Kirjoittaja Aihe: Positiivista uutisointia - Ajo Motorsport  (Luettu 1856 kertaa)

Toukokuu 16, 2012, 21:26:33 ip
Luettu 1856 kertaa

Vesa Takala

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 3876
  • V.I.P. jäsen
Moto3-luokan tehdastallia pyörittävä Ajo Motorsport tekee mainiota tulosta sekä road racingin MM-sarjassa että viimevuotisessa tilinpäätöksessään.

Viime vuonna Ajo Motorsport teki tilinpäätöstietojen mukaan 3,2 miljoonan euron liikevaihdon ja siitä verojen jälkeen 342?300 euron voiton. Kasvulukemat olivat komeita. Liikevaihto kimposi kaksi ja voitto peräti viisi kertaa suuremmaksi kuin toissa vuonna.

Kassavaroja yrityksellä oli viime vuoden lopussa 380?600 euroa. Niistä oli helppo maksaa osingot, joita yhtiö näyttää tilittäneen omistajilleen – lähinnä yhtiön toimitusjohtajalle ja tallin päällikölle Aki Ajolle – viime vuodelta 40?500 euroa.

Ajo perusti kilpamoottoripyöräilyyn erikoistuneen Ajo Motorsportin vuonna 1997. MM-tasolle talli nousi vuosituhannen vaihteessa. Tähän mennessä se on saavuttanut paitsi kaksi maailmanmestaruutta myös vankan aseman lajinsa arvostetuimpien kilpatallien joukossa.

Tänä vuonna Ajo Motorport pyörittää kahta tiimiä Moto3-luokan MM-sarjassa. Toinen on nimeltään Red Bull KTM Ajo Team, ja siinä ajavat saksalainen Sandro Cortese, britti Danny Kent ja australialainen Arthur Sissis. Toinen talli kulkee nimellä AirAsia-SIC-Ajo. Sen kuljettaja on malesialainen Zulfahmi Khairuddin.

MM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Ranskan Le Mans´ssa. Siellä Sandro Cortesella on puolustettavanaan edellisen osakilpailun voitto Portugalin Estorilista puolentoista viikon takaa.

Jukka Saastamoinen
jukka.saastamoinen@kauppalehti.fi
Yksi veteraanimoottoripyörä liikenteessä vastaa kymmentä museossa!