Kirjoittaja Aihe: LED-lisäpitkät?  (Luettu 914 kertaa)

Huhtikuu 27, 2019, 11:09:22 ap
Luettu 914 kertaa

Kari Sillanpää

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 5498
  • MC Debit
Sällin kevytmoottoripyörässä on vähän onnettomat ajovalot, ja reitit ”sattuneesta syystä” osuvat eräälle valaisemattomalle pätkälle jossa lisäksi on aika paljon tehty peurahavaintoja, läheltä ja kaukaa.

Pyörässä piisaa laturissa joku 100W tai sinnepäin, eli toista halogeenia ei oikein saa nykyisen H3:n lisäksi, eikä potku oikein piisaa siihenkään että koplaisi valot niin että sekä lyhyt että pitkä palaisi yhtaikaa.

Kyykkymallin pyörä on kyseessä, Sachs XTC125 nelari. Tilaa voisi olla katteen ja lokarin välissä jollekin noin 20cm pitkälle valolle, siellä se olisi kivasti piilossa, ja onhan siinä semmoiset ilmanottoaukot vähän ylempänä joihin voisi saada jotkut 50mm tuikut upotettua. Varsinainen valosysteemi on kaksi pyöreää n 75mm lyhtyä yhteen klimppiin rakennettuna pleksin takana, joten siihen jonkun systeemin lisääminen tai muu muutos on isompi homma. Eli varmaan semmoinen n 200x50mm umpio olisi helpoin laittaa.

Joten olisko arvon raadilla vinkkiä kohtuuhintaisesta, mielellään tieliikenteeseen hyväksytystä LED lisäpitkästä, noin 40-50W max teholla, joka heittäisi laajahkon keilan jolla näkisi riittävän kauas noin 80-100km/h nopeuksissa? Hinta saisi olla kohtuullinen, alle satku mielellään.
Kari

”Parempi Piru merrassa kuin kymmenen irrallaan”