Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 [8] 9 10
71
Mopopalsta / Vs: Rengasongelma
« Uusin viesti kirjoittanut Timo Lehtimäki Kesäkuu 01, 2023, 19:49:30 ip »
Ei ihan noin ole menneet, mutta kovin pehmeää tahtoo niiden aines olla. Takarengas kului todella kohtuuttoman paljon viime kesän aikana..1400 km ei renkaan mielestäni pitäisi kulua n. 50% ksi....
72
Yleistä keskustelua / Vs: Lintujen ja luonnonasioiden bongausta
« Uusin viesti kirjoittanut Kari Sillanpää Kesäkuu 01, 2023, 18:47:46 ip »
Urpaanilekenda kertoo, että tikka ei oikein osaa hakata just tuolleen vaakasyyhyn laitettua lautaa. Että hyvin päin sattui, vai oliko tietoa takana? Ei se varmaan kyllä muutenkaan tykkää kyllästetystä.  Toisaalta sitten linnunpojat kuulemma eivät osaa kiivetä liian sileää lautaa jos se on vaakasyyhyn, eikä vaneriakaan, eli tuo oviseinä tarttis olla sisäpuolelta syyt pystysuunnassa.

Tikankestävän pöntön saisi tehtyä varmaan vaikka vesivanerista, mutta tosiaan sisäpuoli pitää vuorata oikealla puulla.

Joskus laitoin pieniä peltilätkiä, semmoisia millä ovenkarmit ennen kiinnitettiin hirsiseinään, yhden pöntön kylkiin kun se tikkaa ihan liikaa kiinnosti. Ginitiainen ja kiljusieppo siinä vuorovuosin majailivat, joskus niinkin että tiainen teki alkusiivoukset ja sieppo otti sitten asumuksen haltuunsa.
73
Ostetaan / Vs: Honda CB 100 käynnistyspoljin
« Uusin viesti kirjoittanut thorolf priester Kesäkuu 01, 2023, 18:41:12 ip »
Mulla on hyvä CB 350 poljin. Ei taida käydä.
Turkka 0449862710
74
Yleistä keskustelua / Vs: Haiseva kiitos postille.
« Uusin viesti kirjoittanut Kari Sillanpää Kesäkuu 01, 2023, 18:40:20 ip »
Paljon riippuu reitistä. Esmes tähän kolmostien varteen tulee aika sukkelaan tavarat sekä pääkaupunkiseudulta että eteläiseltä Pohojammaalta, myös Matkahuollolla. Jostain joen Suusta tai lappeen Rannasta kestää kauemmin kun on risteyksiä matkalla. Taitavat kulkea Helsingin kautta vieläpä.

Kyllähän ne Postin paketit pohjoisesta tullessaan käyvät Pirkkalassa kääntymässä, mutta aika hyvin tuntuu toimivan se logistiikkakeskus, harvoin on ainakaan mun tavarat siellä viipyneet yön yli. Paljon kiinni muutenkin siitä miten ajoaikataulut sopii toisiinsa. Siinä ne puolen kahden maissa iltapäivällä yleensä Pirkkalasta lähtevät, samana ehtoona kuuden maissa on joulukalenterintäyttäjä kookaupassa.
75
Tapahtumat / Vs: Sauna-ajelu
« Uusin viesti kirjoittanut Matti Kivistö Kesäkuu 01, 2023, 17:42:07 ip »
En ole osallistumassa mutta Oppa varmaan tarkoittaa 14.6.
76
Yleistä keskustelua / Vs: Uutiset jotka eivät ansaitse omaa topikkia.
« Uusin viesti kirjoittanut Teemu S. Lindfors Kesäkuu 01, 2023, 17:16:56 ip »
Eikös tämä amerikkalainen yritys ole ihan kuralla ,vuodesta -97 tehnyt ainoastaan tappiota noin 1,4 miljardia

Juuei se voittoa ole tehnyt suurinpiirtein ikinä, mutta on kuitenkin ollut olemassa jo kohta kolkyt vuotta, siinä mielessä herättää edes jotain luottamusta.

Vaan näistä vetyinvestoinneista voi kyllä esittää melko kiusallisia kysymyksiä niille, joilla mopo on lähtenyt laukalle. Jos business olisi oikeasti niin hyvää kuin hehkutetaan, niin mahtaisi siellä olla jonossa investoimaan hiukan tunnetumpiakin nimiä.
77
Yleistä keskustelua / Vs: Ukraina
« Uusin viesti kirjoittanut Petri Behm Kesäkuu 01, 2023, 16:14:30 ip »
Asiasta ollaan eri mieltä, mutta mitä sanoo venäjän ex suurlähettiläs aiheesta...

Nyt olisi oikea aika sille, että Suomi sulkisi Maarianhaminassa sijaitsevan Venäjän konsulaatin, sanoo entinen Moskovan-suurlähettiläs, diplomaatti Hannu Himanen.

Toinen entinen Venäjän suurlähettiläs, René Nyberg, on Himasen kanssa eri mieltä Venäjän Maarianhaminan-konsulaatin sulkemisesta.
– Jos nyt sanoisimme irti sopimuksen, se olisi poliittinen veto ja demonstraatio. En usko, että presidentti ja hallitus ovat siihen valmiita, Nyberg sanoo.

https://yle.fi/a/74-20034648
78
Tapahtumat / Sauna-ajelu
« Uusin viesti kirjoittanut Olavi Kaario Kesäkuu 01, 2023, 15:55:26 ip »
Kessujen sauna-ajelu 14.5.2023 klo 18.00 Hankasalmen Urheiluautoilijoiden Kovalanmäen tukikohtaan Taipaleentie 10. Paikka sijaitsee ysitien varressa n. 3.5 km Niemisjärven liittymästä Hankasalmen suuntaan. Saunomisen lisäksi on mahdollista käristää makkaraa jonka aluekerho tarjoaa. Pyyhkeet ja saunajuomat jokainen tuo itse.
Tervetuloa. oppa
79
Mopopalsta / Rengasongelma
« Uusin viesti kirjoittanut jarkko jussila Kesäkuu 01, 2023, 15:37:10 ip »
Moi. Onko kellekkään muulle sattunut niin ,että nuo uustuotanto "hakkapeliitat" olis mennyt murteelle
80
Mopopalsta / Vs: Bosch-valopuola
« Uusin viesti kirjoittanut Jyrki Nyberg Kesäkuu 01, 2023, 15:24:00 ip »
Onkohan tyhmä kysymys mutta mikähän mopon/Solifer SM valopuolan virranantokyky on kun jännite heittelee keltaisen johdon ja rungon välillä noin 5-15VAC ilman kuormaa; ajatus olisi kokeilla kytkentää jossa led taka- ja jarruvalot kytketään DC 2 x 6V/4Ah akkujen perään ja etuvaloa 6V 10W + 5W parkkipolttimoa syöttää puolan keltainen johto jonka perässä olisi diodisilta+jännitteensäädin 7V DC ja niin että saisi etuvalon palamaan tasalaatuisena mutta riittääkö valopuolassa virta sekä etuvaloille 15W sekä takavalojen akkujen lataukseen. Toinen vaihtoehto olisi kytkeä kaikki valot, siis etuvalot 15W ja takaledit akkujen perään mutta onko silloin valopuolasta jännitteensäätimen kautta mitään apua vaiko syöky kuorma pelkästään akkujen virtaa <- vaatii järeemmät akut; no sekin täytyy kokeilla.
No nyt on kokeiltu ja valopuolassa ei riitä virta sekä etuvaloille että jännitteensäätimen takana oleville akuille, kytkentä tasasuuntaja/jännitteensäädin rinnan etuvalojen kanssa keltaisessa johdossa ja ulostulo jännite säätimeltä vaihtelee kierroksien mukaan 4.1 - 6,6 VDC joka ei riitä akuille. Harmaasta ja vihreästä staattorin johdoista irtoaa vielä vähempi jännitettä. Täytynee viritellä akkujen lataukseen aurinkopaneeli peräronttiin.
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 [8] 9 10