VMPK ry Foorumi

Muut => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: Atro Jaako - Syyskuu 25, 2015, 14:15:04 ip

Otsikko: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Atro Jaako - Syyskuu 25, 2015, 14:15:04 ip
Pohjustuksena se että postillani (söderkullan posti) on lukuisi kertoja jäänyt toimittamatta pakettien saapumisilmoitus. Tästä syystä olenkin aina pyytänyt kotimaisista lähetyksistä lähetyskoodin, jotta saan paketin noudettua. Mutta nytpä tuli tilattua osia ulkomailta ja posti jätti toimittamatta saapumisilmoituksen taas jälleen kerran.

Tilasin kesäkuun puolessa välissä hollannista osia.
Saapumisilmoitusta ei tullut ennen kesälomareissua. Jätin kuitenkin lomareissun ajaksi paketin noutoon valtakirjan eräille henkilöille.
Saapumisilmoitusta ei tullut lomareissun aikana, lähettäjän yhteystiedot olivat työsähköpostissani ja tiedustelin heti töihin tullessa lähetyksen tilannetta.
Sain tietää, että pakettini on ollut postissa jo kesäkuun lopulla ja maannut siellä kuukauden ja lähtenyt palautukseen.
Tuona aikana ei ole tullut yhtään saapumisilmoitusta tai muistutusta.
Kävin myös kesäkuun lopulla hakemassa nimelläni olevan toisen paketin ko postista. Jos postin järjestelmissä olisi jotain järkeä, niin minulle olisi varmaan siinä yhteydessä kerrottu, että nimellänne on toinenkin paketti.

Paketti lähti siis palautukseen heinäkuun lopulla, eikä se ole vieläkään palautunut lähettäjälle. Palautus kuuleman mukaan kestää aina vähintään 3 viikkoa (millä näitä kuskataan?). Kukaan ei tiedä paketista mitään, sillä ei ole mitään seurantanumeroa tms, normikäytäntö tietenkin. Mitenköhän tämä on mahdollista? Posti kuulemma laitta palautettavat lähetykset vain johonkin koriin, josta ne lähtee jonnekin...

Suomen posti ilmoittaa vain että ei ole heidän murhe, vaikka kaikki johtuukin juuri heidän puutteellisesta toiminnasta.
Posti tarjosi omasta virheestään "hyvityksenä" postimerkkejä.... pidän tätä enemmän jo v*ttuiluna.
Posti lupasi tehdä aiheesta kansainvälisen katoamisilmoituksen, eipä ole siitäkään kuulunut mitään.

Kaikki on yhtä sekaisin hollannin päässä. Lähettäjä on tehnyt selvityspyynnön 10.8., mutta kukaan ei ole vieläkään pystynyt kertomaan missä paketti on.

Jotenkin tuntuu, että tämä ei ole enää oikein nykypäivää... paketit liikkuu niin ettei niistä kukaan mitään tiedä, mutta ihmisillä pitäisi olla mikrosirut että niiden liikkeet tiedettäisiin millilleen...
Luulisi, ettei palautukset syystä tai toisesta ole mitään ainutkertaisia ja näihin olisi kehitetty jokin sujuva järjestelmä, etenkin näin nettikauppa aikakautena.

Eniten tässä suippii kuitenkin tuo Söderkullan postin toiminta, koska nämä puuttuvat saapumisilmoitukset ei ole mikään poikkeus. Nyt vain sattui ulkomaan lähetys jota en pystynyt seuraamaan ja pitämään puoliani.
Osistahan saisin varmaan rahani takaisin (paypal kauppa), mutta se sotii minun oikeustajuani vastaan.
Postihan ei tästä korvaa mitään jos tuota postimerkki v'ttuilua ei laske sellaiseksi.
Loppupelissähän maksaja (uusi lähetys jos paketti joskus vielä löytyy, tai kokonaan uudet osat) olen minä.
Ja sen pienen postimaksunkin ilolla maksaisin, nyt projekti on seisonut tästä riemusta jo monta kuukautta. Ja tämähän tulee kalliiksi kun piti ostaa toinen projekti...

Tällainen kokemus.

AJ


 

Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Lahtinen - Syyskuu 25, 2015, 15:34:37 ip
Meilläpäin käy posti yleensä ovella koittamassa onneaan ulkomaan paketin kanssa, josko joku olisi kotona.
Näppärää, ei tarvitse käydä edes hakemassa pakettia.

Mutta jos ovi ei aukea, niin jättävät postilaatikkoon pienen lapun, että paketti noudettavissa postista.
Tosin pitää sen verran odottaa, että paketti palautuu takaisin postiin.

Mutta laatikkoon jätetty lappunen on onnettoman pieni.
Luokkaa neljäsosa A-4 arkkia ja se hukkuu helposti mainosten joukkoon.

Kun kerran pakettia ei kuulunut ja näin seurannasta ( antaahan sinun paketin lähettäjä koodin?)
että se on kotipostissa menin noutamaan.
No eihän se helppoa ollut, kun paketti ei näkynyt heidän koneellaan.
Pikkupostissa hoituu asiat ja sain käydä hakemassa oman pakettini, kun tiesin sen olevan aika iso.
Helposti löytyi.

Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Syyskuu 25, 2015, 16:10:41 ip
Sama juttu Vaasan Gerbyssä, tiedä mihinkä ne saapumis ilmoitukset katoaa. Viimeksi kun tilasin E-Villen kautta kiinasta niin seurantakoodi rupes toimimaan kun oli Vantaan tullissa ja olin antanut luvan postin tullata. Oli tarra tullin avaama ja tietenki kaikki OK, kiinasta tulee vikakoodin lukija kaikilla kuluilla 4€ mutta jos lähettäisin sen Tampereelle maksaisi 7,9€.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: markus ojatalo - Syyskuu 25, 2015, 17:23:48 ip
juu, Suomen Postin korvaus politiikka on kyllä suoraa v'ttuilua. tuo postimerkki hyvitys on todella härskiä.......

Saapumis ilmoituksia #1 ja samalle lähetykselle #2 on jäänyt täälläkin saamatta. pieni kunta alle 3500 asukasta, kieli supi suomi.

sama juttu täällä, että ei paikallis Asiamiespostissa ole kellään järkeä mainita jos on 2 pakettia odottamassa, kun menee hakemaan yhtä koodin tai lapun kera, Tietämättä minä itse sen toisen paikalla olosta. Eikä auta kysyä ohimennen että onko muita nimelläni, kun eivät välitä tietää mitä hyllyssä on.

Postin rikkomia paketteja ja niiden korvaamatta jättämisiä on myös joutunut kärsimään.
esim viime keväänä paiskoivat pakettini jossa oli harvinainen ~250e jäähdytin paisari, tuli ulos paketista paisarin suulake. Kevyt hyvin pakattu laatikko, jonka päälle rahdissa lastattu jokin todella painava.

eivät korvanneet, koska muka puutteellisesti pakattu. ei siis "Särkyvä" mainintakaan olisi auttanut, vaan oli muka puutteellisesti pakattu.

Kun taasen olivat toiselle henkilölle korvanneet Tietokone Keskusyksikön ~150e arvosta, kun sen käypä markkina hinta oli ~70e. Vaikka oli laitetu normi pakettina ilman "Särkyvä" lisää. Oli paketin sisältö heilunut ja tärähtänyt emolevystä jokin rikki, ei siis ollut edes pahvilaatikko mitenkään kärsinyt.

Kukas nyt "kristallikruunujakaan" lähettelisi normi pakettina saati Tietokoneita. ja sitten Posti korvaa tottakai tuplana P*¨.kle.


ei mitään moraalia Suomen Postilla.

Kun taasen UK'ssa saa sitä sun tätä raha hyvitystä yleensä, pitkien pahoittelujen kera ja vielä kerran Voucerit lahja kupongit päälle. oli sitten kyseessä jopa Royal Mail tai paikallinen ruokakauppa ja kuivunut leipä.


Voitais kokeilla vaikka kuljettaa rahtina Suomen postin päällystön sydämen tahdistimet. Siinäpä olisivat sitten sisäänajettuna ja uutta parempia, takuu varmasti.Varsinkin tämän vuoden 2015 aikana ja jo viime vuoden loppupuoliskolla, kuulin yhdestä suuresta mp-liikkeestä paikan päällä olevana että Posti on mennyt todella huonoksi, että pakko suositella asiakkaille MatkaHuoltoa siirtyä MH'hon pikkuhiljaa.

Koska ei Postilla perusasiat toimi, juuri ne asiat jotka tässäkin Keskustelussa ovat aiheena.

tämä ei ole mh mainos. se ei auta joka ongelmaan eikä toimi joka pakettiin....Sitten on vielä nämä saak'lin Rahti firmat vaikka DPD DHL TNT Parcelforce jne ja niiden Suomi pään alihankkijat.

esim UK'sta minulle tuleva paketti Priority#1 on suomeen saapuessaan pudotettu Economy #2 luokkaan, kiitos Fi alihankkijan loppujakelijan. Olen siis maksanut Ovelle toimituksesta ja 1lk rahdista, mutta saan jotain aivan muuta.

Puhumattakaan että het kun paketti tulee suomeen, on Online nettiseuranta 3~5vrk jäljessä, ei toimi ollenkaan koskaan.
"ennen kaikki oli paremmin", nykyaika ei vain toimi.


Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Tatu Keränen - Syyskuu 25, 2015, 17:40:23 ip
Englannista tilasin Listerin kampiakselin ja laakerit halvimmalla mahdollisella kuljetuksella, kun painoa oli kuitenkin yli 30kg. Alle viikossa tuli perille ja vieläpä eteiseen saakka! Se on edelleen mysteeri, että kuinka se on tullut eteiseen saakka, kun ovien piti olla päivällä lukossa ja lukossa ne oli paketin saapumisen jälkeenkin. Yleensä vaativat jonkin kuittauksenkin, kun tuovat paketteja ovelle.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Syyskuu 25, 2015, 18:10:03 ip
Postilla oli aika ettei aseen osia kuljeteta, pyysin laittamaan pakettiin suihkuputki tai Hondan äänenvaimennin. Lähettäjänä asetalo tai vastaava, hyvin kulki.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Paavo Harola - Syyskuu 25, 2015, 18:36:10 ip
Ei nyt enää harmita, kun aikaa on kulunut pari vuotta. Kerran minulle lähetettiin paketti paikalliseen postiin. Siitä oli maksettu huomattava summa "seuraavana päivänä perille" maksua. En muista minkä niminen lisäpalvelu se oli. Töistä päästyäni ajoin täyttä vauhtia postiin ja olinkin perillä viisi minuuttia ennen sulkemisaikaa. Edellisen asiakkaan poistuttua kysyin pakettiani. Henkilö tiskin takana sanoi, että ei anna paketia, ellei ole esittää saapumisilmoitusta.
Sanoin, että aapumisilmoitukseni oli kotona postilaatikossa, koska en olisi ehtinyt ajoissa, jos olisin ensin käynyt kotona.
En anna pakettia, vaikka tuntisin vastaanottajan, sanoi virkailija. Vielä yritin ja kysyin, että ehdinkö hakea kortin kotoa? Aikaa menisi korkeintaan kuusi minuuttia.
Ei, sanoi vrkailija, suljen heti kun poistutte. Pakettini oli näkyvillä hyllyllä.
No, seuraavana päivänä sain paketin ja elämä jatkuu.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Ossi Viita-aho - Syyskuu 25, 2015, 19:01:59 ip
Nyt on tullu monenlaista käikälettä, romua ja vaarallista tavaraa Matkahuollolla. Pittää kyllä sanua, että homma on toiminu erinomaisesti.

Männä viikolla torstaina kolomen aikkaan iltapäivällä tilasin nettikaupasta harrastetavaraa Joensuusta ja perstaina 11:34 piipitti puhelin, että nyt saa tulla hakemmaan.

Tällä viikolla tiistaina puolenpäivän aikkaan tuli toimittajalta ilimotus, että osia on pantu Matkahuollon mukkaan ja keskiviikkona 7:35 puhelin piipitti, että saa tulla hakemmaan.

Eikä nää ole ainuat positiiviset kokemukset. Postista vois kyllä sanua jottain muuta, mutta on sielläki monesti homma toiminu ihan hyvin. Tosin tuommosseen noppeutteen Posti ei oo päässy vielä koskaan.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Antti Jokinen - Syyskuu 25, 2015, 19:16:27 ip
Monissa paikoissa on postikonttori suljettu, ja toiminnot hoidetaan lähikaupassa. Hyvä niin, koska aukioloajat arkisin jopa 7-20 ja viikonloppunakin auki. Myös asiakaspalvelu parempaa.  :)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Syyskuu 25, 2015, 20:28:08 ip
Posti tekee sudokun, kiinasta puoleen hintaan kotia. Miten se on mahdollista.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Syyskuu 25, 2015, 21:08:30 ip
Posti tekee sudokun, kiinasta puoleen hintaan kotia. Miten se on mahdollista.

 Tätä minäkin ihmettelen.
 Saksasta ja englannista, ja jopa kiinasta, tavara liikkuu kotiovelle asti halvemmalla kuin suomen sisäisessä postissa.
 Niin, ja lisänä. Sakun ja engelsmannin firma ei laita niin isoja lähetyskuluja kuin suomi firma, ja onhan se tavarakin lähtöhintakin yleensä sen puolet halvempaa. Toimitusaika tuotteilla on yleensä sama, tai ulkomailta se on yleensä jopa nopeampi. Tuskinpa nekään firmat niitä tappiolla myy ja lähettelee?

 Tilasin just enskaan englannista männän, ja koneeseen täydellisen tiivistesatsin kotiovelle toimitettuna. Oli tasan puolet halvempi setti kuin näiltä kotimaisilta sinne postiin toimitettuna. Marmoritiskillä en viitsinyt edes käydä tätä heikkoa mieltäni pahoittamassa.  ::)
 Tässäkin tapauksessa ja vertailun vuoksi. Hinnan tarkastus tapahtui saman valmistajan, ja just samoilla osilla.

 Että harakiri, tai sitten vaikka se sudoku?

 Joo, ja hyvinhän posti kulkee. Laskuja se kyllä jaksaa ihan joka päivä tuonne laatikkoon kantaa.  :embarassed:
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Hakola - Syyskuu 26, 2015, 04:45:55 ap
meilläpäinpostinkantajattuntuu olevan lukutaidottomia, numeroita tuntemattomia ja villa paikallistuntemusta.
Hyvin usein meille jaetaan vieraan posti ja usein saman vieraan.
Ei siinä mitään, mutta tästä n matkaa oikeelle vastaanottajalle semmonen 5 km.
Jokusenkin kerran oon toimittanu töihinmennessä oikeelle vataanottajalle.
Sitten vein poetin laatikkoon maininnalla"jaettu väärään osoitteeseen" ja kuis olla, taasen jaettiin meille.
Laitoin sitten kyselyn postin asiakaspalveluun, ettämihin voin ilmottaa tilinumeron, minne voivat maksaa palkkion postinjakelusta,
ei vieläkään ole kuulunut tai näkynyt vastausta, se siitä asiakaspalvelusta.

Kyllähän postille kiitostakin pitää antaa, on meille tullu myös muitten tilaamia lehtiä.
Eipä tarvi itse tilailla, kun tilaamattakin tulee ja hyvin ennättää lukee, ennen toimittamista eteenpäin.
Lisäks posti aktiivisesti kehittää uusia "palveluja",  vaikkei vanhatkaan toimi, se lienee sitä innovatiivisuutta.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Harri Kauranen - Lokakuu 01, 2015, 11:08:40 ap
Minä viikko sitten postitin ntavallisen paketin vantaalle,eikä se muka vieläkään ole mennyt perille.Tars tosta numerosta seurata sen paketin reittiä,on vaan niin suttunen toi lappu,juur siitä numeron kohdalta,että en kyllä saa siitä mitään selvää.Että sellanen tapaus.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Lokakuu 02, 2015, 03:07:34 ap
Kiinasta tulee paketti ovelle asti ja kaikki toimitus kulut sun muut on yhteensa 4€, sama paketti esim. Vsa to Tampere maksaa 7,9€. Posti ex itella kuolee pois kun yksinoikeus vapautuu.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Hannu Hartikainen - Lokakuu 02, 2015, 06:50:17 ap
Monissa paikoissa on postikonttori suljettu, ja toiminnot hoidetaan lähikaupassa. Hyvä niin, koska aukioloajat arkisin jopa 7-20 ja viikonloppunakin auki. Myös asiakaspalvelu parempaa.  :)

Niin on meidänkin kylällä ollut jo kauan,jopa asiamies(ruokakauppa)on ehtinyt vaihtua kertaalleen.
Ja noista paperilappusistahan on jo päästy eroon vuos pari sitten ja saapuva paketti on kätevintä noutaa siten että puhelimella näytät viivakoodia lukijaan.Eli toimittaja lähettää seuranta- ja saapumiskoodin vastaanottajalle.

Kiinan toimituksista ei voi puhua samana päivänäkään..
Tilasin telkkarin Suomesta,postimaksu se halvin 6,90 ja perillä lähetystä seuraavana päivänä.En edes kerinnyt hakea sitä pariin päivään  :)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Vähäkainu - Lokakuu 09, 2015, 11:47:41 ap
Aika hurjaa on tämä Postin hinnoittelu:
Suomesta maksikirje 2 kg Ruotsiin maksaa 37 euroa ykkösluokassa.
Maksikirje Ruotsista Suomeen ykkösluokassa 2 kg maksaa 40 kruunua eli 4,31 euroa.

Se on vissiin pitempi matka suomesta ruotsiin kuin toisinpäin? ;)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Lokakuu 09, 2015, 11:51:46 ap
Aika hurjaa on tämä Postin hinnoittelu:
Suomesta maksikirje 2 kg Ruotsiin maksaa 37 euroa ykkösluokassa.
Maksikirje Ruotsista Suomeen ykkösluokassa 2 kg maksaa 40 kruunua eli 4,31 euroa.

Se on vissiin pitempi matka suomesta ruotsiin kuin toisinpäin? ;)

Kansainvälinen tariffisopimus määrää että 2 kilon paketin postituksen kuuluu maksaa "jotain neljäkymppiä" ;) Rahayksikköön sopimus ei kantaa ota.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Harri Kauranen - Lokakuu 09, 2015, 13:43:26 ip
Kiinasta pari kiloo tulee parilla euroo.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Antti Mäki-Paavola - Lokakuu 09, 2015, 21:45:23 ip
Ja monesti Kiinasta tilatessa esim. eBayn kautta tavara tulee ilmaisilla posteilla. Joskus jopa melko nopeasti, yleensä ei.
Toissatalvena oli jännä, Amerikasta tuli pakoputki parissa viikossa, Kiinasta minikrossin virtavermeet peräti viikossa ja Nakkilasta pari tiivistettä ja neulavena: kolme kuukautta! ;D
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Hannu Hartikainen - Lokakuu 09, 2015, 22:02:00 ip
Ja monesti Kiinasta tilatessa esim. eBayn kautta tavara tulee ilmaisilla posteilla. Joskus jopa melko nopeasti, yleensä ei.


Nyt en ole Kiinasta tilannut enää mitään kesän jälkeen mutta kannattaa hiukan maksaa rahdista niin saa viikossa kotiin.
Pari,kolmekin euroa auttaa asiaa.Muuten voi olla 2-3 vkoa,ne ilmaiset joukkokontitukset.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Antti Jokinen - Lokakuu 14, 2015, 10:16:45 ap
Hymyilevä nuori neito soitti tänään ovikelloa. Hänellä oli mukanaan Saksasta viime viikolla tilaamani osat, sekä päivän posti. Eipä valittamista.  :)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Tatu Virtanen - Lokakuu 14, 2015, 10:26:27 ap
1.10 tilasin Usasta hehkusuuttimia pikkuveljen kaivinkoneeseen. 4.10 olivat Helsingissä tullissa. Eilen olivat omassa postilaatikossa Keski-Suomessa. Mielestäni erittäin kohdillaan. Ja kuljetuskulut niin pienet, ettei Suomen sisällä olisi saanut kummoista pakettia liikkeelle..
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Hannu Hartikainen - Lokakuu 14, 2015, 15:19:25 ip
1.10 tilasin Usasta hehkusuuttimia pikkuveljen kaivinkoneeseen. 4.10 olivat Helsingissä tullissa. Eilen olivat omassa postilaatikossa Keski-Suomessa. Mielestäni erittäin kohdillaan. Ja kuljetuskulut niin pienet, ettei Suomen sisällä olisi saanut kummoista pakettia liikkeelle..

MInä oon saanu muiden jutuista ja omista varaosakauppojen selailuista sen käsityksen että useamman kympin maksaisi heti kun paino alkaa lähennellä puolta kiloa tai yli.
Vai onko tilanne muuttunut?
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Lokakuu 14, 2015, 15:33:42 ip
Sain juuri ilmoituksen jotta jos en hae pakettiani se palautetaan lähettäjälle, miten olisin hokannu hakea kun ei ole meidän laatikkoon tullut hakuilmoitusta. Laitan nyt lukon laatikkoon kun usein on pyörätien varressa postia, poijaan viikarit niitä ilmeisesti tyhjää. Naapurilta häipyi autoonsa tilatut vara avaimet eli pian häipyy auto pihasta.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Mika T Kyllönen - Lokakuu 14, 2015, 15:42:29 ip
Sain juuri ilmoituksen jotta jos en hae pakettiani se palautetaan lähettäjälle, miten olisin hokannu hakea kun ei ole meidän laatikkoon tullut hakuilmoitusta. Laitan nyt lukon laatikkoon kun usein on pyörätien varressa postia, poijaan viikarit niitä ilmeisesti tyhjää. Naapurilta häipyi autoonsa tilatut vara avaimet eli pian häipyy auto pihasta.

Toi on kyllä mielenkiintoista, että postista ei tosiaankaan saa pakettia ulos ilman sitä ilmoitusta ( tai tracking numeroa)......jos vaikka amerikan setä olis laittanut paketissa hyvvyyksiä tulemaan ja käy noin että se lappu häviää niin ei tule paketti perille....et saa postista ulos edes nimelläsi...pitäis saada siltä ameriikan sedältä sen lähetyksen numero...  :-[
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Lokakuu 14, 2015, 15:52:38 ip
En tilaa mitään enään ilman seuranta koodia, kiinan lähetykset näkyy jos se on laivattu, lentorahti näkyy kun on Vantaan tullissa. Aina maininta että posti saa tullata, vikakoodin lukijassa hieno teippi tullin avaama.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Antti Jokinen - Lokakuu 14, 2015, 21:05:03 ip
Sain juuri ilmoituksen jotta jos en hae pakettiani se palautetaan lähettäjälle, miten olisin hokannu hakea kun ei ole meidän laatikkoon tullut hakuilmoitusta. Laitan nyt lukon laatikkoon kun usein on pyörätien varressa postia, poijaan viikarit niitä ilmeisesti tyhjää. Naapurilta häipyi autoonsa tilatut vara avaimet eli pian häipyy auto pihasta.

Minulle ei tullut edes saapumisilmoitusta, vaan viehättävä nuori neito toi paketin ovelle asti.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Lokakuu 15, 2015, 15:40:41 ip
Ei kerennyt Henry hakea vaan paketti matkaa Kiinaan takaisin. Painon mukaan max korvaus on 20€, halvalla meni uusi tabletti. En ikinä käytä postin palveluja enään.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Heikki Veijanen - Lokakuu 15, 2015, 17:23:27 ip
Moikka

Paketti Iidensalmesta noin 14.00. Voutilassa (Vantaa) 03.00. Piti olla  kotiinjakelu. Edelleen Voutilassa 16.00. Sinnehän ei ole puhelinyhteyttä ulkopuolisolla. Asiakas palauttessa luvattiin hoitaa asia. Ja vi"U%. Päivän lehti laatikossa n.15. Siis päivän lehti ei mikään iltapäivälehti, näin se posti kulkee. Miksi postintapaileen siivoojalla on kärryssä kahdenlaista vessapaperia? 1-5 kerrokseen tavallista, 6:nen kerroksen johtajistolle ekstra pehmeää.

Hessu
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Lokakuu 15, 2015, 20:19:33 ip
 Kiitos postille.
 Tänään et tuonut postilaatikkoon yhtään laskua. Hämmästyin suunnattomasti kun laatikosta löytyi pelkkiä mainoksia. Piti katsoa oikein kahteen kertaan ne mainosten välit. Enkä löytänyt. :o

 No, huomenna on uusi päivä, ja taas löytyy todennäköisesti ne tutut postit: Lähi-tapiolalta, soneralta, op:lta, verohallinnolta, dnalta, if:ltä, rautakaupat, ... yms...yms...
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Hannu Hartikainen - Lokakuu 15, 2015, 20:32:01 ip
Kiitos postille.
 Tänään et tuonut postilaatikkoon yhtään laskua. Hämmästyin suunnattomasti kun laatikosta löytyi pelkkiä mainoksia. Piti katsoa oikein kahteen kertaan ne mainosten välit. Enkä löytänyt. :o

 No, huomenna on uusi päivä, ja taas löytyy todennäköisesti ne tutut postit: Lähi-tapiolalta, soneralta, op:lta, verohallinnolta, dnalta, if:ltä, rautakaupat, ... yms...yms...

Minä en koskaan oota kuin pakettia tai kirjettä ja niitä harvoja ilmaisjakelun sanomalehtiä :)
Ainoo lasku taitaa olla ajoneuvoverolasku mikä tulee neljästi vuoteen ja tulisko hammasläkärilasku noin parin vuoden välein.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Lokakuu 15, 2015, 20:49:42 ip
Yhtäkään Joulu korttia ei meiltä enään lähde, kaikilla on kännykkä johon saa kivan kuvan liitteeksi. Posti saa soittaa kuolin kellojaan. Tana tänään oli aselehti ihan rutussa, mitä mä maksan ruttulehdistä.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Antti Jokinen - Lokakuu 15, 2015, 21:05:13 ip
Kiitos postille.
 Tänään et tuonut postilaatikkoon yhtään laskua.

Minulle ei tule koskaan laskuja postitse.
Kaikki laskuni tulevat e-laskuna suoraan pankkiin, jossa voin tarkistaa ne ja sitten maksaa parilla hiiren napsautuksella.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Lokakuu 15, 2015, 21:08:42 ip
Laita Tuomo siihen luukkuun sellanen tarra että EI LASKUJA

jv
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Hannu Hartikainen - Lokakuu 15, 2015, 21:53:42 ip
 
Laita Tuomo siihen luukkuun sellanen tarra että EI LASKUJA

jv

 :) ;D
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Lokakuu 15, 2015, 22:32:13 ip
Mä laitan lapun ei postia, serkkupoika ei suostunut laittaan postilaatikkoa tie varteen niin tulee kerran kuussa iso nippu rappusille. Kaikki laskut tulee firman laatikkoon ja tuon nipun panee paperin keräykseen avaamatta. Soon präntööllä omat lait.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Lokakuu 16, 2015, 20:14:06 ip
 Tänään on postin osalta palattu normaaliin päivä järjestykseen. Laatikko oli puolillaan laskuja.
 Kiitos posti, et pettänyt.

 Olis sitten seuraava postin ihmettelyn aihe. Tilasin englannista pumpun, ja nyt pitäis lähettää se vanha pumppu vaihdossa. Firma ei sisällyttänyt hintoihinsa lähetys- eikä pakkauskuluja. Pelkkä toimitusmaksu, jolla se sitten myöskin tuli kotiovelle. Dhl, 12 euroa.
 Tulipahan just samaan aikaan tilattua täältä kotimaasta vähän mp-rojua, hieman "erilaisella" lähetys-, ja toimitustavoilla, sekä postikuluilla. Paino kutakuinkin just sama.

 No, palataanpa takaisin itse asiaan. Saas nähdä kuinka moninkertainen hintaero on samalla pumppupaketilla, ja samalla reissulla toiseen suuntaan? N. 1,5 kg paketti.

 Elämä on.  ???
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Hannu Hartikainen - Lokakuu 16, 2015, 20:24:42 ip

 Olis sitten seuraava postin ihmettelyn aihe. Tilasin englannista pumpun, ja nyt pitäis lähettää se vanha pumppu vaihdossa. Firma ei sisällyttänyt hintoihinsa lähetys- eikä pakkauskuluja. Pelkkä toimitusmaksu, jolla se sitten myöskin tuli kotiovelle. Dhl, 12 euroa.


 No, palataanpa takaisin itse asiaan. Saas nähdä kuinka moninkertainen hintaero on samalla pumppupaketilla, ja samalla reissulla toiseen suuntaan? N. 1,5 kg paketti.


Mitä mää sulle silloin sanoin?
Toki siinä ei myöskään mainittu paljon maksaa lähettää pantti Suomesta-ja mistäs ne semmosia vois tietää eikä kiinnosta ;D

Toivotaan nyt kuitenskin että pumppu kestää-ja vähän ylikin sen 2 v takuuajan  ;)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Lokakuu 16, 2015, 22:25:25 ip

 Olis sitten seuraava postin ihmettelyn aihe. Tilasin englannista pumpun, ja nyt pitäis lähettää se vanha pumppu vaihdossa. Firma ei sisällyttänyt hintoihinsa lähetys- eikä pakkauskuluja. Pelkkä toimitusmaksu, jolla se sitten myöskin tuli kotiovelle. Dhl, 12 euroa.


 No, palataanpa takaisin itse asiaan. Saas nähdä kuinka moninkertainen hintaero on samalla pumppupaketilla, ja samalla reissulla toiseen suuntaan? N. 1,5 kg paketti.


Mitä mää sulle silloin sanoin?
Toki siinä ei myöskään mainittu paljon maksaa lähettää pantti Suomesta-ja mistäs ne semmosia vois tietää eikä kiinnosta ;D

Toivotaan nyt kuitenskin että pumppu kestää-ja vähän ylikin sen 2 v takuuajan  ;)
No onhan se 2 vuotta jo paljon enempi kuin ne omat korjaukset jotka kesti maksimissaan sen 2 viikkoa. Pessimisti ei pety. :)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: lasse roholm - Marraskuu 13, 2015, 09:59:45 ap
No enpä enää ihmettele noi postimaksut suomessa  ???  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015111320656685_uu.shtml (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015111320656685_uu.shtml)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Jukka Uotila - Marraskuu 13, 2015, 11:03:03 ap
Posti tappaa suomalaisen verkkokaupan hinnoittelullaan  :-[
Ihmetellään ja pyöritellään peukaloita, kun ollaan taantumassa.

Jossain se vika on, kun sama tuote maksaa alle puolet ulkomailla kuin Suomessa ja kuitenkin
katerakenne on maailmalla sama kuin meillä.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Antti Jokinen - Marraskuu 13, 2015, 11:07:18 ap
"– 40 vuotta postissa töissä olleet sanovat, etteivät ole ikinä kokeneet näin huonoa henkilöstöpolitiikkaa, PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoi.

Nieminen kuvaa ilmapiiriä postissa todella heikoksi. Tästä esimerkkinä hän kertoo viesteistä, joita hän saa kentältä.

– Yleisin käytetty sanamuoto on, että tätä ei tulla ikinä antamaan nykyjohdolle anteeksi." Yle-uutiset (http://yle.fi/uutiset/postin_tyoriita_karjistynyt_entisestaan__tata_ei_tulla_ikina_antamaan_nykyjohdolle_anteeksi/8452024)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Marraskuu 13, 2015, 13:27:16 ip
Posti tappaa suomalaisen verkkokaupan hinnoittelullaan  :-[
Ihmetellään ja pyöritellään peukaloita, kun ollaan taantumassa.

Jossain se vika on, kun sama tuote maksaa alle puolet ulkomailla kuin Suomessa ja kuitenkin
katerakenne on maailmalla sama kuin meillä.

Postin palkkoihin en halua ottaa kantaa, en johtajien enkä työntekijöiden.  Tai tuossa iltis-linkissä ensin katsoin, että eihän tuo viiskyttonnia pääjohtajalle oo paljon mitään, mutta olikin kuukaudessa eikä vuodessa... Kaupan muista kuin logistiikan kuluista - tai huimaavista voitoista - en myöskään mitään ymmärrä.

Mutta tuosta kuljettamisen hinnoittelusta aion jotain sanoa.  Jos kiinasta tai jostain muualta kaukaa euroopasta tilaa paketin, ja se tuodaan kotiovelle upsin tai tnteen tai jollain muulla autolla, ja kuljetus maksaa vaikka kympin, niin uskotteko siihen?  Minä entisenä logistiikan ammattilaisena ja ammattilaisten kouluttajana en usko.  Jos pienikin kuorma-auto peruuttaa Anttolan perukoille meidän portille, ja kuski tulee soittamaan ovikelloa, se maksaa mieluummin satasen kuin kympin.

Periaate kustannusvastaavassa hinnoittelussa pitäisi olla, että jos se auto jakaa pelkästään minunlaisilleni asiakkaille, se elää työllään.  Tuolla ilmoitellulla hinnoittelulla ei elä.  Riittäisi henkilöauto jakeluun, ei ehtisi työpäivässä takakontillista enempää minunlaisiani - haja-asujia ja yhden paketin tilaajia - palvella.  En väitä, että kuljetuskustannukset olisi piilotettu tuotteen hintaan, kun saattaa olla niin, ettei sen auton ja kuskin meillä käynnin kulut peity, vaikka saisi kaiken mitä maksan.  Vääristymä tulee siinä, että mukana kulkee jotain, jonka maksaja maksaa osan minunkin rahdistani.  Puoli kuormaa voi mennä yhteen paikkaan, ja sen kuorman - yleensä teollisuutta tai yritystoimintaa edustava - tilaaja maksaa minunkin rahtini.  Kunnes joku tarjoaa pelkästään sille isommalle tilaajalle toimitusta edullisemmin.  Ja sitten minunlaisilleni kuljettava - kuten posti - alkaa tuottaa tappiota.

Ei sillä, ei me asiakkaina tälle mitään voida tehdä.  Mutta ymmärretään vain nauttia tilanteesta, jossa joku muu maksaa meidän kulumme, ja varaudutaan siihen, että tässäkin kohtaa kulutusjuhla loppuu aikanaan.

jaakkovaakko
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Jorma Drufhagel - Marraskuu 13, 2015, 17:46:53 ip
Postia pitää kiitellä ei ole viikkoon tullut laskuja, eipä silti muutakaan postia. Hyvin menee mutta menköön >:(
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Jouko Kuisma - Marraskuu 13, 2015, 19:43:30 ip
Mutta ei ole Postila mitään käsitystä mihin maailma on menossa!
Kantoivat ennen minun ovenpielen laatikkoon sellaiset pikkupaketiti, jotka eivät mahtuneet portinpielen Stala-laatikon luukusta.
Sitten lopettivat ja veivät takaisin jakelukeskuseen ja jättivät avin lapun, että saan itse noutaa sen sieltä.
Minä soittelin sinen jollekin aluepäällikölle ja kerroin, että ovat enne kavelleet sen 10 metriä ja jättäneet pakeitin meille, mutta nyt raahaavat sen takaisnn 5 km matkan!
Päällikö lupasi, että toki jättävät sen mulle, mutta pitää maksaa lisää parikymppiä kuukaudessa.
Niinkuin se olisi heille ilmaista, että raahavat ne takaisin jakelukeskukseen
Mutta tälä päälliköllä ei ollutkaan 50 kE kk-palkka! ;)

kilpaielva firma soitta amulel, että ovat tuomasa pakettia, oonkokotona.
Jos en, mielellään jättävät sen ovenpielen laatikkoon, tai jopa alapihan autokatokseen.
Ja samaan hintaan!
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Marraskuu 13, 2015, 20:02:20 ip
Kyllä mun vikakoodin lukija maksoi 18€ ja kotia toimitettuna 22€, Siis 4€ oli posti ja käsittely maksut. Sama 4€ oli jatkojohdossa joka tuli postiin kirjattuna, en ollut kotosalla, se olisi mahtunut postilaatikkoon mutta oli kirjattu ja vaati kuittauksen. Kyllä posti pian herää kun menettävät monopolinsa, tulee virosta, espanjasta ja ties mistä kilpailua peliin.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Jukka Uotila - Marraskuu 13, 2015, 20:14:11 ip
Ihmettelen vaan sitä kun halvin tilaus Kiinasta maksoi postikuluineen 0,82€ ja se kannettiin tänne korpeen postilaatikkoon.
Miten Postin kannatti kantaa se tänne? Kuka sai siitä muutaman sentin postimaksuja?
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Jouko Kuisma - Marraskuu 13, 2015, 21:34:19 ip
Kyllä mun vikakoodin lukija maksoi 18€ ja kotia toimitettuna 22€, Siis 4€ oli posti ja käsittely maksut. Sama 4€ oli jatkojohdossa joka tuli postiin kirjattuna, en ollut kotosalla, se olisi mahtunut postilaatikkoon mutta oli kirjattu ja vaati kuittauksen. Kyllä posti pian herää kun menettävät monopolinsa, tulee virosta, espanjasta ja ties mistä kilpailua peliin.

Kuvittelevat, että maailma muttuu kun lakkoilevat vaan.
Ei yhtään kuullosta heräämiseltä, enemmän, että unennäkö vaan lisääntyy!
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Antti Jokinen - Marraskuu 19, 2015, 07:14:33 ap
 ;D ;D

(http://hs10.snstatic.fi/webkuva/sarjis/560/1306003383117?ts=92)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Marraskuu 19, 2015, 07:23:52 ap
Njoo...Nyt se lakko sitten alkaa-mutta miten menee sitten se,että jos
lakko pitkään jatkuu-ja postin mukana tulevat laskut eivät tulekaan-ja maksaminen
menee pitkäksi.

Nyt toki viisastellaan,että hommaa e-laskuja...Vaan kun en hommaa. Pankkikonttorin
pitäminen kotona ei ole mun hommia.

Mutta-jännä tilanne kumminkin-koska monissa laskuissa maksuaika on joskus todella lyhyt-
kesällä tuli yksi lasku,jonka eräpäivä oli kahden päivän päästä sen laskun saapumisesta.

Kaipa tämä on sitten semmoinen "Fordson Majuri"-tilanne? Mutta sotkua ja sähläystä
tämä saattaa aiheuttaa.

t. markku
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Taito Nuutinen - Marraskuu 19, 2015, 08:12:05 ap
Smp ja Pekka takas puikkoihin..
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Harri Holopainen - Marraskuu 19, 2015, 11:55:59 ap
Auton avaimet seuraavaksi aamuksi etelä to pohjonen about 40€, kiitos nöyrä maksaja
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Antti Mäki-Paavola - Marraskuu 19, 2015, 14:36:20 ip
3 viikkoa ehti Hollannista tullut paketti olla Postilla hukassa ennenkuin eilen viimein sain sen noutaa paikallisesta postista. Olisi varmaan vieläkin hukassa ellei yksi tutun tuttu joka ko. firmassa työskentelee olisi ottanut asiaa selvitettäväkseen ja paikallistanut pakettia totaalisen väärältä suunnalta, jonne se oli jonkun lajittelumokan takia lähtenyt. Asiakaspalvelun kautta kun koetin asiaa ensialkuun selvitellä niin sielä vain voivoteltiin ja jeesusteltiin tätä lakkoa ja tyrkytettiin postimerkkejä... ::)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Hannu Hartikainen - Marraskuu 19, 2015, 16:53:04 ip
Njoo...Nyt se lakko sitten alkaa-mutta miten menee sitten se,että jos
lakko pitkään jatkuu-ja postin mukana tulevat laskut eivät tulekaan-ja maksaminen
menee pitkäksi.Eikös se lopu jo lauantaina.
Kuulemma silti pitkä ruuhka aiheutuu.En usko että mihkään laskujen lähettämisiin(PRIORITY) vaikuttaa vaan paketteihin ja ulkomaan kamaan..Minulla ei oo kuin yksi tilaus tulossa enää,ehtispä nyt se vaan lakon alta kotiin.
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Harri Holopainen - Marraskuu 20, 2015, 14:30:17 ip
Ei oo tullut (maksettu)lehti viikkoon, missä lie postin(jakajien) perseessä >:( Valitus menossa  ;)
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Timo Nykänen - Joulukuu 20, 2016, 19:13:54 ip
Paketti saapunut lähipostiin 1.12, saapumisilmoitus 19.12, joku mättää?
Huhun mukaan posti alkaa muiden toimiensa ohella jakamaan myös postia  :laugh:
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Atro Jaako - Maaliskuu 28, 2018, 14:23:35 ip
Nyt posti sen teki taas...

Uskaltauduin pitkästä aikaa tekemään tilauksia ulkomailta, ihan ameerikoista asti.

No muutama viikko tilauksesta tuli tullausvaatimus, jonka hoidin samoin tein pois.
No pakettiapa ei alkanut kuulumaan.
Lähetystunnuksella näkee, että paketti on heti tullauksen jälkeen luovutettu suomen postille, jonka jälkeen tapahtumat seis.

"Asiakaspalvelusta" tulee vastaus, että paketin osoitetiedoissa voi olla virhe (niillä pystyi kuitenkin lähettämään tuon tullausvaatimuksen postitse kotia) tai puuttuvat lähetysasiakirjat (tarkoittanee käytännössä viivakoodia, joka on ollut luettavissa ainakin suomen postiin asti) ovat puutteellisia.

Vastuu siitä, että suomen posti on kämmeltänyt lähetyksen siirretään viestissä ihan kylmästi lähettäjä maan postille. Sinne pitää ohjata valitukset ja korvausvaatimukset. Tämähän tarkoittaa käytännössä sitä, että vastaanottaja eli minä vastaan koko tappiosta.
Kyseessä oli tällä kertaa osa, jolle ei varmuudella pystytä löytämään korvaa vastaavaa osaa.
Vaikka itse osan arvon saisikin jollain ihmeen konstilla keploteltua tuolta ameriikan maasta, niin postikulut ja maksettu tulli jää kuitenkin tappioksi.
Tullihan ei varmasti maksua palauta, kun tuotekin on vapautettu Suomeen (postille)

Mitähän tästäkin nyt sitten oppisi.... ainakaan tuo postin toiminta ei ole parantunut. Vastuuta ei omista virheistä oteta.

AJ

[ylläpito on poistanut liitteen]
Otsikko: Vs: Kiitos postille.
Kirjoitti: Reijo Huhtakangas - Maaliskuu 28, 2018, 16:15:50 ip
Ihmettelen vaan sitä kun halvin tilaus Kiinasta maksoi postikuluineen 0,82€ ja se kannettiin tänne korpeen postilaatikkoon.
Miten Postin kannatti kantaa se tänne? Kuka sai siitä muutaman sentin postimaksuja?

Persnetolla se posti niitä kiinanpaketteja joutuukin kuskaamaan, kyseessä on kansainvälinen postisopimus jonka mukaan kirjeen postimaksun pitää olla halpa jotta kaikilla ihmisillä olisi varaa se lähettää, kyse on siis jonkinlaisesta tasa-arvosta rikkaitten jä köyhien välillä.

Kunkin maan postilaitos määrittelee itse mikä on kirje ja mikä ei , länsimailla on aika yhteneväiset käytännöt sen suhteen , mutta Kiina käyttää järjestelmää häikäilemättä hyväkseen, sen "kirje" kategoria on niin laaja että myös useimmat paketit kuuluvat sen piiriin, ja suomen postin ei auta muuta kuin kuskata ne paketit perille.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Ari Nieminen - Maaliskuu 28, 2018, 16:59:57 ip
Lopettavat meiltä kyläkaupan yhteydessä olevan postin. Postimatka piteni 15 km ja sekin joku pakettiposti
Lopettelevat näitä kuulemma aika paljon , satoja
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Maaliskuu 28, 2018, 18:39:02 ip
Puolustukselle puheenvuoro ;)

Mulle on aina tulleet ameriikanpaketitkin perille, tosin koko on ollut kuplakirjekuoresta vajaaseen kenkälaatikkoon. Muutaman on tuonut postiljooni suoraan ovelle, loput on saanut noutaa postista. Tulliselvityksen olen saanut tehdä jokusesta, tosin tullia ei peritä noista mitä olen tilannut, antiikkisia lelu-lentsikoiden vanhoja moottoreita ja varaosia lähinnä kun ovat, se kategoria on tullivapaa mutta alvit menee tietysti.

Kiinasta yritän olla tilaamatta mitään. Pienen ihmisen kannanotto  :-\

Pakettiautomaattijutut ovat myös toimineet, tekstarit tulee perille jne. Ikävä puoli on se että se Siwa missä postin tiski ennen oli, lopetettiin , ja uusi tiski on paljon ruuhkaisemmassa K-marketissa joka on lisäksi muutaman kilsan päässä kun se Siwa oli melkein vieressä. Onneksi on tullut uusi pakettiautomaatti lähi-Äss-markettiin.

Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Maaliskuu 28, 2018, 19:20:22 ip

 Posti toi mulle saapumis-ilmoituksen.
 Ei mulle pitäny mitään saapua ja sainkin tavattua lapusta aivan vieraan nimen.
 Kirjoitin päälle, että saapunut väärään osoitteeseen päivänä x ja vein lähimpään keltaiseen loodaan.

 Seilaahan se taas muutaman päivän tässä nurkilla, muttei vika sinällään Postin ole, vaan sen huolimattoman kantajan.
 Tavallisen ihmisen tavallinen erhe, joka tietty kaatuu työantajan niskaan.   Paska laitos, paskoja ihmisiä.  :P
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Atro Jaako - Maaliskuu 29, 2018, 12:24:37 ip
Seilaahan se taas muutaman päivän tässä nurkilla, muttei vika sinällään Postin ole, vaan sen huolimattoman kantajan.
 Tavallisen ihmisen tavallinen erhe, joka tietty kaatuu työantajan niskaan.   Paska laitos, paskoja ihmisiä.  :P
Suomessa ei voi työntekijöitä virheistä syyllistää, vika on aina työnantajan tai esimiehen (esimieshän ei ole työntekijä, tokkopa edes ihminen)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Tatu Keränen - Maaliskuu 29, 2018, 18:42:34 ip
Alle viikossa tuli etelä ruotsista autonosa paketti tänne Ouluun tänään. Ihan postilaatikkoon asti oli posti pienen paketin tuonut. Toisinaan postin kulkeen ihmeen nopeastikkin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: jarkko heikkilä - Kesäkuu 28, 2018, 17:00:21 ip
Olipas taas kokemus postin palvelusta.. >:(

Jotain uudistuksia tullut ja heti nousi kupla ohtaan.

Vein paketin postiin.   Paketti puolipyöreä malliltaan, kun en sopivaa isoa laatikkoa löytänyt.

Ei kuulemma kelpaa enää, koska paketti on oltava suorakulmainen ja pitää sopia vaakalle jonka mitat on 500x300mm.
Voi pertti, että otti pattiin.

No kaupantäti sanoi, että onhan se pakettiautomaatti jolla sen voi lähettää.
Ei kun etsimään semmoinen automaatti.   Ei voi kortilla maksaa kun pitää olla mobiilisovellus.   Ja minulla 10v vanha nokia.
Voi tietysti käydä netissä maksamassa ja kiva ajaa taas 20km ees taas.. >:(
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Lauri Räsänen - Kesäkuu 28, 2018, 17:27:27 ip
Kyllä pakettiautomaattiin voi kortilla maksaa, ainakin meidän S-marketissa.
Voisi kuulemma maksaa myös netissä ja saadullakoodillapostittaa automaatilla.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jami Ylinen - Kesäkuu 28, 2018, 18:18:07 ip
Käyttäkää matkahuoltoa! Itse ainakin käytän, aina kun on mahdollista.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: jarkko heikkilä - Kesäkuu 28, 2018, 18:46:53 ip
Olen minä käyttänyt pakettiautomaattia useammankin kerran, mutta nyt ovat poistaneet ne pankkikorttilukijat niistä.Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Kesäkuu 28, 2018, 19:10:43 ip
No toi nyt on ihan järseestä jos ovat poistaneet korttimaksun >:(
Just kun olikin melkein toimiva asia Postilta :embarassed:
Siksi "melkein", että aika monta kertaa joutunut olemaan lähettämättä, kun ei ole vapaita luukkuja, ja lähimarketissa kuski vaihtaa paketteja juuri 16-17 välin kun ihmiset käy kaupassa jolloin kävisivät automaatillakin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Kesäkuu 28, 2018, 20:09:42 ip
Moro

Ärräpaketti on myös mahdollisuus,voi ostaa kotio vaikka valmiiksi niitä pahvipaketteja tai sitten se pussi,olen muutaman kerran käyttänyt kumpaakin ja kotona on nytkin jemmassa sellainen laatikko.

https://www.r-kioski.fi/arrapaketti/ (https://www.r-kioski.fi/arrapaketti/)

Posti kai niitä kuljettaa,kuinkahan kun se pussi ei ole neliskanttinen niin voivat niitä käsitellä  ;D
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Kesäkuu 29, 2018, 14:05:28 ip
Postiin viety paketti on samanhintainen kuin automaattiin viety, kunhan se on ostettu etukäteen netistä. Postiin maksettu paketti on kalliimpi.

 https://www.posti.fi/liitteet/hinnatjamaksutavat/hinnastot/pakettipalvelut-fi.pdf

Paketin muodosta ei itselle ole ikinä valitettu, vaikka välillä on lähtenyt mitä ihmeellisemmän muotoisia, mutta joskus joku lähetys ei kelvannut, koska siihen oli tulostettu paketin osoitekortti, mutta paksuus jäi alle 3 cm. Kävin teippaamassa siihen johonkin kulmaan tyhjän sytytystulpparasian ja vein sitten takaisin postiin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jarkko Sjölund - Kesäkuu 30, 2018, 20:04:15 ip
Joo postille laitoin vihaista palautetta kun ovat korttimaksun poistaneet pakettiautomaateista, kuulemma mobiilisovellus on helpompi, mutta kun en halua yrittää naputella nakkisormilla pienen pientä plänttiä hinkkausluurin näytöllä + että lataisin luuriin sitä sun tätä sovellusta.

Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Heinäkuu 01, 2018, 07:35:10 ap
Joo postille laitoin vihaista palautetta kun ovat korttimaksun poistaneet pakettiautomaateista, kuulemma mobiilisovellus on helpompi, mutta kun en halua yrittää naputella nakkisormilla pienen pientä plänttiä hinkkausluurin näytöllä + että lataisin luuriin sitä sun tätä sovellusta.

Ja ne,joilla ei edes hinkkausluuria ole-ne raapii
vaan peffaansa nykyään automaatin ääressä.

Onneksi on
tuo ennakkoon maksamisen tapa+likka,joka ottaa paketin
K-kaupan postipisteessä vastaan ja liimaa osoitelapun,
mikäli sitä ei ole ennakkoon tulostettu-ja yleensä ei ole,
koska kriittisellä hetkellä tulostin kumminkin kenkkuilee.

'Mutta yhtään pakettia ei sentään ole tarvinnut vielä
jättää lähettämättä-aina on konsti löytynyt.

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Heinäkuu 01, 2018, 09:55:40 ap
Se paketin osto netissä vaan tarvii sen, että Postin sovellus myös ottaa maksun vastaan. Tässäkin kohtaa on kokemusta, että Postin systeemit ei vaan toimi. Ja kun haet omiasi takaisin, menee kaikki mahdottoman vaikeaksi.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Heinäkuu 01, 2018, 16:01:00 ip
Melko harvinaista-olen onnistunut tietokoneella jotain
tekemään ihan oikein-aina on maksu onnistunut postin sivuilla.

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: juha p salonen - Heinäkuu 01, 2018, 23:02:36 ip
ymmärsin että se korttimaksu automaatilla oli loppunut järjestelmän kaaduttua,itsekin sählännut ja opetellut mutta ei Prisman henkilökunta mitenkään innokas helposti ohjaavat automaatille ja eivät ota vastuuta mistää
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: jari elo - Lokakuu 17, 2018, 11:55:55 ap
Postipaketti 10 kg Ranskaan maksaa Postissa 54,90 euroa netin kautta lähettynä.

Shipit.fi  ja Netlux hoitaa kuljetuksen 35 eurolla!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Lokakuu 17, 2018, 12:14:35 ip
Posti ryssi taas kaksi viimeistä pakettia.
Toinen meni väärään noutopisteeseen, ja toinen pikalähetys kesti 6 päivää Hesasta Kaarinaan.
Kaiken lisäksi pikan jätetyssä lapussa oli eilinen päivä noutopäivänä, todellisuudessa se oli vasta kolmen päivän päästä noudettavissa...
Postin selitys oli että voi voi, joskus ei onnistuta. Kamalasti lohduttaa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: jari elo - Lokakuu 17, 2018, 13:24:22 ip
Postilla on uusi hieno palvelu saapuvalle paketille:
Klo 12.25 oli tullut sähköposti:

Osoitteeseen XXXX on tulossa lähetys xxxxx
seuraavien päivien aikana. Jos et ole paikalla, se viedään noudettavaksi
postista.

Toimitusvaihtoehtoihin pääset tästä: https://isms.fi/a/8ITdAj (vastaus
klo 14:00 mennessä).

Klo 14.15 katsoin viestin ja klikkasin linkkiä. Tässä hieno vastaus:
Sinulle on saapumassa paketti
Vastausaika on päättynyt. Terveisin Posti

Kerrankin nopeata toimintaa!

 
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Marraskuu 19, 2018, 21:45:50 ip
"2018-11-01 10:00 Arrive at destination country post office"

Arvatkaapas onko kuluneen 18 päivän sisällä saapunut perille...
Kuusi päivää kesti Kiinasta tänne...

PS: On Netposti eli ilmoitukset tulee sinne jos niitä tulee.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Marraskuu 20, 2018, 20:12:35 ip

Ei postin mutta matkahuollon kuljetuksen outoa logiikkaa ja logistiikkaa:
Minulle oli tulossa 4 kollia tavaraa, samasta paikasta ja samana päivänä lähetettynä. Kerta lähetys. Kuski soittaa että ollaanko paikalla kun olis tulossa 3 kollia tavaraa? No minä vastaamaan että pitäis olla yhteensä 4 kollia, eikä olla siihen aikaan maisemissa, ja saa jättää ovelle ilman vastaanottajan kuittausta. No ovella oli eilen sitten 2 kollia, ja tänään tuotiin sitten loput 2 kollia, sinne oven taakse.
 Kaikki tavarat oli kyydissä jo eilen, mutta ilmeisesti saa ajella tavara-autolla enempi kun, ne tuodaan kahtena eri päivänä? Kieltämättä jäi vähän ihmetyttämään tuo logistiikka.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: antero nuuttila - Marraskuu 20, 2018, 20:49:40 ip
Pari pakettia tullut ameriikasta ja vielä länsirannikolta.Ne on sieltä tullut hesaan viikossa joka on ihan kiitettävä suoritus.
Helsingistä tänne riksun nurkille,matkaa 80 km,kestää sitten sen toisen viikon.
On siinä tosin tulli välissä mutta kuitenkin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Marraskuu 20, 2018, 21:54:25 ip
Pari pakettia tullut ameriikasta ja vielä länsirannikolta.Ne on sieltä tullut hesaan viikossa joka on ihan kiitettävä suoritus.
Helsingistä tänne riksun nurkille,matkaa 80 km,kestää sitten sen toisen viikon.
On siinä tosin tulli välissä mutta kuitenkin.

Tuo on niin normaalia.
Kun tilaa jostain keski-Euroopasta tavaraa, niin ne on Tanskassa kahdessa päivässä. Siitä pari päivää, niin ne on hellsinkingissä ja sen jälkeen kestää...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Marraskuu 21, 2018, 19:44:05 ip
"2018-11-01 10:00 Arrive at destination country post office"

Arvatkaapas onko kuluneen 18 päivän sisällä saapunut perille...
Kuusi päivää kesti Kiinasta tänne...

PS: On Netposti eli ilmoitukset tulee sinne jos niitä tulee.

Saapui tänään, 20 päivää Suomessa matkalla...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Marraskuu 23, 2018, 11:20:13 ap
Muutama viikko sitten lähetin mopon tiivisteitä kirjeessä. Kirje palautui takaisin ja päällä luki "tuntematon". Varmistin vielä vastaanottajalta oliko osoite oikein ja kuulemma oli.

Otin ko. kirjekuoresta kopion kirjallisen reklamaation liitteeksi ja pyysin Postia lähettämään uudet 2,20 euron postimerkit hukkaan menneiden tilalle. Eivät lähettäneet. Lähettivät 9 euron edestä merkkejä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 07, 2018, 14:11:36 ip
Ja taas siirrettiin automaattipaketti noutopisteeseen ihan eri paikkaan.
Tulee 8 km turhaa ajoa plus jonotus. Mites se ympäristöystävällisyys?
Eikä millään voi kysyä vaikka tekstarilla mistä olisi asiakkaalle hyvä noutaa!
Sekään ei onnistu että siirtäisivät parempaan paikkaan jälkikäteen vaikka sanoisi että jaksan odottaa.
Noilla korvauspostimerkeilläkään mitään tee, vanhojakin käyttämättä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Joulukuu 07, 2018, 16:23:35 ip

Osaiskohan joku selittääå järkevästi että kuinka paketti tulee lähettäjältä keski-euroopasta (eu-maasta) 3000-1000 km päästä n. 2 pv:ssä helsinkiin, meri välissä yms., mutta siitä eteenpäin se sitten tallustaa viikon tai kahden päivät, siis sen lopun 300 km ja ihan tässä Suomen pääväylien varrella. Ja luonnollisesti rahdin hinta saattaa kymmenkertaistua tuossa viimeisellä etapilla.
 En ole logistiikan ammattilainen, joten maallikosta tuntuu oudolta yhtälöltä että 10 x halvemmalla toimituksella toimitetaan 4 x nopeammin? Siis kotiovelle, eikä johonkin Littoisten k-kauppaan, Seinäjoen r-kioskiin tai Ilomantsin s-markettiin, tai mikä päivä milloin mihinkin? Joku tekee joko kiireisenä talkootyönä rahtitoimituksia, tai sitten jollain ei ole kiireitä, mutta vastaavasti on taas kunnon katteet välissä?
 Tässä on taas viikon päivät tehnyt pari lähetystä tätä viimeistä 300 km matkaa.  Oliskohan kohtapuoliin jo Mäntsälän tällä puolen tulossa? :-X
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Joulukuu 07, 2018, 16:48:55 ip
Moro

Nämä ovat niitä henkimaailman asioita mihin ei ainakaan postilta saa vastausta kun sinne ei kai voi edes soittaa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Joulukuu 07, 2018, 17:00:31 ip
Meikälle tuli Kiinasta paketti ja pari päivää meni kun seurantakoodillalla seurasin, Hki/vantaa piti pakettia 3 viikkoa. Siitten se tuli kotiin hienosti teipattuna, tullin avaama. Eisitä olis saanu Suomeen tuoda kun laserissa watit oli yli. Tuli kumminki.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 07, 2018, 17:04:24 ip
Voi sinne taas soittaa, mutta ei sieltä silti puhelimeen vastata. Mulla loppui odotus 10 minuutin kohdalla tänään ja avasin chatin, ihme ja kumma siihen ei ollut jonoa.

Ja kotiovelle se on hitainta, siitä voisi kanssa kirjoittaa pari sivullista...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Frank Nylund - Helmikuu 14, 2019, 22:21:20 ip

Moi,


Pääsääntöisesti ollut tyytyväinen Postin toimintaan, enemmän ollut ongelmia tuon saksalaisen Herpes Logistiksin kanssa ja sen suomalaisiin kätyreihin (Matkahuolto/Postnord). Olen ihan varma että Ugandan Kuninkaallinen Posti hoitaa hommansa paremmin kun Herpes/MH/Postnord, ja em. firmojen johtajat voisivat matkustaa sinne (menolipulla) benchmarkkaamaan toimintaa.


Vähän lipesi aiheesta, koska nythän kyseessä on Posti. Minua alkaa pikkuhiljaa Vit****amaan kyseisen puljun kusetusmeiniki: Sama homma kun mistä Jari tuossa kirjoitteli vähän aikaisemmin ja joka kerta sama homma


Olen tilannut paketin Euroopasta ja postimaksuun(DHL) sisältyy kotiinkuljetus. Tänään Postilta tullut sähköposti klo 12.47 jossa käsketään vastata ennen klo 14.00 jos haluaa paketin kotiovelle. Jos vastausta ei tule ennen 14.00 pakettia ei kuljeteta kotiin, vaan se jää paikallisen postikonttorin hyllyyn.


Seurantatietojen mukaan kyseinen paketti lähti Keski-Euroopasta tänään aamulla klo 08.47.


Miksi Postilla on noin kiire saada vastaus tunnissa, paketille joka tullaan jakamaan täällä takahikiässä luultavasti ensi viikon maanantaina? (aina sama kuvio tuossa: vastausaika noin tunti ja vartti)


Mielestäni tuo alkaa jo olemaan laskelmoitua puolikriminaali hommaa: Tiedetään että suurin osa porukoista on duunissa tuohon aikaa (mulle ne kyselyt ovat aina tulleet vähän ennen klo 13.00) ja eivät ehdi/pysty/saa kytätä sähköpostejaan työaikana ja eivät ehdi vastaamaan tuohon määräajan puitteessa. Näin Posti säästää kuljetuskuluissa, kun eivät tarvi kuskata paketteja perille (vaikka vastaanottaja on maksanut palvelusta).


Jos esim. joku ulkolainen kuriirifirma laittaa sähköpostin ja pyytää ilmoittamaan miten lähetyksen haluaa, niin siinä on yleensä vuorokausi, tai kaksi vastausaikaa.


Yritin katella Postin sivuilta, mutta en löytänyt mitään järkevää paikkaa mihin laitta niille palautetta tästä hommasta (kun ei ole Twitteriä tai Facebookia). Meneeköhän perille jos laittaa Maliselle (toimari) etunimi.sukunimi@posti.fi?


//FrankOtsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Helmikuu 15, 2019, 06:25:55 ap
Kah, mullapa on Postin aspan mailiosoite:
asiakaspalvelu@posti.com
Kyllä ne tuohon vastaa.
Ja uudestaan jos vaikka joku spämmäri poimisi:
asiakaspalvelu@posti.com
Huomaatteko, että ei .fi vaan .com osoite.
Lienee siksi, että etunimi.sukunimi-kikalla tulisi liikaa mailia...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Frank Nylund - Helmikuu 16, 2019, 10:22:27 ap

Moi,


Kiitos Juhani osoitteesta, laitettu palautetta. Katotaan millä perustelevat tuota huijaustaan.
//Frank
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Ismo Hautala - Helmikuu 16, 2019, 10:43:33 ap
Huomenta

Minun piti aikanaan panna nimi johonkin sopimukseen että paketin voi aina jättää vaikka en ole paikalla.
Tästä on jo monta vuotta aikaa. Joskus paketin tuoja vielä soittaa jos vähän enempi tavaraa , josko saa jättää ja mihin.
Tämä koskee yrityspuolen ja yksityispuolen lähetyksiä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Ismo Hautala - Helmikuu 16, 2019, 10:46:23 ap
"Herpeksen" paketit jää kyllä yleensä matkikseen , joskus nekin on tuotu sieltä kotiin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Frank Nylund - Helmikuu 16, 2019, 11:04:20 ap

Terve Ismo,


Tuo Herpeksen touhu on aika sekavaa, koska jos olen ymmärtänyt asian oikein niin PostNord hoitaa Herpeksen tavaroiden kuljetus saksasta suomeen ja Matkahuolto hoitaa sitten kuljetuksen kotimaassa.


Kun joku paketti on hukassa niin tuntuu että kukaan näistä kolmesta eivät pääse näkemään toistensa järjestelmistä että mihin se on jäänyt ja sitten pitää ruveta ottamaan kaikkiin yksitellen yhteyttä ja kaikki syyttelee toisiaan, tai no, PostNord Finland ei yleensä syyttele ketään, koska siellä ei yleensä vaivauduta edes vastaamaan (jokainen voi vaikka googletella PostNord Finland ja katsoa mitä mieltä asiakkaat ovat heidän palvelustaan).


DPD toimii hyvin, sieltä aina jakarikuski soittelee ja tiedustelee mihin paketin voi jättää, monesti sanonut sille että paketin voi heittää työpaikalle joka on keskellä kylää, niin heidän ei tarvi turhaan lähteä ajelemaan tänne syrjäkylille.


//Frank
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Frank Nylund - Helmikuu 16, 2019, 14:52:36 ip

Terve Kari,


Joo, melkein on t-paitakelit, kohta saa Dekarin kettingin rasvata ja tarkistaa ilmanpaineet renkaista :)


Tuossa Postin touhussa toki ymmärtäisin tuon toiminnan jos haluttaisiin järkevöittää jakelu ettei turhaan ajeta edestakaisin (päästöt, kustannukset ym.), mutta tässä tapauksessa se ilmoitus mihin oli tunti aikaa vastata tuli torstaina 14.2 klo 12.47.


Katselin postin sivuilta äsken että se paketti ei ole edes saapunut Helsinkiin vielä, joten luultavasti se on täällä Kokkolassa vasta ensi viikon tiistaina 19.2.


En usko että tuolloin viime torstaina iltapäivällä Kokkolassa suunniteltiin seuraavan tiistain tai keskiviikon jakelulenkkiä täällä. Tunnen kyllä muutaman kaverin täällä Postin kuljetuspuolella, joten pitää kysyä heiltä miten tuo homma heillä on ohjeistettu.


//Frank

Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Frank Nylund - Helmikuu 17, 2019, 12:57:17 ip

Terve Kari,


Joo, ei nätti postihenkilö yleensä asioita pahenna ;)
Paikallinen postikonttori (ruokakauppa) toimii kyllä hyvin ja ovat avuliaita ja aukioloaikoja ei voi moittia.


Mutta asiaan: Postin asiakaspalvelu yllätti nopeudellaan! Laitoin heille eilen palautetta asiasta ja tänään tuli vastaus jossa kerrottiin että he ovat ottaneet käyttöön tämän ilmoitusasian Saksasta tuleville paketeille. Olivat vissiin muualtakin saaneet palautetta tuosta vastausajasta, koska ilmoittivat että vastausaikaa tullaan pidentämään.


Hieno homma, uskoni postilaitokseen on taas palannut :)
//Frank
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Huhtikuu 12, 2019, 21:56:17 ip
Moro

Haiseva kiitos postille,siis Suomen postille mutta Saksan postille Haiseva kiitos.Tilasin mielestäni englannista 3.4. tuotteen ja kysyttiin postituksen muotoa Royal Mailin valikoimista mutta kas kummaa Saksasta paketti oli kuitenkin lähtenyt .

Näin paketti kulki:

04.04.2019 Shipment information uploaded to Deutsche Post      05.04.2019 Shipment picked up 
08.04.2019 Received & Processed at Deutsche Post Mail Terminal 
08.04.2019 Received & Processed at Deutsche Post Mail Terminal 
09.04.2019 Departed Deutsche Post Mail Terminal 
11.04.2019 Arrival at destination country 
12.04.2019 Attempted Delivery 
12.04.2019 Attempted Delivery 
12.04.2019 Delivered 
12.04.2019 Delivered

 Sent From                       
60549 Frankfurt am Main Germany                           ( lentoaseman postinumero )


Shipped To
39310 Viljakkala Finland

Eli ei pidä Sakemanni kiirettä pakettien kanssa mutta kotomaassa tulee nopeasti.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Koivu - Huhtikuu 17, 2019, 15:55:24 ip
Viime viikolla Saksasta tilatut Alfan jouset tulivat eilen, ja toissapäivänä Forssasta tilattu liesituulettimen suodatin tänään, kyllä posti joskus onnistuukin :)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: PenttiXS2jammuDanbom - Huhtikuu 17, 2019, 19:11:38 ip
No niin , pääsin omakohtaisesti kokemaan asian. Tilailin jo jonkin aikaa sitten ebaystä pari tiivistettä ja kun niitä ei kuulunut niin kyselin perään. Tein ebayn kautta reklamaation ja tänään sain viestin että pakettihan on meidän postissa/R-kioskissa. No menin sinne ja kyselin että oisko täällä mitään mulle, tyttö ystävällisesti tutkaili ja totes että on täällä yksi paketti. Oli leimattu postissa 9.4. saapuneeksi ja en ollut saanut mitään ilmoitusta postilta ilmoituslappuna, tekstarilla tai sähköpostilla. Onneksi selvis koska huomenna olisivat pistäneet takaisin lähettäjälle. Ei mulla muuta, nyt helpotti :)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Esko P. Lehtinen - Huhtikuu 17, 2019, 20:19:08 ip
Toimii se Posti joskus nopeastikin. Tilasin 11.4 rikkoutuneen Samsungin kaukosäätimen tilalle uuden samanlaisen Ebay:sta, tänään kävin hakemassa sen postista.
Tosin vielä työelämässä ollessani, jos tilasin varaosan ennen klo. 14.00 pikatalauksena Hollannnista, niin pääsääntöisesti ko. osa oli minulla seuraavana päivänä n. klo 15.00. DHl toimitti ko. osat.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Toukokuu 25, 2019, 10:00:10 ap
NO JOHAN TAAS POMPPAS!

Tuollainen maili saapui:

"Osoitteeseen xxxKATU x, xxx on tulossa lähetys CxxxDE seuraavien päivien aikana (arkisin klo 8:00 - 16:00).
Jos et ole paikalla, se viedään noudettavaksi postiin xxxtie x, xxx.
Jos haluat muuttaa toimitustapaa, pääset vaihtoehtoihin tästä: www.xxx.fi (vastaus tänään klo 18:00 mennessä).

No ne hurjan hienot vaihtoehdot sitten...

Niissähän ei ollut mahdollisuutta muuttaa aikaa, joka olisi ollut se loogisin asiakkaalle.

- Yksi oli nouto postikonttorin virkaa matkivasta K-Kaupasta, sehän olisi Postille halvin eli suositelluin.
- Sitten oli nouto pakettiautomaatista, mutta vain kolme huonoa vaihtoehtoa mistä, ja joista yksi oli kaiken lisäksi sama kun tuo noutopaikka K-Kauppa. Miksi ihmeessä Posti ei osaa antaa enempää vaihtoehtoja kun KAIKKI verkokaupatkin antaa?
- Kolmas oli että jättävät oven viereen tai naapurille ja Postin vastuu loppuu siihen jos joku nyysii paketin. Ei lainkaan hyvä jos paketti saa ollla koko työpäivän siinä odottamassa kenelle kelpaa!

No en muuttanut, käykööt oven takana turhaan, siitä heille on maksettu.

Kaikkein ironisin asia selvisi kuitenkin vasta sitten, kun tulin kotiin. Missään ei nimittäin ollut noutolappua.
No seurantakoodi nettiin, niin selviää missä paketti on.
Sitten hiffasin: SEURAAVIEN PÄIVIEN AIKANA!
Eli minä tahansa päivänä joskus lähitulevaisuudessa.
KUKA PÄIVYSTÄÄ VUOROKAUSITOLKULLA 8-16 ODOTTAMASSA?

Tuo maili tuli keskiviikkona.
Seurannan perusteella sitä yritettäneen tuoda tiistaina tai keskiviikkona.
Jee jee kun on taas oikein asiakkaan pissitystä silmään!

Ai niin, ja mullahan on Postiin tehtynä automaattinen kääntö noudettaville paketeille minulle parhaan sijainnin automaattiin.
Sitä(kään) vaihtoehtoa ei voinut valita tuossa kyselyssä.

Katsotaan minne paketti päätyy ja koska, sitten tehdään taas reklamaatio.
Vaikka se ei johdakaan yhtään mihinkään, niin työllistetäänpä edes jotakuta siellä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Mika Komulainen - Toukokuu 25, 2019, 11:12:30 ap
Mulle tuli ihan samanlainen viesti eilen. Eniten huvitti tuo lähipäivinä, viikonloppu tulossa jolloin postia ei jaeta joten katsotaan nyt tarkoittaako se viikkoa vai kahta. Valintana joko A tai B, valitsin a:n että jättäköön ovelle (maaseudulla). B olisi paikallinen posti kirjastossa. Saa nähdä misrä se löytyy, kerran löytyi Valkeakoskelta, matkaa olisi ollut 80 km. Pistäisivät sen viestin samana päivänä kun se on tulossa niin voisi edes vähän aavistella onko tulossa vai ei.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Toukokuu 25, 2019, 12:02:21 ip
Kuriirifirmojen arkisin klo 8:00 - 16:00 on yhtä jäykkä työtä tekevälle. Niillä onneksi paketti tulee päivän tarkkuudella ja ilmoitus etukäteen.
Omakotitaloasuja voi sentään pyytää sen paketin polkupyöräkatokseen tai johonkin vastaavaan vähän muilta silmiltä suojaisaan paikkaan, omalla vastuulla toki, mutta miksi siinä ei voisi olla valittavissa jotain X-paikkaa paketin noudolle.

Miula ei ainakaan ole niin kiire tai pitkät välimatkat, etten pystyisi sitä pakettia hakemaan vaikkapa R-kioskilta muutaman sadan metrin päästä tai kilsan päästä pakettiautomaatista.
Tiedän, että sekin maksaa, mutta voisi siitä hyvästä pari euroa lisää maksaa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Toukokuu 26, 2019, 21:12:34 ip
DHL ainakin varmistaa todella hyvin koska sopii tuoda, mukavan lyhyellä aikavälillä, ja myös iltaisin tuovat.

Meillä tuo "posti" tosiaan muutti hölmöön paikkaan, pois valtaosan työmatkalta, jonka varrella olisi usempikin automaatti, jos vaan Posti antaisi valita.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Toukokuu 27, 2019, 19:05:47 ip
Katsotaan minne paketti päätyy ja koska, sitten tehdään taas reklamaatio.
Vaikka se ei johdakaan yhtään mihinkään, niin työllistetäänpä edes jotakuta siellä.

27.05.2019 klo 13:47 Lähetystä on yritetty luovuttaa

Pahus, kun en jaksanut odottaa viittä päivää kotona...

Ja kyllä se meni konttoriin eikä automaattiin, jonne mulla on kääntö >:(
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Toukokuu 27, 2019, 19:21:40 ip
Mulla eivät suostuneet jättämään luhtitalon yläkertaan koska tarvitsevat kuittauksen.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Toukokuu 28, 2019, 08:08:53 ap
Jos paljon maailmalta tilaa kohtuukokoisia paketteja-niin
jos tekisi oman vajan seinään pihalle oikein vahvan laatikon,jossa
on lukko.

Jättää lootan lukon auki kun on tiedossa tavatratoimitus-ja
pyytää rahtarin/postin sen  paketin sujauttamaan boxiin ja lukko kiinni?

Pientä vaivannäköä-vaan ei ihan heti sitä postia nyysitä.

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pertti Rintamaki - Toukokuu 28, 2019, 08:45:53 ap
Meillä posti jätti laatikkoon lapun, että lähetystä oli yritetty luovuttaa, mutta ketään ei ollut vastassa.
Paketin paino ja koko olivat sitä luokkaa, että kaksin käsin piti ottaa kiinni.
Rouva kotona koko päivän, suurimman osan ikkunan vieressä työpöytänsä ääressä ja ovikello kunnossa.
Minkäänlaisia merkkejä postiauton käynnistä ei ollut jäänyt lumiselle tielle.


Olisikohan lappu ollut helpompi kuljettaa kuin paketti...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku S Laamanen - Toukokuu 28, 2019, 09:10:13 ap
Tuo on tavanomaista postilta,minulle on käyny useammin noin että on muka käyty kotiovella paketin kanssa mutta vastaanottajaa ei ole tavoitettu.Postin hommat on ajoittain päin mäntyä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Toukokuu 28, 2019, 11:02:52 ap
https://www.hs.fi/fingerpori/car-2000002465872.html
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Toukokuu 28, 2019, 12:22:29 ip
https://www.hs.fi/fingerpori/car-2000002465872.html
(https://hs.mediadelivery.fi/img/1920/b793f8185e564fc1834b586f49592905.jpg)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Toukokuu 28, 2019, 12:33:39 ip
 Ei Postissa mitään vikaa ole, vaan osassa sen työntekijöistä.

 Huono-asenteista laahustavaa paskapäätä, jollaisia löytyy jokaisesta firmasta.

 Jos on hyvää sakkia, niin on sitä toistakin laitaa ihan joka paikassa.

 Mites sitä sanotaankaan elämänohjeeksi ?  Tee muille niin, kuin haluaisit itsellesi tehtävän.  Hyvä ohje joka paikkaan.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Mika Komulainen - Toukokuu 28, 2019, 22:59:13 ip
Saksan paketti tuli tänään. Oli fiksu poika kuljettamassa, soitti ja kysyi voiko todellakin jättää annettuun osoitteeseen. Alles ordnung.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Elokuu 27, 2019, 09:55:44 ap
Tuli eilen kaksi maksikirjeen noutolappua postilootaan, piti olla 17:00 jälkeen noudettavissa.
No ei muuta kuin K-kauppaan siis.
Flikka tiskillä sanoo "voi ei, taas näitä joita ei löydy".
Siinä vaiheessa alkaa jo tulla se tuttu fiilis, että näin se Posti toimii, tai siis ei toimi.
Kaksi kaupan henkilöä siinä sitten kävi vielä hyllyt läpi, ei paketteja löytynyt.

Kun kyse on maksikirjeistä, on systeemi kuulemma niin idiootti, että vaikka ne saa viivakoodin, ei viivakoodia piipata systeemiin muuta kuin noutopaikkaan saapuessa!
Eli ainoastaan se postinkantaja tietää missä mun maksikirjeet nyt on, vaikka niillä on seurantakoodi!
Niinpä kaupan väkikään ei saanut mitään lisätietoa asiasta soittaessaan jonnekin, niillä sentään on joku kuuma linja jonne soittaa, oikealle ihmiselle. Postimerkkejä olisi kuulemma saanut taas korvaukseksi, mutta mitä niillä tekee, niitä on jo vuosiksi eteenpäin saatu korvauksina.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Syyskuu 05, 2019, 18:22:36 ip
2019-08-03 16:38
Destination Country, Item arrived to destination country.

Vastahan tuo on reilun kuukauden ollut Suomen Postilla tulon päällä näköjään...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Syyskuu 05, 2019, 20:35:21 ip
Internetistä luvatta lainattu:
Paketin kulku menee kummallisesti nykyisin,meneeköhän ympyrää Liedossa?
Lähetys on rekisteröity. 05.09.2019 klo 09:30LIETO
Lähetys on rekisteröity. 05.09.2019 klo 09:25LIETO
Lähetys on rekisteröity. 05.09.2019 klo 08:37LIETO
Lähetys on rekisteröity. 05.09.2019 klo 08:35LIETO
Lähetys on rekisteröity. 05.09.2019 klo 08:34LIETO
Lähetys on rekisteröity. 05.09.2019 klo 07:31LIETO
Lähetys on lajiteltu. 05.09.2019 klo 07:31LIETO 21420
Lähetys on vastaanotettu kuljetuksesta. 05.09.2019 klo 00:06LIETO
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Risto Saastamoinen - Syyskuu 05, 2019, 22:36:43 ip
Kummallista pyöritystä on. Mulle tulee harvoin paketteja mutta sitäkin kummallisemmin, viimeinen lähti saksanmaalta 17.8, seikkaili jossain, tuli Suomen puolelle muutaman päivän kuluttua, lähikaupunkiin 23.8, siellä makoili viisi päivää, sitten oli joku merkintä ettei voitu toimittaa, tän viikon maanantaina heti aamulla tuli tieto ettei pakettia voida toimittaa koska vastaanottaja on lakossa (?) tilattu siis kotiovelle, toimittaja PostNord. Vielä illalla paketti oli siirretty varastoitavaksi! Tiistaina laitoin sähköpostia jotta voisitteko soittaa numerooni niin sopisin hetken jolloin ajelisin Kuopioon 98 kilometriä ja etsisin henkilökohtaisesti pakettini jotta lopultakin saisin sen ovelleni. Tänään sitten pirteä asiakaspalvelija soitti josko olisin kotosalla huomenna perjantaina 8-16 niin lähetys toimitettaisiin. Minuun meni piru ja sanoin että kappas kun olen edelleenkin lakossa...ongelmat eivät siis koske ainoastaan Suomen Postia.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: antero nuuttila - Syyskuu 06, 2019, 17:22:40 ip

Floridasta tuli paketti.Kesti neljä päivää hesaan vaikka laskeutui välillä Portugaliin.
Kulki myös viikonloppuna,oikein hyvä suoritus tähän asti.
No nyt paketin saa käsiinsä posti.
Maanantaina Suomessa,tullausilmoitus tuli perjantaina.
Tuo vajaa sata kilometriä kesti kaiken kaikkiaan yhdeksän päivää.
Seurannan mukaan tulli ei haudo pakettia vaan se on postin käsissä koko ajan täällä.
Tuolla maailmalla ymmärretään jotta kun asiakas maksaa kuljetukseta jotain
niin sitä myös kuljetetaan,täällä on eri käytäntö.
Tämä oli siis ennen lakkoa joka varmaan vaikuttaa vielä joulupostinkin kulkuun.

Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: jari elo - Syyskuu 10, 2019, 22:23:16 ip
Nyt lähtee ekan kerran pelkkää kiitosta Postille:

Eilen lähetetty paketti Espoosta kotiinkuljetuksella. Tänään aamulla tuli tekstari, jossa kyseltiin haluttua toimitusaikaa.
En ehtinyt vielä viestiin vastata kun jo soitettiin mihin aikaan haluan paketin tuotavaksi kotiin.
Aika sovittiin klo 17-19 välille ja paketti saapui kotiin klo 17.05 
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Koivikko - Syyskuu 11, 2019, 18:01:33 ip
Itsellänikin on lähiaikoina jäänyt parikin nk. (https://www.casinogorilla.com/fi/nettikasinot/) peleihin liittyvää pakettia matkalle. Ei ole koskaan kuulunut niistä yhtään mitään, vaikka postin kuljetettavaksi ne on aikanaan lähetetty. DHL tuntuu olevan tämän hetkisistä vaihtoehdoista järkevin isompien pakettien tilaamiseen, ainakin hinta-laatusuhteeltaan.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Syyskuu 11, 2019, 20:19:04 ip
Moro

Eipä voi noita muitakaan pakettien kuljettajia aina kehua,tilasin tavaran Saksasta pienestä paikasta Berliinin läheltä jossa paketti postitettiin 28. elokuuta.Parin päivän aikana paketti oli kulkeutunut n. 100 km länteen ja siitä muutama päivä Lübeckiin jossa se oli 6. syyskuuta.Aloin imehtelemään että missä paketti viipyy ja otin myyjään yhteyttä ja pyysin häntä selvittämään että missä paketti viipyy.Pitkin hampain hän oli sitä kysellyt ja ilmoitti että paketin seurantanumero oli muuttunut ja että olisi 6. päivä lähtenyt Suomeen.Saksasta kun paketti on lähtenyt niin seurantanumero ei enään toimikkaan,kuljetusyritys on nimeltään Hermes,eihän tollasesta kukaan ole kuullutkaan ja jos joku teille on jotain ko. yrityksen mukana lähettämässä niin kieltäkää.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Syyskuu 11, 2019, 21:27:31 ip
Tuo Herpes on halpa, ja kulku sen mukaista, mutta kyllä ne on perille tulleet.
Yleensä suurin TÖKS tulee siinä vaiheessa, kun rahdin kuljettaja vaihtuu välillä Saksa-Suomi, ja yleensä Postnordeniin. Antavat uuden seurannan, ja aina ei löydy yhteyttä vanhan ja uuden koodin välillä, plus matka hiidaaastuuu...
Tuo https://www.17track.net/fi on usein hyvä apu etsiskelyyn, koska tietää useimmat seurantakoodin vaihdokset.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Syyskuu 12, 2019, 08:34:49 ap
Moro

En ole tuosta(kaan) aiemmin tiennyt,kokeilin ja annoin seurantanumeron hänelle,ei tunnistanut mutta kun vähän auttoi eli antoi kuljetusliikkeen niin jopa tunnisti mutta ei tiennyt sen enempää kuin Hermeksen oma seuranta.
Tosta viimeisestä tilanteesta on kulunut jo taas lähes viikko että luulisi tai siis kaiken järjen mukaan jo nyt olevan minulla.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Marko Mauriala 2 - Syyskuu 12, 2019, 12:26:42 ip
Hermeksellä tuli taannoin yksi painavahko sorvin osa. Ups ym. firmat ois halunnut kolminkertaisen hinnan.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: antero nuuttila - Syyskuu 17, 2019, 17:55:57 ip
Ei haiseva vaan tuoksuva kiitos postille.
Kotomaan paketti toimitettu vajaassa vuorokaudessa.
Kyllä se välillä toimii oikeinkin hyvin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Syyskuu 17, 2019, 19:12:30 ip
Moro

Hermeksen kuljettamalle paketille tuli onnellinen loppu tosin pitkäpiimäistä oli paketin kulku.Noin 500 km:n matkan linnuntietä paketti kulki 19 päivässä eli kokonaista 26 km/päivä,tämä siihen asti kun sain tiedon paketista ja noudin sen.Viime viikolla loppuviikosta lähetin herppekselle postia jossa ihmettelin että missä pakettini mahtaa kulkea,eilen maanantaina tuli sähköposti herppekseltä jossa kerrottiin paketin olevan Kyröskosken matkahuollossa.Lähetyksellä oli jälleen uusi seurantanumero jolla katsoin lähetyksen tiedot matkahuollon seurannasta.Paketti oli tullut matkahuoltoon jo 6.9:ttä,kysyin että mikä on kun en ole saanut sähköpostia vaikka seurannassa niin kerrotaa,henkilö matkahuollossa katsoi että mihinkä sähköpostiin ilmoitus on lähetetty,oli lähetetty johonkin saksalaisee sähköpostiin no ei ihme etten tiennyt saapumisesta mitään.Onneksi kyselin peketin perään sillä se ilmeisesti olisi kohta lähetetty takaisin,tuntevat muuten minut ko. matkahuollossa mutta eivät ilmeisesti juuri vaivaudu soittelemaan ym.Puolitoista viikkoa oli pakettini makaillut matkahuollossa mutta loppu hyvin kaikki hyvin paitsi ilmoitus paketin saapumisesta.

16.09.2019, 14:38   Lähetys on nyt noudettu. Kiitos, että valitsit Matkahuollon!   KYRÖSKOSKI
13.09.2019, 07:26   Lähetimme vastaanottajalle muistutuksen lähetyksen saapumisesta (sähköposti).   -
06.09.2019, 09:46   Lähetimme vastaanottajalle viestin lähetyksen saapumisesta (sähköposti).   -
06.09.2019, 09:24   Lähetys on nyt noudettavissa Matkahuollosta KYRÖSKOSKI.   KYRÖSKOSKI MH-ASIAMIES, KYRÖSKOSKEN HUOLTOKESKUS OY, VALTAKATU 46
Katso toimipisteen tiedot

06.09.2019, 07:57   Lähetys on matkalla   TAMPERE
05.09.2019, 16:56   Lähetys on valmiina jatkamaan matkaa Matkahuollosta TAMPERE   TAMPERE
05.09.2019, 12:32   Lähetys on matkalla   Turku
05.09.2019, 12:31   Lähetys on valmiina jatkamaan matkaa Matkahuollosta Turku   Turku

Tähän väliin kuuluisi saksalaista kuljetus historiaa.


27.08.2019, 22:21   Odotamme lähetystä kuljetettavaksi
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Syyskuu 19, 2019, 22:36:48 ip
2019-08-03 16:38
Destination Country, Item arrived to destination country.

Vastahan tuo on reilun kuukauden ollut Suomen Postilla tulon päällä näköjään...

Tämä saapui jo tänään
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 04, 2019, 18:48:32 ip
Vai että paketit kulkevat normaalisti kuten Posti mainostaa?

Ensimmäinen kirjaus Postin seurantaan tuli tänään 16:11 että saapunut kohdemaahan. No, todellisuudessahan se on saapunut jo kaksi päivää sitten, kuten Track17 kertoo:
2019-12-04 16:11 HKI VANTAA, ULKOMAANTERMINAALI, Item arrived in the destination country.
2019-12-04 15:11 Finland, FIHELA, Import of international mail
2019-12-02 19:42 Finland, FIHELA, Processing of international mail, Processing by designated postal operator
2019-12-02 18:30 Finland, HEL, Carrier processing, Delivered
Saapa nähdä kauanko kestää tulla perille...
Ja 15 päivää kesti lentomatka naapurimaasta ???

Toinen USA-paketti, siitä ei näy mitään merkintää, ja lento USAsta kestänyt jo 3,5 viikkoa. USAlainen kaveri sai vastapakettini viikko sitten, vaikka se lähti useamman päivää myöhemmin. Tosin Eestistä, jossa lähetys maksoi 13,15€ kun Suomesta se olisi ollut 36,50€  :o
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: antero nuuttila - Joulukuu 04, 2019, 21:20:04 ip
Yleensä ameriikan paketti on tullut vajaassa viikossa Suomeen.
Täällähän sen kulku sitten kestääkin enemmän.
Vähän pystyy jouduttamaan kun tietää lähetystunnuksen niin voi tehdä
sillä tullauksen kun lähetys on kotomaassa.
Muutaman päivän voittaa verrattuna siihen kun posti kuljettaa tullilipuketta.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 05, 2019, 06:30:51 ap
Jep, aina pitää pyytää seurantanumero, sillä voittaa aikaa, eikä tarvi turhaan ihmetellä, missä se paketti kulkee. Siis jos kulkee...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 18, 2019, 18:40:06 ip
Follow up:

Vai että paketit kulkevat normaalisti kuten Posti mainostaa?

Ensimmäinen kirjaus Postin seurantaan tuli tänään 16:11 että saapunut kohdemaahan. No, todellisuudessahan se on saapunut jo kaksi päivää sitten, kuten Track17 kertoo:

2019-12-10 13:38 saapunut noudettavaksi, KAHDEKSAN päivää Suomessa matkalla
Posti: "voi noutaa toisena tai viimeistään kolmantena arkipäivänä"

2019-12-04 16:11 HKI VANTAA, ULKOMAANTERMINAALI, Item arrived in the destination country.
2019-12-04 15:11 Finland, FIHELA, Import of international mail
2019-12-02 19:42 Finland, FIHELA, Processing of international mail, Processing by designated postal operator
2019-12-02 18:30 Finland, HEL, Carrier processing, Delivered
Saapa nähdä kauanko kestää tulla perille...
Ja 15 päivää kesti lentomatka naapurimaasta ???

Toinen USA-paketti, siitä ei näy mitään merkintää, ja lento USAsta kestänyt jo 3,5 viikkoa. USAlainen kaveri sai vastapakettini viikko sitten, vaikka se lähti useamman päivää myöhemmin. Tosin Eestistä, jossa lähetys maksoi 13,15€ kun Suomesta se olisi ollut 36,50€  :o

2019-11-07 12:02 Postiin USAssa
2019-12-07 17:37 Merkattu saapuneeksi Suomeen
2019-12-18 11:52 Noudettavissa

Ja tämä siis PIKApaketti, eihän se ollut Suomen Postilla kuin 11 päivää työn alla saada kuljetettua 160 km...
Posti: perillä joko seuraavana tai toisena arkipäivänä postittamisesta
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Joulukuu 20, 2019, 12:35:06 ip
Tilasin mp:n renkaat.
Lähetyslistan kolliluku 2, eli 2 kpl renkaita. Tietenki tuossa rappusilla oli sitten 1 kpl rengas. Toinen, missä liekään? Tai epäilen hyvin suuresti että oli, ja on edelleenkin siinä samassa rahtiautossa, ja luonnollisesti se tuodaan joku toinen päivä tuohon rappusille. Tulee taas vähän mieleen että lukeekohan noi kuskit mitään muuta kuin osoitteen siitä läheryslistasta, eikä sitä lähetyksen kollimäärää ees katsota? Vai onko niin että ei viitsitä ees penkoa sitä autoa sen vertaa kohteessa, että mahtaako se toinenkin paketti olla kyydissä? No ei ne kiireet ainakaan niin lopu että ajetaan sama reitti moneen kertaan, samaan osoitteeseen. Minun mielestä. Vaan enpä oo rahti alan asiantuntija.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Joulukuu 21, 2019, 10:21:43 ap
Tilasin mp:n renkaat.
Lähetyslistan kolliluku 2, eli 2 kpl renkaita. Tietenki tuossa rappusilla oli sitten 1 kpl rengas. Toinen, missä liekään? Tai epäilen hyvin suuresti että oli, ja on edelleenkin siinä samassa rahtiautossa, ja luonnollisesti se tuodaan joku toinen päivä tuohon rappusille. Tulee taas vähän mieleen että lukeekohan noi kuskit mitään muuta kuin osoitteen siitä läheryslistasta, eikä sitä lähetyksen kollimäärää ees katsota? Vai onko niin että ei viitsitä ees penkoa sitä autoa sen vertaa kohteessa, että mahtaako se toinenkin paketti olla kyydissä? No ei ne kiireet ainakaan niin lopu että ajetaan sama reitti moneen kertaan, samaan osoitteeseen. Minun mielestä. Vaan enpä oo rahti alan asiantuntija.
Jatkumoa rengaslähetykseen. Lähetin sähköpostia toimittaneelle kuriirifirmalle, ja vastauksen luettuani ymmärsin asian. No enhän minä ensin osannut ajatella niin pitkälle ja luontevasti, että onhan se jo sanomattakin selvää että eturengas tulee edellä, ja takarengas tulee takana ja perässä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Risto Sollo - Joulukuu 21, 2019, 12:11:47 ip
Onneksi ei ollut triken kummit,jännittynyttä odotusta olisi lisääkin... ;)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Joulukuu 21, 2019, 13:59:23 ip
Onneksi ei ollut triken kummit,jännittynyttä odotusta olisi lisääkin... ;)
Se on kyllä totta. En minäkään tiiä että pitääkö lähettää vasen vai oikeanpuoleinen rengas ensin, saati kumpi niistä viimeisenä? Varsinkaan jos ei oo ees pyörimissuunta merkattu. Kyllä kai siinä menee vähemmästäkin sekaisin ja sitten saattaa ajaa mihin sattuu sen kuorman kanssa.
 Voihan siitä olla jonniinlainen ohjeistus, että kumpi triken takarenkaista toimitetaan ensin, ja kumpi viimeisenä?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Petri Behm - Joulukuu 21, 2019, 15:01:07 ip
Kannattaa kurkata niiden renkaiden tarroja.
Itse tilasin moottoripyörän renkaat eräästä nettikaupasta.
Renkaat tuli samassa kuormassa, toinen Hollannista ja toinen Espanjasta...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Joulukuu 21, 2019, 15:08:22 ip
Kannattaa kurkata niiden renkaiden tarroja.
Itse tilasin moottoripyörän renkaat eräästä nettikaupasta.
Renkaat tuli samassa kuormassa, toinen Hollannista ja toinen Espanjasta...
Rahtikirja tuli jo eturenkaan mukana. Sakemanni on laittanut molemmat tulemaan, ja samasta paikaista, samaan aikaan. Molemmat kumit on samalla lapulla.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Joulukuu 21, 2019, 17:17:25 ip
Moro

Lainaus
Voihan siitä olla jonniinlainen ohjeistus, että kumpi triken takarenkaista toimitetaan ensin, ja kumpi viimeisenä?
  ? ?

Mikä toi mun pyörä sitten on?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Joulukuu 21, 2019, 18:36:57 ip
Moro

Lainaus
Voihan siitä olla jonniinlainen ohjeistus, että kumpi triken takarenkaista toimitetaan ensin, ja kumpi viimeisenä?
  ? ?

Mikä toi mun pyörä sitten on?
Olisko siinä ollu päättämisen vaikeus että tehdäänkö moottorikelkka vai moottoripyörä?Niin että tekivät molemmat samaan pakettiin. En minä tiiä. Ainakin massasta erottuva.
 Olis joskus mielenkiintoista käydä koeajamassa että minkälainen ajettava semmonen oikein on?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Joulukuu 21, 2019, 20:30:44 ip
Moro

Käykää ihmeessä koittamassa mutta ilman ennakkoluuloja.Mun mielestä ainakin matkapyöränä mitä parhain,ei ihan "moottoripyörämäinen" kun ei voi kallistella eikä ole mikään raketti mutta jaksaa ajaa pitkiäkin päivämatkoja jos sellainen nyt on ollenkaan tarpeellista,sateella hyvä,hyvät tavaratilat,vähän "liukas" takapää sorkkutiellä mutta ei pane pahakseen poiketa soralle,pikkasen janoinen ja siihen nähden pieni tankki,ketterä serpentiineillä vaikkei luulisi,ei voi sladitella kun on luistonestot joita ei saa pois päältä ainakaan tossa mun mallissa,kallis,jos koeajatte tehkää pikkasen pitempi lenkki että pääsee pyörän sielunelämään sisälle.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Joulukuu 21, 2019, 20:47:19 ip
Moro

Käykää ihmeessä koittamassa mutta ilman ennakkoluuloja.Mun mielestä ainakin matkapyöränä mitä parhain,ei ihan "moottoripyörämäinen" kun ei voi kallistella eikä ole mikään raketti mutta jaksaa ajaa pitkiäkin päivämatkoja jos sellainen nyt on ollenkaan tarpeellista,sateella hyvä,hyvät tavaratilat,vähän "liukas" takapää sorkkutiellä mutta ei pane pahakseen poiketa soralle,pikkasen janoinen ja siihen nähden pieni tankki,ketterä serpentiineillä vaikkei luulisi,ei voi sladitella kun on luistonestot joita ei saa pois päältä ainakaan tossa mun mallissa,kallis,jos koeajatte tehkää pikkasen pitempi lenkki että pääsee pyörän sielunelämään sisälle.
Kuulostaa mielenkiintoiselle laitteelle. Pitää käydä testaamassa jos tulee joskus semmoinen sauma vastaan.
 Saattahan toki olla tämmöiselle retroseksuaalille aika ylitsepääsemätön kynnys alkaa oikein vakinaisesti ajelemaan can amilla? Kun noi muovikate mp:tkin näyttää vähän, ei niin omilta.


 Minä niin jo mieleni pahoitin kun autoissa ja mp:ssä alettiin käyttämään neliskanttisia valoja.  Saati näitä nykyajan, mitä lieneevätkään?  :(
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Johan Kosunen - Joulukuu 21, 2019, 21:01:44 ip
Olen vuokra Can-Amilla pari kertaa ajellut lapissa ja kokemus oli positiivinen.
Ajo muistutti paljon kelkalla ajoa.
F3 vai oliko Roadster mallia koeajoin myös, mukavat murinat ja kiihtyi aiaks hyvin,
Ei vaan ollut matkamotoristin juttu, tuuli niin Perkeleesti, ainakin kun on tottunut tuohon 1300 Pan Europeanin kyytiin.
RT 1300 mallin testasin myös, siinä oli jo 3 mukinen kone, saattoi olla se limited malli.
Se kyllä tuntui pätevälle laitteelle, oli lisä valot ja kaikki hilavitkuttimet.
Siinä oli jo kunnon katteet ja integraali laukut perässä.
Osto intoa jarrutti vain vajaa 40000€ hinta.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Ossi Viita-aho - Joulukuu 21, 2019, 21:04:18 ip
Eikös vaginainen ajelu ole juur retroseksuaalin hommaa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Joulukuu 21, 2019, 22:45:39 ip
Moro

Mullon toi Limited malli se kaks pyttynen kaikilla hilavitkuttimilla + vähän lisää,mun mielestä se on matka traikkeri siitä parhaasta päästä vaan tosi kuumalla toivois että tuulis vähän enämpi taas sateella se tuulettomuus on plussaa,kastuu tai kostuu vaan käsivarret.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Joulukuu 22, 2019, 07:20:22 ap
Eikös vaginainen ajelu ole juur retroseksuaalin hommaa.
Kauniit mp:t ja nopeat naiset. Siinä ne on tämmösen +50 äijän intohimot, ja muutenkaan enää vaginan päälle(ä) enää mitään ymmärrä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 22, 2019, 09:32:10 ap
Käykää ihmeessä koittamassa mutta ilman ennakkoluuloja.
Mulla kävi tänä vuonna jo vaarallisen lähellä...
Lompsalle onneksi se lähellä ollut yksilö ei vaan ollutkaan koeajettavissa, niin jäi ajatukset.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Tammikuu 27, 2020, 12:54:25 ip
Moro

Se on luultavasti se joka lajittelee ja jakaa joka ei jummmarra tätä paikallista kieltä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: antero nuuttila - Helmikuu 27, 2020, 15:34:20 ip
Se postin käsittelymaksu koskee näemmä kaikkia eu:n ulkopuolelta tulevia lähetyksiä,
ei vain kiinan paketteja.
Tullasin,sekin muuttunut vaikeemmaksi,paketin maanantaina ja jäin vartoilemaan.
Ei liiku seurannan mukaan mihinkään.
Soitin tulliin tänään,onkohan maksu tullut,siitä kun ei saa nykyään vahvistusta spostiin.
Ei osannut vastata,katso itse nettisivuilta jonka olin juuri tehnyt,en löytynyt vastausta,mainitsi tästä käsittelymaksusta.
Tullauksen olin tehnyt seurannan mukaan lähetystunnuksella.
Siellä ei mainita halaistua sanaa koko maksusta,tullauksesta kylläkin.
Paperilappu tulee myöhemmin,siinä maksu mainitaan mutta eipä lappua tule tutkittua,tullaus on jo tehty.
Maksu on maksettava luottokortilla,mikään muu ei käy.
Ja jos et maksa,2,90 eur, niin paketti lähtee takaisin lähettäjälle,kertoo posti.Siis vaikka tulli olisikin maksettu.
Kyllä,kyykyssä ollaan ja syvällä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Helmikuu 27, 2020, 16:31:50 ip
Mulla olis yksi kirje kun pitäisi laittaa postilaatikkoon menemään takaisin kun tullut väärin meille.
On vaan ihme, että miten ihmeessä se meille on tullut: Postin osoitteenmuutosteksti päällä, meidän osoitteeseen käännetty, ja ei siellä muita ole reiluun seitsemään vuoteen asunut...
Ja ainoa moisen kaltainen mitä tullut.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Helmikuu 27, 2020, 18:40:07 ip
Moro

Joissain asioissa toi Postin (luoan kiitos ei enään mikään Itella) toiminta on niin järjenvastaista että sitä ei tavallinen kansalainen ymmärrä,esim. nämä edelliset esimerkit ja niissä Postin toiminta.Nämä pakettien palautukset takaisin lähettäjälle,ihan järjenvastaista touhua,kun ei kuulemma ilmoiteta useampaa kertaa ja jos se ainoa ei edes ole saavuttanut vastaanottajaa.
Mitä Postin toiminnalle voisi asiakkaat jotka nyt kumminkin sen lafkan pitävät pystyssä voisivat tehdä palvelun inhimillistämiseksi.Tosin suurin osa Postilta ostetuista palveluista toimivat ihan moitteetta mutta sitten nämä jotkin kummallisuudet teettävät asiakkaille lähes mahdottomia ponnisteluita ja mikä kamalinta Postia on lähes mahdotonta saada edesvatuuseen näistä kummallisuuksista.
Itse sain kaksi hyvitystä a) 5,90 € jotka voin tulevaisuudessa käyttää kun ilmoittivat pakettini noutopisteen väärään kauppaan ja ajoin 50 km turhaa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Maaliskuu 04, 2020, 11:46:17 ap
(https://img.aijaa.com/m/00594/14805251.jpg) (https://aijaa.com/a7k5oN)

Lähetin viime viikolla mopon kaasarin osan kirjeenä. Kirjekuori tuli tänään tässä kunnossa takaisin. Sisällöstä ei tietoa missä lienee...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: MarkkuRyhänen - Maaliskuu 04, 2020, 12:18:18 ip
Moi,

Tuollaista käsittelyä tekee Postintaipaleella Helsingissä oleva kirjeiden automaattinen lajittelukone.

t, Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Maaliskuu 09, 2020, 17:54:43 ip
Ei tän pitäisi aina olla näin vaikeeta :(

Okei, me siis muutettiin naapuririvariin tammikuun lopulla. Tehtiin osoitteenmuutos ajoissa. Molemmat kämpät oli meillä kahden viikon ajan päällekkäin, ja osoitteenmuutos siihen keskelle. Eli katsottiin vielä viikko muutoksen jälkeen vanhastakin laatikosta postit.

Helmikuun ajan vanha kämppä oli tyhjä. Eikä tietty päästy vanhalle laatikollekaan.

No nyt toi uusi asuja viikonloppuna sen laatikkoon helmikuun aikana tuodut meidän kolme lehteä ja mainoskirjeen.

Kaikissa oli Postin liimaama ositteenkääntökliisu, jossa luki Posti jne. Eli jakaja oli laittanut silti vanhaan laatikkoon, vaikka niissä oli se kliisu, joka olisi pitänyt huomata, vaikka osoitteita ei lukisikaan.

Kiva saada toiseksi viimeisimmät lehdet jo nyt, kun uudempiki numero on tullut  >:(

Tekisi mieli valittaa, mutta ei jaksaisi kuunnella tuntia jonotusääntä, ja maksaa siitä. Ja jos antavat palautetta jakajalle, niin seuraavaksi postit on varmaan ojassa? Korvaustahan niiltä ei saa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Maaliskuu 09, 2020, 22:22:31 ip
Ei se ositteen muutos toimi, tehtiin vuoden diili ja nyt meidän entisen asunnon ostaja soitti mitä tehdään. No parikilsaa matkaa ja toi meidän postit, oli asuntoon tyytyväinen.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Maaliskuu 10, 2020, 08:21:03 ap
Moro

Huonosta ja epäonnistuneesta palvelusta kannattaa valittaa (reklamaatiot Postille 0100 85160) ,mulla oli yks asia josta valitin,sain kaksi kpl 5,90 €:n hyvitystä,ne voi käyttää vaikka pakettien lähetyksessä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Tatu Keränen - Maaliskuu 11, 2020, 09:29:18 ap
Erikoiset fyllit oli laitettu eilen saapuneeseen pakettiin, eikä ollut edes mennyt takavarikkoon postissa, vaikka kuljetus sisälsi nesteitä  :o


(https://lh3.googleusercontent.com/lAboN5rzA_0JZS_zUr7h2OAVECmryTAvkGSM_K2IrxZl7Cal173qG2FNrnkFlXlYqd9Z1cPqVZq6DuT8OB49GeLTJWTBKUmwo21cJHgQLmMBY6VH2H35F-c6qOW4mdVGFAIhmxNvHh2jv34nEWJhQZW47XQWN-aiFLpBPNOaK7BEub8VTqZpkeJFEEGTrRhdSRCAOX7US24Do7CIHjwyuY-eAtmZPtcaz6hn1irgjmiYJv-eBoCzhoVPRu_l4rZXkQInJ7nROAGifyw1875jgO-fUx1-kZiy1w-dh_mBunfnqhY-k5fDrpHACShoIr9L52uS-reCu3idEvIPx3pcun94iGbqGsV2vmYUouPZNtCmAqNlVTaN_PyAyyqv4sAKqUGOFiO2pmwp33z5SL4FytxXiI7SjajaCjZx7XZd3EFJHH3WDZokQoozAxqzED-hcrDqi1URLJqsQrvQgaY6gqlLOIm8fgF9aeg_rHa4FWgdj8xZAvQNAPWeJFTQZYnyfjPY_q9g_N5xFQbz05qAGpYsx8Qwtchst1uq0ONb31iuaTsAXufE7uxBm4WEOL7XBEaZ78eo3s4hhTZfRichnCm_5-I6_b_sxnyXOrOyk2bLzK55p_qcrGnxWqoJ2UXBZFYlT9mF92yPAaCW3j0zY0r8_t9yZvQKJpJOmgQ1PLf5ZTyLZ0b-Tg=w645-h860-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/9MUvscTtMPrjQ3Li5USk31BDbyMBDhQWc4-2jFCtvmfHd6bfxGfxu7lsluwpeJnYtysCJsaNQXn9P3RKLyBfNDRs06JkCSzGcl07657CPxuz2Z5Fk0Tdz-OzXwd7QSg_Nbmocojg1rzllO2HDd3SG5XJAxlcIfimP6HO6cTEahbw8RETz4lJ_KSdOfBsY1df52Jur7qsffW4cZ7A2K6kILcVWHYxjxqgglP7IMjAIR2uAaZCwfWoQoFeZUL9LAF3mnEBK8K8N49IrFd9BNPuGafUhiP2c0gtvh57fKLJHistNv18OjPNQyhoPocTVVBxNohcRwEX8Hshp9z5Tz3T94HxejNbawtx6cyRs-2Dy2WwkBU-3hP8Ch_H6Z6DRHpOs83mBz4iTGN0rF805rYcylWcYj291czhk4namVM5bOGjaW2lAceoaTmwkndP7wwMhiZrqmLwC1oZar76jerxoK4X6inndREIid8BEFFpDzkPivl257hWplGxngamzCKdJG8HKFT0zvU4zL9CDKubuuoCvUA84YJL_7IdronB66tpNEfCpXI_IWQSbiBHB-uYqwZDEWNnm1ZXj258XRlLXRAJzTcQNpiaRUSjYnFa5wr1lgAvIN14rceNBor_P9G4X2cWW3omdju1giM9UYHr7O4GDrcnBncofLFgX1vN62PuWfh6nlAZiA=w1147-h860-no)
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Maaliskuu 11, 2020, 09:43:24 ap
Olen muuten muutaman tuollaisen fyllin joskus nautiskellut-
maistuu ihan oluelle! :laugh:

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Maaliskuu 11, 2020, 10:31:54 ap
Pistetääs taas kehuja väliin. Paketti läx Nilsiästä maanantaina iltapäivällä, tiistaina iltapäivällä noudettavissa. Lapasesta toiseen noin 28 tuntia. Ei kovin suuri eikä painava paketti, mutta paketti kuitenkin. 5,90€ kulut.

Tapahtumat listattu alle, alkaa alhaalta:

Lähetyksen tapahtumat
 
Lähetys on luovutettu vastaanottajalle. 10.03.2020 klo 17:40

Saapumisilmoitus lähetetty vastaanottajalle tekstiviestinä. 10.03.2020 klo 16:29

Lähetys on noudettavissa Postin noutopisteestä saapumisilmoituksella tai lähetystunnuksella. Pakettiautomaatista nouto vain lokerokoodilla. 10.03.2020 klo 16:27
Kyröskoski, Kyreltie 2, K-Supermarket Hameenkyro

Lähetystä kuljetetaan vastaanottajalle.10.03.2020 klo 14:10
HÄMEENKYRÖ

Lähetys on kuljetuksessa.10.03.2020 klo 12:52
PIRKKALA 33960
 
Lähetys on lajiteltu. 10.03.2020 klo 08:25
TAMPERE

Lähetys on kuljetuksessa. 09.03.2020 klo 20:38
KUOPIO 70800

Lähetys on lajiteltu. 09.03.2020 klo 18:36
KUOPIO

Lähetys on rekisteröity. 09.03.2020 klo 13:32
NILSIÄ

Lähetys ei ole vielä saapunut Postille, odotathan 09.03.2020 klo 13:14

Helposti-koodi on luotu 09.03.2020 klo 13:08
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pertti Rintamaki - Maaliskuu 11, 2020, 10:33:56 ap
Ei posti enää tölkkejä pelkää, nehän jakaa nykyään ainakin Koffia kauppoihin.
Koffin hyllytyshenkilö kiertää sitten perässä hoitamassa loppusijoituksen.
Luultavasti yleisiin kuljetusfirmoihin ovat siirtyneet muutkin, kun ei ole enää juoma-autoja näkynyt.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: erkki kuparinen - Maaliskuu 11, 2020, 15:34:27 ip
    Oon ollut 13 v. eläkeellä ja sitä ennen Kesko lopetti rautakaupan tavaroiden varastoinnin Hakkilan varastolta ja ne
    siirettiin Postin varastolle Orimattilan Pennalaan josta Posti hoitaa varastoinin ja kuljetuksen edelleen. Paljonkohan
    tähän operaatioon tarvitaan veromarkkoja tueksi.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Maaliskuu 11, 2020, 16:43:29 ip
Kaks yritystä neuvottellee ja tekkee sopimuksen; sopimukseen kuuluu nää työt, ja niistä maksetaan tään verran.

Toinen on ite tehny sitä sammaa hommaa puol vuossattaa.  Toine alottaa tyhjältä pöyvältä.  Siinä neuvottelussa saattaa toisella olla enemmän tietoa takana, mutta eihän tuo oo vissiin ihan pieleen menny, ko edelleen sopimus voimassa ja kumppanuus jatkuu?  On ollu niitä synergia-etuja, ja sopimus edullinen kummallekkii?

- arvelee jv -
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Maaliskuu 11, 2020, 18:04:46 ip
Tuossahan oli hiljan lehtijuttu, jossa ison kuljetus firman johtaja avautui firman konkurssista. Kuljetukset meni Postin alihankintaan ja hinnat niin alas, että firma loppui.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Maaliskuu 31, 2020, 11:23:23 ap
(https://img.aijaa.com/m/00594/14805251.jpg) (https://aijaa.com/a7k5oN)

Lähetin viime viikolla mopon kaasarin osan kirjeenä. Kirjekuori tuli tänään tässä kunnossa takaisin. Sisällöstä ei tietoa missä lienee...

Nyt tuli vastaus:

"Emme hyväksy korvaushakemustasi sillä tavalliset kirjekuoret on tarkoitettu vähäiselle määrälle asiapapereita. Kovia esineitä ei voi sellaisessa lähettää,
sillä terävät reunat rikkovat helposti kuoren ja tavara putoaa ja katoaa.
Lähetä kovat pikkuesineet esimerkiksi kuplamuovitetussa kuoressa ja mieluiten seurattavana lähetyksenä."

En tullut edes ajatelleeksi, että erikseen mainitsisin, että osa oli tietysti vielä muovipussissa, eikä pelkästään kuoressa, koska se on niin itsestään selvää.  Sentin mittainen, muutaman gramman painoinen muovilla pehmustettu osa on postin mielestä halkaissut koko kuoren kahtia....
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Huhtikuu 15, 2020, 15:05:33 ip
Isälleni oli tulossa paketti, joka seurannan mukaan oli joskus viime viikolla pakettiautomaatissa noudettavissa ja aukaisukoodi lähtetty vastaanottajalle. Paitsi ettei sitä koodia tullut, ei puhelimeen, eikä sähköpostiin.

Postin nettisivujen palautelomakkeella tehtyyn selvityspyyntöön ei ole tullut vastausta.

Puhelimella ei pääse läpi, vaikka on monena päivänä yrittänyt.

Postin nettisivujen chatillakaan ei onnistu. Yleensä sitä ei tule edes näkyviin ja jos tuleekin, niin tulee teksti, että asiakaspalvelijoita ei ole vapaana. Kerran jo tuli teksti, että odota ihan pieni hetki, olet toisena jonossa. Se pieni hetki kesti 40 minuuttia, jonka jälkeen tuli ilmoitus, että keskustelu katkaistu, asiakaspalvelijoita ei ole vapaana.

Kirjettä sinne ei varmaan kannata lähettää, kun se kumminkin hukkuu matkalle, joten ilmeisesti täytyy mennä avaamaan kaikki luukut sorkkaraudalla, kun ei tiedetä mikä on oikea.

Sen paketin piti muuten alunperin mennä ihan tavalliseen asiamiespostiin, josta sen olisi saapumisilmoituksen puuttuessa seurantakoodin avulla saanut ihmiseltä pyydettyä, mutta se oli ohjattu sen sijaan vähän kauempana olevaan automaattiin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Lauri Räsänen - Huhtikuu 15, 2020, 18:45:47 ip
Vähän samanlainen tapaus, ja oli palaa hihat. Oma moka,mutta kuitenkin...
Tilasin Torista yksityishenkilöltä pienen paketin, ja sovittiin lähetys pakettiautomaattiin. Sitten moka: näppisvirheen myötä yksi liika numero puhelinnumerossa.
Kun pakettia ei alkanut kuulua, tarkistin seurannasta. Oli tullut muutama päivä sitten, mutta ei ilmoitusta numerovirheen takia.
Seuraavaksi suurin toivein kiirastorstai-iltana hakemaan pakettia. Ei onnistu lähetystunnuksella. Asiakaspalvelu ei enää paikalla.
Pyhien jälkeen tiistaina uusi yritys, sama tulos. Ohje soittaa asiakaspalveluun. Parinkymmenen minuutin jonotuksen jälkeen keskusteluyhteys asiakasneuvontaan. Sieltä ei kuitenkaan voi antaa lokerokoodia, ei kuulemma ole varmaa olenko oikea vastaanottaja. Pitää soittaa lähettäjälle, joka antaa uuden numeron Postille. Rupesi verenpaine jo nousemaan.
Kotoa löytyi onneksi lähettäjän yhteystiedot, ja homma eteni.
Nyt paketti olisi noudettavissa.
Maallikon ajatellessa lokerokoodin olisi voinut kertoa virkailijalle, joka olisi tarkistanut minun henkilöllisyyteni. Ei käynyt, koska byrokratia.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Huhtikuu 15, 2020, 19:13:35 ip
Mä otan ja lähetän kaiken matkahuollon kautta, mulla matkaa 400M tohon Kmarkettiin jossa toimipiste. Hinta halvempi kuin postilla ja saa olla pateja tai pattereita.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Lankinen - Huhtikuu 16, 2020, 07:34:37 ap
Hienostihan Post toimii:
Lähetys lajiteltu 7.4. Tampereella
Kuljetuksessa 7.4. Tampereella
Lajiteltu 14.4. Helsingissä...


Saas nähdä, kuin nyt käy, kun raja on avattu!
Pelkään, että tulee niin vauhdilla takaspäin, ettei toppaa vasta ku Tampereella...
Nin siis määränpää olis Hämeenlinna!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Huhtikuu 30, 2020, 18:11:17 ip
Isälleni oli tulossa paketti, joka seurannan mukaan oli joskus viime viikolla pakettiautomaatissa noudettavissa ja aukaisukoodi lähtetty vastaanottajalle. Paitsi ettei sitä koodia tullut, ei puhelimeen, eikä sähköpostiin.

......Tämä selvisi lopulta kun viikon yrittämisen jälkeen joku vastasi puhelimeen - sitä ennen piti jonottaa tunti luuri korvalla - ja lähetti uudelleen saapumisilmoituksen, joka tällä kertaa tuli perille.

Nettilomakkeella tehtyyn kyselyynkin tuli muutama päivä myöhemmin vastaus. Normaalisti paketilla on 7 päivää noutoaikaa (nyt kai koronakaranteenin varalta nostettu 21 päivään), joten myöhässä olisi tullut jos olisi normaalitilanne.


Tänään kävi itselle samalla tavalla, paketti oli perillä, mutta ei tullut saapumisilmoitusta. Nyt oli onni, että postipaketeilla ei ole tapana mennä oikeaan paikkaan. Olen Omapostin kautta kääntänyt kaikki paketit lähimpään automaattiin. Nyt kun paketti oli siitä huolimatta mennyt siihen perinteisen postin puolelle sain sen seurantakoodin kanssa haettua.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Toukokuu 05, 2020, 08:31:20 ap
Taas onnistuivat tekemään sen tavanomaisen  >:(
05.5.2020 08:09 Yritetty tuoda paketti kotiosoitteeseen, sopivasti aikaan, jolloin iso osa työssäkäyvistä ihmisistä on töissä.
Ja jätetty lappu noutamisesta, mutta Omapostissahan noutopaikkaa ei näy.
Eli Posti ajaa turhaan meille, sitten jonnekin noutopaikkaan, ja minä meille kotiin saadakseni selville noutopaikan, ja sitten sinne.
Ompa ekologista, eikä aikaakaan hukkaannu montaa tuntia >:(
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pertti Rintamaki - Toukokuu 05, 2020, 09:58:08 ap
Taas onnistuivat tekemään sen tavanomaisen  >:(
05.5.2020 08:09 Yritetty tuoda paketti kotiosoitteeseen, sopivasti aikaan, jolloin iso osa työssäkäyvistä ihmisistä on töissä.
Ja jätetty lappu noutamisesta, mutta Omapostissahan noutopaikkaa ei näy.
Eli Posti ajaa turhaan meille, sitten jonnekin noutopaikkaan, ja minä meille kotiin saadakseni selville noutopaikan, ja sitten sinne.
Ompa ekologista, eikä aikaakaan hukkaannu montaa tuntia >:(
Mahtoikohan laittaa jo valmiin lapun suoraa postilaatikkoon, vai kävikö oikein pihassa?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Toukokuu 05, 2020, 12:13:39 ip
Ei ole valvontakameraa josta näkisi... ;D
Mutta nyt tämä vasta surkuhupaisaksi muuttui. :'(
10:19 se on kuulemma toimitettu vastaanottajalle! Vaimokin on töissä ja muita ei meillä asu... :o
Soitin, kuulemma laitettu sitten postilaaatikkoon. Ihmettelin, että lekallako se on sinne survottu?
Seuraava arvottu selitys oli, että virhekirjaus. ;D
No, pyysin selvittämään, mistä sen sitten saa tänään noutaa, lupasivat laittaa selvitykseen, saas nähdä.  :embarassed:
Enivei, on tuokin hullua, että kahden tunnin sisällä se sama lähetys olisi käynyt meillä kahdesti, ekologinen Posti :laugh:
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Toukokuu 06, 2020, 11:15:29 ap
Joskus tulee positiivisestikin yllätetyksi.
Särjin trumpan takalyhdyn tallissa koheltaessani.

Tilasin 28.4 eli juuri vapun alla uuden World of Triumphilta englannista.
Tänään aamulla UPSin lähetti lykkäsi paketin kätöseen. Ja tässä välissä oli tosiaan vappu ja viikonloppukin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Toukokuu 06, 2020, 11:24:27 ap
Se olikin UPS.
Tuo mun paketti löytyi iltapäivällä K-marketista sitten, sain illalla kasarikalvot vaihdettua.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Seppo Vuoristo - Toukokuu 06, 2020, 20:17:05 ip
Kannattaa maksaa Visalla tilaukset, niin saa omansa pois, jos tilattu tavara ei tule!
Sanoo

Postin toimintaan pettynyt Pirkanmaalta!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Toukokuu 06, 2020, 20:26:14 ip
Vaimo tilas jotain postista ja tuli ilmo et pantu lähimpään vapaaseen automaattiin, se lähin automaatti oli vain vittumaisessa paikassa keskustassa. Lainasin mun invalupaa ja sanoin et parkkaat paikkaan jossa et sulje liikennettä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Taito Nuutinen - Toukokuu 06, 2020, 20:50:42 ip
No joo..piti se minunkin sitten testata postin toimintaa kun kaikki sitä niin kehuu täällä ja muualla :embarassed: :embarassed:
Yritin tilata pakettia lähiautomaattiin vaan eipä onnistunut vaikka piti.Nyt joutuu paketin noutamaan tuolta myymäläliikehelvetistä jossa se posti on siellä taaimmaisessa helv..nurkassa..auton joutuu jättämään kilometrin päähän kun ei sinne parkkihalliin viitti itteänsä eksyttää..
Kyllä niin mieleni nyt pahoitin..
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Toukokuu 07, 2020, 12:13:59 ip
Yksi paketti tuli naapurikaupunkiin 25 km päähän. Otin sen puolittain ajankuluna, kun sunnuntaina ajelin sen sieltä hakemaan, mutta tuli siinä mieleen, että mitäs jos paketin vastaanottajan ainoa ajopeli olisi ollut esim. rollaattori.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Toukokuu 07, 2020, 12:25:43 ip
Moro

Samalla vaivalla kun kirjoittelee tänne niin ottaa yhteyttä Postiin sinne reklamointiin 010085165 ja vit.uilee niille niin fiksusti että huomaavat sen vasta huomenna niin samalla ne antavat sulle muutaman ilmaiskoodin jolla voi lähettää paketin,helpottaa se vähän sitä tuskaa.
Tänne kirjoittelemalla ei saa muuta kun mielihyvää kun saa purkautua että kuinka helve.in huono tuo paljon parjattu Postimme on mutta kun se monelle on oikeastaan ainoa mahdollisuus lähetellä lähetyksiä,valitettavasti.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Toukokuu 07, 2020, 13:54:05 ip
Tiistaina sinne pääsi läpi jo 12 minuutissa...
Ja sain 10€ pakettikoodeja. Ilmaisia merkkejä on jo moneksi vuodeksi...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jani Kaasalainen - Toukokuu 07, 2020, 15:08:55 ip
Yritin kinuta niiltä vaivaista neljää euroa. Hyvin olisi kelvannut vaikka postimerkkeinä, niitä kuluu jatkuvasti. Teurastivat lajittelussa kirjeen, jossa oli Dellorton neulaventtiili. Osa hukkui ja meni postimerkki turhaan.

Eivät korvanneet, kun tuollainen pitäisi lähettää ihan tehdastekoisessa pehmustetussa kirjekuoressa. Koska rahaa säästääkseni käytin tavallista kuorta, joita olin jossain kaupan teossa saanut pahvilaatikollisen ja itse pakkasin sen osan muovin sisälle, niin ei kelvannut.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille. --> Haiseva kiitos tullille
Kirjoitti: Harri Holopainen - Toukokuu 11, 2020, 13:08:03 ip

Tullin nettisivut ovat UUDISTUNEET!


Suoritin netti tullauksen, maksoin tulli maksun, luulin että kohta osa on postissa!
Tullilta tulee sähköpostia että on tapahtunut virhe, käy korjaamassa!
Menen tullin sivuille ja katson oman tullaukseni, sanoo ettei ole maksettu; vaikka on; siirryn maksamaa, ilmoittaa että on maksettu!
Kävin viime viikolla tästä sähköpostia tullin henkilön kanssa; meillä on pieniä ongelmia joskus!
Lupas lähettämieni dokumenttien, kuittien, printscreenien tapahtumista nettitullauksesta, että eiköhän tämä nyt tällä selviä!


Ny sitten tullilta tulee edelleen valitteluviestejä että tullauksessani on virhe; virhe on etten muka ole maksanut; ja sama karuselli pyörii, voi v...u!


Ennen uusia nettisivuja ei ollut koskaan mitään ongelmia, mitä tästä opimme ?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Syyskuu 30, 2020, 16:36:39 ip
Maanantaina piti ostaa yksi auton osa. Tuttu purkuosien myyjä laittoi Postiin ripeästi samana iltana.
Posti ilmoitti Omapostissa arvioiduksi saapumisajaksi seuraavan päivän eli tiistain. Suuri ihme siis tapahtumassa, nopeaa postinkulkua!
Tiistaina illalla aika vaihtui keskiviikoksi. Paluu arkeen.
Keskiviikkoaamuna se vaihtui torstaiksi. Paluu Postin normaaliin.
Ja ei se enää ainakaan aikasemmin tule, koska se on ollut aamuyöstä saakka tuossa 10 km päässä lajittelussa, ja tämän päivän paketit on jo viety jakelupisteisiin.

Juttu on siinä, että tulee turhaa pettymystä & some-myrskyä, kun kerrotaan jotain, joka sitten osoittautuu täysin utopiaksi. Pettymys ei olisi niin suuri, jos ylitettäisiin aikatavoite vain 50%, eikä 150%. Jos nyt edes sekään siis tapahtuu. Tulisi edes perjantaina niin saisi viikonloppuna vaihdettua.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Martti Törmä - Lokakuu 01, 2020, 19:46:57 ip
Kiva on myös tämä uusi Postin käsittelymaksu joka merkitään Tullin sivuille. Tästä käsittelymaksusta maksetaan ALV Tullille, mutta itse maksu pitääkin maksaa Postille. Missään ei vain mainittu että pitää mennä Postin sivuille ja etsiä sieltä alasivu jolla käsittelymaksu maksetaan.
Ihmettelin kun pakettia ei kuulu ja soitin lopulta Postin palvelunumeroon jossa hyvin ystävällinen rouva kertoi että käsittelymaksu on maksamatta ja valitettavasti missään ei kerrota miten ja koska se maksu pitää maksaa, se olisi itse pitänyt arvata. Hyvät neuvot saatuani maksoin 2,90€ Postille ja paketti vapautui, vielä jäi 2 päivää aikaa, sitten paketti olisi palautettu Thaimaahan oli Tullimaksut ja ALV.t maksettu tai ei.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Lokakuu 03, 2020, 10:20:28 ap
Maanantaina piti ostaa yksi auton osa. Tuttu purkuosien myyjä laittoi Postiin ripeästi samana iltana.
Posti ilmoitti Omapostissa arvioiduksi saapumisajaksi seuraavan päivän eli tiistain. Suuri ihme siis tapahtumassa, nopeaa postinkulkua!
Tiistaina illalla aika vaihtui keskiviikoksi. Paluu arkeen.
Keskiviikkoaamuna se vaihtui torstaiksi. Paluu Postin normaaliin.
Ja ei se enää ainakaan aikasemmin tule, koska se on ollut aamuyöstä saakka tuossa 10 km päässä lajittelussa, ja tämän päivän paketit on jo viety jakelupisteisiin.

Juttu on siinä, että tulee turhaa pettymystä & some-myrskyä, kun kerrotaan jotain, joka sitten osoittautuu täysin utopiaksi. Pettymys ei olisi niin suuri, jos ylitettäisiin aikatavoite vain 50%, eikä 150%. Jos nyt edes sekään siis tapahtuu. Tulisi edes perjantaina niin saisi viikonloppuna vaihdettua.

Torstainahan se olisi ollut noudettavissa kun Omapostia katsoi.
Ei muuta kuin Postiin, tai K-Kauppaan siis.
Koodi tiskillä kauppiaalle.
-Joo, ei tämä täällä ole.
No mitä hittoa?
-Se on tossa metrin päässä jossain lokerossa.
Sitten luetaan se pieni präntti Omaposti-viestien lopussa.
Tuotu K-Kauppaan, mutta laitettukin lokeroon, ja samalla huomattu, että puhelinnumero, minne lähettää noutokoodi on virheellinen!

Jos jakaja olisi jättänyt sen siihen metrin päähän kaupan tiskille, kuten pitikin, niin olisin voinut noutaa henkkarilla. Edes siinä vaiheessa kun tulee virheilmoitus numerosta, olisi fiksussa organisaatiossa huomattu tehdä noin. Ja tuon käännön tuohon lokeroon on kuulemma tehnyt joku Postin järjestelmä, sinne sitä ei lähetetty, enkä minä halunnut, vaan heidän temppuiluaan.

Toisaalta jos järjestelmä on sen kääntänyt lokeroon, niin tuo oli väärä lokero, minulla on kääntö ihan toiseen noutolokeroon. Josta olisi paljon lyhyempi matka hakea paketti, nyt kun sain sen koodin, kun lähettäjä korjasi puhelinnumeron virheen.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Lokakuu 13, 2020, 08:07:06 ap
Sanotaan,että Suomen Posti on kallis puulaaki-no onhan se sitä kyllä.

Mutta on se kallista muuallakin-olisin tilannut Puolasta mp-akun kokoisen-
mutta kevyen-kapineen paikallisesta liikkeestä. Mutta en tilannut,kun kaiffari
ilmoitti,että postikulut Suomeen olisivat 23 e .!

Ei helvatti-ei sillä hinnalla....ja maa on ihan tuossa-hyvällä ilmalla sen melkein
Tähtitorninmäeltä näkee...Kumma juttu tuo postien hinnoittelu.

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Lokakuu 13, 2020, 08:25:51 ap
Jos laskisi ajalleen ja ajelulleen jotain arvoa niin normaali kilometrikorvauksilla 23€ tulisi noin 52 kilsan ajomatkasta. Kaikki on suhteellista. Toki jos sen saman kikkareen saa tilattua kotimaasta niin sittenhän ei postikulu ole kuin sen 6-10 euroa. Mutta kovin kaukaa ei kannata asioikseen lähteä ajelemaan. Vaikkei laskisi kuin bensat niin pääsisi just parisataa kilsaa, mutta noin pitkällä matkalla pitää pysähtyä ainakin kerran kahville ja viinerillekin, ei oo ilmaisia nekään ;D
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Lokakuu 13, 2020, 08:36:34 ap
Tottapa tämä...

Mutta juuri tuota tavaraa en Suomessa ole nähnyt myynnissä-ja jos
täältä kyselen sitä-niin vastaus on: Tässä lista ulkomaan nettikaupoista!

Joten -säästin-ja tein itse. :laugh:

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Lokakuu 13, 2020, 10:52:02 ap
Puolan poika on laittanut Lapinlisää tai sitten kulut on jostain rahtifirmasta. Jos se tavara on alle kilon ja normaalin MP-akun kokoinen niin Puola-Suomi väli on alle kympin.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: rainer backman - Lokakuu 13, 2020, 11:20:35 ap
myöskin yksi tarina pakettipostista
maksat netin kautta saat koodin ja numeron mihin laatikkoon laitat,
menet paikalle ja  laatikon kansi repsottaa auki lukko rikki
missään ei ole puh numeroa mihin soittaa ja valittaa
vaan kotiin paketin kanssa selvittämään postin kanssa toista
tuntia ja uusi reissu automaatille
kyllä on helppoa nykyisin ja nopeata lähettää postipakettia
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Ari Nieminen - Lokakuu 13, 2020, 15:52:53 ip
Kirjepostissa ei kannata käyttää ikimerkkiä. On ikuisesti matkalla
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Lokakuu 13, 2020, 16:18:30 ip
Posti on ihmeellinen, ei saa pientä patteria eikä aseen osia lähettää. Nyt en puhu itse aseesta vaan erinäisistä osista. Matkahuolto on hyvä ja jopa halvempi.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Lokakuu 13, 2020, 16:44:10 ip
Moro

Ettei mene ihan postin mollamiseksi niin minä nyt kehun ainakin tämän päivän paketin suhteen.Tilasin Spyderiin jarrupalat tulikohan ne nyt Ranskasta vaikka Saksan Amazonista ne tilasin.Tein tilauksen tiistaina 6. päivä ja lauantaina 10. päivä tuli postilta tekstari että ko. paketti toimitetaan lähi arkipäivänä jossa myös kysyttiin että haluanko että paketti toimitetaan lähipostiin vai kotiin,ruksasin että kotiin ja tästä tuli voelä vahvistus että jättö ovelle.Tänään 13. päivä klo. 9.01 tuli taas tekstari että paketti toimitetaan tänään klo 08.00-16.00 välillä ja ilmoitetaan kun lähetys on toimitettu,klo. 10.07 tuli ilmoitus että lähetys on toimitettu ovellesi,no kun sitä ei ovella ollut käppäilin postilaatikolle ja siellähän se oli,mielestäni tälläkertaa mitä mainiointa palvelua.

 Pyörä on nyt talvehtimiskunnossa,öljyt ja suodattimet vaihdettu,jarrunesteet- ja palat vaihdettu.

Mistä muuten posti tietää että paketissa on aseen osia tai pattereita,sellaista ei nykään kysytä että mitä paketti sisältää ei ainakaan kun kotona tekee sen lähetyksen ja maksun netissä ja jättää paketin postiin,on kyllä kätsy systeemi. 
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jarkko Sjölund - Lokakuu 13, 2020, 17:29:43 ip
Liitytään ryhmään, tilasin laakereita ylivieskasta eräästä firmasta, ne piti tulla kirjattuna kirjeenä päiväpostin mukana kotilaatikkoon.
27.9 lähti paketti ylivieskasta kohti vaasaa, 1.10 aamulla vaasassa, samana päivänä muka olis toimitettu vastaanottajalle postinumeroon 65100, meille on postinumero 65370.
4.10 kyselin paikalliselta postilta mikä tämä juttu on, heidän mukaan olisi pitänyt jo tulla kotiin, ei ole.
Tein netissä paketin selvityspyynnön ja sekin onnistui vain lähettäjän tiedoilla koska vastaanottajan olis pitänyt ladata omapostisovellus tai soitella maksulliseen neuvontanumeroon, hyvä posti.
No selvitys tehty tasan viikko sitten, hiljaista postin puolelta on asian käsittely.
Facebookin puolelta sain asiaa hoidettua eteenpäin, on kuulemma koronan takia paljon selvittelyjä.

Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Taito Nuutinen - Marraskuu 27, 2020, 19:22:02 ip
No ei mitään uutta tämän topiikin alle..Lähetin paketin automaatin kautta..seurasin paketin liikkumista..pari päivää lepäili automaatissa..sitten tapahtui..rekisteröityi Pasilan lajittelukeskukseen..ja sinne sitten katosi varmaan ruskeeseen aukkoon..kyseltyäni paketin kohtaloa halusivat nytten sitten paketin tuntomerkkejä..vastasin ruskea pahvilaatikko..perk...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pertti Rintamaki - Marraskuu 27, 2020, 22:18:13 ip
No ei mitään uutta tämän topiikin alle..Lähetin paketin automaatin kautta..seurasin paketin liikkumista..pari päivää lepäili automaatissa..sitten tapahtui..rekisteröityi Pasilan lajittelukeskukseen..ja sinne sitten katosi varmaan ruskeeseen aukkoon..kyseltyäni paketin kohtaloa halusivat nytten sitten paketin tuntomerkkejä..vastasin ruskea pahvilaatikko..perk...
Shit hapens
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Marraskuu 28, 2020, 08:39:51 ap
No ei mitään uutta tämän topiikin alle..Lähetin paketin automaatin kautta..seurasin paketin liikkumista..pari päivää lepäili automaatissa..sitten tapahtui..rekisteröityi Pasilan lajittelukeskukseen..ja sinne sitten katosi varmaan ruskeeseen aukkoon..kyseltyäni paketin kohtaloa halusivat nytten sitten paketin tuntomerkkejä..vastasin ruskea pahvilaatikko..perk...
Nyt on täälläkin samanlainen kokemus pakettiautomaatin ruskeasta reiästä. Lähetys seurannan mukaan paketti on nyt ollut tuolla paikallisen s-marketin pakettiautomaatissa jo kolme päivää, mutta ei ole tullut viestiä eikä ilmoitusta missä lootassa se mahtaa olla, ja mikä on sen lootan koodi.


Ja vähän lisäyksenä. Toki postilla on suuri määrä toimituksia, joten varmasti siihen sekaan mahtuu pieleen menneitä toimituksiakin.
 Koitin alkuviikosta palauttaa väärän toimituksen takaisin lähettäjälle, jolla on ilmaiset vaihdot ja palautukset.
 Paketin kanssa postin toimipisteeseen. Neitokainen luki viivakoodin lukijalla lähettäjän tiedot ja sanoi että ei onnistu. No minä olin taas kotona katsonut lähetystiedot siitä FIJJ... lähetystiedoista että on ilmainen palautus ja onnistuu. Neitokainen ei suostunut ees näpyttelemään sitä kirjian numerokoodia, vaan piti päänsä että vain  tuolla viivakoodilla, eikä millään muulla.  Olisko ilmeisesti ollut liian iso vaiva näpytellä noin 15 kirjainta ja numeroa, jos se viivakoodi ei toimi?
 Eli kyllä postin toiminnassa on sitä vikaa tuolla ruohonjuuri tasollakin, eikä pelkästään johdossa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Marraskuu 28, 2020, 10:49:58 ap
.kyseltyäni paketin kohtaloa halusivat nytten sitten paketin tuntomerkkejä..vastasin ruskea pahvilaatikko..perk...

Mitäs muuten olisit sanonut jos olisi vastattu että ”Ruskea pahvilaatikko... joo... ei oo kyllä sellaisia viime aikoina...”.

No toivottavasti selkenee.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Marraskuu 28, 2020, 10:58:14 ap
Siinä on varmaan käynyt niin,että lähettäjä on laittanut
pakettiin väärän puhelinnumeron-ja se viesti on mennyt
ihan muualle.

Kävi ko. munaus mulle itellenikin tässä kesällä kun paketin lähetin-mutta
onneksi se ilmoitus meni kaverilleni,joka siitä sitten mulle ilmoitti,että
mikäs paketti se tuolla kaukana susirajan postissa mulle oikein on?

Oli siinä lapun kulmassa ne numerot oikein kyllä-mutta laitoin sen,mikä ei oikea ollutkaan...

Kannataisikohan kysyä siltä lähettäjältä,että minkä nummeron laitoit...?

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: tuomo jylha - Marraskuu 28, 2020, 11:16:38 ap
Kyllä siinä on ihan oikea puh numero ja muutkin tiedot. On kuulema aika usein, ja monta pakettia käynyt jo niissä noutoautomaateissa, ja kun vastaanottajalle ei tule viestiä, niin sitten ne lähtee 7 vrk päästä takaisin lähettäjälle.
 Ja tuossa takaisin lähetyksessä taitaa olla nyt vaan se vika että jos talossa on oikeakätinen ovi, niin eihän sitä saa avata vasemmalla kädellä?
 Lähetin postin kautta maanantaina asbestinäytteitä laboratorioon, eikä ne ole vielä menneet sinne. Siellä urakoitsija nyt seisoo tumput suorana ja odottaa milloin ja miten se urakka jatkuu? Ja kiinteistön omistaja asustaa keskeneräisen työmaan seassa. Iso harmi heidän kannalta. Mutta mitä tässä voi muutakaan tehdä kuin vaan odotella?
 Kyllä kai tässä on alettava ihan vakavasti jo miettimään vaihtoehtoisia tapoja tavaroiden toimittamiseen.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Tatu Keränen - Joulukuu 01, 2020, 19:41:18 ip
Eilen tuli Saksasta M2.5 kierretappi postin kyydillä, ovelle toimitettuna, ja ihan oikealla kuorma-autolla kuljettivat. Pakettikin oli niin tukeva, ettei varmasti hajoa. Kierretappi ensin omassa rasiassaan, se pehmo kirjekuoressa, ja kirjekuori vielä tukevassa pahvilaatikossa. Pahvilaatikko oli kääritty vielä ympäriinsä vihreällä teipillä, jossa luki jotensakin, että ekologinen vihreä toimitus :o

Olis tuon kierretapin luottanut ihan kirjeenä lähettää postilaatikkoon.
Halvemmat kuljetuskulut oli silti Saksasta Ouluun, kun etelä-Suomesta Ouluun.


Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Jorma Mitro - Joulukuu 01, 2020, 20:55:20 ip
mulle tulee säännöllisen epäsäännöllisesti muutaman viikon välein tavaraa saksasta jopa 20kg laatikoita.
Rahti toiselta toimittajalta 12e ja toiselta täysin rahtivapaasti, toimitus tilauksesta n. 5 - 7 arkipäivää...
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: vesa vuorela - Joulukuu 02, 2020, 09:14:46 ap
Ongelma taitaa olla ainoastaan kun aletaan säästää sitä viimeistä euroa lähetyksessä! Menkää asiamiehelle,lähettäkää paketti ''numeropakettina'' eli päälle tulee vast.ott.puhno niin homma hoituu! Juu,kallista on,paketti 3kg liki 12€ mutta tuurilla perillä huomenna,varmimmin ylihuomenna(Ai niin,Suomen sisäpuolella)! Jos tarvitaan vastaanottajalta rahasuoritus,niin ensin tilisiirto,sitten paketti liikkeelle! Onko hankalaa? Ja käyttämällä normalia postin palvelua varmistuu että tiskiltä saa palvelua myös jatkossa!!! T:Vesku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Taito Nuutinen - Joulukuu 03, 2020, 20:03:19 ip
No niin..päivittäisen "sähköpostirumban" päätteeksi paketti löytyi sieltä postin "ruskeesta aukosta"..ja on lähtenyt eteenpäin..kuulemma lajittelukone oli laittanut väärään tunneliin..tiedä sitten..
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: esko m järvinen - Joulukuu 21, 2020, 14:38:29 ip
Heippa
Asiakkaamme tilasi itse, ohjeeni mukaisesti Johnsered-raivariin sylinteri-mäntäpaketin Ruotsista. Itse asiassa oli kyse hussen valmistamasta laitteesta. Hän osoitti toimitusosoitteen minulle ajan säästämiseksi. Kaikki sujui hyvin siihen saakka kunnes paketti piti noutaa postin paikallisesta noutopisteestä. Paketti oli sen verran suuri, että posteljooni jätti kortin, jossa oli lähetyksen noutoa varten lähetystunnus tarrassa josta toinen puoli oli repäisty, ilmeisesti pakettiin liimausta varten.
Mahdolliseksi nouto ajankohdaksi oli merkitty saman päivän ilta. Minä tietysti iloisena noutamaan, yllätys melkoinen, ei löytynytkään. Ajatteli, että odotetaan yli viikonlopun, mutta eikö mitä, ei vieläkään. Olin jo infonnut asiakasta, että hänen laitteensa on noudettavissa seuraavana perjantaina. Kävin seuraavinakin päivinä tiedustelemassa, tuloksetta. Jätin "omaposti" -palveluun monenlaisia viestejä, joihin tarvittaessa luvattiin vastata. Mitähän tarkoittaa tarvittaessa? Chat-palveluun en ole päässyt kertaakaan. Paketti palautuu posteljoonin jättämän kortin mukaan 14 päivän päästä, eli ensi maanantaina.
Eniten risoo se, ettei posti reagoi mitenkään lähetyksen katoamiseen. Onko mahdollista, että postilähetyksiä varastetaan? En kyllä tiedä mitä rosvo tekisi raivarin varaosilla.


Esko J
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Anssi Tötterström - Joulukuu 21, 2020, 20:30:54 ip
Eikö tosta koodista selviä missä paketti luuraa?
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 21, 2020, 21:09:59 ip
Ei.
Kokemusta on että voi luurata jossain muussa postissa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Tuomo Mikkola - Joulukuu 21, 2020, 22:04:07 ip
Menisin viimeistään maanantaina postiin tiedustelemaan lähetystä, etteivät palauta sitä, on ilmeisesti isokokoinen kirje ja jäänyt hyllyttämättä, eli on hyllytettyjen lähetysten joukossa hyllyttämättä , jolloin ei näy järjestelmässä. Jos on iso paikka ja kirjeitä voi tulla satoja päivässä on hyllyttäjän moka todennäköisesti.  Maanantaina kun palautuslista tulostuu, sitä ei löydy listalta, mutta on kuitenkin hyllyssä palautettavein joukossa, jolloin palauttaja huomaa, ettei ko lähetystä ole voinut hakea.  Kannattaa antaa oma nimi ja puhelinnumero , että voivat ilmoittaa löytyneen.
Tämmösessä tapauksessa, kun asiakkaalla on ilmoitus lähetyksestä käytiin hyllyt läpi jonakin hiljaisempana hetkenä, toivottavasti taipuvat tähän... tai pakkohan se on, minun aikanani ainakin oli se aika otettava ja selvitettävä asia.Tuomo
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: esko m järvinen - Joulukuu 22, 2020, 09:09:38 ap
Heippa
Tällä postinumeroalueella, SASTAMALA 38210, on tasan kaksi postin palvelupistettä. Toisessa on vain pakettiautomaatti ja toisessa johon postinkatajan jättämän viestin perusteella lähetyksen ohjautua. Omaposti-sivulla posteljoonin jättämässä kortissa olevalla seurantanumerolla on ollut koko ajan tekstinä "Lähetystä ei ole vielä kirjattu järjestelmään". Uskomatonta toimimattomuutta asiakkaan suuntaan, eikö. Turhaa tämä poru on tällä palstalla, mutta kun harmittaa niin vietävästi, ei niin omasta, mutta asiakkaan puolesta
Esko J
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 22, 2020, 09:28:38 ap
Kyllä tämä viestiketju osoittaa sen, että Posti onnistuu työssään liian usein aliarvoisesti. Plus sen, kuinka huonosti Posti toimii etenkin niissä reklamaatiotilanteissa, jotka pitäisi hoitaa kaikkein parhaana asiakaspalveluna.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pertti Rintamaki - Joulukuu 22, 2020, 09:35:24 ap
Taitaa Postikin pyöriä niin pienellä porukalla, ettei reklamaatioihin riitä vastaajia.
Asiamiespostit ei paljoa nokkaansa tuhauta, vaan siirtävät vastuun Postille.
Posti taas heittää pallon takaisin ja soppa on valmis.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Joulukuu 22, 2020, 10:06:04 ap
Moro

Lainaus
Kyllä tämä viestiketju osoittaa sen, että Posti onnistuu työssään liian usein aliarvoisesti.

En väitä vastaan ja pitäisi Postinkin "vastata huutoon" mutta älkäämme avaa keskustelua esim. että
Kiitos Postille kun taas onnistuit nimittäin siitä vasta kirjoittamista olisi eli nämä epäonnistumiset tulevat kärjistetysti esille ei onnistumiset.Itse lähettelen ja vastaanotan silloin tällöin paketteja mutta onneksi taas pitkään aikaan ei ole tullut Postille aihetta palautteeseen niistä epäonnistumisista.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: esko m järvinen - Joulukuu 25, 2020, 19:38:55 ip
Morjesta
Tapahtui miltei sama ihme aaton aattona, kuin pari tuhatta vuotta sitten Betlehemin kaupungissa. Omaposti palveluun näet syntyi ilmoitus noudettavasta lähetyksestä paikallisesta aiemmassakin viestissä mainitusta sopimuspotin palveluspisteestä, kas kumma oikealla seurantanumerolla ja noutoaikaakin oli viidenteen tammikuuta asti. Postilta sinänsä ei tullut mitään viestiä. Tunne oli kuin tuntemattomassa sotilaassa: "En minä syyllistä kaipaa, vaan pakettia (Lahtista) ja selitystä (konekivääriä).
Käydessäni noutamassa pakettia asiamiespostista oli jo soitettukin minulle, sillä olin käynyt asian tiimoilta useamman kerran ja jättänyt omat ja lähetyksen tiedot. Paketin "katoamisen" syyksi sanottiin väärä seurantatiedon rekisteröinti ja siitä seurannut virhe hyllytyksessä. Niin tai näin, tärkeää, että varaosat löytyivät.Positiivisena palautteena asiamiespostille voi kertoa paketin "kylkeen" liitetty kahvipaketti, miellyttävä ele.Hyvää Jouluaikaa ja parempaa tulevaa uutta vuotta.
T Esko J
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juhani Halmeenmäki - Joulukuu 29, 2020, 11:13:15 ap
Posti melkein onnistui. Paketit tuli ihan kelvossa ajassa (yksi UK ja yksi DE). Noutokin oli siitä omasta virallisesta K-kaupasta, eli alle 5 km päästä.
Mutta...
"Lähetyksen vastaanottajan puhelinnumeroa ei ole saatu" ... "Lähetyksen vastaanottajaa on tavoiteltu sähköpostitse"
Miksi pitää kirjoittaa OmaPostiin silkkaa jaskaa? Ei todellakaan ole tavoiteltu s-postitse!
Ja jos puhelinnumeroa "ei ole saatu", niin ei s-postiosoitettaaan ole mistään voitu temmata, kumpaakaan kun ei ollut paketin päällä.
OmaPostissa ne tiedot kyllä on, ja kumpikin paketti oli sinne merkitty jo ennen saapumistaan Suomeen, eli sieltä ne olisi sanut, jos vaan olisi viitsinyt.
Ilmeisesti tuolle paketille olisi sitten kuulunut kotiinkuljetus, mutta eihän sillä mitään tee, kun ei kotona voi olla normaaliin työaikaan.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Joulukuu 29, 2020, 11:30:45 ap
Kerrompa jotain minäkin, just eilen olin kaupungin ostoshelvetissä kun Elisa ei ollut kytkenyt Cmorea päälle niin heti kotiin tultua tuli viesti et verkkokaupan paketti on sielä samassa paikassa. Miksi kun kolmensadan metrin päässä on posti ja matkahuolto Kkaupassa. Sitten toinen n. kilsan päässä. Kaiken lisäksi koitin niin paketti olis mahtunut meidän postilootaan, helpolla en tilaa enään mitään postin kautta.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Joulukuu 29, 2020, 12:12:51 ip
Moro

Olen ymmärtänyt että postilaatikkoon ei toimiteta kuin kirjeen kokoisia lähetyksiä eli kooltaan max. 25 x 35,3 x 3 cm eli sen kokoisia mitkä mahtuvat postiluukusta,postilaatikkoon toki mahtuisi suurempikin mutta mistä se outo postinkantaja voi tietää onko laatikko vai postiluukku.


Olen kaupustellut Torissa kaikennäköistä kamaa ja vähän kauppaakin saanut aikaiseksi,paketoinnissa olen huomannut että se halvan S-paketin joka maksaa 5,90 € paksuus on max. 11 cm joka on aika fiksusti suunniteltu Postin kannalta kun se mitta harvoin riittää eli joutuu valitsemaan seuraavan koon eli M-paketin joka  maksaa 7,90 €.Ei se pari euroa paljoa ole mutta jos tavara maksaa esim. 9 € niin siinä se tuntuu luulisin ostajalla joskus ratkaisevasti.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Joulukuu 30, 2020, 08:07:51 ap
No se siis mahtui ihan siittä luukusta, sinne se meni ilman väkivaltaa ja avain piti kaivaa taskusta et sain sen pois.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pentti Eskelinen - Joulukuu 30, 2020, 10:16:04 ap
Ei voe moettija postin kulukuva, toessapäevänä iltapäevällä vein paketin Kuopion postikonttuuriin mänemään Kesälahteen, ja eilen illalla kun katoen seorannasta, ni se oli jo perillä kello 15.29 siellä paekallisessa noutopisteessä, ja vastaanottajallekkii oli laetettu tekstiviesti jo klo 15.32  :) Eli vuorokaavessa mänj perille.


 
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Joulukuu 30, 2020, 10:41:24 ap
Joo hienoa että joskus onnistuu, on se jännä miten arka postista on tullut. Ei saa lähettää pattereita ei varsinkaan aseen osia saatika patruunoita, edes pelkät lyijyhaulit ei kelpaa. Niin nyt äkkiä tilaamaan lyijyhauleja ku suomi nöyränä ne kieltää, noin 200 000 hienoa haulikkoa menee romuksi ku eivät kestä teräs haulia. Lyiju haulilla hyvä ampuja ampus 40 metriin ja teräs haulilla 20 metriä on jo hyvä.

No postiin taas, kaveri tilas ulkomailta autoon shipatun boxin joka katosi. Lähettäjällä on näyttää dokumentit ja posti korvaa painon mukaan lähetyksen eli 200€ paketista 9€ korvausta. Kannattaa maksaa vähän kovempi maksu ja panna pakettiin pari tiilikiveä.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Joulukuu 30, 2020, 10:45:36 ap
Katselin tuossa eilen,kun jänismettästäjät pupua yrittivät. Oliko sen 40 meetriä
matkaa-hutiin meni.

Puolen tunnin päästä metsän siimeksessä käytiin pikkuinen tulitaistelu-ja
silloin jänö sai kutsun ruokapöytään arvovieraaksi.

Sitä en tiedä,oliko lyijyhaulit-mutta luulen,että oli. Eihän liki uusia paukkuja
täällä kukaan pois heitä-niin kauan käytetään,kun vaan riittää...

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Joulukuu 30, 2020, 11:26:04 ap
Joo arvaa kuinka esim Raskassa suhtaudutaan tähän, sehän ei ole edes ase vaan maataloustyökalu. Voi itku ku jos sen jänön ny sais ja syödessä puretkin teräshaulia, joo aseisiin löytyy lyijöttömiä luoteja joita posti ei kuljeta.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: VMPK.fi Ylläpito - Joulukuu 30, 2020, 17:57:30 ip
Postille ei näköjään voi laittaa suoraa palautetta enää mistään. Ihmettelen edelleenkin asiaa, sain tänään 30.12 saapumisilmoituksen paketista, joka olisi pitänyt noutaa viimeistään 29.12 Postista. Miten sen voi noutaa kun ei tule edes saapumisilmoitusta, kun vasta hakupäivän jälkeen. Paketti oli onneksi edelleenkin Postissa(palautukseen lähtevissä), mutta sen saanti ulos oli työn ja tuskan takana. Voi luoja kun Suomessa olisi joku muu toimitsija alalla, niin saisi heittää hyvästit näin surkealle organisaatiolle.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Esko P. Lehtinen - Joulukuu 30, 2020, 20:21:32 ip
Toimii Posti joskus ihan kiitettävästikin. Poikani tilasi minulle Verkkokauppa.com:sta noin 10kg:aa painavan paketin kotiinkuljetuksella maanantaina n. klo 18.00. Aamupäivällä tänään soitettiin, että milloin paketin voi tuoda ja paketti tuli minulle klo 14.10😊
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Joulukuu 31, 2020, 10:22:35 ap
Ei postille mutta toiselle firmalle...

Tilasin saksasta tavaraa ja pyysin lährttämään mökki-osoitteeseen kun mökillä asustellaan nyt muutama viikko.
Jostain, ilmaisesti paypal-tiedoista oli kuitenkin kaivettu kotiosoite vaikka tilausvahvistuksessa toimitusosoitteeksi onkin merkitty mökkiosoite.

No, soitin fedexille ja pyysin korjaamaan osoitteen heti ettei paketti lähde kohti väärää osoitetta.
Homma hoidettu, sanoo fedex.

Sitten kun paketti putkahti nettiseurannan mukaa suomeen niin toimitusoisoitteena onkin taas koti.
Uusi soitto fedexille. "Osoitteenmuutos on kirjautunut lähtöpään järjestelmään mutta ei suomeen. No nyt se on korjattu."

Seuraava kontakti: "Pakettia on yritetty toimittaa. Vastaanottajaa ei tavoitettu. Sopikaa uusi toimitusaika tai paketti palautuu lähettäjälle"
Vaikea kai arvat mihin sitä yritettiin toimittaa...

Jälleen soitto fedexille: "Paketti uudelleen reititetään korjattuun osoitteeseen."

Nyt kolme päivää myöhemmin paketti on vantaalla ja seurannan mukaan "Asiakas ei ole saatavilla tai yritys on suljettu"

Mulla on ikävä tunne, että sitten loppiaisen jälkeen kun palataan kotiin niin fedexin ukko kolkuttelee kylmän mökin ovea täällä toisessa päässä valtakuntaa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Pekka Hakkarainen - Joulukuu 31, 2020, 13:06:36 ip
Slovakiasta tulossa pikkupaketti.  Tullut postin seurannan mukaan suomeen 14.12.  Luovutettu vastaanottajalle 12 tuntia myöhemmin, eli 15.12. aamulla.  Tämä siis Helsingissä, samaisen seurannan mukaan.  Minä tosin asun Kuopion Kurolanlahdessa.  En ole pakettia nähnytkään.  Pakettia olen nyt kysellytr kerran lähipostista ja kolmesti postin "asiakaspalvelusta".  Kukaan ei tiedä kenelle paketti on luovutettu, saati että missä se mahtaa olla.  On kuulemma tehty selvityspyyntö jonka tuloksesta ilmoitetaan sitten minulle... eppäilen vahvasti että ei kuulu mitään!
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Juha Pohjamo - Joulukuu 31, 2020, 13:32:13 ip
Ei postille mutta toiselle firmalle...

Tilasin saksasta tavaraa ja pyysin lährttämään mökki-osoitteeseen kun mökillä asustellaan nyt muutama viikko.
Jostain, ilmaisesti paypal-tiedoista oli kuitenkin kaivettu kotiosoite vaikka tilausvahvistuksessa toimitusosoitteeksi onkin merkitty mökkiosoite.

No, soitin fedexille ja pyysin korjaamaan osoitteen heti ettei paketti lähde kohti väärää osoitetta.
Homma hoidettu, sanoo fedex.

Sitten kun paketti putkahti nettiseurannan mukaa suomeen niin toimitusoisoitteena onkin taas koti.
Uusi soitto fedexille. "Osoitteenmuutos on kirjautunut lähtöpään järjestelmään mutta ei suomeen. No nyt se on korjattu."

Seuraava kontakti: "Pakettia on yritetty toimittaa. Vastaanottajaa ei tavoitettu. Sopikaa uusi toimitusaika tai paketti palautuu lähettäjälle"
Vaikea kai arvat mihin sitä yritettiin toimittaa...

Jälleen soitto fedexille: "Paketti uudelleen reititetään korjattuun osoitteeseen."

Nyt kolme päivää myöhemmin paketti on vantaalla ja seurannan mukaan "Asiakas ei ole saatavilla tai yritys on suljettu"

Mulla on ikävä tunne, että sitten loppiaisen jälkeen kun palataan kotiin niin fedexin ukko kolkuttelee kylmän mökin ovea täällä toisessa päässä valtakuntaa.
Ja siinä samassa: Puhelin soi ja paikallinen jakelufirman kuski ilmoittaa päkitsin olevan tuota pikaa perillä. Perun pahat puheeni....
Otsikko: Vs:Kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Tammikuu 05, 2021, 10:58:47 ap
Moro

Tein Elfving Ceneristä tilauksen ma 4. tammik. 13.02 ja Postityttö toi paketin minulle ti. 5. tammik. 10.34.

Ei voi kun kiittää lähettäjää ja Postia nopeasta toimituksesta,toisaalta ei paketilla mikään kiirus olisi ollut että sen verran voi lähettäjää ja Postia morkata.Enklantia puhuva olis sanonut monta kertaa että amazing.

Mitäs sanotte Postin mollaajat ;D
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: velipuukka - Tammikuu 05, 2021, 11:42:12 ap
Tästä jo yli kolmekymmentä vuotta aikaa. Aamulla töihin lähtiessä pudotin postitoimiston luukkuun Ranskan lähetystölle osoitetun viisumihakemuksen. Seuraavana päivänä töistä tullessa oli postilaatikossani ilmoitus kirjatusta kirjeestä. Oli viisumi noudettavissa postitoimistosta. Siinä on kaiken täytynyt osua nappiin, niin postissa kuin lähetystössäkin. Oli uskomaton suoritus.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Tatu Keränen - Tammikuu 07, 2021, 10:06:17 ap
Haiseva kiitos matkahuollolle. Kokeiltiin taas uhkarohkeasti tilata paketin matkahuollon kyydillä, tuohon lähikaupassa olevaan MH:n automaattiin. No, sama tulos kuin aina ennenkin, tulee ilmoitus: automaatti täynnä ja paketti noudettavissa "pääkonttorilta", 10km päästä.  Jotenkin ei tunnu uskottavalta, että kaikki kaupungin MH-automaatit olisivat joka ikinen kerta täynnä, vuodesta toiseen. Onko nuo automaatit vaan silmänlumetta, ja mainoskikka? Paketteja ei edes yritetä toimittaa niihin, vaan aina suoraan pääkonttorille, joka on auki vain arkena, virka-aikana. Säästyy ainakin tuolla konstilla se pakettien jakelun vaiva MH:lta.

Posti sentään toimittaa paketin seuraavaan lähimpään automaattiin, jos se toivottu automaatti on täynnä,  matkahuollolla tämä ei näkööjään onnistu koskaan.

Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: markkukovasin - Tammikuu 07, 2021, 10:38:10 ap
Orimattilassa taasen on matkahuoltoja liikaakin-kaikissa kioskeissa ja vissiin kaupoissakin-ja vieläpä
yhdessä kirpputorissa.

Sitten saakin olla tarkkana,mistä sen pakettinsa edes
löytää. No onneksi tää on semmoien pikkukylä,että 3 kilometrin
kiskaisulla kiertää koko keskustan kahteen kertaan-ja näkee kaikki kylän
liikennevalotkin (kaikki 1 kpl) kahteen kertaan kanssa...

t. Markku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Tammikuu 07, 2021, 10:48:27 ap
Meidän lähi Kmarketin postissa ja matkahuollossa ei ole mitään paketti automaatteja mut kummin tulee ilmoitus et hae ostoshelvetistä ja kävele kipeillä jaloilla hakeen paketti sieltä. Ovat niin hanurista, jos tilaan vielä jotain otan postiennakolla enkä hae jos eitule toivottuun paikkaan. Pakettihan palautuu ja jos kysyvät miksen lunastanut sanon ettei tullut tilattuun osoitteeseen.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Markku Juusela - Tammikuu 07, 2021, 12:12:25 ip
Moro

Aika hyvin on mahdollisuuksia nykyään lähetellä ja tilata tavaroita Postin välityksellä,Postipakettien lähetyshinnat 4,90 € alkaen ja voi valita mihin paketin haluaa lähettää tai vastaanottaa ja sitten toivoa että tulee tai menee mihin on valinnut.Niinkuin Henry kirjoitti että alkaa tilaamaan postiennakolla + 5,50 €:lla mutta kuten hän kirjoitti että ei ota vastaan ellei ole tullut sinne mihin on sen tilannut ei suinkaan johdu lähettäjästä ja se tässä tapauksessa on se kärsijä olematta siihen mitenkään vaikuttanut mutta kun tilauksessa maksaa 10,90 € ja ruksaa kotiinkuljetuksen niin ei tarvitse kuin perseensä nostaa kun postipate soittaa kelloa ja ystävällisesti ojentaa lähetyksen,hehän vielä tekstarilla ilmoittavat että koska tulee ja voi vaikka valita että saa jättää oven taakse ellei ole juuri silloin tavoitettavissa.Pienellä korvauksella tänäpänä on mun mielestä riittävästi mahdollisuuksia näissäkin hommissa.

Yleensäkkin palvelut ovat parantuneet entis ajoista jopa valtion virastoissa joissa on todella ystävällistä palvelua eikä tarvitse tätä persettänsä nostaa tästä ATK laitteen vierestä kun voi sähköisesti hoitaa lähes kaikki  asiat mm. tämä sähköinen allekirjoitus on fiksu homma.

Katsastusasemilla ei tarvitse nykyään nöyristellä saadakseen asiansa hoidettua mikä vaikkapa 40 vuotta sitten ei ollut mikään itsestään selvyys tosin joskus nykyäänkin käy vielä niin että tapaa katsurin joka aamusta on noussut vika jalalla mutta ennen se oli lähes normaalia.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Tatu Keränen - Tammikuu 07, 2021, 12:36:23 ip
Orimattilassa taasen on matkahuoltoja liikaakin-kaikissa kioskeissa ja vissiin kaupoissakin-ja vieläpä
yhdessä kirpputorissa.

Sitten saakin olla tarkkana,mistä sen pakettinsa edes
löytää. No onneksi tää on semmoien pikkukylä,että 3 kilometrin
kiskaisulla kiertää koko keskustan kahteen kertaan-ja näkee kaikki kylän
liikennevalotkin (kaikki 1 kpl) kahteen kertaan kanssa...

t. Markku

Täälläkin on nuita MH:n automaatteja joka nurkalla, mutta sitä en ymmärrä, että kuinka ne kaikki voi olla vuodesta toiseen niin täynnä, ettei niihin yhteenkään voi koskaan toimittaa pakettia. Joka ikinen kerta paketti on aina haettava pääkonttorilta. Nytkin siellä on kaks pakettia odottamassa. Turhauttaa ajaa autolla vartavasten 20km lenkki, kun lähin automaatti olisi muutaman sadan metrin päässä, ja parin kilometrin säteellä on useitakin MH:n automaatteja.

En peukuta MH:n puolesta.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: vesa vuorela - Tammikuu 07, 2021, 13:46:27 ip
No joo,molemmissa tapauksessa on ollut pientä kompurointia. Meijjän nurkilla on riskit vähän toiset,jos tilaa matkahuoltoon niin naapurissa on Alko,postissa taas pelkkä K-kauppa.... T:Vesku
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Henry Eklund - Tammikuu 07, 2021, 14:04:12 ip
No tuo kotiin kuljetus on myös vitsi jota on koitettu parikertaa, en ollut saavutettavissa. Perskules ukko on eläkkeellä ja varmasti kotona, meillä ei kerkee kukaan edes soittaa ovikelloa kun vahtikoira haukkuu. Ei se toimi eikä et paketin saa jättää oven taakse, meillä melko piilossa nyt paritalon katoksen alla ovi niin ei toimi. Niin se viimeinen ilmo ja siinä luki et ota henkilöllisyys todistus mukaan, ennakkoon maksettu eli vaimo ei olis voinu sitä hakea. Mä olin laittanut selvän osoitteen mihinkä haluan paketin ja sielä ei voi olla automaatti täynnä ku ei ole automaatteja. Paketissa oli USBTV tikku joka mahtui hyvin meidän on Bob teräs postilaatikkoon, seuraava tilaus kommenttikenttään jossa toimitus osoite myös maininta etten hae sitä ympäri kaupunkia. Kyseisessä Kmarketissa olen itse nähnyt kun asiakas maksoi toimituksen ja sai avata ennen maksua kun lähettäjä oli kirjoittanut että saa avata ja tarkistaa.
Otsikko: Vs: Haiseva kiitos postille.
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Tammikuu 13, 2021, 12:10:06 ip
 Annettu postin kuljetettavaksi eilen klo 14.oo ja tänään posti seurannan mukaan lähettänyt -noudettavissa- viestin Heinolassa klo 9.3o.

 Ei oikein osaa haukkua.     Mulla lähtee noita vanhoja kodinkoneiden osia 1-2 viikossa ja yksi on harhautunut tässä lähivuosilla. Sekin löytyi, mutta viikon myöhässä. Jos jotain huonoa, niin anteeksi eivät pyytäneet.