VMPK ry Foorumi

Moottoripyörät => Motorismi => Aiheen aloitti: Kari Sillanpää - Heinäkuu 05, 2018, 20:10:27 ip

Otsikko: Katteiden materiaali?
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Heinäkuu 05, 2018, 20:10:27 ip
Mitäs muovia nuo nykypyörien (vm 2006 kyseessä) katteet ja muut isot muoviosat yleensä on?

ABS, PP, PE...? Lasikuitua ei nää ole vaikka onkin piensarjatuotteesta kyse, ainakin jos japanialaisiin vertaa. Läpi värjättyä ilmeisesti. Kaikki osaset molemmin puolin iloisen keltaisia, reunoissa jäljellä työstön jälkeä, siitä päättelin että ei maalattu eikä lujitettu kuidulla. Semmoista puolikovahkoa, kopisevaa ”pulkkamuovia” tuntuisi olevan.

Pyörä on Sachs XTC, kaikenlainen knoppi- ja muukin tieto on tervetullutta  :)

Niin, syy miksi kyselen on se jonka kaikki arvaakin eli kiinnityskohtien pikku halkeamien korjailua olisi ajatus tehdä ennen kuin laajenevat.

Otsikko: Vs: Katteiden materiaali?
Kirjoitti: Arto Ahonkivi - Heinäkuu 06, 2018, 08:39:05 ap
Ton ikäsestä pitäis löytyä kiärrätysmerkit jos muavia on, villi veikkaus että ovat ABS muavia. PE:tä eivät ainakaan ole, koska sen liimaaminen on pirun hankalaa.
Muavi värjätään jo rouheena joten se on yleensä aina läpivärjättyä, jotain poikkeuksia kyllä on. Siksikin veikkasin katteitten olevan ABS:ää koska sitä voi jälkeenpäin värjätä, muistaakseni jopa kromatakin.
Otsikko: Vs: Katteiden materiaali?
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Heinäkuu 06, 2018, 14:25:45 ip
Kiitokset arvauksesta :) Leimoja etsiskelinkin mutta en löytänyt. Luulisi tosiaan että merkinnät kuuluisi olla jo noin uudessa pyörässä.

ABSia ne taitaa olla, kun ovat kuitenkin kovempaa kuin esim auton puskurit, jotka taitaa olla polyuretaania... joitain katteita olen nähnyt joista on maali raapiutunut ja alla on vaaleankeltaista tai harmaata materiaalia, lähinnä japanilaisissa joissa usein on näyttäviä metallihohto- ja monivärimaalauksia joita ei läpivärjäämällä tietenkään saa tehtyä.

Koitetaan siis ABSille tarkoitettuja aineita ja menetelmiä ensin. Eli Lego-palikasta ja asetonista liimatahnaa... Katteethan ovatkin just Legopalikan keltaiset :)