Kirjoittaja Aihe: Japsistarojen lopettaminen  (Luettu 21832 kertaa)

Heinäkuu 10, 2023, 17:34:50 ip
Vastaus #45

PetteriSeppanen

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 367
Paljon käytetty ilmaisuhan se ”japsi” on. Mun korvaan siinä on vähän alentava klangi jostain syystä, toisin kuin esim ”britti-”tai ”jenkki-” etuliitteissä. Ehkä kuvittelen, mutta jos vaikka ihmisistä puhuttaisiin, niin ”britti” on neutraali tai jopa ylpeyden aihe, ”jenkki” vähän junttimainen mutta periaatteessa ok, jos ei etelävaltiolaisesta puhuta, mutta ”japsi” on jo loukkaava.

Minun (ehkä nuoremman sukupolven) näkemys on, että japanista tulee laatupyöriä. Briteistä ja jenkeistä tulee öljyä vuotavia, tehottomia ja epämukavia rakkineita. Ei Hondaa laadukkaampaa taida ollakaan.

Heinäkuu 10, 2023, 17:54:16 ip
Vastaus #46

Osmo Leikko

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 552
Mielikuvat on mielikuvia, varsinkin vanhat. Tosiasiahan on, että vanhat brittipyörät aina 1970 ja jopa 1980 luvuille saakka olivat pääosin 1950-luvulla suunniteltuja. Siihen brittien moottoripyöräteollisuus sitten kaatuikin, uudistumisen puutteeseen. Ne olivat aikanaan ihan laatupyöriä sen aikaisen käsityksen mukaan.
Nykyaikaiset brittipyörät, siis pääasiassa Triumphit, ovat ihan laatupelejä siinä missä japanilaisetkin. Eivät vuoda, ovat tehokkaita ja koeajoissakin kehuttuja ajo-ominaisuuksiltaan.
Mutta mielikuvat ovat sitkeässä.
Meidän tulee olla todella kiinnostuneita tulevaisuudesta, koska joudumme
viettämään siellä loppuelämämme.