VMPK ry Foorumi

Moottoripyörät => Entisöinti => Aiheen aloitti: Teemu Mäkinen - Lokakuu 14, 2021, 09:04:59 ap

Otsikko: Männänrenkaan oikaisu
Kirjoitti: Teemu Mäkinen - Lokakuu 14, 2021, 09:04:59 ap
15-vuotias sukulaispoika oli kavereidensa kanssa yrittänyt vaihtaa mäntää Honda CR 125 crossipyörään. Yritykseksi oli jäänyt, sillä eivät saaneet mäntää sylinteriin sisälle. Männänrengas oli osunut sylinterin helmaan (putkitettu sylinteri) ja pää oli taipunut alaspäin toiselta puolelta. Kysymys kuuluukin, voiko tätä samaa rengasta enää yrittää oikaista mitenkään? Rengas on taipunut muutaman millin toiselta puolelta eikä sovi enää uraansa.
Otsikko: Vs: Männänrenkaan oikaisu
Kirjoitti: markkukovasin - Lokakuu 14, 2021, 09:19:46 ap
Ei tule muuta mieleen kuin ihan pienellä
pistekuumalla oikaisu.

Taivuttamalla kylmänä melko varmaan katkeaa.
Mutta voi se keturalleen kuumallakin mennä- millä saa ihan pienen
pitsekuuman- ja plöijääntyykö koko rengas piloille?

No- kannattaa koittaa vaikka kylmänäkin-varovasti- sillä uusihan
on joka tapauksessa hankittava,jos ei onnistu.

t. Markku
Otsikko: Vs: Männänrenkaan oikaisu
Kirjoitti: Matti Kivistö - Lokakuu 14, 2021, 12:26:20 ip
Taitaa olla teräsrengas, kuumentamalla menettää ominaisuutensa, luulisin ?
Otsikko: Vs: Männänrenkaan oikaisu
Kirjoitti: Mika Malinen - Lokakuu 14, 2021, 14:26:17 ip
Koittasin vääntää oikasuna vastakkaiseen suuntaan. Tietysti varovasti vähän ylikin kun palautuu kumminkin. Jos käy niinkuin vapaussovassa niin sitte uus rengas. Tekevälle sattuu ja oppirahat yleensä tulevat maksuun aina. Ja juu, jos oli valurengas ni pätkät olis jo kampikammiossa. Niitä ei edes yritetä oikoa kun naps.
Otsikko: Vs: Männänrenkaan oikaisu
Kirjoitti: Markku Juusela - Lokakuu 14, 2021, 15:21:16 ip
Moro


Niijja sitten kun se rengas rikkuu käytössä niin tulikin pienestä säästöstä iso vahinko,kantsii miettiä kannattaako oikaisu,no voihan se kestääkkin,ilimammuuta kylmänä vaaaarovasesti.
Otsikko: Vs: Männänrenkaan oikaisu
Kirjoitti: Taito Nuutinen - Lokakuu 14, 2021, 15:46:16 ip
Juusela sen sanoi..20 € säästöstä saattaa tulla 200 € vahinko..ei muuta kuin uudet renkaat hankintaan..oppirahat on maksettava eikös juu?
Otsikko: Vs: Männänrenkaan oikaisu
Kirjoitti: Kai Vuori - Lokakuu 14, 2021, 15:54:01 ip
Molyrengas kestää taivuttelua mutta valurautanen ei. Koitin joskus rengastaessa mitä matskua vanhat oli, sai väännettyä s mutkalle ennenkuin napsahti poikki.
Otsikko: Vs: Männänrenkaan oikaisu
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Lokakuu 14, 2021, 18:20:07 ip
Nuutisen Taiton oikeeta ajatusta sen verran korjaisin numerojen suhteen, että tuollanen piikin rossikone kun varppi kirreellä poikii, on 200 aika pieni ennuste...
Otsikko: Vs: Männänrenkaan oikaisu
Kirjoitti: Petri J Kokko - Lokakuu 14, 2021, 20:07:21 ip
Onhan tuota joskus tullut kokeiltua MUTTA se oli niillä männänrenkailla enkä tiedä "heidän" koostumustaan mitä olivat kuten en tiedä noiden nyt kysessäolevienkiaan mutta ainakaan minulla se ei onnistunut vaikka
ei poikki vastataivuttelulla menneetkään mutta muoto ei taatusti ollut enää 100% alkuperäinen kuten ei mitatkaan saati jännityskään ...jaa-a...no toisenlainen jännitys toisaalta säilyi käynnistykseen asti mitä tapahtuu vaiko ei mitään.
Ei ollut tiivis kuten olisi pitänyt oireina kuin väljähkö moottori vaikkakin tiedetään että näinhän se tahtoo tovin monesti ollakkin sisäänajossa mutta ei tämä siitä paremmaksi muuttunut,jopa päinvastoin ,kansi taas irti ja taas uudet männänrenkaat kieli keskellä suuta rakotulkin liuskaa apuna käytttäen ja niin oli kuin toinen kone seuraavan sisäänajon jälkeen kun ne sai ehijnä oikeassa muodossaan kotipesään.
Tosiaan riippunee tapauksesta ja vääntelyn asteesta kuin renkaiden materiaalistakin paljon mutta tokko ne kumminkaan paranee alkuperäisestä itsemuotoillen ?
Mietippä jos männänrengas meneekin sitten poikki juuri jännitysen menetyksen tai muodonmuutosten avittamana raapien sylinterinkin huonolla tuurilla mutta toisaalta voihan se tuurilla kestääkkin vaan kun kyseessä kumminkin tavallinen peli johon osiakin saa helposti,kannattaneeko ottaa tiedostettu riski tehdä "markan osalla kympin vahinko"?
Otsikko: Vs: Männänrenkaan oikaisu
Kirjoitti: Mika Malinen - Lokakuu 14, 2021, 20:41:36 ip
Juu, jos rengas on halavalla ja helpolla saatavana ni uus. Sillä väännetyllä en näkis muuta riskiä pytyssä ollessaan ku sen ettei tiivistä. Jos ei käsissä katkea ni ei se pytyssä itestään poikki mene. Luulen ma. Se että jos sen saa samanlaiseks väännettyä ku oli ennen asennusta ni lotto vetämään. Semmosella säkällä saa varmaan myös jättipotin.