Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Yleistä keskustelua / Vs: Millähän kohta kuljetaan, ja kuinka kauas?
« Uusin viesti kirjoittanut Jaakko Latvanen tänään kello 11:34:22 »
Juu, tästä täsmälleen samaa mieltä Juhan kanssa.  Tuossa nimenomaisessa tapauksessa jäi vain lehtiuutisoinnista minun korvissani soimaan se palomestarin lausunto parkkihallissa tapahtuneen räjähdyksen jälkeen, että akusto ei ollut palanut eikä vaurioitunut.  Väärinkäsitys voi olla palomestarin ja artikkelin kirjoittajan välissä, tai artikkelin ja sen lukijan (eli minun) välissä toki.  Ihmetyttää vaan, mikä muu kuin akusto siellä voi räjähdellä tai jälkeenpäin syttyä omia aikojaan?

Jos nyt yhtään oikein noita ymmärrän, akuston ongelma on, että sinne ladataan aikamoinen määrä energiaa, kun sillä jopa satoja kilometrejä pystytään muutaman tuhannen kilon autoa ja kuormaa kuljettamaan.  Jos akussa tapahtuu sisäinen oikosulku, energia purkautuu lämmöksi, eikä oikein ole mitään konstia sitä oikosulkua katkaista; mikään ulkopuolisten johtojen irrottaminen ei sisäistä oikosulkua muuksi muuta.

Yhtälailla on bensiinikäyttöisessä autossa melkoinen energiapommi täydessä tankissa.  Bensa vaan on opittu laittamaan sellaiseen astiaan, missä se ei oikein helposti edes yrittämällä syty, ja itsekseen ei oikeastaan mitenkään.  En ole vielä tarjousta Konasta pyytänyt...

jaakkovaakko
2
Yleistä keskustelua / Vs: Millähän kohta kuljetaan, ja kuinka kauas?
« Uusin viesti kirjoittanut Juha Pohjamo tänään kello 10:25:08 »
Nuo akkupalot ovat pahoja kun voivat syttyää uudelleen ja uudelleen niin kauan kun akuissa on energiaa.
Harvinaisiahan ne ovat mutta kun akkuautokanta lisääntyy ja ikääntyy niin tapausmaarät väistämättä kasvavat.
Olisi tilastollien ihme jos emme törmäisi tilanteisiin joissa esimerkiksi ostoskeskuksen parkkihallissa pahimpaan ruuhka-aikaan poksahtaa lataukseen jätetty sähköauto.
3
Ostetaan / Honda CB 100 osia
« Uusin viesti kirjoittanut kari nurminen tänään kello 09:27:56 »
käynnistyspolkimen akseli olis tarpeen...
4
Yleistä keskustelua / Vs: Tallissa tapahtuu
« Uusin viesti kirjoittanut Teemu S. Lindfors tänään kello 06:56:55 »
Hankin lisää työkaluja.  Ja hoonauskoneeseen sylinterinhoonauskara. Hyvin toimi molemmat. Ihminen on onnellinen, kun sillä on hyvälaatuisia työkaluja! :)
Minkin sain oman hoonauskoneen vihdoin pyörimään. Käyttöä opeteltu.

Hienoa!
5
Tampereen aluekerho / Museoajoneuvopäivä 10.6.
« Uusin viesti kirjoittanut Olli Salonen tänään kello 06:56:54 »
Museoajoneuvopäivä on lauantaina 10.6.
Osallistumme siihen ajamalla kulkueena Kangasalle, jossa on Kurvaa Kangasalle-tapahtuma.
Kulkue kootaan Mustalahdessa yhtenäiseksi klo 9.30-10.
Siitä ajamme kaupungin läpi Mobiliaan, jossa pyörät laitetaan näytille niille varattuun paikkaan. Paluu tapahtuu omaan tahtiin.

https://mobilia.fi/fi/tapahtuma/kurvaa-kangasalle-tapahtuma/
6
Yleistä keskustelua / Vs: Tallissa tapahtuu
« Uusin viesti kirjoittanut Ari Nousiainen eilen kello 22:37:01 »
Hankin lisää työkaluja.  Ja hoonauskoneeseen sylinterinhoonauskara. Hyvin toimi molemmat. Ihminen on onnellinen, kun sillä on hyvälaatuisia työkaluja! :)
Minkin sain oman hoonauskoneen vihdoin pyörimään. Käyttöä opeteltu.
7
Yleistä keskustelua / Vs: Millähän kohta kuljetaan, ja kuinka kauas?
« Uusin viesti kirjoittanut Jaakko Latvanen eilen kello 22:12:03 »
Tuosta Juhan vinkkaamasta parkkihallipalosta oli palomestarin lausunto, ettei auton akusto ollut vaurioitunut, eikä toisaalta autossa sisällä ollut mitään räjähtävää?  Kuvissa kuitenkin näytti, että ikkunat olivat tulleet ulos, ja ovikin oli ulospäin lommahtanut?  Kaippa sen joku tutkii, mikä siellä on poksahtanut, ja mikä autoliikkeen pihassa sytyttänyt uudelleen?

Hyundain uus Kona hybridinä alko just polttelemaan, ko oli kaistapäitten lehykkeessä mainostettu.  Oiskohan parempi unohtaa vaan... tai onhan siinä se entinen konsti; ensin miettii ite päissään, mikä ois väliraha.  Kattoo hinnat alkaen -hinnan, kuvittellee mitä entisestä sais.  Sitten mennee toivorikkaana sinne kauppaan.  Ens lasketaan koukut, talvipyörät, sitte suunnitellaan varustetaso ja härpäkkeet.  Sitte kuunnellaan vaihtotarjous entisestä.  Ja sitten voipikii keventynein mielin todeta, että voi veikkonen, entisellähän ajelee hyvin kaikki tarpeelliset ajot pois tieheen...

jaakkovaakko
8
Yleistä keskustelua / Vs: Hyundai
« Uusin viesti kirjoittanut Matti Kivistö eilen kello 21:49:42 »
Ei paranekaan kuolla Anttolassa ennen kuin poikaset on lähteneet.  :D
9
Yleistä keskustelua / Hyundai
« Uusin viesti kirjoittanut Jaakko Latvanen eilen kello 21:36:32 »
Hyundai on ollu nelisen vuotta meillä kulkimena.  Kyllä korealainen skulaa, tuottavat hienoa tekniikka.  Voi mainostaa, että elämän kaikkiin vaiheisiin sopivia, turvallisia ratkaisuja?

Tässä yheksän otoksen sarja aiheesta:  https://flic.kr/s/aHBqjAGK9F

jaakkovaakko
10
Yleistä keskustelua / Vs: Mitä tuli tänään touhuttua
« Uusin viesti kirjoittanut Viljo Lahma eilen kello 19:16:45 »
Tänään tuli BMW K100seen saksanmaalta takajarrun pääsylinterin korjaussarja, jonka sain vaihdettua. Hintahaarukka oli aika suuri, n. 60-150€, tämä 70€+pk.
Siinä takapyörää pyöritellessä kuulosti vähän siltä, että laakeri kahisee. Välystä ei tunnu mutta vaikea sanoa kun siinä on se perävälitys, joka osaltaan ääntelee.
Jos laakerin vaihdattaisi, tietääkö kukaan, löytyisikö pääkaupunkiseudulta osaavaa vaihtajaa? Siinä kun on osattava myös shimmaus.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 ... 10