Kirjoittaja Aihe: Moottoripyörien vakuutus muuttuu - estä ikävä yllätys  (Luettu 3125 kertaa)

Elokuu 25, 2016, 08:55:32 ap
Luettu 3125 kertaa

Petteri Heinonen

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 1506
Aiempi vapaamuotoinen ilmoitus vakuutusyhtiöön ei enää riitä.

Moottoripyörien, mopojen, mönkijöiden ja moottorikelkkojen liikennekäytöstäpoisto tehdään jatkossa rekisteri-ilmoituksella Trafiin. Aiempi vapaamuotoinen ilmoitus vakuutusyhtiöön ei enää riitä. Asiakkaan pitää myös itse tarkistaa, onko poistolla vaikutusta omaan vakuutusmaksuun. Asia herättää kysymyksiä FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnassa.

- Epäselvyyttä on ollut siitä, mihin ja millä tavalla ilmoitus liikennekäytöstäpoistosta tehdään. Liikennekäytöstäpoisto on Trafille tehtävä maksullinen rekisteri-ilmoitus. Ilmoitusta ei voi tehdä määräajaksi, vaan ajoneuvo pysyy liikennekäytöstä poistettuna, kunnes asiakas tekee Trafille uuden ilmoituksen ajoneuvon liikenteeseen otosta. Silloin kun ajoneuvo on poistettu liikennekäytöstä, sillä ei saa ajaa, sanoo vakuutusasiantuntija Hanna Salo FINEstä.

Asiakkaalla on eri vaihtoehtoja rekisteri-ilmoituksen tekoon. Ilmoituksen voi tehdä Trafin verkkosivuilla tai oman vakuutusyhtiön sähköisessä palvelussa. Asiakas voi myös asioida henkilökohtaisesti katsastusasemalla tai vakuutusyhtiönsä konttorissa. Asiakkaalle on edullisinta tehdä ilmoitus sähköisiä kanavia itse hyödyntäen.

- Tilapäisen liikennekäytöstäpoiston ajalta ei välttämättä saa hyvitystä moottoripyörien, mopojen, mönkijöiden ja moottorikelkkojen vakuutusmaksuista. Vakuutusyhtiöiden tuotteet poikkeavat toisistaan sen suhteen, saako maksuhyvitystä, tai onko sen saamiseksi muita ehtoja, kuten vähintään 30 vuorokauden mittainen liikennekäytöstäpoisto. Varsinkin vuodenaikahinnoitelluissa vakuutuksissa maksuhyvitys ajokauden ulkopuolella voi olla hyvin vähäinen, tai sitä ei saa lainkaan, Salo jatkaa.

Salon mukaan asiaa ei vielä tunneta laajalti ja monille moottoriajoneuvojen omistajille se tulee vastaan ensimmäistä kertaa nyt syksyllä ajokauden päättyessä.

- Ennen ilmoituksen tekoa kannattaa tarkistaa, saako liikenne- tai kaskovakuutuksesta minkäänlaista maksuhyvitystä, Salo sanoo.

http://www.iltalehti.fi/autot/2016082322214223_au.shtml

 ???

Elokuu 25, 2016, 09:18:26 ap
Vastaus #1

Kari Tirkkonen

  • *
  • Jäsentiedot Paikalla
  • Viestejä: 1262
ja ne joilla on kasko vakuutus kannattaa miettiä että jos talli palaa tai pyörä varastetaan sieltä niin saako korvausta jos on poistettu liikennekäytöstä, tämähän on tavallaan turhaa siinä mielessä kun vielä ei ole käyttömaksua