Kirjoittaja Aihe: Eukonhalvattu...  (Luettu 1712 kertaa)

Tammikuu 08, 2022, 12:26:17 ip
Luettu 1712 kertaa

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 755
Vaimo luki länkkäristä (=paikallinen sanomalehti Länsi-Savo), miten saap koronapassin omakannasta puhelimeensa.  Mie jouvuin osallistumaan prosessiin sen loppuvaiheessa, puol tuntia meni.  Nyt se hänen koronapassinsa on hänen iPhonessa, ja vielä niin, että löytää sen.  No sitte rupesin laittamaan omaan Samsungiin omaa koronapassia.  Reilu tunti meni, loppuvaiheessa alko savu nousta korvista ja ilma täytty rumasta kielenkäytöstä; vaimo lähti hiihtämään.  No nyt koronapassi on puhelimessa, ja sellasessa paikassa, mistä nyt sen löydän, voi olla että viikon päästä en enää muista, missä v-ssa se oli.

Ikinä ei olla kumpanenkaan tarvittu missään koronapassia, eikä oo ainakaan nyt näköpiirissä paikkaa, missä sitä tarvis.

Eikä oo ees kissaa mitä syyttäs.  Mutta nää puhelimet on /ceestä!

jv

Tammikuu 08, 2022, 12:35:57 ip
Vastaus #1

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 7067
Jos se rouvalla onnistui niin sujuvasti, niin siinä samalla olisi laittanut sinne molempien koronapassit.
Sitten olisit ottanut valokuvan siitä omasta koronapassista rouvan puhelimen näytöltä.

Miula on pari paperista koronapassia vai mitä nyt sitten onkaan piirongin laatikossa, jos sattuu niin, että sitä johonkin tarvitsee.
Kun en omista älypuhelelinta ja tulostinta, niin piti etukäteen varautua

Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Tammikuu 08, 2022, 13:38:53 ip
Vastaus #2

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 755
No oikeesti iPhonessa meni aikaa, kun piti netistä ettiä, miten sillä otetaan kuvakaappaus ruudusta, ja sitten pientä askaretta, miten sen koronapassin kuvan sai sellaseen paikkaan, mistä sen nopeesti löytää.

Miun Samsungilla ei päässy koko omakantaan; se vaan ilmotti että yritä uudelleen.  No sitte menin pöytäkonneella omakantaan ja hain siihen passin.  Sitte lähetin sen passin sähköpostiin.  Avasin Samsungissa, ja latasin sinne.  Sitte tuli ensimmäinen kiroilua aiheuttanu vaihe; mihin ittuun ne lataukset menee Samsungissa!  Sama ongelma joka kerta jokaisen latauksen kanssa... ei ole kööpenhamina kuin ennen.  Jonkun aikaa yritin ottaa kuvakaappausta Samsungilla, miun kuutisen vuotta vanha malli ei totellu mitään äkkiä netistä löytyneitä ohjeita.  Sitte seuraavan kiroilun myötä sain sen ladatun kuvan omiin tiedostoihin, ja omien tiedostojen ikonin ruutuun sellaselle tasolle, mistä sitä ei tarvi tarvitessa kissojen koirien kanssa kaivella.  Jos yleensä missään ja koskaan tarvii, ja jos sitten tarvitessa vielä muistaa, että mihin se tuli ja miten sen sieltä saa ruutuun.  /ceestä koko älylaitteet...

Toisaalta tuo puhelin kulkee kuitenkin matkassa usseemmin ko se piironginlaatikko.  Ja se valokuvaaminen tietsikan ruudusta nyt vaan on sellasten hommaa, jotka ei tietotekniikkaa hallitse...

jaakkovaakko
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 08, 2022, 13:41:57 ip kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Tammikuu 08, 2022, 14:01:56 ip
Vastaus #3

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4090
 • Viraton, varaton, vastuuton, mutta velaton.
 Kyllä eukot mukavia on, niitä ikäviä hetkiä lukuunottamatta.
 Meillä tuo tuskaili Jaakon mainitseman asian kanssa myös, mutta minä antimidaksena ja epänörttinä pyysin sen lähettämään minulle sähköpostina ja mie sitten tuon Canonin avulla  tulostin niitä parikin, nuukana miehenä toiselta puolelta jo painotekstinalaiselle paperin puhtaalle puolelle ja kelpas hyvin.
 Pitää sitä ajokortin ympärillä, kun kerran kysyjät vaativat myös henkaria nähdäkseen kahdella koolla. Samankokoisina toki, mutta kirjoitusasultaan.
 Ei mennyt tuntia, eikä noussut savua korvista, mutta valmista tuli.

     ... toisaalta, eikös se Mariini sanonut, ettei koronapassilla enää mihinkään pääse?...
   ... sikälikin paperiversio on käyttökelpoisempi, jos tulee pakkotarve perän pyyhkimiselle. Paljon kätevämpi siinä, kun vertaa kännykkään.

 Hmm. Ja jos tuon eukonhalavatun vaihtais pariin puolet nuorempia, ni saattas ukolta konstit loppua. Niillä on kuitenkin tarpeensa vähän erilaiset .. oletan.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 08, 2022, 14:04:09 ip kirjoittanut Eero Nikkanen »

Tammikuu 08, 2022, 17:09:09 ip
Vastaus #4

Kari Partanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 24
Siihen Sansungiin kannattaisi ladata ilmainen "File Manager +" applikaatio, helpottaisi tiedostojen hakua puhelimesta. Esimerkiksi koronapassi löytyy Downloads hakemistosta kun sen on ladannut omakannasta.

Tammikuu 08, 2022, 20:07:23 ip
Vastaus #5

Osmo Leikko

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 443
Nämä nyky Android-kännykät ovat varsinaisia kauhistuksia. Android käyttöjärjestelmänä on kuin jonkun taiteilijan (esim. Picasso) tekemä ihan omalla logiikallaan, joka poikkeaa merkittävästi ihmisolentojen keskimääräisestä ajattelutavasta. Jos vaikka kaupoissa tavarat sijoiteltaisiin samantapaisella logiikalla, niin tavallinen tallaaja ei löytäisi mitään mistään.

En tiedä, onko insinöörin koulutus ollut haittana, kun on mennyt reilut kolme vuotta päästä edes jotenkin sinuiksi tämän Androidin kanssa. Varsinkin kun kännykkä on Nokia 6, jossa Androidiin on tehty minimimäärä valmistajakohtaisia viilauksia.

Pari kertaa olen lainannut kaverin Samsungia, valitettavasti koska sen kanssa olin ihan hukassa  ???
Meidän tulee olla todella kiinnostuneita tulevaisuudesta, koska joudumme
viettämään siellä loppuelämämme.

Tammikuu 09, 2022, 08:41:32 ap
Vastaus #6

Taito Nuutinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1012
 • Triumph T100ss,Nimbus 19??
Juu..nyt kun Latvanen keksi mainion otsikon niin hiukka täytyy laajentaa aihetta..Meillä nimittäin ny sellanen vääntö noista banaanien säilytyksestä jotta eilinen iltakin meinas mennä "kärventelyks"..minun mielestä banaanit kuuluu säilyttää huoneen lämmössä..eukko tunkee ne jääkaappiin..mä kohta sille näytän mihnääs ne banaanit on..

Tammikuu 09, 2022, 08:56:30 ap
Vastaus #7

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 11889
Insinöörin koulutus haittaa asioita paljonkin-
kerrankin kun etsin kaupasta kahvin suodatinpusseja-
niin logiikkani ohjaamana etsin siitä hyllystä,missä oli
kahvipakettejakin.

Eihän ne siellä olleet-ei edes samalla aarilla. Kun kysyin
niiltä kaupan eukoilta ,missä mahtavatkaan olla- niin
ne neuvoi sinne 50 metrin päähän ihan muiden asioiden
hyllylle- ja sinne kahvien ääreen jäivät keskenään kihisemään:
'Hassu ukko- kihihihii-kun luulee että suodattimet täällä olisivat...

No- juttelin myymäläpomon kanssa- ja ainakin siinä
kaupassa on nyt suodatinpusseja kahvipakettien vieressä.

Saisiko tuosta "vuoden mies"-tittelin? ;)

t. Markku
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 09, 2022, 09:45:53 ap kirjoittanut markkukovasin »

Tammikuu 09, 2022, 09:55:43 ap
Vastaus #8

Pertti Rintamaki

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1703
Kyllä meikäläiselle vanhentuneella veturinkuljettajan koulutuksella käy marketissa aivan samoin kuin Markulle.
Sen verran harvaan tulee kierreltyä, että ehtivät muuttaa jo järjestystäkin, jos jotakin luulee muistavansa.
Paremmin sellaisia pikaiskuja sinne juomaosastolle tulee tehtyä....

Tammikuu 09, 2022, 10:37:56 ap
Vastaus #9

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 755
Taiton ehotus aiheen laajentamiseksi kerrassaan suotava!  Kun meillä näkkyy nyt kännyköissä koronapassit - voijaan toisiltamme mennen-tullen tuossa etteisessä tarkistaa ne - ja Markku K:n tietsikassa on uudet ja entistä ehommat värit, voijaan siirtyä turvallisemmille vesille ja pohtia vaikka elämän tarkoitusta.

Kait se on tarkoituksenmukaista, että varsinaisella osaamisalueella on kulloinkin tärkeimmät askareet.  Ja tilanne niiden osalta muuttuu ajan saatossa.  Kun mie jouvuin ulkoruokintaan, miulla oli ikkää 53 vuotta.  Kerrostaloyksiöön muutin, vuokralle.  Vuodeks, aattelin, katotaan sitten.  No niin vaan pystyin selvittämään, miten toimii astianpesukone, miten toimii pyykkikone ja kuivuri, mistä löytää tavarat kaupassa, ja senkin sisäistin, että nälän torjuntaan on hyökättävä jo ennen kuin se hyökkää.  Vaan kun sitten reilusti kuudenkympin rajapyykistä jo hautaa kohti kulkeneena tuosta vuokrayksiöstä luovuin, ja siirryin tänne Anttolaan ja taas sisäruokintaan, niin ei montaa vuotta mennyt, kun nuo välillä niin tuiki tärkeät opit oli kaikki painuneet unhon yöhön; tiskikone on tosin jostain oudosta sattuman oikusta jäänyt miun vastuualueeseen täälläkin, mutta kaikessa muussa oon taantunut vanhalle tasolle.  Tiijä löytäsinkö täältä koko ruokakauppaa, saati sitä mitä käskettiin ostaa!

Maailma muuttuu, ja mie(s) sen mukana!

jaakkovaakko
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 09, 2022, 10:44:28 ap kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Tammikuu 09, 2022, 11:14:19 ap
Vastaus #10

tuomo jylha

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4215
 • Moukka
Joskus ihminen taantuu jo 50:n jälkeen tapoihinsa,, niinko minä? Minä käyn usein kaupassa eräässä pienessä sivukylän k-marketissa, vaikka ajattaa 30 km suuntaansa kun siellä on niin mukava kauppias, puolituttu. Tai sitten käyn paikallisessa Lidlissä kun tiiän mistä ne yleistavarat löytyy. Ne on nää eronneen ja karanneen poikamiehen ostokset semmosia että ei tarvii hehtaarihallia ostosten tekoon.
 Mutta koronapassin sain ihan itse ladattua jopa Nokian alkunäytölle. Tarviinko ees sitä? No tuskinpa, mutta olkoon nyt toistaiseksi siinä kerran se tuli ladattua.
 Ja muutama sana siitä astianpesukoneesta. Se on vähän kaksipiippuinen juttu että onko se kahdella vai neljällä jalalla seisova pesukone parempi? Nyt ei oo kumpaakaan tässä uudessa kämpässä kun edellinen kämpän omistaja vei sen neljällä jalalla seisovan koneen mennessään. Kaksi jalkainen pesukone oli lähtenyt kuulema jo vähän aikaisemmin. Nyt täällä ei oo kuin tyhjillään oleva koneen paikka tuolla alakaapistossa. Vaan eipä noita kuppeja ja kippoja kovin hirveesti tarvii ees omin käsin veivata kun arkipäivisin tulee syötyä ravintolassa, ruokatunnilla.

Tammikuu 09, 2022, 11:47:31 ap
Vastaus #11

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 755
... ja sama kippo männee viikon pari ko käytön jälkee huuhtasee isommat kökkäreet raanan alla...

Tammikuu 09, 2022, 12:26:59 ip
Vastaus #12

Ossi Viita-aho

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2546
 • Kukkahattusetä
Mitenkähän semmonen kolomella jalalla seisova astianpesukone, ku meillä on semmonen?
Kahden pytyn loukussa.

Tammikuu 09, 2022, 14:07:41 ip
Vastaus #13

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 11889
Meniköhän, Ossi,nyt liioittelun puolelle- että ihan kolmella
jalalla...? ;D

t. Markku

Tammikuu 09, 2022, 15:03:51 ip
Vastaus #14

tuomo jylha

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4215
 • Moukka
Pesu asioissa saa parhaiten seisomaan kolme asiaa sillä keinoin kun laittaapi ensin pyykkikoneen pyörimään ja kattelee sitä lasiluukkua koko ohjelman läpi. Ja sen jälkeen marssii kyökin puolelle altaan äärelle veivaamaan niitä kuppeja.
 Sitten seisoo yleensä kolme asiaa. Kaksi jalkaa ja järki. Ja luultavasti se kolmas jalka osoittaa siinä vaiheessa kello seiskaan?