Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Mopopalsta / Vs: Isolohko puhallinjäähdytteiseen tunturiin
« Uusin viesti kirjoittanut Janne Pohjanpelto eilen kello 23:48:19 »
Moi


Päivitetäänpäs tänne mitä on saatu aikaan tähän mennessä. Eli kone saatu kasauksesta ja se toimii loistavasti. Riton kilpakampiakseli, Viton-kumiset kampiakselin stefat, NSK L17 kampiakselin laakerit, 3-levyinen kytkin vahvemmalla kytkinjousella ja Surfex hardened kytkinlevyillä. Ei vuoda öljyä mistään ja toimii kuin sveitsiläinen kello. Sytytysjärjestelmänä on vakio Boschin kärjellinen Boschin orkkis osilla. Tulppana NGK BR8HIX Iridium 0.5 mm kärkivälillä. Katkojan kärjissä 0.4 mm kärkiväli ja sytytyksen ajoitus = perusennakko riittävän aikaisella. Pappikseen löytyy minulta tällä hetkellä neljä eri virityssylinteriä ja kantta.


Päätinkin sitten ensi alkuun laittaa ”pikkulohkon” eli alumiinisen Nicasil-pinnoitetun NC:n puhallinsylinterin 40 mm NC:n omalla 2-renkaisella (2x1.5 mm korkeat männänrenkaat) männällä kiinni. Tilavuus siis näin alkuun 54 cc. Sylinteristä ei ole muutettu muuta kuin imukanavan suuaukko avarrettu 18 mm kokoon ja kohdistettu samankokoiseen imukaulaan ja Dellorto PHBG 18 mm kaasariin imutorvella + vaahtomuoviputsarilla. Pakokanavan suuaukko avarrettu noin 24.5 mm kokoon kun alunperin se on pienempi. Näin se sopii paremmin tehdastekoiseen perus tehoputkeen jonka alkukäyrä on kohdistettu tiivisteen kanssa sylinteriin. Huuhtelukanavan lähdöt muokattu/suurennettu vastaamaan lohkoja jotka tehty jo aiemmin Metrakit 65 cc alumiinisylinterille. Samoin tietysti korotuslevy + alatiivisteet kaikki kohdistettu. Moottoriin laitettu vahvemmat ja isommat 7 mm halkaisijalla olevat pinnapultit joilla sylinterit + kannet on parempi kohdistaa. Itse sylinterin aukkoihin ei ole vielä toistaiseksi koskettu, vaikkakin imuaukon pieni koko houkuttelusi vähän viilaa/dremeliä käyttämään...  ;)


Ajoituksia kuitenkin on tietysti muutettu siten, että männän imuhelmaa lyhennetty -8 mm 48 mm => 40 mm jolla imuajoitus 3 mm korotetussa sylinterissä on vaatimattomat 168 astetta. Pitäisi muokata se jonnekin noin 175 asteen paikkeille ja lisätä imuaukkoon virtauspinta-alaa korottamalla aavistuksen imuaukkoa viilaamalla alaosasta hieman pois ja leveyttä lisää samalla. Huuhteluajoitus on 135 astetta (melkein jo liikaa) kun sylinteriä on korotettu mainitut 3 mm (myös sylinterin päältä on sorvattu pois ainetta -3 mm. Pakoajoitus tällä korotuksella on 185 astetta, mikä on mielestäni jo ihan hyvä. Paljon yli 190 ei ainakaan kannata mennä ja 185 saa riittää tähän. Blowdown on siis 185-135=50 jaettuna 2:lla eli 25 astetta.


Sylinterikansi on O-rengastiivisteellä oleva korkeapainekansi jossa on kunnollinen squisband noin 0.7 mm paljeraolla. Koneen sisäinen välitys on vähän perus Super Sportia pidempi, koska kytkinratas on 19 hampainen ja se iso ratas on 69 hampainen (välityssuhde siis noin 3.63:1) kun perinteisesti se on 4.00:1 rattailla 72 ja 18. Muuten laatikon välitykset on samat. Todennäköisesti jossain vaiheessa vaihdetaan pidemmän ykkösvaihteen rattaat millä ykkösen välitys muuttuu 3.54:1 => noin 2.90:1. Näin ykkösen ja kakkosen väli saadaan pienemmäksi mikä on hyvä asia kierroskoneessa.


Ketjurattaat on nyt 12 edessä ja 40 takana. Välitys 3.33:1. Kokonaisvälitys on tällä hetkellä 13.45:1. Kävin itse testaamassa pappiksen kulkua vappupäivänä ja se kulki allani (painoni ajokunnossa noin 115 kg) kolmosvaihteella 71,1 km/h (välityssuhdelaskurilla tarkistettu kierrosluku 11193 rpm) ja nelosella 83,6 km/h tosin tämä jälkimmäinen pieneen loivaan alamäkeen kun ei jaksanut ihan vetää loppuun itseni painoisella kuskilla tasaisella. Tosin 85,1 km/h olisi ollut huiput nelosella @11193 rpm eli ihan sinne asti ei kiertänyt nelosella... No otti se kuitenkin yli puolet enemmän kierroksia kuin vakio pappis minkä huipputeho taitaa tulla noin 5000 rpm paikkeilla.  :)


Nyt teen vielä pari juttua tähän settiin ja sen jälkeen vaihdan sen 68 cc valurautaisen sylinterin kiinni Wössnerin 1-renkaisella takomännällä (Kawasaki KX 60 mäntä). Kokeilen vielä toisella valmiilla tehoputkella ja mahdollisesti muokkaan imuaukkoa niin näkee paraneeko kulku kun nykyisen imuaukon koko on todella pieni korkeus vain 14 mm ja leveys 25 mm. Imuhelmaa lyhensin männästä -8 mm että sain edes siedettävälle tasolle ton imuajoituksen.


Ei ole muuten kummoiset jarrut pappiksessa mun painoisen kuskin alla. Jarrukengät on kyllä uudet ja sellaiset uritetut mallit. Poika painaa onneksi 85 kg vähemmän eli tän ”kisakuski”. Pappis + poika ajokamoineen bensaa tankissa paino jää alle 80 kiloon. Poika on 10-vuotias.
2
Yleistä keskustelua / Vs: Uutiset jotka eivät ansaitse omaa topikkia.
« Uusin viesti kirjoittanut Petri Behm eilen kello 23:20:43 »
Arkangelilainen mies sai kahden ja puolen vuoden vankeustuomio pornografian levittämisestä, sillä hän oli seitsemän vuotta sitten jakanut venäläisellä sosiaalisen median VK-sivustolla metalliyhtye Rammsteinin musiikkivideon.
https://yle.fi/uutiset/3-11916450

neuvostoliitto...?
3
Japsipyörät / Suzuki T 20, tulvivat kaasuttimet ja takahaarukan keskitys
« Uusin viesti kirjoittanut Jukka Naukkarinen eilen kello 23:06:59 »
Hei vanhojen Suzukien harrastajat. Runsaan vuoden tauon ja perusteellisen moottorin purku ja lasikuulapuhalluksen ja puhdistuksen jälkeen saimme Suzuki T 20 vm 1967 jälleen potkimalla käyntiin maanantaina 3.5.2021. Kone kävi mukavasti ja totteli kaasua, mutta sammutettuamme moottorin se laski bensat alleen sekä korjatusta hanasta että kohokammioista.  Ajamaan ei siis päästy.  Olisiko kenelläkään tietoa, mistä saisi uudet uimuriventtiilit vai voisiko muuten hyvin toimivia kaasuttimia käsitellä ja saada vuoto loppumaan?  Käynnistyksen yhteydessä huomattiin, että takahaarukasta puuttuu ilmeisesti kaksi puslaa, jotka keskittävät takarenkaan.  Löytyisikö keltään purkuosia, joista voisi yrittää virittää toimivia.  Kiinnostaa ehjät vaijerit, etu ja takapyörän keskiöt, kaasuttimet (Mikuni), suuttimet, venttiilit ja sähköosat.  Eli vaikka koko pyörä (ei ajokuntoinen) varaosiksi, jos päästään kauppoihin.


Terv. Jukka Naukkarinen
puh. 044 5764 253
sähköposti: jukka.naukkarinen@dnainternet.net
4
Laitoin yyveetä
5
Myydään: Osat ja tarvikkeet / 197x Honda CB500/750 etuputket + etupyörä
« Uusin viesti kirjoittanut Markku Nissilä eilen kello 22:33:40 »
Toinen liukuputki on ylhäältä huono, mutta jää piiloon Hondassa.
Vanteella on ikivanha kumi, jota ei kannata/saa käyttää ajossa.
Hinta 67 € +lähetyskulut, jos et hae Kokkolasta. YV:llä yhteyttä.
6
Mopopalsta / Vs: Spiidi
« Uusin viesti kirjoittanut esa kakkuri eilen kello 21:46:02 »
67 lähtien 17".. ;)
7
Mopopalsta / Vs: Spiidi
« Uusin viesti kirjoittanut MarkkuT Korhonen eilen kello 21:10:03 »
No hölökyn kölökyn, hieman sekavalta vaikuttaa...
 Vaikuttaako se, että uudemmissa on 17" pyörät ?
 Löytyisikö Palmun laatikosta ihan myyntiin asti ja ellei, niin sopivimmat lienevät Voimakoneen tolpat.
 http://www.voimakone.fi/kuvat/varaosat/solifer/P7200013.JPG
 Jos ja iso JOS tätä joskus innostuu museoimaan, niin kelpaako nuo ?
 Tankissa pari kolhua ja taitaa tyssätä viimeistään niihin.

 Nyt ois kova polte päästä osia tilaamaan, että motivaatio säilyisi.  :)


68 lähtien 17" vanteet sitä ennen 19"
8
Mopopalsta / Vs: Spiidi
« Uusin viesti kirjoittanut MarkkuT Korhonen eilen kello 21:08:31 »
haarukan pultti on tosiaan kierteellä haarukassa, ei pelkkä läpipultti jossa mutteri
9
Myydään: Mopot / Vs: Solifer Speed jarrurauta/vipu
« Uusin viesti kirjoittanut esa kakkuri eilen kello 21:07:27 »
32€ postitettuna.
Tuohon olisi myös räikän kiila olemassa.
10
Kilvanajo / Vs: Tasanopeus 2021
« Uusin viesti kirjoittanut Ile Patokoski eilen kello 21:00:35 »
Englannin kielisistä säännöistä löytyy, että Classic Superbike: Mustalla pohjalla valkoiset numerot

Kiitos vastauksesta selkosuomeksi! Olisin jo laittanut mustat numerot keltaselle pohjalle...

Tuppaa tuo sääntöjen selvittely ja tulkinta olla vähän kuin sähköturvallisuusmäräyksissä. Juuri, kun on löytämäisillään etsityn lakipykälän asennuksista niin seuraavassa pykälässä se sitte kumotaankin. Mutta eiköhän näillä taasen etiäpäin!

-Ile-
Sivuja: [1] 2 3 4 5 ... 10