Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
51
Yleistä keskustelua / Vs: Uutiset jotka eivät ansaitse omaa topikkia.
« Uusin viesti kirjoittanut Mika Malinen Marraskuu 27, 2022, 20:02:14 ip »
Juu garage kings suami se ohjelma olikin.
52
Yleistä keskustelua / Vs: Uutiset jotka eivät ansaitse omaa topikkia.
« Uusin viesti kirjoittanut Marko Mauriala 2 Marraskuu 27, 2022, 18:51:05 ip »
Eikös tuo viimeksi mainittu ollu Carage Kings, joka tuli jostain muualta.
53
Yleistä keskustelua / Vs: Uutiset jotka eivät ansaitse omaa topikkia.
« Uusin viesti kirjoittanut Mika Malinen Marraskuu 27, 2022, 18:18:49 ip »
Voi veikkonen, joku vuos sitte tuli sarja flying finns plymouth vipillä suamalaisten reissu drag weekillä pitkin ameriikan mannerta. Jo pelkästään tuo sarja toi minulle kanavalle oikeutuksen olemassa oloon. Ohjelma jota EI lähetetä suurilta kanavilta. Sieltä suurilta tulee sitä mitä suuri yleisö katsoo ja mitä minä en. Tai uusintoja uusintojen perään. Saatto alfalta tulla se sarjakin jossoli suamalaisia jenkkiharrastajia rakentamassa näyttelyyn omia autojaan ja yks mp-rakentaja custom hd:tä. Tästä viimosesta en ole satavarma mutta vahva ehkä.
54
Yleistä keskustelua / Vs: Uutiset jotka eivät ansaitse omaa topikkia.
« Uusin viesti kirjoittanut Petri Behm Marraskuu 27, 2022, 18:15:10 ip »
Putkimiehenä aikanaan työskennellyt Mészáros omistaa noin 40 yritystä eri sektoreilla. Imperiumiin kuuluu pankkeja, omaisuudenhoitoyhtiöitä, vakuutusyhtiöitä, maataloutta, rakennusyrityksiä ja hotelleja.
– Ennen Orbánin valtaannousua Mészáros oli paikallistason pienyrittäjä kotikylässään. Valtiolta saamiensa valtavien sopimusten ansiosta hänestä on tullut yksi Unkarin rikkaimmista, jollei rikkain, Pethő sanoo.

https://yle.fi/a/74-20006098

Joskus rikastumiseen tarvitaan muutakin kuin hyvä liikeidea ja kovaa duunia...
55
Yleistä keskustelua / Vs: Aurinkosähkö
« Uusin viesti kirjoittanut Markku Juusela Marraskuu 27, 2022, 18:01:12 ip »
Moro

Tämä lähestymistapa näiden vermeiden hankintaan on tänäpänä vähän toinen kuin silloin -19 keväällä kun aloin tutkimaan tätä aurinkovoima hommaa uudelleen,ekaa kertaa olin ottanut siihen firmaan yhteyttä joskus vuonna 2005-2010 josta nämä ekat voimalavermeet hankin mutta silloin tuntui paneelit ja invertterit ym. liian kalliilta.
Silloin -19 keväällä kun sähkö maksoi 4-5 snt/kWh niin laskelmat perustuivat siihen että saa mahdollisimman paljon ilmaisenergialla korvattua ostosähköä mutta nyt kesällä kun fundeerasin samaa asiaa niin silloin laskelmani perustuivat lähes täysin sähkön myyntiin.Tämä uusi voimala on täysin sijoitus jossa on aina epävarmuustekijöitä kuten sijoituksissa yleensä on,tulevaisuus näyttää miksi pörssisähkön hinta asettuu ja onnistuiko tämä sijoitus.
Kun mielelläni rakentelen kaikenlaista niin vielä tekisi mieli tehdä sellainen neljän paneelin aurinkoa seuraava laitos ja valmiit suunnitelmatkin jo olisi tehtynä mutta kun ei oikein sopivaa paikkaa ole tontilla ja kun ei ihan pihaan sellaista häkkyrää viitsisi rakentaa niin saapas nähdä luovunko ajatuksesta ja se tulisi nimenomaan mikrinvertterillä.

Tuossa kaima viittasi tätä harrastukseen mutta aika mielenkiinnotonta tämä on verrattuna siihen kun saa oikein kunnolla kätensä rasvaan ja paskaan tällä kertaa mopon raadon kanssa kun että seuraa sitä ettei kilowattiakaan tule taivaalta sähköä ;D
56
Yleistä keskustelua / Vs: Uutiset jotka eivät ansaitse omaa topikkia.
« Uusin viesti kirjoittanut Marko Mauriala 2 Marraskuu 27, 2022, 17:30:46 ip »
Jotain joskus alfalta kurkin. Lähinnä siitä syystä kun huono ohjelma oli kumminkin vähemmän huonoa kuin valtavirta.
57
Yleistä keskustelua / Vs: Aurinkosähkö
« Uusin viesti kirjoittanut markkukovasin Marraskuu 27, 2022, 16:18:10 ip »
No-ei tämä niin kauhean vakavaa ole.Mitä nyt yritetään luojalta
narrata energiaa konstilla tai toisella.

On ihan selvää,että näitä voi lähestyä monellakin tapaa-
tilastoida joka liikahduksen.ja mikäpä siinä.On ainakin
faktaa mitä tutkia.

itse lähdin mukaan silkasta kokeilunhalusta-harraste se tämäkin.Ei
aina jaksa pyöritellä eltaantuneelta rasvalta haisevia pärränosiakaan nyrkissä...

Joo-kattellaan nyt tuonne kesään näilläkin vermeillä.Vuosista puhutaan
eikä sittenkään ole rahat takaisin lompsassa. Mutta voisi ne kai turhempaakin
laittaa-kuten ylihintaisiin motukanraatoihin.

Joten mitäpä tässä-kahtellaan...kuunnellaan.Ilman liikaa otsaryppyjä luoden.

t. Markku
58
Yleistä keskustelua / Vs: Aurinkosähkö
« Uusin viesti kirjoittanut Markku Juusela Marraskuu 27, 2022, 15:46:07 ip »
Moro

Kiitos selvennyksestäsi.

Selitän vielä kerran ja sitten poistan kirjoitukseni:
Lause 1 oli asiaa ja juuri tavallista mikroinvertteriä tarkoitin, kuten myös  Markku J hetkeä myöhemmin ja jota piti ainoana oikena.
Lause 2 oli sitä sarkasmia. En edes tiedä että  markkinoilta löytyy alypuhelin-mikroinverttereitä, "kunhan vaan ostaa  sellaisen mallin"
Lause 3 viittasi kierrätys-AMKAn käyttöön, jota olen itse offgrid-asennuksessani maahan kaivanut.

Ja kyllä minulla on myös mikroinverttereillä tehty verkkoon kytketty koekenttä. Inverttereiden  perässä on virtarele, joka ohjaa kesäaikana  paisteella lämminvesivaraajan 1 vastuksen päälle, se nostaa lämmön 85C, seinäsähköllä taas lämpiää 60C.

Laitetaan nyt vielä nämä muutkin.
Ja tämäkö oli se järkevä ratkaisu? Eikä aiemmin vaihtoehdoksi ehdotettu perusmallin mikroinvertteri tai halpa alumiinikaapeli? Sarkasmi on vaikea laji.

Tietysti kannattaa laittaakkin kentälle 6-10 äly-mikroinvertteriä. Voi katsella puhelimesta panelikohtaiset tehot ja tilastoida niitä tunneittain. Ja esitellä pro-toteutusena kavereille. Ja ohjata tehoa panelikohtaisesti pienemmäksi tms mukavaa harrastepuuhaa.

4 panelin mikroinvertteri maksaa alle 200, ja silloin selviää 1.5 tsi 2.5 mm2 kaapelilla. Mutta kun sitä mikroinvertteriä ei voi kytätä älypuhelimella, niin eihän se ole tätä päivää.


Jos nurkissa on 16-35 neliöistä ja ilmaista alumiinikaapelia, niin tilanne on toinen.

Mutta takaisin asiaan,tämän   https://24volt.eu/kalkylator_kabelarea.php   laskurin mukaan 25 mm² kaapeli olisi hyvä.
59
Yleistä keskustelua / Vs: Mitä tuli tänään touhuttua
« Uusin viesti kirjoittanut Mika Malinen Marraskuu 27, 2022, 15:40:08 ip »
Niin en tiedä onko ihmisellä sielua mutta vedensekoittimella on. Vaihoin jeesuksen vanhaan kylpyhuoneen orakseen uuven kun oli kerta hyllyssä ja vuoti. Sitten laitoin pojan huoneeseen hyllyn seinään. Aamusta asti kauhea hiillostus eikä voinu enää vetkutella. Sepä oli tuo kyseinen hiillostaja siivonnu par päivää sitten autotallin kun kyllästy oottelemaan minun toimeen tarttumistani. Olin aikonu tänäpänä tai huomenna hoitaa kun on vappaata sorvin äärestä. Yks olis oras vielä joka tiputtaa. Semmonen vessan lavuaarissa kii oleva pillupuhelimella varustettu. Kattelin jo mistä sais halavalla siihenkin sen sielun ja hylsyn. Mopot saatiin siis jo katon alle kaikki ehtoisan emännän myötävaikutuksella.
60
Yleistä keskustelua / Vs: Kännykän päivitys
« Uusin viesti kirjoittanut Jaakko Latvanen Marraskuu 27, 2022, 15:37:33 ip »
Päivityksen päivitys.  Powerissa ajatti kuitenkin tänään.  Aamulla päätin, että entisellä puhelimella mennään, en osta mittään.  Se entinen puhelin oli ipatettu nukkumaan käyvessä akku melkein tyhjäks, ja panin aamulla lattuuseen.  Ennen puoltapäivää menin kattomaan tilannetta, 91% näytti akun varausta olevan.  Ja ruudussa oli varotus, että puhelimessa on siihen käymätön muistikortti, ota pois se!  No siinä oli se sama sd-kortti sisässä, mikä on ollu seittemän vuotta siellä.  Puhelimen kameralla otetut kuvat on siinä kortilla, 32 giganen kortti, sellanen mini-sd tai joku.  Otin sen kortin pois, ja siitä pittää ens ottaa akku pois, että pääsee paremmin käsiks niihin kortteihin.  Laitoin akun takas ja virrat päälle; näytti varaustilaksi 73%.  Ja hetken ipatuksen jälkeen näytti 21% varaustilaks.  Siinä kohtaa tuumasin, että nyt se päättikin tuo puhelin miun puolesta sen, meenkö tännää sinne Poweriin vai enkö mee...

A53 ja XCover 5 oli vaihtoehtoina.  Jälkimmäinen vasarana ja hakkuna toimiva, edellisessä hieman uuvemman mallin tekniikka, hinta ois ollu sama.  Tai XCoveri kympin halvempi, 300 ja 290 tai jotain sinne päin hinnat.  Päädyin kumminkin A53-malliin; sille luvataan Samsungilta viis vuotta etteenpäin turvapäivitykset.  Eli jos en säre, niin yhtä kauan pärjään taas kun tuolla edelliselläkin, enneko joku sellanen asia lakkaa toimimasta, mitä koen tarvivani.  Sitä uutta ei ollu hyllyssä, jäi tilaukseen, mutta sillä ei oo väliä, jos ei tuo vanha mykähä kokonaan.

Mutta ei se rahanmeno tyssänny siihen kolmensattaan, ei lähimainkaan.  Ostin samoin tein uuteen muistikortin (64 gigasen) valokuvia varten - puhelimessa on kyllä 128 Gt omaa muistia, eli sekin on vaan piintynyt tapa, että kuvat pittää ottaa kortille eikä laitteen muistiin.  Ja sitten ostin tarjouksista laturit sekä autoon että tuppaan, sellaset missä USB-C reiät.  Autolaturissa niitä kaks, sekä yks USB-A reikä; autolaturin max 60W ja seinävirtalaturi max 30W.  Noilla lattailee nyt kaikki vehkeet, kamerasta kännyihin ja tabletteihin, jos reissussakin tarviaa ladata.  Ja silikoonikuori tietysti puhelimelle, se saattaa pittää tipahtanneen luurin ehjänä.  Noilla eväillä meni melkein 400 rahhaa... elämä on.  Nimittäin isojen ratkasujen tekemistä, ja pelkoa siitä, että vääriksi osottautuvat hetken päästä; luuri hajoaa, ei oo mieleinen, tai joku myy halvemmalla samanlaista.  Kaikessa on riskinsä.

Case closed.  Nyt viimestään saap jatkaa millä hyvänsä, asiaan kuuluvalla tai kuulumattomalla, miun puolesta.  Tai on voinu tähänki asti, ja etenkii jos on jottain hauskaa juttua, mielellään saap jatkaa!

jaakkovaakko
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10