Ei. Verot kaikille maksettavaksi- ilman erityisiä kikkailuja.
Silloin riittäisi myös palkoollisille ja eläkeläisille hiukkasen pienemmät
veroseuraamukset.
t. M
Jos on Suomeen verovelvollinen ja omaa jonkinlaisia tuloja, niin kyllä niistä veroja joutuu maksamaan.
Useimmiten on vieläpä niin, että pääomatuloista maksetaan enemmän veroa kuin ansiotuloista. Ansiotulon osalta mediaanituloinen tienasi viime vuonna Suomessa 2970 €/kk. Ilman mitään vähennyksiä tällä tienestillä tulee veroprosentiksi 19 %. Pääomatuloista taasen menee veroa 30 tai 34 %. Saa olla jo aika kova palkka ennen kuin veroprosentti heilahtaa 30:een.
Kauhean paljon kikkailuja ei tuloverojen osalta ole voinut tehdä sitten 1990-luvun alun verouudistuksen. Tulonhankkimismenot saapi vähentää, mutta ei paljon muuta. Pääomatulojen puolella on tietenkin mahdollista, että on aikaisempia tappioita, jotka saa vähentää. Luovutusvoiton vero pienenee, jos luovutettu varallisuus on omistettu riittävän pitkään.
Muista kuin pörssiyhtiöistä on mahdollista nostaa osinkotuloa melko kevyellä kokonaisverorasituksella (28 %), mutta melko tiukoin ehdoin. Jotta tästä pääsisi aidosti hyötymään, pitää taseessa olla omaa pääomaa sangen paljon. Jossain oli laskeskeltu, että tästä "veroedusta" merkittävässä määrin nauttivien henkilöiden lukumäärä Suomessa lasketaan sadoissa, ei tuhansissa. Ja tällöinkin siis veroprosentti vähintään 28, mikä on selvästi enemmän kuin keskivertopalkansaajalla.
Siinäpä ne tärkeimmät "kikkailut". Jaa, taitaa niitä jotain vakuutuskuorivirityksiä olla, nekin tosin vain siirrettyä verotusta.
Verosuunnittelun mahdollisuudet kasvavat eksponentiaalisesti, jos muuttaa kokonaan pois Suomesta. Niin on kyllä moni suurituloinen tehnytkin.