VMPK ry Foorumi

Moottoripyörät => Kilvanajo => Aiheen aloitti: Tor A Fors - Kesäkuu 15, 2018, 17:54:34 ip

Otsikko: CASTROL R40
Kirjoitti: Tor A Fors - Kesäkuu 15, 2018, 17:54:34 ip
Taas saatavana:
CASTROL R40
www.torafors.com (http://www.torafors.com)[ylläpito on poistanut liitteen]
Otsikko: Vs: CASTROL R40
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Kesäkuu 15, 2018, 23:17:59 ip
-73 syksyllä ostin kesän ajetun 125-kuutioisen Husqvarnan motocrosspyörän.  Käyttöohjeen mukaan siihen ei saanut bensan sekaan sotkea mitään muuta kuin Castrolin ärrää.  Ohjeen mukaan kannua piti käännellä ylössuin ja alassuin neljä minuuttia (kävi treenistä jo se), kun öljy oli laitettu bensan sekaan, muistaakseni 4 %... ja aina jos kannu oli seissyt, sama kääntely!  Ja sotkettu seos piti käyttää vuorokauden sisällä sotkemisesta, vanhemmat seokset menivät pesubensaksi...  Jos treenikerran bensat oli tehnyt lähtiessä, ja sattui tulemaan kipeää heti, jäi mukavasti pesubensaa... no, ehkä tuota ohjetta ei ihan kirjaimellisesti tullut noudatetuksi.  Ja männänrenkaat olivat urissaan jumissa kohta, kun tuo neliprosenttinen ärräseos karstotti moottoria syntisesti, vähän väliä piti nostaa sylinteri ylös sen takia.  Synteettisiä öljyjä jo silloin oli markkinoilla, amerikan maalta, mutta ei sitä uskaltanut käyttöohjetta vastaan toimia?

Vieläkö tuossa nykyisessä Castrol R:sssä on samat ohjeet?  Ei sillä, että tietoa mihinkään tarvitsisin, kun nykyinen ajokki on nelitahtinen leikkienduro, ja sekin seisoo tallissa käyttämättömänä enimmäkseen (yks reilun sadan kilsan reissu pikkuteitä tälle suvelle tähän mennessä ajettu...), mutta tuli vain mieleen.

jaakkovaakko taas ajautui nuoruusmuistoihin...
Otsikko: Vs: CASTROL R40
Kirjoitti: juha p salonen - Kesäkuu 16, 2018, 10:02:58 ap
747 käytän ja pienkonebensaa,ei ole karstaa ja männän päähänkään ei juuri palamismerkkejä
varmaan muitakin öljyjä olemassa eri valmistajilta yhtähyviä
nelitahtiseen R40 etupäässä tarkoitettu mutta tuohon aikaan 2-tahtareissa käytössä jos ei parempaa ollut?
Otsikko: Vs: CASTROL R40
Kirjoitti: Urpo Laine - Kesäkuu 16, 2018, 15:05:13 ip
7%  seosta R40 tai 50 kartingmoottoreissa aikanaan käytettiin. Ei  niistä pesupensoja kai kukaan tehny, mutta ei tietysti ylimääräisiä etukäteen sekoteltu.
Otsikko: Vs: CASTROL R40
Kirjoitti: Ilkka Heinänen - Kesäkuu 22, 2018, 15:45:45 ip
No mitähän selviä etuja Castrolista on verrattuna nykyaikaiseen kaksitahtiöljyyn? Sekoittuuko se edes kunnolla bensiiniin?
Otsikko: Vs: CASTROL R40
Kirjoitti: Juha Mattila - Kesäkuu 22, 2018, 23:45:32 ip
Hyvä öljy.  Ei ole ollut ongelmia. Ehkä hieman enemmän pikeä kuin nykyisillä tavallisilla kaksitahtiöljyillä.  Mutta tuoksuhan on se aito ja alkuperäinen "risiinin" tuoksu, tai haju...  Jos se jotain merkitsee.
Otsikko: Vs: CASTROL R40
Kirjoitti: Markku Nissilä - Kesäkuu 23, 2018, 00:37:55 ap
Kaksi kertaa on risiiniöljy pelastanut, tai ainakin sen ansioksi tapahtumat luen. Kummallakin kerralla isot ilmajäähdytteiset 2T:t ovat hyytyneet täydellä kaasulla ja suurimalla vaihteella. Kytkin pohjaan ja kone sammui välittömästi. Parin sekunnin jälkeen kytkin ylös ja taas matka jatkui. Liika laiha seos ja muut koneen säädöt rasitukseen nähden vaikuttivat, että mäntä turposi, mutta risiiniöljy suojeli kiinni leikkaamiselta.
Epäilen ettei uusimmillakaan synteettisillä öljyillä tuo onnistuisi.
Jos raha polttelisi taskuissa, niin ajaisin Castrol A747:llä (Osasynteettinen+risiini), mutta eipä nuo kolikot suuremmin kuumene.
Tämä on vain mun 5 centtiä.
Otsikko: Vs: CASTROL R40
Kirjoitti: Ilkka Heinänen - Kesäkuu 23, 2018, 11:34:46 ap
Terve Juha. Sitähän minäkin. Että hajun takia. Kun omalla TD2 replikalla pääsee ajamaan muutaman kerran kesässä niin olisiko Castrol R:n käytön seurauksena kone purettava jokaisen käytön jälkeen. Peltikenkämiesten kokemukset kyllä siihen viittaavat. Pienkonebensaa olen käyttänyt, lisännyt sen verran öljyä että on 4% seos.
Otsikko: Vs: CASTROL R40
Kirjoitti: juha p salonen - Kesäkuu 23, 2018, 15:26:06 ip
moro Ilkka,en pelkän hajun takia riskeerais löytyy 747 vaikka kallista,jus luin moottori sahamiesten juttuja,vaarallista käyttää halvan öljyn kartoittamaan koneeseen pienkone bensaa joka irroittaa karstan ja tuhoaa männän
Otsikko: Vs: CASTROL R40
Kirjoitti: Ilkka Heinänen - Kesäkuu 25, 2018, 23:46:24 ip
Terve Juha. Mattilan Juhalle oli tarkoitettu se pieni vinoilu nostalgisesta hajusta. Muistetaan Mattilan Juhan kanssa molemmat se huumaava risiiniöljyn käry joka lähti maarata-Jawasta kun ne kiersivät Heinolan ravirataa. Itse muistan vielä hyvin senkin kun maarataa ajettiin pitkäiskuisella ja rautapyttyisellä työntötankomoottori-Japilla.