Kirjoittaja Aihe: Tuontitulli ja verot Englannista?  (Luettu 1813 kertaa)

Kesäkuu 22, 2021, 19:19:38 ip
Vastaus #30

Tero Pääkkönen

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 181
Tero Pääkkönen faktaa löytyy kun viitsit etsiä. Jos tavara on valmistettu Englannissa tai EU:n alueella ei  Englannista tilatessa tarvitse maksaa tullia ainoastaan alvi ja painotan sanoja Englannista tilatessa!!!
Oikeassa olet. Eipä ole aiemmin tullutkaan vastaan, että tähän brexithommaan tälläinen tullivapaus liittyy.

Kesäkuu 23, 2021, 09:53:19 ap
Vastaus #31

Pentti Vaherkoski

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 580
Tullauksesta selviää reilun euron palvelumaksulla, kun käyttää OmaPosti-palvelua. Kirjepostin armoilla olevaa koskee tuo 2.90e palvelumaksu. Halpaahan tämä vielä on Ruotsiin verrattuna, jossa on käytössä 7 euron käsittelymaksu.

Kesäkuu 23, 2021, 10:51:41 ap
Vastaus #32

Markku Juusela

  • *
  • Jäsentiedot Paikalla
  • Viestejä: 4079
Moro

Mulle tuli Postilta sähköpostiin oikein hyvä selvitys tulevista tullaus käytännöistä,laitan sen nyt tähän ellei kaikille ole tullut vastaavaa.

Ei ole tullauken palvelumaksu kallista,hyvä kun kahvikupposen saa samalla rahalla.

 
Posti Group Oyj

Hei Markku

Jos tilaat tuotteita EU:n ulkopuolisista verkkokaupoista, tämä tiedote sisältää tärkeää tietoa sinulle.

Koko EU:n alueella astuu voimaan verkkokaupan arvonlisäverouudistus 1.7.2021. Jatkossa myös alle 22 euron arvoisista tavaralähetyksistä on maksettava arvonlisävero ja tehtävä tullaus. Muutos koskee myös EU:n ulkopuolelta lähetettyjä lehtiä. Posti on varautunut arvonlisäverouudistukseen ja tullaustapoja 1.7. alkaen on kolme:

1. ALV maksetaan verkkokaupassa
Jos verkkokauppa tarjoaa siihen mahdollisuuden, maksat arvonlisäveron ostoksen yhteydessä. Lähetyksen tiedot välittyvät Postille suoraan verkkokaupasta ja Posti toimittaa tulli-ilmoituksen Tullille. Kustannus on 0 € ja sinun ei tarvitse tehdä toimenpiteitä.

2. Digitaalinen tullaus
Digitaalinen tullaus toimii OmaPostissa, jota voit käyttää sovelluksena tai selaimessa osoitteessa posti.fi/omaposti. Saat ilmoituksen, kun sinulle on saapumassa tullattava lähetys. Voit myös itse lisätä lähetyksen seurantaan syöttämällä lähetyksenseurantakoodin. Seuraa ohjeita ja tee digitaalinen tullaus ennen lähetyksen saapumista Suomeen. Koskee korkeintaan 150 euron arvoisia ostoksia. Kustannus 0,90 € + ALV.

3. Tullaus Tullin sivuilla ja Postin käsittelymaksu Postin sivuilla
Saat saapumisilmoituksen lähetyksen saavuttua Suomeen, väliaikaiseen varastoon. Tee tullaus ja maksa ALV Tullin verkkosivuilla ja maksa Postin käsittelymaksu 2,90 € Postin sivuilla.
Voit valita tämän tullausvaihtoehdon aina, jos haluat tehdä tullauksen itse. Tämä vaihtoehto tulee valita, kun lähetyksen arvo on yli 150 € tai lähetyksen tiedoissa on puutteita.

Jotta tullausprosessi on sujuva, verkkokaupassa on tärkeää antaa oikea matkapuhelinnumero sekä sähköpostiosoite.

Postin maksuton ALV-neuvontapuhelin palvelee tullaukseen liittyvissä asioissa numerossa 0100 2215 ma-pe klo 8-18, la klo 9-16.
Lisätietoa muutoksesta löydät osoitteesta posti.fi/alv-muutos

Ystävällisin terveisin,
Postin väki
Yamaha TR1 -81/Green Mystery,CanAm Spyder RT -13,CRESCENT Elda E-Going