VMPK ry Foorumi

Moottoripyörät => Kilvanajo => Aiheen aloitti: juha tiilikka - Toukokuu 01, 2012, 14:37:50 ip

Otsikko: Tunnistusapua kypärän omistajasta
Kirjoitti: juha tiilikka - Toukokuu 01, 2012, 14:37:50 ip
Morjesta,

ja Hyvää Vappua!!!

Apuja kaipaisin kypärän omistajan löytämiseksi. Eli kyseessä on Jofan valmistama (50-luvun) kypärä, joita on 2 kpl. Toinen kypäristä on aivan uuden veroinen (ollut kilpakuskin entisen tyttöystävän, nykyisen lesken käyttämä).
Kilvanajokypärän omistaja on tarinan mukaan on nuorena miehenä osallistunut 50-luvulla kilpailuihin ja on ollut myös Eläintarhanajoissa. Kotoisin hän on Jyväskylän seudulta.
Lisäksi kypärien omistaja on kiinnostunut kypärien arvosta, mikä tietysti on hyvin paljon riippuvainen kenen päässä kypärä on aikanaan ollut. Myös kaikki mahdolliset kuvat kyseisestä kilpailijasta ovat enemmän kuin tervetulleita.

Terveisin,
Juha Tiilikka

[ylläpito on poistanut liitteen]
Otsikko: Vs: Tunnistusapua kypärän omistajasta
Kirjoitti: Juhani Saastamoinen - Toukokuu 03, 2012, 19:51:22 ip
Morjensta Juha,

Lainaus
kaipaisin kypärän omistajan löytämiseksi
Mahtaisiko olla nykyinen leski? Tietänee ainakin kuskin nimen. Voisi olla oleellinen tieto, mikäli asiaa todella pyritään selvittämään, koska annetut vihjeet eivät oikein riitä. Kypäräthän vaikuttavat täyssin virheettömiltä eli 50-luvun jälkeen uudelleen maalatuilta. Väritys taas suomalaiskuskin (?) 50-luvulla Eltsussa käyttämänä olisi varmasti herättänyt huomiota = jäänyt mieleen. No, ei ainakaan minulle kaikki (?) 50-luvun Eltsut nähneenä.

1950-56 mp-luokkia olivat vain B ja C. 1957-59 tuli luokka D eli sivuvaunut mukaan. 1959 myös A eli alle 125 cc. Kyseinen avokypärämalli olli yleisesti käytössä koko vuosikymmenen ja jet-kypärät tulivat yleisesti myyntiin 60-luvun alussa. Ensimmäinen oma kypäräni oli Ohei, joka 1961 vaihtui (Ruotsista tuotuun) Cromwell- jettiin.

Nimen perusteella voi selvitä Eltsuun osallistuminen ja sen seurauksena voi Eklundien/Naftalinin arkistosta löytyä kuviakin.

Salossa nähtäneen Helatorstaina, terveisin Lennu Jr.

[ylläpito on poistanut liitteen]
Otsikko: Vs: Tunnistusapua kypärän omistajasta
Kirjoitti: VeliMRajakallio - Toukokuu 09, 2012, 23:14:09 ip
Veikkaisin naapurimaan kuskia...Ruotsista. Siellä näitä Svemon tarroilla varustettuja ruukkuja on.  Jossain RR-Monarkissa samat värit..