VMPK ry Foorumi

Moottoripyörät => Motorismi => Aiheen aloitti: Harri Kauranen - Lokakuu 13, 2016, 19:45:52 ip

Otsikko: Vaihteeks tankkilaukusta
Kirjoitti: Harri Kauranen - Lokakuu 13, 2016, 19:45:52 ip
Posti toi nyt mulle uuden tankkilaukun.Ostin ebaystä ja makso jotain neljätoista euroo.Tää on kätevä,on magneettikiinnitteinen ja tuntuu meinaan tosi lujassa olevan kiinni.Minusta oiva ostos.

[ylläpito on poistanut liitteen]
Otsikko: Vs: Vaihteeks tankkilaukusta
Kirjoitti: Mika T Kyllönen - Lokakuu 13, 2016, 20:53:46 ip
Se on tuollaisella peltitankkisella helppoa, lätkäisee vaan laukun päälle ja good to go. .... ja halpakin vielä. Tänään juuri asensin muovitankkiseen bmw gs pd:Iin Giant Loopin tankkilaukun. Näppärän oloinen vehje,  lähtee vetskarilla irti alustasta esim. tankkausta varten tai käsilaukuksi . Hintaahan tuolla on reilusti, mutta mikäs hyvä se halpaa olisi  ;D
Otsikko: Vs: Vaihteeks tankkilaukusta
Kirjoitti: Reijo Huhtakangas - Lokakuu 24, 2016, 18:12:25 ip
Juu..... Pysyy jos pysyy ainakin niin kauan kuin irtoaa, mulla oli kans semmonen halpis Lidlin magneettitankkilaukku, jotain alle 20 € maksoi, ajelin elokuisena perjantai-iltapäivänä silloisella ( juuri ostamallani) Honda X4,llä Hampurista Lyypekkiä kohti A1 autobahnia, siellä oli aika tuulistakin ja vauhtia pidin semmoset 140-150 km/h,

Tarkotus oli käydä vielä Louisilla Lyypekissä (Iso mp-tarvikeliike) ostamassa uusi ajotakki tarjouksesta, siinä ajellessa joku kiireisempi kuhautti ohi,  ja sen auton ilmavirta nosti  tankkilaukun prkleen rintaa vasten ja silmien eteen, siis tietysti kokonaan irti tankista, sain sen onneksi lyötyä toisella kädellä takaisin alas, kun se oli ihan vähällä lentää tielle, mistä sen hakeminen olisi ollut sama kuin itsemurha, siellä kun niitä autoja menee perjantai-iltapäivänä aika tiuhaa tahtia ja lujaa,

Tankkilaukussa oli lompsa rahoineen ja kortteineen, sekä kännykkä ja navigaattori, sekä tietysti juuri ostetun pyörän paperit ja laivaliput...

Menin sitten sinne Louisille, ja ostin ajotakin sekä uuden Heldin tankkilaukun jossa on magneetit ja myös hihna, se entinen halpis lensi  liikkeen pihalla olevaan roskikseen, josta sen joku sakemanni meni välittömästi poimimaan pois.....  :laugh:
Otsikko: Vs: Vaihteeks tankkilaukusta
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Lokakuu 24, 2016, 20:08:22 ip
En oo ite koskaan Norjaa ja Ruotsia kauempana ollu moottorpyörällä, mutta illanistujaisissa kuullu hyviä tarinoita saksan bahnalla auenneista sivulaukuista, siinä vaiheessa marras- tai joulukuista iltaa tietysti karvan päälle kakssattaa lasissa ja just kaikki arvotavara siinä laukussa... ja ilman eppäilystä tarinoitten pohjalla on ollu tositapahtuma.
jv
Otsikko: Vs: Vaihteeks tankkilaukusta
Kirjoitti: Harri Kauranen - Lokakuu 24, 2016, 20:13:20 ip
Kaverillakin sivulaukku aukes ihan tossa kymppitiellä ja vauhtia karvan yli sata.Laukusta lenteli vähän t-paitaa sun muuta,ei sentään mitään niinkun tärkeetä.Kaveri vähän nolona kävellen ne keräili.
Otsikko: Vs: Vaihteeks tankkilaukusta
Kirjoitti: Mika T Kyllönen - Lokakuu 24, 2016, 20:24:21 ip
Nuorena poikana olin juuri saanut hankittua käytetyt Krauserin laukut GS450 suzukiin lähes sopivilla raudoilla kun oli jo kiire päästä Hailuotoajoihin. Joku omatekemä rauta siinä vähän kanitti jo laukkuja asentaessa mutta meni paikalleen....ja sitten Kuopiosta kohti Oulua...mentiin melko haipakkaa usean pyörän porukalla ja jo Siilinjärvellä piti himokkaimpien päästä alkossa käymään ettei tartte enää matkalla miettiä. Alkon pihassa huomattiin että toinen laukku puuttuu... mulla ei ollut niin kiire etten olisi ehtinyt käydä ajamassa uudestaan ajoreitin mutta ei laukkua löytynyt. Oltiin sitten vähän vajavaisilla varusteilla kinkereissä. Löytyi laukku seuraavalla viikolla poliislaitoksen löytötavaroista... ja oli vielä ehjä ja kiinni. Kumma kun ei Sorsasalon kohdalla ollut osunut kaiteen tolppiin vaan oli löytynyt ehjänä ojasta. Luulivat kameralaukuksi löytötavaratoimistossa... olivat sen siellä kyllä auki saaneet kun kyselivät mitä siellä on sisällä....kun kerroin lopuksi että kyllä siellä ainakin lähtiessä oli pari viinipulloakin kalsareiden ja muun retkeilyvarusteen mukana niin uskoivat että minun se on... :laugh:
Otsikko: Vs: Vaihteeks tankkilaukusta
Kirjoitti: Johan Kosunen - Lokakuu 24, 2016, 20:36:59 ip
Voi olla että katteettomassa pyörässä ei meinaa kaikki tankkilaukut kestää. Ainakin Ninjassa kesti tankissa vielä yli 200km/h vauhdissa.
En ole kyllä tankkilaukku fani. Tankatessa on otettava pois. Sateella kun ajeli oli tankki aina enemmän tai vähemmän pölyinen,likainen,hiekkanen. Alkoi äkkiä näkymään mustassa tankissa naarmut,vaikka tankin pintaa koitti pyyhkiä hanskalla tai kädellä...
On noita varmaan puolitusinaa tuolla varastossa.

Harrikassa oli nahkaiset sivulaukut. Oli ihan hyvät.
Muuten olen ostanut kovat laukut niin ei aukee ominajoin.
Lopulta ajopyöräksi tuli oikea matkapyörä alkuperäisin kovin 3kpl. laukuin. Ajan paljon kesässä.
Ovat aina mukana. Mahtuu kauppa ostokset ynm.. mukaan hyvin. Reissussa sitten matkakamat.
Saa myös lukkojen taakse kypärät ja vaikka nahkatakin kesällä kylillä pyöriessä.
En ole katunut.
Otsikko: Vs: Vaihteeks tankkilaukusta
Kirjoitti: velipuukka - Lokakuu 24, 2016, 21:14:08 ip
Kerran heittänyt hihnojen varassa olleet sivulaukut Saksan autobaanalle. Irtoamisnopeus mittarin mukaan n. 220kmh.
Otsikko: Vs: Vaihteeks tankkilaukusta
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Lokakuu 24, 2016, 22:38:56 ip
Vielä yks kertomisen arvonen(?) tarina sivulaukuista, entisen asuinpaikkani kauppamiehen kertomana:. Euroopassa olivat useamman motoristin voimin, olikohan se Assen mihin olivat yösydännä saapuneet. Oli kuulemma jääny portit auki, ja ei kun porukalla rataa kiertämään. Yhdellä joukosta oli tuollaiset nahkaiset, vain yläreunasta kiinnitetyt sivulaukut. Olivat radan doseeratussa kaarteessa menneet vaakasuoraan asentoon kallistaen, ja kaverin sivulaukku roikkui suoraan alaspäin sivulla...

Monien alan miesten vieläkin muistama matkamotoristi, Matti Viro, joskus matkatarinoiden lomassa totesi, että jos tarina on riittävän hyvä, ei sen tarvitse aivan totta olla...

jv
Otsikko: Vs: Vaihteeks tankkilaukusta
Kirjoitti: Reijo Huhtakangas - Lokakuu 25, 2016, 11:48:35 ap
Monien alan miesten vieläkin muistama matkamotoristi, Matti Viro, joskus matkatarinoiden lomassa totesi, että jos tarina on riittävän hyvä, ei sen tarvitse aivan totta olla...
jv

No tuo minkä kerroin sattuu nyt olemaan totta, se tapahtui Elokuussa 2007, hain sen Honda X4-pyöräni Kölnistä, uusia ja  käytettyjä pyöriä kauppaavasta liikkeestä, tankkilaukun ostin varta vasten tuolle reissulle lähtiessä Oulusta, Hiirosen Lidl-myymälästä, se laukku kun oli kevyt ja mahtui hyvin matkatavaroihin kypärän ja ajopuvun sekä saappaiden kanssa.

Menin lentämällä Oulusta Kölniin, ostin sen hondan ja ajelin Kölnistä Puttgardeniin laivalle, ja sieltä tanskan ja ruotsin kautta pois, oli muuten pohjoisen pojalle erikoiset ajokelit ruotsin puolella, kun yöllä ajelin kaverin luokse Helsingborgista Gislavediin, pilvetön taivas, säkkipimeää ja lämmintä 22 astetta, semmoseen keliin ei suomessa usein törmää, ei ainakaan täällä pohjoisessa.

 ( mainitsemasi Viron Matti oli kyllä tuttu minullekin, vierailin Pihtiputaalla hänen kodissaankin 70-luvulla, sekä tietysti "tallilla" taisi olla joku vanha navetta tai sikala se Matin kerhotila..)

Mutta niinhän se on, että jos haluaa halvan ja hyvän niin joutuu tekemään kaksi kauppaa...  :police:
Otsikko: Vs: Vaihteeks tankkilaukusta
Kirjoitti: Pekka Lankinen - Lokakuu 25, 2016, 14:27:06 ip
Voi olla että katteettomassa pyörässä ei meinaa kaikki tankkilaukut kestää. Ainakin Ninjassa kesti tankissa vielä yli 200km/h vauhdissa.
En ole kyllä tankkilaukku fani. Tankatessa on otettava pois. Sateella kun ajeli oli tankki aina enemmän tai vähemmän pölyinen,likainen,hiekkanen. Alkoi äkkiä näkymään mustassa tankissa naarmut,vaikka tankin pintaa koitti pyyhkiä hanskalla tai kädellä...

Moro!
Bensatankin pinnan voi reissun ajaksi suojata maalarinteipillä. Näin on toimittu "maailman sivu"...
Kannattaa kuitenkin käyttää laadukasta ja mielellään uunituksen kestävää teippiä, ainakin jos reissu ajoittuu tavallista kesäsäätä kuumempaan aikaan. Tai paikkaan.
Otsikko: Vs: Vaihteeks tankkilaukusta
Kirjoitti: Johan Kosunen - Lokakuu 25, 2016, 14:34:36 ip
Suojasin tankin tsiisusteipillä kun Lappiin ja siittä Norjaan menin. On siitä jo aikaa varmaan 10-11 vuotta.
Silloin oli vain kova takalaukku ja se tankklaukku. Kyllä kesti magneetit kiinni aivan hyvin. Sitten kotona loppukesästä olikin tekemistä saada se teippi pois! Oli meinaan Jeesuksen tiukassa.
Otsikko: Vs: Vaihteeks tankkilaukusta
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Lokakuu 25, 2016, 15:58:27 ip
Reijo tuossa lainasi tuota minun Matti Virolta lainaamaani mielipidettä tarinasta ja sen todenmukaisuudesta.

En viitannut mitenkään Reijon (enkä kenenkään muunkaan) tarinan todenmukaisuuteen, ainoastaan tuohon itse kuulemaani ja tässä toistamaani tarinaan.  Ja siinä nimenomaan siihen, että moottoripyörä meni kaarteessa huimassa kallistuksessa, ja sivulaukku roikkui suoraan alaspäin.

Tarinan kertojan rehellisyyteenkään en ota kantaa.  Merkonomin kertomana, ja kuulemana, tarina on hyvinkin todenmukainen.  Kun kaikki eivät ole insinöörejä, tai eivät omaa tuollaista luonnontieteitä itsestään oivaltavaa ajatusmaailmaa, niin minäpä selvitän:

Jos se moottoripyörä liikkuu kaarteessa, ja sitä kallistetaan, jotta se yksiraiteisena ajoneuvona pysyisi pystyssä, sillä kallistuksella kompensoidaan suunnan muutoksen aiheuttamat sivuvoimat.  Siihen sivulaukkuun vaikuttavat täsmälleen samat voimat kuin siihen moottoripyöräänkin.  Se vapaasti roikkuva sivulaukku ei kyseisessä tilanteessa roikkuisi suoraan alaspäin, vaan olisi samassa kulmassa, missä koko ajoneuvon ja kuljettajan yhteinen painopiste on maahan koskettavaan pisteeseen tai viivaan nähden.  Siis suunnilleen samassa kallistuksessa kuin se pyöräkin.

Siis epäilyni sinällään hyvän tarinan todenperäisyyteen kohdistuu vain luonnontieteiden ymmärtämiseen, ei kenenkään henkilön ominaisuuksiin.

jv
Otsikko: Vs: Vaihteeks tankkilaukusta
Kirjoitti: Hannu Boman - Lokakuu 26, 2016, 09:23:39 ap
Suojasin tankin tsiisusteipillä kun Lappiin ja siittä Norjaan menin.
.
.
. Sitten kotona loppukesästä olikin tekemistä saada se teippi pois! Oli meinaan Jeesuksen tiukassa.

Ei tankin suojaukaeen kannata jeesus- eikä maalarinteippiä käyttää edellä olevista syistä.
Parempi on kirja- ja paterikaupoista saatava kirkas tarrakalvo. sitä ei oikein edes huomaa, irtoo helposti
ja suojaa hyvin.
Otsikko: Vs: Vaihteeks tankkilaukusta
Kirjoitti: tuomo jylha - Lokakuu 30, 2016, 18:24:05 ip
Reijo tuossa lainasi tuota minun Matti Virolta lainaamaani mielipidettä tarinasta ja sen todenmukaisuudesta.

En viitannut mitenkään Reijon (enkä kenenkään muunkaan) tarinan todenmukaisuuteen, ainoastaan tuohon itse kuulemaani ja tässä toistamaani tarinaan.  Ja siinä nimenomaan siihen, että moottoripyörä meni kaarteessa huimassa kallistuksessa, ja sivulaukku roikkui suoraan alaspäin.

Tarinan kertojan rehellisyyteenkään en ota kantaa.  Merkonomin kertomana, ja kuulemana, tarina on hyvinkin todenmukainen.  Kun kaikki eivät ole insinöörejä, tai eivät omaa tuollaista luonnontieteitä itsestään oivaltavaa ajatusmaailmaa, niin minäpä selvitän:

Jos se moottoripyörä liikkuu kaarteessa, ja sitä kallistetaan, jotta se yksiraiteisena ajoneuvona pysyisi pystyssä, sillä kallistuksella kompensoidaan suunnan muutoksen aiheuttamat sivuvoimat.  Siihen sivulaukkuun vaikuttavat täsmälleen samat voimat kuin siihen moottoripyöräänkin.  Se vapaasti roikkuva sivulaukku ei kyseisessä tilanteessa roikkuisi suoraan alaspäin, vaan olisi samassa kulmassa, missä koko ajoneuvon ja kuljettajan yhteinen painopiste on maahan koskettavaan pisteeseen tai viivaan nähden.  Siis suunnilleen samassa kallistuksessa kuin se pyöräkin.

Siis epäilyni sinällään hyvän tarinan todenperäisyyteen kohdistuu vain luonnontieteiden ymmärtämiseen, ei kenenkään henkilön ominaisuuksiin.

jv
Samanlaisiin havaintoihin perustuu omakin näkemys ja kokemus. Semmoinen omakohtainen kokemus on tankkilaukun irtoamisesta, että jos sen nostaa takaboksin päälle tankkauksen ajaksi, ja unohtaa sen sinne kun lähtee jatkamaan matkaansa, niin tankkilaukku putoaa saadun kokemuksen perusteella kyydistä. No, sieltä huoltoaseman lähtörampin ojasta se löytyi vielä 10 min. kuluttuakin. Hyvässä tallessa?  :-X
Otsikko: Vs: Vaihteeks tankkilaukusta
Kirjoitti: Pekka Koivu - Marraskuu 04, 2016, 09:59:06 ap
Meikäläisen Lidlilaukussa on myös se hihna, joka varmistaa laukun , ja tankatessa pyöräytän laukun sen varaan roikkumaan pyörän sivulle.
Kerran söi miestä, kun oli Dremelin hiomalaikka varsineen tarttunut laukun magneettiin, enkä huomannut ennenkuin Ikaalisissa, prkl.
Otsikko: Vs: Vaihteeks tankkilaukusta
Kirjoitti: tuomo jylha - Marraskuu 04, 2016, 20:16:26 ip
Meikäläisen Lidlilaukussa on myös se hihna, joka varmistaa laukun , ja tankatessa pyöräytän laukun sen varaan roikkumaan pyörän sivulle.
Kerran söi miestä, kun oli Dremelin hiomalaikka varsineen tarttunut laukun magneettiin, enkä huomannut ennenkuin Ikaalisissa, prkl.
No se on siitä hyvä kun sen tankkilaukun on yhden kerran pudottanut ihan omaa huolimattomuuttaan tien poskeen, sen on muistanut nyt täst lähin laittaa paikalleen. Kokemus on opettanut.   ::)
Pilteeman tankkilaukku on ollut muuten oikein toimiva kapistus, mutta se toinen vetoketjun vedin teki stopin heti eka reissulla. Se pitää hyvin veden ulkona ja laajenee tarvittaessa sitä vetoketjua pyörittämällä. Eli sen mukana tuleva sadesuoja on melko turha kapistus edes raahata reissussa  mukana. Itse olen pitänyt tankkilaukussa lähinnä sadeasua, kävelykenkiä ja karttaa, sekä joskus navigaattoria. Puhelin on ollut myös siinä kartta osassa, kun siitä näkee läpi, silloin puhelin alkaa soimaan.
Otsikko: Vs: Vaihteeks tankkilaukusta
Kirjoitti: Mika T Kyllönen - Marraskuu 05, 2016, 08:11:40 ap
siitä näkee läpi, silloin puhelin alkaa soimaan.

Onko sulla bluutuutti kuulokkeet kypärässä, että voi vastata?

Mulle ei niin tärkeää puhelua tule, että moottoripyörällä ajaessa siihen pitäisi vastata. ..... tai edes erikseen tietää että milloin puhelin soi. Puhelin on taskussa ja tauolla katsotaan jos katsotaan onko mulkukkaan soitellukkaan.
Kun ajetaan niin ajetaan, sosieteerataan sitten muulloin  :angel: :laugh:
Otsikko: Vs: Vaihteeks tankkilaukusta
Kirjoitti: tuomo jylha - Marraskuu 05, 2016, 16:01:50 ip
siitä näkee läpi, silloin puhelin alkaa soimaan.

Onko sulla bluutuutti kuulokkeet kypärässä, että voi vastata?

Mulle ei niin tärkeää puhelua tule, että moottoripyörällä ajaessa siihen pitäisi vastata. ..... tai edes erikseen tietää että milloin puhelin soi. Puhelin on taskussa ja tauolla katsotaan jos katsotaan onko mulkukkaan soitellukkaan.
Kun ajetaan niin ajetaan, sosieteerataan sitten muulloin  :angel: :laugh:
Ei oo bluutuuttia. Autossahan olis se bluutuut jutska, vaan en ole opetellut käyttään sitä. Kerran meinasin opetella sen käytön, mutta tuli just samaan aikaan muita kiireitä. Siihen sitten jäi senkin asian opettelu. :-[
Mp:ssä kerran koitin nappikuulokkeilla kuunnella radioo reissun päällä, vaan eihän siitäkään mitään tullut. Maantie nopeuksilla ei kuulu nakupyörässä mitään muuta kuin moottorin äänet ja tuulen suhinat.

 Niin. Joskus joutuu yrittäjänä hoitelemaan noita työasioita vapaa-ajallakin.  :(
Otsikko: Vs: Vaihteeks tankkilaukusta
Kirjoitti: Harri Kauranen - Marraskuu 05, 2016, 16:09:55 ip
Kaverin kanssa juttelin juur tankkilaukusta ja hän sanoi,hiton hyvä keksintö.Hän pitää sielä aina sadakamppeita ja on sielä kuivat kengätkin.Hänellä on sellanen perinteinen hihnoilla kiinni oleva laukku ja aina motukassa,vaikka ei menis kun kauppaan.Sitten hänen laukussa on sellanen parikytä senttiä kanttiinsa ikkuna,saa vaikka karttalehden siihen taivuteltua,vaikka tänäpäivänä etupäässä mennäänkin navin avustuksella.
Otsikko: Vs: Vaihteeks tankkilaukusta
Kirjoitti: tuomo jylha - Marraskuu 05, 2016, 17:29:10 ip
 Ja toinen hyvä keksintö on noi "mustekala" kiinnitteiset kangaslaukut. Niiden laittamiseen ja irrottamiseen saa tuhlattua aikaa kokonaista 30 sekuntia. Richan kumipinnoitet kangaslaukut on ollut itselläni käytössä kohta 10 vuotta, eikä tulis enää pieneen mieleenkään palata niihin halavatun muovilaatikoihin. Eikä mene vesi läpi niistäkään.
 Joustava verkko on vielä penkin alla hätävarana. A-luokan reissut olen pärjannyt oikein mainiosti tuolla kuljetus kalustolla. Verkolla saa kaljalaatikon hyvin kiinni takaritsille, jos ei ole tarakka-harakkaa matkariesana? :)