. 2008 liittynyt.

Huhtikuu 09, 2024, 20:09:41 ip
Vastaus #125

Osmo Leikko

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 559
Ei se asia siitä paljoo muutu jos täällä kirjotellaan, kevätkokouksessa pääsee kertomaan nokakkain johtokunnalle miälipiteen asiasta. Ilmoittaa vaan asian aiheen ensin klubin sihteerille Hannu Kaskelalle tän kuun aikana. Muistatte varmaan tilaston kuinka usein johtokunnan jäsenet kävivät foorumilla. Ohjeet löytyy viimisimmästä Huimapyärästä.

Tästä on jo luvattoman paljon aikaa, monen monta vuotta siis 2006, kun olin vuosikokouksessa Mobiliassa. Olin tehnyt hallitukselle erinäisiä esityksiä kolme kappaletta. Kun kokouksessa tultiin kohtaan, jossa pitäisi käsitellä ko. jäsenistön esityksiä, niin puheenjohtaja ilmoitti että esityksiä ei ole tullut! Tässä sitten pomppasin pystyyn, että esityksiä on kolme kappaletta ja minulla dokumentit printattuna kädessäni. Niitä sitten sihteeri haeskeli ja löytyihän ne.

Kokouksen jälkeen kirjoitin tänne (silloiselle) keskustelupalstalle seuraavan selvityksen:

"Yleistä keskustelua 4.12.2006 klo 22.20:

Minä tein yhdistyksen syyskokoukselle kolme esitystä, joista kaksi koskivat yhdistyksen nettisivuja.

Ensimmäinen esitys, sellaisena kuin sen yhdistyksen sihteerille toimitin:

"Jäsenistön palvelemiseksi sekä jäsenten tiedon jakamiseksi harrastuksen hyödyttämiseksi ja edistämiseksi tulisi perustaa tietokanta, johon voidaan tallentaa harrastukseen liittyvää tietoa niin, että hakutoiminnoilla on mahdollista hakea ja selata tietoja.

Perustelen asiaa sillä, että VMPK:n nettisivujen keskustelupalstoilla kysellään paljon erilaisia asioita ja samoja asioita kysellään toistuvasti, ja tietoa myös saadaan, joten näyttäisi olevan huomattava tarve kerätä erilaista pyörien kunnostukseen, entisöintiin, materiaaleihin, työtapoihin, jne. sisältävä tietokanta harrastajien käyttöön. Keskustelupalstoilla asioita on puitu ja tietoa saatu kirjoitusten myötä, mutta palstoille tulee uutta tarinaa sitä tahtia, että nämä kirjoitukset hukkuvat massaan ja siirtyvät luettelossa ajallisesti niin kauas historiaan, että monikaan ei tiedä tai viitsi lähteä niitä sieltä selaamaan. Ja historiahan loppuu vuoden päähän.

Esitän, että yhdistyksen johtokunta velvoitetaan tekemään päätöksenteon pohjaksi selvitys, jonka pitäisi sisältää ainakin seuraavat asiat:
   - mitkä ovat tekniset mahdollisuudet ja käytettävissä olevat resurssit?
   - miten tietokannan ylläpito tulisi järjestää?
   - mitä kustannuksia tietokannan ja siihen liittyvien toimintojen perustaminen aiheuttaa?
   - mitä kustannuksia vuosittainen ylläpito aiheuttaa?
   - kuinka tietokannan käyttöoikeudet järjestetään?

Lisäksi johtokunnan tulee esitellä tehdyn selvityksen tulokset ja sen perusteella mahdollisesti tehdyt päätökset sekä toteutetut toimenpiteet yhdistyksen sääntömääräiselle kevätvuosikokoukselle 2007 ja lisäksi julkaista ne kirjallisessa muodossa Huimapyörä-lehdessä sekä yhdistyksen nettisivuilla.

Ystävällisin terveisin

Osmo Leikko"


Toinen esitys:

"Ehdotan, että johtokunta velvoitetaan organisoimaan yhdistyksen nettisivujen ylläpito ja kehittäminen siten, että toiminta aktiivista ja tarpeelliset ylläpito- sekä korjaustoimenpiteet tulevat tehdyiksi kohtuullisen ajan kuluessa. Tarvittaessa toimintaan tulee talousarviossa varata lisää varoja, jotta toiminnalle ei ole taloudellisia esteitä.

Ystävällisin terveisin

Osmo Leikko"


Kun kokouksessa käytiin keskustelua ensimmäisen esitykseni pohjalta, niin se keskustelu lähti heti alusta väärille urille. Vaikka parikin kertaa nousin ylös ja huomautin, että esitykseni koskee selvityksen tekemistä päätöksenteon pohjaksi, niin siitä huolimatta käytetyissä puheenvuoroissa vain todisteltiin, miksi sivuston kehittämistä ei voida toteuttaa.

Edellä oleva toinen esitykseni saattaa olla ainakin osittain syynä tämän päivän tapahtumiin, tämä on vain arvaus. Minä en tiedä, mitä varsinaisen syyskokouksen jälkeen pidetyssä vanhan ja uuden johtokunnan yhteiskokouksessa on keskusteltu tai päätetty.

Mutta sen tiedän, että Mikko Lahden kirjoittamaa:

"Kokouksessa päädyttiin seuraaviin toimenpiteisiin sivustokeskustelujen siivoamiseksi:
- Foorumissa keskustellaan vain omalla nimellä
- VMPK:n foorumi on vain moottoripyörä aiheinen keskustelupalsta
- Tästä johtuen yleistä keskustelua osio poistetaan.
- Keskustellaan vain omalla nimellä. Jokainen nimimerkillä kirjoittautuja rekisteröityy sinne omalla nimellään. Nimimerkkikirjoitukset poistetaan 15.12.2006 alkaen."

...ei tapahtunut. Tai sitten minulla on ollut kokouksen aikana filmi poikki melkoisen pitkän aikaa (no, ei sekään tietysti mahdotonta ole...). Kokouksessa ei päädytty eikä päätetty näistä asioista muuta, kuin että ne siirrettiin johtokunnan käsiteltäväksi.

Minäkin odotan mielenkiinnolla pöytäkirjanotetta esityksieni osalta."

Siinä tapahtumat ja kokemukseni vuodelta 2006. Kohta on 20 vuotta mennyt ja mikään ei ole muuttunut.
Olen tiiviisti seurannut kerhon johtokuntien toimintaa vuosien mittaan, mutta edelleenkään mikään ei innosta lähtemään vuosikokoukseen. En ole vuosien mittaan havainnut minkäänlaista hakua uusille ajatuksille. Vahvimpana todistuksena julkaistut keskustelupalstan "Käyttöohjeet".

Jos tämä kirjoitus poistetaan moderaattorin toimesta, niin se on uusi vahva todistus siitä, VMPK:ssa ei ole mahdollista nostaa "kissaa pöydälle.

Minulla on tämäkin kirjoitus tallennettuna arkistossani, joten se ei mihinkään häviä vaikka se täältä "siivottaisiin".

Terveisin
Osmo Leikko
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 09, 2024, 20:15:09 ip kirjoittanut Osmo Leikko »
Meidän tulee olla todella kiinnostuneita tulevaisuudesta, koska joudumme
viettämään siellä loppuelämämme.

Huhtikuu 09, 2024, 21:57:34 ip
Vastaus #126

Teemu S. Lindfors

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 935
Se että täällä jotkut jääärät haluaa että kerho ja sen foorumi on maaiimanparannus paikka niin silloin mun mielestä ollaan hakoteillä ja vielä vähemmän nuoria kosiskeleva.

Minustakin tässä tehdään vähän turhan pitkälle meneviä johtopäätöksiä foorumin uusista säännöistä.

Vaan asioilla on puolensa ja puolensa. Onko foorumi enemmän nuoria kosiskeleva, kun iso osa puheenaiheista on kielletty? Väitän, että ei ole, vaan asia on täsmälleen päinvastoin. Toisaalta, en tiedä muista, mutta minä ainakin tykkään lukea ihmisten mielipiteitä erilaisista asioista, tykkäsin siitä myös nuorempana ja arvelen myös oppineeni jotakin lukemalla itseäni vanhempien ja kokeneempien juttuja.

Toinen näkökulma on vanhan toistoa, mutta menkööt: niin kauan kun keskustelu pysyy sivistyneenä, niin keneltä se on pois, vaikka keskustelu koskee melkein mitä tahansa aihetta maan ja taivaan väliltä? Jos joku aihe ei kiinnosta taikka miellytä, ei sitä ole pakko lukea. Ei naisten eikä lasten.

Jawoihin, tuuttihondiin, harliskoihin ja muihin sen sellaisiin liittyvää kuppikuntaisuutta on tässä harrastuksessa esiintynyt koko minun harrastusurani ajan, varmaan pitempäänkin. Mielestäni se on oikeastaan ihan mainio ilmiö, kunhan ei mene liian fanaattiseksi ja poissulkevaksi. On niillä kaikilla kuppikunnilla kuitenkin yhteisiä nimittäjiä.

Huhtikuu 10, 2024, 05:51:48 ap
Vastaus #127

Markku Juusela

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 4394
Moro

Peukut


Siitä nuorison haalimisesta VMPK:iin,vaikka tämän foorumin nimi viittaakin vanhoihin pyöriin ja tuntuu siltä että osa porukasta on "kunnon pussihousuja" niin jos foorumiin lisättäisiin osasto rakennetuille mopoille ja niille prätkille joita se nykynuoriso harrastaa niin ehkä klubi voisi sillä saada niitä kaivattuja jäseniä.
Edellinenhän ei tietystikkään mitenkään sovi tämänhetkiseen ajattelutapaan mutta jos sitä nuorisoa todella halutaan sakkiin on myös sen ajattelutavan muututtava ja sehän taas pitää paikkansa että se nykynuoriso on joskus myös meidän pussihousujen iässä ja silloin tänään ostettu pyörä on museokamaa vaikkakaan sekään ei nykyajattelutapaan mahdu.
En tiedä onko tämänkaltaista ehdottamaani foorumia olemassa tosin näitä keskustelualustoja on useita joihin en ole perehtynyt.

Nämä on näitä ajatelmia jotka eivät johda minnekkään jos ei edes vuosikokouksessa ehdotetut johda sen pitemmälle mitä joku toinen forumilainen täältä lukee mutta onneksi tämä on politiikasta ja inasta niin kaukana että tällaisenkin tänne uskaltaa raapustaa.

Hyvää nuorisonhankkimis kevättä ja kesää ja nyt alkaa ajokelit ja ne johtavat ainakin hyvälle mielelle :)
Yamaha TR1 -81/Green Mystery,CanAm Spyder RT -13,CRESCENT Elda E-Going,2 x  NSU Supermax-62 ja -63,Honda C92 Benly -63,Cresent mopo-63

Huhtikuu 10, 2024, 08:22:12 ap
Vastaus #128

Kari Sillanpää

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 5996
  • MC Debit
No, enpä tiedä houkuttaisiko se nuorisoa että tulisi rakenneltujen mopojen osio, ja toisaalta kerhon nimessäkin on se V het alussa :)

Nyt jos kerhon jäsenistö ja varmaan vähän tämän fooruminkin aktiivit ovat keski-iältään 60+, niin liekö luontevaakaan alkaa alaikäisiä aktiivisemmin houkuttelemaan. Voi olla turhan iso loikka hypätä kokonaisen sukupolven tai parin yli. ”Nuori” tässä porukassa tarkoittanee jotain noin 30-40-vuotiasta. Semmoisia kun saa mukaan, saattaa tulla kyvykkäitä kerhoaktiiveja. Tuolla ikäpolvella usein on myös lapset mukana harrastuksissa, niin saattaa sitä jatkuvuuttakin tulla sitä kautta.

Monet nykyiset vanhat harrastajat ovat aikoinaan lasten ollessa pieniä ehkä vaan sulkeutuneet talliin omiin oloihinsa tai porukoihinsa, lähinnä naureskelleet jos ”klopit” jotain koittaa yrittää. Oli ehkä se oma harjoitteluvaihe unohtunut?  Ei se sitten ihme ole jos nuoriso aikoinaan keksi jotain muuta tekemistä.

Ei kai siitä mihinkään pääse, että ukot ikääntyy, ja väistämättä alkaa tulla lisää niitä ”kuolinpesä myy”-projekteja ja projektikasoja. Pitäiskö niitä aarteita laittaa kiertoon jo nyt? Sekä projekteja, että valmiita pyöriä. Jos pelottaa että jonnet pilaa pyörän, niin sou not, se on rautaa vaan. Tusinavehkeistä (tehty sanotaan vaikka 1000 tai enemmän) on yleensä jossain museossa virheetön kappale olemassa, oikeat harvinaisuudet on museoitu tarkkaan myös. Itäblokin pyöriä on tehty satoja tuhansia, samoin normaaleja japanilaisia. Ei niitä erityisesti varjella tarvitse. Ja perikunta ne laittaa eteenpäin lopuksi kuitenkin. Ruosteiset osakasat sorttiin, hinkatut helmet nettimotoon.

Ei me ikuisia olla, ja voihan se olla että kerhollekin joskus se aika tulee, että kaks viimeistä pitää kokoontumisajot, nimeävät vuoden kerholaisen, manailevat kerhoaktiivisuuden kuormittavuutta ja vannovat että ens vuonna uudestaan ;) Kunnes se viimeinen mohikaani jollain kerralla huomaakin olevansa aivan keskenään  :embarassed:
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 10, 2024, 08:25:07 ap kirjoittanut Kari Sillanpää »
Kari

”Parempi Piru merrassa kuin kymmenen irrallaan”

Huhtikuu 11, 2024, 00:01:22 ap
Vastaus #129

Jaakko Latvanen

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 1241
Ei tää enää miulle kuulu eikä kosketa, kirjotanpa kuitenkin.

Oon ollu elämäni aikana aktiivisesti mukana ensin kilpamoottoripyöräilyssä, sitten siihen liittyvässä järjestötoiminnassa jonkin verran.  Ja sitten asiaankuuluvan tauon jälkeen veteraanimoottoripyöräilyssä, ja myös osaltani järjestötoiminnassa.  Ja piti vielä trialiakin ukkoikäsenä käydä kokeilemassa, ja tietysti sekä jokkisluokissa osallistujana että järjestötoiminnassa jossain määrin.  No nyt on viime vuodet ollu valokuvaus pääasiallinen harrastus, ja onhan siinäkin pitäny sotkeutua järjestötoimintaan.

Kaikissa järjestöissä on samat pulmat.  Mistä saahaan puuhamiehet kerhojen hallintoon (jos ry niin tietyt velvoitteet yhteiskunnan taholta on, jos halutaan järjestää tiloja tai mitä vain, on oltava juridinen yksikkö vastuullisena), kuka järjestää toimintaa, ja miten saahaan yhteiskunnalta rahaa toiminnan pyörittämiseen.

Trialin harrastamisen alkuvaiheessa oltiin sellasella pienemmällä, mutta ei ihan nöösipoikien porukalla miettimässä, miten meijän mielestä hienolle harrastukselle saatas enemmän näkyvyyttä ja porukkaa mukaan.  Oksasen Mika, aikanaan SM-kärkitason kuskeja - on muuten Matti Oksasen poika, Matti tunnettu veteraaniharrastuksestaan - kysyi meiltä innokkaimmilta, mihin sitä lisäporukkaa tarvitaan?  Jos metsät on täynnä kivelle yrittäjiä, niin vihreät on kohta kieltämässä koko touhun; mennään keskenämme syvälle metsiin ja ollaan mahollisimman hiljaa...

Itteeni on aina rieponut yhteiskunnan kerjäläisen rooli.  Jumankauta, keski-ikäset ja vanhemmat ukot kerjää rahaa yhteiskunnalta oman harrastuksensa ylläpitoon?  Miksi yhteiskunnan pitäisi sellaiseen osallistua?

Kiteytän mielipiteeni.  Ei harrastuksiin kannata eikä tarvi haalia lisää porukkaa.  Harrastetaan sillä porukalla, ketkä on kiinnostuneita, harrastetaan omilla rahoillamme, ja pääsääntöisesti keskenämme sen kokoisella porukalla, ketkä haluaa mukaan tulla.  Mieluumminkin vähän ikäänkuin rajoittaen, otetaan vaan porukkaan sopivimmat mukaan.  Ja mitoitetaan toiminnan koko, laatu, ja sen aiheuttamat kustannukset niin, että oman porukan kantokyky ja into riittää pyörittämään.  Ja maksamaan syntyneet kulut.

Jos porukkaa homman pyörittämiseen ei ole, silloin harrastus virallisessa muodossa loppuu, ei se sen kummempaa ole.


Mikä tässä menee pieleen?

Jaakko Latvanen

Huhtikuu 11, 2024, 06:40:59 ap
Vastaus #130

Mika T Kyllönen

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 675
Jaakko puhuu asiaa!

Huhtikuu 11, 2024, 12:20:57 ip
Vastaus #131

Kari Sillanpää

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 5996
  • MC Debit
Ei tää enää miulle kuulu eikä kosketa, kirjotanpa kuitenkin.

Oon ollu elämäni aikana aktiivisesti mukana ensin kilpamoottoripyöräilyssä, sitten siihen liittyvässä järjestötoiminnassa jonkin verran.  Ja sitten asiaankuuluvan tauon jälkeen veteraanimoottoripyöräilyssä, ja myös osaltani järjestötoiminnassa.  Ja piti vielä trialiakin ukkoikäsenä käydä kokeilemassa, ja tietysti sekä jokkisluokissa osallistujana että järjestötoiminnassa jossain määrin.  No nyt on viime vuodet ollu valokuvaus pääasiallinen harrastus, ja onhan siinäkin pitäny sotkeutua järjestötoimintaan.

Kaikissa järjestöissä on samat pulmat.  Mistä saahaan puuhamiehet kerhojen hallintoon (jos ry niin tietyt velvoitteet yhteiskunnan taholta on, jos halutaan järjestää tiloja tai mitä vain, on oltava juridinen yksikkö vastuullisena), kuka järjestää toimintaa, ja miten saahaan yhteiskunnalta rahaa toiminnan pyörittämiseen.

Trialin harrastamisen alkuvaiheessa oltiin sellasella pienemmällä, mutta ei ihan nöösipoikien porukalla miettimässä, miten meijän mielestä hienolle harrastukselle saatas enemmän näkyvyyttä ja porukkaa mukaan.  Oksasen Mika, aikanaan SM-kärkitason kuskeja - on muuten Matti Oksasen poika, Matti tunnettu veteraaniharrastuksestaan - kysyi meiltä innokkaimmilta, mihin sitä lisäporukkaa tarvitaan?  Jos metsät on täynnä kivelle yrittäjiä, niin vihreät on kohta kieltämässä koko touhun; mennään keskenämme syvälle metsiin ja ollaan mahollisimman hiljaa...

Itteeni on aina rieponut yhteiskunnan kerjäläisen rooli.  Jumankauta, keski-ikäset ja vanhemmat ukot kerjää rahaa yhteiskunnalta oman harrastuksensa ylläpitoon?  Miksi yhteiskunnan pitäisi sellaiseen osallistua?

Kiteytän mielipiteeni.  Ei harrastuksiin kannata eikä tarvi haalia lisää porukkaa.  Harrastetaan sillä porukalla, ketkä on kiinnostuneita, harrastetaan omilla rahoillamme, ja pääsääntöisesti keskenämme sen kokoisella porukalla, ketkä haluaa mukaan tulla.  Mieluumminkin vähän ikäänkuin rajoittaen, otetaan vaan porukkaan sopivimmat mukaan.  Ja mitoitetaan toiminnan koko, laatu, ja sen aiheuttamat kustannukset niin, että oman porukan kantokyky ja into riittää pyörittämään.  Ja maksamaan syntyneet kulut.

Jos porukkaa homman pyörittämiseen ei ole, silloin harrastus virallisessa muodossa loppuu, ei se sen kummempaa ole.


Mikä tässä menee pieleen?

Jaakko Latvanen


No onhan se näinkin. Ei kuppikuntaisuus ja sisäänlämpiävyys välttämättä huono asia ole. Ja mikä loppujen lopuksi onkaan se motiivi järjestäytymisessä tai "ilosanoman" levittämisessä tällaisissa harrastehommissa? Haetaanko hyväksyntää, arvostusta, potentiaalisia ostajia romppeille, vai jotain muuta? Harvassa ne taitaa nykyään olla ne pyyteettömät puuhamiehet. Ja tuppaa sielläkin joskus lievää uhriutumista ja marttyyrimeininkiä esiintyä, jos ei koko ajan tule kehuja, saati jos joku erehtyy "rakentavan" palautteen antamaan.

Tutussa pienessä porukassa on tietysti mukava puuhailla, ja sopivan penseällä käytöksellä saa "vääränlaiset" tulokkaat lannistettua. Enpäs tiedä mitä laki sanoo rekisteröidyistä yhdistyksistä, voiko sellainen olla "salaseura" vai pitääkö jäsenmaksu hyväksyä keneltä tahansa. No, oli miten oli, jos kovin on sisäänlämpiävää ja piilossa se puuhailu, niin ennenpitkää käy niin, että homma loppuu. Joko loppuu porukalta innostus tai elonpäivät. Lopputulos kuitenkin sama, jos ei uusia jäseniä ole matkan varrella tullut tai otettu. Meneekö silloin jotain "pieleen", on makuasia. Aikansa kutakin.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 11, 2024, 12:23:19 ip kirjoittanut Kari Sillanpää »
Kari

”Parempi Piru merrassa kuin kymmenen irrallaan”

Huhtikuu 15, 2024, 14:39:54 ip
Vastaus #132

Marko Mauriala 2

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 197
Kuinkahan paljon on naisten ja lasten henkinen hyvinvointi lisääntynyt, kun tää aivan kamala foorumi on saatu kutakuinkin kuriin. 🤔