Kirjoittaja Aihe: Tunturi Tiger S -86 "alkuperäinen"  (Luettu 481 kertaa)

Heinäkuu 27, 2022, 22:55:46 ip
Luettu 481 kertaa

Tomi Korkki

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 56
Morjesta pöytään


Jotkut ehkä ovat seuranneet -59 Zyndappini elvytys projektia ja sen viimeisessä postauksessa vihjasin että uusi elvytys kohde on jo kiikarissa. No se oli -63 pappa mutta oli ajokunnostansa ja hinnastaanki  huolimatta vähän liikaa tähän väliin..
Sitten pongasin nuoruuteni haaveen mustan tiikerin saatesanoilla "täydellisesti entisöity" !! Oli tartuttava puhelimeen...
Puhelimessa varttuneempi herrasmies kertoi mopon olevan kaikin puolin uutta vastaavassa kunnossa. Tosin entisöinnin tuloksena mutta kuitenkin. Olen saanut monesti nenilleni kun olen jäänyt jahkailemaan niin nyt päätin etten tee sitä virhettä ja sovin kaupat puhelimessa. Tukenani oli kymmenkunta kuvaa mutta niinkuin tiedätte niin kuvat ei välttämättä kerro koko totuutta...
Puhelimessa jo selvisi että alkuperäinen kaasutin oli vaihtunut 17mm virikaasariksi +joku vapaavirtaus hirvitys . Ajattelin että no okei jos tämä ainoa niin nielen sen ja hommaan alkuperäisen tilalle. Kärry siis perään ja seuraavana päivänä Tampereelta kohti keskisuomea. Perillä odotti supliikki ja mukava jo vanhempaa saapumiserää edustava herrasmies. Sekä tarinamme tiikeri. Tikru oli autokatoksessa ulko-oven vieressä joten muutaman silmäyksen ehdin jo luomaan ennen ovikellon soitto. Outo seisonta asento pisti silmään ensimmäisenä. Mopo oli n 45° kulmassa maahan verrattuna. Miellyttävä ja hyväkäytöksinen herrasmies tuli avaamaan oven ja jo kädenpuristus osoitti hänen olevan mies eikä marjanpoimija. Siirryttiin heti asiaan. Huomasin välittömästi että tässä " täydellisesti entisöidyssä" mopossa oli muutakin huomiota vaativia kohteita seisontatuen lisäksi. Etulokarissa järkyttävät naarmut, takahaarukassa klappia, polttimot jotakin ledejä, "numerotarrat" puuttui ja pieni öljylätäkkökin juuri kohdalla vaikka moottori oli kuulemma juuri remontoitu. Hyvääkin oli. Tankki ja runko virheettömät. Uudet renkaat. Uusi satula.Kaikki osat tallessa. Moottori kävi hyvin mutta pudotteli öljytippoja. Jonkinmoinen vi****tus siinä iski mutta olisko sitten kotikasvatuksen syy olin kohtelias ja lähinnä tyydyin toteamaan herrasmiehelle vikoja. Korkeahkosta pyyntihinnasta sain pensarahat tingattua ja näin kuitenkin potentiaalia niin kaupat tehtiin puutteista huolimatta
End of part #1
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 27, 2022, 23:23:25 ip kirjoittanut Tomi Korkki »
Tällä hetkellä:
Tunturi Super Sport DX -85(projekti . Valmistuu talvi -22-23)
Tunturi Tiger S -86
Zündapp Combinette -59 (alkuperäiskuntoinen kilvitetty -22)
Zündapp Combinette -58 (alkuperäiskuntoinen kilvitetään kevät -24)
Zündapp Combinette -58 (projekti)
Tunturi Start "Pappa" -80

Heinäkuu 27, 2022, 23:22:18 ip
Vastaus #1

Tomi Korkki

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 56
Part #2


Seuraavana aamuna kärryn kuomu auki mopo edelleen liinoissa kiinni ajattelin että olisko nyt vit*"*u kuitenkin pitänyt jättää väliin . Öljyläikkä koneen alla suurin ketutuksen syynä. Noo pannu kahvia naamariin ja uusin silmin tarkastelemaan ostosta ja toteamaan että ei tätä kukaan pakottanut ostamaan. Joten laite alas kärristä ja koeajolle. Jotenki. Kaasari booas enemmän ku edellisenä päivänä eikä mopo oikein menny mihinkään. Se ei haitannut sinänsä kun olin jo päättänyt heittää mäkeen sen uuden 17mm kopiobingin joka tapauksessa. Vähän pidempi koeajo ja sitten alkoi tapahtumaan. Ensin katosi valot. Sitten alkoi rapina ja ripinä kuulumaan sieltä täältä. Lopuksi jalkatapit kääntyi ylös alaisin. Kulkurin tallille ja totesin että JOKA AINOA PULTTI JA MUTTERI oli suullilleen sormi tiulluudessa. No työkalut käteen ja kiristelemään. Sitten valojen kimppuun. Ledipolttimot heitin roskiin ja lankaversiot tilalle. Ei syty. Hetken ihmettelin ja hemputtelin johtoja niin välillä välähti valot---> maadoitusjohdon pultti sormitiukkudessa. Jo paloi valot. Seuraavaksi öljyvuodonnkimppuun. Paljastui että magneeton takaa stefa oli lähes pois paikaltaan!! Olisko ylisuuri kaasari pullauttanut  tiivisteen pois paikaltaan täydellä kaasulla?? Muuta en keksi kertakaikkiaan??
Uuden seisontajalan, takahaarukan puslat, oikean mallisen kytkinvaijerin tilasin ja asensin. Rompetorilta löysin alkuperäisen kaasarin, putsarin ja kumikaulan. Etulokarin naarmut hioin ja lokari maalattiin. Numerotarrat liimattiin katteisiin.
Nyt mopo on mielestäni museokunnossa. Tiedän että tätä ei olisi ollut mikään pakko ostaa mutta välillä tunne vie mukanaan ja näin tässä ehdottomasti potentiaalin. Olisi tasan varmasti tullut kalliimmaksi ostaa muutaman satasen aihio ja tehdä siitä tällainen mikä tämä nyt on. Loppupeleissä kovin paljoa rahaa ei tarvinnut loppuhiplaamiseen käyttää ja tämä nyt jokatapauksessa on mitä suurimmalla todennäköisyydellä loppusijoituspaikassaan niin kuka näitä laskee  ;D . Laitan kuvia kun osaan pienentää niitä niin että tämä huomio ne .
Lopuksi vielä. En siis mitenkään ole tälle herrasmiehelle huonona mikä mopon minulle myös. Tosiaan pakkohan minun sitä ei ollut ostaa ja ihmisillä vaan voi olla erilaisia käsityksiä mikä on täydellisesti entisöity ja mikä ei .
End of #2
Tällä hetkellä:
Tunturi Super Sport DX -85(projekti . Valmistuu talvi -22-23)
Tunturi Tiger S -86
Zündapp Combinette -59 (alkuperäiskuntoinen kilvitetty -22)
Zündapp Combinette -58 (alkuperäiskuntoinen kilvitetään kevät -24)
Zündapp Combinette -58 (projekti)
Tunturi Start "Pappa" -80