Kirjoittaja Aihe: Lintujen ja luonnonasioiden bongausta  (Luettu 97724 kertaa)

Tammikuu 28, 2018, 20:59:52 ip
Vastaus #30

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Noissa miun aikasemmin linkkaamissa lintulautakuvissa on vähintään kolme, mutta mahollisesti 6 eri yksilöä urpoja.  Sillon oli pakkanen parissakympissä ja tuuli aika reippaasti, että saattaa pörröt olla vaan sääsuojausta?  Niiko näkkyy siinä ajolasi-tiaisen kuvassakin.

Urpalaiset - ehkä noin kymmenen yksilön parvi - on ollu päivittäisiä vieraita ruokinnoilla jo muutaman viikon ajan.  Vaan ei näkyny tänään, ko kerättiin pihabongaustapahtuman vieraita.  Eikä laitettu "ois voinu olla" lintuja mukaan... Sen sijaan tikkupyrstöt (=pyrstötiainen), mitä ei oo tänä talvena tähän asti näkyny ensimmäistäkään, tuli pienenä parvena just oikeeseen aikaan.  Meillä harmaapäätikat on päivittäisiä vieraita, ja tulivat tänään ja oikeeseen aikaan, ensin herra ja sitten rouva.  Käpytikoista kävi vaan yks listautumassa.  Mustarastaat on vakituisia, ja tietysti sini- ja talitiaiset; ne saatiin listalle.  Kuusitiainen on käyny sillon tällön, ei näkyny tänään.  Ja aikasempien talvien päivittäisistä ei oo näkyny hömötiaista eikä viherpeippoja.  Eikä kutsumattomista vieraista varpushaukkaa eikä -pöllöä.  Palokärkeä, pikkutikkaa ja valkoselkätikkaa ei ole ruokinnoilla käyny koskaan, palokärki on muuten käyny pihassa ja jääny kerran kameraankin. Pikkutikan oon nähny tässä kylällä, valkoselkää en oo satavarmasti nähny koskaan.

Kerran puhuin pojan kanssa puhelimessa, ja samalla seisoin olohuoneen ikkunan ääressä katellen ruokinnoille.  No siihen tuli joku harvemmin nähty vieras laudalle, ja mainitsin puhelimessa pojalle.  Tämä oli vähän aikaa hiljaa, ja sitten totes lakoonisesti, että onpa jännää...

jv

PS. Tuli meijän listalle harakka ja närhi mainittujen lisäks.  Nekin päivittäisiä kävijöitä, variskin joskus, mutta ei tännään.  Puukiipijää ei oo näkyny tänä talvena, eikä punatulkkuja, eikä töyhtötiaista.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 28, 2018, 23:11:06 ip kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Tammikuu 29, 2018, 09:06:59 ap
Vastaus #31

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 11964
Ihan peruslintuja näkyi...varikset,harakat ja punatulkut.

Sitten oli kolmea lajia tinttejä.viherpeippo ja se urpokin.
Puukiipijäkin kipitteli-ollut pihapiirissä koko talven.
Keltasirkkujakin muutama.Ja varpusia-pieniä ja standardeja.

Peipposet eivät käyneet eilen ollenkaan.Eikä haukkoja eikä
edes tikkakaan-se käpyläinen-ollut lainkaan syömäfiiliksissä.

Mutta semmoisella otoksella nyt mentiin.

t. Markku

Tammikuu 29, 2018, 10:20:41 ap
Vastaus #32

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 11964
On tuossa pihalla hypellyt ilmeisesti
myös lumikko...Viime talvena jopa näin
mokoman.

t. Markku

[ylläpito on poistanut liitteen]

Tammikuu 29, 2018, 10:26:09 ap
Vastaus #33

Kari Rautiainen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 5287
 • *** Rauzi ***
Lumikko, vesikko, tai Risikko...

Tammikuu 29, 2018, 10:29:57 ap
Vastaus #34

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 11964
Risikko saa kyllä äkkilähdöt jos
tähän pihaan änkeää..

t. Markku

Tammikuu 29, 2018, 10:38:13 ap
Vastaus #35

Kari Rautiainen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 5287
 • *** Rauzi ***
Aatteleppa kun Attenboroukki selostaa viidakon ssalaisuuksia ohjelmassaan. Täällä kovasimen lintulaudalla riekkuu naaras Risikko soidinpuuhissaan ja... jatka?

Tuollainen naarasRisikko 20 denierin sukkahousuissa olis hyvä bongaus lintulaudalta. Kiva kattoo kun se tappelee oravien ja muitten mettänpetojen kanssa.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 29, 2018, 10:42:18 ap kirjoittanut Kari Rautiainen »

Tammikuu 29, 2018, 11:16:25 ap
Vastaus #36

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 11964
Järkyttävä skenaario! Otti miltei syrämmestä....

t. Markku

Tammikuu 29, 2018, 12:14:01 ip
Vastaus #37

Jaakko Latvanen

 • Vieras
En tiijä, millä koolla tai resoluutiolla oot Markku nuo risikon jälet muuttanu tietsikassa semmosiks, että saat siirretyks tänne esille, mutta jos se IXUS tarkentaa noin huonosti tietsikan ruudulle täyvellä resolla mitä nuo mittanauhan luvut näyttää, ni siinä on jotain vikaa tarkennuksessa?

Miulla oli ennen järkkäriä sellanen Olympus-superzoomi, missä oli joku 10 megan 1/2.3 kenno, ja kinoverrokkilukuina se optinen zoomi 24 - jotain 500 mm.  Siinä oli ongelmia, ettei tarkennus menny oikein missään kohalleen.  Jaksoin tarttua asiaan vasta, kun takuuaika oli just menny umpeen - olikohan siinä kahen vuoden takuu?  No, otin Olympuksen maahantuojaan yhteyttä, ja pyysivät lähettämään sinne.  Jotain tekivät, ei maksanu mittään, ja tarkennus rupes osumaan kohilleen.  Saatto olla, että ei se ois tarvinnu ko ajaa joku päivitysohjelma, minkä ois voinu tehä itekii.  Joka tapauksessa, sillä toiminnalla saatto olla iso vaikutus siihen, että nyt miulla on kaks Olympuksen runkoo ja kymmekunta objektiivia - eli nelisen tonnia on saaneet miun rahoja; saatto olla heillekin hyvä diili se... tai on noista objektiiveista osa ostettu käytettyinä, ja on joukossa yks panasonic-leican lasi.

Mutta sillo ku valosta ei oo varsinaisesti pulaa, pitäs tuommosen superzoomin tehä ihan terävää kuvaa kuitenkin.  On miulla tuosta lintulaudalta sillä Olyn superzoomilla otettuna joitain aika hyviäkin ruutuja; ero järkkärin jonkin verran isompaan kennoon ja enempiin pikseleihin näkkyy vasta, kun kuvaa suurentaa ruudulla.

jaakkovaakko

Tammikuu 29, 2018, 12:21:48 ip
Vastaus #38

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 11964
No tuo on ihan paska kamera-se viime kesänä
lopahtanut 10 vuotta vanha Canon oli ihan eri
luokkaa tarkkuudeltaan.

Oikein kun jaksaa hieroa-saa tälläkin joskus kelpo kuvia.
Useimmiten ei. Paskan myivät.

Eikä tohon saa edes johtoa kiinni mihinkään,että päivityksen
saisi-korttikin pitää aina nyplätä ulos ja pistää tietsikan
reikään kun haluaa kuvat pois tuolta-entisessä sentään oli johdolle
reikuli.

Ei tuu mitään-on hommattava jokin toinen kamera nyt.

Tosin epähyvyys kuvissa täällä sivustoilla johtunee myös
siitä,että ne pitää pienentää niin mahdottoman pieniksi
jos meinaa liitteeksi laittaa.

t. Markku

Tammikuu 29, 2018, 13:05:48 ip
Vastaus #39

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Tuosta kuvien siirrosta tietsikkaan.  Nehän voip siirtää nykyvehkeistä johdolla, ottamalla kortti ja laittamalla lukijaan, tai vihvi- tai luutuuttiyhteydellä.  Kaks viimemainittuu on siitä hyviä, että ei tarvi kamerasta mitään luukkuja repiä auki ja kiinni, mutta hittaita ovat verrattuna noihin kahteen enste mainittuun.  Mie ennen laitoin aina kameran mukana tulleen johon kameraan ja toinen pää, se USB-pää, tietsikkaan.  Kamerapalstalta tai jostain kokeneen kuvaajan ohjeesta sitte luin, että mieluummin kortti kamerasta lukijaan.  Ens iihmettelin, että miksi, mutta kyllä se vaan on helpoin ja nopein tapa.  Ainakin miun kummastakin rungosta on kortti helppo ottaa pois, ja nyt on tietsikassa sille kortille reikä, ei tarvia ees erillistä lukijaa.  Helppoa ko heinänteko.  Ja sitte kortti takas kameraan, ja kun kuvat on lajiteltu (tarkottaa sitä että suurin osa suoraan roskakorriin...) ja käsitelty tietsikassa, kortille formatointi kamerassa; taas on tillaa räpsiä.  Tämmönen on miun toimintamalli nykysin.  Ja kuvat tietsikan kovalevyllä, ja varmuuskopiot ulkosella kovalevyllä.  Jos muistas laittaa... eipä noissa kyllä maailma kaadu, vaikka hukkuisivatkin.  Jottain oon laittanu pilveen, myös tallennuksen eikä johonkin siirron takia, esimerkiks läheisten ihmisten kuvia ja omia matkakuvia.  Tallennukseen tai arkistointiin pijän Light Roomin arkistointisysteemiä erinomasena; siinä on kaikki sulosessa kaaoksessa samassa lootassa, mutta kun kuviin laittaa tallettaessa hakusanoja, se penkoo pyyvettäessä kaikki mainitut hakusanat omaavat esille.  Voip ne olla vielä erikseen kansioissa, mutta yks kuva viep vaan yhen kuvan tilan, vaikka ois monessa kansiossa, ja niillä hakusanoilla löytyy, oli missä vaan.  Hakusanoista on piettävä hatarapäisen jotain listaa jossain.  Tuo LR on vaan Adoben rahastusautomaatti; ei saa ennää ko kuukaushintasena, ei saa kertamaksulla.

Kameran päivitys - jos semmosia on saatavana - vois onnistua myös niin, että lataa sen kameran päivityksen tietsikassa muistikortille, ja sitte siitä imasee kameran muistiin.  Siihen hommaan saattasin kyllä ainakin mie tarvita mikrotukihenkilön paikanpäälle, tuskin ees normaalilla etäpalvelulla onnistuis?

innostusis jaakkovaakko taas kuvausasioihin...
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 29, 2018, 13:10:42 ip kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Tammikuu 29, 2018, 15:02:03 ip
Vastaus #40

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 11964
Kävin äsken kamerakaupoilla-en vielä
kerro,mitä hommasin.Jos kuvat edelleen on paskia...'

'Mutta enempi semmoisen yleismallin kuvaukseen kai tämä
tarkoitettu on-muidenkin tipujen kuvaukseen kuin lintulaudalta...

On toimintoja vallan pirusti...oppimista vaatii.

Kattotaan nyt,miten käynee...kuhan ensin lataantuu.Tässä on
paikka johdollekin.

t. Markku

Tammikuu 29, 2018, 15:44:00 ip
Vastaus #41

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Ei ku onnea sen suhteen, ja opettelluun intoa ja iloa!

Tipujen kanssa on oltava tarpeeks pitkä putki.  Lyhyellä putkella pitäs päästä lähietäisyydeltä täräyttämään, ja siiihe voip olla vaikee saaha luppaa.

jv

Tammikuu 29, 2018, 16:38:59 ip
Vastaus #42

ismo mielonen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 133
Eilen yhdentunnin saalis pihalta. Varis, Närhi,Tali-Sini-Hömötiainen ja Käpytikka. Ei tainnu meidän jengi mitaleille päästä.  :) Meit oli kolme henkilöä.
Eka kerta pihabongaus. Ihan mukavaa oli. Sydäntalvi. Kangasmetsä naapurina lajikirjo pieni näin talvena.

Tammikuu 30, 2018, 10:36:17 ap
Vastaus #43

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 11964
Tässä nyt pari ekaa otosta-ihan
automaattitoiminnoilla ja käsivaralla
napattuina.

Punatulkkuseen matkaa n. 20 metriä-tämä tintti lähempänä.

Opettelu jatkuu...

t. Markku

[ylläpito on poistanut liitteen]

Tammikuu 30, 2018, 11:19:57 ap
Vastaus #44

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Kuusitiainen, vai?
Sony Cybershot 30-kertasella optisella zoomilla, vai?

jaakkovaakko