VMPK ry Foorumi

Moottoripyörät => Motorismi => Aiheen aloitti: Timo Junno - Syyskuu 22, 2015, 17:14:30 ip

Otsikko: Tankin korkin tunaaminen
Kirjoitti: Timo Junno - Syyskuu 22, 2015, 17:14:30 ip
Olisi mielessä tehdä toisesta tankista sellainen jossa tuo korkki on upotettu pinnan tasalle. Mittään järkiä?

Koittanut etsiskellä ducatin tai cagivan korkkia, mutta toistaiseksi ei oo tärppiä. Uusia tietysti on mutta niillä on vähän ohjehintaa liikaa. Ois vaan mukava jos korkissa ois eleffantin kuva.

Jottain tuollasta kuin tuossa netistä lainatussa kuvassa.

(http://666kb.com/i/bo9ycfiqdpdtxpqyy.jpg)

(https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t31.0-8/858998_10202140741100853_2470062168998810668_o.jpg)
Otsikko: Vs: Tankin korkin tunaaminen
Kirjoitti: Ossi Viita-aho - Syyskuu 22, 2015, 18:27:12 ip
Onko sillä järellä niin väliä. Jos semmosen haluaa, niin sehän pittää saaha.

Sitä vaan aattelin, että onko nuissa upotetuilla korkeilla varustetuissa tankeissa ylivuotoletku tankin läpi ulos. Pemarissa oli se putki ruostunu tukkoon ja satteen jäläkeen ruukas lurahtaa vettää tankkiin, kun aukas korkin. Siinä on tiivistepinta pari senttiä korkin yläpinnasta, niin siihenpä kerttyy vettä ihan kivasti ja ruiskupelissä mennee suodatin tukkoon hyvin äkkiä, kun imassee veet suodattimmeen.

Tai eikkait se oo mikkään ongelma panna letkua tankin läpi, jos korkissa on sille paikka. Senku juottaa läpiviennin tankin pohojaan. Ookko nää aatellu, että mitenkä teet korkin upotuksen tankkiin?

Eikö tuommosen kuvan saa vaikka etsaamalla, tai laser-merkkauksella?
Otsikko: Vs: Tankin korkin tunaaminen
Kirjoitti: Timo Junno - Syyskuu 22, 2015, 19:13:50 ip
Noku aattelin, että jos löytäs ruttusen tankin, josta sitten leikkos tuon upotusosan ja tikittäs (tikityttäs jossai) hitsillä palasen tuosta poisa otetun tilalle.

Heleppoinhan se saattas olla, kun leikkelis tuon korkin irt, tekis pätkän kartiota peltistä ja upottas tuon nykysen sytteemin. Mutta sei ois ekä niin komia.
Otsikko: Vs: Tankin korkin tunaaminen
Kirjoitti: Ossi Viita-aho - Syyskuu 22, 2015, 19:50:43 ip
Tikittäminen onki muuten aika vaikiijaa näin käjettömälle miehelle. Monasti oon aatellu, että pitäs mennä kurssikeskuksen hitsuukurssille, niin oppis kaikki hitsuumenetelmät. Kaikista helepoiten oon saanu tikitettyä, kun oon ostanu pullapussin ja menny työpaikalle Salea puhuttammaan....

Periaatteessa, jos vaan korkkien halakisijat passaa, vois tankista ottaa pohojan pois ja sorvarin tekemillä työkalluilla painas rässissä upotuksen. Tuolleen saattas saaha siisteimmäin jälen ja vähiten pakkelointia, mutta vaatis usiampaa seppää. Kuten myös ammattitaitosta työkalujen suunnittelijjaa.

Tikkihomilla saattaa jonku verran pelti vejelläkki. Tai, tuoki pitäs kysyä ammattimieheltä. Jos vaan tuon alakuperäsen laittaa upotukseen, niin sitte ehottomasti ylivuotoletku tankin läpi.
Otsikko: Vs: Tankin korkin tunaaminen
Kirjoitti: Mika Komulainen - Syyskuu 22, 2015, 22:21:59 ip
Cagivan 900 i.e:n tankissa ylivuotoputki on tankin sisällä ja tulee ulos tuosta taka-alareunasta. Mutta siinä ei ole tuota elefiilin kuvaa, siis Lucky Explorerissa tankin korkissa. Kullanvärinen lätkä vaan... ebayssa on yksi elehvantin kuvalla.. 695 taalaa. Haisee ylihintaiselta. Kelloseppä vaikka kaivertaa sen sulle..
Otsikko: Vs: Tankin korkin tunaaminen
Kirjoitti: Kari Pääkkönen - Syyskuu 23, 2015, 14:09:01 ip
Muistelen että Leino asensi Corvetteensa lentokoneen tankin korkin, joka näytti tuollaiselta. Voi vain tulla samoihin hintoihin kuin noi EBAYn  :( 
Otsikko: Vs: Tankin korkin tunaaminen
Kirjoitti: Tatu Virtanen - Syyskuu 23, 2015, 15:06:10 ip
Japsipyörien korkillisia tankkeja saa suomalaisistakin purkaamoista kympeillä. Niistä voi puukottaa palasia. Ei omakaan italialainen hylkinyt Honda NSR:n korkkia ja kaulusta, jotka tankkiin hitsasin. Norsumerkin voi vaikka hapottaa siihen alumiiniin.
Otsikko: Vs: Tankin korkin tunaaminen
Kirjoitti: Timo Junno - Syyskuu 24, 2015, 22:06:03 ip
Niinpä. Koitin katella netin kautta ruttusia tankkeja, mutta ei yhtään osumaa. Kukkaan ei vissiin viiti ruttusiiaan esitellä.

T
Otsikko: Vs: Tankin korkin tunaaminen
Kirjoitti: Tatu Virtanen - Syyskuu 25, 2015, 13:01:45 ip
Kannattaa soittaa niihin, esim mp-pitstop, Korvanto jne. Paljon kamaa, mikä ei ole netissä listattuna.
Otsikko: Vs: Tankin korkin tunaaminen
Kirjoitti: markus ojatalo - Syyskuu 25, 2015, 18:46:04 ip
scatterilta kannattaa kysellä myös. Olen ostanut heidän metalli romulavalta esim TZR 125cc tankkeja.

jos on italialainen pyörä tai vaikka italiassa tehty Honda, on lukkona yleensä italialainen ZADi (hondasta en nut muista...)

jos avain puuttuu, ei sekään haittaa. Käytännössä kaikki ZADi lukot lukkopesät voi purkaa alakautta, rikkomatta mitään ,ja teettää avaimen suutarilla kun antaa pelkän lukkopesän/haittalevy pesän suutarille ja kertoo sen olevan ZADi.

maksoi 20e viimekuussa kun teetin samalla tyylillä 1-avaimen.

ZADi on suurin eurooppalainen lukkovalmistaja Moposta mp ja Caravan Asuntoauto menopeleihin.


Sen tiedän ettei Scatterilla ole yhtään Cagiva/Ducati tankkia enään. joskin oli vuosia yksi Ducati SS750 ilman koko korkkia tuhkiksena.

Jos menen käymään härmässä lokakuussa, voin katsella purkaamolla sillä silmällä ja kysellä muistuttaa heitä. Rahti onnistuu varmaan ilmaiseksi vaikka tämän foorumin kautta.
Otsikko: Vs: Tankin korkin tunaaminen
Kirjoitti: Timo Junno - Syyskuu 27, 2015, 22:03:06 ip
Jeppistä.

Ei se tuo norsu oo vaatimus, mutta oi mukava silti. Tojennäkösempihän se on, että kohtuuella löytyy joku muu kun italialainen konkki.
Otsikko: Vs: Tankin korkin tunaaminen
Kirjoitti: Timo Junno - Joulukuu 16, 2015, 10:35:23 ap
Nonii. Se on ollu tämäkin aihe oppositiossa jo jonkun aikaa. Mutta kohtahan se on Jyväskylän rompe. Pittää koittaa siellä katella silimä kovana, että löytyykö korkkia.