Kirjoittaja Aihe: Classic trial  (Luettu 21185 kertaa)

Marraskuu 21, 2017, 19:31:36 ip
Luettu 21185 kertaa

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3342
 Jos tulit sivulle classic-trialin linkin kautta, niin lue tämä alku huolella. Aloituksen loppuosa on vain 1 keskustelu, joka aloitettu muutama vuosi sitten, kun itse etsin harrastukselle taustatietoa. Varsinaiset keskustelut käydään samaisella foorumilla, jonka aloitussivuille pääset                TÄSTÄ LINKISTÄ.
 Myös tämä kyseinen keskustelu löytyy sieltä -KILVANAJO- osiosta, eikä pidä pelästyä sanaa kilvanajo, sopivampaa paikkaa vain ei löydy.
 Jos haluat osallistua keskusteluihin ja käyttää hyvin toimivaa ja aktiivista rompetoria, pitää sinun ensin rekisteröityä omalla nimelläsi.
 Nimimerkit eivät kelpaa.
 Trial kamppeet varmasti kiinnostavat, joten ilmoituksia kannattaa lukea ja myös tehdä, sikäli kun ostettavaa-, myytävää nurkkiin jää.
 Suositeltavaa on myös liittyä VMPK;n jäseneksi, jonka ansiosta saa myös tukevan ja mielenkiintoisen lukupaketin, -HUIMAPYÖRÄ- lehden vuosikerran.
 Classic-trial on pääosin veteraanien harrastamaa veteraanimoottoripyöräilyä aidoimmillaan. Pidetään vanhaa kalustoa kunnossa, käytössä ja esillä.

 Welcome. Tutustu sivustoon ja ota se käyttöön. Tämä siis kaatuneen NBUU keskustelupalsta korvaaja, ainakin toistaiseksi.

 Alla jatkuu se ensimmäinen avaus aiheesta, joskin jo hieman vanhentuneena.


                             . . .


   21.11-17


Pari vanhaa keskustelua aiheesta löysin, mutta taitaa olla niin, ettei alan harrastajia täältä löydy.
 Muutama tapahtuma kesässä lienee ja niissäkin piskuinen, mutta sitkeä joukko.
 Tähän joukkioon ois pienoinen hinku päästä, riippuen nyt lähitulevaisuuden terveydentilasta, että oppiiko edes kunnolla kävelemään.  :P

 Olis mahottoman mukavaa ja motivoivaa liikuntaa tuo, jos vaan... jne.

 Muuan sivusto on, mutta vaikuttaa kuolleelta.
 http://www.nbuu.com/

 En ole yrityksistä huolimatta tuonne onnistunut rekisteröitymään.
 Pääseehän toki vanhoja juttuja lukemaan, mutta osallistua ei voi.
 Sama pätee Kymiksen sivuihin. Seurattua tulee.

 Onko rial-miehiä täällä.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 26, 2019, 11:18:06 ap kirjoittanut Eero Nikkanen »

Marraskuu 21, 2017, 21:59:14 ip
Vastaus #1

Hannu Ikäläinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 77

Marraskuu 22, 2017, 14:15:03 ip
Vastaus #2

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3342
https://sites.google.com/site/classictrialfin/

 Jep. Tutut sivut, mutta edelleenkään ei nbuun sivuille rekisteröitymistä ole noteerattu.

 Tietäskö joku yhteyshenkilöä ?

Marraskuu 22, 2017, 18:13:36 ip
Vastaus #3

PenttiXS2jammuDanbom

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 275
Laitoin sulle Eero yv:n

Marraskuu 22, 2017, 21:43:13 ip
Vastaus #4

Perttu Korolainen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 157
Mahdollinen kontakti voisi olla Erkki Petäjä. Sen verran tiedän, että Erkki värkkää Bultacoita ja on yksi Hyvinkää Scramble&Trialin järjestäjistä. Luulisi tuon jotan osaavan vinkata. Pyörittää pienkonekorjaamoa EP Service&Import Hyvinkäällä. Hyvä korjaamo ja mukava mies. Tuolta yhteystiedot: http://epservice.fi/yhteystiedot
Honda CX 500

Marraskuu 22, 2017, 21:56:36 ip
Vastaus #5

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3342
 Lähinnä tuo nbuun myyntipalsta ois kiinnostanu, mutta eip siellä juuri muuta ole kuin mainintoja -myyty-, -ostettu- jne.
 Sadoissa ilmoituksissa ei montaa aktiivista ole.  Valitettavasti.
 
 Jututhan siellä voi lukea kuka tahansa.

 Oisin laittanu sinne -ostetaan- ilmoituksen, mutta taitaa sekin asia olla hoidossa muita kautta.     ::)

Tammikuu 09, 2018, 22:06:51 ip
Vastaus #6

kai lahtinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 158
Olipa tuossa pari vuotta sitten tori.fi:ssä ilmoitus osakasasta otsikolla: Yamaha TY. Olin junnuna lukenut 250 TY:n esittelyn Teknarista muuten en juuri ollut moisista kuullut tai livenä nähnyt... Mitään kokemusta minulla ei trial-pyörästä ollut aikaisemmin mutta vähän on sellaista aina tehnyt mieli. Soittelin myyjälle Suolahteen ja sovittiin tapaaminen. Matkakin oli kohtuulliset 100km. No, eipä se kasa yhtään paremmalta näyttänyt paikanpäällä jos ei huonommaltakaan. Äkkiä katsottuna suurimmat puutteet olivat bensatankki, takalokasuoja ja -iskarit. Hinta oli muistaakseni 150€ ja tuntui ihan kohtuulliselta. Kaupathan siitä tuli, papereita ei tehty koska niitä ei ollut. Valmiiksi purettu pyörä peräluukkuun ja nokka kohti Jämsänkoskea jossa tutkitaan saalis tarkemmin.
Jatkan juttua kunnostuksesta ja osien hankinnasta lähipäivinä...
-Kaizu-

Tammikuu 10, 2018, 10:00:03 ap
Vastaus #7

kai lahtinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 158
Ostohetkellä jo selvisi että kyseessä on 175 kuutioinen versio aiheesta. Myyjä oli saanut läjän vaihdokkina jossain mopokaupassa Oulun suunnalta, eikä tiennyt muuta sen historiasta. Runko oli kokenut kovia vuosien varrella: kehtoputkia moottorin alle oli korjailtu, takaiskareille oli tehty uudet yläkiinnikkeet ja takahaarukkaa oli jatkettu ehkä 30mm. Tämmoisestä rungosta ei oikein kuvia löytynyt niin alaputket tein ns. omasta päästä, jälkeenpäin huomasin että niistä tuli vähän väärän malliset. Haarukan lyhensin alkuperäisen mittaiseksi. Kone oli muuten kasassa mutta sylinteri oli irroitettu niin että mäntä oli puoliksi sisällä ja ruostunut aika lujaan kiinni samoin kuin tietysti kiertokangen ja kammen laakerit. Ilmeisesti ollut pitkään purettuna ja säilytetty ulkona. Brittiläisestä Yambits-nimisestä kaupasta tilasin kiertokankisarjan, ylikokomännän, toisiopuolan, kärjet ja konkan. Myös uusi satula löytyi sieltä. Sylinteri porattiin paikallisessa Tammer-Dieselissä. Vaihteiston neulalaakereita lukuunottamatta kaikki laakerit löytyi hyllytavarana laakerikauppiaalta. Neulalaakerit ja takalokasuojan tilasin myös Briteistä Tytrials-nimisestä firmasta. Paketti ei koskaan tullut perille ja kys. firma ei pystynyt selvittämään mitä lähetykselle tapahtui... PayPal palautti kyllä rahat. Kasasin koneen vanhoilla neulalaakereilla. Takalokasuojan tein sitten lasikuidusta. Tankki löytyi tämän foorumin ostoilmoituksella, myyjä oli Bultaco-kuski Porvoosta. 
-Kaizu-

Tammikuu 10, 2018, 10:20:42 ap
Vastaus #8

kai lahtinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 158
Pari suttuista kuvaa:

[ylläpito on poistanut liitteen]
-Kaizu-

Tammikuu 10, 2018, 12:53:37 ip
Vastaus #9

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3342
 Siistin pelin oot saanu aikaseks ja vois sanoa, että palasen suomalaista moottoripyöräilyhistoriaa oot  pelastanu samalla.

 Lisää tällaista, kiitos.

   ...

 Bai te veissons, tuolla classikki piireissä korostetaan sitä, että kavereiden ajomittelöt eivät ole kilpailuja, vaan ajotapahtumia.
 Tällä vältetään liitonmiesten puuttuminen hauskaan harrastukseen, mm. kerho- yms. kisoissa vaadittavan kalliin lisenssin muodossa.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 10, 2018, 12:55:50 ip kirjoittanut Eero Nikkanen »

Tammikuu 10, 2018, 13:33:54 ip
Vastaus #10

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3020
Jyväskylässä toimii katupyöräilijöiden yhteenliittymänä Jyväskylän Moottoriklubi - toiminut jo kait pitkältä viime vuostuhannelta.  Järjestävät ajokauden päättäjäiset lokakuun loppupuolen tienoilla.  Yhtenä tapahtumana tuohon liittyen on ollut trial, jonka järjestelyistä pääasiassa on vastannut paikallinen trialharrastaja, ja jossa siis katupyöräporukat ovat päässeet ajamaan trialpyörällä maastoon merkittyjä, tälle porukalle sopivia jaksoja.  Tämän harrastajan tallissa majailee classic-trialeita useita kappaleita, mm. noita TY-jammuja pari piikkistä ja yksi kakspuolikas, sekä joku Montesa ja taitaa yksi SWM:kin olla.  Tuo TY-250 on 80-luvun loppupuolen mallia, eli ilmajäähdytys, rumpujarrut, mutta jo monoperä.  Nuo TY:t on ollu ajokkeina siinä klubin tapahtumassa.  Tuolla 250-TY:llä ja mainitussa tapahtumassa syntyi minun ensikosketukseni trialpyörään ja trialiin.  Vuosi taisi olla 2001 eli viiskymppinen suunnilleen silloin olin.  Kipinä syntyi kerralla, ja kohta oli lajin laite omassa tallissa; ensin 50-kuutioinen Beta - nimellisesti pojalle ostettu mutta ei se siihen syttynyt, ja sitten 99-mallin Beta Techno.  Viiminen poistui tallista toissa keväänä, eli aika pitkä suhde syntyi tuosta ensitapaamisesta lajiin.  60-vuotiaaksi asti kiertelin jokkiskisoja aika säännöllisesti, sen jälkeen vielä muutaman vuoden kuntoilun ja ulkoilun merkeissä.  Kaksi pyörää ehdin ostaa ihan uutena, yhden melkein uutena ja sen Betan reilummin käytettynä.  Tuon kymmenen vuoden kisa-ajamiset olisi voinut ajaa sillä Beta Technolla (ehkä jopa sellaisella monoperä-Yamahalla), ja tuskin tuloksetkaan uusilla pyörillä paranivat, mutta olihan siinä jotain hohtoa vaihtaa välillä pyörä tuliterään... Tuollaisella 80-luvun monoperäsellä kakspuolikkaalla voisi minun mielestäni ihan hyvin mennä jokamies-kisojen helpoimpiin eli vapaaseen tai yleiseen kisoihin edelleen, isompien kynnysten luokat ovat sitten oma lukunsa.

Nuo 70-luvun TY-Yamahat ovat vielä stereoperäisiä, ja niitä luullakseni tehtiin 125-175-250 kuution koneilla, erosikohan piikki ja seiskavitonen vain sylinteriltään, mutta puolikas oli eri laite myös raamiltaan?  Oiskohan niin, että tuota myöhempää monoperää tuli vain kakspuolikkaana?  Ranskalainen Scorpa oli sitten vuosituhannen vaihteesta eteenpäin Yamahan moottorien käyttäjä, ja esimerkiksi Japanissa pyörät markkinoitiinkin Yamahan nimellä, kunnes Scorpa siirtyi Shercon leiriin ja moottoreihin tällä vuosikymmenellä.

innostui muistelemaan jv taas
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 10, 2018, 13:45:40 ip kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Tammikuu 10, 2018, 16:18:50 ip
Vastaus #11

kai lahtinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 158
No joo. Tämä on nyt vähän sinnepäin rakennettu ja sitä vois joskus vielä fixailla hienommaksi jos siltä tuntuu. Juu näitä on myös kasikymppisiä ja tämä 175 on tosiaan käsittääkseni sama pyörä kuin 125 mutta isommalla porauksella.
-Kaizu-

Tammikuu 10, 2018, 18:00:24 ip
Vastaus #12

Martti Törmä

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1255
Viime kesänä tuli luvattua Hyvinkään Scramblessa että rakennan Classic Trial pyörän,kun sanoivat leikillään,ettei täällä katseluväkeä tarvita,vaan ajajia.
Tähän asti on ollut suunnitteluasteella,mutta viimeviikolla hain rungon varastosta,kone on ollut tehtynä jo muutaman kuukauden.
Pikkaisen olen jo runkoa siistinyt ja leikellyt ylimääräisiä osia pois.
Saa nähdä mitä siitä tulee,pistän vasta sitten kuvia kun on valmis tai ainakin lähes valmis.
Hyvin vähän olen trialilla ajanut,pitäis päästä heti keväällä harjoittelemaan.

Tammikuu 10, 2018, 18:31:33 ip
Vastaus #13

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3342
 Takarengashan sulla jo on.   ;)

 Jottei jää ihan höpinäksi, niin haastan Martin jossain tapahtumassa, mihin nyt kumpikin pääsee yhtäaikaa.
 Mulla on näitä muuttujia melko määrä, mutta jos planeetat ovat sopivassa rivissä, niin ehkäpä sitten Hyvinkää.

 Sama ryhmä, samat jaksot.  Voittajalle pullakahvit/ makkarat, mitä nyt kioski tarjoaa.

 Otetaanko haaste vastaan ?       Haasteen toki voinee heittää muillekin lajista kiinnostuneille palstalaisille.

Tammikuu 10, 2018, 19:41:33 ip
Vastaus #14

Martti Törmä

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1255
Täytyy ottaa haaste vastaan,minkäänlaista kilvanajon kokemusta ei ole mistään lajista,lukuunottamatta mikroautoilla sisällä ja ulkona muutaman kerran.
Minitrialkisoja olin järjestämässä 80-luvun puolivälin paikkeilla parina kolmena vuonna, Stenbergin Eskon,Hiltusen Supin,velipoikien ja muutaman muun kanssa,sen jälkeen kun Lintukankaan motocrossrata suljettiin.
Ainoa kilpailija jonka siltä ajalta muistan on muuan Tommi Ahvala. Ahvalan isoveli? oli melkoinen mestari,hänelle ei kelvannut meidän tekemät jaksot.Talkooväestä kun oli pulaa,hän lupautui yhden jakson pistelaskuriksi,kun ehdin kahvinvientikierroksellani hänen jaksolleen,oli siimat vallan muualla ja jakso paljon helpompi.Tarjoilin silti kahvia. ;D
Nyt senaikaisessa trialmaastossa on Porttikallion hiihtokeskus jossa ampumahiihto taitaa olla päälaji.