Kirjoittaja Aihe: Kevätseurantaa  (Luettu 121016 kertaa)

Huhtikuu 23, 2018, 09:06:10 ap
Vastaus #360

Harri Kauranen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4084
 • No joo,on noita touhuja eläkettä varten
Jo viimeviikolla näin leskenlehtiä.
Teen josn huvittaa ja kerkiän

Huhtikuu 27, 2018, 19:47:01 ip
Vastaus #361

Reijo Huhtakangas

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 5348
 • Tulin nain ja voitin
Just hokasin että tästä "kotikadulta", Meritullinraitilta on lumet hävinneet kokonaan, eilen sitä lunta vielä oli, pitisköhän lähtiä nyt vaihtamaan Jammuun ne etustefat, kun ovat jo hankittunakin ?

Alfa Romeo 159 Berlina 2.4 JTDm  -07


Autojen, Moottoripyörien ja Työkoneiden välitys Euroopasta :  


http://en-gb.facebook.com/people/Reijo-Huhtakangas/100000803162781

Toukokuu 01, 2018, 00:22:54 ap
Vastaus #362

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Käytii eilen (sunnuntaina) taas retkeilemässä emannuuven kanssa.  Ajettiin autolla tuohon reilun viijen kilometrin päähän, Sydänmaan retkeilyalueelle.  Ensi yritettiin ampumaraantien kautta yhelle parkkilevikkeelle, vaan oli sinne johtava pikkutie loppupäästään niin pehmiän näkönen, etten arvannu mennä.  Perruutin takaperin puol kilometriä ensimmäisee kääntymisen mahollistavaan paikkaan.  Onneks kuorma-autoo työkseen ajaessa nuorena miehenä jotenkii opin peilistä kattoin perruuttammaan, kun ei tuo pää ennää käänny.  Toine parkki on isomman tien varressa, mutta siitä on käveltävä melkein kilometri jyrkähköön ylämäkkeen pistoraijetta, että pääsee sinne kierrokselle.  Kumisaappaat oli varustuksena, eikä siellä ois muuten pärjännykkään, niilläkin joutu muutamassa suokohassa linjavalintoja kattelemmaan tarkemmin ja vähän kiertelemmään.  Lintuja sekä nähtiin että kuultiin; molemmat näki, vaimo sano kuulevasa ja tunnisti ääniä...  no oikia suokurki ens kuultii - sen miekii kuulin - ja sit nähtiikii.  Ja pari tunnistamatta jäänyttä havukkaa.

Tännää muun toiminnan ohessa räpläsin kuvat läpi.  Laitan linkin:

https://drive.google.com/open?id=1fZkVi2NEqDzsCTXNoqkReRzXnJXTPEWL

Kuutisen kilometriä lenkillä karttatiijon mukkaan mittaa, tuntu kymmeneltä.  Korkeuseroja on koko ajan johonkin päin.  Tai kyllä siitä varmaan kaikkine kurvailuineen ja tuon piston kanssa se kymmenen tulikin, mikä on nykykuntoselle jaakkovaakolle kamerareppu selässä tarpeeks.  Vähintään tarpeeks.  Vaimo sentäs kanto evväät.

Onks tuo kalliolta alas valuva ja jäätyvä vesi nimeltään paannejää?  Sana on miun opitussa murteessa ihan vieras, mutta kuullu oon jossain yhteyvessä.  Laitan vielä toisen linkin; siitä saap kuunnella halutessaan jään soittoa:

https://drive.google.com/open?id=1G2_Uu1gGkaiT1Amojy9dE6XlFRWT41tR

Vaatii volyyminuppia aika lailla kaakkoon, jotta kuuluu.  Vaimon iphonella tallennettu, niiko kuvista näkkyy.  Kuten kaikki sellaset kuvat, missä mie oon mittatikkuna.

Tuo paikka on siis Sydänmaan retkeilyalue, nelisen kilometriä Anttolan kirkolta etelään.  Rakokallion - sen saattaa kuvista arvata - ympäristössä on reitin varrella pien luonnonsuojelualue, ja Mäkilammella on laavu nuotiotarpeineen.  Sielunhoitomaisemia nääkin, siinä mielessä asutaan mukavassa paikassa.  Toine puol on sitte ilmasiks pikku hiljaa muuttuvat asunnot ja autioituva kylä ja pakenevat palvelut...

jaakkovaakko

PS.  Voip vappuaattoa näköjää näinkii viettää..

EDIT.  Pit aamutuimaa pari kirotusvhreetä korjata; ylleesä ei niitä miulle tuu...
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 01, 2018, 10:18:35 ap kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Toukokuu 01, 2018, 11:28:39 ap
Vastaus #363

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 10337
Nyt on eturistiriitaa.

Tuossa ikkunan edessä puussa on pönttö ja
nyt sinitintit ja kirjosieppo ottavat
mittaa siitä,että kuka sinne pesän tekee.

Vuoronperään käyvät reiässä roikkumassa-vaan nyt
näyttää siltä,että sinitintit ovat hiukkasen niskan päällä-
ovat sentään jo reilut pari viikkoa tuossa pöntön liepeillä
hääräilleet.

Sieppo tuli vasta perjantaina-eikä sillä vielä
näy kaveria.

Saapas nähdä.miten käy...

t. Markku

Toukokuu 01, 2018, 11:36:49 ap
Vastaus #364

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Toine viettäny talven etiopiassa ja toinen epyktissä...
jv

Toukokuu 01, 2018, 11:41:19 ap
Vastaus #365

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 10337
Hähähäää!

Toukokuu 01, 2018, 13:11:43 ip
Vastaus #366

Kari Rautiainen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 5258
 • *** Rauzi ***
Toine viettäny talven etiopiassa ja toinen epyktissä...
jv

Hyvä veto.

Toukokuu 01, 2018, 17:38:11 ip
Vastaus #367

Taito Nuutinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 823
 • Triumph T100ss,Nimbus 19??
Minä pistäisin rahani likoon kirjosiepon puolesta..ne kuulemma on sitkeitä sissejä ja yksiä perk...kun yösijasta tapellaan..

Toukokuu 03, 2018, 18:30:31 ip
Vastaus #368

Markku Juusela

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 3833
Moro

Minen lintuja tunne mutta varmaankin kaulushaikara joka huhuilee tossa lammella.
Yamaha TR1 -81/Green Mystery,CanAm Spyder RT -13,CRESCENT Elda E-Going

Toukokuu 03, 2018, 20:40:18 ip
Vastaus #369

Kari Sillanpää

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 5654
 • MC Debit
Minä pistäisin rahani likoon kirjosiepon puolesta..ne kuulemma on sitkeitä sissejä ja yksiä perk...kun yösijasta tapellaan..

Samma här. Varmaan 5-6 vuotta tuli seurailtua pihapöntön tilannetta, joka vuosi ginitiaiset aloittivat pesänrakennuksen, kunnes tuli kiljusieppopariskunta (tai parikin) ja ajoivat tiaiset muualle. Muutamana vuonna oli sitten sieppojen ”jäsentenväliset” heti perään.
Kari

”Parempi Piru merrassa kuin kymmenen irrallaan”

Toukokuu 03, 2018, 22:57:31 ip
Vastaus #370

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Taitaa kiljurilla olla semmonen elämänmeno, että ens ukkelit varraa itelleen pöntön, tai niin monta pönttöä ko vaa voimat riittää.  Ja siinä kämpänvalinnassa on vaan pien hiaste, jos sattuu olemaan sinitiainen tai joku muu vastaava jo rakentanu pesän ja munat siellä; kiljuri häätää edellisen asukkaan vahvemman oikeudella pois ja tekkee hätäsen pesän siihen tiijaisen munien päälle.  Kovalla laululla ja monella pesällä varustettu ukkeli saattaa saaha usseemman eukon uskomaa juttusa.  Sen seurauksena lähiseuvun pöntöissä saattaa usseemmassa olla kiljulinaaras hautomassa, ja yks ukkeli rientää pää kolmantena siipenä kantamassa ruokaa, ja sama meno poikasten kanssa pitkälle kessään.  Oon yrittäny siltä ukkelilta joskus kevväillä kysellä, että kannattaako sitä koko kesän riesaa ottaa itelleen sen muutaman sekunnin kestävän selässä käynnin takia?  Kattoo pitkään, ja tuntuu miettivän, että yritäs pappa muistella ommaa nuoruuttas... helppo se on nyt siinä neuvoa tuollasen, jolla ei ennää s....  Melko nenäkkäitä ovat siihen nähen, kuka ne pöntöt on sinne puuhun ripustanu.

Meiltä muuten läks Taipaleenlahelta jäät viime yönä.  Kunnan venelaiturin rannassa (minkä vierestä oon melootilla lähteny vesille) oli vielä parikymmentä metriä rannasta lähtein jäässä, ei vielä ois tännää päässy melootilla, vaan huomenna jo vois päästä.  Jos jaksas pumputa.  Kuikat ja härkälinnut tuli tännää äänenkantaman päähän, ja ihan uutena tulokkaana tuolla jossain Tiilisaaren takana soi kaulushaikaran aboriginaalitorvi!  Se on vaan sellanen ruovikkoasuja, että harvon näkkee ja vielä harvemmin saap kameran etteen asettummaan, mutta se ääni saattaa kantaa kilometrejä.  Matalan pään äänet tarttuu miun korviin jopa paremmin ko emännän korviin, vaikka miulta on yläpäässä kato käyny.  Monessakkii mielessä...

jaakkovaakko

Toukokuu 05, 2018, 12:23:56 ip
Vastaus #371

Jaakko Latvanen

 • Vieras
No nyt pyörii frakkiherra (kirjosieppo) meijänkin pönttöjen ympärillä.  Mikäs on pyöriissä ko järvestäkin jo keskiviikon ja torstain välin paikkeilla jäät lähti.

Kävin torstaina (toukokuun kolmas päivä) kävellen kiertelemässä Taipaleenlahen pohjukan kautta tuonne Tiilisaaren kärkeen.  Niin läheltä rantoja ko pääs menemättä kenenkään pihan läpi.  Pikkukamera olkalaukussa kulki matkassa, laitan linkin tuloksiin:


https://drive.google.com/open?id=1C69eje1cHjTNuMC9W1jWP6lWOFI7-fDd

Muutamassa pienessä pohjukassa vielä jäätä, ja kunnan venelaiturin eessä, niiko jo tuolla edellisessä viestissä totesin.  Uimarannan hyppytornista otetussa kuvassa häämöttää taas meijän residenssi, punanen pääty ylemmässä rivissä puitten takana osin.  Ja Tiilisaaren sillassa näkkyy sellanen putki-reikä, mistä ussein meen melootilla läpi, säästää jonkun metrin melomista verrattuna Tiilisaaren kären ympäri menoon.

jaakkovaakko
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 05, 2018, 12:26:45 ip kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Toukokuu 06, 2018, 09:11:19 ap
Vastaus #372

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Sepä jo Anttolassakin käki kukahteli eilen ehtoolla!

Tehän tiijätte sanonnan; niin monta kertaa kun ensimmäinen keväällä kuultu käki kukkuu, niin monta on elinvuosia ihmisellä jälellä.  Tää kukku yhtäsoittoa varmaan pitkälti päälle kolmekymmentä kukkuuta - miulla nyt 67 mittarissa, sanoin jo sille että älä liiottele, tuota ei ennää usko kukkaa.

Saunan jälkeen pihakeinussa istuissa oli olo muuten aika lähellä sammaa, mitä Kovasiini selvitti tuolla v-topiikissa.  Elämässä on tärkeitä asioita onnellisuuden kannalta.  Niiko esimerkiks ymmärtää olla ryntäämättä soffakauppaan itekseen...

jaakkovaakko

Toukokuu 07, 2018, 22:01:01 ip
Vastaus #373

Risto Saastamoinen

 • Vieras
Nyt se käki jo kukahteli täällä melekein puolivälissä Suomea. Samallatapaa oli hullu kuin tuo Jaakkovaakon tapaama käki. Rastailla on pesät, jollain pikkulinnulla kuulostaa olevan poikaset koskapas hentoa sirkutusta kuuluu aina kun lintu pyrähtää tuohon isoon pihtakuuseen, jossa on niin paljon latvoja ja oksia ettei pesää näy. Jänis on vielä aikalailla valkoinen mutta lumikko on saanut kesäpuvun, vai mikä se oikein pieni kärpän näköinen peto oli joka just äsken meinas jäädä eturattaan alle tuolla Toivalanmäessä. Vesikko?

Toukokuu 08, 2018, 06:59:39 ap
Vastaus #374

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 10337
Lumikko taisi olla-jos oli semmoinen . n 10cm pitkä
portimo..

t. Markku