Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Tapahtumat / Vs: 22. CLASSIC VESIJÄRVI-KIERROS 2.6.2024
« Uusin viesti kirjoittanut Kalle Korpela tänään kello 16:36:47 »
Laura on tänään huollettu kesäkuntoon. Perjantaina aamusta kärryyn toinen mopo ja bussin perään. Kahden kolmen aikaan ollaan messilässä perheen kanssa. Tervetuloa mustalle bussille jutulle. Kesä alkaa virallisesti tästä reissusta
2
Tapahtumat / Vs: 22. CLASSIC VESIJÄRVI-KIERROS 2.6.2024
« Uusin viesti kirjoittanut Kalevi Heikkinen tänään kello 12:18:52 »
Eräs mielenkiintoinen asia mainittakoon! Tällaisiin tapahtumiin on haettava poliisilta yleisötilaisuuslupa. Olen vuosittain jättänyt hakemuksen hyvissä ajoin. Tänä vuonna tein sen huhtikuussa. Nyt sain luvan sähköpostissa neljä päivää ennen kierroksen ajoa. Jos lupaa ei olisi myönnetty, miten olisin toiminut. Enhän voi ympäri Suomen saada mitenkään tietoa kaikille ilmoittautuneille ja mökinkin varanneille, että ajo on peruttu luvan puutteessa. Olisimme ajaneet kierroksen luvatta ja minä tietysti järjestäjänä olisin vastannut seurauksista. Spekulaatiot sikseen!

Tänään Viitailan seurojentalon emäntä soitti kertoakseen, että ovat menossa hakemaan muonitustarpeita, jonka vuoksi osallistujien arvioitu lukumäärä on tarpeen. Sanoin, että reilut 260 ennakkoilmoittautumista on juuri nyt listalla. Taivaalle katsojat ovat oma ryhmänsä. He tulevat kelin ollessa suotuisa. Uskon lukumäärän sunnuntaina olevan 300-400 mopoilijaa. Osallistumisen täytyy olla vapaaehtoista kaikissa muodoissaan. Tervetuloa jokainen ikään, sukupuoleen tai mopon merkkiin katsomatta! Mopoiluhan on kivaa. Varustautukaa vaatetuksessanne kelin vaihtelujen mukaan!

Kalevi Heikkinen
3
Vanhat moottoripyörät / Vs: Jawa 356
« Uusin viesti kirjoittanut Jani Kaasalainen tänään kello 11:38:22 »
Eipä tullut mieleen. Toivotaan parasta...
4
Mopopalsta / Vs: Kampiakselin stefojen asennussuunta
« Uusin viesti kirjoittanut Lauri Puirola tänään kello 07:42:23 »
Lämmitys on hyvä konsti kunhan ei päästä "harakanpyrstön" väriä laakereihin.
L&K.
5
Mopopalsta / Vs: Kampiakselin stefojen asennussuunta
« Uusin viesti kirjoittanut Eino Turunen tänään kello 06:58:14 »
Tero pohdiskeli...

"Tässäpä se ristiriita juuri onkin, kun kampikammion puolella on kovempi paine, mutta silti jostain syystä stefa on alunperin asennettu huuli vähemmän paineiselle puolelle. Stefan täytyisi pitää bensasumu poissa vaihdelaatikosta, sekä vaihteistoöljy poissa kampikammiosta. Olisi kyllä hauska tietää mikä on ollut lopullinen syy siihen, miksi huuli on vaihdelaatikon puolella, eikä kampikammion puolelle."

Tätä samaa olen itsekkin miettinyt. Saschin motureita, mitä olen kunnostellut,niin niissä on kyllä stefat olleet molemmin puolin samoin päin. Jousihuulet kampikammioon päin. Eipä niissä ainakan ole mitään haittaa ilmaantunut, joka johtuisi niiden asennussuunnasta. Enemminkin haitat ovat tulleet jo asennusvaiheessa tulleista vioista.Stefathan on jollakin tapaa "helpompi" asentaa huuli kampikammioon päin?Onko saksalaisilla ja itävaltalaisilla jokin perusteltu syy stefojen asennuksen erillaisuuteen? Moottorien toimintatapahan on jokseenkin samanlainen. Onkohan tämä viimekädessä enämpi "uskonasia vai makukysymys"? Huuli pyöreänä asiaa ihmetellen.... ;)

Uunin käyttö ja sen hankinta vinkki on oivallinen.Keittiöremppojen jäljitä menee varmaan kierrätyskeskuksiin ym. aivan toimivia uuneja.
6
Mopopalsta / Vs: Kampiakselin stefojen asennussuunta
« Uusin viesti kirjoittanut Tero Pääkkönen tänään kello 01:57:50 »
Stefoja asentaessa jousi aina öljyiselle puolelle.  Se toisen puolen huuli on pölysuoja, ei ole tarkoitettu pitämään öljyä.  Stefa on myös suunniteltu kiristymään akselin ympärille kun jousen puolelle tulee painetta.  Toisin päin paine tulee helpommin läpi.
Tässäpä se ristiriita juuri onkin, kun kampikammion puolella on kovempi paine, mutta silti jostain syystä stefa on alunperin asennettu huuli vähemmän paineiselle puolelle. Stefan täytyisi pitää bensasumu poissa vaihdelaatikosta, sekä vaihteistoöljy poissa kampikammiosta. Olisi kyllä hauska tietää mikä on ollut lopullinen syy siihen, miksi huuli on vaihdelaatikon puolella, eikä kampikammion puolella.

Noihin laakeriasennuksiin liittyen... Torista saa halvalla ellei jopa ilmaiseksi vanhoja keittiöiden 230V erillisuuneja. Erittäin hyvä varuste tallissa sekä laakeriasennuksiin, että pienien kuumakestomaalilla maalailtujen osien, sekä pakastepizzojen paistamiseen. Omaani olen asentanut vielä pyörät alle, jotta voi tarvittaessa siirrellä kätevästi pihalle käryttämään. Laakerit olen lämmittänyt 120 asteeseen. Voi lämmittää myös mopon lohkon laakereineen kampiakselin asennusta varten.
7
Yleistä keskustelua / Vs: jeepin tankki
« Uusin viesti kirjoittanut Markku Rajala eilen kello 23:07:30 »
Jos käytetty tankki ok niin kannattaa katsoa ovoko.fi
Tuolta löytyy melkein mitä vaan.
8
Vanhat moottoripyörät / Vs: Jawa 356
« Uusin viesti kirjoittanut Pertti Rintamaki eilen kello 22:50:04 »
Avasitko suojat rasvapitoisuuden tarkastusta varten?
On tullut vastaan yllättävän kuivia laakereita vanhan jan huippumerkeissäkin.
9
Yleistä keskustelua / Vs: Lintujen ja luonnonasioiden bongausta
« Uusin viesti kirjoittanut Kari Sillanpää eilen kello 22:18:45 »
Komee läpätys varmaan! Kattelin joutessani Flightradaria, siinä näkyi yksi Chinook, jyväs Kylästä tai sieltäpäin lähtenyt etelää kohti. Tiukassa nipussa kun mennään, niin ei kai tarvi kuin johtajalla olla ponderi päällä.

Meiltä meni joku aika sitten niitä brittien Apache-sotakopuja yli, äänen puolesta ei sekoita mihinkään lääkärikopterin, joita tästä välillä myös menee. Pirkkalasta lentelivät Britit Niinisaloon varmaan kovilla ammuskelemaan, kun sellaista syheröä lentelivät siellä ampuma-alueen yllä. Olisi ollut hieno nähdä muutenkin kuin tutkalta.

Flightradar on kyllä hauska saitti. Just tänään pyöri B-52 Liettuan yllä siinä Kaliningradin ja Valko-Venäjän välillä. Saattoi silläkin kaveri olla. USA:n dronet pyörii Mustanmeren yllä 15 kilsassa, Kreikasta lähtevät, joskus on ponderi päällä, joskus ei näy, mutta kaipa ne siellä silti on. Samoin monenmoista tiedustelu- ja tutkavehjettä lentää pitkin NATOn itärajaa ja muuallakin. Jännää seurattavaa :)

10
Yleistä keskustelua / jeepin tankki
« Uusin viesti kirjoittanut ahti salonen eilen kello 21:48:27 »
Noihin autoihin tänäpäivänä löytyy varaosia monen hintasia esim jotkut jarruosat on tosi halpoja mutta sitten löytyy osia joilla on aivan älytön hinta tuli tarvetta etsiä uutta tankkia grand cherokeehen , yksi uusi löytyi espoosta siihen olisi pitänyt ottaa vanhasta tankkilaitteet ja putkistot ja lisäksi maalattava ja massattava ennen asennusta . hintaa tankilla 1995 euroa. Eipä syntynyt kauppoja.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 ... 10