Kirjoittaja Aihe: Lintujen ja luonnonasioiden bongausta  (Luettu 66536 kertaa)

Huhtikuu 12, 2020, 12:00:55 ip
Vastaus #330

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Käytiin pitkänäperjantaina - sillon ehtii - tuolla Anttolanhovin hotellin ranta- ja metsämaisemissa reipas ulkoilulenkki tallaamassa. Ite hotelli on pimeenä, yhet muut kävelijät nähtiin ja toiset kuultiin, mutta aika kaukaa nekin.  Että silleen rauhallista oli.

Otin vain pikkuepelin (Olympus Pen E-PL6) reppuun ja siihen turistizoomin (14-150) nokkaan, kevyt kantaa.  Siinä rungossa ei oo etsintä, pelkkä takatelkkari.  Miulla on siihen Olympuksen erinomainen elektroninen irtoetsin (EVF-4), joka käyp salamakenkään, siis se on miun mielestä oikeesti hyvä etsin.  Kirkkaalla ilmalla takatöllöstä on surkee kuvata, ei siitä nää valotuksia eikä tarkennuksia.  No tuliko se etsin mukkaan?  Ei vissiin tullu, eli aika sokkona räpsin muutaman ruudun.  Laitan kuitenkin esille, kun ulkomaan sukua varten kerta likkeriin kuvat toin, saap eurooppalaiset ihmetelläkseen kuvia meijän keväästä.

Tää on kuulemma näsiä:


Tää on näkemyksellinen jääkukka:


Ja nurmikonlannotuksen ulkomaalaisryhmäkin oli jo saapunut:


Nuo kanadanhanhet on tainnu Anttolan rannoille kotiutua vasta tällä vuoskymmenellä.  Kaikki omarantasten omakotitonttien omistajat ja asujat ei välttämättä oo ilahtunu, vaikka toiset ihan hyvänhyvyyttään käyvät pihanurmikot lannottamassa tehokkaasti?  Viime kesänä yhen pariskunnan peesissä uiskenteli 14 palleroista, että sitä riemua taitaa riittää jatkossakin...

Tässä vielä linkki kansioon, yhteensä kaheksan kuvaa:
https://flic.kr/s/aHsmMwTaum

Sorsien lisäks sulassa ui sulassa sovussa telkkäpari, mutta ne karkas enneko sain kameran repusta esille.

jaakkovaakko
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 12, 2020, 12:04:12 ip kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Huhtikuu 12, 2020, 12:12:34 ip
Vastaus #331

Risto Saastamoinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 343
Sitten vasta sitä oikein tajuaa, mitä kaikkee kaunista luonto sisältää, kun näkee sen kuvista. Etenkin toisten ottamista... eukko haastanut jo kauan että pitäis lopulta sijottaa vähän parempaan kameraan kun kerta sitä vapaa-aikaakin rupejaa olemaan. Minähän sitä en käsitä ollenkaan - miksi raahata lenkille laatikkoa, mihin on liitetty pitkä torvi, kun toiset tekee sen puolestasi? Pyytämättä, niinkuin tuo Jaakko? Että aukasee vaan netin ja tiiraa sieltä. Kun ei näillä kymmenellä edes opi sellaisia kuvia räpsimään, mitä viitsisi katsella jälkikäteen.

Huhtikuu 12, 2020, 13:08:44 ip
Vastaus #332

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Kiitos Risto kehuista, aina ne lämmittää!

...tulisitko ottamaan siitä ja siitä tilaisuudesta kuvia, kun sinulla on se hyvä kamera...

On neljän vuoden kokemuksella harrastuksesta tullu sellanen käsitys, että ei ihan pelkkä kamera riitä.  Ainakin miun kuvausosaamisella tarvitaan lisäks kuvankäsittelyohjelma, ja tuhottomasti aikaa kuvatessa tehtyjen virheiden parsimiseen tietsikan äärellä.  Mutta antoisa harrastus ollu.  Ja ottava, jo taitaa olla uuven moottoripyörän hinta palanu kalustoon.  Eikä yhtään varsinaista ammattitason vehjestä oo vielä.

Mutta sitte vinkki:  Jos kiinnostaa jonkin verran satsata rahaa kuvaukseen, mutta arvelee, ettei into riitä oikein tosi hurjaan opetteluun ja paneutumiseen, on tarjolla jonkinlainen oikotie tänään.  Esimerkiks Huawein kalliimman pään puhelimet ottaa ihmeen hyviä kuvia, ja tarjoo sellasta tietokoneavusteista arvaamista sen kuvan tekemiseen, että oksat pois!  Jo muutaman vuoden takanen P20, oliko se Pro vai mikä, on aika kova sana muutamalla satasella, ja kun puhelin kuitenkin on, ja lisäks se on aina mukana.  Kyllä senkin toimintoihin pittää jaksaa jonkin verran paneutua, mutta ei läheskään niin totaalisesti kuin järkkärillä.  Maisemiin ja moneen muuhun saat sillä aivan yhtä hyvät kuvat kuin oikealla kamera-kameralla, jälkityötä ei paljon tarvi (joskus toki siinäkin auttas), valmisohjelmat tarjoo helpompia oikoteitä.  Jos kymmenien metrien päässä oksalla kököttävvää pikkulintua yrität ampua, sitten on vielä oltava se laatikko ja putki, mutta monessa muussa pärjää kännykällä.  Ja oman opiskeluhalukkuuden jättää sitten kuvan sommittelun, rajauksen ja kohteen valinnan opiskeluun, ja tekniikan - mitä järkkärin kanssa joutuu väen vängällä opiskelemaan - voi jättää sivurooliin.

Tosin minkä vaan tekniikan kanssa pulatessaan ja sitä opiskellessaan voi koko homman palkinto olla siinä, kun vihdoin ja viimein kokee oppineensa jotakin?

Känny- ja ohjelmatalot tietysti vakoilee siun tekemisiä, mutta mitä sitten?  Vaimon iPhone mättää kuvat i-pilveen Gatesin katottaviks, mutta kun se omia aikojaan tekkee niistä sarjoja, mitä voip katella musiikilla höystettynä, on se vaan niin hienoa.  Voin mie tehä kamerakuvista samanlaisia, mutta aikaa yhen tekemiseen mennee viikon työtunnit, ja siinä iPhonessa koko sen työn tekkee joku automaatti, ja tosi hyvällä maulla ja osaamisella.

Semmosia ajatuksia kuvaamisesta.

jaakkovaakko

Huhtikuu 12, 2020, 14:37:09 ip
Vastaus #333

Kari Sillanpää

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 5691
 • MC Debit
Ei taida Pilkeitsi päästä aiklaudiin ainakaan luvan kanssa :P

Jotenkin tuntui että perinteisen kinojärkkärin kanssa kuvaaminen oli suoraviivaisempaa, toki ei ollut putkiakaan kuin kaksi ja vaatimustaso / yleinen taso ehkä alempi kuin nykyään.

Mutta komioita on jälleen Jaakkovaakon fotot!
Kari

”Parempi Piru merrassa kuin kymmenen irrallaan”

Huhtikuu 12, 2020, 18:33:19 ip
Vastaus #334

Jaakko Latvanen

 • Vieras
No nythä mie vasta hokasin, että sehän olikin se Jobs mikä pilven päällä tarkastaa kaikki omenakuvat...
jv

Huhtikuu 16, 2020, 10:58:17 ap
Vastaus #335

harri ojala

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1354
onkos missään toimivaa kotka tai sääksikameraa, tietäisikö joku linkin?

Huhtikuu 16, 2020, 11:02:26 ap
Vastaus #336

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3745
onkos missään toimivaa kotka tai sääksikameraa, tietäisikö joku linkin?

Tässä muuan.

Huhtikuu 16, 2020, 19:20:22 ip
Vastaus #337

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Näytti aamulla asumattomalta, oli lumityötkin tekemättä, vaan nyt siellä taitaa isäntä istuksia.  Liekkö emäntä vielä etelänlomalla?  Tai ainakin karanteenissa?

jaakkovaakko
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 16, 2020, 19:28:12 ip kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Huhtikuu 18, 2020, 14:41:49 ip
Vastaus #338

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Suunnillee kello 14.35 lauantaina 18.4. katoin tänne kalakotkaksen pesälle.  Ja mitä näytettiikää, kakskerroksine kalakotkas!  Eikä mittää ikärajotusta oo ohjelmalle mainittu, hyi...

jv

Huhtikuu 19, 2020, 21:22:17 ip
Vastaus #339

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Noin kymmenen minuuttia sitten ihmettelin, että mihin se on menny.  No sitte aukastiinkin takaovi, ja huudeltiin, että tuu kuunteleen!  Ensi että siellä palentuu, mutta sitte menin kumminkin.

Sillon tällön kuulu kaukasta renkaitten huminaa, kun Puumalan tiellä meni auto, vaan ei se mahottomasti häirinny.  Oman tontin koivussa luritti punarinta ihan parastaan!  Kun ei oo häiriöääniä just ollenkaan, niin hyvin tarttu miun korviin; ainoastaan se kaikkein korkeelle nouseva kohta siirty miun nupissa aina oikeelle - lintu oli vasemmalla puolella - eli taitaa vasemmassa korvassa kadota aikasemmin ylä-äänet.  Lahen toiselta puolelta kuulu kaulushaikaran humputus, matalat äänet oon toistaseks kuullu vähintään yhtä hyvin ko rouva.  Tännää kävelyreissulla kuulin kaikki peipposet mitä rouvakin kuuli, ne on voimistunu ja saanu volyymia lissää kait.

On täällä syrjänperälläkin joitain asioita kohillaan.

Kuulosta tuli mieleen se entisaikojen tereotesti; vieläköhän sitä ossais tunnistaa sen merkonomin hihityksen korvien välisestä keskipisteestä, jos liki sattuis... tai taitaa olla parempi jo olla kuvittelemati.

jaakkovaakko

Huhtikuu 20, 2020, 08:45:45 ap
Vastaus #340

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 10424
Kaulushaikara (täällä sanotaan Pullohaikaraksi) huhuilee
tuolla järvellä. Isot linnut jo tulleet...kotka kierteli
eilen korkeudessa ja Sinisuohaukka taas ihan pinnassa...

Västäräkkikin on jo pari päivää ollut-kiinnosti kissaa.
Melkein onnistui kissa sen nappaamaan. Moitin
tämmöisestä puuhasta kissaa...

t. Markku

Huhtikuu 25, 2020, 22:05:21 ip
Vastaus #341

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Rouva kyseli lintukuvia miulta, sellasia mitä hän vois laittaa siskolleen jokskuupäiväkortiks tai sellaseks.  Räppäsin lightroomin auki kolmen vuoden takkaa, ja kattelin sieltä.  Valkkailin sellasia, missä kuva vaikutti väriensä puolesta miun silmään sopivalta, ja kaivoin puol tusinaa tarjolle.  Kelpasivat käyttöön kuulemma.  No kun kerta ne sieltä erilleen kaivoin - koneeseen sellaseen kohtaan mistä voip kivuttomasti sähköpostin liitteeks poimia - ni laitan tännekin näytille, kattokaa tai olkaa kattomatta.  Tästä löytyy:

https://flic.kr/s/aHsmMNXbyH

Kotipihasta ammuttuja nuo kaikki; se musta mistä näkkyy vaan pää, on ammuttu etupihassa seisten tai autokatoksen nurkkaan nojaten, en ennää muista, kaikki muut kojusta sisältä, eli olohuoneen ikkunan läpi.

jaakkovaakko

Huhtikuu 26, 2020, 12:44:50 ip
Vastaus #342

Markku Juusela

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3878
Moro

Risusavotta ihan loppusuoralla ja kaimaar sama joutsenpariskunta joka tossa pellolla on melkein joka päivä ollut syömässä ja lepäämässä varmaan jo kuukauden päivät,no tasan kuukausi on siitä kun edellisen kuvan laitoin ja olivat siinä jo käyneet monta päivää.Ei olleet lintuset moksiskaan vaikka meidän välimatka ei ollut kun reilu 20 meetriä,ajattelivat kai että pitäköön meteliä eikä se vaarallinen voi olla.


Yamaha TR1 -81/Green Mystery,CanAm Spyder RT -13,CRESCENT Elda E-Going

Huhtikuu 28, 2020, 14:40:33 ip
Vastaus #343

Markku Juusela

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3878
Moro

Istuskelin ja lepäilin rankan työ tuokion jälkeen sisällä ja taivaalle ilmestyi pari isoa ehkä n. metrin siipien kärkiväliltään olevaa lintusta ( en tunne lintuja ) hain kameran ja toinen oli sillä välin lentänyt johonkin mutta toinen kaarteli vielä tossa pellon päällä ja sain siitä muutaman huonon kuvan olisin voinut näpsiä useammankin mutta kameran patteri tyhjeni.Tässä yksi suurennettuna.
No sitten lähdin ulos ja pihaan oli ilmestynyt kumma sulkapallo,se on selvästi revitty linnusta kun sisällä on joku verinen osa vielä jäljellä.Nämä kaksi tapahtumaa voisivat liittyä toisiinsa ja ehkä isomman linnun toimesta on tapahtunut linnun murha.
Mikä on se isompi lintu,ehkä joku haukka ja mistä lintusesta on tuo sulkapallo,pallon halkaisija on n. 15 cm?Yamaha TR1 -81/Green Mystery,CanAm Spyder RT -13,CRESCENT Elda E-Going

Huhtikuu 28, 2020, 21:44:01 ip
Vastaus #344

Taito Nuutinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 854
 • Triumph T100ss,Nimbus 19??
Tuolla Eeron vinkkaamalla pesällä oli ainakin äsken isäntä/emäntä paikalla...