Kirjoittaja Aihe: Honda CB125K (B6) kysymyksiä startista ja puristuksista  (Luettu 567 kertaa)

Heinäkuu 07, 2023, 12:25:17 ip
Luettu 567 kertaa

TuomasKivistö

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 57
Pitkästä aikaa täällä. Tuli ostettua talvien projektiksi -75 Honda CB125K, tarkoitus olisi rakentaa seuraavan parin vuoden aikana siitä kiva peli kylille.


Pieniä huolia on kuitenkin hondan kanssa;


Startti ei tahdo pyörittää moottoria. Rele naksuu mutta startti ei sano mitään. Ehkä jännitteet tipahtaa, tuo 6V järjestelmä ei oikein vakuuta. Akku on uusi.


Olisiko jollain tarjota varmasti ehjää starttimoottoria? Tai muuta neuvoa tähän?


Puristuksia en ole vielä mitannut, mutta polkimesta kun pyörittää konetta niin tuntuu ettei siellä ole oikein mitään vastusta, mutta vaihde päällä työntäessä kuitenkin tuntuu putputtavan jotenkin. Onko normaalia että käynnistyspolkimesta pyörittäessä ei tunnu kauheasti vastusta?


Pieniä osapuutteita muutenkin;


- kärkien päälle tuleva kansi
- Ilmanputsreiden päälle tulevat sivuposket


Olisiko täällä neuvoja ja mahdollisesti myytäväksi asti osia hondaan?


-tuomas
2007 Honda CBR1000RR
1977 Honda CB750K
1975 Honda CB125K


Heinäkuu 07, 2023, 13:35:45 ip
Vastaus #1

Kari Sillanpää

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 5958
  • MC Debit
Kyllä siinä polkimessa jotain pitäisi tuntua, mutta kevyeksi poljettavaksi se on tehty, ja siinähän on vain 62cc per pytty muutenkin.

Saattaahan tuossa jotain venttiilivikaa olla, tai väljäkin. Aivan harvinaista ei ole sekään että nokka-akselista kuluu nokka tai pari pyöreäksi, puristukset tuppaa katoamaan siinäkin.

Sähköstarttia voi testata hyppyjohdolla, eli vaikka apukaapelilla (varovasti) akun plussasta siihen startin napaan. Jos ei siitä pyörähdä, vaikka akussa on virtaa, niin sitten on startissa vikaa. Muutenhan voi olla kaapeli poikki, huono kontakti tms. Se kaapeli on aika pitkä ja menee monen mutkan kautta moottorin alta. Sama homma maakaapelin kanssa, voi olla sillälailla ”melkein poikki” että pieni virta menee läpi, mutta isolla virralla kyykkää. Eli apukaapelilla akun miinuksesta maahan ja uusi kokeilu.

Startteja varmaan löytyy harrastajilta, tosin käytettyjä ja vanhoja enimmäkseen. Ostoilmoitusta vaan kehiin, eiköhän noita muitakin tarvitsemiasi jostain löydy.

« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 07, 2023, 13:38:59 ip kirjoittanut Kari Sillanpää »
Kari

”Parempi Piru merrassa kuin kymmenen irrallaan”