Kirjoittaja Aihe: Ostaako varaosia Suomesta?  (Luettu 4347 kertaa)

Tammikuu 10, 2018, 11:32:52 ap
Luettu 4347 kertaa

Martti Törmä

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1270
Niinpä,kannattaako ostaa moottoripyörän varaosia suomalaisista liikkeistä?
Toisaalta haluaisi kannattaa kotimaisia yrityksiä,taas toinen puoli on että firmat ovat sekä hitaita että kalliita.

Tilasin vanhaan Kawasakiin tunnetusta suomalaisesta yleis- ja merkkivaraosia myyvästä liikkeestä hyvin tavallisia kulutusosia.Maksoin heti.
Tilaus lähti 1.11.2017,vieläkään ei osista kuulu mitään.Soitin eilen asiakaspalveluun,palvelusta ei vastattu.
Lähetin myös sähköpostia,siihenkään ei ole vastattu.
Ehkä heillä on liian kiire myydä slipareita,huggereita,power commandereita ym. hevonpaskaa joita nykypyöräilijät tarvitsevat.

Ne kulutusosat jotka ostin Puolasta tulivat 5. päivässä kympin postikuluilla.
Kannattaisiko tämän tunnetun suomifirmankin tilata osansa Puolasta,niin asiakkaan ei tarvitsisi odottaa kahta ja puolta kuukautta.

Minun pinna ei kestä ylläpitää ainakaan tuota firmaa,tilaan tästedes kaiken ulkomailta.
Nakkilassa onneksi vielä palvellaan,vaikka kalliita ne osat sielläkin on.

Tammikuu 10, 2018, 15:19:25 ip
Vastaus #1

Mika T Kyllönen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 472
Valitettava on ollut kokemus.... mutta ei sillä pidä kaikkien firmojen toimintaa mustamaalata ja yleistää. Jotain nyt mennyt ko firman tilauksessa/logistiikassa pieleen.... vai onko postilla ollut sormensa pelissä mustine aukkoineen...
Itse kävin juuri eilen hakemassa kavereiden pikku mp huolto/varaosa firmasta jarrupalat. Laitoin ensin viestiä että laittakaa tilaukseen, noudan kun tulevat. Olikin hyllyssä heti ja hinta oli brembon alkuperäisistä paloista vain jokusen euron enemmän kuin vaikka Louismotolta...
Mieluummin kävin siellä, tulipahan turistua kuulumisia samalla....
Jos halutaan että noita paikallisia (kotimaisia) firmoja edes on, niin niissä vaan kannattaa käydä jotain ostamassa silloin tällöin.   :-\

Tammikuu 10, 2018, 15:23:53 ip
Vastaus #2

Juhani Halmeenmäki

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1185
Mutta kun siitä on tehty niin pahuksen vaikeaa.
1) Käy tiskillä virka-aikaan tilaamassa
2) Soittele viikon välein joko on tullut
3) Aja noutamaan, virka-aikana sekin
4) Maksa enemmän
Jos edes tilaaminen ja viestitys saapumisesta onnistuisi nykyaikaisilla tavoilla, mutta ei.
GR 650 '84 ja VX 800 '92 sekä P924 ja MB230CE
Vapaa harrastaja: ei mikään museokilvissä, eikä tulekaan!

Tammikuu 10, 2018, 16:25:22 ip
Vastaus #3

Martti Törmä

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1270
No tämä tilaus kääntyi tänään paremmaksi,yhtä tilattua osaa jouduttu odottamaan Italiasta,peruin tilauksen sen osan kohdilta kun ei ole niin kriittinen,loppujen pitäisi tulla lähipäivinä.Ehkä annan sittenkin vielä siimaa kotimaisillekin toimijoille.

Tammikuu 11, 2018, 22:49:56 ip
Vastaus #4

Pasi Pitkänen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 305
Mä olen hondaani hankkinut osia Stormin ja TeamLaineen kautta. Molemmissa kestää melko kauan (3-4 viikkoa), mutta niin kestää CMSNL:stäkin. Ei sieltäkään ole tilausta jossa on vähänkin enemmän kamaa saanut alle kolmen viikon. Molemmilla kotimaisilla puljuilla olisi kommunikoinnissa parantamista, mutta kyllä ne aina ovat tulleet kuukauden sisään. Aion jatkossakin käyttää heitä.
Jos jotain tarvitsen nopeasti tilaan Ebay:stä. Jos tavara lähtee Euroopasta se yleensä on 7 arkipäivän sisällä mun pöydällä.
-Pasi-

Honda CB1100F -83
Honda CB750F -81 (myyty)
Honda CB125B6 -77

Tammikuu 12, 2018, 10:04:20 ap
Vastaus #5

Ari Nieminen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1010
Stormilta tilasin yhden pikkuosan Hondaan mutta ei kuulunut mitään viikkoihin . Kävin kysymässä, ei ole tullut. Aikaa mennyt yli kuukausi. Mutta kirjoitin tänne näille sivuille että pitäkää osanne niin seuraavana päivänä soi puhelin että osa on noudettavissa. Ilmeisesti heillä on joku vakoiluohjelma joka löytää kaikki kirjoitukset joka heitä koskevat , näitä on muillakin. Niin menin hakemaan ja kerrottiin ettei heillä ollut minun puhelin numeroa. Osasivat kuitenkin soittaa. Paketista huomasin että tavara oli heillä jo silloin kun siellä kävin

Tammikuu 12, 2018, 16:55:02 ip
Vastaus #6

Kari Sillanpää

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 5442
 • MC Debit
Itse asioin ekaa kertaa oikein merkkiliikkeen tiskin ääressä männä maanantaina. Moni osa löytyi het hyllystä, loppuja katseltiin yhdessä katalookista ja vertailtiin OEM vs tarvike hintoja ja laatua. Ne osat (sekä tarviketta että OEM:mää) mitä ei heti saanut, olivat saapuneet eilen eli torstaina. Ei paha viive, 3 päivää. Ilmeisesti kaikki olivat Euroopan varastolla saatavilla. En pidä pahana, toki joutuu mutkan tekemään ja liike menee kiinni jo klo 17 eli normiaikaan töistä lähtien ei oikein kerkiä. Onneksi on liukuvat työajat.

Ko liike on Mr Moore Lempäälässä, Harleytä myy. Mukava palvelu ja pääseepä hypistelemään tuotteita ennen ostopäätöstä, toisin kuin eBayssä. Eikä hinnat sen korkeampia ainakaan näiden nyt hankkimieni kikkareiden osalta (kaasuttimen pikkunippeleitä, ryyppyvaijeria, sovitusosia ym). Saattaa minusta tulla vakituisempikin asiakas.
Kari

”Parempi Piru merrassa kuin kymmenen irrallaan”

Tammikuu 13, 2018, 17:16:26 ip
Vastaus #7

Mika Törne

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 375
Sekä että. Sen ainakin opi, että vaikeaa aikaa viepää on vanhaan pyörään ostaa osia pyörän mallin mukaan.

Että jatkossa kaivan varaosanumerot valmiiksi lapulle ja niiden kanssa sitten tiskille.
Renkaat piti tulla helsingistä turun liikkeeseen. Kahden viikon päästä kävin kysymässä. No ei niitä ollutkaan helsingissä. No mistä ne tulee? Tehtaalta, mutta ei ole varastossa.
En alkanut odottamaan, että milloin alkavat paistamaan. Netistä tilaus ja viikon päästä kohtuuhintaiset renkaat kotiovella.

Kivijalka kaupan edut, että tavaran saa heti mukaan ja/tai hyvä palvelu. Jos kumpikaan ei toteudu, helposti tulee siirryttyä postimyynnin puolelle.

Maaliskuu 22, 2018, 21:03:24 ip
Vastaus #8

Eetu Mäkinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4
Jyväskylästä tullut Mp-Nurmelta (käytännössä entinen Kuvan moottoripalvelu) tilailtua muutamia osia ja pariin otteeseen huollatettu pyörääkin.
Palvelu on melko hyvä ja osat tulee nopeasti. Välillä yllättyy tarvikeosien edullisuudesta ja välillä taas pitää kysyä, että voitko toistaa hinnan uudelleen ;D

Osat voi tilata puhelimessa tai paikanpäällä, sitten kun ne saapuvat tulee tekstari ja sen jälkeen noudetaan/maksetaan.
@Suzuki

Maaliskuu 23, 2018, 11:09:05 ap
Vastaus #9

Tero Pääkkönen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 146
Mutta kun siitä on tehty niin pahuksen vaikeaa.
1) Käy tiskillä virka-aikaan tilaamassa
2) Soittele viikon välein joko on tullut
3) Aja noutamaan, virka-aikana sekin
4) Maksa enemmän
Jos edes tilaaminen ja viestitys saapumisesta onnistuisi nykyaikaisilla tavoilla, mutta ei.
Juuri näinhän se on. Perinteisillä menetelmillä ostaminen on niin hankalaa näin internet aikoina. Muutama sellainen paikallinen liike löytyy joissa tulee asioitua paljon. Laakerit, yleismallin stefat yms. pikkunippelit sekä prätkän alkuperäiset osat tulee haettua pääosin paikallisista firmoista. Esimerkiksi autojen varaosia tulee ostettua yhä harvemmin paikallisista liikkeistä.

Yksi iso ongelma suomalaisilla verkkokauppiailla hieman rumasti yleistäen on asiakaspalvelu. Sen lisäksi, että ulkomailta saat tilattua osan halvemmalla, on asiakaspalvelun taso ihan eri luokkaa kuin osalla suomalaisista verkkokaupan pitäjistä. Ebay on siinäkin mielessä toimiva konsepti, jotta se luo turvaa asiakkaalle. Jos joku asia menee pieleen ja teet reklamaation, myyjän on yksinkertasesti pakko vastata asiaan tietyn ajan kuluessa. Muuten ebay puuttuu asiaan.

Eli siis esim. ebayn kautta ostaessa tilaaminen on helpompaa, halvempaa, saa parempaa asiakaspalvelua, turvallisempaa ja monesti jopa nopeampi toimitus. Toivottavasti kuitenkaan suomalaiset verkkokauppiaat eivät luovuta, vaan jatkavat toiminnan kehittämistä.

Maaliskuu 23, 2018, 11:54:11 ap
Vastaus #10

Pertti Rintamaki

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1105

Kivijalka kaupan edut, että tavaran saa heti mukaan ja/tai hyvä palvelu.

Lisätään tuohon vielä, että vastuu väärästä osasta jää kaupalle.....tietenkin vain siinä tapauksessa, että kauppa on sinulle osaa ehdottanut.
Kauppa myös tilaa osansa yleensä luotettavalta ja laatuosia myyvältä tukkurilta, jolloin vääriä osia ei ainakaan tahallaan lähetetä.

Seinäjoella Moto-Seinäjoki on toiminut hyvin, tilauspäivästä riippuen euroopassa olevat osat tulevat 3-5 päivässä ja hyllystäkin löytyy huolto-osia runsaasti aika moneen merkkiin.