Kirjoittaja Aihe: KymiRing ratahanke  (Luettu 44579 kertaa)

Toukokuu 25, 2022, 13:23:15 ip
Vastaus #75

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4260
Ei ole Motogp-kisaa tänäkään vuonna.

Homologation works at the KymiRing, together with the risks caused by the ongoing geopolitical situation in the region, have sadly obliged the cancellation of the Finnish Grand Prix in 2022. The current circumstances have created delays and put the ongoing work at the new circuit at risk. All parties have therefore agreed that the track’s debut must be postponed to 2023, when MotoGP™ looks forward to returning to Finland for the first time in four decades.

https://www.fim-moto.com/en/news/news-detail/article/motogp-calendar-update-finland-postponed-to-2023?fbclid=IwAR2AJrShY4YFKfhuztTJmdEdn2MBDhCkeJqEdnqKq683acGHJXzxrwo29vQ

https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/afcedb61-6f2d-4ed6-9794-fa1a4a62dbde
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 25, 2022, 13:38:11 ip kirjoittanut Petri Behm »
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Toukokuu 25, 2022, 14:09:27 ip
Vastaus #76

Esko P. Lehtinen

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 343
Täällä Lahessa paikallislehti  Etelä-Suomen Sanomat kirjoitti. 19.5.2022 että, KymiRing läpäisi tarkastuksen ja MM-kisat pidetään tänä kesänä. Tänään ko. lehti kirjoitti, että kisoja ei pidetäkään.   Mistähän tuo ensimmäinen "uutinen" oli peräisin.🤔

« Viimeksi muokattu: Toukokuu 25, 2022, 14:12:43 ip kirjoittanut Esko P. Lehtinen »

Toukokuu 25, 2022, 15:13:17 ip
Vastaus #77

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4260
Jaa'a.
Kulisseissa on pyörinyt kaikenlaista ja uutista löytyy joka lähtöön, joten jos haluaa jonkunnäköisen hahmotelman aiheesta, niin eikun Googlella pörräämään...
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Kesäkuu 02, 2022, 09:22:04 ap
Vastaus #78

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4260
IITIN moottorirata, Kymiring, on negatiivisten uutisten pohjaton hiekkakuoppa.
https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008856532.html

Juttu hesarissa.
kannattaa lukea.
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Kesäkuu 03, 2022, 12:11:02 ip
Vastaus #79

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4260
Kymiring hakee jopa 10 miljoonaa euroa lisää rahaa – MotoGP jälleen vaakalaudalla: ”Rata ei ilmaiseksi valmistu”
Kymiringille haetaan nyt lisää rahoitusta ja omistajia. Edellisen rahoituspaketin yhtiö sai 2020.

https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/a1edd2f2-3294-40e4-92fe-507d1468aa08
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Kesäkuu 04, 2022, 09:14:55 ap
Vastaus #80

erkki kuparinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 929
 • Kawasaki A 1 R
    Jos mallina pidetään naapurirataa rajan itäpuolella nii ei riitä edes 20 milj. mutta sillä saadaan jo ehkä ns. liht versio.
     Pienissä maissa missä olisi yksi tälläinen ns. kansaiväliset mitat täyttävä niin se vaatii valtiollisen toimian,kuten on
      ooperatalo, tannssitalo , musiikkitalo , stadion  ym.

Kesäkuu 04, 2022, 10:07:12 ap
Vastaus #81

Markku Juusela

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4448
Moro

Hyvä kun mainittiin   ooperatalo, tannssitalo , musiikkitalo , stadion  ym niin lisätään vielä että esim. potkupallolle ei Suomessa luulisin ole yhtään yksityistä eli ei yhteiskunnan kustantamaa potkimispaikkaa ja polvihousu-urheilulle lähes kaikki jäähallit on pikkuhiljaa lunastettu yhteiskunnan hoidettaviksi.
No joku sitten kumminkin en tarkoita "meistä" vaan vihreistä sanoo ettei yhteiskunta voi tukea saastuttavaa urheilutoimintaa,no joo,onko laskettu paljonko ne sadat potkupallopelit ja polvihousu lätkäpelit loppujenlopuksi saastuttavat.

Mitä sieltä KymiRingiltä sitten vielä puuttuu,mitä nyt kuvista voi päätellä niin ainakin ne kunnolliset "patjat" rengasvallien sijaan,asfaltoidut tiet alueella ja alueelle ja se varmaan kallein eli katsomot.Pääkatsomo tietysti pitää olla ja vielä ainakin osittain katettu ja lisäksi makeimmissa paikoissa putkihässäkkä katsomot ja kunnolliset vaikkapa nurmikko katsomot niille "halvemmille" lipunhinnoille.WC-tiloja sapuskan myynti tiloja ym tarvitaan myös kun ei kai kaikki voi olla niitä siirrettäviä.

KymiRingin sivuilta en löytänyt kalenteria jossa olisi kaikki vuokratut tilaisuudet eli että jos haluaa seurata jotain treeniä niin voisi kalenterista katsoa passelin päivän.Tässä hyvä esimerkki siitä mitä tarkoitan,vaikkapa ihan vinkkinä "Ringin" henkilöstölle   https://www.alastarocircuit.fi/alastaro-varaukset2022.pdf

"Aika hyvin" radalle on saatu tapahtumia,  https://www.kymiring.fi/tapahtumat/kalenteri (paljon on vielä tyhjää kesän päiville) ja vaikkapa hinnasto mitä radan vuokraus maksaa.   
Yamaha TR1 -81/Green Mystery,CanAm Spyder RT -13,CRESCENT Elda E-Going,2 x  NSU Supermax-62 ja -63,Honda C92 Benly -63,Cresent mopo-63

Kesäkuu 05, 2022, 14:20:18 ip
Vastaus #82

Petri J Kokko

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 917
 • Ei mainosten orja,muuten kyllä.
Lyhyestä virsi kaunis eli senkummemmin valtavan pitkiä pätkiä kirjoittamatta niin ihmettelen kovasti millä rahkeilla Kymiring aikoo suoriutua Moto Gp viikostaan,siis kyseessä on jättimäinen show joka todellakin kestää noin viikon kaikenmaailman näyttelyistä,näytösajoista,maahantuojien ja tallien tapahtumista&vapaista harjoituksista aika-ajopäivään sekä itse kisapäivään joiden väliin on oltava kansainvälisen luokan tapahtumaa,artistit ei kelpaa suomitasolta,VIP henkilöiden viihdyttämistä eli entisiä moto Gp ym luokkien tähtiä maailmalta,nykyisiä/entisiä julkkiksia joka lajista urheilusta näyttelijöihin ihan päämiehiin tai bisnesmaailmaan eli tämä on tapahtuma olla,näyttäytyä&tulla nähdyksi.
itse kisapäivä on siis vain pieni murunen tarjonnasta!


Moto Gp kuskit on nykypäivän gladiaattoreita ,todellisia supertähtiä maailmalla ja niinpä myös kansainvälisen median jättitapahtuma,katsojia satoja miljoonia per kisa eli valtava tilaisuus näkyä ja" ilmaista" suomikuvaa matkailulle ym.
Maailman suosituin moottoriurheilulaji....paitsi suomessa.

Palvelut onkin oltava kansainvälistä tasoa 24h joka päivänä keskellä ei mitään majoituksia ja katettuja katsomoita&ajanmukaisia varikkotiloja myöden kuin kulkuyhteydetkin paikanpäälle koska ruuhkat maailmalla massiiviset Moto Gp kisaviikonloppuna vaikka olisi monikaistaiset tietkin puhumattakaan(liian kaukana olevalta) kansainväliseltä lentokentältä josta päästävä luonnollisesti tavisjonon ohi pikavauhtia Kymiringille  ykkösluokan kyydeillä vaikka helikopterein heille jotka saapuu esim yksityiskoneilla tai lomsa kunnossa muuten.
Julkinen liikenne=busseja oltava melkoinen määrä ihmisten liikuttamiseen alueelle ja pois sieltä Hki Vantaalta alkaen.

Kuka on moisessa tapahtumassa käynyt tietää mistä puhun ja mikä tässä mättää jo ideatasolla järjestää moinen vähäväkisessä suomessa sivussa kaikesta nykyvaatimustasolla joka tyystin muuta kuin silloin joskus Imatranajoissa jossa riitti makuupussit,nakkikioski ja kaljateltat

Parkkipaikat pursuaa moottoripyöriä autojen kera ja niitä on pitkissä riveissä tuhansittain eli liikenteenohjaajia&järjestysmiehiä piisattava tässä tapahtumassa.
Normikatsojamäärät 50 000-100 000 eteläisessä euroopassa maksavia katsojia+muut alueen sisälläolijat siihen päälle.
Maksamattomia "katsojiakin"yleensä piisaa tuhansittain määrän riippuen vähän rata-alueen sijainnista ympäristöineen eli perinteiset monen päivän "baila baila" bileet siinä radan ulkopuolla normaalia elämänmenoa koska tuppaa olemaan kohtuu lämmintä missä näitä järjestetäänkin ja mikäs siinä bilettää vaikka mp:t ei kiinnostaisikkaan.

Venäjän tapahtumien vuoksi elintärkeät katsojat katosi "naps" pitkäksi aikaa ,Baltianmaat ja pohjoismaat toinen tukipilari mutta näin syrjäiseen maahan +paikkaan onkin muualta maailmasta tuleminen nihkeää,outo kylmä maa pelottavan Venäjän kyljessä ja hurjan kallis ,valitan.
Hieno idea olla pohjoismaiden ainut MotoGp tapahtuma,haalien katsojat pääosin Venäjältä&Pohjoismaista&Baltiasta on kovasti vaakalaudalle,liekö edes enää kisakalenterissa oikeasti ensi kesänä?

Sitten tullaan sääolosuhteisiin eli tämä "toimintaviikko"olisi oltava ehdottomasti kesän kaunein,sateeton ja lämpimin...ellei niin paska juttu kaikinpuolin.
Hommasin parina edellisenä vuotena liput+majoitukset ynnä muuta järjestelyt...turhaan ja tänä keväänä en enää vaivautunut koska ennustin eukolle ettei tästä mitään tule eikä tullutkaan.....
Oisko tässä nyt alustavasti hyväksytty rata Moto Gp sirkukseen joka ei ikään valmistunut eikä pystynyt lupauksiinsa ja sopimuksiinsa järjestää ensimmäistäkään kisaansa,ei  tämmöistä pelleilyä pitkään katsota kansainvälisesti ,on isot rahat kyseessä ja dornan uskottavuus.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 05, 2022, 22:38:49 ip kirjoittanut Petri J Kokko »

Kesäkuu 05, 2022, 15:37:33 ip
Vastaus #83

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4260
Kouvolan Sanomat aiheesta:

Iitin Kymiringin moottoriradalla on peruttu lisää tapahtumia.

Sekä ensi viikonlopulle suunniteltu ratapäivä että kahden viikon kuluttua kalenterissa ollut ratamoottoripyörien SM- ja Legends-sarjojen osakilpailuviikonloppu on peruttu.

Molempia tapahtumia järjestävä Ring Racing Club ry tiedotti asiasta Facebook-sivuillaan.

Yhdistyksen mukaan peruutuksen syynä ovat "ratayhtiön keskeytyneiden rakennustöiden aiheuttamat turvallisuuspuutteet".

Ring Racing Clubin puheenjohtaja Jouni Hätinen sanoo, että rata-alueen rengasvallit ovat täysin vaiheessa.

– Väliaikaiset vallit eivät täyttäneet Moto GP:n vaatimuksia, mutta olisivat riittäneet meille kansalliselle tasolle. Nyt niitäkään ei ole.

Hätisen mukaan nykyisissä olosuhteissa myöskään SM-osakilpailusta ei pystytä takaamaan turvallista kuljettajille eikä yleisölle.

– Meille annettiin mahdollisuus itse talkoilla rata ajoturvalliseksi.

Viime viikolla Kymiring tiedotti, että heinäkuulle suunniteltu ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokan Moto GP -osakilpailu on jouduttu perumaan radan turvallisuuspuutteiden vuoksi.

Uutisen yhteydessä ratayhtiö vakuutti, ettei Moto GP:n peruuntumisella ole vaikutuksia muihin Kymiringille suunniteltuihin tapahtumiin.

Jopa 5 000 ihmisen tapahtuma
Kymiringin ratayhtiön toimitusjohtaja Riku Rönnholm sanoo, että ratamoottoripyöräilyn SM- ja Legends -osakilpailuille etsitään nyt korvaavaa viikonloppua.

Hätinen sanoo, että sellaisen löytyminen voi olla vaikeaa.

– Suunnittelimme ensin kisan siirtoa sille viikonlopulle, jolloin Moto GP:n piti olla. Se ei kuitenkaan sopinut Legends-porukan aikatauluihin. Nyt voi olla, että kilpailu siirtyy pitkälle syksyyn tai jää kokonaan ajamatta tänä vuonna.

Viime vuonna yhdistetty SM- ja Legends-viikonloppu pystyttiin ajamaan Kymiringillä, vaikka koronarajoitukset sotkivatkin esimerkiksi markkinointia.

– Tapahtuma polkaistiin tyhjästä pystyyn kaksi viikkoa ennen kilpailuja, Hätinen sanoo.

Pelkällä some- ja puskaradiomarkkinoinnilla Kymiringillä oli tuolloin noin 1 500 katsojaa. Tälle vuodelle Ring Racing Club oli budjetoinut noin 3 000 katsojaa.

– Se on ihan realistinen tavoite. Kun mukaan lasketaan toimitsijat, tallien työntekijät ja muu järjestävä henkilökunta, puhutaan noin 5 000 henkilöstä.

Kalenterissa viisi muutakin kilpailua
Kymiringin kilpailukalenterin mukaan radalla on määrä järjestää tänä vuonna ainakin viisi moottoriurheilutapahtumaa. Seuraavana vuorossa olisi 22.–23. heinäkuuta ajettava Porsche Sports Cup -osakilpailu.

Elokuun puolivälissä Kymiringillä on tarkoitus ajaa Motocrossin MM-osakilpailu. Kahtena aiempana vuotena kisa on jouduttu perumaan.

Näiden lisäksi kalenterissa ovat rata-autoilun SM-osakilpailu, Nitro rallycross -kisa sekä Gulf Historic Race Cup -sarjan osakilpailu.

Rönnholmin mukaan Kymiringin muut tapahtumat on tarkoitus järjestää suunnitellusti.

"Portit kiinni ja rata ensin valmiiksi"
Kouvolan Sanomat kertoi perjantaina, että ratayhtiö hakee lisärahoitusta ja aikoo hankkia yhtiöön uusia omistajia. Iltalehden tietojen mukaan yhtiö hakee jopa 10 miljoonan euron lisärahoitusta.

Hätisen mukaan ratayhtiön pitäisi nyt keskittyä saamaan rata valmiiksi, vaikka se vaatisi sitä, että siellä ei järjestetä yhtään kilpailua ennen sitä.

– Muiden tapahtumajärjestäjien kanssa on puhuttu, että portit kiinni ja rata ensin valmiiksi. Keskeneräisissä olosuhteissa toimiminen on järjestäjille todella hankalaa.

Iittläinen moottoriurheilun yleisseura Ring Racing Club perustettiin neljä vuotta sitten juuri Kymiringillä. Hätisen mukaan kerhon tarkoitus on tuottaa radalle palveluita ja auttaa myös osaltaan ratayhtiötä.

– Yhteistyö on toiminut hyvin. Rata on upea ja kaikki ovat siitä tykänneet.

Hätisen mukaan Kymiring on sijainniltaan ylivoimainen kaikkiin muihin Suomen moottoriratoihin verrattuna.

– Emme me haluaisi lähteä järjestämään tapahtumia kauemmas muille radoille.

https://www.kouvolansanomat.fi/urheilu/4649412
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Kesäkuu 05, 2022, 17:13:10 ip
Vastaus #84

Marko Mauriala 2

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 199
Enempi mielenkiintosia on nää kaikki käänteet ja Rönnholmin vaihtelevat lausunnot, kuin mikään kisa mikä ehkä joskus toteutuu.

Kesäkuu 08, 2022, 17:26:33 ip
Vastaus #85

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4260
Motivaatiota ratayhtiölle.


MotoGP-tapahtuman perumisen jälkeen Dorna ja FIM pyysivät suomalaisia ​​yksiselitteisesti suorittamaan kaikki tarvittavat rakennustyöt 22.9. mennessä, muuten KymiRing ei sisälly vuoden 2023 GP-kalenteriin.
https://www.speedweek.com/motogp/news/193450/KymiRing-mit-Geldsorgen-MotoGP-in-weiter-Ferne.html
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Kesäkuu 08, 2022, 20:55:26 ip
Vastaus #86

Esko P. Lehtinen

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 343
Motivaatiota ratayhtiölle.


MotoGP-tapahtuman perumisen jälkeen Dorna ja FIM pyysivät suomalaisia ​​yksiselitteisesti suorittamaan kaikki tarvittavat rakennustyöt 22.9. mennessä, muuten KymiRing ei sisälly vuoden 2023 GP-kalenteriin.
https://www.speedweek.com/motogp/news/193450/KymiRing-mit-Geldsorgen-MotoGP-in-weiter-Ferne.html

Taitaa tulla KymiRingin porukoille kiire. Pari vuotta on ollut aikaa laittaa rata kuntoon mutta vielä on aika pahasti vaiheessa...🤔

Kesäkuu 09, 2022, 08:04:29 ap
Vastaus #87

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4260
Miten 2017 ennustus toteutui.

Antti Aarnio-Wihuri kertoo.
https://www.is.fi/moottoripyoraily/art-2000008872736.html
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Kesäkuu 09, 2022, 08:35:02 ap
Vastaus #88

Markku Juusela

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4448
Moro

AAW juu aikoinaan jo oli "kartalla" hankkeen onnistumisesta eikä lähtenyt siihen mukaan.Jutussa sanotaan että Lahti Events on sijoittanut rataan suuria summia,no Suomen ja Lahden mittakaavassa 2,8 milliä pitkäaikaisena lainana on suuri summa mutta kun summan olisi pitänyt oll mieluummin 28 milliä niin rata voisi koht'puoleen Dornallekin kelvata.Suomi on köyhä maa mutta siitä huolimatta toivoisin että täällä olisi kansainväliset mittapuut täyttävä moottorirata kansallisbaletin ja tansientalon tapaan.
Vaikka rata joskus täyttäisi vaadittavat kriteerit niin siitä huolimatta se on niin väärässä paikassa kun olla ja voi,no siinä suhteessa oikeassa että se on todella mettässä eli ei voi häiritä ketään mutta siinä mielessä väärässä että kun siellä ei sopivan etäisyyden päässä ole majoitustiloja ison kisan katsojille.Jos radalle toivotaan kisaviikonlopuksi 100 000 katsojaa niin majoituskapasiteettia ei löydy järkevän etäisyyden sisällä,Lahden seudulla sanotaan olevan kapasiteettia 4000 vuodepaikkaa ja Kouvolassa 1500 ja sitten sopivan etäisyyden päässä ei olekkaan kuin mettää ja vielä lisäksi jos lähdetään kauvemmas niin jo pelkästään Suomen teiden siirtokapasiteetti ei mahdollista majoittumista kovinkaan kauvas inhimillisen siirtymäajan puitteissa.
Läheisyydestä myös puuttuu lentokenttä mikä myös vaikuttaa asiaan,ryssäläiset katsojat tulevat myös puuttumaan tulevista kisoista ja onko edes mietitty kuinka kauvan kestäisi ryssän saada Suomen viisumi joka tarvitaan rajan ylitykseen.
Yamaha TR1 -81/Green Mystery,CanAm Spyder RT -13,CRESCENT Elda E-Going,2 x  NSU Supermax-62 ja -63,Honda C92 Benly -63,Cresent mopo-63

Kesäkuu 09, 2022, 08:51:58 ap
Vastaus #89

Pertti Rintamaki

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1823
Tuo....ei voi häiritä ketään....loppuu siihen, kun joku tuo jonkun bongauspisteen lähialueelle.
Sitten alkaa valitusrumba.