VMPK ry Foorumi

Muut => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: Atro Jaako - Syyskuu 25, 2015, 14:15:04 ip

Otsikko: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Atro Jaako - Syyskuu 25, 2015, 14:15:04 ip
Pohjustuksena se että postillani (söderkullan posti) on lukuisi kertoja jäänyt toimittamatta pakettien saapumisilmoitus. Tästä syystä olenkin aina pyytänyt kotimaisista lähetyksistä lähetyskoodin, jotta saan paketin noudettua. Mutta nytpä tuli tilattua osia ulkomailta ja posti jätti toimittamatta saapumisilmoituksen taas jälleen kerran.

Tilasin kesäkuun puolessa välissä hollannista osia.
Saapumisilmoitusta ei tullut ennen kesälomareissua. Jätin kuitenkin lomareissun ajaksi paketin noutoon valtakirjan eräille henkilöille.
Saapumisilmoitusta ei tullut lomareissun aikana, lähettäjän yhteystiedot olivat työsähköpostissani ja tiedustelin heti töihin tullessa lähetyksen tilannetta.
Sain tietää, että pakettini on ollut postissa jo kesäkuun lopulla ja maannut siellä kuukauden ja lähtenyt palautukseen.
Tuona aikana ei ole tullut yhtään saapumisilmoitusta tai muistutusta.
Kävin myös kesäkuun lopulla hakemassa nimelläni olevan toisen paketin ko postista. Jos postin järjestelmissä olisi jotain järkeä, niin minulle olisi varmaan siinä yhteydessä kerrottu, että nimellänne on toinenkin paketti.

Paketti lähti siis palautukseen heinäkuun lopulla, eikä se ole vieläkään palautunut lähettäjälle. Palautus kuuleman mukaan kestää aina vähintään 3 viikkoa (millä näitä kuskataan?). Kukaan ei tiedä paketista mitään, sillä ei ole mitään seurantanumeroa tms, normikäytäntö tietenkin. Mitenköhän tämä on mahdollista? Posti kuulemma laitta palautettavat lähetykset vain johonkin koriin, josta ne lähtee jonnekin...

Suomen posti ilmoittaa vain että ei ole heidän murhe, vaikka kaikki johtuukin juuri heidän puutteellisesta toiminnasta.
Posti tarjosi omasta virheestään "hyvityksenä" postimerkkejä.... pidän tätä enemmän jo v*ttuiluna.
Posti lupasi tehdä aiheesta kansainvälisen katoamisilmoituksen, eipä ole siitäkään kuulunut mitään.

Kaikki on yhtä sekaisin hollannin päässä. Lähettäjä on tehnyt selvityspyynnön 10.8., mutta kukaan ei ole vieläkään pystynyt kertomaan missä paketti on.

Jotenkin tuntuu, että tämä ei ole enää oikein nykypäivää... paketit liikkuu niin ettei niistä kukaan mitään tiedä, mutta ihmisillä pitäisi olla mikrosirut että niiden liikkeet tiedettäisiin millilleen...
Luulisi, ettei palautukset syystä tai toisesta ole mitään ainutkertaisia ja näihin olisi kehitetty jokin sujuva järjestelmä, etenkin näin nettikauppa aikakautena.

Eniten tässä suippii kuitenkin tuo Söderkullan postin toiminta, koska nämä puuttuvat saapumisilmoitukset ei ole mikään poikkeus. Nyt vain sattui ulkomaan lähetys jota en pystynyt seuraamaan ja pitämään puoliani.
Osistahan saisin varmaan rahani takaisin (paypal kauppa), mutta se sotii minun oikeustajuani vastaan.
Postihan ei tästä korvaa mitään jos tuota postimerkki v'ttuilua ei laske sellaiseksi.
Loppupelissähän maksaja (uusi lähetys jos paketti joskus vielä löytyy, tai kokonaan uudet osat) olen minä.
Ja sen pienen postimaksunkin ilolla maksaisin, nyt projekti on seisonut tästä riemusta jo monta kuukautta. Ja tämähän tulee kalliiksi kun piti ostaa toinen projekti...

Tällainen kokemus.

AJ


 

Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Lahtinen - Syyskuu 25, 2015, 15:34:37 ip
Meilläpäin käy posti yleensä ovella koittamassa onneaan ulkomaan paketin kanssa, josko joku olisi kotona.
Näppärää, ei tarvitse käydä edes hakemassa pakettia.

Mutta jos ovi ei aukea, niin jättävät postilaatikkoon pienen lapun, että paketti noudettavissa postista.
Tosin pitää sen verran odottaa, että paketti palautuu takaisin postiin.

Mutta laatikkoon jätetty lappunen on onnettoman pieni.
Luokkaa neljäsosa A-4 arkkia ja se hukkuu helposti mainosten joukkoon.

Kun kerran pakettia ei kuulunut ja näin seurannasta ( antaahan sinun paketin lähettäjä koodin?)
että se on kotipostissa menin noutamaan.
No eihän se helppoa ollut, kun paketti ei näkynyt heidän koneellaan.
Pikkupostissa hoituu asiat ja sain käydä hakemassa oman pakettini, kun tiesin sen olevan aika iso.
Helposti löytyi.

Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Syyskuu 25, 2015, 16:10:41 ip
Sama juttu Vaasan Gerbyssä, tiedä mihinkä ne saapumis ilmoitukset katoaa. Viimeksi kun tilasin E-Villen kautta kiinasta niin seurantakoodi rupes toimimaan kun oli Vantaan tullissa ja olin antanut luvan postin tullata. Oli tarra tullin avaama ja tietenki kaikki OK, kiinasta tulee vikakoodin lukija kaikilla kuluilla 4€ mutta jos lähettäisin sen Tampereelle maksaisi 7,9€.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: markus ojatalo - Syyskuu 25, 2015, 17:23:48 ip
juu, Suomen Postin korvaus politiikka on kyllä suoraa v'ttuilua. tuo postimerkki hyvitys on todella härskiä.......

Saapumis ilmoituksia #1 ja samalle lähetykselle #2 on jäänyt täälläkin saamatta. pieni kunta alle 3500 asukasta, kieli supi suomi.

sama juttu täällä, että ei paikallis Asiamiespostissa ole kellään järkeä mainita jos on 2 pakettia odottamassa, kun menee hakemaan yhtä koodin tai lapun kera, Tietämättä minä itse sen toisen paikalla olosta. Eikä auta kysyä ohimennen että onko muita nimelläni, kun eivät välitä tietää mitä hyllyssä on.

Postin rikkomia paketteja ja niiden korvaamatta jättämisiä on myös joutunut kärsimään.
esim viime keväänä paiskoivat pakettini jossa oli harvinainen ~250e jäähdytin paisari, tuli ulos paketista paisarin suulake. Kevyt hyvin pakattu laatikko, jonka päälle rahdissa lastattu jokin todella painava.

eivät korvanneet, koska muka puutteellisesti pakattu. ei siis "Särkyvä" mainintakaan olisi auttanut, vaan oli muka puutteellisesti pakattu.

Kun taasen olivat toiselle henkilölle korvanneet Tietokone Keskusyksikön ~150e arvosta, kun sen käypä markkina hinta oli ~70e. Vaikka oli laitetu normi pakettina ilman "Särkyvä" lisää. Oli paketin sisältö heilunut ja tärähtänyt emolevystä jokin rikki, ei siis ollut edes pahvilaatikko mitenkään kärsinyt.

Kukas nyt "kristallikruunujakaan" lähettelisi normi pakettina saati Tietokoneita. ja sitten Posti korvaa tottakai tuplana P*¨.kle.


ei mitään moraalia Suomen Postilla.

Kun taasen UK'ssa saa sitä sun tätä raha hyvitystä yleensä, pitkien pahoittelujen kera ja vielä kerran Voucerit lahja kupongit päälle. oli sitten kyseessä jopa Royal Mail tai paikallinen ruokakauppa ja kuivunut leipä.


Voitais kokeilla vaikka kuljettaa rahtina Suomen postin päällystön sydämen tahdistimet. Siinäpä olisivat sitten sisäänajettuna ja uutta parempia, takuu varmasti.



Varsinkin tämän vuoden 2015 aikana ja jo viime vuoden loppupuoliskolla, kuulin yhdestä suuresta mp-liikkeestä paikan päällä olevana että Posti on mennyt todella huonoksi, että pakko suositella asiakkaille MatkaHuoltoa siirtyä MH'hon pikkuhiljaa.

Koska ei Postilla perusasiat toimi, juuri ne asiat jotka tässäkin Keskustelussa ovat aiheena.

tämä ei ole mh mainos. se ei auta joka ongelmaan eikä toimi joka pakettiin....



Sitten on vielä nämä saak'lin Rahti firmat vaikka DPD DHL TNT Parcelforce jne ja niiden Suomi pään alihankkijat.

esim UK'sta minulle tuleva paketti Priority#1 on suomeen saapuessaan pudotettu Economy #2 luokkaan, kiitos Fi alihankkijan loppujakelijan. Olen siis maksanut Ovelle toimituksesta ja 1lk rahdista, mutta saan jotain aivan muuta.

Puhumattakaan että het kun paketti tulee suomeen, on Online nettiseuranta 3~5vrk jäljessä, ei toimi ollenkaan koskaan.




"ennen kaikki oli paremmin", nykyaika ei vain toimi.


Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Tatu Keränen - Syyskuu 25, 2015, 17:40:23 ip
Englannista tilasin Listerin kampiakselin ja laakerit halvimmalla mahdollisella kuljetuksella, kun painoa oli kuitenkin yli 30kg. Alle viikossa tuli perille ja vieläpä eteiseen saakka! Se on edelleen mysteeri, että kuinka se on tullut eteiseen saakka, kun ovien piti olla päivällä lukossa ja lukossa ne oli paketin saapumisen jälkeenkin. Yleensä vaativat jonkin kuittauksenkin, kun tuovat paketteja ovelle.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Syyskuu 25, 2015, 18:10:03 ip
Postilla oli aika ettei aseen osia kuljeteta, pyysin laittamaan pakettiin suihkuputki tai Hondan äänenvaimennin. Lähettäjänä asetalo tai vastaava, hyvin kulki.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Paavo Harola - Syyskuu 25, 2015, 18:36:10 ip
Ei nyt enää harmita, kun aikaa on kulunut pari vuotta. Kerran minulle lähetettiin paketti paikalliseen postiin. Siitä oli maksettu huomattava summa "seuraavana päivänä perille" maksua. En muista minkä niminen lisäpalvelu se oli. Töistä päästyäni ajoin täyttä vauhtia postiin ja olinkin perillä viisi minuuttia ennen sulkemisaikaa. Edellisen asiakkaan poistuttua kysyin pakettiani. Henkilö tiskin takana sanoi, että ei anna paketia, ellei ole esittää saapumisilmoitusta.
Sanoin, että aapumisilmoitukseni oli kotona postilaatikossa, koska en olisi ehtinyt ajoissa, jos olisin ensin käynyt kotona.
En anna pakettia, vaikka tuntisin vastaanottajan, sanoi virkailija. Vielä yritin ja kysyin, että ehdinkö hakea kortin kotoa? Aikaa menisi korkeintaan kuusi minuuttia.
Ei, sanoi vrkailija, suljen heti kun poistutte. Pakettini oli näkyvillä hyllyllä.
No, seuraavana päivänä sain paketin ja elämä jatkuu.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Ossi Viita-aho - Syyskuu 25, 2015, 19:01:59 ip
Nyt on tullu monenlaista käikälettä, romua ja vaarallista tavaraa Matkahuollolla. Pittää kyllä sanua, että homma on toiminu erinomaisesti.

Männä viikolla torstaina kolomen aikkaan iltapäivällä tilasin nettikaupasta harrastetavaraa Joensuusta ja perstaina 11:34 piipitti puhelin, että nyt saa tulla hakemmaan.

Tällä viikolla tiistaina puolenpäivän aikkaan tuli toimittajalta ilimotus, että osia on pantu Matkahuollon mukkaan ja keskiviikkona 7:35 puhelin piipitti, että saa tulla hakemmaan.

Eikä nää ole ainuat positiiviset kokemukset. Postista vois kyllä sanua jottain muuta, mutta on sielläki monesti homma toiminu ihan hyvin. Tosin tuommosseen noppeutteen Posti ei oo päässy vielä koskaan.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Antti Jokinen - Syyskuu 25, 2015, 19:16:27 ip
Monissa paikoissa on postikonttori suljettu, ja toiminnot hoidetaan lähikaupassa. Hyvä niin, koska aukioloajat arkisin jopa 7-20 ja viikonloppunakin auki. Myös asiakaspalvelu parempaa.  :)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Syyskuu 25, 2015, 20:28:08 ip
Posti tekee sudokun, kiinasta puoleen hintaan kotia. Miten se on mahdollista.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Syyskuu 25, 2015, 21:08:30 ip
Posti tekee sudokun, kiinasta puoleen hintaan kotia. Miten se on mahdollista.

 Tätä minäkin ihmettelen.
 Saksasta ja englannista, ja jopa kiinasta, tavara liikkuu kotiovelle asti halvemmalla kuin suomen sisäisessä postissa.
 Niin, ja lisänä. Sakun ja engelsmannin firma ei laita niin isoja lähetyskuluja kuin suomi firma, ja onhan se tavarakin lähtöhintakin yleensä sen puolet halvempaa. Toimitusaika tuotteilla on yleensä sama, tai ulkomailta se on yleensä jopa nopeampi. Tuskinpa nekään firmat niitä tappiolla myy ja lähettelee?

 Tilasin just enskaan englannista männän, ja koneeseen täydellisen tiivistesatsin kotiovelle toimitettuna. Oli tasan puolet halvempi setti kuin näiltä kotimaisilta sinne postiin toimitettuna. Marmoritiskillä en viitsinyt edes käydä tätä heikkoa mieltäni pahoittamassa.  ::)
 Tässäkin tapauksessa ja vertailun vuoksi. Hinnan tarkastus tapahtui saman valmistajan, ja just samoilla osilla.

 Että harakiri, tai sitten vaikka se sudoku?

 Joo, ja hyvinhän posti kulkee. Laskuja se kyllä jaksaa ihan joka päivä tuonne laatikkoon kantaa.  :embarassed:
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Hakola - Syyskuu 26, 2015, 04:45:55 ap
meilläpäinpostinkantajattuntuu olevan lukutaidottomia, numeroita tuntemattomia ja villa paikallistuntemusta.
Hyvin usein meille jaetaan vieraan posti ja usein saman vieraan.
Ei siinä mitään, mutta tästä n matkaa oikeelle vastaanottajalle semmonen 5 km.
Jokusenkin kerran oon toimittanu töihinmennessä oikeelle vataanottajalle.
Sitten vein poetin laatikkoon maininnalla"jaettu väärään osoitteeseen" ja kuis olla, taasen jaettiin meille.
Laitoin sitten kyselyn postin asiakaspalveluun, ettämihin voin ilmottaa tilinumeron, minne voivat maksaa palkkion postinjakelusta,
ei vieläkään ole kuulunut tai näkynyt vastausta, se siitä asiakaspalvelusta.

Kyllähän postille kiitostakin pitää antaa, on meille tullu myös muitten tilaamia lehtiä.
Eipä tarvi itse tilailla, kun tilaamattakin tulee ja hyvin ennättää lukee, ennen toimittamista eteenpäin.
Lisäks posti aktiivisesti kehittää uusia "palveluja",  vaikkei vanhatkaan toimi, se lienee sitä innovatiivisuutta.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Harri Kauranen - Lokakuu 01, 2015, 11:08:40 ap
Minä viikko sitten postitin ntavallisen paketin vantaalle,eikä se muka vieläkään ole mennyt perille.Tars tosta numerosta seurata sen paketin reittiä,on vaan niin suttunen toi lappu,juur siitä numeron kohdalta,että en kyllä saa siitä mitään selvää.Että sellanen tapaus.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Lokakuu 02, 2015, 03:07:34 ap
Kiinasta tulee paketti ovelle asti ja kaikki toimitus kulut sun muut on yhteensa 4€, sama paketti esim. Vsa to Tampere maksaa 7,9€. Posti ex itella kuolee pois kun yksinoikeus vapautuu.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Hannu Hartikainen - Lokakuu 02, 2015, 06:50:17 ap
Monissa paikoissa on postikonttori suljettu, ja toiminnot hoidetaan lähikaupassa. Hyvä niin, koska aukioloajat arkisin jopa 7-20 ja viikonloppunakin auki. Myös asiakaspalvelu parempaa.  :)

Niin on meidänkin kylällä ollut jo kauan,jopa asiamies(ruokakauppa)on ehtinyt vaihtua kertaalleen.
Ja noista paperilappusistahan on jo päästy eroon vuos pari sitten ja saapuva paketti on kätevintä noutaa siten että puhelimella näytät viivakoodia lukijaan.Eli toimittaja lähettää seuranta- ja saapumiskoodin vastaanottajalle.

Kiinan toimituksista ei voi puhua samana päivänäkään..
Tilasin telkkarin Suomesta,postimaksu se halvin 6,90 ja perillä lähetystä seuraavana päivänä.En edes kerinnyt hakea sitä pariin päivään  :)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Vähäkainu - Lokakuu 09, 2015, 11:47:41 ap
Aika hurjaa on tämä Postin hinnoittelu:
Suomesta maksikirje 2 kg Ruotsiin maksaa 37 euroa ykkösluokassa.
Maksikirje Ruotsista Suomeen ykkösluokassa 2 kg maksaa 40 kruunua eli 4,31 euroa.

Se on vissiin pitempi matka suomesta ruotsiin kuin toisinpäin? ;)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Lokakuu 09, 2015, 11:51:46 ap
Aika hurjaa on tämä Postin hinnoittelu:
Suomesta maksikirje 2 kg Ruotsiin maksaa 37 euroa ykkösluokassa.
Maksikirje Ruotsista Suomeen ykkösluokassa 2 kg maksaa 40 kruunua eli 4,31 euroa.

Se on vissiin pitempi matka suomesta ruotsiin kuin toisinpäin? ;)

Kansainvälinen tariffisopimus määrää että 2 kilon paketin postituksen kuuluu maksaa "jotain neljäkymppiä" ;) Rahayksikköön sopimus ei kantaa ota.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Harri Kauranen - Lokakuu 09, 2015, 13:43:26 ip
Kiinasta pari kiloo tulee parilla euroo.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Antti Mäki-Paavola - Lokakuu 09, 2015, 21:45:23 ip
Ja monesti Kiinasta tilatessa esim. eBayn kautta tavara tulee ilmaisilla posteilla. Joskus jopa melko nopeasti, yleensä ei.
Toissatalvena oli jännä, Amerikasta tuli pakoputki parissa viikossa, Kiinasta minikrossin virtavermeet peräti viikossa ja Nakkilasta pari tiivistettä ja neulavena: kolme kuukautta! ;D
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Hannu Hartikainen - Lokakuu 09, 2015, 22:02:00 ip
Ja monesti Kiinasta tilatessa esim. eBayn kautta tavara tulee ilmaisilla posteilla. Joskus jopa melko nopeasti, yleensä ei.


Nyt en ole Kiinasta tilannut enää mitään kesän jälkeen mutta kannattaa hiukan maksaa rahdista niin saa viikossa kotiin.
Pari,kolmekin euroa auttaa asiaa.Muuten voi olla 2-3 vkoa,ne ilmaiset joukkokontitukset.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Antti Jokinen - Lokakuu 14, 2015, 10:16:45 ap
Hymyilevä nuori neito soitti tänään ovikelloa. Hänellä oli mukanaan Saksasta viime viikolla tilaamani osat, sekä päivän posti. Eipä valittamista.  :)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Tatu Virtanen - Lokakuu 14, 2015, 10:26:27 ap
1.10 tilasin Usasta hehkusuuttimia pikkuveljen kaivinkoneeseen. 4.10 olivat Helsingissä tullissa. Eilen olivat omassa postilaatikossa Keski-Suomessa. Mielestäni erittäin kohdillaan. Ja kuljetuskulut niin pienet, ettei Suomen sisällä olisi saanut kummoista pakettia liikkeelle..
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Hannu Hartikainen - Lokakuu 14, 2015, 15:19:25 ip
1.10 tilasin Usasta hehkusuuttimia pikkuveljen kaivinkoneeseen. 4.10 olivat Helsingissä tullissa. Eilen olivat omassa postilaatikossa Keski-Suomessa. Mielestäni erittäin kohdillaan. Ja kuljetuskulut niin pienet, ettei Suomen sisällä olisi saanut kummoista pakettia liikkeelle..

MInä oon saanu muiden jutuista ja omista varaosakauppojen selailuista sen käsityksen että useamman kympin maksaisi heti kun paino alkaa lähennellä puolta kiloa tai yli.
Vai onko tilanne muuttunut?
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Lokakuu 14, 2015, 15:33:42 ip
Sain juuri ilmoituksen jotta jos en hae pakettiani se palautetaan lähettäjälle, miten olisin hokannu hakea kun ei ole meidän laatikkoon tullut hakuilmoitusta. Laitan nyt lukon laatikkoon kun usein on pyörätien varressa postia, poijaan viikarit niitä ilmeisesti tyhjää. Naapurilta häipyi autoonsa tilatut vara avaimet eli pian häipyy auto pihasta.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Mika T Kyllönen - Lokakuu 14, 2015, 15:42:29 ip
Sain juuri ilmoituksen jotta jos en hae pakettiani se palautetaan lähettäjälle, miten olisin hokannu hakea kun ei ole meidän laatikkoon tullut hakuilmoitusta. Laitan nyt lukon laatikkoon kun usein on pyörätien varressa postia, poijaan viikarit niitä ilmeisesti tyhjää. Naapurilta häipyi autoonsa tilatut vara avaimet eli pian häipyy auto pihasta.

Toi on kyllä mielenkiintoista, että postista ei tosiaankaan saa pakettia ulos ilman sitä ilmoitusta ( tai tracking numeroa)......jos vaikka amerikan setä olis laittanut paketissa hyvvyyksiä tulemaan ja käy noin että se lappu häviää niin ei tule paketti perille....et saa postista ulos edes nimelläsi...pitäis saada siltä ameriikan sedältä sen lähetyksen numero...  :-[
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Lokakuu 14, 2015, 15:52:38 ip
En tilaa mitään enään ilman seuranta koodia, kiinan lähetykset näkyy jos se on laivattu, lentorahti näkyy kun on Vantaan tullissa. Aina maininta että posti saa tullata, vikakoodin lukijassa hieno teippi tullin avaama.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Antti Jokinen - Lokakuu 14, 2015, 21:05:03 ip
Sain juuri ilmoituksen jotta jos en hae pakettiani se palautetaan lähettäjälle, miten olisin hokannu hakea kun ei ole meidän laatikkoon tullut hakuilmoitusta. Laitan nyt lukon laatikkoon kun usein on pyörätien varressa postia, poijaan viikarit niitä ilmeisesti tyhjää. Naapurilta häipyi autoonsa tilatut vara avaimet eli pian häipyy auto pihasta.

Minulle ei tullut edes saapumisilmoitusta, vaan viehättävä nuori neito toi paketin ovelle asti.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Lokakuu 15, 2015, 15:40:41 ip
Ei kerennyt Henry hakea vaan paketti matkaa Kiinaan takaisin. Painon mukaan max korvaus on 20€, halvalla meni uusi tabletti. En ikinä käytä postin palveluja enään.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Heikki Veijanen - Lokakuu 15, 2015, 17:23:27 ip
Moikka

Paketti Iidensalmesta noin 14.00. Voutilassa (Vantaa) 03.00. Piti olla  kotiinjakelu. Edelleen Voutilassa 16.00. Sinnehän ei ole puhelinyhteyttä ulkopuolisolla. Asiakas palauttessa luvattiin hoitaa asia. Ja vi"U%. Päivän lehti laatikossa n.15. Siis päivän lehti ei mikään iltapäivälehti, näin se posti kulkee. Miksi postintapaileen siivoojalla on kärryssä kahdenlaista vessapaperia? 1-5 kerrokseen tavallista, 6:nen kerroksen johtajistolle ekstra pehmeää.

Hessu
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Lokakuu 15, 2015, 20:19:33 ip
 Kiitos postille.
 Tänään et tuonut postilaatikkoon yhtään laskua. Hämmästyin suunnattomasti kun laatikosta löytyi pelkkiä mainoksia. Piti katsoa oikein kahteen kertaan ne mainosten välit. Enkä löytänyt. :o

 No, huomenna on uusi päivä, ja taas löytyy todennäköisesti ne tutut postit: Lähi-tapiolalta, soneralta, op:lta, verohallinnolta, dnalta, if:ltä, rautakaupat, ... yms...yms...
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Hannu Hartikainen - Lokakuu 15, 2015, 20:32:01 ip
Kiitos postille.
 Tänään et tuonut postilaatikkoon yhtään laskua. Hämmästyin suunnattomasti kun laatikosta löytyi pelkkiä mainoksia. Piti katsoa oikein kahteen kertaan ne mainosten välit. Enkä löytänyt. :o

 No, huomenna on uusi päivä, ja taas löytyy todennäköisesti ne tutut postit: Lähi-tapiolalta, soneralta, op:lta, verohallinnolta, dnalta, if:ltä, rautakaupat, ... yms...yms...

Minä en koskaan oota kuin pakettia tai kirjettä ja niitä harvoja ilmaisjakelun sanomalehtiä :)
Ainoo lasku taitaa olla ajoneuvoverolasku mikä tulee neljästi vuoteen ja tulisko hammasläkärilasku noin parin vuoden välein.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Lokakuu 15, 2015, 20:49:42 ip
Yhtäkään Joulu korttia ei meiltä enään lähde, kaikilla on kännykkä johon saa kivan kuvan liitteeksi. Posti saa soittaa kuolin kellojaan. Tana tänään oli aselehti ihan rutussa, mitä mä maksan ruttulehdistä.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Antti Jokinen - Lokakuu 15, 2015, 21:05:13 ip
Kiitos postille.
 Tänään et tuonut postilaatikkoon yhtään laskua.

Minulle ei tule koskaan laskuja postitse.
Kaikki laskuni tulevat e-laskuna suoraan pankkiin, jossa voin tarkistaa ne ja sitten maksaa parilla hiiren napsautuksella.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Lokakuu 15, 2015, 21:08:42 ip
Laita Tuomo siihen luukkuun sellanen tarra että EI LASKUJA

jv
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Hannu Hartikainen - Lokakuu 15, 2015, 21:53:42 ip
 
Laita Tuomo siihen luukkuun sellanen tarra että EI LASKUJA

jv

 :) ;D
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Lokakuu 15, 2015, 22:32:13 ip
Mä laitan lapun ei postia, serkkupoika ei suostunut laittaan postilaatikkoa tie varteen niin tulee kerran kuussa iso nippu rappusille. Kaikki laskut tulee firman laatikkoon ja tuon nipun panee paperin keräykseen avaamatta. Soon präntööllä omat lait.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Lokakuu 16, 2015, 20:14:06 ip
 Tänään on postin osalta palattu normaaliin päivä järjestykseen. Laatikko oli puolillaan laskuja.
 Kiitos posti, et pettänyt.

 Olis sitten seuraava postin ihmettelyn aihe. Tilasin englannista pumpun, ja nyt pitäis lähettää se vanha pumppu vaihdossa. Firma ei sisällyttänyt hintoihinsa lähetys- eikä pakkauskuluja. Pelkkä toimitusmaksu, jolla se sitten myöskin tuli kotiovelle. Dhl, 12 euroa.
 Tulipahan just samaan aikaan tilattua täältä kotimaasta vähän mp-rojua, hieman "erilaisella" lähetys-, ja toimitustavoilla, sekä postikuluilla. Paino kutakuinkin just sama.

 No, palataanpa takaisin itse asiaan. Saas nähdä kuinka moninkertainen hintaero on samalla pumppupaketilla, ja samalla reissulla toiseen suuntaan? N. 1,5 kg paketti.

 Elämä on.  ???
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Hannu Hartikainen - Lokakuu 16, 2015, 20:24:42 ip

 Olis sitten seuraava postin ihmettelyn aihe. Tilasin englannista pumpun, ja nyt pitäis lähettää se vanha pumppu vaihdossa. Firma ei sisällyttänyt hintoihinsa lähetys- eikä pakkauskuluja. Pelkkä toimitusmaksu, jolla se sitten myöskin tuli kotiovelle. Dhl, 12 euroa.


 No, palataanpa takaisin itse asiaan. Saas nähdä kuinka moninkertainen hintaero on samalla pumppupaketilla, ja samalla reissulla toiseen suuntaan? N. 1,5 kg paketti.


Mitä mää sulle silloin sanoin?
Toki siinä ei myöskään mainittu paljon maksaa lähettää pantti Suomesta-ja mistäs ne semmosia vois tietää eikä kiinnosta ;D

Toivotaan nyt kuitenskin että pumppu kestää-ja vähän ylikin sen 2 v takuuajan  ;)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Lokakuu 16, 2015, 22:25:25 ip

 Olis sitten seuraava postin ihmettelyn aihe. Tilasin englannista pumpun, ja nyt pitäis lähettää se vanha pumppu vaihdossa. Firma ei sisällyttänyt hintoihinsa lähetys- eikä pakkauskuluja. Pelkkä toimitusmaksu, jolla se sitten myöskin tuli kotiovelle. Dhl, 12 euroa.


 No, palataanpa takaisin itse asiaan. Saas nähdä kuinka moninkertainen hintaero on samalla pumppupaketilla, ja samalla reissulla toiseen suuntaan? N. 1,5 kg paketti.


Mitä mää sulle silloin sanoin?
Toki siinä ei myöskään mainittu paljon maksaa lähettää pantti Suomesta-ja mistäs ne semmosia vois tietää eikä kiinnosta ;D

Toivotaan nyt kuitenskin että pumppu kestää-ja vähän ylikin sen 2 v takuuajan  ;)
No onhan se 2 vuotta jo paljon enempi kuin ne omat korjaukset jotka kesti maksimissaan sen 2 viikkoa. Pessimisti ei pety. :)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: lasse roholm - Marraskuu 13, 2015, 09:59:45 ap
No enpä enää ihmettele noi postimaksut suomessa  ???  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015111320656685_uu.shtml (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015111320656685_uu.shtml)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Jukka Uotila - Marraskuu 13, 2015, 11:03:03 ap
Posti tappaa suomalaisen verkkokaupan hinnoittelullaan  :-[
Ihmetellään ja pyöritellään peukaloita, kun ollaan taantumassa.

Jossain se vika on, kun sama tuote maksaa alle puolet ulkomailla kuin Suomessa ja kuitenkin
katerakenne on maailmalla sama kuin meillä.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Antti Jokinen - Marraskuu 13, 2015, 11:07:18 ap
"– 40 vuotta postissa töissä olleet sanovat, etteivät ole ikinä kokeneet näin huonoa henkilöstöpolitiikkaa, PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoi.

Nieminen kuvaa ilmapiiriä postissa todella heikoksi. Tästä esimerkkinä hän kertoo viesteistä, joita hän saa kentältä.

– Yleisin käytetty sanamuoto on, että tätä ei tulla ikinä antamaan nykyjohdolle anteeksi." Yle-uutiset (http://yle.fi/uutiset/postin_tyoriita_karjistynyt_entisestaan__tata_ei_tulla_ikina_antamaan_nykyjohdolle_anteeksi/8452024)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Marraskuu 13, 2015, 13:27:16 ip
Posti tappaa suomalaisen verkkokaupan hinnoittelullaan  :-[
Ihmetellään ja pyöritellään peukaloita, kun ollaan taantumassa.

Jossain se vika on, kun sama tuote maksaa alle puolet ulkomailla kuin Suomessa ja kuitenkin
katerakenne on maailmalla sama kuin meillä.

Postin palkkoihin en halua ottaa kantaa, en johtajien enkä työntekijöiden.  Tai tuossa iltis-linkissä ensin katsoin, että eihän tuo viiskyttonnia pääjohtajalle oo paljon mitään, mutta olikin kuukaudessa eikä vuodessa... Kaupan muista kuin logistiikan kuluista - tai huimaavista voitoista - en myöskään mitään ymmärrä.

Mutta tuosta kuljettamisen hinnoittelusta aion jotain sanoa.  Jos kiinasta tai jostain muualta kaukaa euroopasta tilaa paketin, ja se tuodaan kotiovelle upsin tai tnteen tai jollain muulla autolla, ja kuljetus maksaa vaikka kympin, niin uskotteko siihen?  Minä entisenä logistiikan ammattilaisena ja ammattilaisten kouluttajana en usko.  Jos pienikin kuorma-auto peruuttaa Anttolan perukoille meidän portille, ja kuski tulee soittamaan ovikelloa, se maksaa mieluummin satasen kuin kympin.

Periaate kustannusvastaavassa hinnoittelussa pitäisi olla, että jos se auto jakaa pelkästään minunlaisilleni asiakkaille, se elää työllään.  Tuolla ilmoitellulla hinnoittelulla ei elä.  Riittäisi henkilöauto jakeluun, ei ehtisi työpäivässä takakontillista enempää minunlaisiani - haja-asujia ja yhden paketin tilaajia - palvella.  En väitä, että kuljetuskustannukset olisi piilotettu tuotteen hintaan, kun saattaa olla niin, ettei sen auton ja kuskin meillä käynnin kulut peity, vaikka saisi kaiken mitä maksan.  Vääristymä tulee siinä, että mukana kulkee jotain, jonka maksaja maksaa osan minunkin rahdistani.  Puoli kuormaa voi mennä yhteen paikkaan, ja sen kuorman - yleensä teollisuutta tai yritystoimintaa edustava - tilaaja maksaa minunkin rahtini.  Kunnes joku tarjoaa pelkästään sille isommalle tilaajalle toimitusta edullisemmin.  Ja sitten minunlaisilleni kuljettava - kuten posti - alkaa tuottaa tappiota.

Ei sillä, ei me asiakkaina tälle mitään voida tehdä.  Mutta ymmärretään vain nauttia tilanteesta, jossa joku muu maksaa meidän kulumme, ja varaudutaan siihen, että tässäkin kohtaa kulutusjuhla loppuu aikanaan.

jaakkovaakko
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Jorma Drufhagel - Marraskuu 13, 2015, 17:46:53 ip
Postia pitää kiitellä ei ole viikkoon tullut laskuja, eipä silti muutakaan postia. Hyvin menee mutta menköön >:(
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Jouko Kuisma - Marraskuu 13, 2015, 19:43:30 ip
Mutta ei ole Postila mitään käsitystä mihin maailma on menossa!
Kantoivat ennen minun ovenpielen laatikkoon sellaiset pikkupaketiti, jotka eivät mahtuneet portinpielen Stala-laatikon luukusta.
Sitten lopettivat ja veivät takaisin jakelukeskuseen ja jättivät avin lapun, että saan itse noutaa sen sieltä.
Minä soittelin sinen jollekin aluepäällikölle ja kerroin, että ovat enne kavelleet sen 10 metriä ja jättäneet pakeitin meille, mutta nyt raahaavat sen takaisnn 5 km matkan!
Päällikö lupasi, että toki jättävät sen mulle, mutta pitää maksaa lisää parikymppiä kuukaudessa.
Niinkuin se olisi heille ilmaista, että raahavat ne takaisin jakelukeskukseen
Mutta tälä päälliköllä ei ollutkaan 50 kE kk-palkka! ;)

kilpaielva firma soitta amulel, että ovat tuomasa pakettia, oonkokotona.
Jos en, mielellään jättävät sen ovenpielen laatikkoon, tai jopa alapihan autokatokseen.
Ja samaan hintaan!
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Marraskuu 13, 2015, 20:02:20 ip
Kyllä mun vikakoodin lukija maksoi 18€ ja kotia toimitettuna 22€, Siis 4€ oli posti ja käsittely maksut. Sama 4€ oli jatkojohdossa joka tuli postiin kirjattuna, en ollut kotosalla, se olisi mahtunut postilaatikkoon mutta oli kirjattu ja vaati kuittauksen. Kyllä posti pian herää kun menettävät monopolinsa, tulee virosta, espanjasta ja ties mistä kilpailua peliin.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Jukka Uotila - Marraskuu 13, 2015, 20:14:11 ip
Ihmettelen vaan sitä kun halvin tilaus Kiinasta maksoi postikuluineen 0,82€ ja se kannettiin tänne korpeen postilaatikkoon.
Miten Postin kannatti kantaa se tänne? Kuka sai siitä muutaman sentin postimaksuja?
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Jouko Kuisma - Marraskuu 13, 2015, 21:34:19 ip
Kyllä mun vikakoodin lukija maksoi 18€ ja kotia toimitettuna 22€, Siis 4€ oli posti ja käsittely maksut. Sama 4€ oli jatkojohdossa joka tuli postiin kirjattuna, en ollut kotosalla, se olisi mahtunut postilaatikkoon mutta oli kirjattu ja vaati kuittauksen. Kyllä posti pian herää kun menettävät monopolinsa, tulee virosta, espanjasta ja ties mistä kilpailua peliin.

Kuvittelevat, että maailma muttuu kun lakkoilevat vaan.
Ei yhtään kuullosta heräämiseltä, enemmän, että unennäkö vaan lisääntyy!
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Antti Jokinen - Marraskuu 19, 2015, 07:14:33 ap
 ;D ;D

(http://hs10.snstatic.fi/webkuva/sarjis/560/1306003383117?ts=92)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Marraskuu 19, 2015, 07:23:52 ap
Njoo...Nyt se lakko sitten alkaa-mutta miten menee sitten se,että jos
lakko pitkään jatkuu-ja postin mukana tulevat laskut eivät tulekaan-ja maksaminen
menee pitkäksi.

Nyt toki viisastellaan,että hommaa e-laskuja...Vaan kun en hommaa. Pankkikonttorin
pitäminen kotona ei ole mun hommia.

Mutta-jännä tilanne kumminkin-koska monissa laskuissa maksuaika on joskus todella lyhyt-
kesällä tuli yksi lasku,jonka eräpäivä oli kahden päivän päästä sen laskun saapumisesta.

Kaipa tämä on sitten semmoinen "Fordson Majuri"-tilanne? Mutta sotkua ja sähläystä
tämä saattaa aiheuttaa.

t. markku
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Taito Nuutinen - Marraskuu 19, 2015, 08:12:05 ap
Smp ja Pekka takas puikkoihin..
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Harri Holopainen - Marraskuu 19, 2015, 11:55:59 ap
Auton avaimet seuraavaksi aamuksi etelä to pohjonen about 40€, kiitos nöyrä maksaja
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Antti Mäki-Paavola - Marraskuu 19, 2015, 14:36:20 ip
3 viikkoa ehti Hollannista tullut paketti olla Postilla hukassa ennenkuin eilen viimein sain sen noutaa paikallisesta postista. Olisi varmaan vieläkin hukassa ellei yksi tutun tuttu joka ko. firmassa työskentelee olisi ottanut asiaa selvitettäväkseen ja paikallistanut pakettia totaalisen väärältä suunnalta, jonne se oli jonkun lajittelumokan takia lähtenyt. Asiakaspalvelun kautta kun koetin asiaa ensialkuun selvitellä niin sielä vain voivoteltiin ja jeesusteltiin tätä lakkoa ja tyrkytettiin postimerkkejä... ::)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Hannu Hartikainen - Marraskuu 19, 2015, 16:53:04 ip
Njoo...Nyt se lakko sitten alkaa-mutta miten menee sitten se,että jos
lakko pitkään jatkuu-ja postin mukana tulevat laskut eivät tulekaan-ja maksaminen
menee pitkäksi.



Eikös se lopu jo lauantaina.
Kuulemma silti pitkä ruuhka aiheutuu.En usko että mihkään laskujen lähettämisiin(PRIORITY) vaikuttaa vaan paketteihin ja ulkomaan kamaan..Minulla ei oo kuin yksi tilaus tulossa enää,ehtispä nyt se vaan lakon alta kotiin.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Harri Holopainen - Marraskuu 20, 2015, 14:30:17 ip
Ei oo tullut (maksettu)lehti viikkoon, missä lie postin(jakajien) perseessä >:( Valitus menossa  ;)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Timo Nykänen - Joulukuu 20, 2016, 19:13:54 ip
Paketti saapunut lähipostiin 1.12, saapumisilmoitus 19.12, joku mättää?
Huhun mukaan posti alkaa muiden toimiensa ohella jakamaan myös postia  :laugh:
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Atro Jaako - Maaliskuu 28, 2018, 14:23:35 ip
Nyt posti sen teki taas...

Uskaltauduin pitkästä aikaa tekemään tilauksia ulkomailta, ihan ameerikoista asti.

No muutama viikko tilauksesta tuli tullausvaatimus, jonka hoidin samoin tein pois.
No pakettiapa ei alkanut kuulumaan.
Lähetystunnuksella näkee, että paketti on heti tullauksen jälkeen luovutettu suomen postille, jonka jälkeen tapahtumat seis.

"Asiakaspalvelusta" tulee vastaus, että paketin osoitetiedoissa voi olla virhe (niillä pystyi kuitenkin lähettämään tuon tullausvaatimuksen postitse kotia) tai puuttuvat lähetysasiakirjat (tarkoittanee käytännössä viivakoodia, joka on ollut luettavissa ainakin suomen postiin asti) ovat puutteellisia.

Vastuu siitä, että suomen posti on kämmeltänyt lähetyksen siirretään viestissä ihan kylmästi lähettäjä maan postille. Sinne pitää ohjata valitukset ja korvausvaatimukset. Tämähän tarkoittaa käytännössä sitä, että vastaanottaja eli minä vastaan koko tappiosta.
Kyseessä oli tällä kertaa osa, jolle ei varmuudella pystytä löytämään korvaa vastaavaa osaa.
Vaikka itse osan arvon saisikin jollain ihmeen konstilla keploteltua tuolta ameriikan maasta, niin postikulut ja maksettu tulli jää kuitenkin tappioksi.
Tullihan ei varmasti maksua palauta, kun tuotekin on vapautettu Suomeen (postille)

Mitähän tästäkin nyt sitten oppisi.... ainakaan tuo postin toiminta ei ole parantunut. Vastuuta ei omista virheistä oteta.

AJ

[ylläpito on poistanut liitteen]
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Reijo Huhtakangas - Maaliskuu 28, 2018, 16:15:50 ip
Ihmettelen vaan sitä kun halvin tilaus Kiinasta maksoi postikuluineen 0,82€ ja se kannettiin tänne korpeen postilaatikkoon.
Miten Postin kannatti kantaa se tänne? Kuka sai siitä muutaman sentin postimaksuja?

Persnetolla se posti niitä kiinanpaketteja joutuukin kuskaamaan, kyseessä on kansainvälinen postisopimus jonka mukaan kirjeen postimaksun pitää olla halpa jotta kaikilla ihmisillä olisi varaa se lähettää, kyse on siis jonkinlaisesta tasa-arvosta rikkaitten jä köyhien välillä.

Kunkin maan postilaitos määrittelee itse mikä on kirje ja mikä ei , länsimailla on aika yhteneväiset käytännöt sen suhteen , mutta Kiina käyttää järjestelmää häikäilemättä hyväkseen, sen "kirje" kategoria on niin laaja että myös useimmat paketit kuuluvat sen piiriin, ja suomen postin ei auta muuta kuin kuskata ne paketit perille.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Ari Nieminen - Maaliskuu 28, 2018, 16:59:57 ip
Lopettavat meiltä kyläkaupan yhteydessä olevan postin. Postimatka piteni 15 km ja sekin joku pakettiposti
Lopettelevat näitä kuulemma aika paljon , satoja
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Maaliskuu 28, 2018, 18:39:02 ip
Puolustukselle puheenvuoro ;)

Mulle on aina tulleet ameriikanpaketitkin perille, tosin koko on ollut kuplakirjekuoresta vajaaseen kenkälaatikkoon. Muutaman on tuonut postiljooni suoraan ovelle, loput on saanut noutaa postista. Tulliselvityksen olen saanut tehdä jokusesta, tosin tullia ei peritä noista mitä olen tilannut, antiikkisia lelu-lentsikoiden vanhoja moottoreita ja varaosia lähinnä kun ovat, se kategoria on tullivapaa mutta alvit menee tietysti.

Kiinasta yritän olla tilaamatta mitään. Pienen ihmisen kannanotto  :-\

Pakettiautomaattijutut ovat myös toimineet, tekstarit tulee perille jne. Ikävä puoli on se että se Siwa missä postin tiski ennen oli, lopetettiin , ja uusi tiski on paljon ruuhkaisemmassa K-marketissa joka on lisäksi muutaman kilsan päässä kun se Siwa oli melkein vieressä. Onneksi on tullut uusi pakettiautomaatti lähi-Äss-markettiin.

Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Atro Jaako - Maaliskuu 29, 2018, 12:24:37 ip
Seilaahan se taas muutaman päivän tässä nurkilla, muttei vika sinällään Postin ole, vaan sen huolimattoman kantajan.
 Tavallisen ihmisen tavallinen erhe, joka tietty kaatuu työantajan niskaan.   Paska laitos, paskoja ihmisiä.  :P
Suomessa ei voi työntekijöitä virheistä syyllistää, vika on aina työnantajan tai esimiehen (esimieshän ei ole työntekijä, tokkopa edes ihminen)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Tatu Keränen - Maaliskuu 29, 2018, 18:42:34 ip
Alle viikossa tuli etelä ruotsista autonosa paketti tänne Ouluun tänään. Ihan postilaatikkoon asti oli posti pienen paketin tuonut. Toisinaan postin kulkeen ihmeen nopeastikkin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: jarkko heikkilä - Kesäkuu 28, 2018, 17:00:21 ip
Olipas taas kokemus postin palvelusta.. >:(

Jotain uudistuksia tullut ja heti nousi kupla ohtaan.

Vein paketin postiin.   Paketti puolipyöreä malliltaan, kun en sopivaa isoa laatikkoa löytänyt.

Ei kuulemma kelpaa enää, koska paketti on oltava suorakulmainen ja pitää sopia vaakalle jonka mitat on 500x300mm.
Voi pertti, että otti pattiin.

No kaupantäti sanoi, että onhan se pakettiautomaatti jolla sen voi lähettää.
Ei kun etsimään semmoinen automaatti.   Ei voi kortilla maksaa kun pitää olla mobiilisovellus.   Ja minulla 10v vanha nokia.
Voi tietysti käydä netissä maksamassa ja kiva ajaa taas 20km ees taas.. >:(
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Lauri Räsänen - Kesäkuu 28, 2018, 17:27:27 ip
Kyllä pakettiautomaattiin voi kortilla maksaa, ainakin meidän S-marketissa.
Voisi kuulemma maksaa myös netissä ja saadullakoodillapostittaa automaatilla.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jami Ylinen - Kesäkuu 28, 2018, 18:18:07 ip
Käyttäkää matkahuoltoa! Itse ainakin käytän, aina kun on mahdollista.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: jarkko heikkilä - Kesäkuu 28, 2018, 18:46:53 ip
Olen minä käyttänyt pakettiautomaattia useammankin kerran, mutta nyt ovat poistaneet ne pankkikorttilukijat niistä.



Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Kesäkuu 28, 2018, 19:10:43 ip
No toi nyt on ihan järseestä jos ovat poistaneet korttimaksun >:(
Just kun olikin melkein toimiva asia Postilta :embarassed:
Siksi "melkein", että aika monta kertaa joutunut olemaan lähettämättä, kun ei ole vapaita luukkuja, ja lähimarketissa kuski vaihtaa paketteja juuri 16-17 välin kun ihmiset käy kaupassa jolloin kävisivät automaatillakin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Kesäkuu 28, 2018, 20:09:42 ip
Moro

Ärräpaketti on myös mahdollisuus,voi ostaa kotio vaikka valmiiksi niitä pahvipaketteja tai sitten se pussi,olen muutaman kerran käyttänyt kumpaakin ja kotona on nytkin jemmassa sellainen laatikko.

https://www.r-kioski.fi/arrapaketti/ (https://www.r-kioski.fi/arrapaketti/)

Posti kai niitä kuljettaa,kuinkahan kun se pussi ei ole neliskanttinen niin voivat niitä käsitellä  ;D
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Kesäkuu 29, 2018, 14:05:28 ip
Postiin viety paketti on samanhintainen kuin automaattiin viety, kunhan se on ostettu etukäteen netistä. Postiin maksettu paketti on kalliimpi.

 https://www.posti.fi/liitteet/hinnatjamaksutavat/hinnastot/pakettipalvelut-fi.pdf

Paketin muodosta ei itselle ole ikinä valitettu, vaikka välillä on lähtenyt mitä ihmeellisemmän muotoisia, mutta joskus joku lähetys ei kelvannut, koska siihen oli tulostettu paketin osoitekortti, mutta paksuus jäi alle 3 cm. Kävin teippaamassa siihen johonkin kulmaan tyhjän sytytystulpparasian ja vein sitten takaisin postiin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jarkko Sjölund - Kesäkuu 30, 2018, 20:04:15 ip
Joo postille laitoin vihaista palautetta kun ovat korttimaksun poistaneet pakettiautomaateista, kuulemma mobiilisovellus on helpompi, mutta kun en halua yrittää naputella nakkisormilla pienen pientä plänttiä hinkkausluurin näytöllä + että lataisin luuriin sitä sun tätä sovellusta.

Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Heinäkuu 01, 2018, 07:35:10 ap
Joo postille laitoin vihaista palautetta kun ovat korttimaksun poistaneet pakettiautomaateista, kuulemma mobiilisovellus on helpompi, mutta kun en halua yrittää naputella nakkisormilla pienen pientä plänttiä hinkkausluurin näytöllä + että lataisin luuriin sitä sun tätä sovellusta.

Ja ne,joilla ei edes hinkkausluuria ole-ne raapii
vaan peffaansa nykyään automaatin ääressä.

Onneksi on
tuo ennakkoon maksamisen tapa+likka,joka ottaa paketin
K-kaupan postipisteessä vastaan ja liimaa osoitelapun,
mikäli sitä ei ole ennakkoon tulostettu-ja yleensä ei ole,
koska kriittisellä hetkellä tulostin kumminkin kenkkuilee.

'Mutta yhtään pakettia ei sentään ole tarvinnut vielä
jättää lähettämättä-aina on konsti löytynyt.

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Heinäkuu 01, 2018, 09:55:40 ap
Se paketin osto netissä vaan tarvii sen, että Postin sovellus myös ottaa maksun vastaan. Tässäkin kohtaa on kokemusta, että Postin systeemit ei vaan toimi. Ja kun haet omiasi takaisin, menee kaikki mahdottoman vaikeaksi.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Heinäkuu 01, 2018, 16:01:00 ip
Melko harvinaista-olen onnistunut tietokoneella jotain
tekemään ihan oikein-aina on maksu onnistunut postin sivuilla.

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: juha p salonen - Heinäkuu 01, 2018, 23:02:36 ip
ymmärsin että se korttimaksu automaatilla oli loppunut järjestelmän kaaduttua,itsekin sählännut ja opetellut mutta ei Prisman henkilökunta mitenkään innokas helposti ohjaavat automaatille ja eivät ota vastuuta mistää
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Lokakuu 17, 2018, 12:14:35 ip
Posti ryssi taas kaksi viimeistä pakettia.
Toinen meni väärään noutopisteeseen, ja toinen pikalähetys kesti 6 päivää Hesasta Kaarinaan.
Kaiken lisäksi pikan jätetyssä lapussa oli eilinen päivä noutopäivänä, todellisuudessa se oli vasta kolmen päivän päästä noudettavissa...
Postin selitys oli että voi voi, joskus ei onnistuta. Kamalasti lohduttaa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Marraskuu 19, 2018, 21:45:50 ip
"2018-11-01 10:00 Arrive at destination country post office"

Arvatkaapas onko kuluneen 18 päivän sisällä saapunut perille...
Kuusi päivää kesti Kiinasta tänne...

PS: On Netposti eli ilmoitukset tulee sinne jos niitä tulee.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Marraskuu 20, 2018, 20:12:35 ip

Ei postin mutta matkahuollon kuljetuksen outoa logiikkaa ja logistiikkaa:
Minulle oli tulossa 4 kollia tavaraa, samasta paikasta ja samana päivänä lähetettynä. Kerta lähetys. Kuski soittaa että ollaanko paikalla kun olis tulossa 3 kollia tavaraa? No minä vastaamaan että pitäis olla yhteensä 4 kollia, eikä olla siihen aikaan maisemissa, ja saa jättää ovelle ilman vastaanottajan kuittausta. No ovella oli eilen sitten 2 kollia, ja tänään tuotiin sitten loput 2 kollia, sinne oven taakse.
 Kaikki tavarat oli kyydissä jo eilen, mutta ilmeisesti saa ajella tavara-autolla enempi kun, ne tuodaan kahtena eri päivänä? Kieltämättä jäi vähän ihmetyttämään tuo logistiikka.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: antero nuuttila - Marraskuu 20, 2018, 20:49:40 ip
Pari pakettia tullut ameriikasta ja vielä länsirannikolta.Ne on sieltä tullut hesaan viikossa joka on ihan kiitettävä suoritus.
Helsingistä tänne riksun nurkille,matkaa 80 km,kestää sitten sen toisen viikon.
On siinä tosin tulli välissä mutta kuitenkin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Marraskuu 20, 2018, 21:54:25 ip
Pari pakettia tullut ameriikasta ja vielä länsirannikolta.Ne on sieltä tullut hesaan viikossa joka on ihan kiitettävä suoritus.
Helsingistä tänne riksun nurkille,matkaa 80 km,kestää sitten sen toisen viikon.
On siinä tosin tulli välissä mutta kuitenkin.

Tuo on niin normaalia.
Kun tilaa jostain keski-Euroopasta tavaraa, niin ne on Tanskassa kahdessa päivässä. Siitä pari päivää, niin ne on hellsinkingissä ja sen jälkeen kestää...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Marraskuu 21, 2018, 19:44:05 ip
"2018-11-01 10:00 Arrive at destination country post office"

Arvatkaapas onko kuluneen 18 päivän sisällä saapunut perille...
Kuusi päivää kesti Kiinasta tänne...

PS: On Netposti eli ilmoitukset tulee sinne jos niitä tulee.

Saapui tänään, 20 päivää Suomessa matkalla...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Marraskuu 23, 2018, 11:20:13 ap
Muutama viikko sitten lähetin mopon tiivisteitä kirjeessä. Kirje palautui takaisin ja päällä luki "tuntematon". Varmistin vielä vastaanottajalta oliko osoite oikein ja kuulemma oli.

Otin ko. kirjekuoresta kopion kirjallisen reklamaation liitteeksi ja pyysin Postia lähettämään uudet 2,20 euron postimerkit hukkaan menneiden tilalle. Eivät lähettäneet. Lähettivät 9 euron edestä merkkejä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 07, 2018, 14:11:36 ip
Ja taas siirrettiin automaattipaketti noutopisteeseen ihan eri paikkaan.
Tulee 8 km turhaa ajoa plus jonotus. Mites se ympäristöystävällisyys?
Eikä millään voi kysyä vaikka tekstarilla mistä olisi asiakkaalle hyvä noutaa!
Sekään ei onnistu että siirtäisivät parempaan paikkaan jälkikäteen vaikka sanoisi että jaksan odottaa.
Noilla korvauspostimerkeilläkään mitään tee, vanhojakin käyttämättä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Joulukuu 07, 2018, 16:23:35 ip

Osaiskohan joku selittääå järkevästi että kuinka paketti tulee lähettäjältä keski-euroopasta (eu-maasta) 3000-1000 km päästä n. 2 pv:ssä helsinkiin, meri välissä yms., mutta siitä eteenpäin se sitten tallustaa viikon tai kahden päivät, siis sen lopun 300 km ja ihan tässä Suomen pääväylien varrella. Ja luonnollisesti rahdin hinta saattaa kymmenkertaistua tuossa viimeisellä etapilla.
 En ole logistiikan ammattilainen, joten maallikosta tuntuu oudolta yhtälöltä että 10 x halvemmalla toimituksella toimitetaan 4 x nopeammin? Siis kotiovelle, eikä johonkin Littoisten k-kauppaan, Seinäjoen r-kioskiin tai Ilomantsin s-markettiin, tai mikä päivä milloin mihinkin? Joku tekee joko kiireisenä talkootyönä rahtitoimituksia, tai sitten jollain ei ole kiireitä, mutta vastaavasti on taas kunnon katteet välissä?
 Tässä on taas viikon päivät tehnyt pari lähetystä tätä viimeistä 300 km matkaa.  Oliskohan kohtapuoliin jo Mäntsälän tällä puolen tulossa? :-X
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Joulukuu 07, 2018, 16:48:55 ip
Moro

Nämä ovat niitä henkimaailman asioita mihin ei ainakaan postilta saa vastausta kun sinne ei kai voi edes soittaa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Joulukuu 07, 2018, 17:00:31 ip
Meikälle tuli Kiinasta paketti ja pari päivää meni kun seurantakoodillalla seurasin, Hki/vantaa piti pakettia 3 viikkoa. Siitten se tuli kotiin hienosti teipattuna, tullin avaama. Eisitä olis saanu Suomeen tuoda kun laserissa watit oli yli. Tuli kumminki.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 07, 2018, 17:04:24 ip
Voi sinne taas soittaa, mutta ei sieltä silti puhelimeen vastata. Mulla loppui odotus 10 minuutin kohdalla tänään ja avasin chatin, ihme ja kumma siihen ei ollut jonoa.

Ja kotiovelle se on hitainta, siitä voisi kanssa kirjoittaa pari sivullista...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Frank Nylund - Helmikuu 14, 2019, 22:21:20 ip

Moi,


Pääsääntöisesti ollut tyytyväinen Postin toimintaan, enemmän ollut ongelmia tuon saksalaisen Herpes Logistiksin kanssa ja sen suomalaisiin kätyreihin (Matkahuolto/Postnord). Olen ihan varma että Ugandan Kuninkaallinen Posti hoitaa hommansa paremmin kun Herpes/MH/Postnord, ja em. firmojen johtajat voisivat matkustaa sinne (menolipulla) benchmarkkaamaan toimintaa.


Vähän lipesi aiheesta, koska nythän kyseessä on Posti. Minua alkaa pikkuhiljaa Vit****amaan kyseisen puljun kusetusmeiniki: Sama homma kun mistä Jari tuossa kirjoitteli vähän aikaisemmin ja joka kerta sama homma


Olen tilannut paketin Euroopasta ja postimaksuun(DHL) sisältyy kotiinkuljetus. Tänään Postilta tullut sähköposti klo 12.47 jossa käsketään vastata ennen klo 14.00 jos haluaa paketin kotiovelle. Jos vastausta ei tule ennen 14.00 pakettia ei kuljeteta kotiin, vaan se jää paikallisen postikonttorin hyllyyn.


Seurantatietojen mukaan kyseinen paketti lähti Keski-Euroopasta tänään aamulla klo 08.47.


Miksi Postilla on noin kiire saada vastaus tunnissa, paketille joka tullaan jakamaan täällä takahikiässä luultavasti ensi viikon maanantaina? (aina sama kuvio tuossa: vastausaika noin tunti ja vartti)


Mielestäni tuo alkaa jo olemaan laskelmoitua puolikriminaali hommaa: Tiedetään että suurin osa porukoista on duunissa tuohon aikaa (mulle ne kyselyt ovat aina tulleet vähän ennen klo 13.00) ja eivät ehdi/pysty/saa kytätä sähköpostejaan työaikana ja eivät ehdi vastaamaan tuohon määräajan puitteessa. Näin Posti säästää kuljetuskuluissa, kun eivät tarvi kuskata paketteja perille (vaikka vastaanottaja on maksanut palvelusta).


Jos esim. joku ulkolainen kuriirifirma laittaa sähköpostin ja pyytää ilmoittamaan miten lähetyksen haluaa, niin siinä on yleensä vuorokausi, tai kaksi vastausaikaa.


Yritin katella Postin sivuilta, mutta en löytänyt mitään järkevää paikkaa mihin laitta niille palautetta tästä hommasta (kun ei ole Twitteriä tai Facebookia). Meneeköhän perille jos laittaa Maliselle (toimari) etunimi.sukunimi@posti.fi?


//Frank







Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Helmikuu 15, 2019, 06:25:55 ap
Kah, mullapa on Postin aspan mailiosoite:
asiakaspalvelu@posti.com
Kyllä ne tuohon vastaa.
Ja uudestaan jos vaikka joku spämmäri poimisi:
asiakaspalvelu@posti.com
Huomaatteko, että ei .fi vaan .com osoite.
Lienee siksi, että etunimi.sukunimi-kikalla tulisi liikaa mailia...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Frank Nylund - Helmikuu 16, 2019, 10:22:27 ap

Moi,


Kiitos Juhani osoitteesta, laitettu palautetta. Katotaan millä perustelevat tuota huijaustaan.




//Frank
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Ismo Hautala - Helmikuu 16, 2019, 10:43:33 ap
Huomenta

Minun piti aikanaan panna nimi johonkin sopimukseen että paketin voi aina jättää vaikka en ole paikalla.
Tästä on jo monta vuotta aikaa. Joskus paketin tuoja vielä soittaa jos vähän enempi tavaraa , josko saa jättää ja mihin.
Tämä koskee yrityspuolen ja yksityispuolen lähetyksiä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Ismo Hautala - Helmikuu 16, 2019, 10:46:23 ap
"Herpeksen" paketit jää kyllä yleensä matkikseen , joskus nekin on tuotu sieltä kotiin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Frank Nylund - Helmikuu 16, 2019, 11:04:20 ap

Terve Ismo,


Tuo Herpeksen touhu on aika sekavaa, koska jos olen ymmärtänyt asian oikein niin PostNord hoitaa Herpeksen tavaroiden kuljetus saksasta suomeen ja Matkahuolto hoitaa sitten kuljetuksen kotimaassa.


Kun joku paketti on hukassa niin tuntuu että kukaan näistä kolmesta eivät pääse näkemään toistensa järjestelmistä että mihin se on jäänyt ja sitten pitää ruveta ottamaan kaikkiin yksitellen yhteyttä ja kaikki syyttelee toisiaan, tai no, PostNord Finland ei yleensä syyttele ketään, koska siellä ei yleensä vaivauduta edes vastaamaan (jokainen voi vaikka googletella PostNord Finland ja katsoa mitä mieltä asiakkaat ovat heidän palvelustaan).


DPD toimii hyvin, sieltä aina jakarikuski soittelee ja tiedustelee mihin paketin voi jättää, monesti sanonut sille että paketin voi heittää työpaikalle joka on keskellä kylää, niin heidän ei tarvi turhaan lähteä ajelemaan tänne syrjäkylille.


//Frank
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Frank Nylund - Helmikuu 16, 2019, 14:52:36 ip

Terve Kari,


Joo, melkein on t-paitakelit, kohta saa Dekarin kettingin rasvata ja tarkistaa ilmanpaineet renkaista :)


Tuossa Postin touhussa toki ymmärtäisin tuon toiminnan jos haluttaisiin järkevöittää jakelu ettei turhaan ajeta edestakaisin (päästöt, kustannukset ym.), mutta tässä tapauksessa se ilmoitus mihin oli tunti aikaa vastata tuli torstaina 14.2 klo 12.47.


Katselin postin sivuilta äsken että se paketti ei ole edes saapunut Helsinkiin vielä, joten luultavasti se on täällä Kokkolassa vasta ensi viikon tiistaina 19.2.


En usko että tuolloin viime torstaina iltapäivällä Kokkolassa suunniteltiin seuraavan tiistain tai keskiviikon jakelulenkkiä täällä. Tunnen kyllä muutaman kaverin täällä Postin kuljetuspuolella, joten pitää kysyä heiltä miten tuo homma heillä on ohjeistettu.


//Frank

Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Frank Nylund - Helmikuu 17, 2019, 12:57:17 ip

Terve Kari,


Joo, ei nätti postihenkilö yleensä asioita pahenna ;)
Paikallinen postikonttori (ruokakauppa) toimii kyllä hyvin ja ovat avuliaita ja aukioloaikoja ei voi moittia.


Mutta asiaan: Postin asiakaspalvelu yllätti nopeudellaan! Laitoin heille eilen palautetta asiasta ja tänään tuli vastaus jossa kerrottiin että he ovat ottaneet käyttöön tämän ilmoitusasian Saksasta tuleville paketeille. Olivat vissiin muualtakin saaneet palautetta tuosta vastausajasta, koska ilmoittivat että vastausaikaa tullaan pidentämään.


Hieno homma, uskoni postilaitokseen on taas palannut :)




//Frank
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Huhtikuu 12, 2019, 21:56:17 ip
Moro

Haiseva kiitos postille,siis Suomen postille mutta Saksan postille Haiseva kiitos.Tilasin mielestäni englannista 3.4. tuotteen ja kysyttiin postituksen muotoa Royal Mailin valikoimista mutta kas kummaa Saksasta paketti oli kuitenkin lähtenyt .

Näin paketti kulki:

04.04.2019 Shipment information uploaded to Deutsche Post      05.04.2019 Shipment picked up 
08.04.2019 Received & Processed at Deutsche Post Mail Terminal 
08.04.2019 Received & Processed at Deutsche Post Mail Terminal 
09.04.2019 Departed Deutsche Post Mail Terminal 
11.04.2019 Arrival at destination country 
12.04.2019 Attempted Delivery 
12.04.2019 Attempted Delivery 
12.04.2019 Delivered 
12.04.2019 Delivered

 Sent From                       
60549 Frankfurt am Main Germany                           ( lentoaseman postinumero )


Shipped To
39310 Viljakkala Finland

Eli ei pidä Sakemanni kiirettä pakettien kanssa mutta kotomaassa tulee nopeasti.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Koivu - Huhtikuu 17, 2019, 15:55:24 ip
Viime viikolla Saksasta tilatut Alfan jouset tulivat eilen, ja toissapäivänä Forssasta tilattu liesituulettimen suodatin tänään, kyllä posti joskus onnistuukin :)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: PenttiXS2jammuDanbom - Huhtikuu 17, 2019, 19:11:38 ip
No niin , pääsin omakohtaisesti kokemaan asian. Tilailin jo jonkin aikaa sitten ebaystä pari tiivistettä ja kun niitä ei kuulunut niin kyselin perään. Tein ebayn kautta reklamaation ja tänään sain viestin että pakettihan on meidän postissa/R-kioskissa. No menin sinne ja kyselin että oisko täällä mitään mulle, tyttö ystävällisesti tutkaili ja totes että on täällä yksi paketti. Oli leimattu postissa 9.4. saapuneeksi ja en ollut saanut mitään ilmoitusta postilta ilmoituslappuna, tekstarilla tai sähköpostilla. Onneksi selvis koska huomenna olisivat pistäneet takaisin lähettäjälle. Ei mulla muuta, nyt helpotti :)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Esko P. Lehtinen - Huhtikuu 17, 2019, 20:19:08 ip
Toimii se Posti joskus nopeastikin. Tilasin 11.4 rikkoutuneen Samsungin kaukosäätimen tilalle uuden samanlaisen Ebay:sta, tänään kävin hakemassa sen postista.
Tosin vielä työelämässä ollessani, jos tilasin varaosan ennen klo. 14.00 pikatalauksena Hollannnista, niin pääsääntöisesti ko. osa oli minulla seuraavana päivänä n. klo 15.00. DHl toimitti ko. osat.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Toukokuu 25, 2019, 10:00:10 ap
NO JOHAN TAAS POMPPAS!

Tuollainen maili saapui:

"Osoitteeseen xxxKATU x, xxx on tulossa lähetys CxxxDE seuraavien päivien aikana (arkisin klo 8:00 - 16:00).
Jos et ole paikalla, se viedään noudettavaksi postiin xxxtie x, xxx.
Jos haluat muuttaa toimitustapaa, pääset vaihtoehtoihin tästä: www.xxx.fi (vastaus tänään klo 18:00 mennessä).

No ne hurjan hienot vaihtoehdot sitten...

Niissähän ei ollut mahdollisuutta muuttaa aikaa, joka olisi ollut se loogisin asiakkaalle.

- Yksi oli nouto postikonttorin virkaa matkivasta K-Kaupasta, sehän olisi Postille halvin eli suositelluin.
- Sitten oli nouto pakettiautomaatista, mutta vain kolme huonoa vaihtoehtoa mistä, ja joista yksi oli kaiken lisäksi sama kun tuo noutopaikka K-Kauppa. Miksi ihmeessä Posti ei osaa antaa enempää vaihtoehtoja kun KAIKKI verkokaupatkin antaa?
- Kolmas oli että jättävät oven viereen tai naapurille ja Postin vastuu loppuu siihen jos joku nyysii paketin. Ei lainkaan hyvä jos paketti saa ollla koko työpäivän siinä odottamassa kenelle kelpaa!

No en muuttanut, käykööt oven takana turhaan, siitä heille on maksettu.

Kaikkein ironisin asia selvisi kuitenkin vasta sitten, kun tulin kotiin. Missään ei nimittäin ollut noutolappua.
No seurantakoodi nettiin, niin selviää missä paketti on.
Sitten hiffasin: SEURAAVIEN PÄIVIEN AIKANA!
Eli minä tahansa päivänä joskus lähitulevaisuudessa.
KUKA PÄIVYSTÄÄ VUOROKAUSITOLKULLA 8-16 ODOTTAMASSA?

Tuo maili tuli keskiviikkona.
Seurannan perusteella sitä yritettäneen tuoda tiistaina tai keskiviikkona.
Jee jee kun on taas oikein asiakkaan pissitystä silmään!

Ai niin, ja mullahan on Postiin tehtynä automaattinen kääntö noudettaville paketeille minulle parhaan sijainnin automaattiin.
Sitä(kään) vaihtoehtoa ei voinut valita tuossa kyselyssä.

Katsotaan minne paketti päätyy ja koska, sitten tehdään taas reklamaatio.
Vaikka se ei johdakaan yhtään mihinkään, niin työllistetäänpä edes jotakuta siellä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Mika Komulainen - Toukokuu 25, 2019, 11:12:30 ap
Mulle tuli ihan samanlainen viesti eilen. Eniten huvitti tuo lähipäivinä, viikonloppu tulossa jolloin postia ei jaeta joten katsotaan nyt tarkoittaako se viikkoa vai kahta. Valintana joko A tai B, valitsin a:n että jättäköön ovelle (maaseudulla). B olisi paikallinen posti kirjastossa. Saa nähdä misrä se löytyy, kerran löytyi Valkeakoskelta, matkaa olisi ollut 80 km. Pistäisivät sen viestin samana päivänä kun se on tulossa niin voisi edes vähän aavistella onko tulossa vai ei.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Toukokuu 25, 2019, 12:02:21 ip
Kuriirifirmojen arkisin klo 8:00 - 16:00 on yhtä jäykkä työtä tekevälle. Niillä onneksi paketti tulee päivän tarkkuudella ja ilmoitus etukäteen.
Omakotitaloasuja voi sentään pyytää sen paketin polkupyöräkatokseen tai johonkin vastaavaan vähän muilta silmiltä suojaisaan paikkaan, omalla vastuulla toki, mutta miksi siinä ei voisi olla valittavissa jotain X-paikkaa paketin noudolle.

Miula ei ainakaan ole niin kiire tai pitkät välimatkat, etten pystyisi sitä pakettia hakemaan vaikkapa R-kioskilta muutaman sadan metrin päästä tai kilsan päästä pakettiautomaatista.
Tiedän, että sekin maksaa, mutta voisi siitä hyvästä pari euroa lisää maksaa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Toukokuu 26, 2019, 21:12:34 ip
DHL ainakin varmistaa todella hyvin koska sopii tuoda, mukavan lyhyellä aikavälillä, ja myös iltaisin tuovat.

Meillä tuo "posti" tosiaan muutti hölmöön paikkaan, pois valtaosan työmatkalta, jonka varrella olisi usempikin automaatti, jos vaan Posti antaisi valita.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Toukokuu 27, 2019, 19:05:47 ip
Katsotaan minne paketti päätyy ja koska, sitten tehdään taas reklamaatio.
Vaikka se ei johdakaan yhtään mihinkään, niin työllistetäänpä edes jotakuta siellä.

27.05.2019 klo 13:47 Lähetystä on yritetty luovuttaa

Pahus, kun en jaksanut odottaa viittä päivää kotona...

Ja kyllä se meni konttoriin eikä automaattiin, jonne mulla on kääntö >:(
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Toukokuu 27, 2019, 19:21:40 ip
Mulla eivät suostuneet jättämään luhtitalon yläkertaan koska tarvitsevat kuittauksen.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Toukokuu 28, 2019, 08:08:53 ap
Jos paljon maailmalta tilaa kohtuukokoisia paketteja-niin
jos tekisi oman vajan seinään pihalle oikein vahvan laatikon,jossa
on lukko.

Jättää lootan lukon auki kun on tiedossa tavatratoimitus-ja
pyytää rahtarin/postin sen  paketin sujauttamaan boxiin ja lukko kiinni?

Pientä vaivannäköä-vaan ei ihan heti sitä postia nyysitä.

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pertti Rintamaki - Toukokuu 28, 2019, 08:45:53 ap
Meillä posti jätti laatikkoon lapun, että lähetystä oli yritetty luovuttaa, mutta ketään ei ollut vastassa.
Paketin paino ja koko olivat sitä luokkaa, että kaksin käsin piti ottaa kiinni.
Rouva kotona koko päivän, suurimman osan ikkunan vieressä työpöytänsä ääressä ja ovikello kunnossa.
Minkäänlaisia merkkejä postiauton käynnistä ei ollut jäänyt lumiselle tielle.


Olisikohan lappu ollut helpompi kuljettaa kuin paketti...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku S Laamanen - Toukokuu 28, 2019, 09:10:13 ap
Tuo on tavanomaista postilta,minulle on käyny useammin noin että on muka käyty kotiovella paketin kanssa mutta vastaanottajaa ei ole tavoitettu.Postin hommat on ajoittain päin mäntyä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Toukokuu 28, 2019, 11:02:52 ap
https://www.hs.fi/fingerpori/car-2000002465872.html
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Toukokuu 28, 2019, 12:22:29 ip
https://www.hs.fi/fingerpori/car-2000002465872.html
(https://hs.mediadelivery.fi/img/1920/b793f8185e564fc1834b586f49592905.jpg)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Mika Komulainen - Toukokuu 28, 2019, 22:59:13 ip
Saksan paketti tuli tänään. Oli fiksu poika kuljettamassa, soitti ja kysyi voiko todellakin jättää annettuun osoitteeseen. Alles ordnung.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Elokuu 27, 2019, 09:55:44 ap
Tuli eilen kaksi maksikirjeen noutolappua postilootaan, piti olla 17:00 jälkeen noudettavissa.
No ei muuta kuin K-kauppaan siis.
Flikka tiskillä sanoo "voi ei, taas näitä joita ei löydy".
Siinä vaiheessa alkaa jo tulla se tuttu fiilis, että näin se Posti toimii, tai siis ei toimi.
Kaksi kaupan henkilöä siinä sitten kävi vielä hyllyt läpi, ei paketteja löytynyt.

Kun kyse on maksikirjeistä, on systeemi kuulemma niin idiootti, että vaikka ne saa viivakoodin, ei viivakoodia piipata systeemiin muuta kuin noutopaikkaan saapuessa!
Eli ainoastaan se postinkantaja tietää missä mun maksikirjeet nyt on, vaikka niillä on seurantakoodi!
Niinpä kaupan väkikään ei saanut mitään lisätietoa asiasta soittaessaan jonnekin, niillä sentään on joku kuuma linja jonne soittaa, oikealle ihmiselle. Postimerkkejä olisi kuulemma saanut taas korvaukseksi, mutta mitä niillä tekee, niitä on jo vuosiksi eteenpäin saatu korvauksina.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Syyskuu 05, 2019, 18:22:36 ip
2019-08-03 16:38
Destination Country, Item arrived to destination country.

Vastahan tuo on reilun kuukauden ollut Suomen Postilla tulon päällä näköjään...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Syyskuu 05, 2019, 20:35:21 ip
Internetistä luvatta lainattu:
Paketin kulku menee kummallisesti nykyisin,meneeköhän ympyrää Liedossa?
Lähetys on rekisteröity. 05.09.2019 klo 09:30LIETO
Lähetys on rekisteröity. 05.09.2019 klo 09:25LIETO
Lähetys on rekisteröity. 05.09.2019 klo 08:37LIETO
Lähetys on rekisteröity. 05.09.2019 klo 08:35LIETO
Lähetys on rekisteröity. 05.09.2019 klo 08:34LIETO
Lähetys on rekisteröity. 05.09.2019 klo 07:31LIETO
Lähetys on lajiteltu. 05.09.2019 klo 07:31LIETO 21420
Lähetys on vastaanotettu kuljetuksesta. 05.09.2019 klo 00:06LIETO
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Risto Saastamoinen - Syyskuu 05, 2019, 22:36:43 ip
Kummallista pyöritystä on. Mulle tulee harvoin paketteja mutta sitäkin kummallisemmin, viimeinen lähti saksanmaalta 17.8, seikkaili jossain, tuli Suomen puolelle muutaman päivän kuluttua, lähikaupunkiin 23.8, siellä makoili viisi päivää, sitten oli joku merkintä ettei voitu toimittaa, tän viikon maanantaina heti aamulla tuli tieto ettei pakettia voida toimittaa koska vastaanottaja on lakossa (?) tilattu siis kotiovelle, toimittaja PostNord. Vielä illalla paketti oli siirretty varastoitavaksi! Tiistaina laitoin sähköpostia jotta voisitteko soittaa numerooni niin sopisin hetken jolloin ajelisin Kuopioon 98 kilometriä ja etsisin henkilökohtaisesti pakettini jotta lopultakin saisin sen ovelleni. Tänään sitten pirteä asiakaspalvelija soitti josko olisin kotosalla huomenna perjantaina 8-16 niin lähetys toimitettaisiin. Minuun meni piru ja sanoin että kappas kun olen edelleenkin lakossa...ongelmat eivät siis koske ainoastaan Suomen Postia.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: antero nuuttila - Syyskuu 06, 2019, 17:22:40 ip

Floridasta tuli paketti.Kesti neljä päivää hesaan vaikka laskeutui välillä Portugaliin.
Kulki myös viikonloppuna,oikein hyvä suoritus tähän asti.
No nyt paketin saa käsiinsä posti.
Maanantaina Suomessa,tullausilmoitus tuli perjantaina.
Tuo vajaa sata kilometriä kesti kaiken kaikkiaan yhdeksän päivää.
Seurannan mukaan tulli ei haudo pakettia vaan se on postin käsissä koko ajan täällä.
Tuolla maailmalla ymmärretään jotta kun asiakas maksaa kuljetukseta jotain
niin sitä myös kuljetetaan,täällä on eri käytäntö.
Tämä oli siis ennen lakkoa joka varmaan vaikuttaa vielä joulupostinkin kulkuun.

Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Koivikko - Syyskuu 11, 2019, 18:01:33 ip
Itsellänikin on lähiaikoina jäänyt parikin peleihin liittyvää pakettia matkalle. Ei ole koskaan kuulunut niistä yhtään mitään, vaikka postin kuljetettavaksi ne on aikanaan lähetetty. DHL tuntuu olevan tämän hetkisistä vaihtoehdoista järkevin isompien pakettien tilaamiseen, ainakin hinta-laatusuhteeltaan.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Syyskuu 11, 2019, 20:19:04 ip
Moro

Eipä voi noita muitakaan pakettien kuljettajia aina kehua,tilasin tavaran Saksasta pienestä paikasta Berliinin läheltä jossa paketti postitettiin 28. elokuuta.Parin päivän aikana paketti oli kulkeutunut n. 100 km länteen ja siitä muutama päivä Lübeckiin jossa se oli 6. syyskuuta.Aloin imehtelemään että missä paketti viipyy ja otin myyjään yhteyttä ja pyysin häntä selvittämään että missä paketti viipyy.Pitkin hampain hän oli sitä kysellyt ja ilmoitti että paketin seurantanumero oli muuttunut ja että olisi 6. päivä lähtenyt Suomeen.Saksasta kun paketti on lähtenyt niin seurantanumero ei enään toimikkaan,kuljetusyritys on nimeltään Hermes,eihän tollasesta kukaan ole kuullutkaan ja jos joku teille on jotain ko. yrityksen mukana lähettämässä niin kieltäkää.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Syyskuu 11, 2019, 21:27:31 ip
Tuo Herpes on halpa, ja kulku sen mukaista, mutta kyllä ne on perille tulleet.
Yleensä suurin TÖKS tulee siinä vaiheessa, kun rahdin kuljettaja vaihtuu välillä Saksa-Suomi, ja yleensä Postnordeniin. Antavat uuden seurannan, ja aina ei löydy yhteyttä vanhan ja uuden koodin välillä, plus matka hiidaaastuuu...
Tuo https://www.17track.net/fi on usein hyvä apu etsiskelyyn, koska tietää useimmat seurantakoodin vaihdokset.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Syyskuu 12, 2019, 08:34:49 ap
Moro

En ole tuosta(kaan) aiemmin tiennyt,kokeilin ja annoin seurantanumeron hänelle,ei tunnistanut mutta kun vähän auttoi eli antoi kuljetusliikkeen niin jopa tunnisti mutta ei tiennyt sen enempää kuin Hermeksen oma seuranta.
Tosta viimeisestä tilanteesta on kulunut jo taas lähes viikko että luulisi tai siis kaiken järjen mukaan jo nyt olevan minulla.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Marko Mauriala 2 - Syyskuu 12, 2019, 12:26:42 ip
Hermeksellä tuli taannoin yksi painavahko sorvin osa. Ups ym. firmat ois halunnut kolminkertaisen hinnan.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: antero nuuttila - Syyskuu 17, 2019, 17:55:57 ip
Ei haiseva vaan tuoksuva kiitos postille.
Kotomaan paketti toimitettu vajaassa vuorokaudessa.
Kyllä se välillä toimii oikeinkin hyvin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Syyskuu 17, 2019, 19:12:30 ip
Moro

Hermeksen kuljettamalle paketille tuli onnellinen loppu tosin pitkäpiimäistä oli paketin kulku.Noin 500 km:n matkan linnuntietä paketti kulki 19 päivässä eli kokonaista 26 km/päivä,tämä siihen asti kun sain tiedon paketista ja noudin sen.Viime viikolla loppuviikosta lähetin herppekselle postia jossa ihmettelin että missä pakettini mahtaa kulkea,eilen maanantaina tuli sähköposti herppekseltä jossa kerrottiin paketin olevan Kyröskosken matkahuollossa.Lähetyksellä oli jälleen uusi seurantanumero jolla katsoin lähetyksen tiedot matkahuollon seurannasta.Paketti oli tullut matkahuoltoon jo 6.9:ttä,kysyin että mikä on kun en ole saanut sähköpostia vaikka seurannassa niin kerrotaa,henkilö matkahuollossa katsoi että mihinkä sähköpostiin ilmoitus on lähetetty,oli lähetetty johonkin saksalaisee sähköpostiin no ei ihme etten tiennyt saapumisesta mitään.Onneksi kyselin peketin perään sillä se ilmeisesti olisi kohta lähetetty takaisin,tuntevat muuten minut ko. matkahuollossa mutta eivät ilmeisesti juuri vaivaudu soittelemaan ym.Puolitoista viikkoa oli pakettini makaillut matkahuollossa mutta loppu hyvin kaikki hyvin paitsi ilmoitus paketin saapumisesta.

16.09.2019, 14:38   Lähetys on nyt noudettu. Kiitos, että valitsit Matkahuollon!   KYRÖSKOSKI
13.09.2019, 07:26   Lähetimme vastaanottajalle muistutuksen lähetyksen saapumisesta (sähköposti).   -
06.09.2019, 09:46   Lähetimme vastaanottajalle viestin lähetyksen saapumisesta (sähköposti).   -
06.09.2019, 09:24   Lähetys on nyt noudettavissa Matkahuollosta KYRÖSKOSKI.   KYRÖSKOSKI MH-ASIAMIES, KYRÖSKOSKEN HUOLTOKESKUS OY, VALTAKATU 46
Katso toimipisteen tiedot

06.09.2019, 07:57   Lähetys on matkalla   TAMPERE
05.09.2019, 16:56   Lähetys on valmiina jatkamaan matkaa Matkahuollosta TAMPERE   TAMPERE
05.09.2019, 12:32   Lähetys on matkalla   Turku
05.09.2019, 12:31   Lähetys on valmiina jatkamaan matkaa Matkahuollosta Turku   Turku

Tähän väliin kuuluisi saksalaista kuljetus historiaa.


27.08.2019, 22:21   Odotamme lähetystä kuljetettavaksi
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Syyskuu 19, 2019, 22:36:48 ip
2019-08-03 16:38
Destination Country, Item arrived to destination country.

Vastahan tuo on reilun kuukauden ollut Suomen Postilla tulon päällä näköjään...

Tämä saapui jo tänään
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 04, 2019, 18:48:32 ip
Vai että paketit kulkevat normaalisti kuten Posti mainostaa?

Ensimmäinen kirjaus Postin seurantaan tuli tänään 16:11 että saapunut kohdemaahan. No, todellisuudessahan se on saapunut jo kaksi päivää sitten, kuten Track17 kertoo:
2019-12-04 16:11 HKI VANTAA, ULKOMAANTERMINAALI, Item arrived in the destination country.
2019-12-04 15:11 Finland, FIHELA, Import of international mail
2019-12-02 19:42 Finland, FIHELA, Processing of international mail, Processing by designated postal operator
2019-12-02 18:30 Finland, HEL, Carrier processing, Delivered
Saapa nähdä kauanko kestää tulla perille...
Ja 15 päivää kesti lentomatka naapurimaasta ???

Toinen USA-paketti, siitä ei näy mitään merkintää, ja lento USAsta kestänyt jo 3,5 viikkoa. USAlainen kaveri sai vastapakettini viikko sitten, vaikka se lähti useamman päivää myöhemmin. Tosin Eestistä, jossa lähetys maksoi 13,15€ kun Suomesta se olisi ollut 36,50€  :o
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: antero nuuttila - Joulukuu 04, 2019, 21:20:04 ip
Yleensä ameriikan paketti on tullut vajaassa viikossa Suomeen.
Täällähän sen kulku sitten kestääkin enemmän.
Vähän pystyy jouduttamaan kun tietää lähetystunnuksen niin voi tehdä
sillä tullauksen kun lähetys on kotomaassa.
Muutaman päivän voittaa verrattuna siihen kun posti kuljettaa tullilipuketta.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 05, 2019, 06:30:51 ap
Jep, aina pitää pyytää seurantanumero, sillä voittaa aikaa, eikä tarvi turhaan ihmetellä, missä se paketti kulkee. Siis jos kulkee...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 18, 2019, 18:40:06 ip
Follow up:

Vai että paketit kulkevat normaalisti kuten Posti mainostaa?

Ensimmäinen kirjaus Postin seurantaan tuli tänään 16:11 että saapunut kohdemaahan. No, todellisuudessahan se on saapunut jo kaksi päivää sitten, kuten Track17 kertoo:

2019-12-10 13:38 saapunut noudettavaksi, KAHDEKSAN päivää Suomessa matkalla
Posti: "voi noutaa toisena tai viimeistään kolmantena arkipäivänä"

2019-12-04 16:11 HKI VANTAA, ULKOMAANTERMINAALI, Item arrived in the destination country.
2019-12-04 15:11 Finland, FIHELA, Import of international mail
2019-12-02 19:42 Finland, FIHELA, Processing of international mail, Processing by designated postal operator
2019-12-02 18:30 Finland, HEL, Carrier processing, Delivered
Saapa nähdä kauanko kestää tulla perille...
Ja 15 päivää kesti lentomatka naapurimaasta ???

Toinen USA-paketti, siitä ei näy mitään merkintää, ja lento USAsta kestänyt jo 3,5 viikkoa. USAlainen kaveri sai vastapakettini viikko sitten, vaikka se lähti useamman päivää myöhemmin. Tosin Eestistä, jossa lähetys maksoi 13,15€ kun Suomesta se olisi ollut 36,50€  :o

2019-11-07 12:02 Postiin USAssa
2019-12-07 17:37 Merkattu saapuneeksi Suomeen
2019-12-18 11:52 Noudettavissa

Ja tämä siis PIKApaketti, eihän se ollut Suomen Postilla kuin 11 päivää työn alla saada kuljetettua 160 km...
Posti: perillä joko seuraavana tai toisena arkipäivänä postittamisesta
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Joulukuu 20, 2019, 12:35:06 ip
Tilasin mp:n renkaat.
Lähetyslistan kolliluku 2, eli 2 kpl renkaita. Tietenki tuossa rappusilla oli sitten 1 kpl rengas. Toinen, missä liekään? Tai epäilen hyvin suuresti että oli, ja on edelleenkin siinä samassa rahtiautossa, ja luonnollisesti se tuodaan joku toinen päivä tuohon rappusille. Tulee taas vähän mieleen että lukeekohan noi kuskit mitään muuta kuin osoitteen siitä läheryslistasta, eikä sitä lähetyksen kollimäärää ees katsota? Vai onko niin että ei viitsitä ees penkoa sitä autoa sen vertaa kohteessa, että mahtaako se toinenkin paketti olla kyydissä? No ei ne kiireet ainakaan niin lopu että ajetaan sama reitti moneen kertaan, samaan osoitteeseen. Minun mielestä. Vaan enpä oo rahti alan asiantuntija.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Joulukuu 21, 2019, 10:21:43 ap
Tilasin mp:n renkaat.
Lähetyslistan kolliluku 2, eli 2 kpl renkaita. Tietenki tuossa rappusilla oli sitten 1 kpl rengas. Toinen, missä liekään? Tai epäilen hyvin suuresti että oli, ja on edelleenkin siinä samassa rahtiautossa, ja luonnollisesti se tuodaan joku toinen päivä tuohon rappusille. Tulee taas vähän mieleen että lukeekohan noi kuskit mitään muuta kuin osoitteen siitä läheryslistasta, eikä sitä lähetyksen kollimäärää ees katsota? Vai onko niin että ei viitsitä ees penkoa sitä autoa sen vertaa kohteessa, että mahtaako se toinenkin paketti olla kyydissä? No ei ne kiireet ainakaan niin lopu että ajetaan sama reitti moneen kertaan, samaan osoitteeseen. Minun mielestä. Vaan enpä oo rahti alan asiantuntija.
Jatkumoa rengaslähetykseen. Lähetin sähköpostia toimittaneelle kuriirifirmalle, ja vastauksen luettuani ymmärsin asian. No enhän minä ensin osannut ajatella niin pitkälle ja luontevasti, että onhan se jo sanomattakin selvää että eturengas tulee edellä, ja takarengas tulee takana ja perässä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Risto Sollo - Joulukuu 21, 2019, 12:11:47 ip
Onneksi ei ollut triken kummit,jännittynyttä odotusta olisi lisääkin... ;)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Joulukuu 21, 2019, 13:59:23 ip
Onneksi ei ollut triken kummit,jännittynyttä odotusta olisi lisääkin... ;)
Se on kyllä totta. En minäkään tiiä että pitääkö lähettää vasen vai oikeanpuoleinen rengas ensin, saati kumpi niistä viimeisenä? Varsinkaan jos ei oo ees pyörimissuunta merkattu. Kyllä kai siinä menee vähemmästäkin sekaisin ja sitten saattaa ajaa mihin sattuu sen kuorman kanssa.
 Voihan siitä olla jonniinlainen ohjeistus, että kumpi triken takarenkaista toimitetaan ensin, ja kumpi viimeisenä?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Joulukuu 21, 2019, 15:01:07 ip
Kannattaa kurkata niiden renkaiden tarroja.
Itse tilasin moottoripyörän renkaat eräästä nettikaupasta.
Renkaat tuli samassa kuormassa, toinen Hollannista ja toinen Espanjasta...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Joulukuu 21, 2019, 15:08:22 ip
Kannattaa kurkata niiden renkaiden tarroja.
Itse tilasin moottoripyörän renkaat eräästä nettikaupasta.
Renkaat tuli samassa kuormassa, toinen Hollannista ja toinen Espanjasta...
Rahtikirja tuli jo eturenkaan mukana. Sakemanni on laittanut molemmat tulemaan, ja samasta paikaista, samaan aikaan. Molemmat kumit on samalla lapulla.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Joulukuu 21, 2019, 17:17:25 ip
Moro

Lainaus
Voihan siitä olla jonniinlainen ohjeistus, että kumpi triken takarenkaista toimitetaan ensin, ja kumpi viimeisenä?
  ? ?

Mikä toi mun pyörä sitten on?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Joulukuu 21, 2019, 18:36:57 ip
Moro

Lainaus
Voihan siitä olla jonniinlainen ohjeistus, että kumpi triken takarenkaista toimitetaan ensin, ja kumpi viimeisenä?
  ? ?

Mikä toi mun pyörä sitten on?
Olisko siinä ollu päättämisen vaikeus että tehdäänkö moottorikelkka vai moottoripyörä?Niin että tekivät molemmat samaan pakettiin. En minä tiiä. Ainakin massasta erottuva.
 Olis joskus mielenkiintoista käydä koeajamassa että minkälainen ajettava semmonen oikein on?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Joulukuu 21, 2019, 20:30:44 ip
Moro

Käykää ihmeessä koittamassa mutta ilman ennakkoluuloja.Mun mielestä ainakin matkapyöränä mitä parhain,ei ihan "moottoripyörämäinen" kun ei voi kallistella eikä ole mikään raketti mutta jaksaa ajaa pitkiäkin päivämatkoja jos sellainen nyt on ollenkaan tarpeellista,sateella hyvä,hyvät tavaratilat,vähän "liukas" takapää sorkkutiellä mutta ei pane pahakseen poiketa soralle,pikkasen janoinen ja siihen nähden pieni tankki,ketterä serpentiineillä vaikkei luulisi,ei voi sladitella kun on luistonestot joita ei saa pois päältä ainakaan tossa mun mallissa,kallis,jos koeajatte tehkää pikkasen pitempi lenkki että pääsee pyörän sielunelämään sisälle.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Joulukuu 21, 2019, 20:47:19 ip
Moro

Käykää ihmeessä koittamassa mutta ilman ennakkoluuloja.Mun mielestä ainakin matkapyöränä mitä parhain,ei ihan "moottoripyörämäinen" kun ei voi kallistella eikä ole mikään raketti mutta jaksaa ajaa pitkiäkin päivämatkoja jos sellainen nyt on ollenkaan tarpeellista,sateella hyvä,hyvät tavaratilat,vähän "liukas" takapää sorkkutiellä mutta ei pane pahakseen poiketa soralle,pikkasen janoinen ja siihen nähden pieni tankki,ketterä serpentiineillä vaikkei luulisi,ei voi sladitella kun on luistonestot joita ei saa pois päältä ainakaan tossa mun mallissa,kallis,jos koeajatte tehkää pikkasen pitempi lenkki että pääsee pyörän sielunelämään sisälle.
Kuulostaa mielenkiintoiselle laitteelle. Pitää käydä testaamassa jos tulee joskus semmoinen sauma vastaan.
 Saattahan toki olla tämmöiselle retroseksuaalille aika ylitsepääsemätön kynnys alkaa oikein vakinaisesti ajelemaan can amilla? Kun noi muovikate mp:tkin näyttää vähän, ei niin omilta.


 Minä niin jo mieleni pahoitin kun autoissa ja mp:ssä alettiin käyttämään neliskanttisia valoja.  Saati näitä nykyajan, mitä lieneevätkään?  :(
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Johan Kosunen - Joulukuu 21, 2019, 21:01:44 ip
Olen vuokra Can-Amilla pari kertaa ajellut lapissa ja kokemus oli positiivinen.
Ajo muistutti paljon kelkalla ajoa.
F3 vai oliko Roadster mallia koeajoin myös, mukavat murinat ja kiihtyi aiaks hyvin,
Ei vaan ollut matkamotoristin juttu, tuuli niin Perkeleesti, ainakin kun on tottunut tuohon 1300 Pan Europeanin kyytiin.
RT 1300 mallin testasin myös, siinä oli jo 3 mukinen kone, saattoi olla se limited malli.
Se kyllä tuntui pätevälle laitteelle, oli lisä valot ja kaikki hilavitkuttimet.
Siinä oli jo kunnon katteet ja integraali laukut perässä.
Osto intoa jarrutti vain vajaa 40000€ hinta.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Ossi Viita-aho - Joulukuu 21, 2019, 21:04:18 ip
Eikös vaginainen ajelu ole juur retroseksuaalin hommaa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Joulukuu 21, 2019, 22:45:39 ip
Moro

Mullon toi Limited malli se kaks pyttynen kaikilla hilavitkuttimilla + vähän lisää,mun mielestä se on matka traikkeri siitä parhaasta päästä vaan tosi kuumalla toivois että tuulis vähän enämpi taas sateella se tuulettomuus on plussaa,kastuu tai kostuu vaan käsivarret.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Joulukuu 22, 2019, 07:20:22 ap
Eikös vaginainen ajelu ole juur retroseksuaalin hommaa.
Kauniit mp:t ja nopeat naiset. Siinä ne on tämmösen +50 äijän intohimot, ja muutenkaan enää vaginan päälle(ä) enää mitään ymmärrä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 22, 2019, 09:32:10 ap
Käykää ihmeessä koittamassa mutta ilman ennakkoluuloja.
Mulla kävi tänä vuonna jo vaarallisen lähellä...
Lompsalle onneksi se lähellä ollut yksilö ei vaan ollutkaan koeajettavissa, niin jäi ajatukset.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Tammikuu 27, 2020, 12:54:25 ip
Moro

Se on luultavasti se joka lajittelee ja jakaa joka ei jummmarra tätä paikallista kieltä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: antero nuuttila - Helmikuu 27, 2020, 15:34:20 ip
Se postin käsittelymaksu koskee näemmä kaikkia eu:n ulkopuolelta tulevia lähetyksiä,
ei vain kiinan paketteja.
Tullasin,sekin muuttunut vaikeemmaksi,paketin maanantaina ja jäin vartoilemaan.
Ei liiku seurannan mukaan mihinkään.
Soitin tulliin tänään,onkohan maksu tullut,siitä kun ei saa nykyään vahvistusta spostiin.
Ei osannut vastata,katso itse nettisivuilta jonka olin juuri tehnyt,en löytynyt vastausta,mainitsi tästä käsittelymaksusta.
Tullauksen olin tehnyt seurannan mukaan lähetystunnuksella.
Siellä ei mainita halaistua sanaa koko maksusta,tullauksesta kylläkin.
Paperilappu tulee myöhemmin,siinä maksu mainitaan mutta eipä lappua tule tutkittua,tullaus on jo tehty.
Maksu on maksettava luottokortilla,mikään muu ei käy.
Ja jos et maksa,2,90 eur, niin paketti lähtee takaisin lähettäjälle,kertoo posti.Siis vaikka tulli olisikin maksettu.
Kyllä,kyykyssä ollaan ja syvällä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Helmikuu 27, 2020, 16:31:50 ip
Mulla olis yksi kirje kun pitäisi laittaa postilaatikkoon menemään takaisin kun tullut väärin meille.
On vaan ihme, että miten ihmeessä se meille on tullut: Postin osoitteenmuutosteksti päällä, meidän osoitteeseen käännetty, ja ei siellä muita ole reiluun seitsemään vuoteen asunut...
Ja ainoa moisen kaltainen mitä tullut.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Helmikuu 27, 2020, 18:40:07 ip
Moro

Joissain asioissa toi Postin (luoan kiitos ei enään mikään Itella) toiminta on niin järjenvastaista että sitä ei tavallinen kansalainen ymmärrä,esim. nämä edelliset esimerkit ja niissä Postin toiminta.Nämä pakettien palautukset takaisin lähettäjälle,ihan järjenvastaista touhua,kun ei kuulemma ilmoiteta useampaa kertaa ja jos se ainoa ei edes ole saavuttanut vastaanottajaa.
Mitä Postin toiminnalle voisi asiakkaat jotka nyt kumminkin sen lafkan pitävät pystyssä voisivat tehdä palvelun inhimillistämiseksi.Tosin suurin osa Postilta ostetuista palveluista toimivat ihan moitteetta mutta sitten nämä jotkin kummallisuudet teettävät asiakkaille lähes mahdottomia ponnisteluita ja mikä kamalinta Postia on lähes mahdotonta saada edesvatuuseen näistä kummallisuuksista.
Itse sain kaksi hyvitystä a) 5,90 € jotka voin tulevaisuudessa käyttää kun ilmoittivat pakettini noutopisteen väärään kauppaan ja ajoin 50 km turhaa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Maaliskuu 04, 2020, 11:46:17 ap
(https://img.aijaa.com/m/00594/14805251.jpg) (https://aijaa.com/a7k5oN)

Lähetin viime viikolla mopon kaasarin osan kirjeenä. Kirjekuori tuli tänään tässä kunnossa takaisin. Sisällöstä ei tietoa missä lienee...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: MarkkuRyhänen - Maaliskuu 04, 2020, 12:18:18 ip
Moi,

Tuollaista käsittelyä tekee Postintaipaleella Helsingissä oleva kirjeiden automaattinen lajittelukone.

t, Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Maaliskuu 09, 2020, 17:54:43 ip
Ei tän pitäisi aina olla näin vaikeeta :(

Okei, me siis muutettiin naapuririvariin tammikuun lopulla. Tehtiin osoitteenmuutos ajoissa. Molemmat kämpät oli meillä kahden viikon ajan päällekkäin, ja osoitteenmuutos siihen keskelle. Eli katsottiin vielä viikko muutoksen jälkeen vanhastakin laatikosta postit.

Helmikuun ajan vanha kämppä oli tyhjä. Eikä tietty päästy vanhalle laatikollekaan.

No nyt toi uusi asuja viikonloppuna sen laatikkoon helmikuun aikana tuodut meidän kolme lehteä ja mainoskirjeen.

Kaikissa oli Postin liimaama ositteenkääntökliisu, jossa luki Posti jne. Eli jakaja oli laittanut silti vanhaan laatikkoon, vaikka niissä oli se kliisu, joka olisi pitänyt huomata, vaikka osoitteita ei lukisikaan.

Kiva saada toiseksi viimeisimmät lehdet jo nyt, kun uudempiki numero on tullut  >:(

Tekisi mieli valittaa, mutta ei jaksaisi kuunnella tuntia jonotusääntä, ja maksaa siitä. Ja jos antavat palautetta jakajalle, niin seuraavaksi postit on varmaan ojassa? Korvaustahan niiltä ei saa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Maaliskuu 09, 2020, 22:22:31 ip
Ei se ositteen muutos toimi, tehtiin vuoden diili ja nyt meidän entisen asunnon ostaja soitti mitä tehdään. No parikilsaa matkaa ja toi meidän postit, oli asuntoon tyytyväinen.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Maaliskuu 10, 2020, 08:21:03 ap
Moro

Huonosta ja epäonnistuneesta palvelusta kannattaa valittaa (reklamaatiot Postille 0100 85160) ,mulla oli yks asia josta valitin,sain kaksi kpl 5,90 €:n hyvitystä,ne voi käyttää vaikka pakettien lähetyksessä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Tatu Keränen - Maaliskuu 11, 2020, 09:29:18 ap
Erikoiset fyllit oli laitettu eilen saapuneeseen pakettiin, eikä ollut edes mennyt takavarikkoon postissa, vaikka kuljetus sisälsi nesteitä  :o


(https://lh3.googleusercontent.com/lAboN5rzA_0JZS_zUr7h2OAVECmryTAvkGSM_K2IrxZl7Cal173qG2FNrnkFlXlYqd9Z1cPqVZq6DuT8OB49GeLTJWTBKUmwo21cJHgQLmMBY6VH2H35F-c6qOW4mdVGFAIhmxNvHh2jv34nEWJhQZW47XQWN-aiFLpBPNOaK7BEub8VTqZpkeJFEEGTrRhdSRCAOX7US24Do7CIHjwyuY-eAtmZPtcaz6hn1irgjmiYJv-eBoCzhoVPRu_l4rZXkQInJ7nROAGifyw1875jgO-fUx1-kZiy1w-dh_mBunfnqhY-k5fDrpHACShoIr9L52uS-reCu3idEvIPx3pcun94iGbqGsV2vmYUouPZNtCmAqNlVTaN_PyAyyqv4sAKqUGOFiO2pmwp33z5SL4FytxXiI7SjajaCjZx7XZd3EFJHH3WDZokQoozAxqzED-hcrDqi1URLJqsQrvQgaY6gqlLOIm8fgF9aeg_rHa4FWgdj8xZAvQNAPWeJFTQZYnyfjPY_q9g_N5xFQbz05qAGpYsx8Qwtchst1uq0ONb31iuaTsAXufE7uxBm4WEOL7XBEaZ78eo3s4hhTZfRichnCm_5-I6_b_sxnyXOrOyk2bLzK55p_qcrGnxWqoJ2UXBZFYlT9mF92yPAaCW3j0zY0r8_t9yZvQKJpJOmgQ1PLf5ZTyLZ0b-Tg=w645-h860-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/9MUvscTtMPrjQ3Li5USk31BDbyMBDhQWc4-2jFCtvmfHd6bfxGfxu7lsluwpeJnYtysCJsaNQXn9P3RKLyBfNDRs06JkCSzGcl07657CPxuz2Z5Fk0Tdz-OzXwd7QSg_Nbmocojg1rzllO2HDd3SG5XJAxlcIfimP6HO6cTEahbw8RETz4lJ_KSdOfBsY1df52Jur7qsffW4cZ7A2K6kILcVWHYxjxqgglP7IMjAIR2uAaZCwfWoQoFeZUL9LAF3mnEBK8K8N49IrFd9BNPuGafUhiP2c0gtvh57fKLJHistNv18OjPNQyhoPocTVVBxNohcRwEX8Hshp9z5Tz3T94HxejNbawtx6cyRs-2Dy2WwkBU-3hP8Ch_H6Z6DRHpOs83mBz4iTGN0rF805rYcylWcYj291czhk4namVM5bOGjaW2lAceoaTmwkndP7wwMhiZrqmLwC1oZar76jerxoK4X6inndREIid8BEFFpDzkPivl257hWplGxngamzCKdJG8HKFT0zvU4zL9CDKubuuoCvUA84YJL_7IdronB66tpNEfCpXI_IWQSbiBHB-uYqwZDEWNnm1ZXj258XRlLXRAJzTcQNpiaRUSjYnFa5wr1lgAvIN14rceNBor_P9G4X2cWW3omdju1giM9UYHr7O4GDrcnBncofLFgX1vN62PuWfh6nlAZiA=w1147-h860-no)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Maaliskuu 11, 2020, 09:43:24 ap
Olen muuten muutaman tuollaisen fyllin joskus nautiskellut-
maistuu ihan oluelle! :laugh:

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Maaliskuu 11, 2020, 10:31:54 ap
Pistetääs taas kehuja väliin. Paketti läx Nilsiästä maanantaina iltapäivällä, tiistaina iltapäivällä noudettavissa. Lapasesta toiseen noin 28 tuntia. Ei kovin suuri eikä painava paketti, mutta paketti kuitenkin. 5,90€ kulut.

Tapahtumat listattu alle, alkaa alhaalta:

Lähetyksen tapahtumat
 
Lähetys on luovutettu vastaanottajalle. 10.03.2020 klo 17:40

Saapumisilmoitus lähetetty vastaanottajalle tekstiviestinä. 10.03.2020 klo 16:29

Lähetys on noudettavissa Postin noutopisteestä saapumisilmoituksella tai lähetystunnuksella. Pakettiautomaatista nouto vain lokerokoodilla. 10.03.2020 klo 16:27
Kyröskoski, Kyreltie 2, K-Supermarket Hameenkyro

Lähetystä kuljetetaan vastaanottajalle.10.03.2020 klo 14:10
HÄMEENKYRÖ

Lähetys on kuljetuksessa.10.03.2020 klo 12:52
PIRKKALA 33960
 
Lähetys on lajiteltu. 10.03.2020 klo 08:25
TAMPERE

Lähetys on kuljetuksessa. 09.03.2020 klo 20:38
KUOPIO 70800

Lähetys on lajiteltu. 09.03.2020 klo 18:36
KUOPIO

Lähetys on rekisteröity. 09.03.2020 klo 13:32
NILSIÄ

Lähetys ei ole vielä saapunut Postille, odotathan 09.03.2020 klo 13:14

Helposti-koodi on luotu 09.03.2020 klo 13:08
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pertti Rintamaki - Maaliskuu 11, 2020, 10:33:56 ap
Ei posti enää tölkkejä pelkää, nehän jakaa nykyään ainakin Koffia kauppoihin.
Koffin hyllytyshenkilö kiertää sitten perässä hoitamassa loppusijoituksen.
Luultavasti yleisiin kuljetusfirmoihin ovat siirtyneet muutkin, kun ei ole enää juoma-autoja näkynyt.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: erkki kuparinen - Maaliskuu 11, 2020, 15:34:27 ip
    Oon ollut 13 v. eläkeellä ja sitä ennen Kesko lopetti rautakaupan tavaroiden varastoinnin Hakkilan varastolta ja ne
    siirettiin Postin varastolle Orimattilan Pennalaan josta Posti hoitaa varastoinin ja kuljetuksen edelleen. Paljonkohan
    tähän operaatioon tarvitaan veromarkkoja tueksi.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Maaliskuu 11, 2020, 16:43:29 ip
Kaks yritystä neuvottellee ja tekkee sopimuksen; sopimukseen kuuluu nää työt, ja niistä maksetaan tään verran.

Toinen on ite tehny sitä sammaa hommaa puol vuossattaa.  Toine alottaa tyhjältä pöyvältä.  Siinä neuvottelussa saattaa toisella olla enemmän tietoa takana, mutta eihän tuo oo vissiin ihan pieleen menny, ko edelleen sopimus voimassa ja kumppanuus jatkuu?  On ollu niitä synergia-etuja, ja sopimus edullinen kummallekkii?

- arvelee jv -
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Maaliskuu 11, 2020, 18:04:46 ip
Tuossahan oli hiljan lehtijuttu, jossa ison kuljetus firman johtaja avautui firman konkurssista. Kuljetukset meni Postin alihankintaan ja hinnat niin alas, että firma loppui.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Maaliskuu 31, 2020, 11:23:23 ap
(https://img.aijaa.com/m/00594/14805251.jpg) (https://aijaa.com/a7k5oN)

Lähetin viime viikolla mopon kaasarin osan kirjeenä. Kirjekuori tuli tänään tässä kunnossa takaisin. Sisällöstä ei tietoa missä lienee...

Nyt tuli vastaus:

"Emme hyväksy korvaushakemustasi sillä tavalliset kirjekuoret on tarkoitettu vähäiselle määrälle asiapapereita. Kovia esineitä ei voi sellaisessa lähettää,
sillä terävät reunat rikkovat helposti kuoren ja tavara putoaa ja katoaa.
Lähetä kovat pikkuesineet esimerkiksi kuplamuovitetussa kuoressa ja mieluiten seurattavana lähetyksenä."

En tullut edes ajatelleeksi, että erikseen mainitsisin, että osa oli tietysti vielä muovipussissa, eikä pelkästään kuoressa, koska se on niin itsestään selvää.  Sentin mittainen, muutaman gramman painoinen muovilla pehmustettu osa on postin mielestä halkaissut koko kuoren kahtia....
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Lauri Räsänen - Huhtikuu 15, 2020, 18:45:47 ip
Vähän samanlainen tapaus, ja oli palaa hihat. Oma moka,mutta kuitenkin...
Tilasin Torista yksityishenkilöltä pienen paketin, ja sovittiin lähetys pakettiautomaattiin. Sitten moka: näppisvirheen myötä yksi liika numero puhelinnumerossa.
Kun pakettia ei alkanut kuulua, tarkistin seurannasta. Oli tullut muutama päivä sitten, mutta ei ilmoitusta numerovirheen takia.
Seuraavaksi suurin toivein kiirastorstai-iltana hakemaan pakettia. Ei onnistu lähetystunnuksella. Asiakaspalvelu ei enää paikalla.
Pyhien jälkeen tiistaina uusi yritys, sama tulos. Ohje soittaa asiakaspalveluun. Parinkymmenen minuutin jonotuksen jälkeen keskusteluyhteys asiakasneuvontaan. Sieltä ei kuitenkaan voi antaa lokerokoodia, ei kuulemma ole varmaa olenko oikea vastaanottaja. Pitää soittaa lähettäjälle, joka antaa uuden numeron Postille. Rupesi verenpaine jo nousemaan.
Kotoa löytyi onneksi lähettäjän yhteystiedot, ja homma eteni.
Nyt paketti olisi noudettavissa.
Maallikon ajatellessa lokerokoodin olisi voinut kertoa virkailijalle, joka olisi tarkistanut minun henkilöllisyyteni. Ei käynyt, koska byrokratia.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Huhtikuu 15, 2020, 19:13:35 ip
Mä otan ja lähetän kaiken matkahuollon kautta, mulla matkaa 400M tohon Kmarkettiin jossa toimipiste. Hinta halvempi kuin postilla ja saa olla pateja tai pattereita.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Lankinen - Huhtikuu 16, 2020, 07:34:37 ap
Hienostihan Post toimii:
Lähetys lajiteltu 7.4. Tampereella
Kuljetuksessa 7.4. Tampereella
Lajiteltu 14.4. Helsingissä...


Saas nähdä, kuin nyt käy, kun raja on avattu!
Pelkään, että tulee niin vauhdilla takaspäin, ettei toppaa vasta ku Tampereella...
Nin siis määränpää olis Hämeenlinna!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Toukokuu 05, 2020, 08:31:20 ap
Taas onnistuivat tekemään sen tavanomaisen  >:(
05.5.2020 08:09 Yritetty tuoda paketti kotiosoitteeseen, sopivasti aikaan, jolloin iso osa työssäkäyvistä ihmisistä on töissä.
Ja jätetty lappu noutamisesta, mutta Omapostissahan noutopaikkaa ei näy.
Eli Posti ajaa turhaan meille, sitten jonnekin noutopaikkaan, ja minä meille kotiin saadakseni selville noutopaikan, ja sitten sinne.
Ompa ekologista, eikä aikaakaan hukkaannu montaa tuntia >:(
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pertti Rintamaki - Toukokuu 05, 2020, 09:58:08 ap
Taas onnistuivat tekemään sen tavanomaisen  >:(
05.5.2020 08:09 Yritetty tuoda paketti kotiosoitteeseen, sopivasti aikaan, jolloin iso osa työssäkäyvistä ihmisistä on töissä.
Ja jätetty lappu noutamisesta, mutta Omapostissahan noutopaikkaa ei näy.
Eli Posti ajaa turhaan meille, sitten jonnekin noutopaikkaan, ja minä meille kotiin saadakseni selville noutopaikan, ja sitten sinne.
Ompa ekologista, eikä aikaakaan hukkaannu montaa tuntia >:(
Mahtoikohan laittaa jo valmiin lapun suoraa postilaatikkoon, vai kävikö oikein pihassa?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Toukokuu 05, 2020, 12:13:39 ip
Ei ole valvontakameraa josta näkisi... ;D
Mutta nyt tämä vasta surkuhupaisaksi muuttui. :'(
10:19 se on kuulemma toimitettu vastaanottajalle! Vaimokin on töissä ja muita ei meillä asu... :o
Soitin, kuulemma laitettu sitten postilaaatikkoon. Ihmettelin, että lekallako se on sinne survottu?
Seuraava arvottu selitys oli, että virhekirjaus. ;D
No, pyysin selvittämään, mistä sen sitten saa tänään noutaa, lupasivat laittaa selvitykseen, saas nähdä.  :embarassed:
Enivei, on tuokin hullua, että kahden tunnin sisällä se sama lähetys olisi käynyt meillä kahdesti, ekologinen Posti :laugh:
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Toukokuu 06, 2020, 11:15:29 ap
Joskus tulee positiivisestikin yllätetyksi.
Särjin trumpan takalyhdyn tallissa koheltaessani.

Tilasin 28.4 eli juuri vapun alla uuden World of Triumphilta englannista.
Tänään aamulla UPSin lähetti lykkäsi paketin kätöseen. Ja tässä välissä oli tosiaan vappu ja viikonloppukin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Toukokuu 06, 2020, 11:24:27 ap
Se olikin UPS.
Tuo mun paketti löytyi iltapäivällä K-marketista sitten, sain illalla kasarikalvot vaihdettua.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Seppo Vuoristo - Toukokuu 06, 2020, 20:17:05 ip
Kannattaa maksaa Visalla tilaukset, niin saa omansa pois, jos tilattu tavara ei tule!
Sanoo

Postin toimintaan pettynyt Pirkanmaalta!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Toukokuu 06, 2020, 20:26:14 ip
Vaimo tilas jotain postista ja tuli ilmo et pantu lähimpään vapaaseen automaattiin, se lähin automaatti oli vain vittumaisessa paikassa keskustassa. Lainasin mun invalupaa ja sanoin et parkkaat paikkaan jossa et sulje liikennettä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Toukokuu 07, 2020, 12:25:43 ip
Moro

Samalla vaivalla kun kirjoittelee tänne niin ottaa yhteyttä Postiin sinne reklamointiin 010085165 ja vit.uilee niille niin fiksusti että huomaavat sen vasta huomenna niin samalla ne antavat sulle muutaman ilmaiskoodin jolla voi lähettää paketin,helpottaa se vähän sitä tuskaa.
Tänne kirjoittelemalla ei saa muuta kun mielihyvää kun saa purkautua että kuinka helve.in huono tuo paljon parjattu Postimme on mutta kun se monelle on oikeastaan ainoa mahdollisuus lähetellä lähetyksiä,valitettavasti.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Toukokuu 07, 2020, 13:54:05 ip
Tiistaina sinne pääsi läpi jo 12 minuutissa...
Ja sain 10€ pakettikoodeja. Ilmaisia merkkejä on jo moneksi vuodeksi...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille. --> Haiseva kiitos tullille
Kirjoitti: Harri Holopainen - Toukokuu 11, 2020, 13:08:03 ip

Tullin nettisivut ovat UUDISTUNEET!


Suoritin netti tullauksen, maksoin tulli maksun, luulin että kohta osa on postissa!
Tullilta tulee sähköpostia että on tapahtunut virhe, käy korjaamassa!
Menen tullin sivuille ja katson oman tullaukseni, sanoo ettei ole maksettu; vaikka on; siirryn maksamaa, ilmoittaa että on maksettu!
Kävin viime viikolla tästä sähköpostia tullin henkilön kanssa; meillä on pieniä ongelmia joskus!
Lupas lähettämieni dokumenttien, kuittien, printscreenien tapahtumista nettitullauksesta, että eiköhän tämä nyt tällä selviä!


Ny sitten tullilta tulee edelleen valitteluviestejä että tullauksessani on virhe; virhe on etten muka ole maksanut; ja sama karuselli pyörii, voi v...u!


Ennen uusia nettisivuja ei ollut koskaan mitään ongelmia, mitä tästä opimme ?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Syyskuu 30, 2020, 16:36:39 ip
Maanantaina piti ostaa yksi auton osa. Tuttu purkuosien myyjä laittoi Postiin ripeästi samana iltana.
Posti ilmoitti Omapostissa arvioiduksi saapumisajaksi seuraavan päivän eli tiistain. Suuri ihme siis tapahtumassa, nopeaa postinkulkua!
Tiistaina illalla aika vaihtui keskiviikoksi. Paluu arkeen.
Keskiviikkoaamuna se vaihtui torstaiksi. Paluu Postin normaaliin.
Ja ei se enää ainakaan aikasemmin tule, koska se on ollut aamuyöstä saakka tuossa 10 km päässä lajittelussa, ja tämän päivän paketit on jo viety jakelupisteisiin.

Juttu on siinä, että tulee turhaa pettymystä & some-myrskyä, kun kerrotaan jotain, joka sitten osoittautuu täysin utopiaksi. Pettymys ei olisi niin suuri, jos ylitettäisiin aikatavoite vain 50%, eikä 150%. Jos nyt edes sekään siis tapahtuu. Tulisi edes perjantaina niin saisi viikonloppuna vaihdettua.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Martti Törmä - Lokakuu 01, 2020, 19:46:57 ip
Kiva on myös tämä uusi Postin käsittelymaksu joka merkitään Tullin sivuille. Tästä käsittelymaksusta maksetaan ALV Tullille, mutta itse maksu pitääkin maksaa Postille. Missään ei vain mainittu että pitää mennä Postin sivuille ja etsiä sieltä alasivu jolla käsittelymaksu maksetaan.
Ihmettelin kun pakettia ei kuulu ja soitin lopulta Postin palvelunumeroon jossa hyvin ystävällinen rouva kertoi että käsittelymaksu on maksamatta ja valitettavasti missään ei kerrota miten ja koska se maksu pitää maksaa, se olisi itse pitänyt arvata. Hyvät neuvot saatuani maksoin 2,90€ Postille ja paketti vapautui, vielä jäi 2 päivää aikaa, sitten paketti olisi palautettu Thaimaahan oli Tullimaksut ja ALV.t maksettu tai ei.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Lokakuu 03, 2020, 10:20:28 ap
Maanantaina piti ostaa yksi auton osa. Tuttu purkuosien myyjä laittoi Postiin ripeästi samana iltana.
Posti ilmoitti Omapostissa arvioiduksi saapumisajaksi seuraavan päivän eli tiistain. Suuri ihme siis tapahtumassa, nopeaa postinkulkua!
Tiistaina illalla aika vaihtui keskiviikoksi. Paluu arkeen.
Keskiviikkoaamuna se vaihtui torstaiksi. Paluu Postin normaaliin.
Ja ei se enää ainakaan aikasemmin tule, koska se on ollut aamuyöstä saakka tuossa 10 km päässä lajittelussa, ja tämän päivän paketit on jo viety jakelupisteisiin.

Juttu on siinä, että tulee turhaa pettymystä & some-myrskyä, kun kerrotaan jotain, joka sitten osoittautuu täysin utopiaksi. Pettymys ei olisi niin suuri, jos ylitettäisiin aikatavoite vain 50%, eikä 150%. Jos nyt edes sekään siis tapahtuu. Tulisi edes perjantaina niin saisi viikonloppuna vaihdettua.

Torstainahan se olisi ollut noudettavissa kun Omapostia katsoi.
Ei muuta kuin Postiin, tai K-Kauppaan siis.
Koodi tiskillä kauppiaalle.
-Joo, ei tämä täällä ole.
No mitä hittoa?
-Se on tossa metrin päässä jossain lokerossa.
Sitten luetaan se pieni präntti Omaposti-viestien lopussa.
Tuotu K-Kauppaan, mutta laitettukin lokeroon, ja samalla huomattu, että puhelinnumero, minne lähettää noutokoodi on virheellinen!

Jos jakaja olisi jättänyt sen siihen metrin päähän kaupan tiskille, kuten pitikin, niin olisin voinut noutaa henkkarilla. Edes siinä vaiheessa kun tulee virheilmoitus numerosta, olisi fiksussa organisaatiossa huomattu tehdä noin. Ja tuon käännön tuohon lokeroon on kuulemma tehnyt joku Postin järjestelmä, sinne sitä ei lähetetty, enkä minä halunnut, vaan heidän temppuiluaan.

Toisaalta jos järjestelmä on sen kääntänyt lokeroon, niin tuo oli väärä lokero, minulla on kääntö ihan toiseen noutolokeroon. Josta olisi paljon lyhyempi matka hakea paketti, nyt kun sain sen koodin, kun lähettäjä korjasi puhelinnumeron virheen.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Lokakuu 13, 2020, 08:07:06 ap
Sanotaan,että Suomen Posti on kallis puulaaki-no onhan se sitä kyllä.

Mutta on se kallista muuallakin-olisin tilannut Puolasta mp-akun kokoisen-
mutta kevyen-kapineen paikallisesta liikkeestä. Mutta en tilannut,kun kaiffari
ilmoitti,että postikulut Suomeen olisivat 23 e .!

Ei helvatti-ei sillä hinnalla....ja maa on ihan tuossa-hyvällä ilmalla sen melkein
Tähtitorninmäeltä näkee...Kumma juttu tuo postien hinnoittelu.

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Lokakuu 13, 2020, 08:25:51 ap
Jos laskisi ajalleen ja ajelulleen jotain arvoa niin normaali kilometrikorvauksilla 23€ tulisi noin 52 kilsan ajomatkasta. Kaikki on suhteellista. Toki jos sen saman kikkareen saa tilattua kotimaasta niin sittenhän ei postikulu ole kuin sen 6-10 euroa. Mutta kovin kaukaa ei kannata asioikseen lähteä ajelemaan. Vaikkei laskisi kuin bensat niin pääsisi just parisataa kilsaa, mutta noin pitkällä matkalla pitää pysähtyä ainakin kerran kahville ja viinerillekin, ei oo ilmaisia nekään ;D
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Lokakuu 13, 2020, 08:36:34 ap
Tottapa tämä...

Mutta juuri tuota tavaraa en Suomessa ole nähnyt myynnissä-ja jos
täältä kyselen sitä-niin vastaus on: Tässä lista ulkomaan nettikaupoista!

Joten -säästin-ja tein itse. :laugh:

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Lokakuu 13, 2020, 10:52:02 ap
Puolan poika on laittanut Lapinlisää tai sitten kulut on jostain rahtifirmasta. Jos se tavara on alle kilon ja normaalin MP-akun kokoinen niin Puola-Suomi väli on alle kympin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: rainer backman - Lokakuu 13, 2020, 11:20:35 ap
myöskin yksi tarina pakettipostista
maksat netin kautta saat koodin ja numeron mihin laatikkoon laitat,
menet paikalle ja  laatikon kansi repsottaa auki lukko rikki
missään ei ole puh numeroa mihin soittaa ja valittaa
vaan kotiin paketin kanssa selvittämään postin kanssa toista
tuntia ja uusi reissu automaatille
kyllä on helppoa nykyisin ja nopeata lähettää postipakettia
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Ari Nieminen - Lokakuu 13, 2020, 15:52:53 ip
Kirjepostissa ei kannata käyttää ikimerkkiä. On ikuisesti matkalla
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Lokakuu 13, 2020, 16:18:30 ip
Posti on ihmeellinen, ei saa pientä patteria eikä aseen osia lähettää. Nyt en puhu itse aseesta vaan erinäisistä osista. Matkahuolto on hyvä ja jopa halvempi.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Lokakuu 13, 2020, 16:44:10 ip
Moro

Ettei mene ihan postin mollamiseksi niin minä nyt kehun ainakin tämän päivän paketin suhteen.Tilasin Spyderiin jarrupalat tulikohan ne nyt Ranskasta vaikka Saksan Amazonista ne tilasin.Tein tilauksen tiistaina 6. päivä ja lauantaina 10. päivä tuli postilta tekstari että ko. paketti toimitetaan lähi arkipäivänä jossa myös kysyttiin että haluanko että paketti toimitetaan lähipostiin vai kotiin,ruksasin että kotiin ja tästä tuli voelä vahvistus että jättö ovelle.Tänään 13. päivä klo. 9.01 tuli taas tekstari että paketti toimitetaan tänään klo 08.00-16.00 välillä ja ilmoitetaan kun lähetys on toimitettu,klo. 10.07 tuli ilmoitus että lähetys on toimitettu ovellesi,no kun sitä ei ovella ollut käppäilin postilaatikolle ja siellähän se oli,mielestäni tälläkertaa mitä mainiointa palvelua.

 Pyörä on nyt talvehtimiskunnossa,öljyt ja suodattimet vaihdettu,jarrunesteet- ja palat vaihdettu.

Mistä muuten posti tietää että paketissa on aseen osia tai pattereita,sellaista ei nykään kysytä että mitä paketti sisältää ei ainakaan kun kotona tekee sen lähetyksen ja maksun netissä ja jättää paketin postiin,on kyllä kätsy systeemi. 
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jarkko Sjölund - Lokakuu 13, 2020, 17:29:43 ip
Liitytään ryhmään, tilasin laakereita ylivieskasta eräästä firmasta, ne piti tulla kirjattuna kirjeenä päiväpostin mukana kotilaatikkoon.
27.9 lähti paketti ylivieskasta kohti vaasaa, 1.10 aamulla vaasassa, samana päivänä muka olis toimitettu vastaanottajalle postinumeroon 65100, meille on postinumero 65370.
4.10 kyselin paikalliselta postilta mikä tämä juttu on, heidän mukaan olisi pitänyt jo tulla kotiin, ei ole.
Tein netissä paketin selvityspyynnön ja sekin onnistui vain lähettäjän tiedoilla koska vastaanottajan olis pitänyt ladata omapostisovellus tai soitella maksulliseen neuvontanumeroon, hyvä posti.
No selvitys tehty tasan viikko sitten, hiljaista postin puolelta on asian käsittely.
Facebookin puolelta sain asiaa hoidettua eteenpäin, on kuulemma koronan takia paljon selvittelyjä.





Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pertti Rintamaki - Marraskuu 27, 2020, 22:18:13 ip
No ei mitään uutta tämän topiikin alle..Lähetin paketin automaatin kautta..seurasin paketin liikkumista..pari päivää lepäili automaatissa..sitten tapahtui..rekisteröityi Pasilan lajittelukeskukseen..ja sinne sitten katosi varmaan ruskeeseen aukkoon..kyseltyäni paketin kohtaloa halusivat nytten sitten paketin tuntomerkkejä..vastasin ruskea pahvilaatikko..perk...
Shit hapens
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Marraskuu 28, 2020, 08:39:51 ap
No ei mitään uutta tämän topiikin alle..Lähetin paketin automaatin kautta..seurasin paketin liikkumista..pari päivää lepäili automaatissa..sitten tapahtui..rekisteröityi Pasilan lajittelukeskukseen..ja sinne sitten katosi varmaan ruskeeseen aukkoon..kyseltyäni paketin kohtaloa halusivat nytten sitten paketin tuntomerkkejä..vastasin ruskea pahvilaatikko..perk...
Nyt on täälläkin samanlainen kokemus pakettiautomaatin ruskeasta reiästä. Lähetys seurannan mukaan paketti on nyt ollut tuolla paikallisen s-marketin pakettiautomaatissa jo kolme päivää, mutta ei ole tullut viestiä eikä ilmoitusta missä lootassa se mahtaa olla, ja mikä on sen lootan koodi.


Ja vähän lisäyksenä. Toki postilla on suuri määrä toimituksia, joten varmasti siihen sekaan mahtuu pieleen menneitä toimituksiakin.
 Koitin alkuviikosta palauttaa väärän toimituksen takaisin lähettäjälle, jolla on ilmaiset vaihdot ja palautukset.
 Paketin kanssa postin toimipisteeseen. Neitokainen luki viivakoodin lukijalla lähettäjän tiedot ja sanoi että ei onnistu. No minä olin taas kotona katsonut lähetystiedot siitä FIJJ... lähetystiedoista että on ilmainen palautus ja onnistuu. Neitokainen ei suostunut ees näpyttelemään sitä kirjian numerokoodia, vaan piti päänsä että vain  tuolla viivakoodilla, eikä millään muulla.  Olisko ilmeisesti ollut liian iso vaiva näpytellä noin 15 kirjainta ja numeroa, jos se viivakoodi ei toimi?
 Eli kyllä postin toiminnassa on sitä vikaa tuolla ruohonjuuri tasollakin, eikä pelkästään johdossa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Marraskuu 28, 2020, 10:49:58 ap
.kyseltyäni paketin kohtaloa halusivat nytten sitten paketin tuntomerkkejä..vastasin ruskea pahvilaatikko..perk...

Mitäs muuten olisit sanonut jos olisi vastattu että ”Ruskea pahvilaatikko... joo... ei oo kyllä sellaisia viime aikoina...”.

No toivottavasti selkenee.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Marraskuu 28, 2020, 10:58:14 ap
Siinä on varmaan käynyt niin,että lähettäjä on laittanut
pakettiin väärän puhelinnumeron-ja se viesti on mennyt
ihan muualle.

Kävi ko. munaus mulle itellenikin tässä kesällä kun paketin lähetin-mutta
onneksi se ilmoitus meni kaverilleni,joka siitä sitten mulle ilmoitti,että
mikäs paketti se tuolla kaukana susirajan postissa mulle oikein on?

Oli siinä lapun kulmassa ne numerot oikein kyllä-mutta laitoin sen,mikä ei oikea ollutkaan...

Kannataisikohan kysyä siltä lähettäjältä,että minkä nummeron laitoit...?

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Marraskuu 28, 2020, 11:16:38 ap
Kyllä siinä on ihan oikea puh numero ja muutkin tiedot. On kuulema aika usein, ja monta pakettia käynyt jo niissä noutoautomaateissa, ja kun vastaanottajalle ei tule viestiä, niin sitten ne lähtee 7 vrk päästä takaisin lähettäjälle.
 Ja tuossa takaisin lähetyksessä taitaa olla nyt vaan se vika että jos talossa on oikeakätinen ovi, niin eihän sitä saa avata vasemmalla kädellä?
 Lähetin postin kautta maanantaina asbestinäytteitä laboratorioon, eikä ne ole vielä menneet sinne. Siellä urakoitsija nyt seisoo tumput suorana ja odottaa milloin ja miten se urakka jatkuu? Ja kiinteistön omistaja asustaa keskeneräisen työmaan seassa. Iso harmi heidän kannalta. Mutta mitä tässä voi muutakaan tehdä kuin vaan odotella?
 Kyllä kai tässä on alettava ihan vakavasti jo miettimään vaihtoehtoisia tapoja tavaroiden toimittamiseen.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Tatu Keränen - Joulukuu 01, 2020, 19:41:18 ip
Eilen tuli Saksasta M2.5 kierretappi postin kyydillä, ovelle toimitettuna, ja ihan oikealla kuorma-autolla kuljettivat. Pakettikin oli niin tukeva, ettei varmasti hajoa. Kierretappi ensin omassa rasiassaan, se pehmo kirjekuoressa, ja kirjekuori vielä tukevassa pahvilaatikossa. Pahvilaatikko oli kääritty vielä ympäriinsä vihreällä teipillä, jossa luki jotensakin, että ekologinen vihreä toimitus :o

Olis tuon kierretapin luottanut ihan kirjeenä lähettää postilaatikkoon.
Halvemmat kuljetuskulut oli silti Saksasta Ouluun, kun etelä-Suomesta Ouluun.


Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jorma Mitro - Joulukuu 01, 2020, 20:55:20 ip
mulle tulee säännöllisen epäsäännöllisesti muutaman viikon välein tavaraa saksasta jopa 20kg laatikoita.
Rahti toiselta toimittajalta 12e ja toiselta täysin rahtivapaasti, toimitus tilauksesta n. 5 - 7 arkipäivää...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: vesa vuorela - Joulukuu 02, 2020, 09:14:46 ap
Ongelma taitaa olla ainoastaan kun aletaan säästää sitä viimeistä euroa lähetyksessä! Menkää asiamiehelle,lähettäkää paketti ''numeropakettina'' eli päälle tulee vast.ott.puhno niin homma hoituu! Juu,kallista on,paketti 3kg liki 12€ mutta tuurilla perillä huomenna,varmimmin ylihuomenna(Ai niin,Suomen sisäpuolella)! Jos tarvitaan vastaanottajalta rahasuoritus,niin ensin tilisiirto,sitten paketti liikkeelle! Onko hankalaa? Ja käyttämällä normalia postin palvelua varmistuu että tiskiltä saa palvelua myös jatkossa!!! T:Vesku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: esko m järvinen - Joulukuu 21, 2020, 14:38:29 ip
Heippa
Asiakkaamme tilasi itse, ohjeeni mukaisesti Johnsered-raivariin sylinteri-mäntäpaketin Ruotsista. Itse asiassa oli kyse hussen valmistamasta laitteesta. Hän osoitti toimitusosoitteen minulle ajan säästämiseksi. Kaikki sujui hyvin siihen saakka kunnes paketti piti noutaa postin paikallisesta noutopisteestä. Paketti oli sen verran suuri, että posteljooni jätti kortin, jossa oli lähetyksen noutoa varten lähetystunnus tarrassa josta toinen puoli oli repäisty, ilmeisesti pakettiin liimausta varten.
Mahdolliseksi nouto ajankohdaksi oli merkitty saman päivän ilta. Minä tietysti iloisena noutamaan, yllätys melkoinen, ei löytynytkään. Ajatteli, että odotetaan yli viikonlopun, mutta eikö mitä, ei vieläkään. Olin jo infonnut asiakasta, että hänen laitteensa on noudettavissa seuraavana perjantaina. Kävin seuraavinakin päivinä tiedustelemassa, tuloksetta. Jätin "omaposti" -palveluun monenlaisia viestejä, joihin tarvittaessa luvattiin vastata. Mitähän tarkoittaa tarvittaessa? Chat-palveluun en ole päässyt kertaakaan. Paketti palautuu posteljoonin jättämän kortin mukaan 14 päivän päästä, eli ensi maanantaina.
Eniten risoo se, ettei posti reagoi mitenkään lähetyksen katoamiseen. Onko mahdollista, että postilähetyksiä varastetaan? En kyllä tiedä mitä rosvo tekisi raivarin varaosilla.


Esko J
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Anssi Tötterström - Joulukuu 21, 2020, 20:30:54 ip
Eikö tosta koodista selviä missä paketti luuraa?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 21, 2020, 21:09:59 ip
Ei.
Kokemusta on että voi luurata jossain muussa postissa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Tuomo Mikkola - Joulukuu 21, 2020, 22:04:07 ip
Menisin viimeistään maanantaina postiin tiedustelemaan lähetystä, etteivät palauta sitä, on ilmeisesti isokokoinen kirje ja jäänyt hyllyttämättä, eli on hyllytettyjen lähetysten joukossa hyllyttämättä , jolloin ei näy järjestelmässä. Jos on iso paikka ja kirjeitä voi tulla satoja päivässä on hyllyttäjän moka todennäköisesti.  Maanantaina kun palautuslista tulostuu, sitä ei löydy listalta, mutta on kuitenkin hyllyssä palautettavein joukossa, jolloin palauttaja huomaa, ettei ko lähetystä ole voinut hakea.  Kannattaa antaa oma nimi ja puhelinnumero , että voivat ilmoittaa löytyneen.
Tämmösessä tapauksessa, kun asiakkaalla on ilmoitus lähetyksestä käytiin hyllyt läpi jonakin hiljaisempana hetkenä, toivottavasti taipuvat tähän... tai pakkohan se on, minun aikanani ainakin oli se aika otettava ja selvitettävä asia.Tuomo
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: esko m järvinen - Joulukuu 22, 2020, 09:09:38 ap
Heippa
Tällä postinumeroalueella, SASTAMALA 38210, on tasan kaksi postin palvelupistettä. Toisessa on vain pakettiautomaatti ja toisessa johon postinkatajan jättämän viestin perusteella lähetyksen ohjautua. Omaposti-sivulla posteljoonin jättämässä kortissa olevalla seurantanumerolla on ollut koko ajan tekstinä "Lähetystä ei ole vielä kirjattu järjestelmään". Uskomatonta toimimattomuutta asiakkaan suuntaan, eikö. Turhaa tämä poru on tällä palstalla, mutta kun harmittaa niin vietävästi, ei niin omasta, mutta asiakkaan puolesta
Esko J
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 22, 2020, 09:28:38 ap
Kyllä tämä viestiketju osoittaa sen, että Posti onnistuu työssään liian usein aliarvoisesti. Plus sen, kuinka huonosti Posti toimii etenkin niissä reklamaatiotilanteissa, jotka pitäisi hoitaa kaikkein parhaana asiakaspalveluna.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pertti Rintamaki - Joulukuu 22, 2020, 09:35:24 ap
Taitaa Postikin pyöriä niin pienellä porukalla, ettei reklamaatioihin riitä vastaajia.
Asiamiespostit ei paljoa nokkaansa tuhauta, vaan siirtävät vastuun Postille.
Posti taas heittää pallon takaisin ja soppa on valmis.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Joulukuu 22, 2020, 10:06:04 ap
Moro

Lainaus
Kyllä tämä viestiketju osoittaa sen, että Posti onnistuu työssään liian usein aliarvoisesti.

En väitä vastaan ja pitäisi Postinkin "vastata huutoon" mutta älkäämme avaa keskustelua esim. että
Kiitos Postille kun taas onnistuit nimittäin siitä vasta kirjoittamista olisi eli nämä epäonnistumiset tulevat kärjistetysti esille ei onnistumiset.Itse lähettelen ja vastaanotan silloin tällöin paketteja mutta onneksi taas pitkään aikaan ei ole tullut Postille aihetta palautteeseen niistä epäonnistumisista.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: esko m järvinen - Joulukuu 25, 2020, 19:38:55 ip
Morjesta
Tapahtui miltei sama ihme aaton aattona, kuin pari tuhatta vuotta sitten Betlehemin kaupungissa. Omaposti palveluun näet syntyi ilmoitus noudettavasta lähetyksestä paikallisesta aiemmassakin viestissä mainitusta sopimuspotin palveluspisteestä, kas kumma oikealla seurantanumerolla ja noutoaikaakin oli viidenteen tammikuuta asti. Postilta sinänsä ei tullut mitään viestiä. Tunne oli kuin tuntemattomassa sotilaassa: "En minä syyllistä kaipaa, vaan pakettia (Lahtista) ja selitystä (konekivääriä).
Käydessäni noutamassa pakettia asiamiespostista oli jo soitettukin minulle, sillä olin käynyt asian tiimoilta useamman kerran ja jättänyt omat ja lähetyksen tiedot. Paketin "katoamisen" syyksi sanottiin väärä seurantatiedon rekisteröinti ja siitä seurannut virhe hyllytyksessä. Niin tai näin, tärkeää, että varaosat löytyivät.Positiivisena palautteena asiamiespostille voi kertoa paketin "kylkeen" liitetty kahvipaketti, miellyttävä ele.Hyvää Jouluaikaa ja parempaa tulevaa uutta vuotta.
T Esko J
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 29, 2020, 11:13:15 ap
Posti melkein onnistui. Paketit tuli ihan kelvossa ajassa (yksi UK ja yksi DE). Noutokin oli siitä omasta virallisesta K-kaupasta, eli alle 5 km päästä.
Mutta...
"Lähetyksen vastaanottajan puhelinnumeroa ei ole saatu" ... "Lähetyksen vastaanottajaa on tavoiteltu sähköpostitse"
Miksi pitää kirjoittaa OmaPostiin silkkaa jaskaa? Ei todellakaan ole tavoiteltu s-postitse!
Ja jos puhelinnumeroa "ei ole saatu", niin ei s-postiosoitettaaan ole mistään voitu temmata, kumpaakaan kun ei ollut paketin päällä.
OmaPostissa ne tiedot kyllä on, ja kumpikin paketti oli sinne merkitty jo ennen saapumistaan Suomeen, eli sieltä ne olisi sanut, jos vaan olisi viitsinyt.
Ilmeisesti tuolle paketille olisi sitten kuulunut kotiinkuljetus, mutta eihän sillä mitään tee, kun ei kotona voi olla normaaliin työaikaan.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Joulukuu 29, 2020, 11:30:45 ap
Kerrompa jotain minäkin, just eilen olin kaupungin ostoshelvetissä kun Elisa ei ollut kytkenyt Cmorea päälle niin heti kotiin tultua tuli viesti et verkkokaupan paketti on sielä samassa paikassa. Miksi kun kolmensadan metrin päässä on posti ja matkahuolto Kkaupassa. Sitten toinen n. kilsan päässä. Kaiken lisäksi koitin niin paketti olis mahtunut meidän postilootaan, helpolla en tilaa enään mitään postin kautta.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Joulukuu 29, 2020, 12:12:51 ip
Moro

Olen ymmärtänyt että postilaatikkoon ei toimiteta kuin kirjeen kokoisia lähetyksiä eli kooltaan max. 25 x 35,3 x 3 cm eli sen kokoisia mitkä mahtuvat postiluukusta,postilaatikkoon toki mahtuisi suurempikin mutta mistä se outo postinkantaja voi tietää onko laatikko vai postiluukku.


Olen kaupustellut Torissa kaikennäköistä kamaa ja vähän kauppaakin saanut aikaiseksi,paketoinnissa olen huomannut että se halvan S-paketin joka maksaa 5,90 € paksuus on max. 11 cm joka on aika fiksusti suunniteltu Postin kannalta kun se mitta harvoin riittää eli joutuu valitsemaan seuraavan koon eli M-paketin joka  maksaa 7,90 €.Ei se pari euroa paljoa ole mutta jos tavara maksaa esim. 9 € niin siinä se tuntuu luulisin ostajalla joskus ratkaisevasti.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Joulukuu 30, 2020, 08:07:51 ap
No se siis mahtui ihan siittä luukusta, sinne se meni ilman väkivaltaa ja avain piti kaivaa taskusta et sain sen pois.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pentti Eskelinen - Joulukuu 30, 2020, 10:16:04 ap
Ei voe moettija postin kulukuva, toessapäevänä iltapäevällä vein paketin Kuopion postikonttuuriin mänemään Kesälahteen, ja eilen illalla kun katoen seorannasta, ni se oli jo perillä kello 15.29 siellä paekallisessa noutopisteessä, ja vastaanottajallekkii oli laetettu tekstiviesti jo klo 15.32  :) Eli vuorokaavessa mänj perille.


 
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Joulukuu 30, 2020, 10:41:24 ap
Joo hienoa että joskus onnistuu, on se jännä miten arka postista on tullut. Ei saa lähettää pattereita ei varsinkaan aseen osia saatika patruunoita, edes pelkät lyijyhaulit ei kelpaa. Niin nyt äkkiä tilaamaan lyijyhauleja ku suomi nöyränä ne kieltää, noin 200 000 hienoa haulikkoa menee romuksi ku eivät kestä teräs haulia. Lyiju haulilla hyvä ampuja ampus 40 metriin ja teräs haulilla 20 metriä on jo hyvä.

No postiin taas, kaveri tilas ulkomailta autoon shipatun boxin joka katosi. Lähettäjällä on näyttää dokumentit ja posti korvaa painon mukaan lähetyksen eli 200€ paketista 9€ korvausta. Kannattaa maksaa vähän kovempi maksu ja panna pakettiin pari tiilikiveä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Joulukuu 30, 2020, 10:45:36 ap
Katselin tuossa eilen,kun jänismettästäjät pupua yrittivät. Oliko sen 40 meetriä
matkaa-hutiin meni.

Puolen tunnin päästä metsän siimeksessä käytiin pikkuinen tulitaistelu-ja
silloin jänö sai kutsun ruokapöytään arvovieraaksi.

Sitä en tiedä,oliko lyijyhaulit-mutta luulen,että oli. Eihän liki uusia paukkuja
täällä kukaan pois heitä-niin kauan käytetään,kun vaan riittää...

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Joulukuu 30, 2020, 11:26:04 ap
Joo arvaa kuinka esim Raskassa suhtaudutaan tähän, sehän ei ole edes ase vaan maataloustyökalu. Voi itku ku jos sen jänön ny sais ja syödessä puretkin teräshaulia, joo aseisiin löytyy lyijöttömiä luoteja joita posti ei kuljeta.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: VMPK.fi Ylläpito - Joulukuu 30, 2020, 17:57:30 ip
Postille ei näköjään voi laittaa suoraa palautetta enää mistään. Ihmettelen edelleenkin asiaa, sain tänään 30.12 saapumisilmoituksen paketista, joka olisi pitänyt noutaa viimeistään 29.12 Postista. Miten sen voi noutaa kun ei tule edes saapumisilmoitusta, kun vasta hakupäivän jälkeen. Paketti oli onneksi edelleenkin Postissa(palautukseen lähtevissä), mutta sen saanti ulos oli työn ja tuskan takana. Voi luoja kun Suomessa olisi joku muu toimitsija alalla, niin saisi heittää hyvästit näin surkealle organisaatiolle.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Esko P. Lehtinen - Joulukuu 30, 2020, 20:21:32 ip
Toimii Posti joskus ihan kiitettävästikin. Poikani tilasi minulle Verkkokauppa.com:sta noin 10kg:aa painavan paketin kotiinkuljetuksella maanantaina n. klo 18.00. Aamupäivällä tänään soitettiin, että milloin paketin voi tuoda ja paketti tuli minulle klo 14.10😊
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Joulukuu 31, 2020, 10:22:35 ap
Ei postille mutta toiselle firmalle...

Tilasin saksasta tavaraa ja pyysin lährttämään mökki-osoitteeseen kun mökillä asustellaan nyt muutama viikko.
Jostain, ilmaisesti paypal-tiedoista oli kuitenkin kaivettu kotiosoite vaikka tilausvahvistuksessa toimitusosoitteeksi onkin merkitty mökkiosoite.

No, soitin fedexille ja pyysin korjaamaan osoitteen heti ettei paketti lähde kohti väärää osoitetta.
Homma hoidettu, sanoo fedex.

Sitten kun paketti putkahti nettiseurannan mukaa suomeen niin toimitusoisoitteena onkin taas koti.
Uusi soitto fedexille. "Osoitteenmuutos on kirjautunut lähtöpään järjestelmään mutta ei suomeen. No nyt se on korjattu."

Seuraava kontakti: "Pakettia on yritetty toimittaa. Vastaanottajaa ei tavoitettu. Sopikaa uusi toimitusaika tai paketti palautuu lähettäjälle"
Vaikea kai arvat mihin sitä yritettiin toimittaa...

Jälleen soitto fedexille: "Paketti uudelleen reititetään korjattuun osoitteeseen."

Nyt kolme päivää myöhemmin paketti on vantaalla ja seurannan mukaan "Asiakas ei ole saatavilla tai yritys on suljettu"

Mulla on ikävä tunne, että sitten loppiaisen jälkeen kun palataan kotiin niin fedexin ukko kolkuttelee kylmän mökin ovea täällä toisessa päässä valtakuntaa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Hakkarainen - Joulukuu 31, 2020, 13:06:36 ip
Slovakiasta tulossa pikkupaketti.  Tullut postin seurannan mukaan suomeen 14.12.  Luovutettu vastaanottajalle 12 tuntia myöhemmin, eli 15.12. aamulla.  Tämä siis Helsingissä, samaisen seurannan mukaan.  Minä tosin asun Kuopion Kurolanlahdessa.  En ole pakettia nähnytkään.  Pakettia olen nyt kysellytr kerran lähipostista ja kolmesti postin "asiakaspalvelusta".  Kukaan ei tiedä kenelle paketti on luovutettu, saati että missä se mahtaa olla.  On kuulemma tehty selvityspyyntö jonka tuloksesta ilmoitetaan sitten minulle... eppäilen vahvasti että ei kuulu mitään!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Joulukuu 31, 2020, 13:32:13 ip
Ei postille mutta toiselle firmalle...

Tilasin saksasta tavaraa ja pyysin lährttämään mökki-osoitteeseen kun mökillä asustellaan nyt muutama viikko.
Jostain, ilmaisesti paypal-tiedoista oli kuitenkin kaivettu kotiosoite vaikka tilausvahvistuksessa toimitusosoitteeksi onkin merkitty mökkiosoite.

No, soitin fedexille ja pyysin korjaamaan osoitteen heti ettei paketti lähde kohti väärää osoitetta.
Homma hoidettu, sanoo fedex.

Sitten kun paketti putkahti nettiseurannan mukaa suomeen niin toimitusoisoitteena onkin taas koti.
Uusi soitto fedexille. "Osoitteenmuutos on kirjautunut lähtöpään järjestelmään mutta ei suomeen. No nyt se on korjattu."

Seuraava kontakti: "Pakettia on yritetty toimittaa. Vastaanottajaa ei tavoitettu. Sopikaa uusi toimitusaika tai paketti palautuu lähettäjälle"
Vaikea kai arvat mihin sitä yritettiin toimittaa...

Jälleen soitto fedexille: "Paketti uudelleen reititetään korjattuun osoitteeseen."

Nyt kolme päivää myöhemmin paketti on vantaalla ja seurannan mukaan "Asiakas ei ole saatavilla tai yritys on suljettu"

Mulla on ikävä tunne, että sitten loppiaisen jälkeen kun palataan kotiin niin fedexin ukko kolkuttelee kylmän mökin ovea täällä toisessa päässä valtakuntaa.
Ja siinä samassa: Puhelin soi ja paikallinen jakelufirman kuski ilmoittaa päkitsin olevan tuota pikaa perillä. Perun pahat puheeni....
Otsikko: Vs:Kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Tammikuu 05, 2021, 10:58:47 ap
Moro

Tein Elfving Ceneristä tilauksen ma 4. tammik. 13.02 ja Postityttö toi paketin minulle ti. 5. tammik. 10.34.

Ei voi kun kiittää lähettäjää ja Postia nopeasta toimituksesta,toisaalta ei paketilla mikään kiirus olisi ollut että sen verran voi lähettäjää ja Postia morkata.Enklantia puhuva olis sanonut monta kertaa että amazing.

Mitäs sanotte Postin mollaajat ;D
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: velipuukka - Tammikuu 05, 2021, 11:42:12 ap
Tästä jo yli kolmekymmentä vuotta aikaa. Aamulla töihin lähtiessä pudotin postitoimiston luukkuun Ranskan lähetystölle osoitetun viisumihakemuksen. Seuraavana päivänä töistä tullessa oli postilaatikossani ilmoitus kirjatusta kirjeestä. Oli viisumi noudettavissa postitoimistosta. Siinä on kaiken täytynyt osua nappiin, niin postissa kuin lähetystössäkin. Oli uskomaton suoritus.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Tatu Keränen - Tammikuu 07, 2021, 10:06:17 ap
Haiseva kiitos matkahuollolle. Kokeiltiin taas uhkarohkeasti tilata paketin matkahuollon kyydillä, tuohon lähikaupassa olevaan MH:n automaattiin. No, sama tulos kuin aina ennenkin, tulee ilmoitus: automaatti täynnä ja paketti noudettavissa "pääkonttorilta", 10km päästä.  Jotenkin ei tunnu uskottavalta, että kaikki kaupungin MH-automaatit olisivat joka ikinen kerta täynnä, vuodesta toiseen. Onko nuo automaatit vaan silmänlumetta, ja mainoskikka? Paketteja ei edes yritetä toimittaa niihin, vaan aina suoraan pääkonttorille, joka on auki vain arkena, virka-aikana. Säästyy ainakin tuolla konstilla se pakettien jakelun vaiva MH:lta.

Posti sentään toimittaa paketin seuraavaan lähimpään automaattiin, jos se toivottu automaatti on täynnä,  matkahuollolla tämä ei näkööjään onnistu koskaan.

Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Tammikuu 07, 2021, 10:38:10 ap
Orimattilassa taasen on matkahuoltoja liikaakin-kaikissa kioskeissa ja vissiin kaupoissakin-ja vieläpä
yhdessä kirpputorissa.

Sitten saakin olla tarkkana,mistä sen pakettinsa edes
löytää. No onneksi tää on semmoien pikkukylä,että 3 kilometrin
kiskaisulla kiertää koko keskustan kahteen kertaan-ja näkee kaikki kylän
liikennevalotkin (kaikki 1 kpl) kahteen kertaan kanssa...

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Tammikuu 07, 2021, 10:48:27 ap
Meidän lähi Kmarketin postissa ja matkahuollossa ei ole mitään paketti automaatteja mut kummin tulee ilmoitus et hae ostoshelvetistä ja kävele kipeillä jaloilla hakeen paketti sieltä. Ovat niin hanurista, jos tilaan vielä jotain otan postiennakolla enkä hae jos eitule toivottuun paikkaan. Pakettihan palautuu ja jos kysyvät miksen lunastanut sanon ettei tullut tilattuun osoitteeseen.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Tammikuu 07, 2021, 12:12:25 ip
Moro

Aika hyvin on mahdollisuuksia nykyään lähetellä ja tilata tavaroita Postin välityksellä,Postipakettien lähetyshinnat 4,90 € alkaen ja voi valita mihin paketin haluaa lähettää tai vastaanottaa ja sitten toivoa että tulee tai menee mihin on valinnut.Niinkuin Henry kirjoitti että alkaa tilaamaan postiennakolla + 5,50 €:lla mutta kuten hän kirjoitti että ei ota vastaan ellei ole tullut sinne mihin on sen tilannut ei suinkaan johdu lähettäjästä ja se tässä tapauksessa on se kärsijä olematta siihen mitenkään vaikuttanut mutta kun tilauksessa maksaa 10,90 € ja ruksaa kotiinkuljetuksen niin ei tarvitse kuin perseensä nostaa kun postipate soittaa kelloa ja ystävällisesti ojentaa lähetyksen,hehän vielä tekstarilla ilmoittavat että koska tulee ja voi vaikka valita että saa jättää oven taakse ellei ole juuri silloin tavoitettavissa.Pienellä korvauksella tänäpänä on mun mielestä riittävästi mahdollisuuksia näissäkin hommissa.

Yleensäkkin palvelut ovat parantuneet entis ajoista jopa valtion virastoissa joissa on todella ystävällistä palvelua eikä tarvitse tätä persettänsä nostaa tästä ATK laitteen vierestä kun voi sähköisesti hoitaa lähes kaikki  asiat mm. tämä sähköinen allekirjoitus on fiksu homma.

Katsastusasemilla ei tarvitse nykyään nöyristellä saadakseen asiansa hoidettua mikä vaikkapa 40 vuotta sitten ei ollut mikään itsestään selvyys tosin joskus nykyäänkin käy vielä niin että tapaa katsurin joka aamusta on noussut vika jalalla mutta ennen se oli lähes normaalia.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Tatu Keränen - Tammikuu 07, 2021, 12:36:23 ip
Orimattilassa taasen on matkahuoltoja liikaakin-kaikissa kioskeissa ja vissiin kaupoissakin-ja vieläpä
yhdessä kirpputorissa.

Sitten saakin olla tarkkana,mistä sen pakettinsa edes
löytää. No onneksi tää on semmoien pikkukylä,että 3 kilometrin
kiskaisulla kiertää koko keskustan kahteen kertaan-ja näkee kaikki kylän
liikennevalotkin (kaikki 1 kpl) kahteen kertaan kanssa...

t. Markku

Täälläkin on nuita MH:n automaatteja joka nurkalla, mutta sitä en ymmärrä, että kuinka ne kaikki voi olla vuodesta toiseen niin täynnä, ettei niihin yhteenkään voi koskaan toimittaa pakettia. Joka ikinen kerta paketti on aina haettava pääkonttorilta. Nytkin siellä on kaks pakettia odottamassa. Turhauttaa ajaa autolla vartavasten 20km lenkki, kun lähin automaatti olisi muutaman sadan metrin päässä, ja parin kilometrin säteellä on useitakin MH:n automaatteja.

En peukuta MH:n puolesta.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: vesa vuorela - Tammikuu 07, 2021, 13:46:27 ip
No joo,molemmissa tapauksessa on ollut pientä kompurointia. Meijjän nurkilla on riskit vähän toiset,jos tilaa matkahuoltoon niin naapurissa on Alko,postissa taas pelkkä K-kauppa.... T:Vesku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Tammikuu 07, 2021, 14:04:12 ip
No tuo kotiin kuljetus on myös vitsi jota on koitettu parikertaa, en ollut saavutettavissa. Perskules ukko on eläkkeellä ja varmasti kotona, meillä ei kerkee kukaan edes soittaa ovikelloa kun vahtikoira haukkuu. Ei se toimi eikä et paketin saa jättää oven taakse, meillä melko piilossa nyt paritalon katoksen alla ovi niin ei toimi. Niin se viimeinen ilmo ja siinä luki et ota henkilöllisyys todistus mukaan, ennakkoon maksettu eli vaimo ei olis voinu sitä hakea. Mä olin laittanut selvän osoitteen mihinkä haluan paketin ja sielä ei voi olla automaatti täynnä ku ei ole automaatteja. Paketissa oli USBTV tikku joka mahtui hyvin meidän on Bob teräs postilaatikkoon, seuraava tilaus kommenttikenttään jossa toimitus osoite myös maininta etten hae sitä ympäri kaupunkia. Kyseisessä Kmarketissa olen itse nähnyt kun asiakas maksoi toimituksen ja sai avata ennen maksua kun lähettäjä oli kirjoittanut että saa avata ja tarkistaa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Helmikuu 02, 2021, 15:25:43 ip
Elä vielä huolestu, olisi ihan normaalia aikataulua, että tulisi vasta keskiviikkona, kun tiistai on välipäivä.
Tuossa juuri katsoin omani: 28.1. tullut Suomeen ja eilen toivat iltapäivällä kotiin kun oli kirjattu. Tavallisen olisivat tuoneet lootaan seuraavana päivänä eli huomenna.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Hermanni Nieminen - Helmikuu 02, 2021, 19:19:15 ip
Meikäläisen paketille tapahtui jostain syystä erikoinen ja tilaajan osalta melko turhauttava tilanne. Japanista tuli paketti lentäen Helsinkiin ja sieltä Kuopioon, niinkuin miltei kaikki puketit Joensuuhun tullessaan. Seurailin pakettia mutta Kuopiossa ei tapahdu mitään, sitten seurantaan tulikin ilmoitus että lähetys on viivästynyt. Nyt seurannassa lukee, että "Lähetys on viivästynyt, sen toimitusta täytyy selvittää tarkemmin. Selvityksen nopeuttamiseksi, täytä oheinen lomake."

Erikoisinta on, että postiin tupsahti käsinkirjoitettu postikortin kokoinen saapumisilmoitus, jonka seurantatunnus ei ollut yhtään tuttu. Kävin postissa ja otin paketin - Japanin pakettiin olikin muutettu Savossa seurantatunnus...

Ja se paketti on siis ollut mulla jo viime viikosta ja osa jo asennettu. Paitsi Postin oman tiedon mukaan paketti on ilmeisesti hävinnyt...  :P
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Helmikuu 16, 2021, 07:39:05 ap
Kyllä tuota postin logiikkaa on välillä vähän vaikea seurata.
Tilasin Seinäjoelta tilpehööriä ja valitsi toimitustavaksi lähikäupan pakettiautomaatin.
Perjantaina aamulla Omapostiin kilhti ilmoitus: Valitse toimitustapa. Kotijakelu tai automaatti.
Valitsin nyt siis toistamiseen automaatin.

Hetken päästä kilahti ilmoitus: "Toimitustapa valittu. Arvioitui toimitus Pe 12.2"  Oho! Vielä samana päivänä.
No kuinkas kävi. Tuon jälkeen on tullut neljä ilmoitusta: "Kuljetuksessa. Tampere. Kotijakelu hyllytys"
Siis edelleen nyt tiistaina.

Onko sitä siis perjantaista lähtien siirrelty hylystä toiseen?
Vai mitä tuo hyllytys Postin terminologiassa tarkoittaa? Samaa kuin yksityiselämässään ryvettyneen virkamiehen hyllytys?
Sittenhän tämä prosessi alkoi kestämään....

Edelleen se kyllä tarjoaa arvioiduksi toimitusajaksi 12.2. Vuonna????
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Helmikuu 17, 2021, 18:58:59 ip
”Asiakaskokemus ja sen kehittäminen ovat olleet meiltä kateissa”, myöntää Posti

Kertoo Talouselämä lehti.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Helmikuu 17, 2021, 19:15:54 ip
”Asiakaskokemus ja sen kehittäminen ovat olleet meiltä kateissa”, myöntää Posti

Kertoo Talouselämä lehti.


Mainittiinko jutussa, että oliko kyse positiivisesta vai negatiivisesta asiakaskokemuksesta?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Helmikuu 17, 2021, 19:22:39 ip
Jos se on kokonaan kateissa niin väliä kumpi..
En pääse lukemaan koko artikkelia kun maksullinen.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Martti Törmä - Helmikuu 17, 2021, 23:13:55 ip
Viimeisestä kolmesta ulkomaanpaketista kahta olen älynnyt mennä kyselemään asiamiespostista, sieltä löytyivät hyllyltä, toinen oli jo takaisin lähetettävien joukossa, sain vielä pois.
Molemmilla kerroilla syy on ollut postinjakajassa, hän ei ole ehtinyt, jaksanut tai viitsinyt toimittaa pakettia perille. Mikäli pakettia ei toimiteta, pitää postinjakajan laittaa lappu tai muu tieto postilaatikkoon, paketista pitää jokatapauksessa irrottaa puolikas viivakoodista ja antaa se asiamiespostille jotta asiamiesposti voi antaa tiedon paketista asiakkaalle. Näin ei tapahtunut, jakaja vain vei paketin takaisin toimipaikkaan ja toivoi parasta, eli että paketti jollain konstilla katoaisi jonnekin.

Asiamiesposti ei muuten saa kertoa että sinulle olisi täällä paketti, vaikka kävisit tiskillä muilla asioilla, se on ehdottomasti kielletty.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Martti Törmä - Helmikuu 18, 2021, 07:36:36 ap
Hurraa, ikiliikkuja on keksitty. Posti ei ilmoita maliselle että sille on paketti. Asioidessa postin asiamies pisteessä eivät sitten kerro että olis maliselle täällä odottamassa paketti. Lähettävät takas paketin mistä tulikin. Lähettäjä lähettää taas uudestaan ja sitä rataa. Täytyy olla todella tyhmiä että saavat aikaiseksi tommoisen järjestelmän ja ilman vastuuta mistään. Kaipaan Hannu Karpon karvahattua ja Hannun ohjelmaa.....

Juuri niin, itse pitää arvailla milloin paketin suurinpiirtein pitäisi olla perillä ja sitten lähteä kyselemään perään.
Viimeisen paketin löysin koska lähettäjä Italiasta antoi lähetyskoodin minulle ja käski seurata pakettia Italian postin "Dovequando" sivuilta.
Siellä oli tekstiä joka päättyi sanaan Finlandia, odottelin muutaman päivän ja pakettia ei vaan kuulunut. Uudestaan Italian postin sivuille ja siellä taas uusi ruutu jossa paikkana Finlandia. Laitoin kyseisen tekstin Google-kääntäjään joka käänsi lauseen, "Pakettia ei ole voitu toimittaa koska vastaanottajaa ei ole tavoitettu". Eipä jakaja edes yrittänyt. Kun Rantasen Reijo jakoi postia, näin ei käynyt.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Maaliskuu 02, 2021, 10:42:01 ap
(https://img.aijaa.com/m/00158/14944414.jpg) (https://aijaa.com/erknqu)

Orimattila on julistautunut itsenäiseksi.  :o
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Maaliskuu 02, 2021, 11:50:56 ap
Ja tehnyt Brexitit
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Hannu Boman - Maaliskuu 02, 2021, 12:17:39 ip
Ja tehnyt Brexitit

ei vaan oriexitin :-)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Maaliskuu 02, 2021, 17:50:57 ip
Sitten sitä joutuu ilmeisesti maksamaan tullimaksut näistä Orimattilan Keisarikunnasta lähetetyistä tavaroista...  >:(
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Anssi Tötterström - Maaliskuu 02, 2021, 20:09:17 ip
(https://img.aijaa.com/m/00158/14944414.jpg) (https://aijaa.com/erknqu)

Orimattila on julistautunut itsenäiseksi.  :o

Samoin kävi mulle Keravalta lähetetyn paketin kanssa. Tässähän on kohta ent. Suomi muuttunut pikkuvaltioiksi.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pertti Rintamaki - Maaliskuu 02, 2021, 22:09:29 ip
Minä joudun kiittelemään ilman hajua...
Posti toi Mustangin navat läntisestä Sastamalasta ihan hurlumhei Hyllykallion ST1-postiin.
Seuraavaan päivään tuli.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Maaliskuu 03, 2021, 08:10:24 ap
Hys hy pojat..kohta kun Kovasinnii kuulee tästä julistautuu hän Orimattilan keisariksi..Pakaan keisari hän jo mahtaa olla?

No jo toki!

Tosin tässä on vähän samat tuntemukset kuin Vartiaisella-haluaa pormestariksi-
mutta Helsinki on liian pieni paikkakunta...

Pakaan suunnalla ei enää ole mulla nautintaoikeuksia-luovuin päälikkyydestä
jo kauan sitten...

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Harri Holopainen - Maaliskuu 03, 2021, 09:08:00 ap
Minnekähän paketit häviää kun tuolla seurannassa näkyy viimeisenä  "Arrived to destination country airport"!
Tulevat muutamassa päivässä Suomeen lentorahtina, mutta sinne jumittuvat! Seurantatunnus alkaa aina "SY...", onko muilla samanlaisia havaintoja?
Jotkin olleet jo puoli vuotta jumissa vai onko keksitty "fake" seuranta jolla huijataan ostajaa?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Maaliskuu 03, 2021, 10:17:46 ap
Ja vielä pahemmaksi tilanne menee kohta kun Sanna päätti, että jatkossa KAIKKI lähetykset, jotka tulee EU-alueen ulkopulolelta pitää tullata.

Tuo lähetystunnuksen vaihto on jo vanha juttu, sitä on harrastettu pitkään. Varmaan Postin IT ei huoli kaikkia tunnuksia tai jotain muuta yhtä tyhmää, mitään järkeähän moisessa ei ole.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Harri Holopainen - Maaliskuu 03, 2021, 13:37:35 ip
Joo, loppuu nettitilaaminen!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Maaliskuu 04, 2021, 10:22:37 ap
Ameriikan ihmemaasta paketti.
Kukaan ei muistanut minulle ilmoittaa, että paketti on noudettavissa...
Katsoin itse netistä ja noudin paketin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Maaliskuu 04, 2021, 10:48:00 ap
Moro

Noi on kyllä v..tumaisia noi jos ei itse kysele pakettia ja se palautetaan takasin lähettäjälle.Itselle ei moista ole sattunut mutta eikö tosiaan yritetä vastaanottajaan saada yhteyttä ellei lähetystä noudeta ajoissa kun mitä tässä on näistä lukenut niin ei edes sitä ensimmäistä saapumisilmoitusta ole vastaanottaja saanut.Luulisi että Posti ohjeistaisi näitä harrastelija toimipisteläisiä että edes yrittäisivät saada vastaanottaja tietoiseksi että paketti odottaa noutamista.On täysin idioottimaista lähettää jonkun tilaama tavara takaisin ellei tilaaja ole edes tietoinen tavaran saapumisesta noudettavaksi.Se tilaaja voi vaikka asua sen noutopisteen yläpuolella muttei tiedä asiasta hölkäsen pöläystä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Maaliskuu 04, 2021, 11:03:28 ap
Tästä syystä kannattaa olla omatoiminen ja tehdä asia postin puolesta.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Maaliskuu 04, 2021, 11:28:31 ap
Omapostiin seuranta numero niin se kertoo koska perillä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Maaliskuu 04, 2021, 12:44:01 ip
Moro

Joo ja omatoimisuuutta kun vielä kehitellään niin voi viedä paketin itse perille,posti ajaa oikein kunnolla ihmisiä omatoimisuuteen kun ei itse pysty itselleen kuuluvia asioita hoitamaan vaikka maksunkin siitä ovat saaneet.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Maaliskuu 04, 2021, 15:59:34 ip
Lähetin 12.1. paketin Valko-Venäjälle (halpaa lystiä muuten, s-koon paketti 44,90 e). Viime viikolla paketin vastaanottaja pisti sähköpostia, että jos voisin postilta kysellä kun seurannan mukaan paketti ei ollut liikkunut pitkään aikaan. Näkyi saapuneen Tampereelle lähetyspäivän iltana ja sen jälkeen ei ollut mitään merkintöjä. Laitoin saman tien postille selvityspyynnön ja siihen on nyt sitten jo viikko odotettu vastausta....
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Arto Ahonkivi - Maaliskuu 04, 2021, 19:21:37 ip
Omapostiin seuranta numero niin se kertoo koska perillä.
Joo, niin oli omapostin seurannassa merkintä että saapunu kohremaahan. Mitään muuta sitten ei ilmotettukaan, kolmen viikon päästä seurantanumero katos. Tais palata takas Kiinaan.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Maaliskuu 04, 2021, 20:47:25 ip
Ameriikan ihmemaasta paketti.
Kukaan ei muistanut minulle ilmoittaa, että paketti on noudettavissa...
Katsoin itse netistä ja noudin paketin.

Sen verran otan takaisin, että tänään oli postilaatikkoon tullut ilmoitus.
Se oli näköjään helpompi laittaa paperipostina kuin sähköpostina tai puhelimen välityksellä esim. tekstiviestinä...

Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Heikki Salmén - Maaliskuu 11, 2021, 08:51:04 ap
Tuli vertailtua, tahtomattani, kahta eri kuljetusfirmaa. Ihan normaali posti ja nouto naapurissa olevasta kaupasta.

Puolasta lähetetty paketti (Autodoc) tuli kahdessa päivässä Tampereelle, sieltä sitten Postnordilla neljä päivää Joensuuhun.

Thaimaasta lähetetty paketti (Pit Replica) viikossa DHL:llä Joensuuhun.

Nyt pitäisi tilata vähän osia USA:sta. Yleensä tulleet noin viikossa, katsotaan...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Maaliskuu 11, 2021, 09:59:18 ap
Onkohan noilla postin toimipisteillä hiukkasen eroa
tuossa toiminnassa-tämän hikikylän- Orimattilan-posti
on aina saanut lahetykset perille? 

Onko jossain muualla hieman
hutoihommia nuo postin käsittelyt ja tiedottamiset?

Tietääkseni kaikki,mitä olen postin kautta pitänytkin saada-
on tullut perille ja melko nopeasti (paitsi se Wishin paketti-jonka
viipyilyyn taisi olla muut syyt).

Samoin kai kaikki lähettämäni on jonnekin perille mennyt?

Mutta tässä Orimattilan  postissa onkin topakka neitonen-ja löytää kyllä
paketin aina-nopeasti.

Kirjeethän menevät laatikkoon...no-eiköhän
ne siellä ole aina olleet-ainakin laskumuotoiset postit.

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Lankinen - Maaliskuu 12, 2021, 08:14:57 ap
Myös kilpailevalle yritykselle moitteita, UPS:n kuski soitti ja kysyi missä olen? Hän on tässä teidän pihassa! Sanoin, että vartin päästä olisin paikalla, niin eihän se kelvannut. Olis kai pitänyt valehdella, että viis minsaa ku ootat, ni tuun... 🙄
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Maaliskuu 12, 2021, 09:17:41 ap
Kuljetusfirma voisi lanseerata hämmästyttävän palvelumuodon-
jospa ne alkaisivat soittaa n. puoli tuntia ennen kuin ovat pihassa-
se ehkä lisäisi kädestä käteen toimituksen helppoutta.

Noille ulkomaan kauppiaille olen aina yrittänyt kertoa,että älkää
laittako ovelle-pakettina...vaan postikonttoriin,koska en yleensä
koskaan ole siinä pihassa kun "Senkkerin" rekka kurvaa portille.

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Lankinen - Maaliskuu 12, 2021, 16:33:12 ip
Hyvinhän tää menee ton UPS:n kanssa! Ennen neljää, kun ei mitään kuulunut, menin kattomaan sähköpostia, niin sieltä löytyi seurantanumerolla ilmoitus: "En taaskaan tavoittanut..." Eikä oo ainakaan mulle soittanut!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Risto Metsämaa - Maaliskuu 15, 2021, 18:12:13 ip
Posti ei pidä kiirettä. Paketti Kiinasta Vantaalle 2 viikkoa ja Vantaalta Helsinkiin 2 kuukautta. Ihan normaali aika nykyään.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Lankinen - Maaliskuu 16, 2021, 16:31:09 ip
UPS onnistui jo NELJÄNNELLÄ yrityksellä tuomaan mulle paketin... Onneks ei nyt ollut sen kummempaa kiirettä, ettei niin harmita, mutta on tuo ihan uskomatonta toimintaa tältä firmalta. Varsinaista asiakaspalvelua!  >:( 
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tapani vakoniemi - Maaliskuu 18, 2021, 16:10:10 ip
Tilasin osia Japanista. Kolmessa päivässä tullut Vantaalle'26.2,  nyt ei vajaaseen kuukauteen ole tapahtunut mitään.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Hermanni Nieminen - Maaliskuu 18, 2021, 16:14:18 ip
Tilasin osia Japanista. Kolmessa päivässä tullut Vantaalle'26.2,  nyt ei vajaaseen kuukauteen ole tapahtunut mitään.

Mulla oli sama, laitoin huolintaan s-postia ja liitteeksi tullin luovutuspäätöksen. Postilla oli tuolloin joku rekisteröintiongelma ja kukaan ei tiedä, mikä paketti pitäs lähteä eteenpäin. Paketti lähti seuraavana päivänä...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Maaliskuu 23, 2021, 17:59:01 ip
UPS, meni semi-OK...
21.3. aamulla paketti saapui Eurooppaan, ja ennuste sanoi, että perillä 22.3. mutta senhän nyt tiesi jo etukäteen utopiaksi
23.3. aamulla paketti saapui Suomeen Vantaalle, ja tullasin itse, todella helppoa ja nopeaa nykyisin, lisäksi paketti vapautui heti jakeluun, ei enää ole "yön yli" pakko-odotusta. Ja kun UPS ei tiedä, että ihmiset saattaa vielä käydä töissäkin päiväsaikaan, niin valitsin toimituksen noutopisteeseen.
23.3. illansuussa paketti saapunut noutopisteeseen, pari tuntia sitten. Mutta eipä ole tullut tekstaria tai mailia että siellä on, ainoastaan seurannassa näkyy. Ja molemmat yhteystiedot niillä on, koska molempia ovat tässä casessa käyttäneet.
24.3. aamulla pitää käydä noutamassa, ja toivoa, että on oikeestikin siellä...

Jep, siellä se paketti oli, ja nyt saatu. Mitään viestiä vaan ei sitten koskaan tullut että noudettavissa. Eikä tarvinnut kuitata, kassa katsoi kyllä ajokorttia, mutat ei piipannut sitä tms, vaan vilautti pelkästään paketin viivakoodia luurille. Eli minnekään ei jää jälkeä siitä, hakiko paketin kuka: vastaanottaja tai kassan tuttu tai joku muu.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Eino Laitinen - Maaliskuu 23, 2021, 18:19:04 ip
UPS:stä huonot kokemukset. Paketti tuli kyllä nopeasti Suomeen. Mutta kun en ollut kotosalla koko perjantai päivää, annoin  UPS:lle valtakirjan jättää paketti kuistille. Perjantaina tuli viesti että paketti toimitettu kuistille klo 15.43. Saavuin kotiin klo 15.55. Pihassa ei ollut  jakeluauton renkaan jälkiä, eikä pakettiakaan kuistilla. Oletettavasti jakeluauton kuskilla kiire viikonlopun viettoon ja heitti paketin roskalavalle tai otti omaan käyttöön? Soitin UPS:lle sanoivat, että asia selvä: valtakirja annettu ja paketti toimitettu. Onneksi ei ollut arvokas lähetys. Opetuksena, että ei kannata antaa jakelijalle valtakirjaa jättää paketti jonnekin.

Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Marko Mauriala 2 - Maaliskuu 23, 2021, 20:06:46 ip
Hain tänään takarenkaan suzukiin postista, tällä kertaa posti kuljetti ongelmitta.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Lankinen - Maaliskuu 24, 2021, 09:02:20 ap
Myös hieno kokemus Postista:
Viime keskiviikkona tein Stormille tilauksen ja paketti tuli torstaina pakettiautomaattiin!
Toki siinä oma osansa on myös Stormin ripeällä toiminnalla, mutta silti...  ;D
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Huhtikuu 13, 2021, 06:42:00 ap
Postin mukaan lähetys ei ollut hukassa. Sen olinpaikkaa ei vain tiedetty.

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/5280908/Posti+kiistaa+hukanneensa+kulttuuriaarteita+Tiedossamme+ei+ole+yhtakaan+tapausta
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Tuomo Mikkola - Huhtikuu 20, 2021, 21:44:55 ip
Tässä hyvälle haiseva kiitos postille ja lähettäjä yritykselle; Eilen klo 21 tilasin osia Vantaalaiselta yritykseltä (Minitron), ilmoitti tänään aamulla 7.50 lähetyksen olevan matkalla. Ajattelin tulevan huomenna, mutta tänään klo 15.13 tuli ilmoitus postilta, että lähetys  noudettavissa lähikaupan lokerosta! Kotimaan paketit ja kirjeet kulkee nopeasti -- ainakin minun kokemuksella.
Englannista kestää kirjattu kirje ja pikakirje 12.... vrk vaikka tulis tullin ohi. Tänään tilasin Hollannista osia, saas nähdä.milloin tulee.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Toukokuu 17, 2021, 11:29:07 ap
DPD eli Postnord:
7.5. otettu Tsekeissä paketti kuljetukseen
11.5. Hollannista välipysähdyksen jälkeen eteenpäin
13.5. Suomessa
17.5. perillä, tai siis ei ihan...
Piti olla Toimitus ovelle, mutta kun toimitusajaksi annetaan 8-16 niin ei oikein onnistu istua koko päivää kotona :o
No, voihan sen vaihtaa noutolokeroon, lähi-Prismassa onkin moisia, myös sekä MH että Postnorden.
Ai ei voikaan, ei ole sellaista vaihtoehtoa valittavissa. Voi valita vain toimituspäivän samoilla lirupäisillä ajoilla, tai nouto.
No, soitetaas kun kerran annetaan semmoinenkin palveluvaihtoehto. Jos vaan joku vastaisi, vaan ei...
Missäs se noutopaikka on? Onneksi melko lähellä duunia, minulle nouto siis onnistuu, mutta sen verran syrjässä, että ei monelle hyvä vaihtoehto.
Nyt on paketti perillä, mutta se asiakaspalvelu: arvosana improbatur. Toimitusnopeus sentään kohtuullinen.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Toukokuu 17, 2021, 14:54:09 ip
Tilaus tehty 10. toukokuuta 2021 klo 22.36
Firma Motorrad-Technik-Maaß
https://www.mopart.de/

Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Kesäkuu 29, 2021, 10:41:24 ap
No nyt kun Postin rattaat ovat jauhaneet jo yli kolme viikkoa reklamaatioitani ilman mitään tulosta, julkaisen ne tänne ennen kuin unohdan.

Paketti 1 piti tulla automaattilokeroon. Ei tullut. Eikä myöskään neljään muuhun sen lähellä olevaan lokeroon. Ihmetyttää, oliko ne ihan kaikki tosiaaan täynnä? Sen sijaan paketti meni kauemmas ison marketin Postiin, ei siis sielläkään lokeroon. Postiin, jossa saa aina jonottaa kauan, liekö siksi, että tekevät saman muillekin? Lisäksi jonotus on ulko-ovien lähellä, eli ohi kulkee iso osa marketin asiakkaista köhimässä ilman maskia. Ei tarvitse mennä Pietariin, riittää kun on Postin asiakas?

Paketti 2 (kirjattu) tuli saapumisimoitus, haettavissa ihan oikein sieltä omasta Postin pisteestä. Vaan kun paketti ei ollutkaan siellä, vaan ihan toisesssa paikassa. Katsoivat seurannasta sen, mutta kun lähettäjän seurantatunnus oli vaihdettu Suomessa, en sitä itse Omapostista osannut katsoa. No siitä sitten ajelemaan ihan muualle hakemaan sitä. Oli muuten kokemus sikäli, että se toinen paikka on ostarissa keskellä melkoisen huonoa aluetta, taisin olla ainoa natiivi suomalainen paikalla.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Kesäkuu 29, 2021, 11:17:04 ap
Vaikka posti kämmää, niin emme me kuluttajatkaan ole aivan syyttömiä.

Täytetään se osoitekortti oikein ja oikeilla tiedoilla.
Ei vie paljoa aikaa, jos varmistaa vastaanottajalta vielä kertaalleen, että onhan nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköposti oikein.
Varmistaa myös, että omat tiedot on oikein ja täytetty sinne osoitekorttikenttään oikealla tavalla.
Esim. email on xxx@xxx.xx ei xxx@xxx,xx
Nykyään on hyvä, että käsin ei voi enää osoitekorttia tehdä, niin ei ole käsialatulkintoja.

Jos lähettää jotain kallista, niin sen voi erikseen vakuuttaa:
Lähetä rahat, arvopaperit, jalometallit, jalokivet ja muut arvoesineet aina Postivakuutettuna lähetyksenä.
Käsittelemme ne erityisessä turvakäsittelyssä. Postivakuutus korvaa aiheutuneen ja toteen näytetyn vahingon enintään vakuutusarvoon saakka.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Kesäkuu 29, 2021, 11:19:38 ap
Mitäköhän mahtaa maksaa tuollaisen "tonnin kiikarin"
vakuuttaminen?

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Tuomo Mikkola - Kesäkuu 30, 2021, 23:13:08 ip
 vakuusarvo 1-5000€  , paino enintään 250g  24€, paino enintään 2kg 35,10€. henkilökohtaisesti luovuttaminen 1,50€.enimmäiskoko pituus+leveys+ paksuus 90cm,suurin pituus 60cm. Putkilon muotoisena pituus+ kaksinkertainen läpimitta 104cm, suurin pituus enintään 90cm. Tarvittaessa helpostisärkyviä lipukkeita postista kuuluu hintaan.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Heinäkuu 02, 2021, 15:06:57 ip
No nyt kun Postin rattaat ovat jauhaneet jo yli kolme viikkoa reklamaatioitani ilman mitään tulosta, julkaisen ne tänne ennen kuin unohdan.

Paketti 1 piti tulla automaattilokeroon. Ei tullut. Eikä myöskään neljään muuhun sen lähellä olevaan lokeroon. Ihmetyttää, oliko ne ihan kaikki tosiaaan täynnä? Sen sijaan paketti meni kauemmas ison marketin Postiin, ei siis sielläkään lokeroon. Postiin, jossa saa aina jonottaa kauan, liekö siksi, että tekevät saman muillekin? Lisäksi jonotus on ulko-ovien lähellä, eli ohi kulkee iso osa marketin asiakkaista köhimässä ilman maskia. Ei tarvitse mennä Pietariin, riittää kun on Postin asiakas?

Paketti 2 (kirjattu) tuli saapumisimoitus, haettavissa ihan oikein sieltä omasta Postin pisteestä. Vaan kun paketti ei ollutkaan siellä, vaan ihan toisesssa paikassa. Katsoivat seurannasta sen, mutta kun lähettäjän seurantatunnus oli vaihdettu Suomessa, en sitä itse Omapostista osannut katsoa. No siitä sitten ajelemaan ihan muualle hakemaan sitä. Oli muuten kokemus sikäli, että se toinen paikka on ostarissa keskellä melkoisen huonoa aluetta, taisin olla ainoa natiivi suomalainen paikalla.

Oho, paketista 2 tulee 20€ korvaus "tapauskohtaisella harkinnalla". Paketista 1 ei, mutta kun ainoa tapa tehdä rekla on vahingonkorvauspyyntö, niin tulihan annettua palaute. Ja siitä hyvä, että ei niitä postimerkkejä joita ei saa käytettyä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Heinäkuu 03, 2021, 05:58:32 ap
Jos ulkomaille olette pakettia "helpostikoodilla"
lähetelleet- niin kuinka kauan on kestänyt ennenkuin se
paketti alkaa näkyä sillä seurantakoodilla,jonka postineiti luo
kun paketin postiin vie?

Likkahan selitti,että se paketti menee seuraavaksi jonnekin pääkaupungin lähetyspisteeseen ja
siellä se sitten sillä helppokoodilla varustellaan osoitelapulla yms.

No on siinä paketissa onneksi myös laittamani osoite. Mutta- kovin on nyt monta päivää
kestänyt ja ei vaan ala näkyä. Joko ne hukaa ne paketit ennen lähtöä? >:(

Ihan omin pikkukäsin se postilikka semmoisen tarran varusti koodilla sekä liimasi laatikon pintaan- vaan jos se kirjoittikin
sen väärin- ja nyt ne ihmettelee sitä lootaa jossain seuraavat kaksi kuukautta
ja nakkaavat roskiin kun kukaan ei ymmärrä sitä koodia-tai joku vie sen kotiinsa ja saa soman rasvaisen motukan takanavan hyllyynsä?

Voi voi-alanko saada liikaa kokemuksia postilaitoksesta minäkin?

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Matti Kivistö - Heinäkuu 03, 2021, 07:34:58 ap
Yleensä se näkyy heti kun on "liipaistu" viivakoodi.
Tuosta lähetysajasta: 8.6. lähetin paketin Seattleen ja se oli perillä 30.6.
Tätä pakettia ei tullut seurattua mutta tuo kuljetusaika on aika normaali.

Niin ja kannattaa tehdä dokumentit itse ja teipata ne kirkkaalla teipillä kokonaan yli, ei ainakaan repeydy matkalla.
On minusta vaivaton tapa kun voi maksaa sen heti koneelta ja tulostaa. Ei tule niitä postineidin virheitä ja tietää ketä syyttää.

Edelleen odotan Texasista 16.4. lähetettyä josta viimeinen tieto löytyy 23.5. = lähtenyt jonnekin Chicagosta.

 
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Heinäkuu 03, 2021, 07:37:19 ap
Tulihan mulle sähköinen kuitti asioinnista-
ja sen myötä tuo seurantakoodi.

Mutta paketin seurannassa ei ole mitään tietoa tai
merkintää  tuosta paketista.

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Matti Kivistö - Heinäkuu 03, 2021, 07:39:38 ap
Markku, tein lisäyksen edelliseen postiin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Heinäkuu 03, 2021, 07:49:12 ap
Juu- laitoin siihen tosiaan itse osoitelapun,jossa vastaanottaja
ja omat tiedot- ja eri lapulle tuon helposti-koodin myös teipaten.

Joten ei kai se kokonaan hukkaan joudu.

Jos se pimu vahingossa kirjoitti sen helposti-koodin siihen
viraliseen tarraan väärin siitä omasta lapustani-on
se kumminkin siinä paketissa,ellei ole pois revitty.

Nolla ja O-kirjainhan saattaa mennä
kyllä helposti väärin.

Mutta eri asia sitten on,onko asia mahdotonta postin virkailijalle
lähetyspisteessä, jos kahdessa numerossa on ristiriitaa... :D

No- käyn kysymässä sieltä paikallispostista ensin-
ja voihan tämä pakettien alv- rumba nyt hieman kiinnostaa postia
enemmän kuin eu-alueelle lähetetty paketti...

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Heinäkuu 03, 2021, 10:38:18 ap
Ihan hyvä linkki.

Tulos: Posti kieltäytyi muodostamasta yhteyttä...

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Heinäkuu 03, 2021, 13:04:21 ip
No löytyihän se lähetys-mutta tarvittiin postin omat
systeemit.

No-hyvä näinkin...  t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Heinäkuu 16, 2021, 10:38:57 ap
Posti pilasi tämänkin...
Tilasin viime perjantaina EU:n alueelta tavaraa ja hain paketin eilen paikalliselta huoltoasemalta...

Mihinkään ei voi enää luottaa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Kalle Korpela - Heinäkuu 23, 2021, 05:09:36 ap
Gls Puolasta Suomeen ja automaattiin kaks päivää. Posti suomen sisällä kuus päivää. Mikä v****u siel oikein maksaa stna >:( >:(
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Heinäkuu 23, 2021, 08:02:57 ap
Moro


Kölnistä pe 16.7. takkipaketti alkumatkasta DHL:llä ja loppu postilla 22.7. perille,hyvä suoritus kun välissä on vkl.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Heinäkuu 28, 2021, 10:25:14 ap
Moro

Postin pärjäämisestä ei ole nyt toviin valitettu,luulisi että nämä Torin välityksellä tehdyt kaupat ja Postissa lähettäminen nyt jotain vaikuttaisi Postin tulokseen kun näitä konttoreitakaan ei ole riesana enään vaan hommat on annettu kauppojen ym. hoidettavaksi.

Posti olisi voinut pysyä lestissään eikä alkaa tehdä harharetkiä    https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/11/25/postin-hukatut-miljoonat-kasikirjoitus     niin voisi täälläkin asiat olla paremmalla mallilla.
Taitaa voitot kaupasta olla kiven alla      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006627251.html     ,kommentit näissä artikkeleissa sitä parasta luettavaa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tapani vakoniemi - Heinäkuu 28, 2021, 13:26:17 ip
Eilen vaimolle tekstiviesti että paketti on toimitettu lähimpään automaattiin, Oulun hiukkavaaraan, meiltä on sinne matkaa yli 300 kilometriä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Heinäkuu 28, 2021, 20:40:28 ip
Ei pääse oikein kehumaan tuota oma posti sovellusta, laskujen osalta. Osa laskuista tulee perille jälkijunassa ja osa ilmestyy sinne jo pari kuukautta ennen eräpäivää. On tullu maksettua muutama lasku kahteen kertaan kun ne samat laskut on myös e-laskuna pankin sivuilla. Eritoten jos samasta paikasta tulee melko säännöllisesti laskuja.
 Vähän turhan sekava järjestelmä tämmöselle ihmiselle joka maksaa laskunsa eräpäivänä tai paria päivää ennen sitä eräpäivää. Välillä tuntuu että kaipais edelleen ihan pelkkiä paperilaskuja, sekaannusten välttämiseksi.
 Sakemanni toimitti renkaat alle viikossa tilauspäivästä, vaikka väliin sattui viikonloppu. Viime keskiviikkona rengastilaus nettiin, ja eilen tiistaina ne oli jo noudettavissa, paikallisesta postin noutopaikasta.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Heinäkuu 28, 2021, 20:45:12 ip
On tullu maksettua muutama lasku kahteen kertaan kun ne samat laskut on myös e-laskuna pankin sivuilla.

Aikoinaan pohdittiin tuota asiaa, kun asiakas oli maksanut 38 000€ maksaneen auton kahteen kertaan...
Eikä ollut huomannut sitä, kuin vasta autoliikkeen yhteydenoton jälkeen... :)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Heinäkuu 28, 2021, 21:40:23 ip
Juu, hieno sovellus...
Lataan sieltä laskun ja mailaan sen itselleni että voin maksaa verkkopankissa. Helpompaa niin ja saa sen laskun arkistoon.
Ja ainakin ennen Omapostin kautta maksu meni heti eikä eräpäivänä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Osmo Leikko - Heinäkuu 28, 2021, 23:36:50 ip
Juu, hieno sovellus...
Lataan sieltä laskun ja mailaan sen itselleni että voin maksaa verkkopankissa. Helpompaa niin ja saa sen laskun arkistoon.
Ja ainakin ennen Omapostin kautta maksu meni heti eikä eräpäivänä.

Juuri näin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Elokuu 27, 2021, 09:26:52 ap
"Lähetyksen vastaanottajaa on tavoiteltu sähköpostitse"

Höpö höpö, ei ole. Miksi pitää aina pauhaa jaskaa kun siitä jää kiinni?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Elokuu 27, 2021, 09:33:41 ap
"Lähetyksen vastaanottajaa on tavoiteltu sähköpostitse"

Höpö höpö, ei ole. Miksi pitää aina pauhaa jaskaa kun siitä jää kiinni?


Kävipä joskus niinkin että sähköpostiosoite oli kopioitu väärin. Lähettäjä oli kirjoittanut j-kirjaimen vähän lyhyeksi, ja itelljooni oli sen lukenut i:ksi. Sillä osoitteella oli minua sitten tavoiteltu mutta tavoittamatta jäi. Joku automaattisysteemi noita posteja lähettelee ja ne tulee kyllä perille jos osoite on oikein. Ei oo postihenkilön laiskuutta tai osaamattomuutta, vallankaan niiden asiamiestiskin takana työskentelevien kaupantätien.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Elokuu 27, 2021, 09:50:13 ap
Enää tuo ei ole mahdollista, koska kaikki tehdään sähköisesti.
Ei ole enää käsin kirjoitettavia pakettikortteja.
Toki, jos sähköpostiosoite kirjoitetaan väärin siihen kenttään, niin se tuskin on postin vika.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Elokuu 27, 2021, 10:08:13 ap
Täytyy kyllä kehua tuota Orimattilan K-kaupan postipistettä.

Ei niin mitään vaikeutta ole ollut koskaan. Jopa nuo ulkomailta tulevat paketit-
jotka joskus ovat aika persoonallisesti osoitteen suhteen laitettu matkaan-
aina ovat perille löytäneet.

Suurin vaiva on tullut siitä,kun lähettäjä höyliyttään on laittanut
ovelle-toimituksena. No kuka peeveli siellä ovella joutaa päivystämään,kun ei
edes tiedä,että niin on lähetetty-ja vaikka tietäisi- ei tiedä sitä
päivää eikä edes kellonaikaa...

Niitä saa sitten jostain itse hakea sieltä tai tuolta-joka hyvä tapa toki onkin,
koska silloin saa ihan itse päättää,milloin se touhu tapahtuu.

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Elokuu 27, 2021, 10:11:04 ap
Enää tuo ei ole mahdollista, koska kaikki tehdään sähköisesti.
Ei ole enää käsin kirjoitettavia pakettikortteja.
Toki, jos sähköpostiosoite kirjoitetaan väärin siihen kenttään, niin se tuskin on postin vika.

”Enää”, no, tuosta on jotain kolme viikkoa. Smartpostiin voi laittaa myös tiskiltä, ja pakettiin käsin kirjoitetuin tiedoin. Luulisin. Tokihan j ja i ovat aika lähellä näppäimistössä ja joillain fonteilla (ja silmillä) aika saman näköisetkin. Saneltuinakin helposti menevät sekaisin.

En tiijä, mutta kun seurannasta näin että paketti on joulukalenterissa kaupan eteisessä odottamassa, eikä avauskoodia ollut tullut puhelimeen eikä spostiin, niin soitinpa sitten asiakaspalveluun, sitä kautta homma hoitui. Pakettikuski, kun poikkesi seuraavan kerran paikalla, otti paketin lokerosta ja vei sen tiskille josta sen sitten nimellä&henkkarilla sain lunastettua.

Joskus kannattaa ihan vaan soittaa palvelunumeroon ja ystävällisesti selvittää asiaa lähtien siitä näkökulmasta että miten tämä saadaan ratkaistua eikä siitä että kenen syy on että elämä on hankalaa. Pätee aika moneen asiaan. Turha siitä on sille palvelukeskuksen pienipalkkaiselle puhelin-ihmisellekään kiukutella.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Elokuu 27, 2021, 10:28:45 ap
Mie lähetin kesällä piiiiitkästä aikaa paketin.
Ajattelin, että käyn monitoimikaupasta (R-Kioski) hakemass apari pakettikorttia.

Siellä myyjä katsoi minua, että mitä tuo selittää.
Sitten miule kerrottiin, että ei ole pakettikortteja, kun homma tehdään nykyään sähköisesti.

Kysyin, mites mie sen teen, jos ei olisi tietokoetta ja älypuhelinta, että kirjastoonko pitäisi mennä.
Niin kuulemma pitäis...
Joten vaihtoehtoja on, mutta kerrotaanko kaikki vaihtoehdot kaikille...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Mika Komulainen - Elokuu 28, 2021, 10:26:09 ap
Viimeksi lähetin paketin noin kuukausi sitten. Tussilla nimi ja osoite pakettiin ja meni perille.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Syyskuu 06, 2021, 16:13:40 ip
Kyllä posti palvelee!  Kun Juuso ja Veeti ja se uus pikkulikka saivat mielihalun omenoitten perrään, niin jo vain posti nopeasti ne perille toimitti!  Koko lavallisen ja vielä ihan ilman maksutta!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Syyskuu 06, 2021, 17:14:41 ip
Piti poistaa oikein tuo viesti kun lämmöt jo laskivat- mutta kylläpä veetutti lujasti
päivällä. Teen whiskytotin-ja ihan justiinsa teenkin.

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Lankinen - Syyskuu 13, 2021, 21:36:04 ip
Kiva, kun on toi postin seurantakoodi. Mukava kattella, kuin mun viikko sitten lähettämä paketti on tiistaista asti ollut Pirkkalassa, kuljetuksessa! Sieltä ei varmaan oo löytynyt tienviittaa "Akaa" ja kuskiraukka ajaa taloo ympäri-ympäri... :-(
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Syyskuu 22, 2021, 12:15:00 ip
Pakettien hintoja nostettu eurolla.

https://www.posti.fi/fi/henkiloille/paketit-ja-seuranta/laheta-paketti
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Lankinen - Syyskuu 28, 2021, 17:39:26 ip
Kiva, kun on toi postin seurantakoodi. Mukava kattella, kuin mun viikko sitten lähettämä paketti on tiistaista asti ollut Pirkkalassa, kuljetuksessa! Sieltä ei varmaan oo löytynyt tienviittaa "Akaa" ja kuskiraukka ajaa taloo ympäri-ympäri... :-(

Laitoinpa Postille taas selvityspyynnön perään tiedustelun, paketti edelleen vaan matkustaa. Sain tänään vastauksen, että ovat soittaneet vastaanottajalle 18.9. ja paketti oli mennyt perille. Seurannan mukaan siis matkalla edelleen. Eikä mulle viitsinyt kukaan ilmoittaa, vaikka minä olen se maksava asiakas ja selvityspyynnönkin lähetin...

Nyt täytyis saada taas jotain myytyä, että saisin Postin lähettämän hyvityksen hyödynnettyä...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Syyskuu 28, 2021, 18:19:57 ip
Kyllä posti hyvittää ja huolehtii asiakkaistaan, oottele vaan.  Meijän rouva otti sinne johonkin asiakaspalveluun yhteyttä, kun sellanen plussamerkillä seurattu kirje ei osannu perille.  Ni jo vain tuli hyvitys postilta, sai kirjekuoressa perille toimitettuna tilalle uuden plussa merkin!  Siis yhden...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Syyskuu 28, 2021, 18:32:02 ip
Kyllä posti hyvittää ja huolehtii asiakkaistaan, oottele vaan.  Meijän rouva otti sinne johonkin asiakaspalveluun yhteyttä, kun sellanen plussamerkillä seurattu kirje ei osannu perille.  Ni jo vain tuli hyvitys postilta, sai kirjekuoressa perille toimitettuna tilalle uuden plussa merkin!  Siis yhden...
Ja jos onnistui ottamaan yhteyttä puhelimella, niin se puhelu maksoi enemmän kuin korvauksena saatu merkki...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Heikki Salmén - Syyskuu 28, 2021, 21:21:38 ip
Tein taas pienen testin. Tilasin kaksi viikkoa sitten mopon osia Thaimaasta ja Puolasta, samana päivänä.

Thaimaan paketti, DHL Xpress, tuli viime viikon keskiviikkona pakettiautomattiin. Puolan paketti, DHL + posti, tuli eilen. Eihän tässä muuten mitään, mutta lähetyskulut molemmissa sunnilleen sama, noin kympin. Puolan paketti matkusti Tampereelta? Joensuuhun viikon. Ei oikein sympatia kotimaista toimijaa kohtaan enää riitä.

Tai onhan toinen kotimainen toimija, joka on nopea ja kohtuuhintainen. Matkahuolto.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Syyskuu 29, 2021, 09:20:16 ap
Tein taas pienen testin. Tilasin kaksi viikkoa sitten mopon osia Thaimaasta ja Puolasta, samana päivänä.

Thaimaan paketti, DHL Xpress, tuli viime viikon keskiviikkona pakettiautomattiin. Puolan paketti, DHL + posti, tuli eilen. Eihän tässä muuten mitään, mutta lähetyskulut molemmissa sunnilleen sama, noin kympin. Puolan paketti matkusti Tampereelta? Joensuuhun viikon. Ei oikein sympatia kotimaista toimijaa kohtaan enää riitä.

Tai onhan toinen kotimainen toimija, joka on nopea ja kohtuuhintainen. Matkahuolto.

Ääni Matkahuollolle. Ainakin omissa tilauksissa ollut ällistyttävän nopea.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Ari Nousiainen - Syyskuu 29, 2021, 10:33:38 ap
Ostin Tampereelta Abloy osia. Postitettu maanantaina iltapäivällä, Vantaalla Postin automaatissa tiistaina 18.30.
Hyvin toimi.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Syyskuu 29, 2021, 11:31:46 ap
Ei taida olla vallan tavatonta että tullattavat/selvitettävät lähetykset viipyvät matkalla tullista vastaanottajalle. Tuo aiemmin mainitsemani levysoittimen äänivarsi esimerkiksi vietti pari viikkoa matkalla tullista meille, muuan toinen osa reilun viikon. Jotain logistista sähellystä varmaan näiden kahden toimijan välillä.

Kotimaan sisäiset tulevat oman kokemuksen perusteella tosi nopsaan, paitsi jos hukkuvat niin sitten onkin pitkissä kantimissa. Samoin EU-alueelta tulee nopeasti, vallankin jos on kotiin toimitus DHLlän tai UPSin kautta. Ja sattuu olemaan kotosalla kun käyvät kolistelemassa ovella.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Syyskuu 29, 2021, 12:25:24 ip
Mulle on syntynyt sellainen mutu-tuntuma, että postin prosessit on hyvin pitkälle automatisoitu. Jos kaikki menee putkeen niin automaatio hoitaa homman nopeasti ja tehokkaasti. Mutta sitten kun ei menekään vaan ihmisen pitää tarttua toimeen niin jonot on pitkät ja langanpäät hukassa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Syyskuu 29, 2021, 14:26:09 ip
Ratiossa sanovat, että posti odottelee pakettimäärän nousevan n. 2 000 000 pakettiin viikossa.
Jos onnistumisprosentti olisi 99, niin siitä voi laskea monta pakettia seikkailee jossain väliulottuvuudessa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Syyskuu 29, 2021, 14:34:41 ip
KAKSIKYMMENTÄ TUHATTA per viikko  :o :o :o
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Timo Kuosmanen - Syyskuu 29, 2021, 16:17:37 ip
Kyllä on nopeeta nykyaikana. Tilasin maanantaina Italiasta Brembon jarruosia Guzziin. Vartti sitten oli DHL pihassa paketin kanssa. No huh huh
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Osmo Leikko - Syyskuu 29, 2021, 17:18:10 ip
Mulla pakettiennätys on Italiasta 22 tuntia kotiovelle.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Ossi Viita-aho - Syyskuu 29, 2021, 17:52:13 ip
Toissapäivänä lähti paketti Virosta ja oli noudettavissa tänään 16:00. Kyllä vain on nopeaa toimintaa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Tatu Keränen - Lokakuu 04, 2021, 19:10:45 ip
Sakasan Ebaysta ostin osan sunnuntai iltana ja 5pvää myöhemmin perjantaina, paketti oli noudettavista täällä Oulussa lähipostista. Hyvin näkyy posti kulkevan.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Lokakuu 05, 2021, 12:09:44 ip
Nyt eletään jänniä hetkiä...
Tilasin suomalaisesta verrkokaupasta viikonloppuna tuotteen. Oli sunnuntaina valmis siihen, että Kusti polkee eteenpäin.
Saapumisajaksi arvioitiin mukavan nopea tiistai eli tänään, kunnes tänään arvio muuttui huomiselle.
Eilisen 22:59 LAJITELTU-leimasta viimeiset 6,4 kilometriä noutopaikkaan kestää siis noin 1,5 vuorokautta uudella arviolla. Aiemmat noin 160 km sujuikin leimojen mukaan alle kuudessa tunnissa.
Saapa nähdä, minne paketti saapuu ja koska, minä en enää usko ennen kuin näen.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Lokakuu 05, 2021, 15:58:19 ip
Nyt eletään jänniä hetkiä...
Tilasin suomalaisesta verrkokaupasta viikonloppuna tuotteen. Oli sunnuntaina valmis siihen, että Kusti polkee eteenpäin.
Saapumisajaksi arvioitiin mukavan nopea tiistai eli tänään, kunnes tänään arvio muuttui huomiselle.
Eilisen 22:59 LAJITELTU-leimasta viimeiset 6,4 kilometriä noutopaikkaan kestää siis noin 1,5 vuorokautta uudella arviolla. Aiemmat noin 160 km sujuikin leimojen mukaan alle kuudessa tunnissa.
Saapa nähdä, minne paketti saapuu ja koska, minä en enää usko ennen kuin näen.

Jaahas, saivat kuitenkin toimitettua tänään.
Mutta ei siihen pyytämääni automaattiin, ei seuraavaksi lähimpään, ei sitäkään seuraavaan, eikä seuraavaan.
Vaan siihen pannahisen ruuhkaiseen Citymarketin tiskipisteeseen. Eikä missään nimessä omaan postin pisteeseen jos nuo NELJÄ lähempää automaattia oli NIIN täynnä taas kerran!
No, mitäpä muuta ihminen haluaisikaan illalla tehdä kuin jonottaa?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Lokakuu 12, 2021, 21:39:33 ip
Helposti unohtuu kehumiset, jos joku toimii.  Postista ei miulla oo kovin paljoa kokemuksia viime ajoilta.  Yks paketti tuli pari viikkoa sitten, toimituspäivä perjantai.  Meille ei kirjepostia jaeta tiistaina eikä perjantaina.  Perjantaina aamulla vähä kahdeksan jälkeen soi ovikello; muija noppeempana könys ovelle ko oltii vielä unten mailla.  Eläkeläiset nääs.  Siellä oli postinjakaja sen paketin kanssa.  Seuraavalla viikolla normaalin postin mukana tuli rouvalle joku kirja tai sellanen, minkä paketti ei kuitenkaan mahtunu postilaatikon syöttöreijästä läpi.  Ja meillä talo pimiänä taas ja verhot eessä.  Postinjakaja oli huomaavainen, ja jätti sen paketin kuistille sen enempiä kolistelematta.
Viime viikon torstaina lähetin Mikkelistä kaupungin pääpostipisteestä eli K-Marketista yhen miulle ylimääräsen - tuli uuden kameran kylkiäisenä - objektiivin ostajalle Oittiin.  Lauantaina tuli ostajalta tekstari, että perille tuli ja toimii, kiitos kaupoista!  Eilen lähetin paketin sieltä samasta K-Marketista Nikkaselle, siinä oli sellasia kawakauppaan kuuluneita tavaroita, mitkä mie olin unohtanu antaa torstaina mukkaa ko Eero haki sen pyörän täältä.  Nyt näky Eerolta tiedote tuolla toisessa ketjussa, että ainakii ilmotus hänelle jo tuli, että paketti noudettavissa Tussukylästä.  Ei oo miulla nyt tarvetta postia moittia, päinvastoin kiittää pittää!
Kunnia sille kelle kunnia kuuluu!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Lokakuu 13, 2021, 12:17:35 ip
 Juupa. Jaakkiman paketti tuli vuorokaudessa, -ihan ehjänä- ja moitteetta. Tänään tuon hain ja jo pakettia availin ku lapsi jouluna.  :)
 Tikkarihan sieltä puuttu, mutta se tiedettiin, mutta pitää sellainen vielä hankkia. Vara-avain.

 Kiitokset Jaakolle ja kiitokset Postille. Molemmat toimi hyvin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Lokakuu 13, 2021, 12:46:56 ip
Joo, se vara-avain on laitettu liia hyvvää paikkaa; ei löytynt vaik kissoi koirii kans etittii.  Mut niiko jo Eerolle toisaal mainitsin, ei se ettimine mitekää hukkaa mänt, löyty monta sellasta asiaa ja vehjestä, mitä ois joskus tarvint eikä sillo löytynt mistää...

Jaakko
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Lokakuu 13, 2021, 12:54:11 ip
Vara-avain pitää laittaa ovimaton alle- silloin
sen löytää helposti kaikki! ;)

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Lokakuu 13, 2021, 13:46:23 ip
Mihin sitä avainta tarvii?
Ovi jätetään lukitsematta ja harjanvarsi nojaamaan oveen.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Lokakuu 13, 2021, 14:12:55 ip
 Kävishän se muuten, mutta kun se harjakin on kadoksissa.    :(
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Lokakuu 13, 2021, 14:32:27 ip
Kuten aikaisenmin kerroin en enään ikinä käytä postin palveluita, kun piti tilata uusi kaapelimodeeni sanoin että lähikaupan postiin mutta ei se tuli samaan ostoshelvettiin jossa olisi ollut elisan liike josta haku olisi ollut helpompaa. Siis painotin että olen lähes jalaton mies mutta ei, no paketin haku oli tuskaa koska se maksoi ja henkilöllisyys piti todistaa. Tee siinä sitten valtakirjaa vaimolle, lisäksi elisa kusi mun muroihin kun vika olikin mun kaapeli pistoksessa. Kuulemma vanha boxi (2V) turhaa vaivaan ja rahan menoa. Ei posti huomioi että joku ei pysty pakettia hakemaan vaikka asiaa oli painoitettu. Jos jotain tilaan niin kotia toimitus tai matkahuolto, Vaasasta Tampereelle kestää yhtä kauan kuin kiinan paketti, ei hyvä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Lokakuu 18, 2021, 10:16:33 ap
No nyt yllätti posetiivisesti.
160 km matka taittui yön yli: perjantaina iltapäivällä lajiteltu paketti oli lauantaina iltapäivällä noudettavissa.
Ja otin nyt omaan K-postipisteeseen. Pitää kokeilla toinenkin kerta, onko se tie nopeuteen.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Lokakuu 18, 2021, 23:11:34 ip
Luonnos postilain muutoksista lähti lausuntokierrokselle liikenne- ja viestintäministeriöstä.
Hallitus ehdottaa luonnoksessa siirtymistä kolmipäiväiseen postinjakeluun ja -keräilyyn.
Nykyisessä postilaissa postin yleispalveluun kuuluu viisipäiväinen jakelu ja keräily.
Kolmipäiväistä jakelua ja keräilyä ehdotettiin jo aiemmin valtiosihteerityöryhmän loppuraportissa.
Samalla hallitus haluaa turvata sanomalehtien jakelun haja-asutusalueilla viitenä päivänä viikossa.
Luonnoksessa ehdotetaan määräaikaista valtionavustusta turvaamaan sanomalehtien jakelu viitenä päivänä viikossa niille alueille, joilla ei se ei ole taloudellisesti kannattavaa ja joilla ei ole nykyisellään varhaisjakelua viitenä päivänä viikossa.

https://yle.fi/uutiset/3-12149857 (https://yle.fi/uutiset/3-12149857)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Marraskuu 02, 2021, 15:24:44 ip
Huijausviestiksi olisin ottanut, mutta kun on Omapostissa...
"Lähettäjä Valitut palat
Kohdepostinumero 28450, ULVILA, FI"
Ei muuta, mutta en ole ollut VP asiakas varmaan 40 vuoteen, ja tuo Ulvila on 140 km päässä. Tosin eihän se taida olla mikään erikoinen noutomatka ;D
Jännityksellä odotan jatkoa tälle!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Marraskuu 03, 2021, 15:00:30 ip
 Hyvää ja huonoa.
 Tein eilen 2 pakettia. Toiseen prätkän rengas ja toiseen kirja.
 Kirja lähti Hämeenlinnaan systerille ja rengas Iisalmeen tulevalle huippucrossarille.
 Kirjalle kirjan kokoinen laatikko ja vaati 4 kpl 1-luokan merkkejä, eli 7,40e laatikkoon asti.
 Rengas sitten 9,9oe postiin noudettavaksi. Ehkä noissa hinnoitteluissa pieni epäsuhta... ?

 Renkaan vein postiin eilen klo 11.41 tarkka reikäleipä. Postin seurannan mukaan kaikki ajat.
 Vantaalla lajittelussa 18.11.
 Iisalamessa mäläkytetty viesti vastaanottajalle 9.25 ja noutaja kuitannut haetuksi 13.11.
 25,5 h lähdöstä maaliin.  Ei paha mun mielestä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Marraskuu 03, 2021, 15:09:58 ip
Huijausviestiksi olisin ottanut, mutta kun on Omapostissa...
"Lähettäjä Valitut palat
Kohdepostinumero 28450, ULVILA, FI"
Ei muuta, mutta en ole ollut VP asiakas varmaan 40 vuoteen, ja tuo Ulvila on 140 km päässä. Tosin eihän se taida olla mikään erikoinen noutomatka ;D
Jännityksellä odotan jatkoa tälle!

Tässä on varmaan tullut virhe puhelinnumeroon jonkun muun paketissa.

Lainaus
Kirjalle kirjan kokoinen laatikko ja vaati 4 kpl 1-luokan merkkejä, eli 7,40e laatikkoon asti.
 Rengas sitten 9,9oe postiin noudettavaksi. Ehkä noissa hinnoitteluissa pieni epäsuhta... ?

Alle 3 cm paksut lähetykset kannattaa lähettää kirjeenä, jos paino jää alle neljänneskilon (0-50 g 1,85 e, 50-250 g 3,70 e). Sitä painavemmat xxs-pakettina, joka jaetaan postilaatikkoon ja on seuranta koodi, hinta 5,90 e.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Marraskuu 03, 2021, 17:09:17 ip
Huijausviestiksi olisin ottanut, mutta kun on Omapostissa...
"Lähettäjä Valitut palat
Kohdepostinumero 28450, ULVILA, FI"
Ei muuta, mutta en ole ollut VP asiakas varmaan 40 vuoteen, ja tuo Ulvila on 140 km päässä. Tosin eihän se taida olla mikään erikoinen noutomatka ;D
Jännityksellä odotan jatkoa tälle!
Tässä on varmaan tullut virhe puhelinnumeroon jonkun muun paketissa.

Suattaapi olla, mutta enpä lähde soittamaan "Puhelin: 0203 31500 arkisin klo 8–18. Puhelun hinta 8,4 snt/min" lähettäjälle jos on tyypillinen kuuntele kallista pimputusmusaa vartti kun on niiiin ruuhkaista. Ehkä laitan mailia, josko lukevat moista.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Lankinen - Marraskuu 03, 2021, 18:30:00 ip
Mukava käytännön pila sekin on, että Posti ilmoittaa saapuvan paketin seurantanumeron ja kertoo paketin odottavan tullausta. Eikä tuolla postin seurantanumerolla ole mitään yhtymäkohtaa saapuvan paketin tietoihin! :-O
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Marraskuu 04, 2021, 18:11:16 ip
Valittujen Palojen paketti meni Ulvilaan, eli Omapostin ohjaus haluamaani paikkaan tuli todistettua toimimattomaksi.

Mutta nyt tuli kummajainen maanantaina lähettämästäni XXS-paketista: se oli merkitty eilen aamulla "Luovutettu vastaanottajalle" Porvoossa, mutta iltapäivällä se onkin sitten "Lähetys rekisteröity" ja Turussa, samalla "Toimitus myöhästynyt"! Pitää varmaan kysyä, onko se luovutettu vai ei, joka tapauksessa on taas outoa sekoilua.
Tämä selvisi kun otin yhteyttä vastaanottajaan, siellä se on Porvoossa hänen pöydällään.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Lankinen - Marraskuu 05, 2021, 09:56:40 ap
Ja nyt sitten yrittävät periä sitä 2,90 palvelumaksua sellaisestakin tuotteesta, josta on jo tullit ja verot maksettu lähtöpäässä!
Semmoista palvelua...


Mutta niin on vaan Tullillakin: Vaativat "määrämuotoista asiakirjaa" EU:n ulkopuolelta tulevan tuotteen tiedoista ja erikseen vielä joka tuoterivistä omansa. Vaikka omassa ohjeessaan sanotaan, että toistaiseksi riittää myös kaupallinen asiakirja!


On se hienoa, että vieläkin riittää todellisia Valtion virkamiehiä, jotka ovat noin hyvin sisäistäneet oman toimenkuvansa. Että tarkoitus on vain mahdollisimman paljon hankaloittaa kansalaisten elämää!  :police:
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Lankinen - Marraskuu 08, 2021, 16:23:56 ip
Heh... Kun puhelinkeskustelun myötä meni Postillekin jakeluun, etteivät voi periä käsittelymaksua sellaisesta käsittelystä, jota eivät tee, niin pakettiin oli vielä kuitenkin pitänyt laittaa tarra, jossa kysytään, olenko maksanut käsittelymaksun!  ;D
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Marraskuu 10, 2021, 08:14:21 ap
Eilen taas posti toimitti saksanterveiset
ilman ongelmaa- niin tuli ostos kouraan että
napsahti. Ja nopeasti-vaikka pikkupaketti oli
suuren osaa matkastaan DHL:n hoteissa. Tai ehkä juuri siksi?

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Marraskuu 25, 2021, 09:38:32 ap
No nyt yllätti posetiivisesti.
160 km matka taittui yön yli: perjantaina iltapäivällä lajiteltu paketti oli lauantaina iltapäivällä noudettavissa.
Ja otin nyt omaan K-postipisteeseen. Pitää kokeilla toinenkin kerta, onko se tie nopeuteen.

Maanantaina iltapäivällä lähetetyt paketit (Tre ja Vantaa) oli kumpikin eilen keskiviikkona iltapäivällä perillä tuolla K-postipisteessä tiskiltä noudettavina.
Nyt loppui minulta pakettiaautomaattien käyttö, kun niiden kanssa tulee hitaammin & minne sattuu. Perinteinen tiskinouto toimii!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Marraskuu 25, 2021, 09:51:34 ap
Juuri noin on asia- kun ne paketit pääsääntöisesti
pitää jostain kumminkin hakea- ja saa samalla rupatella pikkuhetken
mukavia postiladyn kanssa.

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Marraskuu 25, 2021, 10:15:58 ap
Oliskin edes lady, yleensä nuoria kolleja täällä... No yksi lauantai tässä syksyllä oli se poikkeus: mukava postilady, joka kehui kaiken lisäksi mun rotsia :)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Koivu - Joulukuu 02, 2021, 12:19:36 ip
Tilasin Lanciaan vanteet Liettualaiselta purkaamolta, olivat laittaneet GLS:llä tulemaan. Yksi vanne tuli Postin avustuksella viime perjantaina paikalliseen CityMarkettiin, ja loput kolme sitten maanantaina Schenkerin tuomana kotiportaille. Mitähän lie tuossa tapahtunut, sitä Schenkerin mieskin ihmetteli. Mutta Posti oli nopeampi
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Lankinen - Joulukuu 15, 2021, 10:27:59 ap
No, pieniä juttuja, mutta pysyyhän Posti mielessä.
Jostain syystä Postissa ei osattu lukea lähettäjän nimeä paketin päältä, joten ilmoittivat, että on tulossa paketti tuntemattomalta lähettäjältä.
Ja Postin oma osoitelappu oli sitten liimattu just Louisin "Achtung!"-ilmoituksen päälle!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 23, 2021, 09:45:40 ap
Tuossa syystalvella alkoi ihmettely, että koskas tuo posti oikein tulee kotiin, rivari kaupungissa.
Ennen se on tullut siinä 11-12 aikaan, ja autolla jaettu.
No nyt sitten ihmeteltiin, kun vaimo töistä tullessaan 15 jälkeen ottaa laatikosta jotain, ja minä sitten tuntia myöhemmin kanssa jotain.
Vaati jokusen aikaa seurantaa, että paljastui miten nyt noin. Ekana tulee joskus ennen iltapäivää muiden kuin Postin jakamat. Sitten noin 16 aikaan tulee Postin postit.
Mutta eilen illalla kun tulin 19 aikaan tallilta (pyörän nysväämistä talviseisonnan aikana) niin näin Kustin töissä, eikä ollut autolla, vaan jollain fillarikärryllä liikkeellä.
Ei ollut tullut vielä tuohonkaan aikaan meille ne Postin postit, mutta kun aamulla katsoin, niin lootassa oli postit. Eli myöhään oli jakelu käynnissä!
Se, mikä tässä eniten ihmetyttää, on että miksi ei ole tiedotettu siitä, että jakelu muuttuu iltaan, jolloin kurkatkaapas laatikko illalla/aamulla jos odotatte jotain, töistä tullessa Kusti onkin nykyisin vasta polkemassa. Joku saattaa oikeesti odottaa lähetystä, ja etenkin noudettavat olisi ihan kiva noutaa työmatkalla.
Ei tuo viive iltaan ole meille hirmuisen iso asia, kun osaa kurkata laatikkoon, mutta jollei tiedä, niin saa Postin postit päivän myöhässä. Saati sitten, että olisi ihan fiksua kertoa postin saajillekin asiasta!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Joulukuu 23, 2021, 10:12:37 ap
Kannattaa kaikkien muuttaa maalle!  Meillä tekkee tiukkaa ehtiä sanomalehet pois lootasta, enneko posti puskee sinne lissää tuomisia.  No ei se tietysti ihan joka arkipäivä meillä käy, mutta sillo ko käyp, käyp ajoissa.  Kolmena päivänä viikossa käyp säännöllisesti, ja lisäks sillo tällö käyp perjantaina erikseen tuomassa kuivalehen ja vaimolle seniorihoputtajalehen, millo ne ei oo torstain jakeluun ehtineet.  Kuivalehtee ei tännää tullu, nyt jänskättää, käyvätkö jouluaattona erikseen tuomassa, että saap joulupyhinä kaikki ristikot ja piilosanat valmiiks ja lähetettyy netissä...

jaakkovaakko
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Joulukuu 23, 2021, 10:30:19 ap
Tuo tyhjennysongelma kyllä ratkeaa ajanoloon kun koijarit
huomaavat,että tuollahan on lootat läpi yön täynnä postia- joukossa varmaan
sellaistakin,joka niille luikureillekin kelpaa...

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Joulukuu 23, 2021, 12:10:30 ip
Meidän kaupunginosassa jakavat postia ma,ke,to,pe ennen puoltapäivää.

Keskimäärin kerran viikossa laatikolla joku käy postit noutamassa.

Eihän siellä juurikaan sitä postia ole, aikakausilehtiä lukuunottamatta.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Tammikuu 18, 2022, 16:26:00 ip
Ei posti mutta Postnord
Kun se edes kerran saisi homman onnistumaan ykkösellä....

Paketti tulossa Saksasta. Toimitus perjantaina 14.1 ennen klo 18.
Vähän ennen kuutta status vaihtuu: "Päivän loppuun mennessä"
No. Eipä näy eikä kuulu. Joskus yöllä status onkin vaihtunut: "Myöhässä. Toimitus Ma 17.1 ennen klo 18".  Ja kas,  paketti onkin Ruotsissa.

Maanataina päivällä: "Paketti on ajoneuvossa toimitusta varten. Toimitus ennen klo18"
Viiden aikaan näen ikkunasta kuinka Postnordin auto ajaa talon ohi ja tulee muutaman minuutin päästä takaisin jatkaen matkaa kylille päin.
Hetken päästä status vaihtuu: "Paikallisessa toimipaikassa. Toimitusta ei yritetty" Siis mitä? Ajelutettiin vain?

No tänään tiistaina sama rumba mutta nyt toimitusta yritettiin ja uskallettiin tulla ihan pihaan asti.
Jess!!

Eikä ole ensimmäinen kerta kun käy vastaavalla tavalla.

Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Tammikuu 20, 2022, 11:20:53 ap
DHL yllätti positiivisesti. Paketti lähti Aasiasta maanantai-iltana, ja saapumisarvio oli huomiselle perjantaille. Olin jo varautunut siihen, että tavalliseen tapaan paketin vapautuminen tullauksesta kestää pari päivää, jolloin saapuminen venyisi alkuviikkoon sen takia. No nyt paketti vapautuikin saman tien kun olin tullauksen tehnyt, ja oli perillä pakettiautomaatissa jo eilen illalla.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Tammikuu 20, 2022, 14:32:30 ip
Hyvin hoiti posti monessa maassa pakettini Britanniaan- jonnekin Walesiin
se meni.

Laitoin siihen selvitykseen,jonka posti täällä vaati,että paketissa on
lahjaksi ikivanhoja brittipyörän osia-lähinnä malliksi-arvo 0 euroa.

Oli kelvannut siellä toisesskin maassa se selitys- ja paketti meni n. viikossa perille-
avaamattomana ja tullaamatta.

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Tammikuu 22, 2022, 10:06:06 ap
Suomen Postilta ei taas oikein onnistu.
Pikakirje liikkuu kaikkea muuta kuin pikana: keskiviikkona Suomeen skannatttu EU-kirje on vieläkin ulkomaan terminaalissa.

Sen sijaan Nakkilasta tulevat MP-osat liikkui Matkahuollolla 23 tunnissa lähikauppaan saakka. Tekee 5,7 km/h nopeudeksi.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Tammikuu 22, 2022, 17:05:59 ip
No pariin vuoteen en nettikauppaa ole tehnyt, mut aina meni ku paketissa oli merkintä lahjaksi. Isompi lipas tuli läpi purettuna ja romurautana, sitähän se on pelkkää peltilevyä. Kiikari tähtäimen kanssa oli ongelmaa, ei suomen puolella metta jenkit ei saanut sitä lähettää. Hollantii sai ja sitten kotio, tämä ei ole moite postille joka ei saa kuljettaa paristoja eikä panoksia, onneksi on matkahuolto.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Helmikuu 14, 2022, 18:31:58 ip
Ostin perättäisinä päivinä Saksasta kaksi pientä lähetystä, molemmat DHL kautta Suomeen.
Toisesta DHL sanoo, että lähettäjä on ostanut kuljetuksen, ei vielä heillä. OmaPosti väittää, että se on lähtenyt Saksasta jo.
Toisesta DHL sanoo, että se on 11.2. saapunut lähettäjältä DHL kuljetukseen. OmaPosti väittää, että ei ole edes kirjattu vielä sisään.
Antaa hirmuisen luotettavan kuvan Postin seurannasta kun uskoisi DHL tietävän paremmin lähetyksiensä kulun ;D
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Ari Nousiainen - Helmikuu 14, 2022, 22:27:57 ip
Tilasin su 6.2. pari akkua Irlannista Nokian vanhaan kännykkään.


Posti toi tänään akut postilaatikkoon. Ei tarvinnut muita toimenpiteitä kuin maksu PayPalilla tilattaessa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Lankinen - Maaliskuu 22, 2022, 16:06:14 ip
On toi Postin systeemi vaan erikoinen:
Annetaan aluksi ihan epärealistinen "arvio" perille tulemisesta.
Ja sitten sitä vaan siirretään eteenpäin, itse kipua tuntematta. Saati sitten, että perustelisivat viivästymistä!
Eilen laittoivat Stormilta paketin tulemaan ja Posti kirjoitti: "Saat sen huomenna!" Pöh!

Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Taito Nuutinen - Huhtikuu 18, 2022, 12:59:34 ip
Juu..ei varsinaisesti Postin vika mutta syytän kuitenkin..

Tilasin osia emännän kauppakassiin suoraan Saksasta..pari viikkoa sitten..ennenkin tilannut kyseisestä firmasta ongelmitta..vaan nyt näkyy PostNordin sivuilla että lähetys ei ole heille saapunut..lähetystunnus kuitenkin luotu..Saas nähä..pitäis ooppeli elokuussa viedä leimalle :o :o
Jokohan sakemannitkin takoo raudasta muuta kuin heloja??
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Huhtikuu 24, 2022, 08:44:35 ap
Postilakia muokkaavat.
Ajatuksena olisi kolme jakelupäivää viikossa vuonna 2023.

Minulle siinä olisi yksi liikaa.
Usein menee niin, että kerran viikossa tulee postilaatikolla käytyä. Jos oikein ahkera, niin kahdesti, paitsi tiistaina, kun silloin ei meidän alueella postia jaeta.
Laskuissa on kuitenkin 14 päivän maksuaika, niin ei ole maksut vielä sen takia myöhästynyt.

Tietysti joukossamme vaeltaa ihmisiä, joille pitäisi olla aamu- ja iltajakelu viitenä päivänä viikossa, mutta luulen, että se porukka ei ole enemmistössä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Taito Nuutinen - Toukokuu 24, 2022, 21:32:35 ip
Matkahuolto=

Kaikki tiet Mikkelistä vie Helsinkiin....
Onneksi Helsingistä suora moottoritie-yhteys Hyvinkäälle..jännittää ihan jatkuuko matka Helsingistä Porvoon tahi Turun suuntaan...

24.05.2022 08:23 Helsinki
Lähetys on käsittelyssä
24.05.2022 06:02 Vantaa 01530
Lähetys on matkalla
24.05.2022 05:41 Vantaa 01530
Lähetys on valmiina jatkamaan matkaa Matkahuollosta Vantaa
23.05.2022 18:52 Mikkeli 50100
Lähetys on matkalla
23.05.2022 18:43 Mikkeli 50100
Lähetys on valmiina jatkamaan matkaa Matkahuollosta Mikkeli
23.05.2022 17:58 Mikkeli
Lähetys on käsittelyssä
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Kimmo Sundström - Toukokuu 24, 2022, 22:50:37 ip
Kyllä se yleensä noin Matkahuollolla menee. Vantaa-Helsinki…
Postilla järjestys toisinpäin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Kalle Korpela - Toukokuu 26, 2022, 22:25:24 ip
Tämä nyt ei ole moite vaan ajatus. Apteekissa käydessä tänään töitten jälkeen oli paikallisessa kauppakeskuksessa Aamulehden feissareita tarjoamassa tuotettaan. Totesin että tuotteessa ei ole mitään vikaa mutta posti kun kulkee kolmena päivänä viikossa niin mä en saa lehteäni kuin kolmena päivänä ja lisäksi se ei ole mikään Aamulehti kun tulee 15-18. Posti omalla toiminnallaan tappaa sen vähänkin päivittäislehtien menekin mitä olisi. Ja juu tiedän kuuluvani vähemmistöön ja nettipalvelut on keksitty mutta olihan se hienoa Virossa lomalla ollessa sai hotellin aamiaisella lukea tuoreen Hesarin kuudelta aamulla
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Hannu Boman - Toukokuu 27, 2022, 09:53:34 ap
Kyllä se yleensä noin Matkahuollolla menee. Vantaa-Helsinki…

Riippuu loppusioituspaikasta eli asiamies/pakettipisteen siainnista. Esim. meille Espoon Bempölen pakettipisteeseen
tulee paketit suoraan Vantaan Manttaalitien terminaalista.
Tämän Manttaalitien terminaalin käyttöönoton myötä paketien kierto Helsingin kautta on vähentynyt hyomattavasti.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Lankinen - Kesäkuu 30, 2022, 15:19:21 ip
Nostetaan taas tätäkin, ettei totuus unohdu.
Saksasta lähti paketti ja sain seurantanumeronkin, joka jo 27. päivä näytti, että paketti noudettavissa.
Ei kuitenkaan kertonut, että mistä!
Tänään lopulta keksin laittaa sen saksalaisen numeron Postin seurantaan ja a'vot!
Noudettavissa
27.06.2022 15:51
Lähetyksen vastaanottajan puhelinnumeroa ei ole saatu
27.06.2022 15:51
Lähetyksen vastaanottajaa on tavoiteltu sähköpostitse


Hohhoijaa. Sanomattakin selvää, että olen antanut puhelinnumeron, eikä meiliä ole mulle tullut!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Kesäkuu 30, 2022, 15:49:43 ip
Tilasin Harleyn renkaat 1001renkaat.comista, etu- ja takarenkaan samaan aikaan. Kesti pari viikkoa, takarengas tuli eilen kotiovelle, eturengas on R-kioskilla (Matkahuollon noutopiste). Jännittävä aihe, tämä logistiikka. Molemmille oli kuitenkin yhteinen seurantakoodi alkumatkasta ainakin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Kesäkuu 30, 2022, 16:46:41 ip
Etsi virhe kuvasta.

(https://img.aijaa.com/m/00423/15068912.jpg) (https://aijaa.com/BW6gnM)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Heinäkuu 08, 2022, 08:58:32 ap
Hupaisaa toimintaa Italian Postilta, joka toimii yleensäkin yhtä "hyvin" kuin Suomessa...
Ostin ebaysta osan, ja myyjä laittoi mulle seurantanumeron.
Kului viikko, ja Italian Posti vaan sanoo, että lähetys ei vielä ole edes saapunut heille.
No, 9 päivän kuluttua lähettämisestä on postilaatikossa lappu, että haepas maksikirjeesi, ja seurantanumero Suomessa lätkäisty.
Kun hain paketin, niin päällä on italialainen hologrammillinen virallinen seurantatarra, oikealla myyjän antamalla koodilla.
Luigi ei siis vaan ollut viitsinyt piipata lähetystä vastaanotetuksi, ja Kusti jatkanut samalla linjalla...
Tuli sentään perille, joka ei ole automaattista Italian paketeissa, ja nopeastikin vielä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Heinäkuu 12, 2022, 09:42:07 ap
On tuo PostNord myös aika yritys.

Pari viikkoa sitten tilasin osia autoon-ja hetihän tuli tieto,
että postitus on ostettu osantoimittajan toimesta,mutta
lähetys ei vielä ole saapunut lähetettäväksi..

Sen jälkeen ei mitään kuulunut. Eilen laitoin kyselyn osakauppaan,että
missä mahtaa paketti luurata.

Aamulla olikin viesti koneella,että on haettavissa
paikallisen kaupan pisteestä. No ei kyllä ole yöllä sinne Saksasta lennähtänyt-
joten eipä pelaa viestintä PostNordilla.

Hyvä puoli asiassa,että ne osat ovat tuossa ihan haettavissa.

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Heinäkuu 12, 2022, 09:57:03 ap
YLEn artikkeli postista.

Posti on vähentänyt kirjepostin lajittelupisteitä Suomessa.
Sen vuoksi esimerkiksi Tampereen keskustasta sadan metrin päähän lähetetty kirje kiertää reilun 350 kilometrin matkan.

https://yle.fi/uutiset/3-12531237
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Timo Kuosmanen - Heinäkuu 12, 2022, 16:38:45 ip
Viikossa tuli telttakepien korjaus sarja Englannista. Eikä ainakaan minkään tullin kautta kun olisi paikallisessa postissa noudettavissa. Maksoi kuitenkin 34€ tai sitten siihen sisältyi tulli jutut ?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Heinäkuu 22, 2022, 08:06:23 ap
Posti yllätti positiivisesti kotiinkuljetuksen kanssa, ihan aikuisten oikeesti sai sovittua iltakuljetuksen, ja ruudulla pystyi seuraamaan, koska on ovella.
Postnord sen sijaan ei, "teidän alueellenne kuljetetaan vain arkisin virka-aikaan". Kuulemma liian vähän kuljetuksia, kun vain 21 000 asukastaa viiden minuutin säteellä...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Elokuu 02, 2022, 13:12:11 ip
Olikin liian hyvää tuo edellinen...
Taas kerran käänsivät automaattiin pyydetyn pikkupaketin kilometrien päähän tiskiltä noudettavaksi. Paikkaan, jossa on aina julmetut jonot, eikä ole se kotipostikaan. Eihän sinne voi kääntää, olisi liian helppoa asiakkaalle!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: arto kokkonen - Elokuu 08, 2022, 17:07:35 ip
Jätelasku päivätty 1.8.22 tänään postilaatikossa 8.8.22 eräpäivä 11.8.22 eikä ainut kerta,missähän mättää postin touhu.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pertti Rintamaki - Elokuu 10, 2022, 06:59:11 ap
Kirje kannattaa laittaa pakettiin, jos haluaa nopeasti perille.
Laskut tietysti tulee kuoressa, mutta jos jotakin omaa asiaa pitää saada perille,
niin tuo pienin paketti on toimiva konsti.

Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: velipuukka - Elokuu 10, 2022, 09:19:48 ap
Mulle tulee kaksi saksalaista aikakauslehteä tilattuna. Tulevat pääsääntöisesti 2-3 viikkoa myöhässä, Nyt viimeksi tuli samassa nipussa kolme numeroa, joista uusinkin oli sen kolme viikkoa myöhässä. Samaten noiden lehtien laskut tulevat niin myöhässä, että eräpäivä on jo mennyt. En oikein usko, että noin suuri viive syntyisi Saksan päässä, ainakaan kokonaan.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Martti Törmä - Elokuu 11, 2022, 21:11:29 ip
Nyt täytyy oikein kiittää Postia. Tilasin viljan siemeniä, kaksi 500kg säkkiä. Postista soitti erittäin ystävällisen oloinen nuori nainen ja kertoi että säkit tuodaan huomenna. Kysyi onko ketään paikalla ja kertoi että tuodaan tavallisella jakeluautolla jossa perälautanosturi, lisäksi luvattiin soittaa puoli tuntia ennen tuontia. Vielä tuli tekstiviestivahvistus.
Tänään tuli tekstiviesti että kohta tuodaan, sitten tuli soitto että ovat n. 20min. päästä pihassa. Neuvoin miten päin tulla pihaan, kerroin mille oville lavat voi kärrätä jne. koska olin itse töissä 40km. päässä.
Oletin että jättävät lavat oven suuhun kuten yleensä aina kaikki kuljettajat tekevät. Yllätys oli suuri kun säkit löytyivät juuri siitä kohdasta mihin olin suunnitellut ne siirtäväni. Kympin arvoinen suoritus, koska antamani ohjeet sekä kuunneltiin että ymmärrettiin ja vielä extra päälle kun säkit olivat kerralla oikeassa paikassa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: jussi koskinen - Elokuu 11, 2022, 22:14:29 ip
 Ei päässyt posti vieläkään yllättämään.

Ostin Takalaukun Italiasta, myyjä lähetti sen postissa. Paketti lähti Italiasta 1.8 ja saapui Kotipostiin 5.8, joka on noin 200m päässä kotoani. Posti toimitti minulle saapumisilmoituksen tänään 11.8, eli lähetys tuli Italiasta 5 päivää, mutta naapuristani minulle kotiin 6 päivää. Paketin päällä osoitteeni ja puhelinnumeroni kissan kokoisilla kirjaimilla, ettei pitänyt ainakaan niissä olla vika.

 Postin työmoraali samaa tasoa kuin suomalaisen rakennusfirman, eli perseestä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Lankinen - Elokuu 16, 2022, 11:16:32 ap
On tää hienoo!
Illalla vein paketin automaattiin ja nyt seuranta kertoo tämmöstä:

Lähetyksen kulku on ohjattu uudelleen.

Asiakas on pyytänyt siirtoa toiseen noutopaikkaan, tai lähetys on ollut matkalla väärään suuntaan.
Tiedä sitten, kuka on pyytänyt, en minä ainakaan. Ja sama osoite näkyy edelleen olevan kohteena... Siitä kiva, että fyrkat oon jo osista saanut ja Posti yrittää nyt tehdä kiusaa!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Osmo Leikko - Elokuu 16, 2022, 17:14:23 ip
Ei se ole vain Suomen posti jolla hommat lipsuu. Tässä olen nyt odotellut jo reilun kuukauden kolmea kaasarin tiivistesarjaa, jotka tilasin Briteistä.

Ebayn tracking, kyseessä Global Shipping Program:

25 Jul 2022 1:16pm
    In Transit with Destination Carrier
    55810
   
 25 Jul 2022  6:27am
    In Transit with Destination Carrier
    JÖNKÖPING, 558 10
   
19 Jul 2022 12:47am
    In Transit with Destination Carrier
    01010

18 Jul 2022 11:59pm
    In Transit with Destination Carrier
    01010

12 Jul 2022 6:26am
    Customs Cleared
    AMSTERDAM-SCHIPHOL, Amsterdam 1118

11 Jul 2022 6:36am
    Shipped from the Global Shipping Center to International Destination
    Lichfield, Staffordshire WS13 8UR

8 Jul 2022 10:24am
    Customs Documentation and Labeling
    Lichfield, Staffordshire WS13 8UR

8 Jul 2022 10:23am
    Processing at the Global Shipping Center
    Lichfield, Staffordshire WS13 8UR

7 Jul 2022 8:39am
    Tracking Details Uploaded

7 Jul 2022 9:39am
    Tracking number provided



Sitten tracking by Global Shipping Program:


25 Hei 2022 15:16
The shipment has been sorted and forwarded. Sweden, 55810 Posten Norge - Norway Post
Is my package stuck in transit?
Is my package stuck in customs?

25 Hei 2022 06:27
Määränpään kuljetusliikkeen kuljetuksessa JÖNKÖPING, Ruotsi, 558 10 Pitney Bowes

21 Hei 2022 14:05
The shipment has been sent from origin country. Finland, 01000 Posten Norge - Norway Post

19 Hei 2022 02:47
The shipment has been sorted and forwarded. Finland, 01010 Posten Norge - Norway Post

19 Hei 2022 01:59
The shipment has been sorted and forwarded. Finland, 01010 Posten Norge - Norway Post

19 Hei 2022 00:47
Määränpään kuljetusliikkeen kuljetuksessa Suomi, 01010 Pitney Bowes

18 Hei 2022 23:59
Määränpään kuljetusliikkeen kuljetuksessa Suomi, 01010 Pitney Bowes

12 Hei 2022 06:26
Tullattu AMSTERDAM-SCHIPHOL, Amsterdam, Alankomaat, 1118 Pitney Bowes

11 Hei 2022 09:25
We have received notification about the shipment, currently located at the sender or on its way to Bring's terminal. The tracking is updated when the shipment has arrived at terminal in the destination country. Posten Norge - Norway Post

11 Hei 2022 06:36
Lähetetty kansainvälisestä postituskeskuksesta ulkomaiseen määränpäähän Lichfield, Staffordshire, Yhdistynyt kuningaskunta, WS13 8UR Pitney Bowes

08 Hei 2022 10:24
Tullausasiakirjat ja -merkinnät Lichfield, Staffordshire, Yhdistynyt kuningaskunta, WS13 8UR Pitney Bowes08 Hei 2022 10:23
Käsiteltävänä kansainvälisessä postituskeskuksessa Lichfield, Staffordshire, Yhdistynyt kuningaskunta, WS13 8UR Pitney Bowes

07 Hei 2022 08:39
Seurantatiedot ladattu palvelimelle


Ota tuosta nyt selvää. Posten Norge kirjaa, että lähetys on Ruotsissa Jönköpingissä ja maannut siellä jo 3 viikkoa! Mahtaako joskus kulkeutua tänne?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Syyskuu 05, 2022, 21:32:49 ip
Paketti engalnnista.
Digitullaus heti ilmoituksen saavuttua. Paketti Suomeen ja tullauspäätös. Vapautettu tullivasrastosta.
Sen jälkeen jäljet päättyvät ja viikon odottelun jälkeen posti lupaa selvitellä asiaa.  Saas nähdä selviääkö....
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Osmo Leikko - Syyskuu 06, 2022, 00:42:15 ap
Tuo mun lähetys ei koskaan saapunut Suomeen. Selvitin asiaa ja olivat Jönköpingistä palauttaneet lähetyksen takaisin myyjälle, kun kukaan ei tullut pakettia noutamaan.

Myyjä ilmoitti, että hän ei jää odottamaan palautuslähetystä, vaan laittaa heti uudet tiivistesarjat tulemaan.

Tässä sitten tapahtumat siitä lähetyksestä. Saa nähdä, koska saan paketin.

OmaPosti:

05.09.2022 10:09
Lähetys on kuljetuksessa.
Posti Logistiikkakeskus

03.09.2022 14:38
Lähetys on lajiteltu.
VANTAA

31.08.2022 08:59
Lähetys on vapautettu toimitettavaksi
Postin varasto

30.08.2022 10:32
Muista tehdä tullaus ja maksaa Postin käsittelymaksu, jotta lähetys vapautuu Postin varastosta.
Postin varasto

30.08.2022 09:13
Lähetys on vapautettu toimitettavaksi

30.08.2022 09:13
Lähetyksen käsittelymaksu maksettu Postille

29.08.2022 09:05
Lähetyksen vastaanottajaa on tavoiteltu uudelleen tekstiviestitse

27.08.2022 20:50
Lähetys on tullattu.

26.08.2022 19:46
Lähetyksen vastaanottajaa on tavoiteltu tekstiviestitse
NTF Notification Tool

26.08.2022 19:46
Tee tullaus ja maksa Postin käsittelymaksu 20 päivän kuluessa saapumisesta.
SLS tapahtuman tallennus

26.08.2022 19:28
Lähetys on lajiteltu.
VANTAA

26.08.2022 19:27
Lähetys on saapunut kohdemaahan.
VANTAA

24.08.2022 08:47
Lähetys on lähtenyt lähtömaasta
Skannaus ulkomailla IPS

24.08.2022 04:52
Lähetys on lähtenyt lähtömaasta
Skannaus ulkomailla IPS

23.08.2022 15:49
Lähetys on otettu kuljetukseen lähtömaassa.
Skannaus ulkomailla IPS


Royal Mail Tracking:

Wednesday 31 August 2022 07:59
Item has left the overseas International Processing Centre
HELSINKI, Finland

07:58 Released from Customs
Finland

Tuesday 30 August 2022 08:13
Released from Customs
Finland

08:13 Item has left the overseas International Processing Centre
HELSINKI, Finland

Friday 26 August 2022 18:27
Item Received
HELSINKI, Finland

18:27 Your item is currently with Customs in the destination country.
HELSINKI

18:27 Your item is currently with Customs in the destination country.
HELSINKI, Finland

Wednesday 24 August 2022 08:47
Item Leaving the UK
LONDON AMU

04:52 Item Leaving the UK
LANGLEY HWDC

03:36 Item Received by Royal Mail
LANGLEY HWDC

Tuesday 23 August 2022 16:09
Sender preparing item

15:49 Accepted at Post Office
Codford Post Office [BA12 0NS]
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Syyskuu 07, 2022, 20:01:32 ip
Paketti engalnnista.
Digitullaus heti ilmoituksen saavuttua. Paketti Suomeen ja tullauspäätös. Vapautettu tullivasrastosta.
Sen jälkeen jäljet päättyvät ja viikon odottelun jälkeen posti lupaa selvitellä asiaa.  Saas nähdä selviääkö....


Eipä kuulunut postin selvityksistä mitään, joten soitin uudelleen.
Tiedot edellisestä kyselystä löytyivät helposti puhelinnumeroni perusteell. Pontisit siitä.
Mutta itse asia ei ole edennyt. Nyt tapaus eskaloitiin alueen palvelupäällikölle ja taas pyydettiin odottelemaan yhteydenottoa....
Alkaa kyllä jo usko mennä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Osmo Leikko - Syyskuu 08, 2022, 00:36:56 ap
Kyllähän se lähetys lopulta saapui postilaatikkooni:

Luovutettu

07.09.2022 16:12
Lähetys on toimitettu perille lähetystyypin mukaisesti. Lue myös lisätiedot.

07.09.2022 07:51
Lähetystä kuljetetaan vastaanottajalle.
VALKEAKOSKI

07.09.2022 05:43
Lähetys on kuljetuksessa.
TAMPERE

06.09.2022 17:05
Lähetys on lajiteltu.
TAMPERE

06.09.2022 10:02
Lähetys on lajiteltu.
TAMPERE


Lähti Briteistä 23.8.2022 ja saapui postilaatikkooni 7.9.2022.

Siis 3 päivää Briteistä Suomeen ja 11 päivää Vantaalta Valkeakoskelle.

Tämä on tätä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Syyskuu 08, 2022, 17:43:33 ip
Paketti engalnnista.
Digitullaus heti ilmoituksen saavuttua. Paketti Suomeen ja tullauspäätös. Vapautettu tullivasrastosta.
Sen jälkeen jäljet päättyvät ja viikon odottelun jälkeen posti lupaa selvitellä asiaa.  Saas nähdä selviääkö....


Eipä kuulunut postin selvityksistä mitään, joten soitin uudelleen.
Tiedot edellisestä kyselystä löytyivät helposti puhelinnumeroni perusteell. Pontisit siitä.
Mutta itse asia ei ole edennyt. Nyt tapaus eskaloitiin alueen palvelupäällikölle ja taas pyydettiin odottelemaan yhteydenottoa....
Alkaa kyllä jo usko mennä.

Edelleenkään ei ole kuulunut yhteydenottoa mutta tänään paketti on seurannan mukaan lajiteltu uudelleen vantaalla.
Vissiin löytynyt jostain hyllyjen välistä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Syyskuu 08, 2022, 17:59:46 ip
Miule on tullut kaksi pakettia postin tuomana parin viikon aikana ja molemmat lähetykset just eikä melekein.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Syyskuu 09, 2022, 16:06:02 ip
On toi postin asiakaspalvelu ihan hanurista.
Lupaavat ottaa yhteyttä mutta sitä ei kuitenkaan tapahdu.

Nyt mun pakettia lajiteltu Vantaalla kolmatta päivää kymmen päivän hiljaiselon jälkeen.
Kohta se hukkuu taas kun tarpeeksi kauan lajittelee  :-\
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Syyskuu 09, 2022, 17:05:49 ip
Ei kun toi tarkoittaa että paketti löytyi jostain, nyt se kiertää taas jokusen lajittelun, ja kun se on perillä, niin ottavat yhteyttä, että sehän on jo sulla!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Syyskuu 10, 2022, 10:46:21 ap
Asikaspalvelusta on kahteen kertaan sanottu, että "Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse heti kun lähetyksestä on jotain tietoa"
Näiden puheluiden jälkeen lähetys on tosiaan herännyt eloon ja lajiteltu kolmeen kertaan.
Ilmeisesti lajittelu tapahtuu tiedottomassa tilassa, koska yhteydenottoa ei ole tapahtunut.  ;)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Syyskuu 15, 2022, 14:28:32 ip
No piti mun tämäkin päivä kokea-
kun pitäisi lähettää Affenanmaalle.

Mutta sepä ei olekaan
eu-maa postin tai matkahuollon mielestä.Pitää tehdä tulli-ja
alv-selvitys- laittaa oma veronumero (jota ei edes ole),liimata
jokin selvitys pakettiin -laskun kopio ja vaikka mitä jne... Eihän tästä tule niin mitään.

Tanan veroparatiisin asukkaat...sanon vaan.

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Syyskuu 15, 2022, 14:33:07 ip
Se on turistille mukava paikka.  Käy viemässä.  Pieni kulttuurishokki saattaa odottaa, mutta piristävä reissu se kuitenkin on.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Syyskuu 15, 2022, 15:21:38 ip
Mukavahan se.

Mutta mihin Suomi tuota saariplänttiä edes tarvtsee-
kun ei edes pakettia saa lähettää ilman isoa paperisotaa?

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Syyskuu 16, 2022, 07:38:33 ap
Vihdoin sain -ilmeisesti-ne kaikki asiat tehtyä
affenanpostiin. Mutta mitä vielä- ei ne postikonttorissa kelvanneet.

Tänään jatkuu selvittely.

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Syyskuu 16, 2022, 09:08:01 ap
EU:n ulkopuolelle lähteviin paketteihin olen täyttänyt postin nettisivuilta löytyvän tulliluettelon. Siinä ei muuten mielestäni kysellä mitään vaikeita, paitsi niiden tullitariffinumeroiden etsimisessä on aika homma. Jos olen omia tavaroita yksityishenkilönä lähettänyt niin sitten olen jättänyt y-tunnuksen kohdan tyhjäksi.

Yrityksen paketteihin lisäksi lasku mukaan, yksityisenä lähtettyihin en ole mitään laskua tehnyt.

Ikinä ei ole jälkeenpäin kyselty mitään lisätietoja.

Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Syyskuu 16, 2022, 09:14:38 ap
Joo-oli mullakin tuo tullilomake
tehtynä- mutta jotain häröä siinä lähettämisessä kävi.

'No-selvitellään.

t. markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Lokakuu 19, 2022, 09:31:37 ap
No pääsenpä vihdoinkin postia haukkumaan.

Laitoin paketin tuonne
kauemmaksi maatamme- ja postihan päätti sen hukata.Ilmoitti
vastaanottajalle,että saa hakea-vaan ei löytynyt kun kaveri ajoi
kymmenet kilometrit sitä noutamaan.

Sitten se posti laittoi uuden ilmoituksen,että saa hakea-ja taas kaveri ajoi...
Silloin oli posti tosin sen lähettänyt tänne takaisin-ennen aikojaan.

No laitoin matkahuollolla-ja oli seuraavana päivänä tuolla 600 kilometrin päässä
kaverilla.

Tein reklamaation postin asiakassivuilla-mutta asia ei vissiin ole vastaamisen arvoinen
postin mielestä. Aikaa on mennyt reilusti yli 2 viikkoa-ja äsken lähti kolmas reklamaatio-nyt
jo kitkerässä muodossa.

Posti saa pitää nostovehkeensä niin kauan,kunnes tulee vastaus-ja korvaus turhasta
lähettelytouhusta.En lähetä mitään postin kyydillä ennen kuin selviää tämä.

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Lokakuu 19, 2022, 10:50:29 ap
Ei ne vastaa postista ikinä.

Niimpä. Tuon oman tapaukseni:
Asikaspalvelusta on kahteen kertaan sanottu, että "Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse heti kun lähetyksestä on jotain tietoa"
Näiden puheluiden jälkeen lähetys on tosiaan herännyt eloon ja lajiteltu kolmeen kertaan.
Ilmeisesti lajittelu tapahtuu tiedottomassa tilassa, koska yhteydenottoa ei ole tapahtunut.  ;)

...jälkeen sain yhteydenoton.

Hei

Kiitos, kun asioit kanssamme!
Tämä viesti koskee käsiteltyä asiaasi numerolla xxxxxx. Kerrothan miten onnistuimme?
Olisi hienoa, jos ehtisit auttaa meitä toimimaan fiksummin!



Niitä luvattuja puheluita ei koskaan tullut.

Jätin vastaamatta.
Ps. Postin on oltava savolainen firma.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Lauri Räsänen - Lokakuu 19, 2022, 19:37:02 ip
Ei ne vastaa postista ikinä.

Minulla oli pari vuotta sitten ongelmia postin kanssa, en edes muista mitä. Yhteydenotto ei onnistunut eikä s-postiosoitteita löytynyt kuin pääjohtajalle. Siispä lähetin postia hänelle. Kuinka ollakaan, hän lähetti pahoittelut ja asiasta otettiin yhteyttä heti seuraavana päivänä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Lokakuu 19, 2022, 19:54:38 ip
Moro

Ei kannata peljätä soittaa toimarille kun nekin on ihan vaan ihmisiä.Joku vuosi takaperin yritin Pirkanmaan jätehuollolta tilata lokakaivojen tyhjennystä eikä mulle koskaan vastattu kun soitin niinpä sotin toimarille ja kysyin että voiko sulta tilata paskakaiivojen tyhjennystä,sanoi ettei voi että miksi soitin hänelle,kerroin ettei mulle vastata asiakaspalvelusta,sanoi että kohta soitetaan takaisin ja hyvä kun kerkesin luuria laskemaan pöydälle niin soitto tuli ja asia hoitui.Luulen vahvasti että asiakaspalvelulla ja toimarilla oli henkevä ja rakentava keskustelu puheluni jälkeen.

Kai tää jotenkin saittiin sopii :-\
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Esko P. Lehtinen - Lokakuu 19, 2022, 20:23:45 ip
Joo, kyllä toimitusjohtajalle yhteydenotto kannattaa.
Mä olin Canonilla huoltoteknikkona 1981-2012 ja yllätyksekseni  2012 kesällä erorahaa tarjottiin jonka sitten "pitkin hampain" hyväksyin kun työikää ennen eläkettä olisi vielä ollut 6 vuotta jäljellä.
No, 2013 sitten taas yhdelle Lahden huoltoteknikolle "tarjottiin" erorahaa jonka hän hyväksyi.


Mä laitoin sitten Canonin toimitusjohtajalle "Pärrelle", Harry Nyström:ille sähköpostia, että tiedätkö. että Lahdessa on nyt huollossa liian vähän henkilökuntaa?  Kirjoitin, että olen käytettävissä jos on tarvetta.
Meni vajaa viikko niin huoltopäällikkö soitti, että olitko tosissasi sen toimitusjohtajalle lähettämäsi sähköpostin suhteen?
Vastasin, että tietysti olin.
 Seuraavalla viikolla aloitin samat työt toiminimellä, samat työt mitä olin jo 31-vuotta tehnyt palkollisesa. 5-vuotta tein ja sitten jäin eläkkeelle.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Lokakuu 20, 2022, 14:55:41 ip
Ei tarvinnut pääjohtajalle soittaa-se kolmas ja melko
kuivansävyinen kysymýkseni vissiin avasi postinkin sana-arkun:

"
Noreply Customer Service <noreply.customerservice@posti.com>
13.07 (1 tunti sitten)
-> minä

Hei,

Olemme pahoillamme että emme ole vastanneet tätä päivää aikaisemmin sinulle palautteeseesi ja että olet sen vuoksi joutunut jättämään 2 palautetta lisää. Päätimme hyvityksenä antaa sinulle 2 alennuskoodia, jotka voit käyttää seuraaviin pakettilähetyksiin.  Pyrimme palauttamaan luottamuksesi toimintaamme parhaamme mukaan, koskaan tarkoituksemme ei missään nimessä ole jättää vastaamatta ajallaan.

Tässä on 2 alennuskoodia alkuperäisen tilauksesi 122xxxxxx hyvityksenä:

W5xxxxxx
Q6xxxxxx

Voimassaoloaika:
20.10.2022 – 20.10.2023

Molemmat ovat käytössä mihin tahansa kotimaan pakettituotteeseen. Molempien arvo on 7,9€

Pahoittelemme tapahtunutta. Tämä vastaus on samalla myös vastaus antamiisi palautteisiin tapausnumeroilla 06xxxx ja 067xxxx"



No-katsotaan nyt tuo asia sovituksi mun puolestani.

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: jussi koskinen - Lokakuu 31, 2022, 18:02:32 ip
Posti on selkeästi nyt tehostanut toimintaansa ja kuljettimissa on tehoja lisätty, koska pakettini on pyörinyt nyt viikon  heidän lajitteluhallissaan.
    " 31.10.2022 13:00
Lähetys on vapautettu toimitettavaksi
Postin varasto
28.10.2022 15:59
Lähetyksen käsittelymaksu maksettu Postille
27.10.2022 23:05
Lähetys on lajiteltu.
VANTAA
26.10.2022 18:49
Lähetys on vapautettu toimitettavaksi
Postin varasto
26.10.2022 12:57
Lähetyksen käsittelymaksu maksettu Postille
25.10.2022 19:22
Lähetys on vapautettu toimitettavaksi
25.10.2022 19:15
Lähetys on tullattu.
25.10.2022 17:48
Lähetys on lajiteltu.
VANTAA
25.10.2022 17:48
Lähetys on saapunut kohdemaahan.
VANTAA
25.10.2022 10:12
Lähetys on rekisteröity. "
 
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Lokakuu 31, 2022, 18:05:57 ip
Eiks ne kuuraketitkin kierrä ens muutaman kerran maapallon ympäri ottamassa vauhtia ennen reissuun lähtöö...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: petterihämäläinen - Lokakuu 31, 2022, 18:50:06 ip
Mihin ihmeessä esim. kirje häviää, lähetetty kaksiviikkoa sitten Kajaaniin, ei ole vielä mennyt perille?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Hannu Säkkinen - Lokakuu 31, 2022, 20:15:10 ip
Kyllä tuo Postin toiminta tai paremminkin toimimattomuus tuli koettua omakohtaisesti.
Tilasin RD350: seen kaasuvaijerit eBayn kautta Norjasta, no nehän lähti sieltä tulemaan hetimmiten.
Tuli ilmoitus Postilta tullattavasta lähetyksestä, maksoin tullimaksut 12.10 ja  postin käsittelymaksun pari päivää myöhemmin.
Oottelin ilmotusta lähetyksen vapautumisesta koska näky palvelussa että tullaus on kesken.
Eipä näkyny etenevän, soitin tulliin asiakaspalveluun kertoi tullimies että ei näy heillä koska ei ole tullut ilmoitusta postilta.
Soitin postin asiakaspalveluun ja kerroin murheeni lupasivat selvittää asian ja soittaa minulle.
Päivä meni ja aika kului , oli 27.10 ja lähetys olisi palautettu 2.11..
Soitin uudelleen 28.10 ja nyt kääntyi puhelu lopulta ulkomaanpostiin josta sain sitten lopulta selvyyden tapahtuneelle elikkä heillä ei ollut menny tieto maksetuista veroista eteenpäin tullille, lupasi hoitaa asian samointein ja 15min. kuluttua tuli ilmoitus että lähetys on vapautettu ja näytti lähtevän liikkeelle.
Elikkä kannattaa ottaa asiat tolkusti esille ja toivoa sekä vaatia palvelua.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jussi.helo - Marraskuu 26, 2022, 22:18:33 ip
Posti teki sen taas.


Pitkän etsinnän jälkeen löysin HVA sv30 keulaan jouset. Näitähän ei puissa kasva.


Paketti saapui Ruotsista Suomeen moitteettomasti Postnordilla. Sitten asiaan sekaantui tämä meidän peräpohjolan Posti.


Paketti lähti Helsingistä 22.11 klo 02.21 kohti Lahtea, vaikka olisi pitänyt tulla Tampereelle. Tässä vaiheessa jo homma meni siis päin helvettiä.


Lahdessa paketti on kirjattu olevan kuljetuksessa klo 05.29, sen koommin paketti ei ole liikkunut mihinkään, eikä siitä ole mitään merkintöjä.


Torstaina selvittelin asiaa Postin asiakaspalvelijan kanssa, se ei johtanut mihinkään muuhun kuin sanoihin ”Selvitämme tänään missä paketti on ja palaan sinulle ennen klo 16”. No ei kulunut mitään. Tämä ei yllättänyt yhtään.


Perjantaina soitin klo 8.00 Postiin ja sain hieman paremman asiakaspalvelijan. Hän sentään palasi asiaan jo ennen klo 12. Tämän keskustelun voi tiivistää sanoihin ”Minulla on huonoja uutisia, me ei tiedetä yhtään missä pakettisi on”. Tässä vaiheessa ilmoitin erittäin selkeästi, että en tule tyytymään korvausmenettelyyn, vaan vaadin kyseisen paketin tai samanlaiset osat. Tämän hän kirjasi tietoihin. Villien huhujen mukaan tuo kannattaa ilmoittaa ajoissa ja pyytää kirjaamaan tietoihin. Huhut voi olla villejä huhuja, tai sitten toimivia huhuja.


Maanantaina soitan taas uudelleen. Tällä kertaa en aio olla enään ”se mukava ja leppoisa kaveri jonka paketti me hukattiin”….
(https://i.ibb.co/nB725N2/4202-B81-A-BF4-A-4959-8-AF2-2-B59-DB255780.jpg) (https://ibb.co/VxgyPcy)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jussi.helo - Marraskuu 29, 2022, 20:54:31 ip
No eipä Posti ole onnistunut paikantamaan kyseistä paketti. Neuvoivat ottamaan yhteyttä lähettäjään, koska kuulemma ulkomaan paketeissa ainakin vain lähettäjä voi hakea korvausta.


En ajatellut antaa periksi, huomenna hypätään perus asiakaspalvelusta astetta ylemmälle tasolle. Menen vaikka porras portaalta niin ylös, kunnes Posti kyseisen paketin kaivaa vaikka suosta
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Marraskuu 29, 2022, 21:11:13 ip
Juu, vastaanottaja ei voi hakea korvausta. Tosin eihän se korvaus mitään edes kata, kun menee painon mukaan. Pitäisi pakata mukaan tiiliskiviä ja maksaa korkeammat postarit jotta saisi jotain, kun kuitenkin hukkaavat...
Se surkuhupaisinhan näissä on se, että vaikka todistetusti hukkuu Suomessa meidän Postimme toimesta, sälytetään kaikki muiden harteille & tehtäväksi...

Onneksi on viime aikoina itse voimut valita jonkin muun firman kuin Postin :)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Hannu Boman - Marraskuu 30, 2022, 09:33:37 ap
Nyt kun oli se surullinen tapaus viime vai toissa viikolla siitä postinkantajan taposta ni eka ajatus oli kun luin otsikon että joltain pettyneeltä postin asiakkaalta petti hermo ja tilanne eskaloitui todella nopeasti.

Ei se tapettu nuori nainen ollut postinkantaja vaan Hesarin aamujakelija...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Marraskuu 30, 2022, 09:44:58 ap
Mun UPS: tilattu perjantaina (Saksasta) tavaraa, lähteneet maanataina, tänään keskiviikkona saapunut aamuyöstä Suomeen. Ihan jo jänskättää miten loppumatka...
Edit 1: aamupäivällä lähtenyt Hesasta eteenpäin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Marraskuu 30, 2022, 10:47:12 ap
Posti yrityksenä vastasi/vastaa kyseisellä alueella hesarin tai yleensä aamulehtien jakelusta, eli tuo henkirikoksen uhriksi joutunut henkilö oli postin palveluksessa kyllä, mutta ei jakanut postia, vaan aamulehtiä.  Tästä aiheutui kait uutisoinnin virheet sen rikostapauksen ensimmäisissä uutisoinneissa, ainakin jotkut mediat olivat myöhemmin korjanneet virheensä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 01, 2022, 19:29:41 ip
Mun UPS: tilattu perjantaina (Saksasta) tavaraa, lähteneet maanataina, tänään keskiviikkona saapunut aamuyöstä Suomeen. Ihan jo jänskättää miten loppumatka...
Edit 1: aamupäivällä lähtenyt Hesasta eteenpäin.
Toimi kuin klassinen junan vessa.
Olivat eilen keskiviikkona käyneet yrittämässä toimitusta, mutta ei vielä oltu kotona. Jättivät lapun, että torstaina tulevat uudelleen. Ja niinhän se tuli, hieman myöhempään, niin oltiin jo kaffetkin juotu. Ja paketti annettiin hymyssä suin, kuin joululahja.
UPS = Kymppiplus!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Joulukuu 08, 2022, 15:53:46 ip
 Mulla on, kuten varmaan aiemmin olen kertonutkin, menneet lähetykset ja saapumiset Postin kanssa lähes moitteetta.
 ... joten hieman poikkean aiheesta.

 Tilasin renkaan "Saksasta" 1001;ltä, kun kerran halavalla sain ja jopa ilman rahtiveloitusta.
 Tilaus ja maksu 27.11.
 Tilaus vastaanotettu 29.11.
 Lajiteltu Puolassa 29.11. Toimittaja dBd = ?.
 Välivarastolla Virossa 30.11.
 Jakeluvarastossa Vantaalla 1.12.
 ....
 Kysely perään 7.12.
 8.12 vastaus, jossa luvataan selvittää viivästyksen syytä.
 ...odottelua.
 Tilauksessa luvataan toimitus 1-3vrk sisällä.
 Oletan, että Fritzillä ovat menneet käsitteet -päivä- ja -viikko- sekaisin, tai sitten suomalainen varastomies Vantaalla nukkuu töitä pelkäämättä hyllyjen välissä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 08, 2022, 17:44:47 ip
Arvaas kuka on DPD'n Suomen jakelija...






...PostNord ;D
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Joulukuu 12, 2022, 14:15:44 ip
 Valoa tunnelin päässä.... ellei se sitten ole päälle jyräävän junan etuvalo.  :o

 Sähköpostiin tuli ilmoitus, että tilaamanne tuote on kuljetuksessa ja saapuu 12.12 klo 16.30 - 22.30 välillä.
 Lähetys on kuitattava, eli jonkun on oltava paikalla vastaanottamassa.

 Huomenna päässee rengashommiin ja projekti nitkahtaa eteenpäin.  :)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Joulukuu 13, 2022, 10:07:37 ap
 Voi vittu ! Oikeestaan alkaa jo naurattaa...

 Eilen illalla tuli 2 tekstaria, joista toinen tuossa 21.30 ja jossa kerrottiin, että pakettisi alkaa olla jo lähellä.
 Katselin leffaa tonne 24 kieppeille, eikä kuulunut, joten menin nukkumattia katsomaan.

 Aamulla sitten luin toimittajan seurannasta, että : ""Valitettavasti emme ole pystyneet toimittamaan pakettiasi.
Vastaanottajaa ei ole löydetty, ilmoitus on jätetty."
 Tämä oli kirjautunut Vantaalla klo 18.oo. huuuh !   :(

 Miten tähän nyt oikeen suhtautuisi..   palautetta olen jättänyt jo 3 kertaa, mutta ei sillä näytä olevan vaikutusta.
1-3 vrk toimitus on ollut nyt matkalla yli 2 vk.    :P

 Ois ollu viisaampi maksaa se "vähän enmmän" ja tilata rengas vaikka Motonettiin...

 Aina sitä oppii, vaikka olihan tää arvattavissa. Viimenen nettitilaus, ainakin tästä 1001 firmasta.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Marko Mauriala 2 - Joulukuu 13, 2022, 14:08:45 ip
Itselle tuli keväällä tuolta tonniykkösestä takakumi cb500 twiniin. Schenker kuskasi onnistuneesti perille, alkupäässä taisi olla GLS paketin liikuttajana, aikaa meni vähän reilu viikko. Laatikko oli niin suuri, että pelästyin tuliko tilattua 130mm sijaan metrin levynen rinkula. No ei ainakaan ton kokoluokan paketti jää mihinkään lattianrakoon piiloon.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Osmo Leikko - Joulukuu 13, 2022, 17:09:18 ip
Aamulla sitten luin toimittajan seurannasta, että : ""Valitettavasti emme ole pystyneet toimittamaan pakettiasi.
Vastaanottajaa ei ole löydetty, ilmoitus on jätetty."
 

Mulle oli kerran tulossa paketti ja päivä oli tiedossa. Pakettia ei kuulunut ja seurannasta näin "Vastaanottajaa ei tavoitettu". Soitin ko. jakelupuljuun ja kerroin, että heillä on epärehellinen kuljettaja. Oltiin puolison kanssa koko ajan kotona ja kukaan ei käynyt koputtelemassa eikä soittanut. Sain topattua paketin Tampereen terminaaliin, josta sen sitten kävin noutamassa ohikulkumatkallani.

On tässä vuosien mittaan kertynyt kokemusta useasta kuriirista, joten alkaa olla kuvaa putiikkien luotettavuudesta. Mitä pienempi pulju, sen enemmän on hommat hakusessa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pertti Rintamaki - Joulukuu 14, 2022, 09:56:49 ap
On paljon helpompaa jättää "ei tavoitettu"-ilmoitus tien päässä olevaan laatikkoon kuin alkaa parinkymmenen kilon paketin kanssa könyämään....ensin autoon ja sitten vielä autosta asiakkaalle.


Meille piti tulla koiranruokaa saksasta ja tilaus oli tehty kotiin asti. Kotona oltiin postin aikaan ja hereilläkin, mutta ei minkäänlaista yhteyden yritystä, tai liikettä havaittu.
Yöllä oli satanut viiden sentin kerros uutta lunta, joten jälkien olisi pitänyt näkyä, jos pihassa olisi auto käynyt.[size=78%] [/size]
Hain sitten paketin kauppapostista ja koiralle kelpasi kyllä.
Meillä on vakipostikuski, mutta varmaan joku hanttapulilomantekijä oli asialla.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Marko Mauriala 2 - Joulukuu 15, 2022, 00:01:34 ap
Nyt tuli muutaman euron kiinan paketti, mutta olikin matkahuollolla. Vähän hämmensi ..
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Joulukuu 15, 2022, 06:46:36 ap
Moro

Tämä nyt ei kuuluisi tänne kun on kehuja ja Postnordille.
Tilasin mopon osia Ruotsin  Norrtäljestä 12.12. ja oli perillä eilen 15.12.,Postnord on lahden takaa nopeampi kuin kolleegansa täällä meillä kulman taakse.

Heja Postnord
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Matti Kivistö - Joulukuu 15, 2022, 07:12:48 ap
Lähetys Helsingistä postitettu 2.12.
12.12. tuli ilmoitus Postilta että noudettavissa ja samalla viimeinen noutopäivä.
Seuraavana olisi lähetetty takaisin.
Ulkomaan pakettien kanssa normaalia, jos ei itse ala etsiä missä paketti menee.
Puhelinnumero pitäisi näköjään lähetyksessä olla että tulisi se tekstiviesti.
Mistä outo lähettäjä sen tietää laittaa, eikä postin ohjeissa sitä vaadita.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Joulukuu 15, 2022, 16:03:07 ip
 Notta juu...
 Asiaa vatvottu toimittajan kanssa oikeen urakalla, mutta.

 Tänään seurannan mukaan juuri tässä käyty, mutta asiakasta ei ole tavoitettu, joten palutettu varastoon.
 Eipä tässä oikeesti ole kukaan käynyt.
 Soitin vihdoin saamaani numeroon, jossa hentoääninen tyttö antoi ymmärtää pahoittelevansa olemassaoloaan.
 Ymmärrän ressukkaa, ei varmaan montaa hyvää palutetta sinne satele.

 Noh tähän ilmentyi yksi kummallisuus, jota en ymmärrä.
 Sovittiin huomiselle tuonti ja klo 16.3o-22.3o, vaikka pyysin tuontia aamupäiväksi, mutta se ei ole mahdollista, koska kuljetuskalusto on kuulemma liikkeellä vain tuolloin ehdotettuun aikaan illalla.

 Ihmetyttää siis miten tuontia on tänään päivällä yritetty...  ::)    On kyllä niin hämyhommaa tän firman kanssa. PostNord.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Lahtinen - Joulukuu 15, 2022, 16:15:54 ip
PostNordilla on mahdollisuus täyttää valtakirja, jonka perusteella voivat jättää paketin ilman kotona päivystystä.Muuten saat metsästää pakettia.
Ennen oli minulla ongelmia Post Nordin kanssa. Juuri renkaissa.
Nyt enää vaiva täyttää valtakirja.Tosin pitää tietää myös milloin loppujakelija on PostNord.DPD loppujakelu yleensä Post Nord.Huomenna pitäisi tulla Puolasta lähetys. 8....16.Saa nähdä onnistuuko jakelu Post Nordilta.
Aina valtakirja ei ole mennyt kuljettajalle asti.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Joulukuu 16, 2022, 20:28:28 ip
 No nysse rengas tuli, vaikka vahvasti epäilin.

 Oli fiksu kuski ja pahoitteli tilannetta. Hetken juteltiin ja kertoi mm. terminaalin kaaoksesta, jota on juuri tämä pariviikkoinen purettu.
 Nyt kuulemma alkaa helpottamaan.
 Toisaalta hieman itseänikin nolottaa, kun olen asiasta kerinnyt kiukuttelemaan.
 Oisivat voineet selittää, niin olisivat varmaan saaneet ymmärrystä.
 Eip mitään. Toivoteltiin hyvät joulut ja uskon että molemmat jatkavat elämäänsä hyvillä mielin.  :)

 En purkanut pakettia, totesin vaan että pyöreä on. Huomenna katson sainko sitä mitä tilasin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jussi.helo - Joulukuu 16, 2022, 20:53:56 ip
Update.

Koska Posti ei ota vastuuta, vaan vieritti vastuun PostNordille, joka taas sanoo että Posti on vastuussa, meni minulla herne nenään ja otin yhteyttä kuluttaja-asiamieheen. Tämä ottaa asian hoitoon. Jäämme odottelemaan. Menköön vaikka 3 vuotta, mutta aion saada ne HVA:n jouset, enkä tule hyväksymään sitä rahallista korvausta kummaltakaan kuriirilta.

Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Joulukuu 16, 2022, 22:44:15 ip
Kun tavaraa antaa kuljetusyrityksen vastuulle, tekee aina kuljetussopimuksen.  Jos sopimus tehdään yhdessä, kumpikin osapuoli ottaa sovitut vastuut kannettavikseen.  Kun yhtenä asiakkaana toimii suuressa asiakkaitten joukossa, on jossain taustalla ehdot, eli sopimus, minkä mukaan kuljetus tapahtuu.  Sitä sopimusta vastaan on aika vaikeaa kiukutella.  Saattaa osottautua ajan ja rahan haaskaukseksi se.

Jos kuljetusyritys toimii ostajan ja myyjän välissä, ja hukkaa tavaran, kaikkihan ovat omillaan, jos myyjä saa tai saa pitää sovitun hinnan, ja ostaja saa maksamansa rahat takaisin.  Ollaan palattu alkutilanteeseen.  Mikä sen tavaran todellinen arvo, tunnearvo, korvaavan tuotteen arvo tai mahdollinen arvo jatkossa voisi olla, ei ole esille nouseva vaihtoehto.  En moiti, enkä ihmettele mielenkuohua, mutta ihan vain arkirealismia peliin.  Ja valitettavasti siinä korvauksessa saattaa olla, ja tässä tapauksessa on, joku sovittu maksimiarvo, esim. kilohinta, kadotetulle tavaralle.

Yleensä tässä tapauksessa toimintamalli on se, että sen tavaran kuljetussopimuksen osapuolet ovat lähettäjä ja kuljettaja.  Vastaanottaja ja lähettäjä taas ovat keskenään sopijapuolet.  Jollei nimenomaisesti ole toisin sovittu.  Eli lähettäjän, myyjän velvollisuus on korvata ostajan eli vastaanottajan vahinko, mikä tapahtuu palauttamalla maksettu hinta.  Ja lähettäjä neuvottelee sitten kuljettajan kanssa korvauksesta, ja saa sen 20/kilo, mikä kuljetussopimuksessa sanotaan.  Jos saa... Kuljetuksen hinta voi olla sopimuksesta riippuen kumman vaan kaupan osapuolen ja kuljettajan välinen asia, eli pahimmillaan vastaanottaja hakee lähettäjältä maksamaansa tavaran hintaa takaisin, ja sitten erikseen joutuu riitelemään postin kanssa sen kuljettamisen hinnasta.

En irvaile, olen vilpittömästi pahoillani puolestasi.  Taustoja kannattaa jonkin verran kuitenkin selvittää, on turha tapella silloin kun ei ole muuta kuin hävittävää.


Siitä olen samaa mieltä, että vastuuton ja avuton on tämänpäivän Posti; meillä on lopetettu aikakauslehtien tilauksia, kun ne tulevat revittyinä perille.  Ja reklamaatioon vastataan vierittämällä tapahtuma tilaajan syyksi.  Tekisi kyllä mieli siinäkin päästä sitä asiakaspalvelijaa tai toiminnan vastuuhenkilöä pikemminkin henkilökohtaisesti opastamaan, että jos vaikka kerran nostaisi läskiperseensä penkistä ja menisi ihan tutkimaan, missä kohtaa se automaatti ne lehdet repii, ja tekisi jotain asialle, eikä pahoittelisi ja siirtäisi vastuuta asiakkaalle.

Jaakko
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Lankinen - Joulukuu 20, 2022, 07:39:40 ap
No niin, nyt aamulehden (Hämeen Sanomat) varhaisjakelu on Postilla. Sunnuntaina, kun lehti ei puoli käsiin mennessä ollut tullut, soitin ns jakelupäivystykseen. Päivystys? Botti siellä vastas ja kertoi ensin pitkät litaniat siitä, miten jakelu on eripuolilla myöhässä. Esimerkiksi Kovasimelle lupasivat aikaisemmin kun meille...
Kaikkien tietojen keräämisen jälkeen, botti ilmoitti, että lehti tulee mahdollisimman pian. Viimeistään seuraavan jakelun mukana.
Ei tullut sunnuntaina. Eikä maanantaiaamunakaan. Kun lehti ei tullut edes päiväpostin mukana, niin laitoin sitten lehdelle palautetta jakelusta. Sieltä ei ole mitään vastattu, mutta tänään aamulla tuli myös sunnuntain lehti...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: antero nuuttila - Joulukuu 20, 2022, 08:16:38 ap
Vaihda Pekka digitaalilehteen niin on aviisi aamulla aikaisin pöydällä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Joulukuu 20, 2022, 10:43:42 ap
Länsi-Savon yleisönosastossa tänään postille jaettiin kiitosta, kopioin luvatta:

"Iso kiitos Postille, kun hukkasitte Kuopioon syöpäseulontaan menossa olevan kakkanäytteeni, joka on matkaa taittanut jo yli viisi viikkoa. Saatte pitää sen hyvänänne. Uusi testi on jo tilattu."

PS. Voiskos tähän nyt todeta, että tään kerran en kirjottanu ihan muusta, vaan pysyin sananmukaisesti otsikon aiheessa?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 20, 2022, 11:47:03 ap
Kirjaimellisesti kakka juttu.
Itsekin tuon lähetin, ja ei se kirje nyt ihan niin helpolla häviä, sen verran kuitenkin kokoa ja paksuutta, osoite selkeästi jne.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Joulukuu 20, 2022, 12:26:53 ip
Moro

....ja epäilen ettei myöskään ole syöty kuormasta ;D



Meille tilattu noita digilehtiä mutta ovat epätoivoisen huonoja pesän stytytyksessä,onneksi tuohi irtoaa aika helposti.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Paavilainen - Joulukuu 20, 2022, 14:32:21 ip
Voihan siitä digilehdestä tulostaa jokusen määrän sivuja jos syttyjä tarvii...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jussi.helo - Joulukuu 21, 2022, 21:21:00 ip
Noniin!


Tänään aamulla sain puhelun Postilta. Paketti on löytynyt Lahdesta rahtireminaalista. Pitkän tivaamiseen jälkeen sain jopa löytöpaikan selville, jostain hlö.kunnan pöydältä. Kysynpä vaan, että miten se sinne on päätynyt.


Kun kysyin, että millaisia toimenpiteitä sen paketin etsimiseksi on alunperin tehty, vastaus oli umpipyöreä, ”no lähinnä sitä on paikannettu seurantajärjestelmässä”. Eli ei oltu edes vaivauduttu kävellä sinne ”hallin” puolelle fyysisesti etsimään pakettia. Tosin se nyt varmaan olisi ollut sama kuin etsisi neulaa heinäpelloista.


Klo 19.47 tuli jälleen puhelu Postilta, kuski olisi pihassa 30 minuutin sisään. Todellisuudessa aikaa meni noi 15min. Paketti löysi perille ja mukana tuli iso Fazerin suklaarasia, jokin hienon näköinen glögipullo ja Finnkinon leffalippuja.


Annan isot aplodit sille nuorelle (olettamus äänen perusteella) naiselle jonka kanssa tänään puhelimessa asioin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Taito Nuutinen - Joulukuu 28, 2022, 11:45:07 ap
No juu..
04:24 Lähetys on kuljetuksessa....
04:31 Osoitekortti tuhottu.. :o :o
Tehokasta toimintaa taas kerran Postilta

28.12.2022 04:31
Lähetyksen toimitus voi viivästyä päivällä.
Seurantakoodi osoitekortissa tai kollilapussa on virheellinen, lukukelvoton tai se puuttuu kokonaan. Lähetyksen tietoja korjataan Postin toimesta. Lähetyksen toimitus voi viivästyä päivällä.

Piilota
PKS-RASKAS
28.12.2022 04:24
Lähetys on kuljetuksessa.
PKS-RASKAS
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Taito Nuutinen - Joulukuu 28, 2022, 20:00:38 ip
No ny se myrkyn lykkäs..

Just kävin hakemassa paketin automaatista jossa kuulemma osoitekortti lukukelvoton..

Mihnään ei voi enää luottaa.. ;D :o ??? 8)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Joulukuu 28, 2022, 21:59:37 ip
Olitko tilannu vähän vastasen varalle tavaraa kottiin?

Vai ymmärsinkö väärin, kun tulkitsin koodin (PKS-Raskas) merkitsevän "Pikakivääri Suomi, raskas"?
Hyvä kuitenkin, että sait mitä tilasit!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Taito Nuutinen - Joulukuu 29, 2022, 14:16:53 ip
Oivasti se Jaakko arvaili vaan ei menny ihan oikein..jotain villaista,pehmeää ja lämmintä siellä paketissa oli.. :embarassed: :embarassed:
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 31, 2022, 09:43:02 ap
Postnord iski taas.
Tilasin Ruotsista kengät, tuli hienosti ja päivää ennen kuin piti, vaikka joulun aluspäivät.
No ei olleet oikea koko, joten palatus ja vaihto isompiin.
Mutta kahta kertaa peräkkäin ei Postnord sitten voikaan toimia, nyt uusi lähetys on maannut paikallaan täällä jakeluterminaalissa kolme päivää. Jakeluterminaalista olisikin peräti alle 10 km enää siihen marketin lokeroon...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Lankinen - Tammikuu 05, 2023, 07:48:41 ap
Eilen posteljoonit soittelivat ovisummereita, että pääsisivät jakamaan postia. Avainten sen hetkinen sijainti ei ollut tiedossa. Eikä näköjään ollut selvinnyt aamuun mennessäkään, kun ei Hämeen Sanomaa tullut! Aamuyöllä ei tietysti voi summereilla alkaa herätellä ihmisiä.  :(  Ja joku botti siellä "päivystyksessä" vastasi näin arkiaamunakin. No, olihan se kiva kuulla, että esimerkiksi Siilinjärvellä jakelu onnistuu jo yhdeksään mennessä. Meille lehti tulee "seuraavassa jakelussa, tai viimeistään seuraavana arkipäivänä".
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Tammikuu 10, 2023, 19:01:03 ip
Moro

Kun yleensä nousee esille vain ne huonot kokemukset Postista niin jo toisen kerran pienen ajan sisällä ernomanen kokemus.

Tein tilauksen tietsikan emolevyn tuulettimesta 9.1.-23 n. klo 12,00
Perillä noutopisteessä  10.1.-23  klo 14.48

Tilauksesta perille 27 tuntia ja kyseessä Suomen posti,nyt on Posti toiminut niin hyvin että koskahan tulee se moka,no melkein tuli tässä ennen Joulua kun ei tullut saapumisilmoitusta olisko ollut Saksasta lähtenyt paketti mutta onneksi aloin itse kyselemään perään niin ei lähtenyt takaisin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Helmikuu 11, 2023, 09:59:55 ap
Hämmästyttävää.
Tilasin jarruosia tuolta www.kawaschrauber.de kun löytyi kaikki tarvittava, laatutavaraa, samasta kaupasta, ja hyvällä hintaa. Postaritkin vain 12,50 kotiin kuljetuksella.
Tavarat lähti matkaan seuraavana päivänä ostosta, ja 8 päivän päästä Suomen Posti onnistui ihan oikeasti tuomaan ne sovittuun ilta-aikaan kotiovelle.
Mihin tämä maailma on oikein menossa!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: jussi koskinen - Helmikuu 11, 2023, 13:08:25 ip
Hämmästyttävää.
Tilasin jarruosia tuolta www.kawaschrauber.de (http://www.kawaschrauber.de) kun löytyi kaikki tarvittava, laatutavaraa, samasta kaupasta, ja hyvällä hintaa. Postaritkin vain 12,50 kotiin kuljetuksella.
Tavarat lähti matkaan seuraavana päivänä ostosta, ja 8 päivän päästä Suomen Posti onnistui ihan oikeasti tuomaan ne sovittuun ilta-aikaan kotiovelle.
Mihin tämä maailma on oikein menossa!
"Kyllä sokea kanakin joskus jyvän löytää".  ;)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Helmikuu 14, 2023, 22:53:15 ip
Nyt ei pääse ainakaan vielä suomen postia haukkumaan.

Paketti tulossa englannista Royal mail pakettina.
Kyseisen firman lähetykset ovat ihan sekaisin tammikuisen tietojärjestelmän verkkohyökkäyksen jäljiltä. Siis edelleen lähes kuukautta pyöhemmin.

No nyt kun se paketti on herännyt seurantapalvelussa vihdoin eloon niin sitten vuorostaan Suomen päässä paketit jumissa lakon takia. Saas nähdä monenko viikon pakettiseikkailu tästä tuli.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Helmikuu 23, 2023, 22:48:20 ip
Nyt ei pääse ainakaan vielä suomen postia haukkumaan.

Paketti tulossa englannista Royal mail pakettina.
Kyseisen firman lähetykset ovat ihan sekaisin tammikuisen tietojärjestelmän verkkohyökkäyksen jäljiltä. Siis edelleen lähes kuukautta pyöhemmin.

No nyt kun se paketti on herännyt seurantapalvelussa vihdoin eloon niin sitten vuorostaan Suomen päässä paketit jumissa lakon takia. Saas nähdä monenko viikon pakettiseikkailu tästä tuli.

Ilmeisen pitkä. Tullit maksettu 11.2 mutta pakettia ei edelleenkään ole seurannan mukaan rekisteröity suomessa.
Kyselin eilen postista ja sieltä arveltiin, että paketti on kyllä saapunut maahan mutta ruuhkan ja lakon takia seisoo jossain varastossa.

Viimeksi tilasin samasta liikkeesta UPS:n välityksellä ja se tuli alle viikossa. Olihan se vähän kalliimpi mutta nopeus ja seurannan varmuus on ihan eri luokkaa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Helmikuu 28, 2023, 23:06:01 ip
Nyt ei pääse ainakaan vielä suomen postia haukkumaan.

Paketti tulossa englannista Royal mail pakettina.
Kyseisen firman lähetykset ovat ihan sekaisin tammikuisen tietojärjestelmän verkkohyökkäyksen jäljiltä. Siis edelleen lähes kuukautta pyöhemmin.

No nyt kun se paketti on herännyt seurantapalvelussa vihdoin eloon niin sitten vuorostaan Suomen päässä paketit jumissa lakon takia. Saas nähdä monenko viikon pakettiseikkailu tästä tuli.

Ilmeisen pitkä. Tullit maksettu 11.2 mutta pakettia ei edelleenkään ole seurannan mukaan rekisteröity suomessa.
Kyselin eilen postista ja sieltä arveltiin, että paketti on kyllä saapunut maahan mutta ruuhkan ja lakon takia seisoo jossain varastossa.

Viimeksi tilasin samasta liikkeesta UPS:n välityksellä ja se tuli alle viikossa. Olihan se vähän kalliimpi mutta nopeus ja seurannan varmuus on ihan eri luokkaa.
Kas, seuranta heräsi eloon: "24.02.2023 23:14 Lähetys on lähtenyt lähtömaasta"
Tämän jälkeen ei merkintöjä.
Alkaa olla kuukausi tehty taivalta Nottinghmista Suomeen.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Maaliskuu 03, 2023, 21:52:17 ip
Postilta tuli postia.
Alueella siirrytään vuoropäiväjakeluun.
Ensin Ma-Ke-Pe
Sitten Ti-To
Ja uudestaan.
Toisaalta, eipä tuo haittaa, kun tänään tyhjensin postilaatikon eka kerran tällä viikolla.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Maaliskuu 04, 2023, 10:25:00 ap
Kas, seuranta heräsi eloon: "24.02.2023 23:14 Lähetys on lähtenyt lähtömaasta"
Tämän jälkeen ei merkintöjä.
Alkaa olla kuukausi tehty taivalta Nottinghmista Suomeen.

Kun pakettia ei edelleenkään kuulu eikä seurannassa ole merkintöjä tuon 24.2 jälkeen niin soitin uudelleen postille.
Sain kuulla että paketti on lähtenyt Britanniasta ensin 12.2 ja sitten uudelleen 24.2 mutta suomeen sitä odotellaan ehkä joskus ensi viikolla.
Koska tullit on jo maksettu niin luvattiin, että tullivarastoon sitä ei ehkä viedä seisomaan viikoksi. Siis ehkä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Maaliskuu 04, 2023, 13:21:03 ip
Briteissähän oli sikäläisen Kuninkaallisen Postitoimiston tietojärjestelmissä isompi härdelli tässä ihan hiljattain, voi senkin takia kestää, eikä siirtyminen Postin seurantasysteemeihinkään välttämättä mene ihan saumattomasti.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Maaliskuu 04, 2023, 14:14:03 ip
Briteissähän oli sikäläisen Kuninkaallisen Postitoimiston tietojärjestelmissä isompi härdelli tässä ihan hiljattain, voi senkin takia kestää, eikä siirtyminen Postin seurantasysteemeihinkään välttämättä mene ihan saumattomasti.
Näin on ja siitä syystä panttasin tilausta toista viikkoa. Tilasin vasta sitten kun myyjä kertoi, että "Tracked" palvelu toimii jo normaalisti.
Royal mailin seurannan mukaan mun paketti on poistunut maasta 12.2 ja sirrtynyt Suomen postin haltuun.

Tosin niiden sivuilla on tieto: We are seeing some delays to some Tracking events in a small number of destinations.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Timo Kuosmanen - Maaliskuu 06, 2023, 15:46:53 ip
Tilasin uudet ajopöksyt viikko sitten, lähti viime maanantaina. Olen ihmetellyt missä ne on. No tieltä kuului tänään auton ovien paiskontaa ja Post nordin kuljettaja soitti ja sain pöksypaketin. Paketti piti tulla postiin eikä kotiin, tosin ei kuljetus maksanut mitään. Lähettäjäkin oli aivan toinen kuin mistä ne tilasin. Suomesta molemmät.
Pöksyt ok mutta sisällä perverssit kumihousut. Sateen pitävät onneksi ne sai pois parilla vetoketjulla. Kieltäydyn ajamasta sateella.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Urpo Laine - Maaliskuu 07, 2023, 12:14:36 ip
Kun tämän aiheen otsikossa on posti kirjoitettuna pienellä, niin täällä on voinut haukkua myös Itellat ja Postnordit. Mulla ei oikean Postin kanssa ennen tätä päivää pahempia on gelmia ole ollut, mitä nyt automaatti on vaihtunut toiselle puolelle kaupunkia tai  muuta pientä.
Mutta nyt kun toistaiseksi tulevan sanomalehden jakelun ulkoistivat Postille niin eipä aamulla laatikossa lehtä tänään  ollut. Sitten 10 aikoihin soitin Postin varhaisjakelunumeroon. Sielläpä oli vastaamassa kärttyisä-ääninen robotti. Komensi vastaamaan ensimmnäisiin kysymyksiin "kyllä" tai "ei" . Ei kysynyt harmittaako vai ei, eikä pahoitellut, muuta reilusti lupasi toimittaa puuttuneen  lehden viimeistään huomisaamuna.
 
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Esko P. Lehtinen - Maaliskuu 13, 2023, 19:25:37 ip
Postille kiitos. ;D


Tilasin Englannista 25.2.2023 käytetyn alkuperäisen äänenvaimentimen pyörääni Kawasaki Z1100St vm.1982.
Tänään kävin sen Postista hakemassa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tapani vakoniemi - Maaliskuu 14, 2023, 06:26:29 ap
Maksoin tullit sekä Postille 2,90 euroa 26.2.
Vielä ei ole pakettia näkynyt.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Maaliskuu 14, 2023, 16:34:47 ip
Briteissähän oli sikäläisen Kuninkaallisen Postitoimiston tietojärjestelmissä isompi härdelli tässä ihan hiljattain, voi senkin takia kestää, eikä siirtyminen Postin seurantasysteemeihinkään välttämättä mene ihan saumattomasti.
Näin on ja siitä syystä panttasin tilausta toista viikkoa. Tilasin vasta sitten kun myyjä kertoi, että "Tracked" palvelu toimii jo normaalisti.
Royal mailin seurannan mukaan mun paketti on poistunut maasta 12.2 ja sirrtynyt Suomen postin haltuun.

Tosin niiden sivuilla on tieto: We are seeing some delays to some Tracking events in a small number of destinations.

Sain paketin näppiin 9.3 eli kuukauden se seilasi.
Lisäksi sain 32 senttiä palautusta liikaa maksetusta tullista oikaisuvaatimuksen perusteella.
Tällaista oikeisuvaatimusta en kylläkään itse älynnyt tehdä enkä edes tiennyt sellaisen olemassaoloa. Tullitkin maksoin vain hyväksymällä digitullauksen ilmoittaman summan eli kyseessä ei voi olla näppäilyvirhe. Hämärän peittoon jäi mikä oli väärin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Esko P. Lehtinen - Maaliskuu 14, 2023, 18:57:42 ip
Briteissähän oli sikäläisen Kuninkaallisen Postitoimiston tietojärjestelmissä isompi härdelli tässä ihan hiljattain, voi senkin takia kestää, eikä siirtyminen Postin seurantasysteemeihinkään välttämättä mene ihan saumattomasti.
Näin on ja siitä syystä panttasin tilausta toista viikkoa. Tilasin vasta sitten kun myyjä kertoi, että "Tracked" palvelu toimii jo normaalisti.
Royal mailin seurannan mukaan mun paketti on poistunut maasta 12.2 ja sirrtynyt Suomen postin haltuun.

Tosin niiden sivuilla on tieto: We are seeing some delays to some Tracking events in a small number of destinations.

Sain paketin näppiin 9.3 eli kuukauden se seilasi.
Lisäksi sain 32 senttiä palautusta liikaa maksetusta tullista oikaisuvaatimuksen perusteella.
Tällaista oikeisuvaatimusta en kylläkään itse älynnyt tehdä enkä edes tiennyt sellaisen olemassaoloa. Tullitkin maksoin vain hyväksymällä digitullauksen ilmoittaman summan eli kyseessä ei voi olla näppäilyvirhe. Hämärän peittoon jäi mikä oli väärin.

Minä maksoin netissä tilatessani ko. vaimentimen PayPalilla. Hinta oli kuluineen n.150€. Kun Postista paketin hain niin ei siellä minun tarvinnut mitään maksaa.  Ei myöskään laskussa mitään muita kuluja ollut kuin ko. osa ja rahti.

Onkohan minulle jotain maksettavaa vielä tulossa? 
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Maaliskuu 14, 2023, 19:07:11 ip
Ei ole tulossa, kun maksoit jo ebayssa EU-alueen ALVin ja tullin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Lahtinen - Maaliskuu 22, 2023, 19:28:34 ip
Hain paketin postista 27.1.Samalle paketille on nyt varatta paikka automaatista 21.3.
Sitten kerrotaan, että toimitus muuttuu arvioidusta 27.1 ja uusi päivä ilmoitetaan myöhemmin.
Mitään ei ole tulossa.Saa nähdä katoaako itsekseen omapostista.Ei ensimmäinen kerta kun ilmoitetaan jo noudetusta paketista.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Huhtikuu 18, 2023, 16:36:49 ip
Sunnuntaina 16.04 tein tilauksen.
Tänään 18.04 kello 14:25 tuli tekstiviesti, että paketti noudettavista.

Miten voi kaukaa Oulusta tulla postipaketti tänne itään näin nopeasti.
Tässä täytyy olla joku salajuoni.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Huhtikuu 18, 2023, 18:38:48 ip
Britanniassa kun isäntä tai muu porukka tilas kännykällä joko pitsat tai tarpeellista tavaraa, ne saman tien meni ulos, ja drone tipautti paketin pihalle, tai lähetti toi pitsat.  Näin se nykypäivänä pellaa tekniikka ja palvelut!  Yhessä tv-ohjelmassa näin, ei mittään akkoin puhetta oo tää!

Nyt muistin sen ohjelmankin, yks parraita ikinä, kaikki jaksot katottiin vähintään kahteen kertaan.  Ja elokuvaversiotkin käytii oikein teatterissa kattomassa; oli hauskaa!  Osittain tosin naurettiin eri kohassa ko muut kattojat; ehkä sukupolvikysymys se?  Kulttiohjelma oli kerta kaikkiaan, nimeltään Shaun the Sheep, suomeksi Late Lammas.

jaakkovaakko
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Huhtikuu 18, 2023, 19:31:10 ip
ACME-niminen firma toimitti varsin vilkkaasti monenmoista kiitäjänpyydystysvälinettä Kelju K. Kojootille. Se oli kyllä piirretty, toisin kuin Late Lammas, eli saattoi olla osittain fiktiota.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Rajala - Huhtikuu 18, 2023, 20:28:52 ip
Sunnuntaina 16.04 tein tilauksen.
Tänään 18.04 kello 14:25 tuli tekstiviesti, että paketti noudettavista.

Miten voi kaukaa Oulusta tulla postipaketti tänne itään näin nopeasti.
Tässä täytyy olla joku salajuoni.
Sinusta välitettiin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Nissilä - Huhtikuu 18, 2023, 21:21:39 ip
Tilasin 10.4. naapurikaupungista 4 rengasta kotiintoimituksella. 13.4. Postin seurannassa oli sitten kaikki 4 erikseen alekkain. Ylimpään valitsin vastaanottojan ja katsoin 2 ylimpää ja siinäkin oli vastaanottoaika ok. Sovittuna päivänä 14.4. tuotiin, mutta vain 2 rengasta! Taas seurantasivulle. 2:ssa alimmassa ei ollut vastaanottoaikaa! Tein sen ja 17.4. puuttuvat 2 rengasta tuotiin. Mistä tuon voi ikään aatella, että pitää laittaa joka toiseen kohtaan halutta vastaanottoaika? Olin tilannut 4 kpl, enkä 2+2 kpl. Naaras-, tai kolliluvusta mainintaa en ainakaan huomannut missään.
Jakelukuorma-autolla tuotiin renkaat molemmilla kerroilla ja 2 miestä kopissa. Kummallakin kerralla toinen mies toi renkaat yksin ovelle.
Oliskohan se keeneri, jonka naama oli postiloojassa yks päivä, päässyt jo päättävään asemaan?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Timo Happonen - Huhtikuu 19, 2023, 09:10:42 ap
Näyttää olevan postilla ihan käytäntö, että tuodaan tavaraa useammassa erässä vaikka tilaus tehty tietyn kappalemäärän omaavasta tuotteesta. Samoin kävi myös minulle, kun verkkokaupasta neljä kesärengasta tilasin. Kaksi tuli yhtenä päivänä ja ne kaksi muuta tuotiin seuraavana päivänä. Myös postia näköjään jaetan useampana kertana saman päivän aikana. sitten pariin päivään ei ollenkaan.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Huhtikuu 19, 2023, 12:11:27 ip
Ja pyydetään antamaan palautetta mutta kuka viitsii enää kun ei reagoida ja antaminen on tehty vaikeaksi.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Rajala - Huhtikuu 19, 2023, 17:41:45 ip
https://www.lantmannenagro.fi/viljakauppa/me-valitamme/
Tutulta tuntuu.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Huhtikuu 19, 2023, 22:05:14 ip
Pitipäö tänään lähettää paketti. No netissä osto, jne normaalisti. Paitsi, että onneksi en jäänyt odottamaan mailiin tulevaa osoitekorttia, vaan tulostin sivuilta. Se kortti kun kesti puolisen tuntia ilmestyä. Kuitti muutaman tunnin...
Sitten varaamaan luukku automaattiin, onhan tässä kolme automaattia lähellä. No eipä anna yhtään niistä. Ei myöskään kerro, että olisi täynnä. Päätin kuitenkin kokeilla onnea, turhaan. Ne automaatit ei huoli pakettia sisäänsä.
Sitten se neljäs, jaskamaisimmassa paikassa. Siellä osasi Postin täti kertoa, että nuo automaatit, joissa ei ole ruutua, ei ota paketteja sisäänsä. No on siinäkin pisnis-ajattelua, kun osa liikenteestä jätetään pois. Ei se ruutu voi kallis olla, tai että voisi varata netissä & antaisi koodin lokeroon.
Ihan turha puhua vihreydestäkään, kun asiakkaita ajelutetaan turhaan, ja kun Postin autot kuskaa lähetyksiä vain yhteen suuntaan, vaikka samalla voisi hoitaa myös lähtevät.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Lankinen - Toukokuu 05, 2023, 12:41:12 ip
Jotta ei Posti vallan unohtuisi, niin...
Keskustelin tänään 3-pyöräisellä moposkootterilla ajelevan posteljoonin kanssa. Hän kertoi saaneensa työnatajaltaan luvan ajella skootterillaan jalkakäytävillä ja ilman kypärää. Kunhan käyttää vain pieniä vaihteita. "Liikenteessä" täytyy kuulemma laittaa kypärä päähän. Kun ajellaan isommilla vaihteilla.
Kait minäkin sitten saan Harrikalla ykkösellä ajaa jalkakäytäviä pitkin?  :police:
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Toukokuu 05, 2023, 12:53:34 ip
Miun elämässä ainoa työnantajan edustaja on vaimo.  Jos se antaa luvan ajella ylinopeutta, millon sattuu olemaan kiirus johonkin, tai vaikka muutaman viinilasillisen jälkeen, jos ajelee vaan pienillä vaihteilla, ni onko se samalla tavalla sillon luvallista ja yleisesti hyväksyttävää?

jaakkovaakko
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Toukokuu 05, 2023, 13:08:14 ip
No skuutilla ja fillarilla ajellaan nytkin missä sattuu, ilman kypärää, ja valotkin miten sattuu. Eikä vallesmanni tee mitään. Jos sama määrä tekisi moottoripyörällä ja autolla samoin niin ei kukaan ehtisi jakaa sakkoja. Koska kokeillaan?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Toukokuu 05, 2023, 13:30:53 ip
Ei postiin liity, mutta tuota oon ite ja joskus pienessä mielessä pohtinut.  Meijän yhteiskunta on kohtuu kova ollu aina holhoomaan, ja esimerkiks polkupyöräilyssä on ollu aiemmin vielä tiukempi lainsäädäntö (valkonen maali takalokarissa...), ja on edelleen aika tiukka.  Monenlaisissa asioissa on ollut ja on edelleen yhteiskunnalla kova ote meidän tekemisiin ja olemisiin.  Valvonta joissain asioissa olematonta, vaikka lainsäädäntö onkin olemassa, se on myönnettävä.

Mutta nämä sähköpotkulaudat tullessaan olivat lainsäädännöllisesti kuin eri planeetalta tai ainakin erilaisesta yhteiskunnasta, yhtäkkiä olikin melko lailla polkupyörään rinnastettava tai jopa sitä vaarallisempi liikkumismuoto, mitä ei koske minkäänlainen lainsäädäntö, onkin yksi alue missä yksilöllä on täysi vapaus harkita tekemisensä ja tekemättä jättämisensä?

En nyt osaa oikein vahvasti ottaa edes kantaa siihen, miten asioitten pitäisi olla, toistaiseksi vain minua hämmentää hirvittävä ristiriita kaiken muun holhoamisen ja säädösten rinnalla; on yksi toiminta-alue, mikä vielä liittyy liikenteeseen ja kulkemiseen, ja vaikuttaa isoon joukkoon kanssaihmisiä, missä onkin kaikki harkinta sälytetty käyttäjille, ilman minkäänlaista säädöstä tai edes ohjeistusta?

Ei tästä kovin monia vuosikymmeniä ole, kun kapakasta fillarilla kotiin ajeleva promilleista kärytessään menetti ajokorttinsa määräajaksi... esimerkiksi Euroopan etelälaidalla lainsäädäntö sinällään on lähes yhtä tiukka kuin meilläkin, sitä valvova virkamieskunta vain soveltaa omalla tavallaan käytännössä.  Meillä on aiemmin opittu, että virkavalta ei juurikaan sovella mitään, vaan noudattaa kirjainta.  Missä asiassa siinäkin on puolensa.

jaakkovaakko
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Toukokuu 15, 2023, 14:15:00 ip
(https://img.aijaa.com/m/00556/15151122.jpg) (https://aijaa.com/2SG7r5)

Ainakaan hitaaksi ei voi Postia moittia - Paketti kulki kahdessa minuutissa Oulusta Tampereelle!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Tuukkala - Toukokuu 15, 2023, 21:01:22 ip
Silkkaa vasemistolaisten kateutta laittaa postin hitaus Pekka Tarjanteen syyksi.Sori oli pakko laittaa lekendaarinen kommentti Reinikaisesta. :police:
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Toukokuu 24, 2023, 10:42:59 ap
Ostin kolme pientä alle 10 € tavaraa UE'n ulkopuolelta.
Eka UK'sta, tullasin, ja maksoi melkein samat kuin tuotteen CIF-hinta. Riski, jonka laskin mukaan jo ostettaessa. Meni ihme ja kumma reilussa viikossa prosessi Suomessa.
Toka Kiinasta, mutta teki "välilaskun" Saksaasa, josa vaihtui osoitekortti, eli meni Tullin ohi. Silti Suomen sisäinen logistiikka kesti 12 päivää.
Kolmas Kiinasta, ei tehnyt välilaskua EU-alueella, mutta ei mennyt tullaukseen, kesti Suomessa 19 päivää saapua Hesasta postilaatikkoon.
Ei nyt oikein häkellytä nopeudellaan ulkomaan lähetysten käsittelyn nopeus.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Kesäkuu 01, 2023, 12:49:12 ip
Posti nosti tänään 1.6 hintoja. Pienimpien pakettien hinnat pysyi ennallaan, mutta XL-, S-Plus-, M-Plus- ja L-Plus-paketit nousee.

Lisäpalveluissa tulee hurjia korotuksia: Postiennakon lisämaksu nousi 5,50 eurosta 9,90 euroon ja saapumisilmoitus kirjeenä 1,90 eurosta 3,90 euroon.

https://www.posti.fi/fi/asiakastuki/tiedotteet/muutoksia-paketin-lahettamisen-ja-pakkaustarvikkeiden-hintoihin-ja-nimiin-2023

Postimerkin hinta nousi jo aikaisemmin 20 sentillä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Kesäkuu 01, 2023, 14:03:00 ip
 Pappiksen lokari, suht. iso paketti siis, Hyrylän postiin ke klo 13.07.
 Maksoi 9,9o.
 Tänään ilmoitus noudettavuudesta Kempeleessä klo. 12.27.

 Ei moitteille sijaa...

ps. lokarista sain kokonaisen kympin, eli nyt on taas millä rellestää.   :P
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Kesäkuu 01, 2023, 14:11:44 ip
Joskus takavuosina Matkahuolto oli nopeampi kuin Posti, mutta nykyään on tosin päin.

Yleensä kun jotain lähettää Matkahuollossa paketti makaa päivän täällä paikallisessa, toisen päivän jossain muualla ja kolmantena perillä.
Postipaketeista suurin osa  on seuraavana päivänä perillä.

Molemmat toki sitten vielä satunnaisesti makaa jossain ylimääräisiä päiviä, tai kulkee jotain kiertotietä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Kesäkuu 01, 2023, 18:40:20 ip
Paljon riippuu reitistä. Esmes tähän kolmostien varteen tulee aika sukkelaan tavarat sekä pääkaupunkiseudulta että eteläiseltä Pohojammaalta, myös Matkahuollolla. Jostain joen Suusta tai lappeen Rannasta kestää kauemmin kun on risteyksiä matkalla. Taitavat kulkea Helsingin kautta vieläpä.

Kyllähän ne Postin paketit pohjoisesta tullessaan käyvät Pirkkalassa kääntymässä, mutta aika hyvin tuntuu toimivan se logistiikkakeskus, harvoin on ainakaan mun tavarat siellä viipyneet yön yli. Paljon kiinni muutenkin siitä miten ajoaikataulut sopii toisiinsa. Siinä ne puolen kahden maissa iltapäivällä yleensä Pirkkalasta lähtevät, samana ehtoona kuuden maissa on joulukalenterintäyttäjä kookaupassa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Elokuu 22, 2023, 09:48:58 ap
Ylittivät itsensä taas...
Hollannista tulossa paketti, Suomen Posti ei edes tiedä, että lähtenyt. No onneksi Hollannin Posti tietää, ja osaa vihjata 26.-28.8. saapumisajaksikin.
Mutta Suomen Postimme silti lähetti aamulla viestejä, että oletko kotona arkisin virka-aikaan, kun lähetys tuodaan. Olisihan ollut kiva tietää edes vuosi, saati päivä, kertoakseen, ollaanko kotona paikalla koko virka-ajan silloin.
Otin sitten marketin noutolokeroon, katsotaan sitten, minne ilmestyy. Harvemmin siihen noutolokeroon, johon pyydetty.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Elokuu 22, 2023, 10:42:55 ap
Tuosta toimitusositteesta hieman:

 Ihan lempeänä vinkkinä
antaisin sen,että jos joskus joku haluaa jonkin kikaleen kaverilta
ostaa ja toimituttaa jonnekin liki omaa elinpiiriään-antaisi sen osoitteen hieman
tarkemmin eikä vaan sanoa,että " Tammernääsin K-kauppaan" ja siellä lokeroon.

Kun nuo postin ja mh:n systeemi ei ole kaikkitietävä-siellä tarvii usein olla
tiedossa tarkka katuosoite ko. "laatikkoon". Muuten saattaa mennä paketti ihan muualle.

MH:n systeemi myös kyselee vastaanottajan e-mailiosoitetta. No sen voi ohittaa
laittamalla omansa,jos ei tiedossa ole.

Ulkomaille lähettäminen on jo ihan oma tarinansa joskus...

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Elokuu 22, 2023, 11:49:48 ap
Eiks se eemaili oo tarkotettu siihen, että saap sieltä noutopisteestä tiedon, kun paketti on sinne tullu?  Ei se noutopiste sitä tietoa kaipaa...

Jos mie tilaan matkahuoltoon, ni tähän astisen kokemuksen mukaan se tulee aina Anttolan Seolle, niiko tarkotus onkin.  Ei tarvi miun tietää heijän osotettaan, kun se on ainoa Anttolassa oleva matkahuollon piste.  Jos tilaan postiin, on aivan se ja sama, minkä noutopisteen osotteen mie siihen laitan; lähin ja ainoo näillä seuduin on Anttolan Salessa, ja se tarjoontuu noutopaikaks aina.  Vaan kun siellä ei satukkaan olemaan tyhjää lokeroa just sillon, saattaa paketti olla haettavissa hyvässä lykyssä jostain kymmenkunnasta muusta Mikkelin alueen postin noutopisteestä (25 - 40 kilometrin päästä meiltä), tai huonossa lykyssä jostain Lappeenranta - Kuopio - Joensuu alueen pisteestä (100 - 200 kilometrin päästä meiltä)..

Toki kokemuksen mukaan reilusti yli puolessa tapauksista on tullu tänne oikeelle kylälle.  Mutta Matkahuollolla on tullu aina oikeeseen noutopisteeseen.

Posti palvelee...

jaakkovaakko
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Elokuu 22, 2023, 14:09:28 ip
Ei muuten kaipaa mutta kun ei sitä lähetystä
ei saa muuten maksettua. Ja tämä täkäläinen mh ei toimita eteenpäin
muuta kuin etukäteen maksettua rahtia.

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Urpo Laine - Elokuu 22, 2023, 15:38:25 ip
Kiitoksista en nyt mainitse, mutta kerrompa postin toiminnasta ennen ja nyt:

Joskus 1980-luvulla sain postista kirjallisen lapun, että minulle on tulossa postikorttti, jossa on riittämätön määrä postimerkkejä. Ja kysyttiin lunastanko kortin maksamalla erotuksen? Oli  kyse 10 tai 20 pennistä. Koska olin utelias, niin menin lapun kanssa postikonttoriin, maksoin ja sain haltuuni professorimiehen minulle lähettämän joulukortin. Olin postin palveluun tyytyväinen.

Tänä vuonna ostin Torista 15 euron hintaisen palikan ja maksoin S-paketin hinnan  myyjälle. Meni toista viikkoa, kun ei näkynyt viestiä eikä pakettia. Katsoin Omapostista, luki että paketti palautettu. Mitä helkkaria? kolmannella lukukerralla selvisi, että lähettäjä oli laittanut XS pakettrina liian ison paketin matkaan.  Soitin myyjälle, myönsi mokan, lunasti palautetun paketin ja maksoi uuden oikean maksun. Ja paketti oli kolmessa viikossa joi perillä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Taito Nuutinen - Syyskuu 12, 2023, 15:17:40 ip
Niin..Postihan rakentaa Järvenpäähän jättivaraston..sinne mahtuu taas hukatut lähetykset..mihin ihmeeseen Posti tarvitsee jättivarastoa?Eikös ne tavarat pitäisi kipin kapin pistää liikenteeseen eikä varastoida Järvenpäähän?Ellei sitten huutokauppakeisari käy kerran kuussa meklaamassa "kadonneita" paketteja.. ??? ???
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Syyskuu 12, 2023, 17:51:54 ip
Ennenvanhaan sovinistit kerto vitsiä, että laskukoneen pittää jakaa sekä kertoa, ja sihteerin jakaa, mutta ei kertoa.  Oiskos posti nyt kouluttanu henkilökuntansa noudattamaan tuota ohjetta; jakavat, mutta eivät kerro...

Tavara kyllä kulkee, mutta siitä ei ilmoteta kellekkään mitään?  Vai liittyneekö pelkästään näihin tietoturva- ja salassapitosäännöksiin tää vaikeneminen?

- ihmettellee jaakkovaakko -
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Lankinen - Lokakuu 09, 2023, 07:31:43 ap
No niin. Tiistaina tuli Postista kotiin kannettu ilmoitus, että kirjattu kirje odottaa. Kävin heti noutamassa Liettuasta odottamani lähetyksen.
Torstaina, kun oli seuraava postinkantopäivä, tuli oikein kuoreen suljettu ilmoitus minulle saapuneesta lähetyksestä. Onneksi oli sen tiistaina noutamani kirjeen kuori tallella, etten suotta lähtenyt taas polkemaan Postiin. Ja jonottamaan. Oli siis jo toinen ilmoitus samasta lähetyksestä!
Melko merkillistä touhua...

Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: erkki kuparinen - Lokakuu 09, 2023, 09:16:15 ap
    Postissa on ollut näitä neuvoteluja niin väki varmistaa työllisyyden tekemällä samat hommat kahteen kertaan niin ei tarvii neuvotella.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Harri Valtari - Lokakuu 09, 2023, 14:04:39 ip
Posti on kuin porakaivovesi - syvältä ! Tämä tuli mieleen , kun meinasin lähettää postiennakolla Jarmolle kehyksen , siis virkailijan avustuksella , kun en vieläkään omaa pankkitunnuksia . Ei onnistu myöskään Matkahuollossa . Pari vuotta sitten homma toimi hienosti , pakettikin tuli perille , jota ihmettelin . Olen jo vuosia ollut sitä mieltä , että digi - huuma on Suomessa mennyt yli .  Minulla on vaihtoehtoja ja kykyä niiden hyödyntämiseen , mutta kaikilla ei ole .
Otsikko: Vs: Hajutonta vertailupohjaa Postille
Kirjoitti: Pekka Lankinen - Lokakuu 30, 2023, 14:14:37 ip
Kun Tsekkeihin laitoin keskiviikkona nettitilauksen, niin paketti oli PERJANTAINA lähikioskista noudettavissa!
Edelleen, kun jouduin tuosta lähetyksestä reklamoimaan, tein sen seuraavan viikon torstaina ja puuttumaan jääneet osat olivat suraavana päivänä, siis jälleen PERJANTAINA, kioskissa.


Ihan uskomattomalta tuntui, kun laittoivat träkkäysnumerot ja niissä kerrottiin pakettien saapuvan perjantaina. Toki Postikin ilmoittaa alkuun jotain tuollaista utopistista toimitusaikaa, mutta sepä muuttuu siinä matkalla, ilman eri tiedotuksia, saati perusteluja viivästykselle.


Niin, nuo Tsekeistä tulleet paketit toimitti DHL.  ;D
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: erkki kuparinen - Lokakuu 30, 2023, 14:41:44 ip
    DHL on Suomen postin merkittävä omistaja.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Olli Salonen - Lokakuu 30, 2023, 16:21:43 ip
    DHL on Suomen postin merkittävä omistaja.
Mihin töämä tieto perustuu?

Lainaus Postin nettisivilta:
"Postissa osakkeenomistajan päätäntävaltaa käyttää Suomen valtio, joka suoraan omistaa 100 prosenttia Postin osakkeista."

https://www.posti.com/hallinnointi/hallinnointi/hallintoelimet-ja-omistaja/
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Timo Talja - Marraskuu 07, 2023, 19:53:26 ip
Tilasin hupsu Italiasta osia moottoripyörään ja lopulta tuli ilmo että ovat noudettavissa R-kioski -postista. No, menin sinne lapusta ottamani kuvan kanssa josta sain hyvin suurennettua sen koodin. Postin työntekijä naputteli koodin ja sanoi ettei tuollaista pakettia ole heillä....
Pitää kuulemma olla yhteyksissä postin asiakaspalveluun.
Puolustauduin urheasti ja sanoin että kuvahan on selvästi postin lapusta josta koodi kyllä näkyy oikeinkin selkeästi. No kun ei ole tuollaista pakettia.
Rohkenin ehdottaa että entäs jos naputettelee sen koodin uusiksi -ja tämä taipui tuhahdellen ja naputti koodin.
Sanoi sitten että haen paketin ja kävi hakemassa sen ja antoi sen ilman sen kummempaa kommenttia/nolostelua ja tyyliin "seuraava asiakas" ....

Ei tartte kyllä Postin olla ylpeä palvelustaan/asiamiehistään...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Matti Kivistö - Marraskuu 07, 2023, 22:06:39 ip
Ei voi moittia postin kulkua.
Lähetin kalenterin pakettina ja seuraavana päivänä kaveri pisti viestin että kalenteri perillä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Mika Malinen - Maaliskuu 12, 2024, 21:23:30 ip
Laitoin tavaraa tori.fi myyntiin. Kaupat kii ja omaposti palvelussa netissä asian hoidin ja lähetyksen maksoin. Rahat meni, järjestelmä postilla kaatu, en saanu mitään koodia eikä sähköpostiin tullu vahvistusta. Pitäs olla joku vitun ”helposti” koodi. Nykyään ei riitä että laittaa lähettäjän ja vastaanottajan tiedot pakettiin. Postissa kukaan ei voi kuulemma auttaa. Chattia kokeilen huomen aamusta vielä. Soittaminen maksaa maltaita. Eikä ne ole ikinä mihinkään minun yhteydenottoon vastannu. Oli sitte soitto tai sähköposti. Ajellu sevverran tänään ja hermoillu paketin takia ettei kärsivällisyys enää veny paljon. Enkä netin mukaan ole ainoa jolta posti on ryöstäny rahat samalla tavalla. Ryöstö ja ihmisten huijaaminen on rikos paitsi postilla.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Mika Malinen - Maaliskuu 13, 2024, 00:39:07 ap
Postin virkailija oli jotakin petettyä asiakasta neuvonu tekeen palautuspyynnön. Katotaan kuinka käy.

https://www.posti.fi/fi/asiakastuki/yrityksen-tiedot/muuta-tai-irtisano/palvelun-tai-tilauksen-peruutus
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: vesa vuorela - Maaliskuu 13, 2024, 21:09:02 ip
Voi Mika-kulta, oletkohan mahtanut tyriä jotain ihaite,jos ei se helposti-koodikaan ole siulle esiintyny?! Laitoin tänään neljä pakettia taipaleelle,Tampere,Salo,Rymättylä ja Oulu,katotaas miten ne kulkee...
Vastaan otin yhden,paketti oli luotu 10.3 Hollolassa,saapunut postin kuljetettavaksi 11.3 ja ilmoitus saapumisesta tuli eilen 12.3 että on noudettavissa mutta en ehtinyt noutaa sitä kun tänään noita muita toimittaessani. Että on kyllä ihan perheestä,vai???  T:Vesku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Maaliskuu 13, 2024, 21:45:42 ip
Kyllä tuo on minullekin sattunut, että sovellus jumii juuri siinä kohtaa, kun maksu on suoritettu, mutta Posti ei ole sitä noteerannut. Tähän saakka onneksi kuitenkin mennyt perille jokusen tunnin odottelelulla...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Mika Malinen - Maaliskuu 13, 2024, 22:06:09 ip
Niin, nyt olet valinnut väärän ja hedelmättömän kohteen tunteiden osoituksellesi, lähtökohtaisesti kun minä en ole sinulle vesa mikään kulta. En homolla tavalla enkä edes millään veljellisellä tavalla. Hyväksyn kyllä erilaiset ihmiset ja suuntaukset mutten ole itse sillä tavalla kiinnostunut.

Se että löysin netistä muitakin joille on käynyt samalla tavalla vahvistaa uskoni että järjestelmä on paska (postin). Joillakin on ilmestynyt jonkun ajan päästä sähköpostiin koodi ja joillekin ei koskaan. Itellä ei ainakaan 1,5 vrk ole ilmestynyt. Itse toimin yleensä matkahuollon kanssa. Ei ongelmia ole ollu. Nyt ostaja halus postin kautta välttämättä ostonsa vaikka yritin mh suosittaa. 

Jos jollain postin kanssa asiointi toimii, ni hyvä. Itellä ollu niitten kanssa iänkaiken ongelmia joita eivät edes halua hoitaa kuntoon tai edes vastata tiedusteluihin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pentti Eskelinen - Maaliskuu 14, 2024, 01:19:18 ap
Vein muanantaena puoliltapäevin paketin Inkilänmäjen Liidelin pakettiautomaattiin, ja tiistaena iltapäevällä rupesin kahtomaan seorantakoodilla että missähän se mahtaa olla mänössä, ni se oli jo nouvettavissa Turussa Kärsämäentien Liidelin automaatista. Ei paha. ;)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Maaliskuu 14, 2024, 07:46:41 ap
. Rahat meni, järjestelmä postilla kaatu, en saanu mitään koodia eikä sähköpostiin tullu vahvistusta.

Sama käynyt useaan otteeseen tässä viimeisen parin kuukauden aikana, eli jotain siellä on tapahtunut että nettisivut toimii huonommin kuin yleensä. Rahat on saanut takaisin täyttämällä sen peruutuslomakkeen.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pentti Eskelinen - Maaliskuu 14, 2024, 10:22:51 ap
Tuo Janin kokemus on varmaan ihan totista totta, sillä mitä enempi paketteja lähtöö ja tulloo, niin sitä varmemmin joku siinä aena joskus krakkaa.

Tälleen harvakseltaan nykysin postin palaveluja tarvihtevana kaekki on pelannu ihan kohtuu hyvin, kunhan ei vuan erehy laettamaan tuntemattomille mittää postiennakolla tae tekastuva maksutositetta vastaan.

Mulla tuo netin kuatuminen on ylleesä johtunu näytön alalaejan ilimotuksesta "ei internet yhteyttä". ::)     
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: vesa vuorela - Maaliskuu 14, 2024, 19:51:52 ip
Anteeksi Mika kun mieltäsi järkytin,se ei todellakaan ollut tarkoitus! No mutta postin kulkuun,nyt 3/4 on noudettavissa kohteissaan,eki Rymättylä vielä matkalla. On ilmeistä että huono tuurini lotossa johtuu juuri tästä että kaikki onni tuhlautuu postin kanssa?!


Ja Mika,minuu on sanottu Tamperelaiseksi,eikä sekään tuntunut mukavalta... ;D   T:Vesku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Urpo Laine - Maaliskuu 15, 2024, 07:42:20 ap
Onko tässä oikein kirjoitusvirhe: " tamperelainen käveli Hämeen kadulla Tamperelainen kainalossa" ?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Kirveslahti - Maaliskuu 15, 2024, 08:29:00 ap
Heh


Luulen arvaavani, mitä tässä haetaan ja virheitäkin on oletan 3 kpl? Yksi tulkinta kaksoispisteen jälkeen ISO kirjain ja lainausmerkin jälkeen EI VÄLILYÖNTIÄ ja Hämeenkatu YHDYSSANA?
Niin ja lausuttuna paikallisesti "tamperelainen käveli HämeenkaRulla Tamperelainen kainalossa"
No mutta luultavasti tähänkin tuli joku virhe? Ja tulikin.   
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Arto Ahonkivi - Maaliskuu 15, 2024, 19:17:22 ip
Onko Tampereella semmosta lehtee ku Tamperelainen?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Osmo Leikko - Maaliskuu 15, 2024, 19:37:22 ip
https://www.tamperelainen.fi/
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Mika Malinen - Maaliskuu 15, 2024, 20:59:38 ip
Jaahas työn tiimellyksessä huomasin tänäpänä että posti on maksanut takaisin vastikkeettoman palvelunsa aiheuttaman 16,80€ kulun minulle. Tosin ympäri kaupunkia ajelun kulut ja ankaran vitutuksen aiheuttaman trauman jälikipuinti jäi edelleen minulle. Sunnuntaina olis menoa tsadiin työn takia ni vois sen paketin viijä ostajalle suoraan ku postilta se ei onnistunu. Sitten huomasin että enklannista tilatut auton osat vaati tullausta. Pelotti suorastaan käyttää postin tullauspalvelua tähän kun sielusta ei ole vielä edellinen pettymyskään kunnolla ole arpeutunut mutta hiphei, se sentään onnistui.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pertti Rintamaki - Maaliskuu 16, 2024, 09:37:41 ap
Päivät tuntuu viikoilta kun koko ajan vituttaa.
Minä tulin sen huomaamaan vuonna 2005, kun lopetin tupakinpolton.
Tasaantui kyllä ajan mittaan.
Varmaan tuosta postin virheellisestä palvelustakin tulee joskus normaali tila, vähän kuin savumerkkejä lähettäisi....
matalapaine painaa takaisin maahan, tuuli hajottaa,metsä peittää, pimeällä ei näy....joskus kumminkin saattaa olla korkeapaine ja savu nousee korkealle ja viesti menee perille....ellei sitten ole pimeä.
Onneksi on matkahuolto, joka toimii myös sellaisessa maastossa, jossa savumerkkien lähettäminen ei onnistu. Metsäisessä vuoristossa cherokee-intiaanit käyttivät juoksijoita viestinviejinä. Toki juoksijakin saattoi pudota kalliolta tai joutua karhun ruuaksi.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Maaliskuu 16, 2024, 09:41:20 ap
Heh


Luulen arvaavani, mitä tässä haetaan ja virheitäkin on oletan 3 kpl? Yksi tulkinta kaksoispisteen jälkeen ISO kirjain ja lainausmerkin jälkeen EI VÄLILYÖNTIÄ ja Hämeenkatu YHDYSSANA?
Niin ja lausuttuna paikallisesti "tamperelainen käveli HämeenkaRulla Tamperelainen kainalossa"
No mutta luultavasti tähänkin tuli joku virhe? Ja tulikin.   

Juu. Kainalossa kuuluisi olla mustaamakkaraa. Toki se voi olla Tamperelaiseen kääritty.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Tirkkonen - Maaliskuu 16, 2024, 10:09:42 ap
Nyt kun postista on puhe niin onko muuten postilla semmonen palvelut että esim tori.fi kaupan käynnissä tavaran ostaja voi postin kautta maksaa tavaran ja postimaksun ja myyjä voi sieltä siirtää rahat omalle tililleen ja saada seurantakoodin
Tämmöstä tarjottiin kaverille mutta ei uskaltanut klikata linkkiä vaikka aidolta näytti  kun arveli että on huijaus.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: velipuukka - Maaliskuu 16, 2024, 17:01:14 ip
Heh

Kaksoispisteen jälkeen kuulu pieni kirjain, paitsi jos lainaus sitten sisältää ison kirjaimen.
Muuten lienet oikeassa.


Luulen arvaavani, mitä tässä haetaan ja virheitäkin on oletan 3 kpl? Yksi tulkinta kaksoispisteen jälkeen ISO kirjain ja lainausmerkin jälkeen EI VÄLILYÖNTIÄ ja Hämeenkatu YHDYSSANA?
Niin ja lausuttuna paikallisesti "tamperelainen käveli HämeenkaRulla Tamperelainen kainalossa"
No mutta luultavasti tähänkin tuli joku virhe? Ja tulikin.   

Juu. Kainalossa kuuluisi olla mustaamakkaraa. Toki se voi olla Tamperelaiseen kääritty.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Maaliskuu 16, 2024, 17:14:43 ip
Nyt kun postista on puhe niin onko muuten postilla semmonen palvelut että esim tori.fi kaupan käynnissä tavaran ostaja voi postin kautta maksaa tavaran ja postimaksun ja myyjä voi sieltä siirtää rahat omalle tililleen ja saada seurantakoodin
Tämmöstä tarjottiin kaverille mutta ei uskaltanut klikata linkkiä vaikka aidolta näytti  kun arveli että on huijaus.

Postin nettisivuila löytyi tämmöinen tieto huijauksesta:

Huijausyrityksiä netin kauppapaikoilla

Ole varovainen, kun myyt käytettyä tavaraa netissä. Netin kauppapaikoilla tavaroitaan myyviä ihmisiä on lähestytty viime aikoina huijaustarkoituksessa. Kiinnostuneena ostajana esiintyvä henkilö lähestyy myyjää viestillä esimerkiksi Whatsappissa ja kaupankäynnin edetessä väittää siirtäneensä maksun tuotteesta myyjän tilille Postin kautta. Kun raha ei näy myyjän tilillä, "ostaja" lähettää myyjälle linkin Postin sivuja muistuttavalle huijaussivulle, jonka kautta myyjä voi muka tarkistaa, että summa on siirtynyt hänen tililleen. Sivun tarkoitus on kalastella myyjän pankki- tai henkilötietoja. Älä klikkaa epämääräistä linkkiä tai anna pankkitunnuksiasi huijaussivulle! Posti.shop-päätteinen sivu on tällainen huijaussivu.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Maaliskuu 16, 2024, 17:43:59 ip
Paljolta näemmä säästyy ,kun ei tuossa watsäppissä mukana ole ollenkaan.

Oli vissiin sillä kaverilla luihut mielessään kun menneenä kesänä Torissa jotain
pikkusälää myin- ja ostajaehdokas lopetti heti kiinnostuksen ja yhteydenoton kun kerroin,
että W-uppia ei tässä kaupankäynnissä ole- eikä tule.

Muutenkin myytävä tavara pysyy visusti kotona ,jos on outo ostaja-kunnes maksu näkyy tilillä.
Mutta jo tuntemani tyypit saavat paketin kyllä vaikka heti itselleen lähtemään ,kun luottamus jo löytyy heihin...

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Rauno Koskinen - Maaliskuu 16, 2024, 19:36:35 ip
Moi!
Hieman ratsastan tällä aiheella. Kävin pari tunita sitten postitoimipaikassa (eli ruokakauppa), aikomus oli lähettää paketti postiennakolla, mutta eihän se onnistunut. Vain kirjeen voi lähettää postiennakolla tällaisesta toimipaikasta.Luin kyllä Postin sivuilta, että postiennako lähetykseen vaadittavat jutut voi tehdä itse netissä, mutta en olis uskonut, että se on ainoa vaihtoehto. Mikä sitten on kenenkin mielestä helppoa ja vaivatonta. mutta olisi ollut niin kiva jättää paketti samalla kauppareissulla. No, tähän suuntaanhan hommat on menossa vähän joka  asiassa, kai se vaan on totuttava.t.Rade
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Tirkkonen - Maaliskuu 16, 2024, 19:51:08 ip
Kiitos Jani K vaivan näöstä ja vastauksesta, kaverin tapauksessa ei ollut what up vaan ihan sähköposti osoitteen kautta koittaivat saada lankaan