Äänestys

Äänestä.

Seitsemän tähden liike
1 (1.4%)
Liike Nyt
0 (0%)
Suomen Kristillisdemokraatit
3 (4.1%)
Suomen ruotsalainen kansanpuolue
2 (2.7%)
Vasemmistoliitto
3 (4.1%)
Perussuomalaiset
23 (31.1%)
Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
9 (12.2%)
Kansallinen Kokoomus
15 (20.3%)
Suomen Keskusta
6 (8.1%)
Vihreä liitto
5 (6.8%)
Sininen tulevaisuus
1 (1.4%)
Muut
6 (8.1%)

Äänestäjiä yhteensä: 74

Äänestys päättynyt: Huhtikuu 14, 2019, 11:21:38 ap

Kirjoittaja Aihe: VMPK:n eduskuntavaalit  (Luettu 29011 kertaa)

Lokakuu 12, 2019, 22:29:41 ip
Vastaus #480

Jouko Kuisma

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2598
Meidän 50-kymppisten ongelma on siinä, että kokemusta on vuosien mittaan jo kertynyt. Mutta tuosta kokemuksesta ei haluta mitään maksaa.
Minun mielestäni vanhuudesta ei pidä maksaa mitään!
Kuten ei myöskään nuoruudesta.
Ei myöskään koulutuksesta, tai mistään muustakaan työkalupakista.
Korkeintaan asenteesta ja työkalujen käytön osaamisesta.
Joka näkyy tuloksina ja hyvistä tuloksista pitää maksaa reilusti.

« Viimeksi muokattu: Lokakuu 13, 2019, 06:58:30 ap kirjoittanut Jouko Kuisma »

Lokakuu 13, 2019, 11:15:29 ap
Vastaus #481

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2572
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Lokakuu 17, 2019, 13:14:03 ip
Vastaus #482

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2572
"Kunnilla oikeasti ei ole rahaa" – terveydenhuollossa pohditaan kuumeisesti kuinka säästää heikentämättä hoitoa, yt-neuvotteluita ympäri maata
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri suunnittelee tasapainottavansa talouttaan vuodepaikkoja vähentämällä ja digitalisoimalla hoitotyötä.

Kuntien kukkaron pohja tuli vastaan
Keski-Suomen sairaanhoitopiirin lähes 20 miljoonan euron säästötavoite lukittiin syyskuun lopulla, kun kuntayhtiön jäsenkunnat kieltäytyvät maksamasta sairaanhoitopiirin esittämää 5,4 prosentin lisäystä kuntalaskutukseen. Kunnat vaativat sairaanhoitopiiriä pysymään aiemmin sovitussa kustannustasossa eli noin 2 prosentin kuntalaskutuksen nousussa.

https://yle.fi/uutiset/3-11023195


Vastuu pois kunnilta
Nykysysteemissä kunta vastaa terveydenhuollosta ja kustantaa ne pääosin keräämillään verotuloilla, osin saamillaan valtionavuilla ja asiakasmaksuilla. Kekomäen mukaan nykyinen järjestelmä alkaa kuitenkin olla liian raskas varsinkin maaseudun tyhjeneville kunnille, koska niihin jäävän vanhusväestön palvelut imevät niin paljon rahaa.
– Se merkitsee, että kunta joutuu pyytämään lisätukea valtiolta ja nostamaan kuntaveroprosenttinsa niin korkealle, että työssäkäyvät ihmiset kaikkoavat. Ei kukaan halua maksaa 22–23 prosenttia veroa, jos 18 prosentilla selviää.
– Tässä on siis tekijöitä, jotka jouduttavat näiden kuntien tyhjenemistä. Jos kerran yleinen poliittinen mielipide haluaa pitää koko Suomen asuttuna, niin yksi tapa siihen on silloin terveysvero, Kekomäki sanoo.

– Meidän täytyy oikeudenmukaisuuden nimissä tasata sote-kustannuksia hyvätuloisista pienituloisiin kuntiin ja tämän takia me tarvitsemme terveysveron.
Kekomäen mallissa hoitovastuu poistuisi kunnilta ja niiden kuntaveroprosenttia alennettaisiin samat 10 prosenttiyksikköä, minkä kansalaiset maksaisivat korvamerkittynä 10 prosentin terveysverona. Verorasitus ei siis kiristyisi.

https://yle.fi/uutiset/3-11011075?fbclid=IwAR19hksp_vpt0TEECEimLsEIMpBInheMgXt4TwUZq8iy2_lHl-J8diuJtuM
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Lokakuu 17, 2019, 16:41:23 ip
Vastaus #483

Markku Juusela

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3041
Moro

Olen jo pitkään ihmetellyt että kun valtiovalta toitottaa että tarvitaan monta tuhatta hoitajaa ja lääkärieä lisää että saadaan sairaanhoito ja vanhustenhoito ja 0,7 täytettyä ja samaan aikaan hoitajilla on minessa kunnassa ja kaupungissa YTt meneillään.Onko se rinteenpoika joka maksaa niille uusille hoitajille palkan joita niin kipeästi tarvitaan vai otetaanko poispotkitut uusina työntekijöinä uusilla ehdoilla taas töihin.
Yamaha TR1 -81/Green Mystery,CanAm Spyder RT -13

Lokakuu 17, 2019, 16:50:31 ip
Vastaus #484

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2572
Hallitus on halunnut toteuttaa sote-uudistuksen kuntien toiveita kuunnellen, mutta esimerkiksi Etelä-Savossa tämä on johtanut siihen, että maakunta uhkaa hajota, kirjoittaa Iltalehden politiikan toimittaja Hanna Gråsten.

Vaikka Mikkeli on Savonlinnaa suurempi kaupunki ja Etelä-Savon maakuntakeskus jo nyt, Mikkeli ja Savonlinna ovat taistelleet maakunnan herruudesta ja kaupunkien elinvoimasta. Savonlinna ei halua antaa Mikkelin vahvistua omien palveluidensa heiketessä. Edellinen hallitus ei antanut Savonlinnan siirtyä sote-uudistuksen myötä Pohjois-Savoon, vaikka enemmistö kaupunginvaltuustosta niin tahtoi.

Mikkelin ja Savonlinnan välistä kitkaa kuvastaa se, etteivät ne ole yli kahdessa vuodessa päässeet sopuun tehtävien jakamisesta, jota Sipilän hallituksen keskittämisasetus edellytti. Keskittämisasetuksessa tiettyjä vaativia leikkauksia, hoitoja ja toimenpiteitä keskitettiin harvempiin sairaaloihin, ja sen oli tarkoitus helpottaa sote-uudistuksen toteuttamista.

Sosteri oli jopa valmis ulkoistamaan yksityiselle yritykselle koko erikoissairaanhoitonsa, jotta se välttyisi syvemmästä yhteistyöstä Mikkelin kanssa. Hallitus kuitenkin iski tässä väliin ja asetti pääministeri Rinteen Savonlinnalle lupaaman elinvoimapaketin ehdoksi sen, että Sosteri luopuu erikoissairaanhoidon ulkoistamissuunnitelmasta. Lisäksi hallitus kertoi aikeistaan kiristää rajoituslakia entisestään. Sosteri perääntyi ulkoistusaikeistaan.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/13f222cd-df38-490c-841c-2a9f641dd538?fbclid=IwAR0Zk2Ka25mGgps25bOhAuXBINclr1h9PwoypTzo5o9PSLGhRq39ZOh_9-E
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Lokakuu 17, 2019, 20:08:04 ip
Vastaus #485

Teemu S. Lindfors

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 494
Päivän Byrokraatissa on välillä kaikenlaista kiinnostavaa:


http://paivanbyrokraatti.com/2019/10/15/suurituloisten-veroale-lisaisi-verokertymaa/


Tuo PB:n kirjoitus ei nyt ihan kaikilta osin osu maaliinsa, mutta periaate on oikein. Verokantojen nostamisella ei välttämättä saada suurempaa verokertymää, vaan siinä voi käydä ihan päinvastoin.


Erityisesti minua huvitti kuitenkin tämä kommenteista poimittu ajatus:


Lainaus
Olen alkanut itse Rinteen toilailujen myötä miettiä jopa eräänlaista vallan nelijako-oppia, jossa olisi erikseen ”taloudenraamihallitus” ja ”unelmahöttöhallitus”. Taloudenraamihallitukseen hyväksyttäisiin pelkästään talouden asiantuntijoita ja budjettiriihi olisi jatkossa kaksiosainen: Taloushallitus päättää ensin verotuksesta ja tulopuolesta unelmahöttöhallituksen ollessa tänä aikana suljettuna Eduskuntatalon kellariin äänieristettyyn koppiin, jossa heitä viihdyttää pallomeri ja Taikuri Luttinen. Taloudenraamihallituksen työn tultua päätöksen, nämä ojentaa juhlallisessa seremoniassa _talouden raamit_ unelmahöttöhallituksen propellihatuille, jotka sitten päättää menopuolesta näiden raamien rajoissa. Jos unelmahöttöhallitus haluaa ottaa lisää velkaa, niin sitä saa toki hyviä perusteita vastaan taloushallitukselta, mutta pelkkä kinuaminen ja kiukuttelu ei auta.


 :D

Lokakuu 17, 2019, 21:30:35 ip
Vastaus #486

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2572
Tuo PB:n kirjoitus ei nyt ihan kaikilta osin osu maaliinsa, mutta periaate on oikein. Verokantojen nostamisella ei välttämättä saada suurempaa verokertymää, vaan siinä voi käydä ihan päinvastoin.

En ota kunniaa kirjoituksesta, koska se on lainaus ko. uutistekstistä.
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.