Kirjoittaja Aihe: Edullinen kilpapyörän liikennevakuutus?  (Luettu 10879 kertaa)

Elokuu 30, 2015, 12:33:06 ip
Vastaus #15

Keke Pietilä

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 191
Tämä tuntuu olevan aina vaan yhtä epäselvä juttu. Eikö kilpailun järjestäjien tulisi edellyttää että laitteet ovat vakuutettuja jos se oikeasti menee niin. Jokkis-kisoissa aikanaan niin tehtiin ja sieltä tämä epätietoisuus ilmeisesti on peräisin?
En ole törmännyt mihinkään viralliseen tiedonantoon kilpailun järjestäjien tai moottoriliiton taholta, ainoastaan näitä vakuutusmyyjien näkemyksiä tarjolla asiasta...

keke#409

ps. Liikennevakuutus on kyllä hyvä juttu olemassa, mutta hinnoittelu karannut käsistä. Itse henkilökohtaisesti olen saanut liikennevakuutuksesta korvauksia vuodesta 2007, olen uudelleen koulutettu ja jotain pientä kompensaatiota saan edelleen. Jäärata treeneissä sattuneen tapaturman seurauksena olkapää rojuna ja hermorata poikki kädestä, elinikäinen vamma siis. Tuolloin liikennevakuutuksen hinta oli luokkaa 200€/ vuosi.

Elokuu 30, 2015, 12:35:54 ip
Vastaus #16

juha p salonen

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 1693
eikö se liikennevakuutuksen  pakollisuus tullut MP-tuen kisoihin kun niitä vielä järkättiin
classic kisoissa on lisenssi vakuutus on pakollinen mutta liikennevakuutus on vapaaehtoinen? minulta ei ainakaan kukaan sitä ole kysellyt
« Viimeksi muokattu: Elokuu 30, 2015, 12:38:01 ip kirjoittanut juha p salonen »

Elokuu 30, 2015, 14:03:30 ip
Vastaus #17

Leo Belik

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1954
 • Cum On Feel the Noize
eikö se liikennevakuutuksen  pakollisuus tullut MP-tuen kisoihin kun niitä vielä järkättiin
classic kisoissa on lisenssi vakuutus on pakollinen mutta liikennevakuutus on vapaaehtoinen? minulta ei ainakaan kukaan sitä ole kysellyt

Rekisterissä olevien ajoneuvojen liikennevakuutushan tarkistetaan/tehdään rekisteröinnin  yhteydessä. Samoin katsastuksessa se tarkistetaan. Liikennevalvonta seuraa myös liikennevakuutustilannetta.

Rekisteröimättömät pyörät eivät ole seurannassa. Toki järjestäjä voi vaatia sitä. Siis se ei ole vapaaehtoinen vaan sen hankinta on omalla vastuulla.
En tiedä milloin tämä on astunut voimaan. Arvelen sen olleen pitkään, mutta ongelma on ollut tuo määritelmä "Suljetulla alueella sitä ei tarvita". Mikä on "suljettu alue"? Nyt tuohon on tullut selkeämpää selitystä. http://www.liikennevahinkolautakunta.fi/Document.aspx?id=578
Varikoille pääsee ajoneuvoilla, radoille pääsee ihmisiä jne. Tälläinen eristetty alue taitaa olla leikkisesti sanottuna vain oma lukittava vessa. ::)
Varsinaista liikennevakutusseurantaa ei siis ole. Mieleen tule esim skenaario jossa varikolla ajetaan esim lapsen päälle jonka seurauksena lapselle syntyisi pysyvä vamma. Kuka maksaa? oma liikennevakuutus tai sen puutteessa todennäköisesti Liikennevakuutuskeskus, joka perii sen aiheuttajalta. Vaikka liikennevakuutus olisi, niin silti asia voi olla kinkkinen. Jos varikolla ei ole mitään liikennejärjestelyä tai nopeusrajoituksia ym sääntöjä ja ajetaan "päättömästi", niin vakuutusyhtiö voi vaatia korvauksia vahingon aiheuttajalta. Todetaan, että esim. kuski aiheutti sen piittaamattomuudellaan jne. Nämä on niin tapauskohtaisia.
http://www.fennia.fi/fi/kotitaloudet/korvauspalvelut/liikenne--ja-ajoneuvovahingot/miten-liikennevakuutus-korvaa/
En ole vakuutusasiantuntija, mutta kiinnostunut lakiasioista ja kuunnellut muutamia yliopiston lainopinnonluentoja. Semmoinen pykäläharrastaja  :)

Lisään: Tässä esim Tuulilasi-lehden artikkeli http://www.tuulilasi.fi/uutiset/myos-kilpa-autot-voivat-tarvita-liikennevakuutuksen
Otsikko sisältää sanat "voivat tarvita", mutta sisällössä todetaan sen olevan välttämätön koska eristettyjä rata-alueita ei käytännössä ole.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 30, 2015, 14:28:44 ip kirjoittanut Leo Belik »
BSA "Buzy Beeza"

Marraskuu 13, 2015, 18:14:07 ip
Vastaus #18

Kai Kivekäs

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 110
Toistaiseksi halvin kilpapyörän (piikin rossipyörä) liikennevakuutus mulle on nyt tarjottu OP Pohjolasta (hieman alle 1000 EUR / vuosi). Sanoivat muuten, että keväällä 2016 on tulossa jotain muutoksia kisapyörien vakuuttamiseen. Ei kertonu mitä.

MC1B '75
KX125 '74
KX250 '79
YZ125 '88

https://www.facebook.com/dirtbikepunk/