Kirjoittaja Aihe: Haiseva kiitos postille.  (Luettu 122007 kertaa)

Syyskuu 25, 2015, 14:15:04 ip
Luettu 122007 kertaa

Atro Jaako

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 643
Pohjustuksena se että postillani (söderkullan posti) on lukuisi kertoja jäänyt toimittamatta pakettien saapumisilmoitus. Tästä syystä olenkin aina pyytänyt kotimaisista lähetyksistä lähetyskoodin, jotta saan paketin noudettua. Mutta nytpä tuli tilattua osia ulkomailta ja posti jätti toimittamatta saapumisilmoituksen taas jälleen kerran.

Tilasin kesäkuun puolessa välissä hollannista osia.
Saapumisilmoitusta ei tullut ennen kesälomareissua. Jätin kuitenkin lomareissun ajaksi paketin noutoon valtakirjan eräille henkilöille.
Saapumisilmoitusta ei tullut lomareissun aikana, lähettäjän yhteystiedot olivat työsähköpostissani ja tiedustelin heti töihin tullessa lähetyksen tilannetta.
Sain tietää, että pakettini on ollut postissa jo kesäkuun lopulla ja maannut siellä kuukauden ja lähtenyt palautukseen.
Tuona aikana ei ole tullut yhtään saapumisilmoitusta tai muistutusta.
Kävin myös kesäkuun lopulla hakemassa nimelläni olevan toisen paketin ko postista. Jos postin järjestelmissä olisi jotain järkeä, niin minulle olisi varmaan siinä yhteydessä kerrottu, että nimellänne on toinenkin paketti.

Paketti lähti siis palautukseen heinäkuun lopulla, eikä se ole vieläkään palautunut lähettäjälle. Palautus kuuleman mukaan kestää aina vähintään 3 viikkoa (millä näitä kuskataan?). Kukaan ei tiedä paketista mitään, sillä ei ole mitään seurantanumeroa tms, normikäytäntö tietenkin. Mitenköhän tämä on mahdollista? Posti kuulemma laitta palautettavat lähetykset vain johonkin koriin, josta ne lähtee jonnekin...

Suomen posti ilmoittaa vain että ei ole heidän murhe, vaikka kaikki johtuukin juuri heidän puutteellisesta toiminnasta.
Posti tarjosi omasta virheestään "hyvityksenä" postimerkkejä.... pidän tätä enemmän jo v*ttuiluna.
Posti lupasi tehdä aiheesta kansainvälisen katoamisilmoituksen, eipä ole siitäkään kuulunut mitään.

Kaikki on yhtä sekaisin hollannin päässä. Lähettäjä on tehnyt selvityspyynnön 10.8., mutta kukaan ei ole vieläkään pystynyt kertomaan missä paketti on.

Jotenkin tuntuu, että tämä ei ole enää oikein nykypäivää... paketit liikkuu niin ettei niistä kukaan mitään tiedä, mutta ihmisillä pitäisi olla mikrosirut että niiden liikkeet tiedettäisiin millilleen...
Luulisi, ettei palautukset syystä tai toisesta ole mitään ainutkertaisia ja näihin olisi kehitetty jokin sujuva järjestelmä, etenkin näin nettikauppa aikakautena.

Eniten tässä suippii kuitenkin tuo Söderkullan postin toiminta, koska nämä puuttuvat saapumisilmoitukset ei ole mikään poikkeus. Nyt vain sattui ulkomaan lähetys jota en pystynyt seuraamaan ja pitämään puoliani.
Osistahan saisin varmaan rahani takaisin (paypal kauppa), mutta se sotii minun oikeustajuani vastaan.
Postihan ei tästä korvaa mitään jos tuota postimerkki v'ttuilua ei laske sellaiseksi.
Loppupelissähän maksaja (uusi lähetys jos paketti joskus vielä löytyy, tai kokonaan uudet osat) olen minä.
Ja sen pienen postimaksunkin ilolla maksaisin, nyt projekti on seisonut tästä riemusta jo monta kuukautta. Ja tämähän tulee kalliiksi kun piti ostaa toinen projekti...

Tällainen kokemus.

AJ


 

« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 28, 2018, 14:27:26 ip kirjoittanut Atro Jaako »
Asioilla on tapana järjestyä

Syyskuu 25, 2015, 15:34:37 ip
Vastaus #1

Markku Lahtinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 553
Meilläpäin käy posti yleensä ovella koittamassa onneaan ulkomaan paketin kanssa, josko joku olisi kotona.
Näppärää, ei tarvitse käydä edes hakemassa pakettia.

Mutta jos ovi ei aukea, niin jättävät postilaatikkoon pienen lapun, että paketti noudettavissa postista.
Tosin pitää sen verran odottaa, että paketti palautuu takaisin postiin.

Mutta laatikkoon jätetty lappunen on onnettoman pieni.
Luokkaa neljäsosa A-4 arkkia ja se hukkuu helposti mainosten joukkoon.

Kun kerran pakettia ei kuulunut ja näin seurannasta ( antaahan sinun paketin lähettäjä koodin?)
että se on kotipostissa menin noutamaan.
No eihän se helppoa ollut, kun paketti ei näkynyt heidän koneellaan.
Pikkupostissa hoituu asiat ja sain käydä hakemassa oman pakettini, kun tiesin sen olevan aika iso.
Helposti löytyi.


Syyskuu 25, 2015, 16:10:41 ip
Vastaus #2

Henry Eklund

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 5368
 • Eläkkeellä on vain kaksi ekaa vuotta vaikeeta.
Sama juttu Vaasan Gerbyssä, tiedä mihinkä ne saapumis ilmoitukset katoaa. Viimeksi kun tilasin E-Villen kautta kiinasta niin seurantakoodi rupes toimimaan kun oli Vantaan tullissa ja olin antanut luvan postin tullata. Oli tarra tullin avaama ja tietenki kaikki OK, kiinasta tulee vikakoodin lukija kaikilla kuluilla 4€ mutta jos lähettäisin sen Tampereelle maksaisi 7,9€.

Syyskuu 25, 2015, 17:23:48 ip
Vastaus #3

markus ojatalo

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 99
juu, Suomen Postin korvaus politiikka on kyllä suoraa v'ttuilua. tuo postimerkki hyvitys on todella härskiä.......

Saapumis ilmoituksia #1 ja samalle lähetykselle #2 on jäänyt täälläkin saamatta. pieni kunta alle 3500 asukasta, kieli supi suomi.

sama juttu täällä, että ei paikallis Asiamiespostissa ole kellään järkeä mainita jos on 2 pakettia odottamassa, kun menee hakemaan yhtä koodin tai lapun kera, Tietämättä minä itse sen toisen paikalla olosta. Eikä auta kysyä ohimennen että onko muita nimelläni, kun eivät välitä tietää mitä hyllyssä on.

Postin rikkomia paketteja ja niiden korvaamatta jättämisiä on myös joutunut kärsimään.
esim viime keväänä paiskoivat pakettini jossa oli harvinainen ~250e jäähdytin paisari, tuli ulos paketista paisarin suulake. Kevyt hyvin pakattu laatikko, jonka päälle rahdissa lastattu jokin todella painava.

eivät korvanneet, koska muka puutteellisesti pakattu. ei siis "Särkyvä" mainintakaan olisi auttanut, vaan oli muka puutteellisesti pakattu.

Kun taasen olivat toiselle henkilölle korvanneet Tietokone Keskusyksikön ~150e arvosta, kun sen käypä markkina hinta oli ~70e. Vaikka oli laitetu normi pakettina ilman "Särkyvä" lisää. Oli paketin sisältö heilunut ja tärähtänyt emolevystä jokin rikki, ei siis ollut edes pahvilaatikko mitenkään kärsinyt.

Kukas nyt "kristallikruunujakaan" lähettelisi normi pakettina saati Tietokoneita. ja sitten Posti korvaa tottakai tuplana P*¨.kle.


ei mitään moraalia Suomen Postilla.

Kun taasen UK'ssa saa sitä sun tätä raha hyvitystä yleensä, pitkien pahoittelujen kera ja vielä kerran Voucerit lahja kupongit päälle. oli sitten kyseessä jopa Royal Mail tai paikallinen ruokakauppa ja kuivunut leipä.


Voitais kokeilla vaikka kuljettaa rahtina Suomen postin päällystön sydämen tahdistimet. Siinäpä olisivat sitten sisäänajettuna ja uutta parempia, takuu varmasti.Varsinkin tämän vuoden 2015 aikana ja jo viime vuoden loppupuoliskolla, kuulin yhdestä suuresta mp-liikkeestä paikan päällä olevana että Posti on mennyt todella huonoksi, että pakko suositella asiakkaille MatkaHuoltoa siirtyä MH'hon pikkuhiljaa.

Koska ei Postilla perusasiat toimi, juuri ne asiat jotka tässäkin Keskustelussa ovat aiheena.

tämä ei ole mh mainos. se ei auta joka ongelmaan eikä toimi joka pakettiin....Sitten on vielä nämä saak'lin Rahti firmat vaikka DPD DHL TNT Parcelforce jne ja niiden Suomi pään alihankkijat.

esim UK'sta minulle tuleva paketti Priority#1 on suomeen saapuessaan pudotettu Economy #2 luokkaan, kiitos Fi alihankkijan loppujakelijan. Olen siis maksanut Ovelle toimituksesta ja 1lk rahdista, mutta saan jotain aivan muuta.

Puhumattakaan että het kun paketti tulee suomeen, on Online nettiseuranta 3~5vrk jäljessä, ei toimi ollenkaan koskaan.
"ennen kaikki oli paremmin", nykyaika ei vain toimi.


a private Cagiva/Cagiva Group collector-enthusiast since 1997.

Syyskuu 25, 2015, 17:40:23 ip
Vastaus #4

Tatu Keränen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3325
Englannista tilasin Listerin kampiakselin ja laakerit halvimmalla mahdollisella kuljetuksella, kun painoa oli kuitenkin yli 30kg. Alle viikossa tuli perille ja vieläpä eteiseen saakka! Se on edelleen mysteeri, että kuinka se on tullut eteiseen saakka, kun ovien piti olla päivällä lukossa ja lukossa ne oli paketin saapumisen jälkeenkin. Yleensä vaativat jonkin kuittauksenkin, kun tuovat paketteja ovelle.

Syyskuu 25, 2015, 18:10:03 ip
Vastaus #5

Henry Eklund

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 5368
 • Eläkkeellä on vain kaksi ekaa vuotta vaikeeta.
Postilla oli aika ettei aseen osia kuljeteta, pyysin laittamaan pakettiin suihkuputki tai Hondan äänenvaimennin. Lähettäjänä asetalo tai vastaava, hyvin kulki.

Syyskuu 25, 2015, 18:36:10 ip
Vastaus #6

Paavo Harola

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 311
Ei nyt enää harmita, kun aikaa on kulunut pari vuotta. Kerran minulle lähetettiin paketti paikalliseen postiin. Siitä oli maksettu huomattava summa "seuraavana päivänä perille" maksua. En muista minkä niminen lisäpalvelu se oli. Töistä päästyäni ajoin täyttä vauhtia postiin ja olinkin perillä viisi minuuttia ennen sulkemisaikaa. Edellisen asiakkaan poistuttua kysyin pakettiani. Henkilö tiskin takana sanoi, että ei anna paketia, ellei ole esittää saapumisilmoitusta.
Sanoin, että aapumisilmoitukseni oli kotona postilaatikossa, koska en olisi ehtinyt ajoissa, jos olisin ensin käynyt kotona.
En anna pakettia, vaikka tuntisin vastaanottajan, sanoi virkailija. Vielä yritin ja kysyin, että ehdinkö hakea kortin kotoa? Aikaa menisi korkeintaan kuusi minuuttia.
Ei, sanoi vrkailija, suljen heti kun poistutte. Pakettini oli näkyvillä hyllyllä.
No, seuraavana päivänä sain paketin ja elämä jatkuu.

Syyskuu 25, 2015, 19:01:59 ip
Vastaus #7

Ossi Viita-aho

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2287
 • Kukkahattusetä
Nyt on tullu monenlaista käikälettä, romua ja vaarallista tavaraa Matkahuollolla. Pittää kyllä sanua, että homma on toiminu erinomaisesti.

Männä viikolla torstaina kolomen aikkaan iltapäivällä tilasin nettikaupasta harrastetavaraa Joensuusta ja perstaina 11:34 piipitti puhelin, että nyt saa tulla hakemmaan.

Tällä viikolla tiistaina puolenpäivän aikkaan tuli toimittajalta ilimotus, että osia on pantu Matkahuollon mukkaan ja keskiviikkona 7:35 puhelin piipitti, että saa tulla hakemmaan.

Eikä nää ole ainuat positiiviset kokemukset. Postista vois kyllä sanua jottain muuta, mutta on sielläki monesti homma toiminu ihan hyvin. Tosin tuommosseen noppeutteen Posti ei oo päässy vielä koskaan.
Kahden pytyn loukussa.

Syyskuu 25, 2015, 19:16:27 ip
Vastaus #8

Antti Jokinen

 • Vieras
Monissa paikoissa on postikonttori suljettu, ja toiminnot hoidetaan lähikaupassa. Hyvä niin, koska aukioloajat arkisin jopa 7-20 ja viikonloppunakin auki. Myös asiakaspalvelu parempaa.  :)

Syyskuu 25, 2015, 20:28:08 ip
Vastaus #9

Henry Eklund

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 5368
 • Eläkkeellä on vain kaksi ekaa vuotta vaikeeta.
Posti tekee sudokun, kiinasta puoleen hintaan kotia. Miten se on mahdollista.

Syyskuu 25, 2015, 21:08:30 ip
Vastaus #10

tuomo jylha

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3310
 • Moukka
Posti tekee sudokun, kiinasta puoleen hintaan kotia. Miten se on mahdollista.

 Tätä minäkin ihmettelen.
 Saksasta ja englannista, ja jopa kiinasta, tavara liikkuu kotiovelle asti halvemmalla kuin suomen sisäisessä postissa.
 Niin, ja lisänä. Sakun ja engelsmannin firma ei laita niin isoja lähetyskuluja kuin suomi firma, ja onhan se tavarakin lähtöhintakin yleensä sen puolet halvempaa. Toimitusaika tuotteilla on yleensä sama, tai ulkomailta se on yleensä jopa nopeampi. Tuskinpa nekään firmat niitä tappiolla myy ja lähettelee?

 Tilasin just enskaan englannista männän, ja koneeseen täydellisen tiivistesatsin kotiovelle toimitettuna. Oli tasan puolet halvempi setti kuin näiltä kotimaisilta sinne postiin toimitettuna. Marmoritiskillä en viitsinyt edes käydä tätä heikkoa mieltäni pahoittamassa.  ::)
 Tässäkin tapauksessa ja vertailun vuoksi. Hinnan tarkastus tapahtui saman valmistajan, ja just samoilla osilla.

 Että harakiri, tai sitten vaikka se sudoku?

 Joo, ja hyvinhän posti kulkee. Laskuja se kyllä jaksaa ihan joka päivä tuonne laatikkoon kantaa.  :embarassed:

Syyskuu 26, 2015, 04:45:55 ap
Vastaus #11

Markku Hakola

 • Vieras
meilläpäinpostinkantajattuntuu olevan lukutaidottomia, numeroita tuntemattomia ja villa paikallistuntemusta.
Hyvin usein meille jaetaan vieraan posti ja usein saman vieraan.
Ei siinä mitään, mutta tästä n matkaa oikeelle vastaanottajalle semmonen 5 km.
Jokusenkin kerran oon toimittanu töihinmennessä oikeelle vataanottajalle.
Sitten vein poetin laatikkoon maininnalla"jaettu väärään osoitteeseen" ja kuis olla, taasen jaettiin meille.
Laitoin sitten kyselyn postin asiakaspalveluun, ettämihin voin ilmottaa tilinumeron, minne voivat maksaa palkkion postinjakelusta,
ei vieläkään ole kuulunut tai näkynyt vastausta, se siitä asiakaspalvelusta.

Kyllähän postille kiitostakin pitää antaa, on meille tullu myös muitten tilaamia lehtiä.
Eipä tarvi itse tilailla, kun tilaamattakin tulee ja hyvin ennättää lukee, ennen toimittamista eteenpäin.
Lisäks posti aktiivisesti kehittää uusia "palveluja",  vaikkei vanhatkaan toimi, se lienee sitä innovatiivisuutta.

Lokakuu 01, 2015, 11:08:40 ap
Vastaus #12

Harri Kauranen

 • Vieras
Minä viikko sitten postitin ntavallisen paketin vantaalle,eikä se muka vieläkään ole mennyt perille.Tars tosta numerosta seurata sen paketin reittiä,on vaan niin suttunen toi lappu,juur siitä numeron kohdalta,että en kyllä saa siitä mitään selvää.Että sellanen tapaus.

Lokakuu 02, 2015, 03:07:34 ap
Vastaus #13

Henry Eklund

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 5368
 • Eläkkeellä on vain kaksi ekaa vuotta vaikeeta.
Kiinasta tulee paketti ovelle asti ja kaikki toimitus kulut sun muut on yhteensa 4€, sama paketti esim. Vsa to Tampere maksaa 7,9€. Posti ex itella kuolee pois kun yksinoikeus vapautuu.

Lokakuu 02, 2015, 06:50:17 ap
Vastaus #14

Hannu Hartikainen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3453
 • Honda 350Twin
Monissa paikoissa on postikonttori suljettu, ja toiminnot hoidetaan lähikaupassa. Hyvä niin, koska aukioloajat arkisin jopa 7-20 ja viikonloppunakin auki. Myös asiakaspalvelu parempaa.  :)

Niin on meidänkin kylällä ollut jo kauan,jopa asiamies(ruokakauppa)on ehtinyt vaihtua kertaalleen.
Ja noista paperilappusistahan on jo päästy eroon vuos pari sitten ja saapuva paketti on kätevintä noutaa siten että puhelimella näytät viivakoodia lukijaan.Eli toimittaja lähettää seuranta- ja saapumiskoodin vastaanottajalle.

Kiinan toimituksista ei voi puhua samana päivänäkään..
Tilasin telkkarin Suomesta,postimaksu se halvin 6,90 ja perillä lähetystä seuraavana päivänä.En edes kerinnyt hakea sitä pariin päivään  :)