Kirjoittaja Aihe: Koronapeli  (Luettu 22923 kertaa)

eilen kello 15:20:25
Vastaus #390

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3356


 Ja politiikkaa. Sekin kai kiellettyjen listalla.  :o

 Jos veroja duunarin selkänahasta revitään, niin vain sen ansiosta, että joku on sille niitä duuneja järkännyt.
 Ei 3, tai 12 loistavaa työntekijää nykylaeilla voi mitään ansaita, ellei joku ole takan "yrittäjänä" tätä mahdollistamassa.
 Vai onko ajatus se, että kaikkien on oltava kunnalla tai valtiolla töissä ja vielä parempaa, jos ne verot siirretään valtion maksettaviksi.
 Tai niinhän se onkin. Ei se duunari näitä rahoja nää ansainneensa.

 Ja liitto. Verovähennyskelpoisia jäsenmaksuja. Joku ne verot siitäkin maksaa, eli me muut, jotka emme sitä liiton selkänojaa riitatilanteisiin saa.
 Oikein vai väärin ? Tottakai oikein jos saamapuolella on ja muiden mielipiteistä viis, tai 6.  :P

 Itse olen riitautunut elämäni aikana kolmen työnantajan kanssa. En ole apua hakenut, vaan vaihtanut maisemaa.
 Viimeisien kanssa näin, kuinka pienellä rahaa virtaa sille yrittäjälle ja päätös syntyi, että minä myös.
 45 v työura takana, josta 32v työllistin itseni. En siis sillä tavalla "yrittäjä", vaan ammatinharjoittaja, joita tänäpäivänä on Paljon !

 Kyllä sitä rahaa virtasi, mutta vuosien mittaan osoittautui, että kyllä sitä kuluukin ja aivan muuhun, kuin omien halujen tyydyttämiseen.
 Jos rehellisesti tekee, niin toki pärjää, jos tilauskirjat pysyvät täysinä.
 Pitää huomata, että lomat, pyhät, sairaudet jne. eivät tuota käsityöläiselle pennin latinkia.
 Eli kun tulee tiukkaa, ennemmin tai myöhemmin, on jostain tingittävä.
 Mistäpä tinkiä ?  Eläkemaksut on se ainoa, jota voi elättää ja se puree omaan nilkkaan jossain vaiheessa.   Tiedän sen nyt.
 Vaan jos edelliskuussa jäi 2oooe ja seuraavassa 300e, on sen tonnin eläkemaksun maksamisessa sille neljännekselle mahdoton yhtälö.
 Jos rahaa ei ole, se tarkoittaa sitä, että sitä rahaa ei ole -piste.

 Ehkäpä tämä nillitys riittää, mutta sääliksi käy niitä yrittäjiä, jotka vieläpä työllistävät muutaman henkilön. Vaikka liittoon kuuluvatkin
 Jos yrittäjä kaatuu ja niitä nyt tulee kaatumaan paljon, kaatuvat myös yrityksen duunarit, vaikka sitä veronmaksajien päivärahaa nauttivatkin.

 Koittakaa te puna-otsaiset liittojen aktiivit nyt ymmärtää myös sitä kättä, joka teille sen leivän tarjoaa.

 En ole vihervassari, enkä riistokapitalisti, vaan rehellisen työn kannattaja ja paikallisen sopimisen myös.
 ps. päivääkään en ole työttömänä ollut..

psps. Toivotaan että veriplasmarokote otetaan pian käyttöön ja toivotaan, että se myös toimii.

 Kiitos ja anteeksi...              "Vimmassa kirjoitettu", oikolukematon teksti sisältää siihen kuuluvat vihneet.  :o
pspsps. korjasin pari asia- ja kirjoitusvirhettä...
« Viimeksi muokattu: tänään kello 10:43:36 kirjoittanut Eero Nikkanen »

eilen kello 15:45:03
Vastaus #391

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 3691
Poliitikko ja yrittäjä.
kaksi lajiketta, joita ei suomessa kaivata...
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

eilen kello 15:53:50
Vastaus #392

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3146
Eikös se tähän asti oo jotenkii siinä suhteessa ollu, että jos se roisto työnantaja kapitalisti riistäjä maksaa työntekijälle ruttoa 100 yksikköö, se tekijä saap siitä kätteen jottain 60...65 yksikköö.  Mutta jos se työnantaja laskuttaa siitä työstä 170 yksikköö, ni se on nollatulos sille työnantajalle; ne "työnantajamaksut" - täysin sairas käsite - vie sen 70 yksikköö.  Sen lisäks sille työantajalle pitäs vielä jäähä tilojen, työkalujen ja laitteitten kulut, ja konttorin, ohjauksen ja suunnittelun palkat.  Sivukuluineen.  Siinä tullee ehkä sekkii epäsuhde, että tekijästä - niiko Eerostakkii aikanaan - näyttää kultakaivokselta se riistäjän rooli?

Sikäli maailma muuttuu, että nuo suhteet mennee vielä hurjemmiks; metälle lähtijöitten määrä pienenee, peen jauhajien kasvaa, korona-ajan velat mennee maksuun.

Mutta niitä piilotettuja lukuja mie vihaan, ne aiheuttaa paljon ongelmia.  Ei pitäs työnantajan maksaa mistään muusta kuin työstä, ei sairaslomasta, ei äitiyslomasta.  Vain työstä.  Ja enneko vasemmistosiipi älähtää, en oo pienelläkkää hiiskahuksella sanonu, että sairaan ei sais saaha palkkaa, tai äitiyslomalaisen.  Niitten kulut vaan kuuluu selvästi meijän yhteisvastuuseen, ei yksittäisen työnantajan riskiin.  Verot kerätään toki myös työnantajalta, ja sen pittää niitä maksaa.  Tuloksesta, ei muuten.  Työnantaja käyttää myös yhteiskunnan infraa, teitä, sähköverkkoja, työntekijöiden peruskoulutusta, niistä pittää maksaa.  Verona.  Pienyrittäjä tarviais konttoritöihin apua, ja kattos hyvinkii voivasa palkata nuoren naisen niitä töitä hoitamaa.  Vaan kun palkkaat, se on kohta äitiyslomalla.  Sitte maksat kahelle, että on yks töissä.  Paitsi se toinenkii on kotona, ko lapset sairastaa.  Sitte palkkaat kolmannen.

Ei ota pienyrittäjä sitä riskiä.  Taas en sanonu, että niitä etuja ei sais olla.  Sanon vaan, että niiden kulut pittää tasata, ei laittaa yhen työnantajan maksettavaks.  Ja missään nimessä niitä ei saa piilottaa, kaikkien pittää ne nähä!  Saatas aika monta uutta työpaikkaa ilman noita riskejä aikaseks, siis sitte ko taas rattaat pyörii.  Piiloverot ja piilokulut pittää saaha näkyviin.

ugh...
« Viimeksi muokattu: eilen kello 15:58:20 kirjoittanut Jaakko Latvanen »

eilen kello 17:03:15
Vastaus #393

tuomo jylha

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3393
 • Moukka
Yrityksiä ei tule olemaan enää samaa määrää kuin ennen koronaa. Syystä että: Ostovoima vähenee, yrittämisen oheiskulut tulee kasvamaan ja tulevaisuuden arviointikykyä ei ole. Liian harmaat näkymät.
 Toivottavasti valtio ja kunnat käynnistää nyt yleishyödyllisiä projekteja, esim koulujen yms tekemistä. Rakennusala on yleensä toiminut hyvänä talouden veturina ja oheistyöllistäjänä myös muille toimialoille, kotimaan markkinoilla. Vienti yrityksille maailman markkinat hoitaa palautumisen.

tänään kello 10:14:14
Vastaus #394

Teemu S. Lindfors

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 684
Tuosta Loimaan liitosta, että odotellaan niiden muiden liittojen ilmoitusta, että maksut saattaa pikkuisen venyä...

Jeps. Saattaa olla pikkuista ruuhkaa joka kassan ovella, niin Loimaan kuin muidenkin...

Ammattiliittojen rooli tulee muutenkin muuttumaan, on vain ajan kysymys, milloin. Muutos voidaan tehdä silleen nätisti tai sitten pakon edessä, avaimet muutoksen toteuttamistapaan  ovat liittojen omissa käsissä. Toistaiseksi näyttää harmi kyllä siltä, että muutoksen väistämättömyyttä ei ole liitoissa vielä hoksattu ja vanha gansterimeininki jatkuu.

Muutos saattaa tosin olla semmoinen,että aika moni loimaankassalainen siirtyy
takaisin ammattiliiton kassoihin-tai peräti liiton jäseniksi tämän jälkeen.

Ennusnmerkkejä ja kommentteja on kuulunut siihen suuntaan...

t. Markku

Sanotaan, että erityisesti tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa.

Liittojen jäsenmäärä on minun käsitykseni mukaan ollut trendinomaisesti laskeva. Liittojen toiminta haisee tunkkaiselle, on jumahdettu 50 vuoden takaiseen aikaan. Välillä toiminta muistuttaa gansterismia. Nuoriso ei sellaisesta perusta.

Toisaalta ihmisten työnkuva on muuttunut. Niinsanottuja persvakomiehiä on kyllä edelleenkin, mutta suhteessa vähemmän kuin aikaisemmin. Nykyään ollaan jotain sisällöntuottajia ja sensemmoisia. Uusiin juttuihin liittojen toiminta nykyisessä muodossaan istuu aika huonosti.

Kolmas asia on, että liittoja ei tunnu kiinnostavan työttömien määrä. Pitemmän päälle juuri siitä pitäisi olla huolissaan, mutta ei.

Näistä syistä on mielestäni aika selvä juttu, että liittojen rooli tulee muuttumaan. Liitoilla itsellään olisi mahdollisuus vaikuttaa siihen, mihin suuntaan ja miten. Minusta olisi hienoa, jos ne tekisivät sen itse, mutta änkyräkulttuuri saattaa olla liian syvällä.