Kirjoittaja Aihe: Koronapeli  (Luettu 125740 kertaa)

Maaliskuu 09, 2020, 10:32:45 ap
Vastaus #15

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Jos ois jossain koulussa ollu töissä, ja syksyllä ostanu hiihtolomaks reissun pohositalian lasettelukeskukseen.  No sitä hiihtolommaa ennen oli kaikenlaista huhua ilmassa.  Hyvä on, että virkamiehet huolehtii ja ohjeistaa ihmisiä, mutta eihän se minnuu koske.  No sitte loman jälkee ois ollu vähän nuhanen olo, mutta eihän se nyt miussa voi olla, töihin vaan.

Ni tuntiskohan nyt ittesä kansallissankariks?

No ei ne luvut vielä meillä isot oo, mutta oisko ne ohjeistukset just siks, ettei ne pääsiskään isoiks?

jv

Maaliskuu 09, 2020, 11:14:23 ap
Vastaus #16

Pertti Rintamaki

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1742
Suomen tartunnoista kerrotaan, mutta onkohan kukaan siitä viruksesta parantunut?

Maaliskuu 09, 2020, 11:34:00 ap
Vastaus #17

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Eiks noissa tilastoissa oo suunnilleen niin, että löyvetyistä tartunnan saaneista on kuollu noin 3...4 %.  Ne loput on potenu niiko tavallisen lunssan; osa toipuu viikossa, osa kahessa, loput kolmessa viikossa, ja toiset ei tautia paljon huomaa, toisilla on ikkään kuin vähän pahempi tavallinen lunssa.  Ja kuolleista suurin osa on iäkkäitä tai muuten vähemmän vahvoja.  Eikä se kaikkiin vaikutuksen alla käyneisiin tartu, ei läheskään.  Normaaliin lunssaan nähen on kuitenkin tarttuminen aika lailla ärhäkkäämpää, ja pienelle joukolle kohtalokas tauti.  Siks kait ohjeet ja niitten noudattaminen ois kuitenkin suotavaa.  Ja parannuskonstia tai tarttumisen estämisen konstia ei oo vielä olemassa.

Pohjanmaalla oli yks emäntäihminen menny lunssasena lääkäriin.  Lääkäri pohti ääneen, että onkohan nyt viruus-vika... emäntä meni melko vakavaksi, ja aika painavasti ilmaisi, että ei piräis olla...

jv

Maaliskuu 09, 2020, 13:01:09 ip
Vastaus #18

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Ei kait Pohjanmaalla mittään pientä oo?


Koronasta ja paranemisesta.

Tuonne toiselle miun seuraamalle palstalle (valokuvauksesta tarkotus siellä vääntää...) joku oli löytäny tälläset tilastonikkaukset:

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Sivujen luotettavuudesta ei mitään tietoa, niitten mukkaan tauti on kuitenkin pahempi ko jonkun muun mukkaan.  On siitä kumminkin yli puolet tartunnan saaneista parantunut...

jv

PS. Jos oikein kovin pelottaa ketä, ni vennäillä ja etenkin Siperiassa ois tään hetken tietojen mukkaan aika lailla turvassa korunalta?
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 09, 2020, 13:03:13 ip kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Maaliskuu 09, 2020, 13:09:19 ip
Vastaus #19

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 7262
Kevään alennusmyynit on alkaneet.

Pörssit siirtymässä alamäestä vapaan pudotuksen vaiheeseen, ”Pörssipäivästä on tulossa ruma” – Kauppalehti seuraa markkinatilannetta hetki hetkeltä
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/porssit-siirtymassa-alamaesta-vapaan-pudotuksen-vaiheeseen-italiassa-herataan-eristysviikkoon-kauppalehti-seuraa-markkinatilannetta-hetki-hetkelta/12e36649-4647-4466-876a-3305e09f5270?fbclid=IwAR0TqliiWWowGBQp16bfGM-cCLlTAeNTszNciWpTVuureoKi_z290L9OGEg

Osakekurssit ovat sukeltaneet harvinaisen rajusti maanantaina. Syöksy johtuu siitä, että sijoittajat myyvät paniikin vallassa osakeomistuksiaan.
Markkinat olivat jo valmiiksi hyvin hermostuneessa tilassa koronaviruksen talousvaikutuksien vuoksi. Tähän päälle raakaöljyn hinta koki isoimman romahduksen (siirryt toiseen palveluun)30 vuoteen.

https://yle.fi/uutiset/3-11247821
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Maaliskuu 10, 2020, 21:22:55 ip
Vastaus #20

tuomo jylha

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 4231
 • Moukka
Nyt koronapeli alkaa näyttään jo siltä että ollaan vähän aikaa ns saarroksisa, ja kaikki meistä tulee olemaan jollain muotoa ja vähän karanteenissa.

 Jos tästä haluaa etsiä niitä positiivisia vaikutuksia niin se on se että turhat matkustellut vähenee huomattavasti ja ympäristö kiittää.  Toki se tekee talouteen isoja lovia, varsinkin turismi valtioihin ja yhteiskuntiin.
 Mutta jos ne täysin turhat ja perusteettomat liikelennot yms tapaamiset alkaa tämän myötä muuttumaan jatkossakin videoneuvotteluiksi tms., niin silloin ollaan oikean kehityksen tiellä. Eli muuttuisi tavaksi.
 Ikävä vaan että se toimintatapojen muutos tarvii näköjään pandemian enneko ne otetaan käyttöön. Ja mikä tässä on ihmeellisintä, tekniikka siihen on ollut jo 20 vuotta lähes kaikkien käytössä. Ja huom! Käytännössä käyttämättömänä.

Maaliskuu 11, 2020, 22:02:57 ip
Vastaus #21

Ari Nieminen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1068
Vuonna -77 kun olin armejassa kaartin pataljoonassa niin voimistelusali oli muutettu sairaalaksi ja siellä oli ainakin 50 potilasta flunssassa. Me vapaavuorolaiset veimme sinne ruokaa ym.. Itse olin sairastanut saman pariviikkoa aikaisemmin Tilkassa mutta silloin se oli jo täynnä. Normaalia toimintaa

Maaliskuu 12, 2020, 15:56:38 ip
Vastaus #22

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 7262
Viranomaisten toimivaltarajojen vuoksi yli 500 ihmisen yleisötilaisuuksien peruuttaminen etenee portaittain. Valtioneuvosto eli hallitus suosittaa suurten yleisötapahtumien peruuttamista, koska ilman valmiuslain käyttöönottoa valtioneuvostolla ei ole suoraa toimivaltaa antaa määräystä tällaisesta asiasta. Sosiaali- ja terveysministeriö ohjeistaa valtioneuvoston suosituksen mukaisen toiminnan aluehallintoviranomaisille.

Aluehalllintoviranomaiset antavat toimivaltaisina viranomaisina määräykset peruuttaa yli 500 ihmisen yleisötilaisuudet. Ylen tiedon mukaan tämä tulee olemaan sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksen linjaus. Esimerkiksi kouluja ei lasketa yleisötilaisuuksiksi, joten määräys ei tule koskemaan niitä.
https://yle.fi/uutiset/3-11253048

Lätkän liiga ilmoittu juuri, että loput runkosarjapelit pelataan ilman yleisöä, siis jo tänään.
Mestis peruu koko loppukauden.

Muihin urheilujuttuihin en ole tutustunut, mutat eiköhän mennä samoilla linjoilla.

Keikat, isot teatterit yms.

Mites rompepäivät, joko on perumisia?
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Maaliskuu 12, 2020, 16:21:35 ip
Vastaus #23

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Meikäläisen sijoitusmarkkinoihin taitaa olla melkonen vaikutus koronalla.  Nimittäin jo aikasiin syksyllä varattiin liput siihen Oberammergaun Kärsimysnäytelmään, niiko taisin jossain kertoilla.  Nyt alkaa näyttää aika varmalta, ettei sinne tarvi mennä kärsimään.  Lipuista tosin maksettiin varauksen yhteydessä vasta pien osa, kuukaus ennen ommaa esityspäivää pitäs maksaa loput.  Meijän esityspäivä on kesäkuun puolvälissä, eli maksupäivä ois toukokuun puolvälissä.  Sillon on varmasti jo peruutus koko kesän kaudelle tiedossa.  Toinen luultavasti pahasti syteen menny sijoituskohde on Kymiringin MotoGP, mihin mänin pari lippuva ostamaan ja maksamaan.  Aina ei voi voittaa...

Oliks se jo nyt viikonloppuna se lääkärikonferenssi, mitenhän sille käy?  Jos se mennee peruutukseen, mennee lääkefirmojen markkinointibudjetit uusiin puihin; näikhän ees keksivät, mihin saavat ne rahat käytetyks, millä pit siellä kestitä osanottajia?

jv

Maaliskuu 12, 2020, 16:32:20 ip
Vastaus #24

Esko P. Lehtinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 306
Se Tampereen 3000:n lääkärin konferenssi on peruttu. Just netistä luin.

Maaliskuu 12, 2020, 16:50:59 ip
Vastaus #25

tuomo jylha

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 4231
 • Moukka
Nyt tais omat matkasuunnitelmat saada uuden käänteen. Pitäis olla tasan viikon päästä tähän aikaan lentokoneessa. Lentoyhtiö on konkurssin partaalla, ja ulkoministeriö on jo liipasimella matkustus kieltojen kanssa.
 Vinkkinä muillekin samassa tilanteessa oleville: älkää peruko itse jo varattuja ja maksettuja lentoja,vaan odottakaa siihen asti, jos ja kun tulee matkustuskielto. Sillä saa peruuntumisesta lennosta paremman hyvityksen.  Muuten hyvitys on vain 20%
 Itse kerkesin jo maksamaan 4 hengen ees taas lennot. Pärkkele.  >:(

Maaliskuu 12, 2020, 19:15:54 ip
Vastaus #26

VillleRintala

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 93
Ollaan parhaimmillaan matkalla finnlinesilla travemundeen ja siitä classic trial kisoihin brockhöfeen. Saas nähdä onko koko kisoja ja päästäänkö edes koko maahan ja joudutaanko karantteeniin vai päästäänkö sunnuntain jälkeen palaamaan suomeen samaa reittiä.
Ville

Maaliskuu 12, 2020, 22:23:43 ip
Vastaus #27

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Restentti puhu viisaita A-talkissa.  Ja toimittaja oli taas sellanen s-tanan räksyttäjä, joka ei kuunnellu eikä ymmärtäny mittään haastateltaviensa puhheista.

Restentin kanssa oon usseesti ollu sammaa mieltä asioista.  Pääministerin kanssa en just koskaan tähän asti.  Mutta jossain määrin nostan nyt sariini-mariinille hattua.  Ei voi pääministeri olla kaikkien alojen asiantuntija, on kuunneltava oikeita asiantuntijoita.  Niiltäkii voip saaha vääriä neuvoja tai arvioita, mutta uskosin kuitenkin useammin saatavan oikeita arvioita, kuin poliitikoilta.  Nyt asioita kattoen ois kuukaus sitte pitäny kieltää kaikki matkustaminen Italiaan ja Alpeille, vaan mikähän huuto ois sillon kansan ja opposition suusta kuultu.  Eikä sekään ois meitä epidemialta suojannu, mutta ois ehkä siirtäny alkua ja hidastanu etenemistä, eli antanu toiminta-aikaa, ja toimintavoimaa hoitaa ensimmäisiä tartunnan saaneita kuntoon toisten tieltä pois.

Meillä kotona tehtiin oma päätös.  Ei oo vielä Suomessa tartuntariski korkee, mutta en lähe yhteen valokuvaustapahtumaan Varkauteen lauantaina, eikä menty tänään teatteriin Mikkeliin, vaikka liput oli.  Siis riski pieni, mutta toisaalta ei oo isot menetykset vaikka jäivät väliin.  Enkä lähe tänä keväänä Italiaan hiihtämään.  Se oli sikäli helppo päätös, että en oo siellä ollu koskaan aikasemminkaan hiihtämässä, enkä oo hiihtäny yhtään kolmeen - neljään vuoteen missään muuallakaan.  Sunnuntaina ois vissiin Konneveellä jääradan SM-kilpailu, se on vielä harkinnassa.  Eiköhän siellä oo katsomoissa mahollista säilyttää reilustikin turvavälit.

Villen kisapaikka Brockhöfe ei taida olla Saksassa korkeen riskin alueella.  Eikä trialissa välttämättä lähikontakteja synny, kun pysytte illat omassa porukassa... eli mukavaa reissua kaikille mukana olijoille, koronasta huolimatta!  Laivassa vaan piätte koko ajan saappaat jalassa, kypärät päässä ja hanskat käsissä.

jaakkovaakko
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 12, 2020, 22:31:46 ip kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Maaliskuu 12, 2020, 23:10:19 ip
Vastaus #28

Ari Nieminen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1068
Kolme päivää rakenettu Lahessa Raksa messuja ja monta viikkoa esityötä. Kaikki olisi ollut valmista noin kahden tunnin päästä ja kotiin ja seuraavana päivänä esittelemään tavaraa asiakkaille. Ilmoitus tuli hallitukselta. Kaikki työt hiljenivät neljässä hallissa . Kirkossakaan ei ole niin hiljaista. Odotettiin kuulutusta.Tunnin päästä ilmoitus , peruttu. Yksi osasto purettiin , kotona kasilta. kaksi jäljellä. Vituttaa

Maaliskuu 12, 2020, 23:13:54 ip
Vastaus #29

Henry Eklund

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 5767
 • Eläkkeellä on vain kaksi ekaa vuotta vaikeeta.
Jos tulis ulkonaliikkumiskielto nini miten sadat tuhannet koirat ulkoilutetaan.