Kirjoittaja Aihe: Ukraina  (Luettu 32631 kertaa)

Helmikuu 22, 2022, 17:41:46 ip
Vastaus #45

Pekka Puoskari

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2050
 • naavaparta
On se kyllä käsittämätöntä että 2022 euroopassa aletaan vallata ja särkeä sodalla alueita.
Niinkuin ei olis tuota elintilaa ja korjattavaa jo nyt ihan omiksi tarpeiksi.
Kattokaapa tuota videota.
https://www.youtube.com/watch?v=voWwjhoAIm0
Ilmastointi toimii moitteettomasti.

Eikä tämä ole ainoa.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 22, 2022, 17:44:02 ip kirjoittanut Pekka Puoskari »

Helmikuu 22, 2022, 18:36:42 ip
Vastaus #46

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4122
 • Viraton, varaton, vastuuton, mutta velaton.
Noh..en tiää..mutta eikös Kovasinnii kehunnu joskus muinoin että hällä on kuvassa oleva lamppu??Laittaako sitten Kovasimen, Kovasimen näyttämän valon vai koko kylän jossa Kovasin vaikuttaa boikottiin??Vaikea on kysymys..hmmm

 Voe helevettiläenen! Eipä olisi Kovasimesta uskonut.

 Ei arvaa Orimattilaa, eikä Myrskylää kuitenkaan poikottiin laittaa, kun ovat mukavien mutkateiden solmukohtia, mutta pitää ajaa kovempaa läpi.

 Vaan riittäähän näitä boikotoitavia. tarttee vaan olla tarkkana, ettei vahingossa.
 https://kaino.kotus.fi/nikar/index.php?kantanimi%5B1%5D=Lutakko&kantanimi%5B3%5D=Ryss%E4&nirsokantanimi%5B1%5D=1&nirsokantanimi%5B3%5D=1&nakyma%5B1%5D=lajit&nakyma%5B3%5D=nimet&levikki=3&laji%5B1%5D=niemi&nirsolaji%5B1%5D=1

... ja tuohon edelliseen kommenttiini; milloinka niitä issikoita on Suomeen viimeksi uutena tuotu ?
 Neppareita ja Uraleita kai ihan viimevuosinakin. Vai ?    ...hmmm... ja eikös jompaakumpaa peräti tehty Ukrainan puolella ???

Helmikuu 23, 2022, 08:47:05 ap
Vastaus #47

Jani Kaasalainen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 687

 ... ja tuohon edelliseen kommenttiini; milloinka niitä issikoita on Suomeen viimeksi uutena tuotu ?
 Neppareita ja Uraleita kai ihan viimevuosinakin. Vai ?    ...hmmm... ja eikös jompaakumpaa peräti tehty Ukrainan puolella ???

Dneprit on Ukrainassa valmistettuja, sen takia edellisellä sivulla ehdotin, että Iiseet pitää vaihtaa niihin. En kyllä oikeasti suosittele, molempien merkkien edustajan olen omistanut ja jos IC:ssäkin oli omat harminsa (=sähkövikoja), niin Dneprissä oli hyvää vain kaksi asiaa: Sitä ei ikinä tarvinnut työntää kovin pitkältä kotiin ja tankillinen bensaa riitti koko kesän.

Tuon lähteen mukaan Dneprin valmistus loppui 2011:

http://www.motot.net/wiki/Dnepr

Saman lähteen mukaan IC:n valmistus loppui 2009:

http://www.motot.net/wiki/IC

Uralia nköjään tuodaan Suomeen vieläkin:
https://ural.fi/

Helmikuu 23, 2022, 11:37:33 ap
Vastaus #48

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4122
 • Viraton, varaton, vastuuton, mutta velaton.

    ...hmmm... ja eikös jompaakumpaa peräti tehty Ukrainan puolella ???

Dneprit on Ukrainassa valmistettuja, sen takia edellisellä sivulla ehdotin, että Iiseet pitää vaihtaa niihin.

 Janille peukku.  :)

Helmikuu 23, 2022, 12:29:06 ip
Vastaus #49

Mika Malinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1107
 • "I hope y'all know what I'm talkin' about"
Niin, hitler silloin joskus muinoin vaati ja sai tsekkoslovakian sudeettialueet. Englanti ja Ranska ne oikein pakotti luovuttamaan. Sitte se vaati Liettualta Memelin alueen. Ja taas senkin sai. Sitte se sudeettialueiden saamisen jälkeen puoli vuotta myöhemmin valloitti koko tsekkoslovakian. Molopää ja Ribbentroppi jako koko muuten euroopan etupiireihin ennen sotia. Vaikka ryssät laskee toisen maaliman sodan alkaneen kun hitler hyökkäsi neuvostoliittoon. Ne ei opeta eikä muistele sitä aikaisempia tapahtumia kun ne ei ole heille edullisia. Mikään ei ole muuttunut, jonnet ei muista tai viitti tuntea historiaa, se kun olisi varsin viisasta. putputin ei ole keksiny mitään uutta iha ite, toistaa hitlerin oppeja. Muu maailma on niin tyhmää tai ei välitä joka on sama asia. Uhrataan muita, josko ei se ei sitten koskis meitä. putputin haikailee vaffaa neuvostoliiton aikaa takas. Ne ei kunnioita muuta kuin voimaa, joko aseellista tai minusta myös sitä taloudellista. Niillä on vaan rahaa aivan helvetisti ja omavaraisutta sekä luonnonvaroja. Kunhan loppuu rahantulo venäjälle öljystä ja kaasusta, miljonäärien rahavarat ja tulot tyrehdytetään, tavallinen kansa tulee tyytymättömäksi kun olot kurjistuu niin siinä on avain voittoon. Ehkä vaikka ne lähipiirin miljonäärit tappaa sen putputtimen kun huomaavat että niiden asiat muuttuu päin helvettiä. Stalinille kävi niin. Eivät päästäny poliittinen lähipiiri lääkäreitä paikalle kun sai halvauksen. Kauanko se eristäminen ja pakotteet sitten kestää ja kestääkö eurooppa sen on toinen juttu. On vaan ollut hölmöä meiltäkin ryssille myydä Suomesta maata, kiinteistöjä, antaa olla yrityksissä mukana joilla turvallisuusmerkitystä kuten ydinvoimalat, ylipäätään luottaa missään asiassa. Ryssillä on ollut tapana toimia vaivihkaa niin se ei herätä huomiota. Kas kas, omistuksia onkin lähellä strategisia paikkoja lähellä. On hulikopteri kenttiä jotka piilotettu maastoon, vähän joka paikassa. Suomalainen ei välitä, myy isänmaataan ryssille, ne kun maksaa enemmän. Joko alkaa selvitä miksi?
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 23, 2022, 12:32:16 ip kirjoittanut Mika Malinen »

Helmikuu 23, 2022, 16:41:25 ip
Vastaus #50

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4122
 • Viraton, varaton, vastuuton, mutta velaton.
 Aika kovan systeemin on Putler on kehittänyt, kun omatkin sitä pelkää...

 https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/vladimir-putin-n%C3%B6yryytti-ulkomaantiedustelun-johtajaa-turvaneuvostossa-%C3%B6%C3%B6h-ei-min%C3%A4-%C3%B6%C3%B6%C3%B6h-puhukaa-suoraan-sergei/ar-AAUcSdM?ocid=msedgdhp&pc=U531

 Kyllähän tästä sotima syntyy. Ainoa mitä toivon, että venäjänmaa saa osansa tuhosta ja kärsimyksestä.
 Maksavat vielä kovan hinnan, pienen, pullean, itseään tsaariksi luulevan hallitsijan älyttömyyksistä !

Helmikuu 23, 2022, 17:33:12 ip
Vastaus #51

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 7254
Venäjän kyky yhdistää kyberoperaatioita ja informaatiovaikuttamista on ainutlaatuinen. Näin sanovat kaikki tätä juttua varten haastatellut asiantuntijat.

”Suomi on sata vuotta jäljessä Venäjää, joka on luonut oman informaatiosodankäynnin konseptinsa jo 1920-luvulla”, Martti J. Kari toteaa. Hän puhuu lavetin eli teknologisen alustan ja psykologisen sodankäynnin, usein disinformaation, taitavasta yhdistelystä. Tätä osaamista hän peräänkuuluttaa lisää myös Suomen puolustukseen.

1920-luvulla venäläisen informaatiosodankäynnin lavetteja olivat elokuva ja sanomalehdet, sitten tulivat radio ja televisio, nyt tietoverkot. Niiden jälkeen tulee taas jotain uutta.

”Hyvä esimerkki on Yhdysvaltain demokraattisen puolueen hakkerointi vuonna 2016. Ilmeisesti sekä Venäjän turvallisuuspalvelu FSB että sotilastiedustelu GRU hakkeroivat demokraattipuolueen palvelimet, ja sen jälkeen sähköpostit ja muut laukaistiin Wikileaksin kautta ulos. Teknologialla tunkeudutaan ja sitä seuraa psykologinen osuus, kun tieto laukaistaan ulos. Tätä on käytetty myös Ukrainassa”, Kari sanoo.

Kybermaailmaan istuu hyvin venäläinen ajatus jatkuvasta sodasta. Ei ole erikseen sotaa ja rauhaa, vaan jatkuva harmaa alue, jossa tehdään erilaisia operaatioita. Venäjä pyrkii myös siihen, että se voi eristää oman internetinsä muusta maailmasta.

”Venäjän hallitsijat ovat aina rakentaneet puskurivyöhykettä rajoille, joita eivät suojaa luonnolliset puskurit. Ennen se oli Varsovan liitto, nyt puskuria luodaan myös kybermaailman kautta”, Kari sanoo.

Venäjällä on paljon matemaattista osaamista. Maan suuri heikkous on modernin ohjelmisto- ja siruteollisuuden puute. Myös tekoälyssä Venäjä on vuosia Kiinaa ja Yhdysvaltoja jäljessä.

”Jää nähtäväksi, mitä Venäjä onnistuu varastamaan lännestä ja mitä Kiina on valmis jakamaan omasta tekoälystään Venäjälle”, Kari pohtii.

Venäjä toimii kybermaailmassa monen eri toimijan kautta: on sotilastiedustelu GRU, ulkomaantiedustelu SVR ja turvallisuuspalvelu FSB. Venäjä käyttää kybermaailmassa myös rikollisorganisaatioiden palveluksia.


Tekoäly heilahtaen läpi
”Kyberpuolustuksen kyky ennalta estää ja torjua kehittyneet uhkatoimijat perustuu pitkälti tiedonhankintaan ja -vaihtoon. Tämän pohjalle rakentuu myös kyvyn uskottavuus. Sitä pienen valtion on vaikea saavuttaa yksin”, Jarmo Vähätiitto kirjoittaa. Suomen kyberpuolustuksen tärkeimmät kansainväliset kumppanit ovat samat kuin muussakin puolustusyhteistyössä.

Vähätiitto muistuttaa, että kansallinen kyberturvallisuus ei rakennu vain Puolustusvoimien ponnistuksilla, vaan on koko yhteiskunnan asia.

”Jos sinulla on tekoäly ja vastustajalla ei, niin menet heilahtaen läpi. Puolustava tekoäly pystyy koppaamaan hyökkäyksen kiinni todennäköisesti jo ennen kuin se lähtee liikkeelle”, Martti J. Kari sanoo.

Teknologiat, joihin Puolustusvoimat nyt keskittyy ovat tunkeutumisen havaitsemis- ja estojärjestelmät, salausteknologia, suuren ja strukturoimattoman tietomäärän käsittely sekä tekoäly.

Tulevaisuudessa kybersotaa hallitsee se, joka hallitsee tekoälyä.

Suomen kyberpuolustuksen vahvuuksia ovat laaja maanpuolustustahto ja halu panostaa kyberturvaan, yleinen asevelvollisuus ja korkea koulutustaso.

Puolustusvoimat on tiedottanut, että se investoi kyberpuolustukseen noin 200 miljoonaa euroa ja 200 henkilöä 2020-luvulla.

”Se tuntuu riittävältä, sillä tämä on aivojen, ei pistinten sotaa. Siksi meillä voi olla mahdollisuuksia onnistuakin”, Kari sanoo. Hänen mielestään Puolustusvoimien kyky suojata omat verkkonsa on hyvä, ja Kyberturvallisuuskeskus toimii. Lainsäädäntökin on kehittynyt viime vuosina.


https://tekniikanmaailma.fi/lehti/5b-2022/miten-suomi-puolustautuu-kun-kyberoperaatio-iskee-suomi-on-sata-vuotta-jaljessa-venajaa/
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Helmikuu 23, 2022, 17:38:19 ip
Vastaus #52

Markku Juusela

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4604
Moro

Varmaan oikeinkin motivoituneita ja hyvin huollettuja sotilaita tässä lähdössä tai odottamassa Ukrainan valloitukselle lähtöä.

Yamaha TR1 -81/Green Mystery,CanAm Spyder RT -13,CRESCENT Elda E-Going

Helmikuu 23, 2022, 18:04:18 ip
Vastaus #53

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 7254
Kuva ja siitä kirjoitettu teksti... ;D

Kuvan Ukrainalaiset sotilaat pyytävät kauppiaalta ruokaa ilmaiseksi, kun valtiolla ei ole varaa maksaa palkkoja.
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Helmikuu 23, 2022, 18:24:06 ip
Vastaus #54

antero mäkelä

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 88
Hyvä ammattiliiton jäsen
Liittosi jäsenkortilla saat merkittäviä etuja Teboil-asemilla: edullisemman tankkauksen lisäksi saat alennusta autonpesuista, voiteluaineista, autokemikaaleista ja nestekaasusta. Mikäli haluat Teboililla tekemillesi ostoksille korotonta maksuaikaa, liittosi on neuvotellut sinulle erikoisedut myös hankkiessasi Teboil Maksuaikakortin.

https://www.teboil.fi/liitto/

Ei miula mitään ammattiyhdistyksiä vastaan...

Myös vaikkapa Autoliiton jäsenet saavat alennusta Teboililta.

Miten sitten tähän pitäisi suhtautua...

Helmikuu 23, 2022, 18:38:22 ip
Vastaus #55

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 7254
Hyvä ammattiliiton jäsen
Liittosi jäsenkortilla saat merkittäviä etuja Teboil-asemilla: edullisemman tankkauksen lisäksi saat alennusta autonpesuista, voiteluaineista, autokemikaaleista ja nestekaasusta. Mikäli haluat Teboililla tekemillesi ostoksille korotonta maksuaikaa, liittosi on neuvotellut sinulle erikoisedut myös hankkiessasi Teboil Maksuaikakortin.

https://www.teboil.fi/liitto/

Ei miula mitään ammattiyhdistyksiä vastaan...

Myös vaikkapa Autoliiton jäsenet saavat alennusta Teboililta.

Miten sitten tähän pitäisi suhtautua...

Kysyä Autoliitolta yhteistyön mahdollisesta jatkosta.
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Helmikuu 23, 2022, 19:39:00 ip
Vastaus #56

Kari Sillanpää

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 6179
 • MC Debit
Kuva ja siitä kirjoitettu teksti... ;D

Kuvan Ukrainalaiset sotilaat pyytävät kauppiaalta ruokaa ilmaiseksi, kun valtiolla ei ole varaa maksaa palkkoja.


Tuu sie hakee leipäs päälle voita!

Rys... ”vapauttajat” kun saapuvat, niin eivät taida paljon kysellä että mitä se tikkari maksaa.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 23, 2022, 19:55:46 ip kirjoittanut Kari Sillanpää »
Kari

”Parempi Piru merrassa kuin kymmenen irrallaan”

Helmikuu 23, 2022, 19:44:31 ip
Vastaus #57

Markku Juusela

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4604
Moro

No siitä pitäis ajatella ainoastaan että kun ostat TB:ltä niin tuet puttosen poikaa ja sen mahtailuhalujen toteutusmahdollisuuksia.

Juuri tämän vuoksi vaikka olis ammattiliiton kortilla saanut TB:ltä alennusta en sitä käyttänyt!
Yamaha TR1 -81/Green Mystery,CanAm Spyder RT -13,CRESCENT Elda E-Going

Helmikuu 24, 2022, 08:33:04 ap
Vastaus #58

Timo Kuosmanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 117
Boikotti päälle. Balttia seuraavaksi ja sitten Suomi
Tänään on muuten Suomen maavoimien vuosipäivä. Päivä perustuu Ruotsin kuningas Kustaa Vaasan 24..2.1555 antamaan määräykseen perustaa ensimmäiset suomalaiset joukko-osastot.

Helmikuu 24, 2022, 08:33:10 ap
Vastaus #59

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 7254
Olemme avointa hyökkäyssotaa käyvän maan naapuri.
Joten, muistakaa kaikissa toimissa neuvostoliitton kanssa vastustaa, boikotoida, haukkua, väheksyä, moittia, pilkata jne.
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.