Kirjoittaja Aihe: Matka Riikaan  (Luettu 409 kertaa)

Toukokuu 07, 2024, 07:04:55 ap
Luettu 409 kertaa

Olli Salonen

  • **
  • Jäsentiedot Paikalla
  • Museoajoneuvotarkastaja
  • Viestejä: 647
  • VMPK # 1916

Masinistit suunnittelee syksyksi museomatkaa Riikaan. Alustavasti ryhmälle on varattu 30 paikkaa ja ryhmän minimikoko on 25 matkailijaa. Kaupunki on hieno ja museon lisäksi ohjelmassa on paljon muutakin nähtävää, joten reissuun voi ottaa mukaan myös vaimot ja tyttöystävät.

Lentoaikataulu
5.10.2024 Tampere – Riika 05.25 – 06.30 Air Baltic
6.10.2024 Riika – Tampere 23.25 – 00.35+1 Air Baltic
Majoitus Avalon Hotel & Conference, Riika – 1 yö
Main Page - AVALON HOTEL & Conferences (hotelavalon.eu)
Riian vanhassakaupungissa sijaitseva 4 tähden Avalon Hotel & Conferences sijaitsee noin 300 metrin päässä Latvian kansallisoopperasta ja Vapauden muistomerkis-tä.
Ohjelma:
päivä, 5.10. Riian moottorimuseo
Aikainen aamulento Riikaan, missä suomenkielinen opas ryhmää vastassa. Kuljetus läheiseen Hampton by Hilton -hotelliin aamiaiselle. Jatketaan lyhyen kaupunki-kierroksen kautta Riian moottorimuseoon, joka tarjoaa Baltian suurimman ja monipuolisimman vanhojen ajoneuvojen kokoelman. Suomenkielinen opas jättää ryhmän museolle saavuttaessa. Aikaa omatoimiseen tutustumiseen, halukkaat voivat osallistua englanninkieliselle kierrokselle.
Tutustumisen jälkeen kuljetus Avalon-hotelliin, lounas omatoimisesti. Tavarat voi jättää jo hotellille, huoneet ovat valmiina klo 15 mennessä.
Yhteislähtö valtavalla kauppatorille, joka sijaitsee hotellin vieressä Zeppeliini-halleilla. Suljetaan kello 17. Tämä paikka pitää nähdä!
Ilta vapaa. Lisämaksusta saatavilla 3-ruokalajin illallinen vanhassakaupungissa, Kalku Varti -ravintolassa. Siirtymiset hotellilta kävellen, noin 650 m/suunta. Vanha kaupunki on aivan vieressä ja ravintolatarjonta on valtava.
2. päivä, 6.10. Kaupunkikierros, lisämaksullinen retki Jurmalaan
Aamiaisen jälkeen suomenkielinen, opastettu kävelykierros vanhassakaupungissa ja vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Kävelymatkan päässä hotellista on iso kappakeskus ostoksia varten. Hotellin vierestä kulkevat bussit ja ratikat, joilla pääsee helposti ympäri kaupunkia.
Huoneet ovat käytössä iltaan saakka, joten päivän ohjelman voi suunnitella juuri itselle sopivaksi!
Iltapäivällä on mahdollisuus osallistua Jurmalan puolipäiväretkelle*. Klo 21 kuljetus Riian lentokentälle ja myöhäinen iltalento Tampereelle, jonne saavutaan hieman puolenyön jälkeen.
* Opas noutaa osallistujat hotellilta, tilausajokuljetus Jurmalaan. Noin 25 km päässä Riiasta sijaitseva viehättävä Jurmala on tunnettu erityisesti rannoistaan ja mäntymetsistään. Suomeksi opastettu kaupunkikierros ja aikaa omatoimiseen tutustumiseen ennen paluuta hotellille. Retken kokonaiskesto noin 4 tuntia.
458 euroa/hlö sisältäen:
- Air Balticin reittilennot Tampere – Riika – Tampere turistiluokassa
- lentoverot ja maksut
- 1 yön majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa, huone käytössä 6.10. iltaan saakka
- ohjelmassa mainitut opaspalvelut, kuljetukset ja ateriat (1 x aamiainen)
- sisäänpääsyn moottorimuseoon
Hinta edellyttää minimissään 25 hlön ryhmää, pidätämme oikeuden muutoksiin. Hintaan eivät sisälly matkustaja- tai matkatavaravakuutukset, henkilökohtaiset
palvelumaksut ja/tai erikseen tilatut ohjelmassa mainitsemattomat lisäjärjestelyt.
Ryhmälle on alustavasti varattu 30 lentopaikkaa sekä 12 x 2hh ja 6 x 1hh. Maapalvelujen hinta on toistaiseksi arvio, palveluja ei ole varattu. Tiedot toistaiseksi sitoumuksetta, saatavuus ja hinnat varmistetaan varauksen yhteydessä.
Lisämaksusta
- yhden hengen huone 70 e
- 3-ruokalajin illallinen Riian vanhassakaupungissa Kalku Varti -ravintolassa. 55 e/hlö, ruokajuomat maksetaan erikseen paikan päällä – minimi 20 hlöä
- Jurmalan puolipäiväretki 30 e/hlö sis. kuljetukset hotellilta, opastetun kaupunkikierroksen – minimi 20 hlöä

Mikkolantiellä ilmoitustaululla on nyt lista, jonka kautta voi kertoa mahdollisesta mielenkiinnosta matkalle. Nimi listassa ei vielä sido mihinkään. Mukaan voi ilmoittautua myös sähköpostilla jari.myllari@aamulehti.fi tai puhelimitse numeroon 050 4380913.

Ilmoittautumiset toukokuun loppuun mennessä.