Kirjoittaja Aihe: Mitä tuli tänään touhuttua  (Luettu 3319433 kertaa)

Tammikuu 06, 2022, 10:51:08 ap
Vastaus #11850

Kari Sillanpää

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 6271
 • MC Debit
Noissa joissain huippukirjoissa orja on yleensä
se välkyin tyyppi- kuten eräässä kirjassa orja Taita.

Miten vaan tuntuu,että nää nykyajan orjat,jotka kipuilevat
nykyään tessien puutteessa ja ikuisessa palkkamaltissa- ne ei
tuolle tasolle enää koskaan yllä?

t. Markku

Kaptah moneen otteeseen totesi Sinuhelle, että ”varastan sinulta vain sen mikä on kohtuullista ja mikä minulle kuuluu”. Ei se huono resepti ollut.
Kari

”Parempi Piru merrassa kuin kymmenen irrallaan”

Tammikuu 06, 2022, 10:57:41 ap
Vastaus #11851

Teemu S. Lindfors

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1562
Minulta ne on yleissivistävät pääsääntöisesti jääneet lukematta loppuun, kuten tämä Jaakon mainitsema Sinuhekin.

Ajattelin joskus yrittää laventaa kaunokirjallista yleissivistystäni. Luin ensin Dostojevskin Rikos ja rangaistus. Melko kiukulla se meni mutta meni kuitenkin, kesti monta päivää lukiessa. Sitten ajattelin, että kaunokirjallinen yleissivistys on monipuolista ja luin Tony Halmeen Jumala armahtaa, minä en. Siihen kului alle kaksi tuntia.

Kaunokirjallinen yleissivistykseni on sittemmin juuttunut tälle leveysasteelle, eikä ole siitä leveyssuunnassa laajentunut, vaikka kirjoja tuleekin luettua paljon.

Tammikuu 06, 2022, 11:21:10 ap
Vastaus #11852

Kari Sillanpää

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 6271
 • MC Debit
No on siinä laidasta laitaan ;D Itse luin Sinuhen noin vuosi sitten vasta. Työkaveri siivosi kirjahyllyään ja poimin tuon ja yhden Hotakaisen poistokasasta.

Joskus naureskelin että onpas matala kynnys kaunokirjalliseen harrastukseen, kun jostain alelaarista noukin Jerry Cotton-tarinan kolmen CD:n äänikirjana. Oli vielä aika hyvin ja ilmeikkäästi luettu.
Kari

”Parempi Piru merrassa kuin kymmenen irrallaan”

Tammikuu 06, 2022, 11:52:17 ap
Vastaus #11853

Timo Kuosmanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 164
Mullakin oli joskus Cottonin cd luettuna autossa. Oli liian vaarallista kuunnella ja eläytyä

Tammikuu 06, 2022, 22:17:40 ip
Vastaus #11854

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1179
Sepänsällin oikeeta ei ainakaan pienemmissä autoissa kannata ajellessa reenata...

Mutta tään päivän touhuihin.  Ens taustatietoo; meijän kahteen lähinaapuriin muutti uuvet asukkaat vuodenvaihteen tienoolla.

Tännää aamupäivällä oltii kahen kolan joukkueella siirtämässä lunta joutomaalle korkeaan kasaan; se on jo korkeampi kuin monena talvena on ollut maaliskuussa.  Etupihan salavan syöttöpaikalla kävi koko ajan melkonen huiske.  Tavallisten kävijöitten lisäks oli porukassa hömötiainen, vaikka ei sekään tuikiharvinainen ole.  En ole siitä kuitenkaan oikein mieleistä potrettia onnistunut ampuamaan.  Kun piha oli höylätty, hain kolmijalkasen retkijakkaran ja kameran ja paksumman takin, aattelin että nyt istuskelen kuvan siitä hömpästä ihan muutaman metrin päästä.  No ei siinä ennää käyny ko se tiainen, millä on joko ajolasit tai zorron naamari.  Laitan pari kuvaa esille, kun kerran otin:

Mutta sitten kävikin niin mukavasti, että uudet naapurit sattu molemmat kulkemaan ohi, ja kävivät esittäytymässä.  Kevyesti tutustuttiin, ja sain ottaa kuvankin kummastakin.  Laitan nekin esille:

Tällä ensimmäisellä veijarilla oli hihnaan totuttautumisen alkeiskurssi menossa, eli toimi vielä ite sekä taluttajana että talutettavana:

Tammikuu 07, 2022, 22:44:11 ip
Vastaus #11855

Simo Puikko

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 663

Jaakolla sopivan oloisia naapureita.

Olen pari kertaa Sinuhen lukenut. Minusta uskomaton seikkailu. Yleissivistävyydestä en tiedä, mutta on siinä varmaan sitäkin..
Lainaus
Kaptah moneen otteeseen totesi Sinuhelle, että ”varastan sinulta vain sen mikä on kohtuullista ja mikä minulle kuuluu”. Ei se huono resepti ollut.
Orjilla kun ei varsinaisia tuloja ollut, niin lienee ollut käytäntö, että isäntäväeltä sai varastaa "käyttörahaa".
Kaptah oli kyllä mieleenjäävin tyyppi kirjassa. Oliko niin, että Sinuhe osti Kaptahin orjamarkkinoilta edullisesti, kun oli muistaakseni vain yksi silmä ja klenkkasi toista jalkaa? 

Talvi yllätti viime syksynä, ja käyttöpyörät jäi pesemättä/putsaamatta seisomaan. Meinasin, että ei kesä ainakaan yllätä, ja rupesin vuosihuoltoja tekemään. Mitsiin uusin etupään stefat ja tankki vauhtui parempaan. (Tuo tuli minulle kolaroituna, ja alkup. tankissa on lommo.) Ketju pestään ja keitetään jäykässä öljyssä. (Löysin työmaalta erikoista voimansiirtoöljyä, joka tuntuu jäykemmältä, kuin SAE 140 vaihteistoöljy.) Renkaat pitää ostaa jo varalle. Jos ei tule paljon kilometrejä, voi nuillakin nuukailla koko kesän. Nopeusmittarin vetorattat piti vaihtaa, mutta homma tyssäsi vääriin osiin. Joskus vuosia sitten ketjulukko aukesi ja ketju katkesi ja särki ketjusuojan muovikotelon, ja oliko niin, että se matopyörävaihteen pienempi ratas/akseli meni kokonaan hukkaan tai rikki. Ostin uuden ratasparin, mutta se oli tarkoitettu 18" takapyörälle ja, mittari tietysti rupesi näyttämään 15Kmh liikaa. Nyt päätin korjata asian ja tilasin saksalaiselta toimittajalta, (en nyt muista keneltä) uudet rattaat. Piti olla 27/15 välityksellä (1,8;1) mutta onneksi laskin hampaat ja ne olikin 30/15. Ne rattaat, jotka oli paikalla oli 24/12, eli sama välitys. Oli likellä etten saanut tuota valmiiksi. Mutta eihän nuita nyt kannata sinne laittaa. Pitänee jättää kesken ja koittaa saada oikeat osat.

Bemariin en meinaa tehdä mitään erikoista. Öljyt ja suodatin vaihdetaan kesken kesän, jos niitä kilometrejä alkaa tulla. Kuluttaa jo sen verran öljyä, että olen jatkanut vaihtoväliä aikalailla. Voimansiirron öljyt tarkistetaan. Renkaat ostetaan valmiiksi. Jos on pitempiä reissuja tiedossa voisi etukumin vaihtaa jo keväällä.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 08, 2022, 00:06:45 ap kirjoittanut Simo Puikko »

Tammikuu 09, 2022, 10:01:51 ap
Vastaus #11856

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 7741
Sunnuntaipäivä käyntiin loistavalla elokuvalla.
Diktaattori.

Totta kai piti ensin katsoa:
Elokuvan sydämessä
Enemmän elokuvasta: Diktaattori
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Tammikuu 12, 2022, 10:48:08 ap
Vastaus #11857

Pentti Eskelinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 8058
 • Nuolija Kuopijosta
Nonnii, nyt on sitten kolomassii Phitzheri-piikki suatu. :)

Oli tarkotus lähtee vielä tännään talavipalatsille lumitöehin ja hoetamaan elukat, vuan kiltti terkkarin Täti kielti lumityöt kokonaan kolomen päevän aejjaksi, jokkii pussi suattaa kuulemma tulehtuva jos vuan yhtää rasittaa ihteesä.
Önniästen ruokintoo Täti ei kieltäny, vuan jospa ne önniäeset selevijäes siellä viikonloppuun asti kuolematta näläkään. :-[

Ps.
Alakaa tahmoo jo tämä ATKoon hallinta, tulloo jos jonniinäkösijä kirjotusvirheitä ja muita outouksija, onko muilla ilimenny vastoovoo?
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 12, 2022, 10:53:51 ap kirjoittanut Pentti Eskelinen »
-pena-

Tammikuu 12, 2022, 11:34:37 ap
Vastaus #11858

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1179
Johtuu siitä sirusta.

Miekii käin hoitotätillä jo aamutuimaan.  Kolmannen koronapiikin sain jo lusijan päivänä, eli kuukaus sitten.  Nyt oli näihin perusjuttuihin erinäisiä testejä, verta otettiin pullo tahe pari, ja ihan yllättäen pyys täti osittain riisumaan!  Sydänfilmi se kuitenkin oli mitä otettiin, ensin jo säikäytti, eikä ollu pillereitäkään.  Pumppu tako tasasta 55-sarjaa, eli sitä mitä tahistin pittää yllä, kun ukko on paikallaan.  Ilman tahistinta aikanaan tippu pikkusen kolmenkymmenen yläpuolelle, mikä tahti saap muutenkin laiskan miehen tosi veteläksi.

Iltapäivällä on tarkotus käyvä tuossa entisessä Anttolan kunnantalossa olevassa kirjastossa äänestämässä.  Sen jälkeen vois sitte kirjottaa sähöpostin sille entiselle kollegalle, ketä aion äänestää, ja laittaa listan niistä asioista, mitä ja miten hänen pittää siellä aluevaltuustossa sitten hoitaa.  Ilmasia lounaita ja ääniä kun ei ole...

jv
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 12, 2022, 11:42:56 ap kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Tammikuu 17, 2022, 17:54:07 ip
Vastaus #11859

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4209
 • Viraton, varaton, vastuuton, mutta velaton.
 Kauan aikaa sitten varattu hml-aika peruttiin aamulla.
 Olin oikeastaan huojentunut, kun olen tuota kipuherkkänä jännittänyt jo viikkoja.

 Huojentuneena vastasin sitten seuraavaan puheluun, jossa peruminen peruttiin ja sovittiin uusi aika tälle päivälle.

 Samalla reissulla menin terkkariin 40min etuajassa siinä toivossa, että saisin coronarokotteen "lennosta".
 Tupa oli täynnä ja päätä pyöriteltiin eioon merkiksi, mutta neuvoi menemään viereisestä rapusta sisään, jossa pikarokottamo.
 Huoneita hoitajineen oli toistakymmentä ja asiakkaita tasan 1 lisäkseni.
 Eepä mittään. Puhdasta, aksentitonta Suomea puhuvat kauniin ruskeat tytöt hymyilivät ja pyysivät sisään.
 Rokoteltiin ja puhuttiin niitä-näitä. Mukavia flikkoja !
 Istuskelin vartin ja jututin hoitsua, joka ihmetteli koko päivän kestänyttä hiljaisuutta.  Lupasin tuolle, että mainostan ja lähdin poiz.

 Tuoliin pyydettiin tasan varattu aika nollanolla.  Ei pitänyt pahana ja tarjosi toimenpidettä ilman puudutusta.
 Lupasin kokeiltavaksi ja täysin kivutta tuo tälläkertaa ihmeekseni meni.

 Nyt on taas hyvä henkilön haukkailla isompiakin paloja, kun ei tarvitse tätä lohkeamaa enää varoa. Muovilla paikattu ja hyvä tuli.  :)

Tammikuu 21, 2022, 20:13:14 ip
Vastaus #11860

Petri Nippala

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1344
Noniin.Siitä se lähtee kasa muuttumaan klapeiksi. Juhannuksen aaton aattona oli pientämyrskyntynkää. Iso koivu kaatui autokatoksen päälle ja vanha vaahtera repesi,jolloin selvisi,että se on ontto/laho ja se piti kaataa,koska oli taloonpäin kallellaan.

Mielenkiintoista oli se,että vaahtera näytti voivan oikein hyvin eikä kuivia oksia ollut normaalia enempää.

Tammikuu 21, 2022, 20:20:45 ip
Vastaus #11861

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1179
Tuliskos noista ontoimmista kohista telkänpönttöjä, kun porrais vaan kulkuaukot?

Tammikuu 21, 2022, 22:58:53 ip
Vastaus #11862

Risto Saastamoinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 464
Pöllö mahtais olla kanssa mielissään kun rahtaisit noita lattialla, katolla ja kulkuaukolla varustettuna jonnekin kuusen kylkeen.
Vaahtera on lehtikuusen kanssa niin kiusallisia pihapuita yli-ikäisinä, että meillä pantiin sahat soimaan ja lyötiin maahan kaikki jotka oli 30 metriä lähempänä korsua. Kauan niitä polteltiin ja vieläkin järeimmät kuusitukit oottaa tuolla käyttöä. Tekisikö niistä puutarhapöytiä vai mitä, lehtikuusi kestänee paremmin ulkosalla kuin muut neulaspuut.

Tammikuu 21, 2022, 23:51:43 ip
Vastaus #11863

Petri Nippala

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1344
Nuo on liian matalia pöllölle.Lisäksi ne painaa ihan helvetisti.Mulla on yksi korkeampi,jota pitää hiukan suurentaa sisältä ja laittaa katto.
Siitä tulee lehtopöllön pönttö,jonka laitan pihapiirissä olevaan vanhaan metsälehmukseen,joka on sopivasti haaroittunut aikanaan.Vielä on auki miten pönttö saadaan puuhun.
Nuo suurimmat voisivat kokonsapuolesta kelvata huuhkajalle mutta niitä ei saa maastoon millään.
Olen tehnyt pöllönpönttöjä tyvilaho kuusesta.Se on kevyempää matskua kuskata.

Tammikuu 22, 2022, 17:23:28 ip
Vastaus #11864

Timo Kuosmanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 164
Tuli käytyä Hämeenlinnassa ja Militariassa. Siellä oli pioneeri porukan ja tykistön museo, oisko ollut vielä viesti museo. Tykit oli isoja ammukset raskaita.