Äänestys

Lisää liksaa vai ei

Lisää liksaa
8 (42.1%)
Korotus linjassa muiden alojen kanssa
11 (57.9%)

Äänestäjiä yhteensä: 19

Äänestys päättynyt: Huhtikuu 22, 2020, 11:11:46 ap

Kirjoittaja Aihe: Hoitajille korkeampi palkankorotus 2.0  (Luettu 17088 kertaa)

Joulukuu 21, 2021, 15:44:45 ip
Vastaus #120

Mika Malinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1107
 • "I hope y'all know what I'm talkin' about"
Vihreiden Iiris Suomelalla ja Malisella olisi varmaan paljon keskusteltavaa.😁

Minusta tuossa jaksotyössä on periaatteessa ihan järkeä. Joillekin se sopii hyvin, että paiskii vaikka neljä päivää putkeen vähän pitempää päivää ja on sitten kuin Ellun kana kolme päivää. Tai tekee jonain kuukautena paljon duunia ja jonain toisena sitten vastaavasti vähemmän.

Todennäköisesti nuorella 1994 syntyneellä naisella joka on vihreä aatteeltaan ja minulla on niin erilainen ajatusmaailma että ainoa syy miksi ei synny keskusteltaessa nyrkkitappelua on se etten lyö naisia, lapsia, vanhuksia enkä itteeni heikompia ellei minuun kohdistu vakavaa väkivallan uhkaa tai suorastaan hengen lähtö ole lähellä. Paitti naista oon lyäny tatamilla enkä sielläkään täysiä. Ainakin sen perusteellä mitä luin irkun edesottamuksista mediassa niin jouduttaisiin kuseen jos oltaisiin pohjoisessa koreassa. Siellä kun on nyt nauru kielletty. Surevat kuulemma sen edellisen kim jongin kuolemaa. Sen jonka takia kuoli nälkään miljoona ainakin 90-luvulla. Tuskin niitä paljon paikallisia naurattaakaan ellei pääse sieltä loikkaamaan.

Joulukuu 31, 2021, 10:17:51 ap
Vastaus #121

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 7255
Onko oikein, jos toinen saa samasta työstä paremman palkan?

Tätä ovat pohtineet pohjoiskarjalaiset hoitajat viime päivinä.
Maakunnan julkisista sote-palveluista vastaava Siun sote ilmoitti alkavansa houkutella uusia hoitajia määräaikaisella rekrytointilisällä, mikä aiheutti kritiikkitulvan.
Lisäys peruspalkkaan on useita satoja euroja.
Sairaanhoitajilla rekrylisän suuruus on noin 500 ja lähihoitajilla runsaat 400 euroa.
Summaa maksetaan tehtävästä riippuen joko kolmen tai jopa kuuden kuukauden ajan.

https://yle.fi/uutiset/3-12221166

Pohjois-Karjalassa uusille hoitajille maksettava rekrytointilisä ei ole toiminut kuten toivottiin.
Maakunnan sosiaali- ja terveyspalveluista vastaava Siun sote kertoi joulukuun alussa alkavansa houkutella uusia hoitajia töihin määräaikaisella palkankorotuksella.
Siun soten henkilöstöjohtaja Johanna Bjerregård Madsen kertoo, että kiinnostuneita lähi- ja sairaanhoitajia on ollut alle parikymmentä, eivätkä kaikki yhteydenotot ole johtaneet työsopimukseen. Esteeksi on noussut esimerkiksi se, ettei työntekijälle asetetut vaatimuskriteerit ole täyttyneet.

Siun soten lääkäreille myöntämä etuus on sen sijaan toiminut paremmin. Tavoitteena on, että kaikki perusterveydenhuollon lääkärit saavat yhden palkallisen koulutuspäivän viikossa. Opiskella voi myös omatoimisesti.

Etuuden ansiosta Siun sote on saanut palkkalistoilleen seitsemän uutta lääkäriä.

https://yle.fi/uutiset/3-12252269

Mistä hoitajat, jos raha ei ole riittävä motivaattori...?

Lääkärit tekee siis nelipäiväistä työviikkoa viiden päivän palkalla...
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Tammikuu 15, 2022, 12:54:03 ip
Vastaus #122

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 7255
Sekä kunta-alan työnantaja- että työntekijäpuolelta torjutaan se, että vientiteollisuuden hiljattaiset sopimukset määrittäisivät kuntien työntekijöiden palkkatasoa.

Edellisissä palkkaneuvotteluissa kaksi vuotta sitten Tehy kertoi haluavansa 1,8 prosenttiyksikköä suuremman palkankorotuksen kuin miesvaltaisten alojen korotus.
Rytkönen ei halua kertoa julkisesti, millaisia palkankorotuksia Tehy nyt hakee. Hänen mukaansa palkkatasa-arvon edistäminen on Tehyn kärkitavoitteita myös nyt.

Rytkönen sanoo kevään neuvottelukierrosta ratkaisevan tärkeäksi.
– Hoitajapula on kerta kaikkiaan räjähtänyt käsistä. Tällä kierroksella vakavaan hoitajapulaan täytyy löytää ratkaisuja.
Rytkönen vaatii hoitajien palkkauksen ja työolojen parantamista.

https://yle.fi/uutiset/3-12268811
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Tammikuu 17, 2022, 15:26:22 ip
Vastaus #123

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 7255
Kunnissa työskenteleviä palkansaajia edustavat ammattiliitot eivät näe mahdollisena, että esimerkiksi sairaanhoitajille neuvoteltaisiin tällä kierroksella korkeammat palkankorotukset kuin muille työntekijäryhmille.

– En pidä realistisena sitä, että yhdet alat rahoittaisivat toisen alan palkankorotuksia. Tarpeita on muillakin, sanoo julkisen sektorin akavalaisia palkansaajia edustavan JUKOn puheenjohtaja Olli Luukkainen.

https://yle.fi/uutiset/3-12273542
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Tammikuu 22, 2022, 11:57:18 ap
Vastaus #124

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 7255
Liittyy soteen, mutta laitetaan tänne.

Sairaanhoitaja saa Suomessa yli tonnin vähemmän kuin Tanskassa – kansainvälinen vertailu paljastaa hoitajien palkkakuopan syvyyden
Suomalainen sairaanhoitaja ansaitsee selvästi vähemmän kuin kollegansa Pohjois-Euroopassa. Samaan aikaan työtahti on kova, koska hoidettavien määrä on tasaisessa kasvussa.

https://yle.fi/uutiset/3-12277418

Pari huomiota.
BKT asukasta kohden 2020 $
Tanska 56202$
Islanti 53193$
Suomi 44773$
(Norja 75059$ kun se tuolla kuvassa hyppää silmille...)


Sairaanhoitajien keskipalkka € / kuukausi
Tanska 4300€
Islanti 5000€
Suomi 3200€

Sitten se mielenkiintoinen luku:
Practising nurses per 1 000 population, 2008 and 2018


Ratio of nurses to doctors, 2018

« Viimeksi muokattu: Tammikuu 22, 2022, 12:00:51 ip kirjoittanut Petri Behm »
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Tammikuu 22, 2022, 12:46:32 ip
Vastaus #125

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 832
Noista pallukoista ja tolpista jos pitäs olla vastuussa miun, ni laittas aika pikasesti jonkun selvittämmään, onko töitten organisoinnissa jottai filunkia, siis siinä kuka tekkee mitäkin, vai onko tilastointitavat tyystin toiset muualla?  Kun näyttäs että hoitsuja on pilvin pimein, ja silti on niillä töitä liikaa.  Tekevätkö jonkun muun töitä, ovatko tehottomia, onko työn järjestely viturallaan, vai onko tilastoinnin perusteet meillä tyystin toiset ko muualla.

Tammikuu 22, 2022, 13:00:11 ip
Vastaus #126

Ossi Viita-aho

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2549
 • Kukkahattusetä
Monesti oon jo todennut ja vielä voisin toistaa, että julukiselle pitäis palakata johtajat yksityiseltä, jotta saatas muutos aikaseksi. Ku oon kulukenu vuodesta -99 lähtien pääasiassa yksityisellä, niin joka kerta on ihailtava sitä tehokkuutta millä hommat hoidetaan.

Milloinkahan saatas Ylen uutiseksi vertailu tavallisten tehdastyöläisten, tai insinöörien palakoista eri maissa?
Kahden pytyn loukussa.

Tammikuu 22, 2022, 13:34:01 ip
Vastaus #127

Kari Sillanpää

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 6179
 • MC Debit
Väittäisin että vaikka palkka tuplattaisiin, niin nykyisillä järjestelyillä ja/tai nuppiluvuilla ei hoitajat jaksaisi sen paremmin. Jaksamisessa on työn määrä, mielekkyys ja organisointi paljon isommassa osassa kuin palkan määrä.

Tästä on ihan tutkimuksiakin, reilukin palkankorotus motivoi vain lyhyen aikaa. Ja kun ei tuolla sotepuolella taida olla motivaatiosta tai sen puutteesta edes kyse vaan nimenomaan jaksamisesta.

Tämän toki joku väärinymmärtäjä-pilkunnutaaja tulkitsee tahtoessaan niin että vastustan palkankorotuksia. No en. Nuppilukua pitäisi suorittavassa portaassa kasvattaa, ja järjestää asiat niin että hoitajat voivat tehdä hommiaan vähemmällä kiireellä. Sihteereitä, siivoojia, laitoshuoltajia ym osastoille jos hoitajien aika kuluu ”väärissä” hommissa.

Jep, yksityiseltä puolelta johtajat, ja nimenomaan johtamisen osaajia, ei hoitajan tai lääkärin koulutus taida johtamista edes pahemmin käsitellä?
Kari

”Parempi Piru merrassa kuin kymmenen irrallaan”

Tammikuu 22, 2022, 15:07:37 ip
Vastaus #128

Markku Juusela

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4604
Moro

Mitenkään aliarvioimatta hoitajien niin sairaan-kuin vanhusten en ole koskaan nähnyt heillä olevan kiirettä.
Sairaaloissa hoitsuilla on aikaa pitää pitkiä kahvipausseja ja alkaa päivä jo valmiiksi myöhässä ja "palaveerata" pitkin päivää.
Äitini oli muutaman viimeisen vuotensa kunnallisessa vanhainkodissa/palvelutalossa ja kun sinne oli lyhyt matka kävimme häntä katsomassa usein ja joka ikinen kerta kun sinne meni mihin aikaan tahansa paitsi ei illalla ja yöllä tuli oven dementiaosastolle hoitsu avaamaan kahvihuoneesta.En koskaan maininnut asiasta mutta kyllä ne vähän häpeissänsä asiasta olivat,hoidossa ei ollut kuitenkaan sanomista mitenkään päin,osasto oli siisti kuten myös hoidokitkin eikä siellä haissut kusi kuten yhden tätini yksityisessä hoitolaitoksessa että kyllä laitoksissakin on eroja.

Nuo Petrin taulukot voivat en tiedä mutta mahdollisesti sisältävät virheitä kun emme tiedä onko vertailut tehty samalla tavalla mm. onko palkka brutto kaikkine lisineen vai voiko jonkun maan liksa sisältää lisiä ja toisen ei,noi eri maiden vertailut samasta aiheesta ovat aika kinkkisiä tehdä vertailukelpoiseksi ja kuka tekee voi myös vaikuttaa lopputlokseen.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 22, 2022, 15:54:15 ip kirjoittanut Markku Juusela »
Yamaha TR1 -81/Green Mystery,CanAm Spyder RT -13,CRESCENT Elda E-Going

Tammikuu 22, 2022, 16:14:41 ip
Vastaus #129

Mika Malinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1107
 • "I hope y'all know what I'm talkin' about"
Niinpä, meillä on vuorossa 1 ruokatauko 20min jolloin silloinkin on keskeytettävä appeen lapiointi, jos joku just silloin tekee kuolemaa. Lisäksi yksi 12min kaffipaussi. Aamuvuorossa on muutama enemmän porukkaa mutta illoissa niinku parasta aikaa 3 jotka vastaavat että 28 ihmistä saa lääkkeensä, ruokansa, pysyy hengissä jos mahdollista ja muut perustarpeensa saavat tyydytettyä. Tarvittaessa elvytetään, soitetaan lanssi, ruumisauto tai jotain. Saa tänne tulla sote alalle kokeilemaan, kova on tarve työntekijöistä. Kyllä täällä pärjää tyhmempikin kun vähintään yksi vuorossa oleva osaa lukea, laskea ja omaa sevverran loogista ongelmanratkaisukykyä että suurinpiirtein jokainen saa oikeat lääkkeet, osaa antaa tarvittavat lääkkeet kuten nitrot jos riipoo pumpusta ja tunnistaa milloin tarvitaan lanssi paikalle. Varsinkin jos tulee niitä poikkeustilanteita jolloin ei auta mennä paniikkiin ja mennä sosiaalitiloihin piiloon. Helppoa hommaa kuin lapsen lyöminen. Se että osaa nämä ja saattaa pelastaa jonkun elämän ei näy tilipussissa vaikka ihmiselämä on kuulemma korvaamaton.

Tammikuu 22, 2022, 16:40:37 ip
Vastaus #130

Taito Nuutinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1018
 • Triumph T100ss,Nimbus 19??
Juu..Ny kannattais Juuselan printata tuo kirjoituksensa isolla A-4:selle ja kehystää se sitten.Ja kun Juusela saa sitten "kunnikodista" sen vuodepaikan niin ripustaa sen seinälle..
 :o ??? ::)

Tammikuu 22, 2022, 17:15:34 ip
Vastaus #131

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 7255
Nuo Petrin taulukot voivat en tiedä mutta mahdollisesti sisältävät virheitä kun emme tiedä onko vertailut tehty samalla tavalla mm. onko palkka brutto kaikkine lisineen vai voiko jonkun maan liksa sisältää lisiä ja toisen ei,noi eri maiden vertailut samasta aiheesta ovat aika kinkkisiä tehdä vertailukelpoiseksi ja kuka tekee voi myös vaikuttaa lopputlokseen.

Muuttujia on todellakin ja sen takia aina kaikkea internetissä jaettavaa pitää katsella varauksella.
Maksaako jossain maassa duunari jonkun maksun itse, mikä suomessa ystävällisesti otetaan suoraan palkasta jne.


Mutta mutulla en ole yhtään lukua laittanut, joten kaikki virheet on internetin syytä... ;D
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Tammikuu 22, 2022, 17:22:19 ip
Vastaus #132

Markku Juusela

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4604
Moro

No Taito minkä hel..etin takia,kai ton kaikki tietää vaan ei tohdi sanoa saatika kirjoittaa,voitko selventää mielipiteesi.
Yamaha TR1 -81/Green Mystery,CanAm Spyder RT -13,CRESCENT Elda E-Going

Tammikuu 22, 2022, 17:34:08 ip
Vastaus #133

Henry Eklund

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 5767
 • Eläkkeellä on vain kaksi ekaa vuotta vaikeeta.
Kaveri muutti taimaaseen ja lääkäri kulut kuten hammaslääkärit todella halpoja, ei sielä mitään kela kortteja kysytä ja lääkkeet lähes ilmaisia. Jotain on meillä pielessä.

Tammikuu 22, 2022, 19:13:57 ip
Vastaus #134

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 7255
Noista pallukoista ja tolpista jos pitäs olla vastuussa miun, ni laittas aika pikasesti jonkun selvittämmään, onko töitten organisoinnissa jottai filunkia, siis siinä kuka tekkee mitäkin, vai onko tilastointitavat tyystin toiset muualla?  Kun näyttäs että hoitsuja on pilvin pimein, ja silti on niillä töitä liikaa.  Tekevätkö jonkun muun töitä, ovatko tehottomia, onko työn järjestely viturallaan, vai onko tilastoinnin perusteet meillä tyystin toiset ko muualla.

Toivottavasti tuleva sote ravistelee vähän puuta ja tämäkin asia selviäisi.

Kun uuteen mennään, niin olisiko ihan älytön juttu, että jokaisen sote-duunarin pitäisi hakea omaa duunia.
Jos valitaan, niin tietenkin vanhana työntekijänä.
Toki siitä olisi aika paljon duunia, kun 170 000 duunaria hakee työtä.
Mutta olisi siinä se hyvä puoli, että näin olisi helppo lakkauttaa ne duunit, jotka ovat olleet tarpeettomia ja palkata lisää sinne, missä on vajausta.
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.