VMPK ry Foorumi

Muut => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: Eero Nikkanen - Elokuu 16, 2019, 09:53:26 ap

Otsikko: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Elokuu 16, 2019, 09:53:26 ap
 Tämähän tulee saamaan pahennusta, tai täydellistä hiljaisuutta, mutta menköön.

 Eilen YLEn pää-uutisissa puhuttiin kikyistä ym. yleiseen rahanjakoon liittyvää.
 Haastateltiin mm. tehyn nokkanaista, joka ei hyviä lupaillut tulevien palkkaneuvotteluiden helppoudesta.

 Toimittaja vertasi tehyn, arv. 31ooe/ kk, tulotasoa vientivetoisen paperi-alan, yli 4ooo e, kuukausituloihin ja piti tehyn vaateita osin perusteltuina, etenkin kun se naisten euro on edelleen alle 90c.   Itse entisenä mikroyrittäjänä olin oikeastaan aika pöyristynyt lukujen korkeudesta ja ymmärrän, miksei huono-osaisten asioita laiteta kuntoon ja siksi, kun tällaisiin tuloihin tottuneet eivät vaan kertakaikkiaan ymmärrä esim. 750e eläkkeellä elävän elämästä tuon taivaallista.
 Tuloverokeskustelu tähän varmasti myös liitetään, mutta omalla kohdallani saatan sanoa, että maksaisin mielelläni 50% enemmän veroa, jos nettotuloni kasvaisivat vaikkapa 500 e / kk.  :)   Edelleen olen sitä mieltä, että tulovero on reilu, toisin kuin kulutusverot, jotka kohdistuvat kaikkiin elossa oleviin, nettotuloista piittaamatta.

 Kartotetaanpa palstalaisten tulotasoja ihan mielenkiinnosta. Jos vastaat, vastaa rehellisesti.
 Aloittaja, muut kirjoittajat, eikä ylläpitokaan pysty, eikä halua identifioida vastauksia, eikä niitä siten voi käyttää väärin.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: markkukovasin - Elokuu 16, 2019, 10:28:01 ap
Ai jaa?

Yksi neitokainen tuossa mainitsi,että miehen kakskytsenttinen
on useimiten kymmensenttinen...

Mutta eläkeläisenä palkkahommista ilman johtajasopimuksia
tässä pääsee melko pieniin tuloluokkiin....

Mutta Tehyn lady lienee oikeassa,että ei tule helpot
neuvottelut-ja yksi tosivääntäö käydään kikystä kanssa.
Jotkut liitothan ovatkin jo sen irtisanoneet.

ja niillä,joilla se on leivottu työehtosopimukseen-kyllähän sen poistoon
niilläkin haluja on.

Eikä pidä unohtaa,että osinkoja taidettiin tänä vuonnakin jakaa ihan
ennätysuuria määriä-jotain kertonee sekin...

t. Markku
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Mika Malinen - Elokuu 16, 2019, 10:30:34 ap
https://www.google.fi/search?q=fingerpori+naisen+euro&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiT49Ga74bkAhVHiIsKHbw3Ab8Q_AUoAXoECAsQAQ&biw=568&bih=226&dpr=2#imgrc=TkWvNRSafSGJyM
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Taito Nuutinen - Elokuu 16, 2019, 11:51:31 ap
Tulot tasan 0 euroa..Paperiton kun oon vieläkin en pääse edes työvoimatoimiston asiakkaaksi..pitäskö lähteä pakoon..
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Mika Törne - Elokuu 16, 2019, 11:52:59 ap
En tarkkaan tiedä kuukauden bruttoa, 3000-3500€. Kahden viikon välein noin tonni tulee tilille. Vaikka käteisvarat ovat aina vähissä, se on ihan oma syy, kun tulee tuhlattua joutavuuksiin. Ja en tiedä, miten tuo veroprosentti määräytyy, mutta minusta se on ihan kohtuullinen. Tarjoovat yleensä jotain 17-19%, nostan sen 22 ja sillä on tullut tonni tai kaksi palautuksia.


Yksi eläkeläisukko jutteli, että reilu 1300€ tulee lapaan kuussa. Voisin kuvitella sellaisella summalla pärjääväni hyvin. Toki laskelmani perustuu siihen, että talo on maksettu ja juoksevat kulut putoavat oleellisesti nykyisestä. Ja tämäkin mies lähes koko ikänsä varastomiehenä ollut. Tuskin leipä ollut leveä, mutta pitkä.


Jos asuu vuokralla pienellä eläkkeellä, saattaa siinä joutua hieman räknäämään mihin rahansa pistää.


Mutta kaikenkaikkiaan olen omaan tilanteeseen tyytyväinen. Niin kuin Ismo Leikola sanoi, suurimmalle osalle ammatinvalinta tapahtuu ajautumisen kautta  :)
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Petri Behm - Elokuu 16, 2019, 12:26:23 ip
veroprosentti määräytyy, mutta minusta se on ihan kohtuullinen. Tarjoovat yleensä jotain 17-19%, nostan sen 22 ja sillä on tullut tonni tai

Saako kysyä, että miksi maksatte valtiolle rahaa, että saatte sen sitten myöhemmin takaisin?
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Petri Behm - Elokuu 16, 2019, 12:31:46 ip
Ehkä tuttu tilanne jo eläkkeellä oleville, mutta mitä olen kuulostellut tuttavapiiriä, niin käsitys siitä, mitä rahaeläke tarkoittaa, on aika heikoilla kantimilla.
Jos nyt tulee se vaikkapa 2000€/kk käteen ja eläkkeellä se 1100-1200€ (meillä nuorilla on todella huonot eläkkeet ainakin laskureiden mukaan), niin minusta se on h*lvetin iso muutos.
Jos ei talouden sopeutustoimia tai muun tulolähteen hankkimista ole aloitettu hyvissä ajoin, niin tulee isoja ongelmia.

Tämä pitäisi saada 70-luvulla syntyneiden kaaliin, koska heillä on vielä mahdollista vaikuttaa, jos ei eläkkeen määrään, niin jonhonkin korvaavaan tulolähteeseen.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Mika Törne - Elokuu 16, 2019, 13:07:40 ip
veroprosentti määräytyy, mutta minusta se on ihan kohtuullinen. Tarjoovat yleensä jotain 17-19%, nostan sen 22 ja sillä on tullut tonni tai

Saako kysyä, että miksi maksatte valtiolle rahaa, että saatte sen sitten myöhemmin takaisin?
Arvasin, että tähän tartutaan. Koska näin on mielestäni mukavampi. Ja auttaahan se valtiotakin, kun annan heille korotonta lainaa. 
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Mika Törne - Elokuu 16, 2019, 13:12:31 ip
Ehkä tuttu tilanne jo eläkkeellä oleville, mutta mitä olen kuulostellut tuttavapiiriä, niin käsitys siitä, mitä rahaeläke tarkoittaa, on aika heikoilla kantimilla.
Jos nyt tulee se vaikkapa 2000€/kk käteen ja eläkkeellä se 1100-1200€ (meillä nuorilla on todella huonot eläkkeet ainakin laskureiden mukaan), niin minusta se on h*lvetin iso muutos.
Jos ei talouden sopeutustoimia tai muun tulolähteen hankkimista ole aloitettu hyvissä ajoin, niin tulee isoja ongelmia.Itse olen taas ajatellut silleen, että muutaman vuoden päästä jää käteen 700€ enemmän, kun asuntolaina on maksettu. Ja siitä periaatteessa vielä 25 vuotta eläkeikään (mikä se sitten ikinä onkaan).

Ja eläkkeellä käytettävissä oleva rahamäärä olisi melkein sama, kuin nyt. Tai vaikka olisi pienempikin, niin silti varmasti pärjää.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Elokuu 16, 2019, 13:41:58 ip
Jep, sen varaan minäkin lasken että eläkkeelle mahdollisesti päästessä on talolaina maksettu, eikä tarvi autoa työmatkoihin.

Auton pito mun ajokilometreillä (1200-1300km/kk pelkkiä työmatkoja) maksaa vähintään noin 500€ kuussa laski sen miten päin vain. Auton hankintahinta vs. arvonalenema vs. käyttöikä, renkaat, verot, katsastukset, huollot, korjaukset, vakuutukset, polttoaineet jne. Erilaisilla, eri ikäisillä ja kokoisilla autoilla päätyy jokseenkin tuohon min. 500 euroon aina. Veroprogression myötä pitää kaiketi tienata bruttoa joku 800-900 että saa 500 lapaseen, eli jos ei tarvis autolla ajella töihin niin sen verran pienemmän liksan voisi hyväksyä vaikka heti eikä se vaikuttaisi juuri mihinkään. Huom perheessä siis kaksi autoa joista toinen pelkästään mun työajossa.

Sama koskee asuntolainaa, eli jos se olisi maksettu, niin taas pärjäisi paljon pienemmällä brutolla.

Talon kun saa työelämässä ollessa semmoiseen vaiheeseen että ei tarvi suuria remontteja tehdä, niin kaipa sitä eläkkeelläkin pärjää.

Ei mulla ole suuria suunnitelmia minkään sijoitusten tai sivubisneksien kanssa. Helpottaa kun ei ole ikinä haaveillut mistään loistoautoista, kelomökeistä, huvijahdeista tms, ja harrastuksetkin ovat olleet kohtuuhintaisia ja pysyneet ns lapasessa omasta mielestä aika hyvin. Eli itse tähtään siihen että säädetään kulut jo etukäteen, useampi vuosi ennen eläkeikää siis, sellaiselle tasolle että eläkkeellä tulee toimeen. Kahvit juon kotona, pihvit osaan paistaa itsekin eikä kaukomatkailu kiinnosta, että sikäli helppoa verrattuna moneen muuhun tietty.Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Petri Behm - Elokuu 16, 2019, 13:50:12 ipItse olen taas ajatellut silleen, että muutaman vuoden päästä jää käteen 700€ enemmän, kun asuntolaina on maksettu. Ja siitä periaatteessa vielä 25 vuotta eläkeikään (mikä se sitten ikinä onkaan).

Noin minäkin luulin vajaa kymmenen vuotat sitten, kun sain asuntolainan maksettua.
Jostain kumman syystä käteen jäävä osuus ei kasvanut saman verran...:)
Osa siitä tonnista laitettiin tulevaisuussäästöjen jatkoksi, mutta täytyy myöntää, että osa meni leveämpään elämään.
Prismassa ei enää katsota mitä tai miten paljon ostoskärriin laitetaan, vaikka olisi kuun toiseksi viimeinen päivä.
Jotenkin se raha on vaan lipunut sormien välistä, mutta toisaalta onko sillä väliä, kun säästöpuoli on hyvällä mallilla ja kasvaa koko ajan. Pää tulisi kipeäksi, jos pitäisi joka euro tarkkaan budjetoida.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Markku Juusela - Elokuu 16, 2019, 14:03:42 ip
Moro

Tulotaso on ihan kohillaan ja rouvan kanssa "ne" hommatkin pelaa,mitä muuta haluatte musta tietää.
Ja joo kengännumero on 42.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Teemu Vehnilä - Elokuu 16, 2019, 14:13:22 ip
Näemmä jotain 2300€/kk palkkalapussa. Mielellään sais tulla enemmänkin mutta koska meillä täällä on typerä tapa verottaa tuloa niin nousun pitäis olla iso että käteen jäisi enemmän.
Pomo ihmettelee veroprosentin pienuutta ja olen aina vastannut että meillä on progressiivinen verotus, kun saa vähän liksaa, maksaa vähän veroja.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Mika Malinen - Elokuu 16, 2019, 14:14:11 ip
Oon huomannu että jos pari tonttua tulee käteen kuussa ni sillä pärjää. Joka kuu ei tule kun riippuu lisistä. Bruttto ei ole niin kauhia nykyään mutta työmatkat vaikuttaa veroprosenttiin laskevasti. Asuntolainan olen maksanut (12v jo) ja varmaan loppuaikakin menee minun tililtä. Hyvä olis olla puskuria yllättäviin menoihin mutta aikoihin ei ole ollu. Avioparin tilit menee neljä henkisen perheen menoihin. Lapset harrastaa ja niitä pitää kuskata peleihin ja kaapuntiin muutennii. Puutetta ei ole mutta ei olla reissattukaan maalimaa. En ole kyllä kateellinenkaan niille jotka matkustelee koko ajan, on veneet, mönkkärit, asuntovaunu, asuntoauto, monta harrasteautoa, monta harrastemp:tä, täydellinen korjaamo edellisten rakentamiseen, kesämökki Saimaan rannalla, uudet käyttöautot aikuisilla koska olen onnellinen näinkin.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Mika Malinen - Elokuu 16, 2019, 14:14:59 ip
Moro

Tulotaso on ihan kohillaan ja rouvan kanssa "ne" hommatkin pelaa,mitä muuta haluatte musta tietää.
Ja joo kengännumero on 42.

Kummalla?
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Markku Juusela - Elokuu 16, 2019, 15:46:16 ip
Moro

Mä oon meijän isokenkäsempi 👞...................
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Martti Korhonen - Elokuu 16, 2019, 16:29:24 ip
Opettaja tuumasi joskus 25 vuotta sitten pikku-Martille, että kun koulut jaksaa käydä ja tekee sen huolella niin töitä riittää. Huolella nuo tulikin käytyä ainakin loppupäästä, siellä alkupäässä oli muut asiat mielessä. Ja niinpähän vain töitä on silloin tällöin ollutkin. Aivan hallitsemattomaksi ei ole rahantulo kuitenkaan paisunut. Vaan siitä ei opettajan kanssa ollutkaan puhetta.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Mika Törne - Elokuu 16, 2019, 17:04:59 ip
Oon huomannu että jos pari tonttua tulee käteen kuussa ni sillä pärjää. Joka kuu ei tule kun riippuu lisistä. Bruttto ei ole niin kauhia nykyään mutta työmatkat vaikuttaa veroprosenttiin laskevasti. Asuntolainan olen maksanut (12v jo) ja varmaan loppuaikakin menee minun tililtä. Hyvä olis olla puskuria yllättäviin menoihin mutta aikoihin ei ole ollu. Avioparin tilit menee neljä henkisen perheen menoihin. Lapset harrastaa ja niitä pitää kuskata peleihin ja kaapuntiin muutennii. Puutetta ei ole mutta ei olla reissattukaan maalimaa. En ole kyllä kateellinenkaan niille jotka matkustelee koko ajan, on veneet, mönkkärit, asuntovaunu, asuntoauto, monta harrasteautoa, monta harrastemp:tä, täydellinen korjaamo edellisten rakentamiseen, kesämökki Saimaan rannalla, uudet käyttöautot aikuisilla koska olen onnellinen näinkin.
Noinhan se menee. Tai siis tuntuu, että monille se onnellisuus olisi tehtävissä päänuppia muokkaamalla. Että vaikka saldo olisi vaikka mikä, ei oltaisi vielä tyytyväisiä, pari tonnia vielä lisää, niin sitten voi kuolla onnellisena.
Ja vaikka asiat on hyvin, tavoitellaan aina hieman lisää.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: markkukovasin - Elokuu 16, 2019, 17:20:07 ip
On tuohon tullut törmättyä-
siis tolkuttomaan ahneuteen
tuolla työnteon ja tuloksenteon maailmassa.

Nyt eläkkeellä on hyvä olla-ei tarvitse
tulla kuin itse toimeen-eikä tartte muita rikastuttaa.

t. Markku
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Risto Sollo - Elokuu 16, 2019, 18:02:37 ip
Entiseltä kuljetusalan ammattilaiselta meni brutot,netot ja taarat iloisesti sekaisin...Voisin pompsauttaa itseäni ainoana tuloluokassani olevana pykälän ylöspäin mutta olkoon,köyhänä olen syntynyt ja köyhänä olen kuoleva...Jos parantaisi tuloja pitäisi mennä töihin,hyi.Kaikki tienatut rahat on laitettu kiertoon...
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Jorma Korolainen - Elokuu 16, 2019, 18:08:34 ip
naisten euro on edelleen alle 90c.   

Oli yks tutkiskelija selvitellyt asiaa...

Jos vertaillaan tuntipalkkoja, on tulos melko tasainen. Mutta kun miesten aloilla pusketaan enemmän ylitöitä, tokihan kuukausiansiokin nousee keskimäärin isommaksi.

Ja on myös tokaistu että miesten elinvuodessa on 10 kuukautta, osin siksi koska on työskennellyt ns. miesten aloilla.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Elokuu 16, 2019, 18:21:17 ip
Kolme naista istuu kahvilassa, ja tietysti kaikki ovat keskittyneet näpräämään puhelimiaan.  Yksi naisista sanoo kiihkeästi:  "Löysin mielenkiintoisen tutkimuksen.  Edelleenkin naisten palkka on vain 80% miesten palkasta, ja me naiset nielemme sen!"  Kohta toinen vähintään yhtä kiihkeästi: "Minäkin löysin yhden tutkimustuloksen.  Sen mukaan naiset tekevät 80% kotitaloustöistä, vaikka molemmat käyvät töissä, ja naiset nielevät sen!"  Hetken kuluttua kolmaskin osallistuu, mutta enemmän mietteliäästi:  "Minäkin löysin yhden tutkimuksen.  Siinä sanotaan, että 80% spermasta on virtsaa..."

jaakkovaakko

PS.  Kotiuduin tännään suuresta seikkailusta; kuvia ja raportti saattaa tulla myöhemmin.  Tai sitte ei, on kuitenkii 80% mahollisuuvet, että tulee.
PS2.  Jos joku jo ehätti tuon tarinan lukea, niin pistin sen uusiksi, eli vastaamaan nykyaikaa... lehtiä kukaan lue.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Mika Törne - Elokuu 16, 2019, 23:16:02 ip
Opettaja tuumasi joskus 25 vuotta sitten pikku-Martille, että kun koulut jaksaa käydä ja tekee sen huolella niin töitä riittää. Huolella nuo tulikin käytyä ainakin loppupäästä, siellä alkupäässä oli muut asiat mielessä. Ja niinpähän vain töitä on silloin tällöin ollutkin. Aivan hallitsemattomaksi ei ole rahantulo kuitenkaan paisunut. Vaan siitä ei opettajan kanssa ollutkaan puhetta.
Kyllä omiakin lapsia meinasin yrittää ohjata opiskelemaan hieman pidemmälle. Mutta pakottamaan en ala. Koitan vain neuvoa, että saattaa elämässä päästä pitkässä juoksussa helpommalla, kun jaksaa päntätä. Ei ainakaan ruumiillista työtä tarttis tehdä. Missään työssä ei ole mielestäni mitään hävettävää, mutta harmittaahan se, jos kroppa on ihan loppu ennen eläkeikää. Itse kävin ammattikoulun, mutta sitä koulutusta en työelämässä ole koskaan tarvinnut.

Itse laskin joskus, että kun talo on maksettu, vaihdan työtä. Ainakin päivätyöhön nykyisen 2 vuorotyön sijaan. Ja lähempää kotia, nyt 55km suunta. Ja vaikka olis pienempi palkka, ei haittaa.

Tosin tämän suunnitelman jälkeen on tullut kaksi lasta, ja viisaammat on sanonut, että ne alkaa jossain vaiheessa vaatimaan rahaa. No ei kyllä vielä ole sellaisia pyyntöjä tullut, vaikka vanhin osaa jo puhua😁
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Martti Korhonen - Elokuu 17, 2019, 07:29:37 ap
Niin, en tuossa millään muotoa pyri opiskelua kritisoimaan. Jos halua ja intoa riittää niin erittäin suositeltavaa hommaa. Opiskelu on vain osittain ammattiin valmistavaa ja siitä voi saada paljon hyviä taitoja, tietoja ja näköaloja irti vaikkei töihin slle alalle päätyisikään. Itse valitsn alan, josta tiesin palkkatason huonoksi, mutta etenkin vuoden 2008 jälkeen työpaikkojakin on ollut kehnosti. Sitä en arvannut. En kuitenkaan kadu valintaani, koska ala on sitä mitä haluan tehdä ja kyllä niitä hommia on jonkin verran ollut, jatkossa toivon mukaan enemmän. Ja mikä tärkeintä, työnteko ei tympäise. Jos nyt vaikka 40 vuotta tekisi vastenmielisiä hommia 8 tuntia päivässä niin iso osa elämästä menee ikävissä merkeissä. Sen olen saanut väistettyä!
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: markkukovasin - Elokuu 17, 2019, 07:53:21 ap
Hyviä pointteja on esiin tullut!

Etenkin tuo,että kun työ itsessään on kiintoisa-ja
olosuhteet ja ympäristökin on kunnossa-silloin asiat
ovat hyvin.Ihan huippupalkkakaan ei ole välttämätön
silloin.

Mutta silloin on väärässä paikassa hommissa,jos jo illalla kotiin ajaessaan
seuraava työpäivä jo tympii.Silloin pitää tehdä jo ratkaisuja-
joko vaihtaa työpaikkaa,lopettaa kokonaan-tai jos mahdollista-
yrittää selvittää,mikä siinä vanhassa työympäristössä potuttaa ja
onko jotain sille tehtävissä.Mutta ei kannata jäädä viimeiseen
päiväänsä asti sitä ko. työn/olosuhteiden tympeyttä kärsimään.

Mutta kun sitten se päivä tulee,että on aika eläkkeen-se on sitten useimmilla
joltinenkin tulotason lasku edessä-eikä siteä vauhtia ihan helposti saa
tiputettua-posa meinaa olla alkuun auki kuten töissäkin ollessa-jollakulla
saattaa autoilukilometritikin vaan lisääntyä kun työelämä ei rajoita
ajeluita.Vauhti on melkoinen...

Mutta sitten tasaantuu-joko rahat loppuu tai sitten järki alkaa päästä
voitolle.Huomaa päässeensä parhaaseen hommaan ikinä-matalapalkka-alalle
tosin...mutta mielekkäälle !

t. Markku
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Elokuu 17, 2019, 16:44:37 ip
Tulotaso on ihan kohillaan ja rouvan kanssa "ne" hommatkin pelaa,mitä muuta haluatte musta tietää.  Ja joo kengännumero on 42.


  ???  Olkoon tämä nyt se ounasteltu "pahennus".    :)                   Vaan on sillä Markulla kauhian pienet kengät.   ;D


 Jos äänestyksestä jotain, niin täytyy toisaalta olla porukan puolesta onnellinen, ettei meitä köyhiksiä ole tuon enempää.   :-\
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Ossi Viita-aho - Elokuu 18, 2019, 12:23:59 ip
Vuositulo kuvaisi paremmin todellisuutta, kuin kuukausiansio. Hoitajat unohtavat helposti kaikki lisät, kun aletaan keskustelemaan palkankorotuksista.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Mika Törne - Elokuu 18, 2019, 13:43:57 ip
Vuositulo kuvaisi paremmin todellisuutta, kuin kuukausiansio. Hoitajat unohtavat helposti kaikki lisät, kun aletaan keskustelemaan palkankorotuksista.
Eikö se kuukausiansio x12 ole suurinpiirtein vuosiansio? Ja toki jos puhutaan vertailukelpoisista palkoista, että minä saan tämän verran ja tuo tuon verran, pitää myös ottaa huomioon työaika. Työkavereiden kesken monasti puhutaan kta palkasta, mielestäni se on selkeä homma ja helppo vertailla.

Kaveri vaihtoi talon sisällä hommia ja kysyin, millainen on palkka. Suht sama oli kuulemma. Mutta keskustelun edetessä mainitsi 9-10h päivistä. No eihän se sitten ole sama.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Mika Malinen - Elokuu 18, 2019, 14:25:43 ip
Vuositulo kuvaisi paremmin todellisuutta, kuin kuukausiansio. Hoitajat unohtavat helposti kaikki lisät, kun aletaan keskustelemaan palkankorotuksista.

Tervetuloa sosiaali- ja terveysalalle! Kyllä minä osaan ainakin laskea mikä on kk ja mikä vuosiansio ja osaan suhteuttaa työn haastavuuden, raskauden, vastuun suhteessa tehtyyn työhön. Sillä perusteella voin sanoa että se on alipalkattua. Kuka arvioi hoito- ja lääkevastetta potilaalla ja vastaa sen toteutumisesta, no hoitajat. Lääkärit sen hoidon tai lääkkeen määräävät mutta niitten diagnooseista on tutkimusten mukaan 40% vääriä joten hoitaja reagoi siihen ja pyytää tarvittaessa uudelleen arviointia tai konsultaatiota. Kuka ne lääkkeet jakaa ja ne pitäs olla oikein tai joku voi kuolla. No hoitajat. Niin että nyt tuli vittuiltua väärille ihmisille. Jokaisella on omaisia tai joutuu joskus hoitoon itse ellei kuole ennen sitä. Toivotaan että Suomessa on jatkossakin ammattitaitoisia ja fiksuja hoitajia eikä paska palkka aja kaikkia ulkomaille tai takas muihin hommiin.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Ossi Viita-aho - Elokuu 18, 2019, 17:56:05 ip
Eikö se kuukausiansio x12 ole suurinpiirtein vuosiansio? Ja toki jos puhutaan vertailukelpoisista palkoista, että minä saan tämän verran ja tuo tuon verran, pitää myös ottaa huomioon työaika. Työkavereiden kesken monasti puhutaan kta palkasta, mielestäni se on selkeä homma ja helppo vertailla.

Kaveri vaihtoi talon sisällä hommia ja kysyin, millainen on palkka. Suht sama oli kuulemma. Mutta keskustelun edetessä mainitsi 9-10h päivistä. No eihän se sitten ole sama.

Vuosiansio = 12 x kuukausipalkka + lomarahat + mahdolliset vuosibonukset. Lisäksi voi olla muitakin muuttuvia lisiä, kuten matka-ajan palkat, urakkalisät, vuorolisät, ylityöt, päivystyskorvaukset, hälytysrahat, maksuun menneet pekkaset, turvallisuusbonukset yms. joita ei yleensä mielletä kuuluvaksi kuukausipalkkaan, mutta ne kuitenkin kasvattavat vuosiansiota.

Koska kuukausipalkan voi ymmärtää/mieltää monella tapaa, olisi hyvä puhua vuosiansiosta.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Elokuu 18, 2019, 18:49:31 ip
Tässä kyllä Ossin kanssa samoilla linjoilla, että jos tuloja verrataan, on parei puhua vuosiansiosta.  Sen taas näkkee verottajalta saadusta lapusta.  Tai voijaan puhua muustakin; esimerkiks mie ite oon eläkkeellä.  Lasketaan tuntipalkka:  eläkkeellä ollaan 24 tuntia per vuorokaus, viikot, kuukauvet, ja vuodet läpeensä.  Kun vielä huomioijaan saamatta jäävät lomarahat, lomaltapaluurahat, ja kaikki muille luonnostaan kuuluvat lisät, ni jo jääp tuntipalkka sellaseks, ettei sitä ilkiä kellekkään kertoo!

Malinen tuossa alko verrata työn vastuullisuutta, ja muuta sellasta.  On yks asia verrata, mitä itsekullekin maksetaan, ja toinen asia verrata, miksi.  Siksi en osallistunut tähän arvontaan ollenkaan.  Luontoretkeen sensijjaan osallistuin tännään, puolpakotettuna.  Loketon onkalo tuli selvitetyks.  Mikä on loke, ei siellä selvinny, ko ei siellä sellasta ees oo.  Niiko nimestä jo selviää.

jaakkovaakko
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Elokuu 18, 2019, 19:18:50 ip
 Keskusteluilla on taipumuksena rönsyillä ja karatakin alkuperäisestä, mutta ei se mitään, ei tämä niin virallista liene.

 Alkuperäisenä ajatuksenani oli oikeastaan se, että millä rahalla ihmiset (joutuvat tulemaan) tulevat toimeen, olkoon vaikka euroa/ vrk. ja tulkoon nyt palkkatyöstä, etuuksista, osaketuloista, tai eläkkeestä, kuten itselläni. (Hyvin pienestä sellaisesta) Itse aikaansaatu tilanne.
 Leipää, maitoa, vuokraa, ajoneuvon käyttömaksua jne. Mihin se raha riittää, tai tarvitseeko korviaan lotkauttaa moisten mietinnällä.
 Äänestyksen tuloksesta päätellen ei ja hyvä niin.

 Nyt meni vähän nokitteluksi ja oman arvon nostattamiseksi ammattien suhteen.    Se ei ollut tarkoitus.

 

 
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Mika Törne - Elokuu 18, 2019, 20:41:29 ip
Taisi olla syksyä -05 kun aloin roskakuskiksi, silloin palkka oli 10€/h. Kaverit sitä nauroi, ja nauroin itsekin, että voiko alemmas vajota. No sillä tiellä edelleen ja eikä enää hävetä. Palkka on noussut, mutta työnantajakin vaihtunut. Enkä ylipäätään ylenkatso mitään ammattikuntaa, kaikkia meitä tarvitaan, jotta tämä yhteiskunta rullaa miten rullaa.


Reilu parikymppisenä oli ehkä hieman kapeakatseinen.

Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Taito Nuutinen - Elokuu 18, 2019, 20:49:18 ip
Taisi olla syksyä -05 kun aloin roskakuskiksi, silloin palkka oli 10€/h.
Juuri tossa menneellä viikolla yks aamu katselin kun roskakuski oli kadullamme ja aattelin että minusta ei moiseen olisi..ei kestäs hermo eikä kunto edes korttelin väliä...hattua täytyy näille nostaa kun joka päivä sitä tekevät..mahtaa roskakuskeilla kunto olla kohillaan..

Tämähän ei nyt taas millään lailla asiaan kuulu mutta kait Nikkain sen anteeksi antaa..
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Elokuu 18, 2019, 21:07:34 ip
 
Tämähän ei nyt taas millään lailla asiaan kuulu mutta kait Nikkain sen anteeksi antaa..

 Njaa. Sitä pitää kysyä Nikkainilta.

 Minun jalo ma-mu sukuni on peräisin Vennään maalta joskus ammoisina aikoina ja nimi sieltä lähtiessä on ollut Nickain !
 ehe  ;), siis cee niin kuin sisilisko.    Saat kuitenkin, jalosukuisuuteni ansiosta, anteeksi.

..tietysti nyt herää kysymys, milloin tämä ammoinen aika on alkanut, ollut ja loppunut...

 Täytynee järjestää siitä äänestys.

… edit….

 Eräs tuttavani elävässä elämässä sai arvostelua työstään. En nyt kerro ammattia, mutta arvostelija oli insinööri (kaikella kunnioituksella).
 Hetkeäkään epäröimättä loihe lausumaan arvosteluun, että tämä firma ei tule toimeen ilman minua, mutta aivan hyvin ilman ko. insinööriä.
 Insinööri oli hiljaa, mutta yhteisöllä oli hauskaa.

 Itse kyykkäilin työurani kodinkoneiden kimpussa, eikä se sinällään mitään kovin arvostettua puuhastelua ole, mutta ainakin aiemmin tuiki tärkeää ja hyödyllistä.
 Tarjosi parhaimmillaan jopa kohtuullisen toimeentulon.  Yrittäjänä jäi vain eläkemaksut kovasti alakanttiin ensimmäisen 20v aikana ja se kostautuu nyt.  :P
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: tuomo jylha - Elokuu 18, 2019, 21:28:43 ip
Nikkarisen viimeisistä mietteitä tuli itselläni mieleen nämä työyhteisöjen hiljaiset taustapuurtajat jotka ei pidä itsestään mitään numeroa, mutta ovat kumminkin korvaamattomia työmyyriä. Tahtoo liian usein itseltänikin unohtua antaa ne asiaan kuuluvat kiitokset siitä työstä.


Männä viikollakin tuli taas pari kertaa mieleen että olenkohan minä jonkin sortin päiväkodin setä, kun koitin katsella aikuisten ihmisten prinsessa päivien viettoa, eli sitä jonnin joutavaa pätemistä ja huomion hakemista. Aamen.  :-[
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Kari Sillanpää - Elokuu 18, 2019, 22:03:02 ip
Heh, näköjään se on hoitoalalla sama systeemi kuin teollisuudessa ja varmaan muuallakin. Kaikki viisaus asuu lattialla, insinöörit (tai lääkärit) ei tiedä mistään mitään ja asentajat (tai hoitajat) tietää kaikesta kaiken.

Sitä vaan ihmettelen että tuossa omankin työmaan tontilla, teknologia-alan pörssiyhtiössä, reilusta tuhannesta palkollisesta useampi sata, ellei liki puolet, on insinöörejä tai muita toimihenkilöitä, mitähän ihmettä varten? Komeen tähren vissiinkin, kuten pohojalaaset sanoo. Vaikka ei oo Pohjammaalta se firma. Jostain semmoinen ihan pienenpieni tarkoituksellisuuden tunne on minullekin konttorirotalle saatu loihdittua, kyllä ne osaa kaikenmoista uskotella...

Ja se vanha korvaamattomuustesti muuten pätee kaikille työntekijöille kiinteistöhuollon harjoittelijasta toimitusjohtajaan. Ai mikäkö testi? No se menee näin: ota lasiin huoneenlämpöistä vettä ja laita sormi veteen. Pidä kolme sekuntia. Nosta sormi pois. Jos veteen jäi kolo, olet korvaamaton.

Että näillä eväillä taas huomenna lähtee yks mitääntietämätön tietämään ei-mitään :D

Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Mika Malinen - Elokuu 18, 2019, 22:14:22 ip
Niin, topicin aloittaja kysyi kysymyksen ja aloitti siitä äänestyksen. Vastataanko tässä nyt siihen esitettyyn kysymykseen vai esitetäänkö vastine mikset se älynnyt kysyä vuosituloa kun se olis paree ja relevantimpi. Tässä tartte selitellä ja perustella omia tekemisiä tai valintoja mutta koin sen aiheettomaksi arvosteluksi sos- ja terveysalan ihmisiä kohtaan. Siksi perustelin että ei ne kaikki ihan tolvanoita ole, osa niistä osaa laskeakin kohtuuhyvin ja tietävät miten ja mistä heidän palkkansa muodostuu. Tuleeko niitä lisiä ja minkälaisia. Osa ymmärtää senkin erittäin hyvin miksi sitä ei arvosta yhteiskunta eikä työnantaja. Kuten kaimani Mika sanoi, monet asiat tapahtuvat niin että ihminen ajautuu siihen. Kuten minunkin tapauksessani. Olin nuorena niin ylpeä etten halunnut suhteilla paperitehtaalle. En olisi pystynyt katsomaan itseäni peilistä silmiin. Olen tehnyt kaikenlaista ja opiskellut kaikenlaista. Joku tekee yhtä ja samaa ikänsä. Sitten kun kuolen voin sanoa ettei ole ollut tylsää, vaikka ei huomista päivää näkis.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Ossi Viita-aho - Elokuu 18, 2019, 22:23:21 ip
Että näillä eväillä taas huomenna lähtee yks mitääntietämätön tietämään ei-mitään :D
Lisäisin tähän vielä, että toimistoon tekemään ei mitään... :laugh: Tai ainakaan mitään oikeaa työtä. Mutta huomenna taas mennään.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: tuomo jylha - Elokuu 18, 2019, 22:30:00 ip
Kahdenlaisia. Palkansaajat ja palkan ansaitsijat.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Mika Malinen - Elokuu 18, 2019, 22:40:48 ip
Suurin ongelma on minusta se että ihmiset pitävät jostain syystä itseään kaikkivoipaisina ja erehtymättöminä kuten lääkärit, insinöörit ja suunnittelijat. Eivätkä myönnä vaikka olisivat tehneet virheen ennenkuin se hyppää silmille.

Sellainen terve ystävällisyys ja kunnioitus ihmistä kohtaan, oli sitten siivooja tai arkkitehti. Ne on muuten yleensä asentajia tai muita kenttäväen ihmisiä jotka korjaa niitä insinöörien suunniteltuja virheitä. Viimeeksi kun tuollaista ylimielisyyttä oli niin silloin syttyi kansalaissota.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: markkukovasin - Elokuu 19, 2019, 06:53:19 ap
Suurin ongelma on minusta se että ihmiset pitävät jostain syystä itseään kaikkivoipaisina ja erehtymättöminä kuten lääkärit, insinöörit ja suunnittelijat. Eivätkä myönnä vaikka olisivat tehneet virheen ennenkuin se hyppää silmille.

Sellainen terve ystävällisyys ja kunnioitus ihmistä kohtaan, oli sitten siivooja tai arkkitehti. Ne on muuten yleensä asentajia tai muita kenttäväen ihmisiä jotka korjaa niitä insinöörien suunniteltuja virheitä. Viimeeksi kun tuollaista ylimielisyyttä oli niin silloin syttyi kansalaissota.

No eipä ollut insinöörien vika,että kansalaissota tuli-oli enempi
sen ajan kikyn vika. Taksvärkiksi sitä silloin kutsuttiin.Teettäjänä patruunat ja maa-aateliset
ynnä muut sen kaltaiset..No-saattoi teettäjinä olla insinöörejäkin,
mutta tuskin kovin montaa...

Kaikkea olen minäkin touhunnut-mutta kaikkivoipasena tai erehtymättömänä
en sentään ole onnistunut itseäni pitämään-vaikka välillä on toki ollut
sangen viisaat fiilikset.Ja tehdyt virheet piti yleensä korjata ihan itse-
ja viisas insinööri kysyi asentajilta ja pajalta ensin-jos vain mahdollista-että
jospa tehtäisiin näin. Oikein hyvillä insinööreillä oli jonkun vuoden omakohtainen kokemus
asennushommista ja pajatöistäkin. Vaan vidduiksi kumminkin meni silti joskus-ei
se suunnittelukaan aina niin helppoa ole kuin voisi kuvitella.

Mutta saipa niilläkin hommilla pikkuisen eläkkeen tienattua-olisi voinut saada
isommankin,mutta se tyssäsi esihäkämiesmäiseen palkkamalttiin,jota kesti
koko uran ajan...

t. Markku
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Martti Törmä - Elokuu 19, 2019, 07:07:07 ap
Vastanneista 22kpl ylimmässä palkkaluokassa ja 24 kpl muissa,tuntuu olevan tuo tienauspuoli hyvässä mallissa.Minä olen siellä alasarjoissa.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: markkukovasin - Elokuu 19, 2019, 07:15:04 ap
No-sitten kun ollaan kaikki eläkkeellä-
ollaan vieläkin enemmän tuolla alasarjassa. :laugh:

Semmoista se on normi-ihmisen eläkekertymä
keskimäärin.

Käytännössä pitää tehdä n. 30 vuotta duunia
katkotta palkalla n. 4000e/kk,että kertyy suunnilleen 1800e (brutto) kuukausieläke.

Kovin karkea on tuo laskelmani-mutta ei kovin kaukana kumminkaan.Siitä voi repiä...

t. Markku
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Petri Behm - Elokuu 19, 2019, 08:33:34 ap
No-sitten kun ollaan kaikki eläkkeellä-
ollaan vieläkin enemmän tuolla alasarjassa. :laugh:

Semmoista se on normi-ihmisen eläkekertymä
keskimäärin.

Käytännössä pitää tehdä n. 30 vuotta duunia
katkotta palkalla n. 4000e/kk,että kertyy suunnilleen 1800e (brutto) kuukausieläke.

Kovin karkea on tuo laskelmani-mutta ei kovin kaukana kumminkaan.Siitä voi repiä...

t. Markku

Sen takia kannattaa siitä palkasta laittaa pikkusiivu syrjään ja sitä kautta kerryttää omaa eläkekassaa.
150€/kk 20 vuotta tekee 3,5% tuotto-odotuksella 50 000€, eli seuraavat 20 vuotta se tekee reilu 200€ kuukaudessa eläkkeen päälle.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: markkukovasin - Elokuu 19, 2019, 08:40:49 ap
Jep-ja vaikka pankki ei korkoa rahalle maksa-
siellä ne ovat silti paremmin jemmassa kuin patjan alla.

Patjan altahan saattaa hätäinen sielu vaikka raapaista jonkin
moottoripyöränromun hinnan pikaistuksissaan-vaikka romua on jo ennestäänkin liikaa.

Pankissa meinaa joutua selittelemään,jos parikin tonnia omia rahojaan pyytää käteisenä.

Jolloin kynnys tuhlailuun pienenee oleellisesti.

t. Markku
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Markku Juusela - Elokuu 19, 2019, 08:47:40 ap
Moro

Viitannet Petri esimerkilläsi lainalla ostetun vuokrakämpän tuotto-olettamukseen joka on lähellä tuota,mieluummin vähän päälle,siinä saa "osingon" joka kuukausi ja jossain vaiheessa se pääoma on oma ja sen myynnillä saa vielä kipurahat päälle ja lisäksi mielellään lainassa on vielä tuloutettua rahotusvastiketta mukana.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Petri Behm - Elokuu 19, 2019, 09:05:45 ap
Moro

Viitannet Petri esimerkilläsi lainalla ostetun vuokrakämpän tuotto-olettamukseen joka on lähellä tuota,mieluummin vähän päälle,siinä saa "osingon" joka kuukausi ja jossain vaiheessa se pääoma on oma ja sen myynnillä saa vielä kipurahat päälle ja lisäksi mielellään lainassa on vielä tuloutettua rahotusvastiketta mukana.

En, vaan tälläsin johonkin laskuriin 150€/kk ja 20 vuotta, niin semmoisia lukuja se antoi.

Itse suosin asuntoja, koska niiden maksamiseen on kätevä käyttää vuokralaista, kuluja voi vähentää verotuksessa, asumistukijärjestelmä takaa hyvän vuokran täällä muuttotappioalueella ja sitten on tosiaan vielä se asunto.
Asunnon arvo voi olla näillä seuduilla kyseenalainen juttu, siis reilusti alenenva, mutta jos kaksi kerrostalohuoneistoa saa 15 000€urolla, niin ei sitä montaa vuotta tarvitse vuokrata, kun on perse pinnalla ja loppu on silkkaa tuottoa, jonka voi sitten sijoittaa kasvukeskuksen kalliiseen kämppään.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Peter Rumjantzeff - Elokuu 19, 2019, 09:22:21 ap
Taisi olla syksyä -05 kun aloin roskakuskiksi, silloin palkka oli 10€/h. Kaverit sitä nauroi, ja nauroin itsekin, että voiko alemmas vajota. No sillä tiellä edelleen ja eikä enää hävetä. Palkka on noussut, mutta työnantajakin vaihtunut. Enkä ylipäätään ylenkatso mitään ammattikuntaa, kaikkia meitä tarvitaan, jotta tämä yhteiskunta rullaa miten rullaa.

Minäkin aloitin paskakuskina keväällä 1990. Firma oli Joensuun Pikakuljetus. Palkka oli nykymittapuulla helvetin hyvä suhteessa kuluihin, ja työ oli urakkaluonteista eli päivän aikana täytyi ajaa aina suunnilleen saman mittainen kierros ja itse sai päättää ajoiko sen viidessä vaiko yhdeksässä tunnissa. Molempia tyylejä harrastettiin, joskus jäätiin syömään tunniksi banaaneja ja kuuntelemaan radiota jalat kojetaululla. Autossa oli aina siis kaksi miestä. Reiluun viiteen tuntiin kierroksen pystyi juuri vetämään, jos painoi täysillä ilman sekunninkaan taukoa. 32 neliön yksiö Joensuun keskustassa maksoi 1100 markkaa kuussa. Noin 180 euroa. Palkasta jäi jotain 5/6-osaa käteen. Paras tilinauha oli 7200mk kuussa netto, sen muistan. Siinä oli jo aika lailla ylitöitä, parikymppisenä jaksoi. Huonoin tilinauha kuussa taisi olla jotain 4200mk. Pisin työpäivä taisi olla jotain 16 tuntia, kun pomo aina pihaan ajaessa tuli että "lähdetkö vielä?, tää pitäis ajaa nyt".

Paskarundin jälkeen ajettiin vaihtolavakeikkaa, yms. Ei tuijoteltu mitään piirturin kiekkoja. Suuria muuttokeikkoja tehtiin kymppipyörällä joskus niin, että lastattiin Joensuussa, ajettiin Helsinkiin, purkua 2-3 tuntia, ja sitten ajettiin takaisin Joensuuhun. Minunkin yksi isoisäni on vennäin maalta. Viipurin evakko isoäitini meni sen pojan kanssa naimisiin sodan jälkeen. Se kulttuuri työpaikoilla 1990 oli jotain ihan muuta kuin nykyään. Puhumattakaan 80-luvusta, jolloin aloitin sahalla taaplarina kesätöissä. Hyvin poliittista ja boheemia meininkiä, mutta töitä tehtiin. Sen sahahomman jouduin lopettamaan, kun Raisun kone levisi taipaleelle enkä silloin osannut sitä vielä korjata nopeasti. Kampiakselin päässä mikä on se vetoratas, niin lähti kesken ajon omille teilleen.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Mika Törne - Elokuu 19, 2019, 15:33:08 ip
Minäkin ekassa työpaikassa tein pitkää päivää. En nyt välttämättä halunnut, mutta kun en älynnyt kieltäytyäkään. Ja vielä tuntipalkalla urakkatahtia. Raskain päivä 500purkkia 12h ja siinä oli osa harvaa maaseutua. Pisin viikko 72h 4 päivään. Ja vehkeet piti vielä itte korjata. Tai ei kai olis tarvinnut, kun olis älynnyt esittää, ettei osaa. Se kun oli tiedossa 16h päivä ja kompressorin putki menee poikki ja pomo tuo työkaluja bussipysäkille ja räntäsateessa räävit jäädyttimen letkut pois tieltä, että saat rikkinäiset osat pois, selällään märällä asvaltilla. Ja 4h remontin jälkeen ajat lenkin loppuun.. Siinä tuli mieleen ,että liian halvalla itteni myyn.


Mutta nyt en tee ylitöitä ollenkaan. Joskus menee vahingossa vartin yli.


Kun kalusto on asianmukaista, eikä sada, työnteko on ihan jees. Päivä menee nopeasti. Rahtariksi ei minusta olisi. Alkaa väsyttä, jos yli vartin siirtymä  :)

Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Henry Eklund - Elokuu 19, 2019, 17:01:16 ip
Tuli aikoinaan pitkiä päiviä ja etätyöt päälle. Työ oli mielekästä.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Petri Behm - Elokuu 19, 2019, 17:49:35 ip
Melkein politiikkaa, mutta laitetaan tänne.
Paljonko hyödyt palkkojen veroalesta vai jäätkö maksajaksi? Mun budjetti -kone listaa budjettiesityksen vaikutukset lompakkoosi
https://yle.fi/uutiset/3-10925884 (https://yle.fi/uutiset/3-10925884)

Solidaarisuusvero jatkuu
Esimerkiksi
-260 e/kk
Yli 76 100 euroa vuodessa ansaitsevien maksamaa ns. solidaarisuusveroa päätettiin jatkaa vuoden 2023 loppuun saakka. Esimerkissä on laskettu vaikutus 100 000 euron vuosituloille ja siinä on huomioitu tulonhankkimisvähennys, sairausvakuutusmaksun pävärahamaksu sekä työttömyys- ja eläkemaksut.


Onko tämä oikein, reilua ja tasapuolista...?
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: markkukovasin - Elokuu 19, 2019, 17:57:18 ip
Riippuu keltä kysytään-sama asia mm. kikyn kanssa. :laugh:

t. Markku
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Elokuu 19, 2019, 19:08:39 ip
 Vaikken nykyhallituksen kannattaja olekaan, niin hyvä päätös on tehty.
 Takuueläkkeisiin 50e korotus, mikä on loistava teko !

 Kukasenmaksaa-urputtajille mietintään, että mitä sillä 835e;lla saa ?
 Sillä ei saa vielä edes sitä minimitoimeentuloa, mutta ei sillä toki nälkäänkään kuole.

 835 e !!! Miettikääpä kohdallenne.

 Uutisten mukaan maaseudun asukkaat kärsivät enemmän köyhyydestä, kuin kaupunkilaisserkkunsa.
 Johtunee varmaan siitä, että pienviljelijä ei ole suurensuuria myellejä maksellut, eikä perunamaata ja kanalaa hoitanut rouva emäntä senkään vertaa.

 Jonkinlainen tolkku näihin perus toimeentuloihin olisi saatava.
 Tulevaisuudessa näitä pudokkaita on moninkertainen määrä, itseni kaltaisten mikro-yrittäjien, pätkätyöläisten, opiskelijoiden, keikkaviulistien yms. omillaan toimeen tulevien tullessa joskus eläkeikiin.    Ei hyvältä näytä heidän kannaltaan.
 Suomessa on kahden kerroksen väkeä ja lisäksi vielä kellareissa majailee epämääräinen joukkio.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Jaakko Latvanen - Elokuu 19, 2019, 19:36:51 ip
Eero kirjoittaa asiaa.  Jopa minun, pikimustan porvarin, mielestä noita toimia kaivataan.  Rahoituspohja vain arveluttaa.  Kansaneläkelaki aikanaan oli olevinaan sellainen turva, jolla kaikki jollain tavalla leivän syrjässä kiinni pidetään.  Sen on annettu vuosien saatossa ja inflaation avustuksella hiipua olemattomiin, sitä varten veroina kerätyt rahat on poltettu maailman tuuliin ja politiikan osallisten virkoihin ja taskuihin, ja eläkejärjestelmä on muutettu työeläkejärjestelmäksi, jonka palkansaajat itse maksavat.  Oikeudenmukaisen eläkejärjestelmän korvaajaksi on tarjottu kerjuun mahdollisuutta; asumistukea, toimeentulotukea tai muuta viimeisenkin ihmisarvon viemistä.  Onhan siinä sossuntäti valtansa kukkuloilla päättämässä, kullakin kylällä ainakin yksi, ja jokainen omilla jakoperusteillaan.  Eli sosiaalidemokratia toimii...

Yhteiskunta eli poliitikkojoukko on pessyt kätensä koko eläkeongelmasta ja siirtänyt sen työeläkeyhtiöille.  Ja rahat omiin ja kaltaistensa taskuihin.

Nykyinen hallitus lisää surutta sellaisia verorahalla tapahtuvia menoja, jotka ovat pysyviä.  Lisää kaikkien alojen erikoisasiantuntijoita valtion palkkalistoille, poliittisilla mandaateilla, ilman mitään näyttöä mistään asiantuntijuudesta, ja pysyviä virkoja.  Lisämenoista sitten pikkuripe joillekin onnettomille...  Ja tulopuoli makaa onnellisesti haaveiden, päiväunien tai tietoisen sumutuksen varassa; tulopuoli ei tule toteutumaan - ei sinne päinkään.  Onko sitten oikein, että lapsemme ja lapsenlapsemme maksavat poliittisen haihattelijajoukon virat ja palkat?

Solidaarisuusvero kaupataan sellaisen tulorajaolettaman avulla, että melkein kaikki sen kiljuen haluavat.  Totuus tulee olemaan siinäkin toinen, kopsahtaa ammattimiehenkin kohdalle vahvasti... eläkeläisten kohdallahan tuo on ollut jo tähänkin asti jossain kovasti muualla tuo solidaarisuusveron nautintoraja kuin 75.000 euron vuosiansiossa.

Jos laskelmat perustuvat oletuksiin, jotka tiedetään varmasti unennäöksi, on se minusta aika huolestuttavaa; meitä hallitsee valehtelijoiden joukko.  Vaikka itsekkäästi ajatellen olisi oikein tehdä niin paljon velkaa lisää kuin maailmalta saa, ja jakaa se raha heti kulutukseen - en minä niitä velkoja maksamaan joudu - niin en minä hyväksi koe tuon joukon kohellusta.

jaakkovaakko
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: tuomo jylha - Elokuu 19, 2019, 20:31:18 ip
Vaikken nykyhallituksen kannattaja olekaan, niin hyvä päätös on tehty.
 Takuueläkkeisiin 50e korotus, mikä on loistava teko !

 Kukasenmaksaa-urputtajille mietintään, että mitä sillä 835e;lla saa ?
 Sillä ei saa vielä edes sitä minimitoimeentuloa, mutta ei sillä toki nälkäänkään kuole.

 835 e !!! Miettikääpä kohdallenne.

 Uutisten mukaan maaseudun asukkaat kärsivät enemmän köyhyydestä, kuin kaupunkilaisserkkunsa.
 Johtunee varmaan siitä, että pienviljelijä ei ole suurensuuria myellejä maksellut, eikä perunamaata ja kanalaa hoitanut rouva emäntä senkään vertaa.

 Jonkinlainen tolkku näihin perus toimeentuloihin olisi saatava.
 Tulevaisuudessa näitä pudokkaita on moninkertainen määrä, itseni kaltaisten mikro-yrittäjien, pätkätyöläisten, opiskelijoiden, keikkaviulistien yms. omillaan toimeen tulevien tullessa joskus eläkeikiin.    Ei hyvältä näytä heidän kannaltaan.
 Suomessa on kahden kerroksen väkeä ja lisäksi vielä kellareissa majailee epämääräinen joukkio.
Minä tunnen muutaman yksityisyrittäjän jotka ovat maksaneet pienintä mahdollista yel:ä koko työuransa. Yksi heistä kertoili minulle että hän ei voi jäädä koskaan eläkkeelle. Tosin tämänkin miehen nettorahat on tainneet mennä uusiin autoihin ynnä muihin kannattaviin "sijoituksiin" ja ilmeisesti eläkepäiviään varalle?
 Ymmärrän toki että jos itse on maksanut pientä yel:ä, niin ne säästyneet rahat olis sitten pitänyt sijoittaa eläkepäiviä varten, joka olis tuottanut tulevaisuudessakin , esim asuntoihin yms.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Petri Behm - Elokuu 19, 2019, 22:59:44 ip
Riippuu keltä kysytään-sama asia mm. kikyn kanssa. :laugh:

t. Markku

Kyllä mie mielellään maksaisin 100 000€ vuosiansiosta 50% veroa.
Mutta jos mie tienaisin sen 100 000€ vuodessa, niin en ehkä haluaisi maksaa 50% veroa.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Petri Behm - Elokuu 19, 2019, 23:01:29 ip
Tää tukijuttu on hankala yhtälö, jota ei edes VMPK:n foorumissa ratkaista, vaikka täällä on viisaita ja älykkäitä henkilöitä.

Tuki pitäisi olla riittävä elämiseen, mutta ei niin hyvä, että jäädään sen varaan makoilemaan.
Siinäpä pohdintaa.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Rauno Härkönen - Elokuu 20, 2019, 04:17:41 ap
Itseäni vituttaa kun aloitin työnteon heti ammattikoulusta päästyäni 17-vuotiaana, jaksoi tehdä överiäkin, liksat olivat ikäisiäni isommat....  :(
Sitten päättivät että eläkekertymäni alkaa vasta 23 vuotiaana, hävisi eläkkeestä kunnon siivu...!  :-\
-Arvatkaa kyrsiikö....?  >:(
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&channel=trow&q=el%C3%A4kekertym%C3%A4+alkaa+vasta+23+vuotiaana

Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Elokuu 30, 2019, 19:47:29 ip
 Kannattaisi ehkä pyrkiä Postiin töihin.
 Alkuun hanttihommissa joutuu tyytymään reiluun pariin tonniin, mutta heti kohta siitä lohkaistaan n. 30% pois.
 Ei huano !   ;)    Ois kyllä heti kannattanut vaatia ainakin 40%.    :o

 Kun jaksaa sinnitellä ja odotella herrahississä, niin loppupalkka alkaa olemaan jo kohtuullinen.

Vai mitä mieltä oletten tästä ? (https://www.kauppalehti.fi/uutiset/postin-paajohtaja-tienaa-82-100-euroa-kuussa-kauppalehti-kysyi-voisiko-han-laskea-talkoohengessa-omaa-palkkaansa/bcee1dbf-46f5-424d-858c-ec75d2d82ff8)
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: markkukovasin - Elokuu 31, 2019, 08:39:49 ap
Tuollaistahan se on-paikallinen sopiminen-puhtaimmillaan.

Ja tuotahan se tarkoittaa-Suomen Yrittäjien ja EK:n intoilu
"paikallisen sopimisen" helpottamisesta työpaikoilla.

t. Markku
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Teemu S. Lindfors - Elokuu 31, 2019, 09:05:36 ap
Tuollaistahan se on-paikallinen sopiminen-puhtaimmillaan.

Hä? Työehtosopimuksilla kikkailustahan tuossa on kysymys, ei paikallisesta sopimisesta. Jos siis tuohon Postin spedeilyyn viittaat.

Muuten olen sitä mieltä, että Kauppalehden toimittajalla puskee vähän tyhmyys, ideologia ja/tai ammattitaidottomuus läpi. Pari esimerkkiä:

- Kuukausipalkka on laskettu jakamalla vuosiansio 12:lla. Mutta mistä tietää, että koko vuositienesti on ylipäätään peräisin Postista? Voihan tolla Malisella olla monta muutakin tulonlähdettä. Olen myös melko varma, että Postin tj-soppariin sisältyy jonkinlainen tulospalkkiojärjestelmä, ei peruskuukausiliksa tuota tasoa ole. Mutta näin esitettynä asia näyttää toki raflaavalta ja kommunistit saavat aiheen pöyristyä. :P

- Siitä, että Posti jakoi suuresta kassastaan kaikkiaan 60 m€ osinkoa, kirjoitetaan ikään kuin se olisi jotenkin huono asia. Sehän on just päinvastoin: jos kioskissa on iso kassa, mutta ei mitään järkevää investointikohdetta mihin kassaa tarvitaan, kassaa kantsii tietenkään keventää jakamalla sitä osinkoina omistajille. Posti ei ole pankki (enää). Mutta kyseiseen asiayhteyteen sijoitettuna tälläkin informaatiopläjäyksellä on tietenkin tarkoitus: pöyristyttäminen.

Mielikuvani Kauppalehden laatutasosta heikkeni juuri piirun verran. :(
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: markkukovasin - Elokuu 31, 2019, 09:10:11 ap
Näinhän se on,kuten Teemu sanoi-
mutta nuo mainitsemani tahothan haluaisivat kokonaan eroon
työehtosopimuksista-ja varsinkin yleissitovuudesta.

Sittenhän tuollainen palkan alennus on pieni ilmoitusasia vaan.

t. Markku
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Mika Malinen - Elokuu 31, 2019, 09:53:28 ap
Kuten Teemu sanoi:

”Malinen on OpusCapitan hallituksen puheenjohtaja ja East Officen, Ilmarisen, Outokumpu Oyj:n ja Palta ry:n hallituksen jäsen.”

Kuten olen aiemmin sanonut kuulemastani tarinasta, Jumala karkoitti Aatamin ja Eevan paratiisista ja rankaisi ihmisiä sillä että heidän pitää työtä tekemän.

Jos olis tällä malisella tommonen liksa ni tuskin kahta vuotta jaksasin tehä töitä. Ei sillä että ne niin raskaita tai vaativia olis mutta ei olis enää motivaatiota kun olis jo sevverran rahaa että pärjäis loppuiän  mukavasti. Jäis vielä lapsillekin pesämunaa kun oikein ne sijoittais. Ne ei taida tietää nuo itseään kaikkivoipaisina ja välttämättöminä pitävät että ahneus on yksi seitsemästä kuoleman synnistä. Tuohan on kuin diktaattoreilla, alamaiset kuolee köyhyydessä ja Jumalasta seuraava senkun päättää kuka saa elinmahdollisuuden ja kuka ei ottamalla työpaikan pois tai jättämällä sen.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: markkukovasin - Elokuu 31, 2019, 10:26:34 ap
Sitä kutsutaan myös porvarilliseksi positiiviseksi pöhinäksi...

t. Markku
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Teemu S. Lindfors - Elokuu 31, 2019, 10:41:18 ap
...mutta nuo mainitsemani tahothan haluaisivat kokonaan eroon
työehtosopimuksista-ja varsinkin yleissitovuudesta.

Sittenhän tuollainen palkan alennus on pieni ilmoitusasia vaan.

Ei se taida ihan näinkään mennä.

Ensinnäkin, en usko ollenkaan, että työnantajat haluavat työehtosopimuksista kokonaan eroon, koska niistä seuraa myös etuja työnantajille. Esimerkiksi sellainen asia kuin työrauhavelvoite ei ole merkityksetön asia todellakaan. Yleissitovuus on toinen juttu, se onkin aika eksoottinen (ja typerä) keksintö.

Toiseksi, jos työmarkkinat toimisivat kunnolla, palkanalennus sinänsä voisi olla ilmoitusluontoinen asia. Mutta siitä seuraisi myös, että duunari nostaa kytkintä ja huristelee parempaa liksaa maksavalle kilpailijalle duuniin. Eikä uutta duunaria millä tahansa ehdoilla enää saa töihin. Jolloin se ilmoitusluontoisuus olikin näennäistä ja reality check karsii typerimmät palkanlaskuideat.

Sopisikin yhdessä miettiä, minkä vuoksi meidän työmarkkinat eivät toimi kunnolla? Onko tämä jotenkin parempi tilanne, että työehtosopimuksilla kikkailemalla saa duunarin liksat poljettua nälkätasolle?
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: markkukovasin - Elokuu 31, 2019, 10:48:56 ap
No-postilaisten tapauksessa ainoa haluttu asia
oli se palkan laskeminen kun alettiin ronkkia
tuota työehtosopimuksen vaihtoasiaa-työaikavaikutuksistahan ei ole kerrottu.


Saattaa niitäkin olla,kunhan asiasta lisää kerrotaan. Mutta tökeröäkin tökerömpi
temppu tuo oli.

t. Markku
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Mika Malinen - Elokuu 31, 2019, 11:21:09 ap
Tuossa palkka-asiassa kiteytyy mielestäni myös se sitoutuneisuus työhön ja työpaikkaan. Tilipussin määrä korreloi suoraan verrannollisesti sitoutuneisuuteen. Malinen on ainaskin sellane huora että jos joku maksaa enemmän samasta työstä ni im your man.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: markkukovasin - Elokuu 31, 2019, 11:26:50 ap
Joo-ei tuossa enää esiinny lojaalisuutta-puoleen
eikä toiseen.

Eri juttu sitten,miten tuollainen entinen postilainen työllistyy-
ja minne. Ei tuollaista työtä sentään kaikkialta löydy.

Nyt pitäisi omistajaohjauksen herätä-ja pelkkä pahoittelu ja
voivottelu ei riitä.Mutta osaahan se valtiokin omistajana
suurahnehtija olla...Joten siihenhän tämäkin taitaa jäädä.

Mutta mukavaan kohtaan osui näin työmarkkinaneuvottelujen alkuun.
Tästä kuulemme vielä.

t. Markku
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Ossi Viita-aho - Elokuu 31, 2019, 12:49:41 ip
Työehtosopimuksen vaihtaminen on ilmoitusasia työnantajan puolelta siinä vaiheessa, kun edellinen sopimus menee umpeen. Jotta työehtosopimuksen voi vaihtaa, pitää olla uusi työehtosopimus, joka tehdään työnantajaliiton ja työntekijäliiton kesken, joten postilaisten oma ammattiliitto on ollut sopimassa palkan alennuksista...
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: markkukovasin - Elokuu 31, 2019, 13:07:39 ip
Tuskin on ammattiliitto hyväksynyt.Nämähään kuuluivat
Paltaan...joka on kertonut "suostumuksensa" merkiksi
alkavansa lakkoon näiden postilaistn osalta.

t. Markku
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Ossi Viita-aho - Elokuu 31, 2019, 13:20:19 ip
Tuostahan tuon voi lukea, ketkä ovat olleet sopimusta allekirjoittamassa.

https://www.pau.fi/media/vltes-2017-2019-final.pdf
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: markkukovasin - Elokuu 31, 2019, 15:11:12 ip
Joo-ja näyttää nyt loppuvan-joten
näin kävi. Yksipuolinen sanelu.

t. Markku
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Petri Behm - Elokuu 31, 2019, 15:32:56 ip

Eri juttu sitten,miten tuollainen entinen postilainen työllistyy-
ja minne. Ei tuollaista työtä sentään kaikkialta löydy.

Helposti.
Pari vuotta koulua ja lähihoitajaksi.
On kuulemma huutava pula duunareista.
Voi itse valita työpaikan, ainakin median mukaan.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Ossi Viita-aho - Elokuu 31, 2019, 16:11:03 ip
Se on vain työnantajan oikeus valita tulkittava työehtosopimus, joten asialle ei voi yhtään mitään. Toki työntekijäliittojen lakimiehillä soisi olevan jonkinlaista pelisilmää tällaisten tilanteiden ennakoimiseksi.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Markku Juusela - Elokuu 31, 2019, 16:53:20 ip
Moro


Olen kerran joutunut tilanteeseen jossa työntekijöiden liitto meidän tapauksessa Puu- ja erityisalojen liiton piti hoitaa meidän asioita kun Metsäliiton Kyröskosken sahaa oltiin lopettamassa.Kai se olisi ollut sellasta vitt.maista hommaa niille niin kyllä niin tahmeaa oli saada sahalle sieltä äijiä käymään ja neuvomaan asioissa.Kerran unohti tulla ja toisella kerralla myöhästy pirusti eikä siitä mitään apua ollut totes vaan että näin on tapahtumassa.
Liitot kerää kyllä mielellään rahat ja pääpamput meuhkaavat televisiossa ja kehottavat lakkoihin ja että palkkaa on saatava lisää ja paljon mutta sitten kun apua tarvittaisiin niin jopas on vaikiaa.
Otteko muuten huomanneet että niillä AY pomoilla on kovat liksat      https://www.talouselama.fi/uutiset/nain-paljon-tyomarkkina-ja-ay-jarjestojen-johtajat-tienasivat/57f469bd-5d06-3a7c-9a15-732e15cf417e

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005431113.html

https://yle.fi/uutiset/3-10487009

https://www.uusisuomi.fi/raha/263444-teollisuusliiton-aalto-tienasi-enemman-kuin-sakn-eloranta-oajn-luukkainen-ay-pomojen


En yhtään imehtele kun YTKhon liittyy koko ajan enämpi ja enämpi sakkia.

Muuten mulla on lähes kaikissa työmaissa ollut paikallisesti sovittu palkka.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Mika Törne - Elokuu 31, 2019, 23:39:09 ip
Juu, hieman tuohon liiton apuun mennyt usko. Meilläkin muuttui 8h työpäivä 8 1/2h työnantajan ilmoituksella ja muutama muukin asia auki, joka kaikkien tahojen mukaan laiton tilanne (paitsi työnantajan).
Mutta mitään apua ei ainakaan tällaisen rivimiehen näkökulmasta ei ole näkynyt.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: markkukovasin - Syyskuu 01, 2019, 08:09:42 ap

Eri juttu sitten,miten tuollainen entinen postilainen työllistyy-
ja minne. Ei tuollaista työtä sentään kaikkialta löydy.

Helposti.
Pari vuotta koulua ja lähihoitajaksi.
On kuulemma huutava pula duunareista.
Voi itse valita työpaikan, ainakin median mukaan.

Entäpä jos ei tunne mitään hinkua lähihoitajaksi?

t. Markku
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Teemu S. Lindfors - Syyskuu 01, 2019, 08:54:05 ap
Entäpä jos ei tunne mitään hinkua lähihoitajaksi?

Riittäisikö, jos tuntee jotain hinkua lähihoitajiin? :P


Tuossa on hassuttelua AY-liikkeen strategiasta:


https://www.libera.fi/blogi/ay-retoriikka-for-dummies/ (https://www.libera.fi/blogi/ay-retoriikka-for-dummies/)


Jutussa on perää. Tarkoituksellista harhaanjohtamista harrastetaan, Kauppalehdessäkin.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Petri Behm - Syyskuu 01, 2019, 09:16:03 ap

Eri juttu sitten,miten tuollainen entinen postilainen työllistyy-
ja minne. Ei tuollaista työtä sentään kaikkialta löydy.

Helposti.
Pari vuotta koulua ja lähihoitajaksi.
On kuulemma huutava pula duunareista.
Voi itse valita työpaikan, ainakin median mukaan.

Entäpä jos ei tunne mitään hinkua lähihoitajaksi?

t. Markku

Eiköhän noista jotain löydy.
Yhteiskunta ei vaan pyöri niin, että jos vanhasta ammatista saa kenkää, niin uutta ammattia ei tarvitse opetella.
(https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1199,h_1941,f_auto,fl_lossy,q_auto:eco/13-3-10711172.jpg)
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: markkukovasin - Syyskuu 01, 2019, 10:44:55 ap
Epäilemättä niin on-mutta jos
olisi itsellä tilanne,että joutuisi perehtymään
uuteen ammattiin-niin yrittäisin kumminkin valita semmoisen
alan,joka kiinnostaa-ja jota voisin kuvittelevani työkseni tehdä.

t. Markku
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Teemu S. Lindfors - Syyskuu 01, 2019, 19:19:14 ip
”Malinen on OpusCapitan hallituksen puheenjohtaja ja East Officen, Ilmarisen, Outokumpu Oyj:n ja Palta ry:n hallituksen jäsen.

Tässä kun on uutisia aiheesta seurannut, niin eipä ole kukaan kyseenalaistanut tuota väitettä, että Posti maksaa Maliselle 82 k€ kuukaudessa palkkaa. Ei varmaan maksa, mutta faktat saattaisivat pilata hyvän stoorin. :)
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Pentti Eskelinen - Syyskuu 01, 2019, 21:35:06 ip
Joo, näin varmaan on.

Eli ei varmaankaan Malisen palkka ole tuota 82 k€ kuukauvessa, mutta silti: "Posti Groupin pääjohtaja Heikki Malinen tienasi viime vuonna 987 764 euroa, käy ilmi yhtiön palkkioselvityksestä."

Ja kuvittelisin aenakii ettei nuo muutamat vähäset muista hallitustoemista suavut palakkiot ou mukana Postin palkkioselevityksessä?
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Teemu S. Lindfors - Syyskuu 03, 2019, 07:57:02 ap
Juuh, olin näköjään väärässä:

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006225493.html (https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006225493.html)


Kyllä tuo koko raha on Postilta peräisin. Mikä pistää miettimään, että miksei Malisen verotiedoissa näy mitään muita tulolähteitä (esim. hallituspalkkioita) eikä pääomatuloja ollenkaan. Lisäksi se pistää miettimään, että kukahan nuo kannustinohjelmat on laatinut ja miten tulosta mitataan, kun ei tuo viimeisen neljän vuoden historia kovin kummoiselta näytä, mutta silti tilipussi karttuu huomattavan suurilla pitkän- ja lyhyen aikavälin kannustinpalkkioilla:


https://www.finder.fi/Postituspalvelu/Posti+Oy/Helsinki/yhteystiedot/141341 (https://www.finder.fi/Postituspalvelu/Posti+Oy/Helsinki/yhteystiedot/141341)


Johtaja Malisen peruspalkkakin on vaatimattomat viiskyt donaa kuukaudessa. Oiskohan Postilla mitään johtajan virkaa meikäläiselle?
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Mika Malinen - Syyskuu 03, 2019, 12:03:25 ip
Juu, näköjään minäkin olin sitte väärässä. Ne muut luottamusvirat on vissiin sitte samalla periaatteella ku mullahii oli kyläyhistyksessä, pullakahvipohjalta. Tai sitte ne on pimiästi maksettu. Antas minulle sen 2kk palkan ni minä vastalahjaksi antasin työpaikkani jollekin työttömälle, enkä tekis ikinä enää mitään palkkatyötä.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Petri Behm - Syyskuu 03, 2019, 14:24:59 ip
Voihan Posti.
Mie ihmettelen miksi Postin toimari luopuu palkasta, kun ei soppa hänen vika ole.
TJ painaa duunia, että hallituksen luottamus säilyy ja näköjään hallituksen antamaa pelikirjaa on noudatettu, kun yhteistyö jatkuu.

Postin hallitus
Markku Pohjola
Suvi-Anne Siimes
Eero Hautaniemi
Anna Martinkari
Frank Marthaler
Pertti Miettinen
Minna Pajumaa
Per Sjödell
Arja Talma
Hallitus on vastuussa yhtiön johtamisesta ja sen toimintojen asianmukaisesta organisoinnista. Hallituksen jäsenten lukumäärä on 5–9. Jäsenet valitaan vuodeksi kerrallaan, ja hallituksen toimikausi päättyy valintaa seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä. Varsinainen yhtiökokous nimittää puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja hallituksen jäsenet

Hallitus arvioi vuosittain toimintaansa ja työskentelytapojaan. Hallitus arvioi myös toimitusjohtajan toimintaa ja työskentelytapoja. Hallitus seuraa myös yritysvastuuasioita.

Hallitus on hyväksynyt itselleen kirjallisen työjärjestyksen, johon on kirjattu sen keskeiset tehtävät ja toimintaperiaatteet.

https://www.posti.com/hallinnointi/hallinnointi/hallitus-ja-sen-valiokunnat/?fbclid=IwAR3qZb7jbcqzTga13Ar2dYo-cQQu12D8b70GmusMF0MjWKX7pMOrcp7EiBU (https://www.posti.com/hallinnointi/hallinnointi/hallitus-ja-sen-valiokunnat/?fbclid=IwAR3qZb7jbcqzTga13Ar2dYo-cQQu12D8b70GmusMF0MjWKX7pMOrcp7EiBU)
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Syyskuu 03, 2019, 14:57:24 ip
 Hallituksen Markku Pohjola patsasteli tyyriin näköisenä kymppitonnin puvussaan tv haastattelussa, eikä pitänyt hälyä mitenkään perusteltuna.
 TJ on kuulemma hoitanut hommansa hyvin, eikä palkitseminen ole poikkeuksellista.

 "Tilanne vaan nyt on se.."  ja vastakohtana olisivat olleet isot irtisanomiset.

 Ei näitä tällainen ymmärrä, jonka vuositulot ovat monta kertaa pienemmät, kuin TJ;n kuukausiansiot.
 Ei sitä ymmärrä muutkaan ja paskanvertaa välittävät.

 Edelleen sanon, että kansa kahtiajakautuu ja jossainvaiheessa se kellariporukka (3.krs.) alkaa voimakkaammin oireilla. Siitä on sitten konsensushenki kaukana.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Petri Behm - Syyskuu 03, 2019, 16:33:52 ip
Jatketaan vielä palkka-asioilla.
Kunnille ja kuntayhtymille lankeaa yhteensä kahdeksan miljardin euron lisälasku, jos sosiaali- ja terveydenhuollon hoitohenkilöstö saa vaatimansa yleisen linjan ylittävät palkankorotukset, varoittaa KT Kuntatyönantajat.

Lisälaskua kertyisi kymmenen vuoden aikana, ja joka vuosi syntyisi lähes 800 miljoonan euron kustannus.

Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan työvoimakustannukset ovat nykyisin 7,6 miljardia euroa vuodessa. Kymmenen vuoden päästä työvoimakustannukset olisivat KT:n laskemien mukaan lähes 1,5 miljardia suuremmat kuin nykyisin. Yhteissumma kohoaisi yli yhdeksän miljardin euron, jolloin nousua olisi lähes 20 prosenttia. Kuntatyönantajat huomauttaa, että kustannukset kasvavat vuodesta toiseen korkoa korolle -ilmiön vuoksi.
https://yle.fi/uutiset/3-10952198 (https://yle.fi/uutiset/3-10952198)

Mie oon miettinyt sitä, kun on työyhteisö, tässä tapauksessa vaikkapa sairaanhoitopiiri.
Kun siellä lähdetään yhden osa-alueen palkkoja nostamaan, niin jääkö se siihen...?
Jos vaikka sairaanhoitajan palkkaa nostetaan, niin miten käy palkkaerolle sivulla, ylä- ja alapuolella.
Jos todetaan, että ylihoitaja tms. palkan ero on korotuksen jälkeen liian pieni, niin pitääkö ylihoitajan palkkaa nostaa?
Jos ylihoitajan palkkaa nostetaan ja ero jää liian pieneksi aloittavaan lääkäärin nähden, niin pitääkö aloittelevan lääkärin palkkaa nostaa
Jne jne...
Olisiko jatkossa lähihoitajan ja sairaanhoitajan palkkaero liian suuri...?
Entäs sairaanhoitajan sivulla kulkevat ammatiti, välihuolto, kuntoutus, mitä niitä onkaan.

Lyhyesti, voidaanko moniammatillisessa yhteisössä yhden tekijakunnan palkkaa nostaa niin, että sillä ei ole vaikutusta muiden palkkoihin?

Ja lopuksi, mistä palkkakorotusrahat otetaan... :)
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: markkukovasin - Syyskuu 03, 2019, 17:02:39 ip
Varmaan samoilla periaattella kuin postin
yhden ryhmän palkkoja voidaan laskea?

t. Markku
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Risto Sollo - Syyskuu 03, 2019, 19:56:40 ip
Jep,kun postilaisten yhden ryhmän palkkoja pienennetään niin voidaan kohta pienentää muidenkin...Wau!
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: tuomo jylha - Syyskuu 03, 2019, 20:25:03 ip
Ei ne isot tulot vaan pienet menot. Se on vaan niin että perus- ja keskiverto palkansaajan pakolliset elämiskulut on Suomessa liian suuret. Miljoonatuloilla ne pakolliset kulut ei näyttele niin suurta osaa eikä tee niin suurta lovea kukkaroon kuin pienpalkka aloilla.
 No, nykyään ihmisarvo mitataan vain ja ainoastaan rahassa, ja siinä että kuinka paljon ihmisestä saadaan otettua rahallista hyötyä tai kuinka suuren loven kukin ihminen aiheuttaa meidän verorahoihin. Joten eletään tämän asian kanssa, kun eipä tässä muutakaan voida. Eli haukutaan vuoron perään rikkaita ja köyhiä, tasapainon vuoksi ja tasapuolisesti.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Petri Behm - Marraskuu 08, 2019, 22:42:34 ip
Paljonko sinä tienaat? Vertaa itseäsi muihin veronmaksajiin
https://yle.fi/uutiset/3-11056287 (https://yle.fi/uutiset/3-11056287)


Kuulut ryhmään, joka ansaitsee 35 000–54 999 € euroa vuodessa. Teitä edustaa 177 punaista pistettä, eli olette 17,7 prosenttia veronmaksajista.

Veronmaksajista 73,3 prosentilla oli pienemmät tulot kuin sinun ryhmälläsi.

Puolestaan 9 prosenttia veronmaksajista ansaitsi enemmän kuin ryhmäsi.

Vain noin promille veronmaksajista kuuluu suurituloisimpien ryhmään, joka ansaitsee yli 300 000 euroa vuodessa.

58 prosenttia ryhmästäsi on miehiä. 42 prosenttia on naisia.

Ryhmänne ikäjakauma on tällainen. Useimmat teistä kuuluvat 45–54-vuotiaiden ryhmään.

Tuloryhmäsi maksoi vuonna 2017 keskimäärin veroja 9 446 euroa. Yhteensä se tekee 8 556 460 580 euroa!
Se on 28,6 prosenttia kaikista yksityishenkilöiden maksamista tuloveroista.

Suurituloisimpien veronmaksajien promille maksoi kuusi prosenttia kaikista yksityishenkilöiden tuloveroista.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Mika Törne - Marraskuu 09, 2019, 12:55:09 ip
Ylen sivuilla tuli vastaan tuo vertailu. Mielestäni huonosti tehty juttu. No muutenkin ylen jotkut jutut tehty jollain ihme tekniikalla, jotta olisi mahdollisimman hankala lukea.

Ja aika iso haarukka, kun 35 ja 55t€ tienaavat ovat samassa lokerossa. Onhan siinä vissi ero elintasossa.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Petri Behm - Marraskuu 09, 2019, 13:09:01 ip
Ylen sivuilla tuli vastaan tuo vertailu. Mielestäni huonosti tehty juttu. No muutenkin ylen jotkut jutut tehty jollain ihme tekniikalla, jotta olisi mahdollisimman hankala lukea.

Miusta isolla näytöllä (24") ja rullahiirellä tuo YLEn vierityssysteemi toimii ihan hyvin ja ei se ainakaan minusta huono idea ole.

Verotiedoista numerot ja koodinpätkällä tuommoinen juttu saadaan aikaan ja ihan mielenkiintoista tietoa sieltä tulee, kuten:
Suurituloisimpien veronmaksajien promille maksoi kuusi prosenttia kaikista yksityishenkilöiden tuloveroista.

Joten ei ne suurituloiset ihan kaikkia veroja jätä maksamatta, vaikka usein niin kuuluu puhuittavan... ;D
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Teemu S. Lindfors - Marraskuu 09, 2019, 17:21:12 ip

Verotiedoista numerot ja koodinpätkällä tuommoinen juttu saadaan aikaan ja ihan mielenkiintoista tietoa sieltä tulee, kuten:
Suurituloisimpien veronmaksajien promille maksoi kuusi prosenttia kaikista yksityishenkilöiden tuloveroista.

Joten ei ne suurituloiset ihan kaikkia veroja jätä maksamatta, vaikka usein niin kuuluu puhuittavan... ;D

Olispa kiva tietää, mikä on suurituloisimpien omistamien yritysten maksama yhteisöverokertymä...
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Henry Eklund - Marraskuu 09, 2019, 17:57:21 ip
Tossa aikaisemmin mainittiin lähihoitajat, kun makasin keskussailaasassa letkuissa kaksi ihan mustaihoista hoitajaa vei mut suihkuun ja auttoivat kaikin puolin. Mua nesteytettiin niin sai yhden tumman hoitsun hakemaan kolmos osastolta mulle pilsneriä ja vissyä, yksikään valkoinen hoitaja ei tehny muuta kun vaihtoivat tippapussin, eivät kysyneet kuinka voin tai mitään. Meidän tulotaso nousee kun saamme ulkomaisia ihmisiä tänne töihin.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: tuomo jylha - Marraskuu 09, 2019, 19:03:22 ip
Jos joskus piisais aikaa ja intoa, niin olispa mukava katsoa kirjanpidosta että paljonkos sitä kaikkinensa oikein tuleekaan maksettua noita veroja. Ja ottaa lisäksi omat kaikki henkilökohtaiset maksut, ja lisätä myös niistä maksetut kaikki verot siihen samaan läjään.
 Ehkä voikin olla parempi ettei tee sitä, niin ei ala vituttamaan? Voisin lonkalta heittää että euromäärä mikä menee käsien kautta, menee 50% ?
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Teemu S. Lindfors - Marraskuu 09, 2019, 19:20:54 ip
Jos joskus piisais aikaa ja intoa, niin olispa mukava katsoa kirjanpidosta että paljonkos sitä kaikkinensa oikein tuleekaan maksettua noita veroja.

Keskivertotallaaja kaiketi maksanee kokonaisveroasteen verran, eli noin 42 %. Luku ei sisällä eläkemaksuja eikä muita veronluonteisia maksuja.
Otsikko: Vs: Palstalaisten tulotaso.
Kirjoitti: Henri Lipsanen - Marraskuu 10, 2019, 23:12:56 ip
Meidän tulotaso nousee kun saamme ulkomaisia ihmisiä tänne töihin.


Nimenomaan kun saadaan töihin, vanhatkin tulleet. Nykyisellään ollaan saatu paljon ulkomaalaisia, mutta vähemmän niistä töihin.. (esim. somalit, yli 55% työttömiä.)