Äänestys

Pitäisikö suomalaiset palauttaa leiriltä ja kenen piikkiin ?

Nouto veronmaksajien piikkiin paikanpäältä.
1 (1.3%)
Avustus paikanpäällä, joka mahdollistaa paluun.
5 (6.5%)
Tulkoon itse, jos jollain konstilla pääsevät.
13 (16.9%)
Ei Suomeen enää. Ovat radikalisoituneet.
58 (75.3%)

Äänestäjiä yhteensä: 74

Kirjoittaja Aihe: Al Holin leiri.  (Luettu 54439 kertaa)

Elokuu 06, 2019, 15:11:15 ip
Vastaus #30

Martti Korhonen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2562
Olen palautuksen kannalla. Kyse on Suomen kansalaisista ja katson Suomen valtion velvollisuudeksi avustaa kriisialueilla olevia kansalaisiaan ja pyrkiä palauttamaan heidät vaaranpaikoista kotimaan kamaralle. Eikä tämä ole vain valtion velvollisuus, vaan samalla meitä kaikkia turvaava periaate. Onnekkaita ollaan niin kauan kun valtio on valmis ketä tahansa kansalaistaan kriisitilanteessa puolustamaan.

En tällä kuitenkaan tarkoita, että homma olisi tässä. Aiempiin viesteihin viitaten en väitä, että päiden katkominen olisi ok. Ei se ole ok kotimaan kamaralla pysyneen Suomen kansalaisen tekemänä, eikä se ole ok kotimaan kamaralta poistuneen Suomen kansalaisen tekemänä. Veriteot tulee käsitellä oikeudessa.

Palauttaminen on mielestäni siksi olennaista, että eräs Suomen hienoimpia piirteitä on kansainvälisesti tarkasteltuna varsin toimiva, tasapuolinen ja oikeudenmukainen oikeuslaitos. Valtio käyttää väkivalta- ja oikeusmonopoliaan oikeudenmukaisesti ja ennustettavasti. Järjestelmä niin sanotusti toimii. Sen vuoksi tässä, kuten muissakin vastaavissa tapauksissa, tulee mielestäni edetä virallisen, ennalta määritellyn kaavan mukaan ilman ennenaikaista tuomitsevuutta. Tuomio annetaan sen jälkeen kun asia on käsitelty avoimesti, reilusti ja mahdollisimman neutraalisti tietenkin myös inhimillinen tekijä huomioon ottaen, koska se on lopulta ehkäpä se kaikista olennaisin elementti, johon oikeuden ja oikeuden jakamisen tulee perustua.

Valtion ja kansalaisen suhteen ei tule perustua kostamiseen ja tunnepitoisiin yksittäisiin päätöksiin, ei etenkään valtion puolelta. Neutraalius ja tasapuolisuus ovat huomattavasti parempia periaatteita. Terroristiseen toimintaan liittyy nimenomaan aggressio ja kosto. Rangaistukset eivät ole tasapuolisia, vaan riippuvat oikeuden - tai pikemminkin oman käden oikeuden eli väkivallan - käyttäjän tuntemuksista ja haluista. Ne kohdistuvat eri tavalla eri yksilöihin ja kansanryhmiin riippuen siitä miltä rankaisijasta sattuu tuntumaan. Se asettaa eri ihmiset hyvin erilaiseen asemaan. Tällä ei rakenneta toimivaa yhteiskuntaa ja oikeusjärjestelmää. Siispä kriisialueille lähteneitä Suomen kansalaisia tulee kohdella kuten ketä tahansa Suomen kansalaista. Toisin sanoen Suomen tulee toimia tässä juuri sillä tavalla, mikä tekee Suomesta tässä suhteessa varsin erityislaatuisen paikan elää.

Kun valtio on maailman mittapuulla varsin korruptoitumaton ja tasapuolinen kansalaisiaan kohtaan, luo se sen verran syvää turvallisuutta ja hyvinvointia, ettei sitä muutama mahdollisesti aivopesty terroristin puoliso pysty paljoa horjuttamaan. Jos tässä ruvetaan ohittamaan pohjimmiltaan toimivaa systeemiä ja päätetään, että näihin kansalaisiin sitä ei sovelleta vaan jätetään heidät vain huomiotta niin aika huonolla suunnalla ollaan. Tässä asiassa ei ole kyse pelkästään siitä kuka on tehnyt ja mitä, vaan myös periaatteesta jolla Suomen valtio kansalaistaan kohtelee. Eli tänne vaan, sitten oikeuteen. Siellä katsotaan asiaankuuluva rangaistus tai päätetään olla rankaisematta.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 06, 2019, 15:17:30 ip kirjoittanut Martti Korhonen »
Priimaa tulee vaikka sekundaan tähtää.

Elokuu 06, 2019, 15:54:42 ip
Vastaus #31

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 7067
Eritäin hyvin sanottu ja puolustettu laillisuuperiaatetta.
Noin se pitää mennä, koska tunteet ja joukkovoima ei ole tasapuolisia ja neutraaleja.

Norjassa hoidettiin minun mielestä erittäin hyvin erään yksittäisen terroristin tapaus.
En ole lukenut Norjalaisia lehtiä, mutta luulen, että sielläkin on ison kansan suunnalta harjoitettu "hiljaista unohtamista", siis tekijän, ei uhrien kohdalla.
Vaikka henkilö miten meuhkaa ja kirjoittelee tarinoita, jos niitä ei kukaan noteraa, niin ei ne tarinat pitkälle kanna.
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Elokuu 06, 2019, 17:51:43 ip
Vastaus #32

Jouko Kuisma

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2725
Lainaus
Eli tänne vaan, sitten oikeuteen. Siellä katsotaan asiaankuuluva rangaistus tai päätetään olla rankaisematta.
Millä perusteella oikeuteen?
Siis mistä heitä sitten syytettäisiin?
Eli mistä saadaan näyttöä rikoksista?
Nykyisillä näytöillä tuskin syytekynnys ylittyy.v
Yhdenkin henkilön kohdalla todistusaineiston hankkiminen kestää kuukausia, ehkäpä vuosiakin ja tulee maksamaan vähintään miljoona euroa, ehkäpä myös ihmishenkiä, kun todistusaineistoa lähdetään hakemaan paikanpäältä.
Siksi ajaksi heidät tulee vapauttaa. :police:
Tämä ei tarkoita, että vastustaisin perustuslakia enkä oikeusvaltioperiaatetta, vaan sitä, että mikään ratkaisu ei ole helppo käytännön tasolla.

Elokuu 06, 2019, 18:38:48 ip
Vastaus #33

Martti Korhonen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2562
Joukolla hyvä huomio, näinhän se epäilemättä käytännön tasolla menee.
Priimaa tulee vaikka sekundaan tähtää.

Elokuu 06, 2019, 20:28:41 ip
Vastaus #34

Henry Eklund

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 5765
 • Eläkkeellä on vain kaksi ekaa vuotta vaikeeta.
Mutta tuleeko äidit ja luopuvat kaavuistaan, tuskin ja sitten ei.

Elokuu 06, 2019, 21:03:17 ip
Vastaus #35

tuomo jylha

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4215
 • Moukka
Onko Suomen perustuslaissa terroristiseen järjestöön kuuluminen rikos? Minäpä en tiiä.
 Isis on joka tapauksessa luokiteltu täysin ja pelkästään terroristijärjestöksi. Tosin sillekin terroristijärjestölle keksittiin nykyään uusi nimi, eli kalifaatti. Niinku se nyt muuttaisi sen sen sisältöä saati sen toimintaa?
 Jos ei ole, niin siinähän sitä on pandoran lipasta kerrakseen. Silloinhan se on täysin vapaa pääsy kaikille terroristeille tai kalifisteille maahan, jotka etsivät sitä "turvapaikkaa".
 Minun järjen mukaan terroristijärjestöön kuuluminen on rikollista, ja rikosvastuu on juuri siinä maassa jossa rikos on tehty. Kuten yleensä on tapana muissakin rikoksissa. Mutta minähän olenkin vain varustettu tällä vähäisellä maalaisjärjellä, jonka käyttö ei ole aina niin suotavaa.

Elokuu 07, 2019, 04:46:13 ap
Vastaus #36

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 7067
Äärijärjestö Isis on tekemässä uutta nousua Syyriassa samalla, kun Yhdysvallat vetää joukkojaan pois maasta. Asiaa analysoi Yhdysvaltain puolustusministeriön tarkkailija tiistaina. Sen mukaan Isis on myös vakiinnuttanut kapinallisjoukkojensa kapasiteetin naapurimaa Irakissa.

Tarkkailijan raportissa todetaan, että vaikka Isis on menettänyt niin kutsutun islamistisen kalifaattinsa, järjestö on silti noussut uudelleen Syyriassa. Raportin mukaan Isis on onnistunut kokoamaan joukkojaan uudelleen ja ylläpitämään operaatioitaan Syyriassa ja Irakissa, koska paikalliset joukot eivät ole kyenneet pitkäaikaisiin, useissa kohteissa samanaikaisesti tapahtuviin operaatioihin. Paikalliset joukot eivät myöskään ole pystyneet pitämään hallussaan jo takaisin vallattuja alueita.

https://yle.fi/uutiset/3-10911390
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Elokuu 07, 2019, 10:03:01 ap
Vastaus #37

Timo Junno

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3192
 • Jäsen 5192 (toistaiseksi)
Ne on vaikeita kysymyksiä nämä.

Varsinkin sitten kun lisätään aihelistalle edelläolleitten lisäksi vastakkain rikoksen tehneen oikeudet vs. rikoksen uhrin oikeudet. Etenkin vakavissa rikoksissa tahtoo mennä oikeustaju solmuun rikokseen syyllistyneen oikeuksien kanssa.
MC Röklä – www.rokla.net ''Oisko ehkä Suomen kuuluisimpia pyöräkerhoja. Meni minne meni, niin aina joku puhuu Röklästä.''

Elokuu 08, 2019, 16:24:52 ip
Vastaus #38

tuomo jylha

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4215
 • Moukka
Tämmönen uutinen kohdistui silmiini. Kuten sanoin aiemmin, ei se ikinä lopu.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e7492483-0209-417f-9a88-df345fab30b7
Jos nyt vaan tuodaan tänne, toivotetaan tervetulleeksi ja halataan. Pitäähän ihmiselle antaa toinen mahdollisuus, jos paratiisi ei löytynytkään kalifaatista. Palautuksen jälkeen ja kerta laakista muuttavat tapansa, alkavat kerryttämään meidän eläkerahastoja, kerryttämään verotuottoja ja alkavat paikkaamaan työvoimapulaa. Hiilipäästöt pienenee ja ilmastokin puhdistuu siinä sivussa kun saamme uutta virtaa ja genreä tähän meidän maapalloa kuluttavaan elämäntapaan.

Tai sitä halaamista pitää harkita tarkoin kun joissain kulttuureissa se kosketus vastakkaiseen sukupuoleen ei ole suotavaa, ilman avioliittoa.

Elokuu 09, 2019, 15:27:15 ip
Vastaus #39

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 7067
Rajkumar Sabanadesanin kolumni:

Monet ovat julkisuudessa muistuttaneet, että on vaikeaa todistaa näiden naisten suoranaisesti osallistuneen esimerkiksi rikoslaissa tarkoitettuun terroristiseen tekoon, saati sotarikoksiin. Varmasti näin onkin, mutta meillä on rikoslaissa myös erikseen omat pykälänsä maanpetoksesta, enkä näe mitään estettä niiden pykälien soveltamiseen näiden Isis-leirin naisten tapauksessa.

Maanpetosta koskeva pykälä Suomen rikoslaissa kuuluu näin: ”Suomen kansalainen, joka Suomea koskevan sodan, aseellisen selkkauksen tai miehityksen aikana tai sellaisen välittömästi uhatessa

1) liittyy vihollisen asevoimiin,

2) osallistuu sotatoimiin tai muihin sotilaallisiin toimiin Suomea vastaan,

3) palvelee sellaisissa vihollisen sotilas- tai siviilitehtävissä, jotka välittömästi edistävät sotatoimia Suomea vastaan, taikka

4) ryhtyy yhteistoimintaan vihollisen kanssa tai muulla vastaavalla tavalla vihollisen eduksi vahingoittaa Suomea, on tuomittava maanpetoksesta vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.”

Koska Isis on julistanut sodan myös Suomea vastaan ja on ilmoittanut tavoitteekseen islamilaisen maailmanlaajuisen kalifaatin, voidaan todeta, että sota koskee myös Suomea (etenkin Turun puukotusten jälkeen). Esimerkiksi Helsingin Sanomissa on kerrottu, miten naiset ovat aktiivisesti levittäneet Isisin propagandaa ja lähteneet sotaan tietoisina, mihin ovat lähdössä. Selvää minusta myös on, että naiset ovat ryhtyneet yhteistoimintaan vihollisen kanssa ja toimineet Suomea vahingoittavalla tavalla.

Kansainväliset järjestöt ja oikeusoppineet ovat sangen yksimielisiä siitä, että Suomen olisi toimittava nopeasti sekä naisten että lasten saamiseksi Suomeen. Olen samaa mieltä. Syyttömien lasten osalta asiassa ei pitäisi olla mitään epäselvää. Naiset sen sijaan tulee panna oikeuden eteen vastaamaan maanpetossyytteisiin.

https://yle.fi/uutiset/3-10910016


Jos henkilö julistaa sodan suomea vastaan ja lähentää neuvostoliittoon valokuvia meidän huonokuntoisista teistä rajan läheisuudessä, niin voidaanko ko. henkilö tuomita maanpetoksesta...?
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Elokuu 10, 2019, 09:15:11 ap
Vastaus #40

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 11889
Uskontoja ja hihhulioppeja ei saisi
ikinä sotkea maiden johtamiseen.

Missään ja koskaan....Ei edes Suomessa.

t. Markku

Elokuu 10, 2019, 11:25:32 ap
Vastaus #41

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4091
 • Viraton, varaton, vastuuton, mutta velaton.
Uskontoja ja hihhulioppeja ei saisi
ikinä sotkea maiden johtamiseen.

Missään ja koskaan....Ei edes Suomessa.

t. Markku

 Kyllä Alkiolaisuudessa on hyviäkin asioita sisällä.   ;)

Elokuu 10, 2019, 11:28:26 ap
Vastaus #42

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 11889
Alkiolaisuus ei olekaan hihhulioppeja-mutta se les...

tai antaa nyt vaikka olla... ???

t. Markku

Elokuu 10, 2019, 15:06:42 ip
Vastaus #43

Risto Sollo

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3678
 • Mamu
Tuota,ei kai pienet lapset ole syyllistyneet mihinkään?Ja mihinkäs ikään se raja vedetään?Persumotoristimme lienevät sitä mieltä että juuri maailmaan putkahtanut piltti on potentiaalinen itsemurhapommittaja?

Elokuu 10, 2019, 16:24:33 ip
Vastaus #44

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 11889
Politikot ovat ainakin jo sotkeutuneet...

t. Markku