VMPK ry Foorumi

Muut => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: Petri Nippala - Helmikuu 28, 2020, 21:49:21 ip

Otsikko: Kusetus
Kirjoitti: Petri Nippala - Helmikuu 28, 2020, 21:49:21 ip
Ostin Ismo Mikkoselta Paapan koneen. Eipä ole konetta näkynyt,eikä ukko vastaa lähettämääni viestiin.Että näin.
Täytyy käydä pankissa kyselemässä,että mihin konttoriin rahat on menny,jotta voi ruveta selvitteleen missä mies majailee.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Jarkko Sjölund - Helmikuu 29, 2020, 10:21:23 ap
Mistäpäin koneen piti tulla?

Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Petri Nippala - Helmikuu 29, 2020, 11:09:04 ap
En tullut kysyneeksi.Täytyy tosiaan pankista kysyä,että mihin hillot on menny.Äijä myi tunnuksella Yz88.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Markku Juusela - Helmikuu 29, 2020, 11:19:49 ap
Moro

Tee rikosilmoitus,et siitä mitään koskaan korvausta saa mutta ompa luultavasti lisänä huijarin petoslistaan.
Minä osteskelin joskus kirjaa ja huijari jota tosin vielä silloin en tiennyt tarjoutui myymään,kirjaahan ei koskaan tullut jolloin tein muistaakseni 15 €:n huijauksesta riksilmoituksen.Ilmoituksen teko onnistuu ihan netissä ja jälkeenpäin polliisi soitti ja kysyi jotain lisätietoja ja sanoi etten tuskin mitään korvauksia saa ja etten ole ainoa huijattu että tällaisia pieniä ja vähän isompia summia huijari on saanut useita.Pitkän ajan kuluttua tuli huijarin tuomiosta joku kirje jossa oli joku pikku tuomiokin muista häntä.Minun summani oli pieni mutta kyllä sekin pännii syystä varmaan että kuinka saa..nan tyhmä mäkin olin kun tollaseen menin.
Tekkarista tuli muutama päivä takaperin ohjelma näista rakkaus huijatuista niissä summat vähän isompia kun kirja tai paapan masiina huijauksissa.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Lauri Puirola - Helmikuu 29, 2020, 13:16:38 ip

Suomalainen luottaa toiseen suomalaiseen, valitettavasti on paskoja joukossa.
Olen myynyt heljä pyörää Tsekkeihin valokuvien perusteella, rahat on tulleet tilille ennen noutoa.
Suomalaiseen luotetaan.


L&K.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Akseli Zitting - Helmikuu 29, 2020, 13:23:30 ip
Joo minullekkin yritti huijari myydä jawa stellan moottoria torissa, kertoi ummet ja lammet moottorista. Kysyin kuvia siitä niin sanoi etsivänsä koneeltaan ja jos ei löydy niin käy mökillään ottamassa kuvia missä se  on, aika äkkiä tuli kuva kuitenkin ja sattui olemaan ensimmäinen googlen kuvahaun kuva ko värkistä jonkun muun myynti ilmoituksesta. Kaupanteko loppui siihen onneksi en ehtinyt maksaa sille mitään. Kannattaa ainakin kysyä aina kuvia ja tarkistaa ettei ole suoraan kuvahausta napattu, voihan ne silti myydä samaa tavaraa moneen kertaan.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Taito Nuutinen - Helmikuu 29, 2020, 13:48:00 ip
Kyllähän tänä päivänä pitää katsoa ensin peiliin jos joku onnistuu kusemaan linssiin.Itse olen pitänyt poikkeuksetta sääntönä että "preepaid"-liittymien omistajien kanssa en kauppoja tee.Tosin olen kyllä yhden "kaupan" myyjänä tehnyt että rahoja ei ole näkynyt,tiedä sitten olettiko tämä henkilö että vanhojen pyörien osat ovatte ilmaisia..noh pitäköön tunkkinsa.."puukkoa tulen vääntämään haavassa" aina kun siihen tilaisuus..Ja sinne osoitteeseen en joulu-terveisiä laita..
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Petri Nippala - Helmikuu 29, 2020, 14:47:35 ip
Niin Torissahan tämäkin tapahtui,eikä suinkaan täällä. Olen ostanut ja myynyt paljon siellä ja tämä on
eka kerta,kun tällaista tapahtuu. Täytyy ruveta tarkemmaksi,kun kauppaa tekee.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Mika Malinen - Helmikuu 29, 2020, 14:59:00 ip
Ihminen on luottavainen muita kohtaan. Miksi muuten vanha lihava nainen uskoo että komea amerikkalainen merijalkaväen upseeri on häneen rakastunut tai toinen jalka haudassa jo oleva vanha ukko että kaunis nuori thai tyttö on palavasti ihastunut häneen. Eikä niitä puoli-ilmaisia osia, mopoja ja autoja yleensä koskaan saa vaikka ne olis jo valmiiksi maksettu. Ne lainatut rahat korkoineenkin jää yleensä niiltä nigerialaisilta prinsseiltäkin saamati.

Näissä kotimaisissa sankareissa on se hyvä puoli että ne saadaan yleensä selville. Ei niiltä mitään korvauksia tietysti saa ja jos käyt paikan päällä ja näytät käytännössä koijarille nivelmanipulaatiotekniikoita eli kuinka saadaan niin valtava kipu niveleen/niveliin ennen kuin ne räjähtävät luunsiruiksi niin siitäkin joutuu vissiin hankaluuksiin.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Urpo Laine - Helmikuu 29, 2020, 17:55:20 ip
Ja huijarimyyjän tunnistaa siitä, että ei lähetä postiennakolla. Näin on minulle fiksut ostajaehdokkaat sanoneet, kun olen myydessäni halunnut ihan etukäteen rahat tilille. Olen sitten myynyt samat kamat tyhmemmille.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Petri Behm - Helmikuu 29, 2020, 18:03:10 ip
Itse olen pitänyt poikkeuksetta sääntönä että "preepaid"-liittymien omistajien kanssa en kauppoja tee.

Toisessa elämässä, kun firman puhelin oli ainoa puhelin, niin oli lähes pakko pitää kauppapuhelimena prepaid, koska halusin rauhottaa työpuhelimen kaupanteosta.
Joten aina se prepaid ei tarkoita sit', että pllaan huonoilla jäljillä.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Mikko Kortelainen - Helmikuu 29, 2020, 19:06:50 ip
Mua kusetti yks Kaavilainen jätkä 3v sitte yhestä Romet mopedista joka päivä oli se hinta eri ja sitte kun meinasin että lähen emännän kanssa sen hakemaan niin laitto viestii ettei ny käy ei ole kotonaan ja si pari muuta oli melkein langennut nii selvis sekin että naapurinsa mopedia yritti myydä välil 300e ja välil 50e jne ja yks lievä huijjari oli jolta ostin mopedin koneita nii 1.5v meni ennen ku sain ne moottorit itelle nii oli vähä ollut si muita syitä miks ei ollut kerin laittaa. mut se asia jääköön toiseen arvoon sitten
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Akseli Zitting - Helmikuu 29, 2020, 19:09:24 ip
En minäkään lähettele postiennakolla, tulee vaan kuluja jonkun vähäpätösen osan takia jos ostaja jättääkin lunastamatta ja haluaako ostajakaan maksaa oliko se 5,90 ylimääräistä postiennakosta jonkun halvemman jutun takia. Eikä se sitä huijausmahdollisuutta mihinkään poista kun sitä pakettia ei yleensä saa avata ennen maksamista, voi siellä silti olla vaikka kiviä.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: heikki fors - Helmikuu 29, 2020, 21:30:34 ip
En minäkään lähettele postiennakolla, tulee vaan kuluja jonkun vähäpätösen osan takia jos ostaja jättääkin lunastamatta ja haluaako ostajakaan maksaa oliko se 5,90 ylimääräistä postiennakosta jonkun halvemman jutun takia. Eikä se sitä huijausmahdollisuutta mihinkään poista kun sitä pakettia ei yleensä saa avata ennen maksamista, voi siellä silti olla vaikka kiviä.
 

nykyään voi vaatia myyjältä että antaa luvan avata paketin ennen maksua,myyjän vaan pitää kertoa se siellä mistä sen paketin lähettää.näin ainakin matkah...
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Hannu Harjulahti - Maaliskuu 01, 2020, 08:32:12 ap
Paljon teen kauppaa, mutta en lähetä mitään enään postiennakolla. On tullut näillä ("minähän se kyllä maksan aina ostokseni kyllä") paketit takaisin, koska ei ole lunastanut niitä. Sitten joutuu itse maksamaan 2 kertaa postimaksut sekä vielä lunastusmaksun. Ei se ole mukavaa maksaa 5-10 euron ostoksesta  melkein 17 euroa kuluja !!! Kyllä tori on sellainen paikka, josta ostan itse harvemmin tavaraa, koska siellä ei tiedä myyjästä mitään tietoa (ei puhelinnumeroa, jos se on, niin prepaid (kuka?, nimi on joku ÖÖ/12, torin kautta viestitys, ei tietoa kuka...). Kyllä torin pitäisi muuttaa tapaansa kuten huuto.net, jossa tietää kyllä, kenen kanssa siellä tekee kauppaa (tosin sielläkin on noita huijareita).
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Pentti Vaherkoski - Maaliskuu 01, 2020, 09:00:28 ap
Olen tehnyt paljon kauppaa Torin kautta, eikä kertaakaan ole ollut mitään ongelmia. Postiennakoista olen minäkin kieltäytynyt. Siinähän myyjä ei tee kauppaa, vaan siirtää tavaran omalla kustannuksellaan mahdollisen ostajan lähipostiin. Kalliissa tavarassa varmaan OK, mutta ei oikein sovi edullisen tavaran myyntiin. Myyjän nimi pitää myös löytyä yleisestä puhelinnumerohausta.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Markku Juusela - Maaliskuu 01, 2020, 09:01:53 ap
Moro

Yks asia mikä on muuttunut nyt ihan muutaman vuoden aikana on että kun myy tavaraa niin ostajat eivät soita jos on jotain lisää kysyttävää tai ihan että ostan tuotteen kuinka toimitus niin vaan viestitellään useampaan kertaan kun yhdellä lyhyellä soitolla asiat järjestyisivät kerralla ja kun viestittää Torin kautta ei näe mitään ostajan tietoja.En yleensä myy mitään kalliimpaa mutta en myöskään lähetä postiennakolla edellä mainituksi tulleiden asioiden takia,ei onneksi kun vielä lähetin sattunut kertaakaan ettei olisi lunastettu.
Varmaan juuri tämän nimettömyyden takia on näitä että luvataan tulla hakemaan muttei sitten tullakkaan ja kun nimettömänä kysellään tuotteesta moneen kertaan ja yht äkkiä loppuu viestittely niin siinä jää miettimään että mikäs nyt tuli mutta tähänkin kauppatapaan jopa tottuu mutta on kaupankäynti muuttunut.
Tää nettiaika on kaiken lisäksi muuttanut kaupan syntymisen todennäköisyyttä niin että vain se halvin menee kaupaksi,esim. Torissa kun on useita ihan samanlaisia tuotteita ja kun ovat yleensä käytettyjä niin kunnnonkaan ei odoteta olevan just priimaa muttei paskaakaan niin miksi joku laittaa hinnaksi paljon korkeamman kuin mitä vastaava halvin maksaa,miksi ostaja valitsisi sen kalliin.
Autokaupassa just sama ilmiö,joku myyjä kai ajattelee että minä olen ajanut sen 400000 km ja pitänyt autoani paremmin kuin toi toinen niin voin pyytää korkeampaa hintaa ja jos hinta on paljon korkeampi kuin toisilla ei varmasti tule yhtään kyselyä.   
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Martti Räisänen - Maaliskuu 01, 2020, 12:17:27 ip
Olen oppinut jo tämän,,,,jos myyjän osoitetta ei ole  ja puhelin no. salainen ,,,niin  se on siinä. En tilaa tällaiselta etukäteen maksettuna ,vain Posiennakolla jos joku tuttu asuu lähi etäisyydellä niin noudetaan tavarat !!!
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Martti Räisänen - Maaliskuu 01, 2020, 12:21:36 ip
Jos rehellistä kauppaa tehdään niin myyjä voi melko varmaankin antaa Torissakin antaa oman puhelin numeronsa tietoon ostajalle viestittelyssä !!
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Mika Malinen - Maaliskuu 01, 2020, 13:47:54 ip
Sillä puhelinnumerolla juurikin näkyvällä saa fonecta finderistä nimen ja osoitteen. Niillä sitten kuukkelista taas kaikenlaista tietoa esmes voi olla luottamustehtävistä ja tai asemasta yrityksessä jossa työskentelee tai omistaa sen kenties ja voi olla harrastuksista myös. Tietoa ja positiivista kun löytyy niin luottavaisemmin voi kauppa-aktissa olla.

Artikkelissa jossain aikoinaan mainittiin että jos ei ole sotsiaalisessa mediassa mukana jolloin tietoa ei löydy niin helposti niin on mahdollisesti epäilyttävä? No en ole ja monet rosmot on eli olenko vielä niitäkin epäilyttävämpi? Numero on yhteystietoineen kyllä finderissa ja joitain luottamustoimiakin löytyy plakkarista vaikka olen entinen autojoppari.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Pertti Rintamaki - Maaliskuu 01, 2020, 14:00:47 ip
Olen oppinut jo tämän,,,,jos myyjän osoitetta ei ole  ja puhelin no. salainen ,,,niin  se on siinä. En tilaa tällaiselta etukäteen maksettuna ,vain Posiennakolla jos joku tuttu asuu lähi etäisyydellä niin noudetaan tavarat !!!
Jos vastaanottaja ei lunasta tavaraa, se lähetetään takaisin ja kaikki kulut tulee myyjälle.
Siksi varmaan postiennakko on vähemmän käytetty yksityiskaupoissa.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: tapiovuorenmaa - Maaliskuu 01, 2020, 15:18:16 ip
Markun viestiin myönteinen kommentti.
Olen luullut ,että se on vain nuorison käyttäytymistä , että ei haluta/ kautta uskalleta puhua ihmisten kanssa. Niin monesti vain viestitellään , kun tosiaan yhdellä puh.soitolla asiat selviäisivät ( yleensä).Monelle jolle olen vastannut viestiin , että soita: vastaus ,en soita.
Sattaahan nykypäivänä olla myös aikuisten käyttäytymistä.
Olenkin myynti-ilmoituksiini laittanut : YHTEYDENOTOT VAIN PUHELINSOITOLLA. Tekstiviestit ovatkin liki loppuneet.
Kyllähän ilmoituksessa kun on Nimi,puh.numero ja paikkakunta , antaa tiettyä luotettavuutta.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Urpo Laine - Maaliskuu 01, 2020, 15:29:56 ip
On käynyt useammankin kerran näin: Puhelin soi, soittaja haluaa ostaa , tinkii hintaa, teemme kaupat sitten tingittyyn hintaan.. Hyvä. Kotona katon sähköpostit ja sielläpä joku kysyy koska voi hakea pyyntihinnalla kamat.  Ketä harmittaa?
Sitäkö varten, joissain ilmoituksissa lukee: "soittaja on voittaja!"
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Mika Malinen - Maaliskuu 01, 2020, 17:02:47 ip
On käynyt useammankin kerran näin: Puhelin soi, soittaja haluaa ostaa , tinkii hintaa, teemme kaupat sitten tingittyyn hintaan.. Hyvä. Kotona katon sähköpostit ja sielläpä joku kysyy koska voi hakea pyyntihinnalla kamat.  Ketä harmittaa?
Sitäkö varten, joissain ilmoituksissa lukee: "soittaja on voittaja!"


Harvoin, jos milloinkaan tai edes silloinkaan, joku haluaa ostaa pyyntihinnalla yhtään mitään. Ellei joku ole mielenhäiriössä hinnoitellut liian alas tai ei ymmärrä tuotteen arvoa.

Urpon mainitsemassa tapauksessa punnitaan sitten että pitääkö miehen sana vai pyörtääkö puheensa myyjä. Silloin voi pyörtäjä venkoilija odotella hamekangasta vaikka karkauspäivä meni jo tai lennättimen vanhoja tolppakenkiä.

Soittaja on voittaja voi merkitä mitä vaan, mutta mieluiten itse neuvottelen suusanallisesti puhelimessa kun en ole etsimässä chattiseuraa.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Olavi Toppinen - Maaliskuu 01, 2020, 18:35:05 ip
Torissa tullut myytyä jonkun verran mopon sekä auton osaa aina ilmoitus omalla nimellä. Numerotiedustelusta löytyy nimi ja osoite sekä numero. Tahtoo vain nykyään olla että saa niitä tekstiviesti kavereita. Kaupat syntyy yleensä soittajan kanssa ja puhelimessa raataillaan monesti pitkään. Kannattaa unohtaa torilla nämä nimimerkillä myyjät ja jos ei vastaa vielä puhelimeen tai soita takaisin eikä numerotiedustelusta löydy nimeä, on melko varmasti koijari. Tämä kyseinen myyjä on jäänyt jostain mullekin mieleen.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Akseli Zitting - Maaliskuu 01, 2020, 19:43:19 ip
On tuossa numeron laittamisessa julkiseksi ilmoitukseen se kääntöpuoli että teinipojat soittelee/viestittelee keskellä yötä ja ulkomaisiin numeroihin en edes vastaa, niissäkin on niin paljon niitä huijauksia ollut jos lie asiallisiakin ostajia. Viimeksi kai oli se että soitetaan lyhyt häly ja jos erehdyt soittamaan takaisin niin menee johonkin satelliittipuhelimeen x€  min, sitten oli niitä että jos menet sanomaan yes niin siihen vedoten myydään sitten jotain.  Niin joskus laitan vaan viestillä numeron että soita tuohon jos on oikea ostaja niin soittaa. Ja saattaahan se jossain tapauksessa olla ettei työn puolesta pysty vastaamaan tai soittamaan tiettynä aikana, silloin pitää sitten myyjänä laittaa se ilmoitukseen mihin aikaan voi tavoitella tai ostajana sopia viestillä mutta jos myyjä on ottanut jyrkän linjan että viesteihin ei vastata
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Pertti Rintamaki - Maaliskuu 01, 2020, 20:00:08 ip
On käynyt useammankin kerran näin: Puhelin soi, soittaja haluaa ostaa , tinkii hintaa, teemme kaupat sitten tingittyyn hintaan.. Hyvä. Kotona katon sähköpostit ja sielläpä joku kysyy koska voi hakea pyyntihinnalla kamat.  Ketä harmittaa?
Sitäkö varten, joissain ilmoituksissa lukee: "soittaja on voittaja!"

Tein joskus vuosia sitten tekstiviestillä kaupat hinnalla jota Kokkolalainen myyjä pyysi.
Lupasin parin päivän päästä työreissulla hakea hyvin tarpeeseen tulevat kamat.
Soitin hakupäivänä sopiakseni treffejä, niin myyjä pokkana kertoi myyneensä kamppeet toiselle, kun lupasi enemmän.
Pikkuisen vitutti ja taisin jotakin kommenttia antaa puhelimeenkin.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Hannu Harjulahti - Maaliskuu 01, 2020, 20:42:52 ip
Normaalia tuollainen kaupanteko torissa. Olen muutaman kerran myöskin mennyt hakemaan luvattua ostoani turhaan, mutta kohde on myyty jo, eikä myyjä ilmoittanut asiasta minulle mitään.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Saku Koskinen - Maaliskuu 02, 2020, 10:47:39 ap
Ostin Ismo Mikkoselta Paapan koneen. Eipä ole konetta näkynyt,eikä ukko vastaa lähettämääni viestiin.Että näin.
Täytyy käydä pankissa kyselemässä,että mihin konttoriin rahat on menny,jotta voi ruveta selvitteleen missä mies majailee.

Katohan,täällä on kohtalo tovereita. Mulle kävi samanlailla kun "ostin" tältä samalta veijarilta PVn moottorin. Torissa myi nimimerkillä Zip100  ei vastaa mitään viesteihin mitä olen lähettänyt. Sastamalassa taitaa vaikuttaa. Parikymppine kaveri.  Rikosilmoitusta alkaa tekemään tässä.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Jarkko Sjölund - Maaliskuu 02, 2020, 19:35:34 ip
Ostin Ismo Mikkoselta Paapan koneen. Eipä ole konetta näkynyt,eikä ukko vastaa lähettämääni viestiin.Että näin.
Täytyy käydä pankissa kyselemässä,että mihin konttoriin rahat on menny,jotta voi ruveta selvitteleen missä mies majailee.

Katohan,täällä on kohtalo tovereita. Mulle kävi samanlailla kun "ostin" tältä samalta veijarilta PVn moottorin. Torissa myi nimimerkillä Zip100  ei vastaa mitään viesteihin mitä olen lähettänyt. Sastamalassa taitaa vaikuttaa. Parikymppine kaveri.  Rikosilmoitusta alkaa tekemään tässä.

Joo täällä myös odotellaan tuon kaverin myymää konetta, petrin kanssa tässä viestitelty ja hyvinkään konttoriin rahat olis menny ja nyt myi tunnuksella I-n90. Ismo Mikkonen oli nimi ja tuolla nimellä löytyy profiili facebookista ja kuvien perusteella vois olla sama kaveri johon tuo tunnuksen numero 90 vois iän perusteella sopia.
Torin asiakaspalveluun on oltu yhteydessä jos vaikka selviäis tarkempi osoite niin vois käydä "kahvilla".
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Mika Malinen - Maaliskuu 02, 2020, 20:38:40 ip
Kahvitteluhetkeä odotellessa:

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Atemi
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Saku Koskinen - Maaliskuu 02, 2020, 22:01:06 ip
Ostin Ismo Mikkoselta Paapan koneen. Eipä ole konetta näkynyt,eikä ukko vastaa lähettämääni viestiin.Että näin.
Täytyy käydä pankissa kyselemässä,että mihin konttoriin rahat on menny,jotta voi ruveta selvitteleen missä mies majailee.

Katohan,täällä on kohtalo tovereita. Mulle kävi samanlailla kun "ostin" tältä samalta veijarilta PVn moottorin. Torissa myi nimimerkillä Zip100  ei vastaa mitään viesteihin mitä olen lähettänyt. Sastamalassa taitaa vaikuttaa. Parikymppine kaveri.  Rikosilmoitusta alkaa tekemään tässä.

Joo täällä myös odotellaan tuon kaverin myymää konetta, petrin kanssa tässä viestitelty ja hyvinkään konttoriin rahat olis menny ja nyt myi tunnuksella I-n90. Ismo Mikkonen oli nimi ja tuolla nimellä löytyy profiili facebookista ja kuvien perusteella vois olla sama kaveri johon tuo tunnuksen numero 90 vois iän perusteella sopia.
Torin asiakaspalveluun on oltu yhteydessä jos vaikka selviäis tarkempi osoite niin vois käydä "kahvilla".

Ai Hyvinkään konttoriin..?! Nonniin, tässä vähän kuulostellu niin tää sälli asuis taas Hyvinkäällä...  tässähän ollaan sit saman kylän poikii... sitähän vois lähtee mukaan kaffetteleen.. 🤨😉
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Jarkko Sjölund - Maaliskuu 04, 2020, 16:19:48 ip
Pitäis kaivaa nimellä osoitetiedot onko sastamalassa vai hyvinkäällä, pirkanmaalle olis ajoa loppukuusta niin vois poiketa paluumatkalla "kahville".
Torin asiakaspalveluun oltu yhteydessä ja tutkivat asiaa, eivät saa luovuttaa henkilötietoja, harmi......:)

Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Jarkko Sjölund - Maaliskuu 05, 2020, 19:18:09 ip
Rikosilmoitus tehty ja muutamalle muulle foorumille laitoin tietoa että tällainen tyyppi kaupittelee tavaraa ja löytyi heti tietoa että myös esim kalastustarvikkeita on kaupitellut ja tyypistä on jo rikostutkinta käynnissä.

Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Petri Nippala - Maaliskuu 05, 2020, 20:12:37 ip
Hyvä homma.Hienoa,että on tutkinnassa.Toivottavasti jätkä saa mitä tilaa :)
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Lauri Puirola - Maaliskuu 06, 2020, 06:52:58 ap
En suosi väkivaltaa mutta jossain tapauksessa vanha korpilaki auttaisi asiaa niin kuin ennen kotipuolessa yksi kalaverkkovaras sai kokea.
Ihmisiltä hävisi pyytöjä ja kylän miehet järjesti väijyn yhdelle verkkokopille syyspimeällä. Rosvo sai selkäänsä ja ui vielä vaatepäällä Pielisessä
Oli kuulemma arkiintunut aika paljon.

L&K
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Maaliskuu 06, 2020, 12:02:50 ip
 Ollaanko me nyt todistamassa ihan palstaveljien sisäistä kusetusta ?   :o

 
Joo kyllä. Muutamakin arkipäivä on mennyt eikä noutajaa ole kuulunut ei näkynyt yhteydenottoyrityksistäni (yv) huolimatta joten mitä luultavimmin otan tänään puhelun jonon seuraavalle.

 Luultavasti pikapuolin on joukko Atemi-miehiä ovella Hyvinkäässä ja siinä ei sitte hyvät heilu.  >:(


 Armoa pyydän, minulla on kieroutunut huumorintaju.  :(
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Urpo Laine - Maaliskuu 06, 2020, 13:10:11 ip
Hätähousuja. Kyllä minä olen tottunut kuukauden yleensä odottamaan heti-noutajiakin. Eikä edes olleet hämäläisiä. Sitten yleensä kun vähänkin pienempää myyn, niin sama hinta postitettua ja ” heti-noudettuna”
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Saku Koskinen - Maaliskuu 06, 2020, 16:09:04 ip
Ollaanko me nyt todistamassa ihan palstaveljien sisäistä kusetusta ?   :o

 
Joo kyllä. Muutamakin arkipäivä on mennyt eikä noutajaa ole kuulunut ei näkynyt yhteydenottoyrityksistäni (yv) huolimatta joten mitä luultavimmin otan tänään puhelun jonon seuraavalle.

 Luultavasti pikapuolin on joukko Atemi-miehiä ovella Hyvinkäässä ja siinä ei sitte hyvät heilu.  >:(


 Armoa pyydän, minulla on kieroutunut huumorintaju.  :(
Ei kannata tulla Hyvinkäälle.  Tää Mikkonen asuu Sastamalassa.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Saku Koskinen - Maaliskuu 06, 2020, 16:11:11 ip
Hätähousuja. Kyllä minä olen tottunut kuukauden yleensä odottamaan heti-noutajiakin. Eikä edes olleet hämäläisiä. Sitten yleensä kun vähänkin pienempää myyn, niin sama hinta postitettua ja ” heti-noudettuna”
Ei tässä mitään hätähousuja olla  Sä oot varmaan ollu yhteyksissä ton kuukauden ajan myyjään? Vähä eriasia ku tämä.
No mutta jeesustelijoita löytyy aina.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Maaliskuu 06, 2020, 18:41:14 ip
Ollaanko me nyt todistamassa ihan palstaveljien sisäistä kusetusta ?   :o

 
Joo kyllä. Muutamakin arkipäivä on mennyt eikä noutajaa ole kuulunut ei näkynyt yhteydenottoyrityksistäni (yv) huolimatta joten mitä luultavimmin otan tänään puhelun jonon seuraavalle.

 Luultavasti pikapuolin on joukko Atemi-miehiä ovella Hyvinkäässä ja siinä ei sitte hyvät heilu.  >:(


 Armoa pyydän, minulla on kieroutunut huumorintaju.  :(
Ei kannata tulla Hyvinkäälle.  Tää Mikkonen asuu Sastamalassa.

 Anteexia gamalasti, mää varotin kyllä huonosta huumorista.

 Tämä oli hyväntahtoinen ja veljellinen heitto Tatun ja Anteron kaupankäynnistä.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Taito Nuutinen - Maaliskuu 07, 2020, 11:02:18 ap
Ollaanko me nyt todistamassa ihan palstaveljien sisäistä kusetusta ?   :o

 
Joo kyllä. Muutamakin arkipäivä on mennyt eikä noutajaa ole kuulunut ei näkynyt yhteydenottoyrityksistäni (yv) huolimatta joten mitä luultavimmin otan tänään puhelun jonon seuraavalle.

 Luultavasti pikapuolin on joukko Atemi-miehiä ovella Hyvinkäässä ja siinä ei sitte hyvät heilu.  >:(


 Armoa pyydän, minulla on kieroutunut huumorintaju.  :(
Ei kannata tulla Hyvinkäälle.  Tää Mikkonen asuu Sastamalassa.

 Anteexia gamalasti, mää varotin kyllä huonosta huumorista.

 Tämä oli hyväntahtoinen ja veljellinen heitto Tatun ja Anteron kaupankäynnistä.

Ei tässä muuta kuin aikataulu-ongelma sanon mä...(case is closed minun osaltani)
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Antero Viitala - Maaliskuu 07, 2020, 12:04:41 ip
Joo kyllä. Ei ollut kyse kusetuksesta. Ei kummankaan taholta. Aikataulut eivät nyt vain sopineet. Näin se joskus menee.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Urpo Laine - Maaliskuu 07, 2020, 13:29:28 ip
Hätähousuja. Kyllä minä olen tottunut kuukauden yleensä odottamaan heti-noutajiakin. Eikä edes olleet hämäläisiä. Sitten yleensä kun vähänkin pienempää myyn, niin sama hinta postitettua ja ” heti-noudettuna”
Ei tässä mitään hätähousuja olla  Sä oot varmaan ollu yhteyksissä ton kuukauden ajan myyjään? Vähä eriasia ku tämä.
No mutta jeesustelijoita löytyy aina.
Tuo minun jeesusteluni oli tarkoitettu Anterolle, pyydän anteeksi kaikilta.
Mutta en kyllä ole päivittäin soitellut näille mun heti-noutajille, se on ostajan asia soitella ja hakea.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Olavi Toppinen - Maaliskuu 08, 2020, 15:49:38 ip
Onkohan koijari torilla taas mopoja myytävänä osastolla. Kaupittelee ja ostelee Suzuki pvn osia nimimerkillä Papukaija ei puh nro. Kysyin viestillä voitko lähettää Suzukin moottorin postiennakolla ja että voisin tarkistaa tavaran ennen kuin maksan. Mainitsin vielä että torilla on liikkellä koijareita. Vastasi viestiin että vähän pölyinen.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Jarkko Sjölund - Maaliskuu 08, 2020, 17:20:03 ip
Tuolla nimimerkillä muitakin myynti / ostokohteita joissa nimimerkki sami. Kokeile ostaa ja jos tilille rahaa haluaa niin nimi ja tilinumero tulee viestissä jos on sama myyjä.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Ari Lousti - Maaliskuu 08, 2020, 19:08:34 ip
Petollisesta kauppiaasta kannattaa aina tehdä rikosilmoitus. Poliisille kannattaa antaa tiedot myös toisista saman kauppiaan petoksista, koska ammattimaiset petolliset kauppiaat pääsevät nopeammin tutkintaan. Poliisilla on hyvät mahdollisuudet saada pankilta tiliotetiedot, josta tutkintaa suorittava poliisi näkee heti tilin käyttötarkoituksen. Viranomaisella on mahdollisuus pyytää kuolettamaan tilinkäyttövälineet, siis pankkikortin ja nettitunnukset. Tilin käyttö petolliseen tarkoitukseen loppuu heti, kun tililtä ei voi nostaa rahoja käymättä pankin tiskillä. Kusettaja ei asioi pankin tiskillä.

Uuden tilin avaamiseen pankki nykyisin vaatii aikaisempaa paremmat perusteet.


Ari
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Mikko Kortelainen - Maaliskuu 09, 2020, 00:44:21 ap
Mie ku olen heti yli puolen vuoden ajan yheltä sälliltä kysellyt yhistä mopedi aihioista Joensuun suunnalta ei oo vastana torin viesteihin ja aluksi sovittiin et vaihto kauppa tehään et polkupyöriä hakee miult ja tuopi mopedi projut miulle nii eipä oo mitään kuulluna mitään onneksi täs ei ole kusetuksi tullut tai rahoja menettänä mutta sitten asiasta toiseen toi Ismo Mikkonen joskus miult yritti ostaa jotain mopedin osia niin hinta oli hänestä liian korkea ja alko mua haukkuu huijari jobbariksi jne sanoin sille että en si myy jos ei kerran maksua tule ei oo sen jälkeen ollut yhteyksissä.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: MarkkuT Korhonen - Maaliskuu 09, 2020, 11:16:07 ap
Ja huijarimyyjän tunnistaa siitä, että ei lähetä postiennakolla. Näin on minulle fiksut ostajaehdokkaat sanoneet, kun olen myydessäni halunnut ihan etukäteen rahat tilille. Olen sitten myynyt samat kamat tyhmemmille.
Ei todellakaan pidä paikkaansa.Huijariostajia on yhtä paljon kuin myyjiä.Ei missään nimessä kannata yleensä lähettää mitään postiennakolla.Paketti jää 50% tapauksissa hakematta ja itselle parin kolmenkympin tappiot postikuluissa
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Niko Lindström - Maaliskuu 11, 2020, 15:45:30 ip
Kaiken maailman ihmeostajia ja myyjiä tuntuu liikkuvan, kun näitä juttuja joutuu jatkuvasti lukemaan. Onneksi ei ole omalle kohdalle sattunut, vaikka aika paljon kauppaa onkin tullut tehtyä (lähinnä ostettua osia). Ostajana olen pyrkinyt yleensä soittamaan ja hakemaan tavarat myyjältä, jos nyt jostain ihan pikkunippeleistä ei ole kyse. Sata kilsaa suuntaansa on tullut useasti ajettua jonkun osien takia, ja enemmänkin.

Jos myyn jotain, niin en varmasti lähetä itsekään postiennakolla. Jonkin verran tulee ajeltua ympäri Etelä-Suomea, niin olen jotain osia toimittanut itsekin perille asti kun olen sinne suunnalle ollut muutenkin menossa. Mut muuten perustyylillä, eli rahat tilille ja paketti matkaan. Olen koittanut aina kuvailla tavarat aika tarkkaan ja hinnoitella sopivasti, aina on kaupat tulleet nopeasti ja ostaja ollut tyytyväinen.

Toivottavasti tässä kohdassa kusetetut saisivat rahansa takaisin, tavalla tai toisella.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Petri Nippala - Maaliskuu 12, 2020, 16:45:02 ip
Noniin.Kävin tekemässä rikosilmoituksen tästä jampasta. Eikös joku maininnut,että jamppa myy myös Sami nimellä..jämän toinen nimi on Sami..
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: petrirautio - Maaliskuu 26, 2020, 00:20:51 ap
Semmoinen info myyjille, että tänäkin päivänä pystyy suomessa siirtämään rahaa toisen tilitä omalle tilille ja tarvii tietää ainoastaan toisen henkilön nimi, osoite ja tilinumero. Ei muuta! En avaa tarkemmin ettei kovin laajalle leviä tieto miten se käytännössä tehdään.
Ja nuohan on esim huuto.net ilmoituksessa näkyvillä ostajalle, torissakin vaikka puhelinnumeron perusteella saa selville osoitteen vaikka myyjä antaisi vain tilinumeron ja nimen. Kannattaa myyjän laittaa puhelinnumero salaiseksi ja myynneille eri pankkitili kuin muut omat tilit.


Yks aamu oli tililtäni lähteny 400euroa ja saajan nimi outo, soitin heti pankkiin ja raha oli vielä pankkien välillä(eri pankki) ja ehdittiin pysäyttää. Tein toki rikosilmoituksen mutta ei poliisit korvaansa lotkauttanet kun en ollut ehtinyt rahoja vielä menettää, niin paljon on kuuulemma taloudellista vahinkoakin kärsineitä tutkintajonossa.
Jos olis ollu sama pankki olis rahat menny, poliisi sanoi että nämä petoksen tekijät päivystää pankkiautomaatilla ja nappaa rahat heti tililtä pois aamulla eikä niitä sen jälkeen saa takaisin kun huumeannos on jo ostettu.


Jos enemmälti kauppaa käy niin melko monenmoista viheltäjää ostajapuolellakin on.


Äskettäin yksi soitti vihaisena että ei ole pakettia saanut, palauta rahat heti. Torin kautta myin. Laitan aina lähettämäni paketin seurantakoodin talteen, katsoin ja paketti oli lunastettu monta päivää aikaisemmin, ilmoitin ostajalle ja ei kuulunut sen jälkeen mitään.


Postiennakko paketistä noin 70%-80% jätetään lunastamatta, ihmiset elää sen verran pikavippikierteissä tai muuten persaukisina.


Semmoinen hälläväliä tyyli ainakin Torissa päällimmäisenä. Huutiksessa palautesysteemi hiukan auttaa.
Jos nouto sovitaan noin puolesta ei ikinä kuulu mitään, tai tulee ihan eri aikaan kun sovittu.
Tai rahaa on mukana vähemmän kuin mitä hinta sovittu, tai ilmoitusta ei ole luettu ollenkaan ja tuote ei muka olekaan se mitä piti vaikka ilmoituksessa asia selvästi kerrottu.
yms..


Varmaan näissä mopokaupoissa on vanhempaa väkeä enempi joille käytöstavat ja rehellisyys jo lapsena opetettu, nuoremmalla polvella suurpiirteisempää.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Markku Juusela - Maaliskuu 26, 2020, 08:49:44 ap
Moro

Jos tämä on näin helppoa jota kovin epäilen olisi näitä "kääntöjä" todella paljon.Ainoa turvallinen tapa myyjän kannalta myydessään tavaraa on että ostaja laittaa rahan myyjän tilille jolloin myyjän on ilmoitettava tilinumeronsa ja sen jälkeen kun raha on tilillä vasta lähettää paketin.On muuten kätevä se OMAPOSTI systeemi seurata pakettien kulkua.Postiennakossa tapahtuu se mitä edellä kuvattiin,nouto kaikista varmin ainoa siinä on että ostaja näkee myyjän milijöön.
Jos tämä mitä Petri kertoilee on mahdollista niin pitää olla todella pätevä nörtti tai on saanut selville myyjän muitakin tilin käytössä tarvittavia tietoja.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Petri J Kokko - Maaliskuu 26, 2020, 10:10:15 ap
Elämä on vaarallista ja välillä kusetus osuu kohdalle jossain muodossa tai sitten taskuvaras iskee ulkomaan lomakohteessa vaan kyllähän lomsa lähtee huonolla tuurilla täällä kotimaassakin eikä käsilaukkua/kauppakassiakaan kannata enää jättää ostoskärryihin eikä luutaa ovenvartijaksi vaan kyllä se ihan lukkooon on laitettava maaseudullakin.
Tämmöistä se on rajat auki politiikka ja arki nykyaikana ,poliisit mahdollisimman vähiin sekä tervetuloa tänne missä maankolkassa lienetkin ei ainakaan avita turvallisuutta nyt eikä taatusti tulevaisuudessakaan mutta kansainvälisyyttähän täällä arvostetaan ja kaivataan,eikö vaan?

Nettikauppa on rahasampo, rahantekoa nykymuodossa kivijalkaliikkeiden sijaan joka lottovoitto myös rikollisille,huutelua pimeyteen,vastapuoli voi olla setä,täti tai sitä kolmatta sukupuolta(?) mutta voi olla olematonkin keksitty persoona eikä tälle oikein mitään voi muuta kuin olla ostamatta tai myymättä kuin kasvotusten livenä käteisellä.
Ulkomailta ostaminen tulee jumalattoman tyyriiksi jos tällätavoin toimii joka nippelin perään tai haluaa viedä myymänsä tavaran itse perille toisinpäin kääntäen....Jos varmuutta haluaa täytyy mennä rompetoreille,hakea itse myyjältä esim  torista niin näkee mitä ostaa eikä usko kuvaukseen+valokuviin tai kurvata voimakoneeseen tms jos mopojen osista puhutaan mutta sitten on tyydyttävä tarjontaan,hintatasoon ja ehkä odoteltava vuositolkulla tai loppuelämän harvinaisemman vehkeen kyseenollessa mahtaako kaivattu osa tulla ikinä tyrkylle kotimaassa.
Vielä varmempaa on olla ostamatta mistään mitään ennenkuin saa itse tutkia ja hypistellä tai luopua romujan kanssa vääntämisestä siirtyen uusiin ajoneuvoihin.

Kyllä minuakin on kusetettu netissä ,lomsakin on vohkittu ulkomailla ja tilattu tavara jäänyt saapumatta /ollut tyystin muuta kuin mitä sovittu mutta hengissä ollaan ja vitutuksen jälkeen elämä jatkunutkin otsasuonet pullistellen.
Muutaman euron menetystä ei kannata itkeä pitkään saati rikosilmoitella mun mielestä ja pikku takaiskut kestettävä välttämättömänä menoeränä joita vaan tahtoo tulla väistämättä kohdalle oli miten varovainen tahansa mikäli verkkokauppaa käy ja siihen suostuu.
Myyjän positiiviset palautteet,asiakkaiden tyytyväisyysprosentti Ebayssa ja kyllähän harvemmin firmatkaan huijailee kun tietävät miten siinä käy jos asiakas reklamoi luottokuntaa tai huonot palautteet tulee julkisesti näkyviin joten usein on oikeasti vaan sattunut möhlä lähetettäessä eli ns inhimmillinen virhe ja viime jouluna sattui niinkin että tupsahti paketti postiin Englannista josta en ollut tilannut mitään mutta olikin jonkun toisen samannimisen henkilön paketti(!) joka  lähetetty minulle kun hänen  paketissa oleva UK osoite ilmeisesti vanha ja kun uutta ei ollut niin päättelivät että minä voisin olla tuo kadonnut Mr Kokko ja niinpä hänen itselleen tai lapsilleen tilaama HeMan muovihirviö vietti joulunsa meillä kunnes lahjoitin SPR:lle.
Miksi paketissa ei voinut tuuripelissä olla vaikka tyyris rannekello,tuumaisia laatutyökaluja,kotihifiä .....He-Man muovinukke 54v miehelle :'(  mutta kuulemma nykyajan miehet pukeutuvat porukalla My little Pony roolihahmoiksi kuin leikkivät keskenään Star Wars leikkejä hiekkalaatikolla niistä kuvia naamakirjaansa napsien eivätkä todellakaan ruuvaa vanhoja romuja autotallissa mutta ajattelin itse pysyä näissä kalkkisjutuissa.

Yhä netistä tilaan takapotkuista huolimatta joten kait pääsääntöisesti oon tyytyväinen eikä oikeastaan muuta vaihtoehtoakaan jos mieluista tavaraa haluaa ja kohtuuhintaankin kohtuuajassa kotisohvalla istuen mutta riippuu tietty kunkin tarpeista,kohteesta ja nuukuudesta miten toimii sekä hyväksyttävä rahojen kohtalo jos tulee huti vaikkapa sopimaton osa tai liian huonokuntoinen käytetty tms kun kuvan tai myyjän kuvauksen mukaan tilaa koska se kuvakin voi olla vanha,huonolaatuinen tai vaan huvin vuoksi laitettu huijausmielessä.

Luottokortilla/PayPalilla tms maksettaessa tietty turva rahoillasi toiseen tyyliin kuin pankkitilitä maksaessa ulkomaille tai kotimaahan eikä liikoja tietoja itsestäsi kannata levitellä enää täälläkään esim sotua häävisti osoitetta+puhelinnumeroakaan mutta jokainen ratkaisee itse tämän miten vetäytyy kuoreensa ja uskaltaako enää mitään mutta ihan tältä uskomalta en niele että puhelinnumeron jos nimen+osoitteenkaan perusteella kenenkään pankkitillin pääsee käsiksi ellei kerrota miten ja enempi faktaa.

Toristakin tuore tapaus:ostin myyjältä mp osan Gt.hen joka kiinnosti ja sovittiin hinta postikuluineen joka alempi kuin  osan hinta+postikulut ilmoituksessa eli tingin .Sovittiin näin ja että maksan tilille+ lähettää tulemaan kun rahat näkyy.   Kuulostaako pahalta?  Noh,parin päivän päästä kaveri otti yhteyttä ja pahoitteli että tuote ei vastannut sitä mistä sovittiin ja onkin muistikuvaansa huonompi kun tutki tarkemmin pakkausvaiheessa.  Hän toki palauttaa rahat kunhan annan tilinumeroni..joo-o ..saas nähdä.
Noh,seuraavana päivänä tililtäni löyti palautettuna rahat sekä kymppi ylimääräistä pahoittelujen kera eli näinkin päin voi käydä ja myyjä lienee oikeasti ollut reilu,pahoillaan ja hyvittänyt mielipahaa kahvirahalla :)
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Petri Nippala - Maaliskuu 26, 2020, 11:12:51 ap
Tämä Sastamalan Mikkonen on poliisin mukaan tehnyt samanlaisen kusetusryppään jo parivuotta sitten jossain Porin seudulla.Sitten oli hiljaisempaa,kunnes nyt taas. Tämänkertaisesta saattaa tulla lyhyt kiinteä tuomio,joka todennäköisesti muutetaanyhdyskuntapalveluksi.Kukaan ei tule saamaan rahojaan takaisin.Tuskin kukaan mitään odottaakaan.Jamppa on parikymppinen.Töitä se ei ole tehnyt ikinä.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Lauri Puirola - Maaliskuu 26, 2020, 15:32:37 ip

Korpilaki on sellainen aikalailla parantava lääke.


L&K.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Eero Nikkanen - Maaliskuu 26, 2020, 15:40:31 ip
Semmoinen info myyjille, että tänäkin päivänä pystyy suomessa siirtämään rahaa toisen tilitä omalle tilille ja tarvii tietää ainoastaan toisen henkilön nimi, osoite ja tilinumero. Ei muuta! En avaa tarkemmin ettei kovin laajalle leviä tieto miten se käytännössä tehdään.

 Kerro nyt ihmeessä kuitenkin hieman mihin tommonen perustuu.
 Itse oon paljon Torin kautta myynyt ja aina ostaja tietää noi kriittiset tiedot.
 Onneks -vielä- kukaan ei o kusettanu rahoja tililtä viemällä.      Onko muilla vastaavia kokemuksia.

 Vois kuvitella ettei nykypäivänä tileihin ihan helposti pääse käsiksi.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Tero Pääkkönen - Maaliskuu 29, 2020, 20:31:47 ip
Semmoinen info myyjille, että tänäkin päivänä pystyy suomessa siirtämään rahaa toisen tilitä omalle tilille ja tarvii tietää ainoastaan toisen henkilön nimi, osoite ja tilinumero. Ei muuta! En avaa tarkemmin ettei kovin laajalle leviä tieto miten se käytännössä tehdään.
Minun on kyllä tätä melko vaikea uskoa. Ihan siitäkin syystä, että jos rahan siirtäminen olisi niin helppoa pelkästään noilla tiedoilla, niin tästä varmasti ensinäkin varoteltaisiin jatkuvasti iltalehtien yms. lööpeissä sekä toisekseen tälläinen aukko pyrittäisiin nykymaailmassa tukkimaan mahdollisimman nopeasti.

Ettei tässä 400€ siirrossa olisi kuitenkin kyse ihan vaan perinteisestä kortin kopioinnista? Kortistahan ei tarvitse nimen lisäksi tietää kuin voimassaolopäivä ja pari numerosarjaa, niin sillä pystyy verkkokauppasiirron tekemään.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Taito Nuutinen - Maaliskuu 29, 2020, 21:04:34 ip
Semmoinen info myyjille, että tänäkin päivänä pystyy suomessa siirtämään rahaa toisen tilitä omalle tilille ja tarvii tietää ainoastaan toisen henkilön nimi, osoite ja tilinumero. Ei muuta!
Nuutinen näki mahdollisesti ufon..
 
Kumpaa uskotte ennemmin?
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: markkukovasin - Maaliskuu 30, 2020, 06:47:21 ap


**** Ufoon!*** :laugh:

t. Markku
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Urpo Laine - Maaliskuu 31, 2020, 09:42:54 ap
Osuu se lopultakin omaan nilkkaan. Tai siltä näyttää. Tein viikko sitten 15 euron kaupan tori.fi ssä pelkän nimimerkin kanssa viesteillä. Lupasi lähettää,  maksoin tilille ja ostin ite pakettikoodin hälle, ettei  hänen rahan tai luottokelpoisuuden puutteeseen postitus kaadu.Voin ite seurata pakettia, ja oikein arvattu ei ole viikossa saanut vietyä, ei vastaa viesteihin, eikä ole poistanut ilmoitusta. Viesteistä näkee, että joku on lukenut ne kuitenkin.

Raportoin äsken torille, kehoittivat tekemään rikosilmoituksen. Kuormitanko poliisiorganisaatiota 15 euron  takia ylitöillä? Ja postimaksukun menee parin päivän päästä vanhaksi joten yli kahdenkympin tappio.

Ja nyt joudun kaupasta ostaan saman tavaran  kaupasta 40 eurolla, siis  köyhän ei kannata olla nuuka...
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: Markku Juusela - Maaliskuu 31, 2020, 10:10:15 ap
Moro

Tää homma on kyllä ihan pers..stä,pitäisikö Torissa saada myydä vain omalla nimellään,ei mulle haitaksi olisi,Tori kauppapaikkana voisi jopa tulla arvostetummaksi kun jäisi näitä koijareita sieltä pois ja luulisi Torin henkilökunnallekkin olevan helpompaa.
Otsikko: Vs: Kusetus
Kirjoitti: ahti salonen - Huhtikuu 09, 2020, 21:30:02 ip
Etsin 2-3 viikkoa sitten traktoriin osia torista useamman päivän ajan .Kiinnitin huomion yhteen toistuvaan myynti ilmoitukseen ,siinä myytiin valmet traktoria jonka oikea hinta noin 15-18 tuhatta euroa ilmoitus näkyi muutaman tunnin kerrallaan hinta vaihteli 5400-5900 euroa sijainti vaihteli vaasa kittilä savukoski.ei puhelin numeroa yhteyden otot viestillä soittaa itse takaisin myyjä joka kerta eri.Fasessa oli myyjään otettu yhteyttä kun koneesta jotain kysytty ei osannut sanoa mitään kun oli kuulemma perinnöksi saanut .olisi ostajalle varannut kunhan olisi ensin saanut 2000 euroa tilille.