Jaaha, tämä oli odotettua. Jos ei ole aikaisemmin Classic TT:n ympyröissä ollut, niin edessä onkin melkoinen sääntäviidakko.
Ainoa, mikä on helposti selvää on kypärävaatimukset. Suoraan FIM:n ja SML:n säännöissä lukee:
https://www.moottoriliitto.fi/site/assets/files/1228/tekniset_saannot_2021_1_0_22_3_2021.pdf"033.3.1 Suojakypärän vaatimukset
Tarkastusohjeet
Katsastajan tulee ennen kutakin lähtöä tarkastaa, että kaikkien ajajien ja matkustajien suojakypärät täyttävät seuraavat vaatimukset:
HyväksymismerkinnätKaikissa kilpailuissa käytettävissä kypärissä tulee olla merkintä jokin kohdassa 033.3.1 mainituista hyväksymisistä. Kilpailuissa käytettävien suojakypärien tulee olla vahingoittumattomia. Suojakypärän lisävarusteet (visiirit yms.) tai leukahihna eivät saa olla vaurioituneet tai naarmuuntuneet. Katsastajan on meneteltävä, kuten edellä on mainittu.
Suojakypärän sopivuus ja tiukkuus päähän on tarkastettava. Katsastajan täytyy tarkistaa, ettei leukahihna voi luiskahtaa kilpailijan leuan yli.
Tekniset vaatimuksetAinoastaan kypärät, jotka vastaavat seuraavia vähimmäisvaatimuksia, voidaan hyväksyä kilpailuun. Perusvaatimuksena on, että suojakypärän ja sen kaikkien osien, joita ei tässä yhteydessä luetella tarkemmin, on vähintään täytettävä alla lueteltujen standardien koeistusvaatimukset:
• Europe ECE 22-05 ‘P’, ´NP´ tai ´J´
• Japan JIS T 8133 : 2015
• USA SNEL L M 2015 tai SNELL M 2020D tai SNELL M 2020R
Merkintä ECE on ympäröity E jonka perässä oleva numero (1 - 48 ) tarkoittaa maata, joka standardi kypärän on hyväksynyt. Sen alla olevassa tekstissä täytyy esiintyä numero 05. Merkintä sijaitsee kypärän sisäpuolella, vuoren alla tai hihnassa.
SNELL M 2010 (2015 , 2020 ) merkintä sijaitsee kypärän sisäpuolella.
JIS T 8133:2007 (2015) merkintä sijaitsee kypärän sisäpuolella.
Suomessa noudatetaan kaikissa lajeissa SML:n voimassa olevan urheilusäännöstön tai FIM :n sääntöjen mukaisia kulloinkin voimassa olevia suojakypärävaatimuksia.
Kypärään ei saa kiinnittää mitään ylimääräistä. Poikkeuksena Enduron kypärävalosääntö (ks. lajisääntö). Nimi ja mainostarrojen kiinnittäminen on kuitenkin sallittua.
Kypäräkameran tai telineen kiinnittäminen kypärään on kielletty kaikissa lajeissa. Kypärä käsittää kaikki kypärään alun perin suunnitellut rakenteet kuten lipan."
Seuraaviin kohtiin joutuu jo lukemaankin kolmea eri dokumenttia, joihin palaan päivällä myöhemmin.
Kaikkiin kohtiin löytyy vastaus!