Kirjoittaja Aihe: Äkkiä Anttolassa  (Luettu 2579 kertaa)

Heinäkuu 03, 2019, 11:01:43 ap
Luettu 2579 kertaa

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3424
Osuin todistamaan erikoista tapahtumaa Anttolan satamassa.

Niinkuin tiedetään, kansan vihollisia on kaikkialla.  Ja ne osaavat naamioitua ovelasti, saattavat esittää esimerkiksi kansan omistaman autokorjaamon mekaanikkoa.  Tämä yksilö oli ilmeisesti tavattu tekemästä kikyä - tai muuta kapitalismin hapatusta - vieläpä hymyssä suin!  Mutta kansan poliisi on valppaana, sinnepä johti ojennusleirille roiston tie, eiköhän jo viidessä vuodessa moiset kapitalismin rippeet miehestä rapise!

Valvottavaa tosiaan riittää:  Kansanpoliisin käyttämän edistyksellisen ajoneuvon moottori on kopioitu miljooniin erilailla naamioituihin ajoneuvoihin ympäri kapitalistista maailmaa!  Jos ei vahdita, niin kaikki karkaa viholliselle. 

Onneksi sattui olemaan kamera mukana, sain episodin tallennetuksi.  Viimeisessä kuvassa nähdään, että kaikista ja kaikesta pidetään huolta; kansanpoliisin toimintaa valvoo aurinkolasien taakse naamioitunut puoluetoimiston virkailija haukankatseellaan Antiikkikaupan ikkunan edestä!  Laitan linkin, jos ketä kiinnostaa:

https://flic.kr/s/aHsmEK98m1

Otin samalla reissulla muitakin kuvia, laitan linkin niihinkin (JOS jotakuta kiinnostaa, ei ole pakko katsoa):

https://flic.kr/s/aHsmEK7cZ3

Samana päivänä oli Visulahdessa (Mikkelin leirintä-alue) Old Timer Run -tapahtuma, sieltäkin muutama räpsy.  Yhdessä on kumma tyyppi, joka iloisesti huuteli "Terve!" kaikille ohikulkijoille:

https://flic.kr/s/aHsmEK7MM3

jaakkovaakko
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 03, 2019, 11:12:57 ap kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Heinäkuu 03, 2019, 19:06:23 ip
Vastaus #1

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3558
 Pena, Martti, Antti ja Jaakko kuuluvat valittujen joukkoon. Sana on hallussa.

 Tämä veljeskunta on syntynyt aikakudella, jolloin VMPK;n foorumilla vallitsi jonkinlainen aseveli-henki.
 Nyttemmin on ollut rauhallisempaa ja jonkinlaista kitkeryyttäkin ilmassa.   Harmi.

 Mutta hyvään aikaan on Jaakoppi taas etusormeaan koukistellut.

Heinäkuu 04, 2019, 11:52:17 ap
Vastaus #2

Kari Palokas

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2

Jaakkovaakolle pisteet terävistä havainnoista (ja kuvista) Anttolassa. Kyseisessä vaiheessa näytti vakavasti siltä, että loikkausyritykseni Jyväskylän Suurajoista ei johtaisikaan toivomaani tulokseen. Stasi yhytti minut viimein Mikkelin Anttilasta, lihatiskiä katselemasta. Schweinhunde!!! 
Matkan edetessä Volkspolizeit Lager ja Dunkel tulivat kuitenkin toisiin ajatuksiin ja siirryimme kapitalistisen maailman suloihin koko joukko. Täällä Suomessa on ihanaa! Kahvia, voita, lihaa, banaaneja, televisioita, kaikille kansalaisille, suoraan kaupasta!! Herlicht!! Wunderbart!!!

Mit vielen respekt:
Heinz Idel
Hauptmekaniker, Wartburg Service

PS.
Olen tavattavissa Karstulassa, suomalaisen Warre-Teamin DDR-ajoneuvokokoontumisessa 17. 7.19 (ks. nettisivut). Annan mielelläni MZ-kuskeille konsultaatioita moottorien virityksestä.
TERVETULOA!!!
Danke schön!

Heinäkuu 04, 2019, 14:14:10 ip
Vastaus #3

Esko P. Lehtinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 172
Jaakolle:   Vieläkös Puumalan Pistohiekalla on leirintäalue toimintaa?  Olin siellä nuorena miehenä 1975 juhannusta viettämässä ja meno oli aika hurjaa.   Muistaakseni kolme hukkunutta naarattiin juhannuspäivänä järven pohjasta.

Heinäkuu 04, 2019, 15:35:30 ip
Vastaus #4

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4234
Jaakolle:   Vieläkös Puumalan Pistohiekalla on leirintäalue toimintaa?  Olin siellä nuorena miehenä 1975 juhannusta viettämässä ja meno oli aika hurjaa.   Muistaakseni kolme hukkunutta naarattiin juhannuspäivänä järven pohjasta.

Äkkiä Googlesta:
Legendaarinen Pistohiekka, 70-luvun suosittu bilemesta, elää tänä päivänä seesteistä aikaa.
Täällä puhtaassa Suomen luonnossa voi rauhoittua kaupungin kiireistä ja nauttia kauniista järvimaisemista.

Leirintäalueen toiminta loppui 90-luvun laman aikoihin, mutta alueella on paikkoja,
joissa voi leiriytyä jokamiehen oikeuksien mukaisesti.

Tänä päivänä lähimmät palvelut ovat kahvila, tanssilava ja bussiyhteys Mikkelin Ja Puumalan suuntaan.
http://pistohiekka.com/
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Heinäkuu 04, 2019, 19:52:24 ip
Vastaus #5

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3424
Juhannuksena siinä pyörähettiin ohi mennen; oiskos ollu puolenkymmentä matkailuajoneuvoa parkissa, ja muutama kalastukseen sopiva paatti rannassa.  Virallista toimintaa ei ole, niiko Petri oli googlella jo selvittänykkii.  Siihen oli jonkun naapurimaan kansalaisten voimin suunniteltu ja haettu kaavamuutosta jonkun 50-kerroksisen loistohotellin ja lomakylän ja kasinon ja minkä vielä rakentamiseks, vaan Puumalassa tais olla sentään jollain järki päässä.  Se on 2000 asukkaan kunta, missä pitäs olla konkurssitila ja yritys yhistyy kenen vaan kanssa kuka ottas, mutta kun ei oo, vaan on velaton kunta.  Simppeli periaate; tulot tiijetää, passataa menot niihin.  Sama pättee kunnan talouvessa ko meilläkii jokkaisella.  Paitsi Huittisissa.

jv

EDITEDIT:  Muistu mielee se aikasemp Pistohiekan juhannuksen mainos:  Joka toinen pisto hiekkaan!  Onkos Esko P:llä siitä kokemusta, että mitä se oikeen meinas?  Onkos kyse puukkohippasista vai jostain ihan muusta...
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 04, 2019, 22:00:01 ip kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Heinäkuu 04, 2019, 22:18:55 ip
Vastaus #6

Esko P. Lehtinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 172
Eipä ollut mitään muuta kokemusta Pistohiekasta kuin että silloin 1975 siellä menin kihloihin ex-vaimoni kanssa ja sitten juhannuspäivänä Puumalasta haettiin lisää keskiolutta. Lahesta oltiin tultu pyörälläni Kawasaki 250 F11 juhannusta sinne viettämään.

Heinäkuu 04, 2019, 22:35:24 ip
Vastaus #7

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3558
 Juhannuksena -75 makasin Vekaran varuskunnan "otilla" muutaman päivän kovan kuumeen takia.
 Oli sellainen "sarjatuli", missä jokainen sai 5 rokotusta kerralla.  :P
 Yks rintalihakseen, molempiin olkapäihin ja kankkuihin. Kovan kuumeen nosti monille.
 Sillä reissulla kaivoivat myös miehestä ihka uuden diagnoosin, jota olen ikäni kantanut ja syönyt siihen kottikärryllisen pillereitä.
 Siitä alkoi myös sotilasurani alamäki, joka lopullisesti rysähti viimeisenkin nostoluokan, viimeisen palveluspäivän ohitettuani... jo ajat sitten.

 Sellasen muiston inttikesästä -75 mahtanee Jaakon aihe joustaa.

Heinäkuu 05, 2019, 10:38:37 ap
Vastaus #8

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3424
Elä oo Eero moksiskaan, kyllä joustaa!  Vaikka ite harvon poikkeen aiheesta... Mutta nyt asialliseen asiaan:

Sehr geehrte Herr Hauptmekaniker Heinz Idel!

Kirjoititte näin: "Täällä Suomessa on ihanaa! Kahvia, voita, lihaa, banaaneja, televisioita, kaikille kansalaisille, suoraan kaupasta!! Herlicht!! Wunderbart!!! "

Vaikka minut tunnetaankin ääriporvarillisista mielipiteistäni, katson aiheelliseksi kirjoittaa Teille muutamia varoituksen sanoja.  Nimittäin äkkiseltään ihmiselle, joka tulee toisenlaisesta maailmasta, saattaa kapitalistinen yhteiskunta näyttää paratiisilta.  Ja sitä se onkin, mutta käärmeet vaanivat täälläkin kaikkialla.  Kaupassa on todellakin paljon tavaraa - toisin kuin siellä toisenlaisessa maailmassa - mutta asia ei ole niin yksinkertainen.  Sillä päinvastoin kuin siellä, missä on pula tavarasta, eikä niinkään rahasta, täällä taas on kaikilla pula rahasta!  Vaikka täälläkin toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset, niin juuri kellään ei ole sellaista rahasaavia, mihin saman tien tulee uutta, kun entisen ottaa pois; sellaista, mikä on itsestään ikuisesti täynnä.  Tavaraa on todella paljon tarjolla, suurin osa siitä täysin tarpeetonta, mutta silti houkuttelevaa.  Itse kunkin on kuitenkin pidettävä pää kylmänä tässä paratiisissa, ja tarkoin harkittava, mitä todella tarvitsee.  Erityisesti pyydän Teitä varoittamaan nuorempaa Volkspolizeita - Herr Lager vai Herr Dunkelko lienee?  Kun hän on jo noin nuorena edennyt vaativaan tehtävään, hän on epäilemättä lahjakas, oppivainen ja ahkera nuori mies, mutta helposti, ah niin helposti nuori mieli karkaa maallisen perään ja ajautuu selvittämättömiin vaikeuksiin.  Täällä on sellainenkin hapatus päässyt vallalle, että rahaa - siis sitä mistä kaikilla kuitenkin pula on - jopa tyrkytetään kansalaisille.  Kaikenlaiset pikavipit ovat tarjolla alttiille sieluille, ja suoraan seinästä voi rahan repäistä, tai korttinsa katteeksi nettiä näppäilemällä hankkia!  Mutta katkera takaisinmaksun päivä koittaa jo täällä ajassa!  Luotan Teihin - kokeneena mekaanikkona osaatte katsoa eteenpäin - mutta arvoisia Volkspolizeita pyydän varoittamaan kapitalismin kiroista, varsinkin nuorempaa.  Tiukassa kontrollissa eläneitten kanssaihmistemme päät saattavat sekoittua kapitalismin seireenien houkutuksissa!

Seireeneistä tuli mieleen, että loikkasiko se Frau Politrück teidän mukananne, vai joutuiko hän raportoimaan synkästä epäonnistumisestaan puoluekoneistolle?

Mit Vielen Dank kirjeestänne ja Alles Gut toivottaen vanha kameramies - Der Alte Kameramen!
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 06, 2019, 11:04:18 ap kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Heinäkuu 07, 2019, 18:16:51 ip
Vastaus #9

Kari Palokas

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2
Mein Gott!!

Ihmettelinkin, miten helppoa täällä näyttää olevan rahan nyppääminen seinästä. Itselläni se ei vielä ole useista yrityksistä huolimatta onnistunut. Faktat alkavat seljetä.
Oberleutnant Lager, kokeneempana kansalaisena ja hauptman Dunkelin vastuuhenkilönä, on koettanut pitää hänet kurissa ja nuhteessa, joten en olisi huolissani nuorukaisen suhteen. On jo kokemuksemme pohjalta todettu, että "ihminen on ihmiselle Stasi", joten varovaisia toki ollaan. Tuttavamme Jukka, 43, pitää kuitenkin mottonaan sanontaa" Pitää elää silloin, kun on vielä hengissä." Ehkä tämä on ollut syynä loikkaukseemme.

Mitä tulee fraun tilaneeseen, on asia kehitteillä. Erään toverini Barkaksen bensiinitankkia on ovelasti laajennettu ja uskoisin rajanylityksen onnistuvan rouvaltakin. Olen jopa koettanut tarkkaan neuvotella bensatankin täyttöasteesta ("ei aivan piripintaan") toverini kanssa. Anopin suhteen sitten ehkä täysi tankki voisi helpottaa sukukokouksen kustannuspaineita...

Kiitän tovereitteni kanssa lämpimästi oivallisista vinkeistänne uudessa kotimaassamme! Toivottavasti joskus tapaamme kuohuvan kolpakon äärellä.

Teidän, nöyrimmästi,
Heinz Idel

Heinäkuu 07, 2019, 18:36:12 ip
Vastaus #10

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 9848
Oletteko ottaneet alkoholi? :o

t. Markku

Heinäkuu 20, 2019, 04:37:04 ap
Vastaus #11

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4234
Jaakolle:   Vieläkös Puumalan Pistohiekalla on leirintäalue toimintaa?  Olin siellä nuorena miehenä 1975 juhannusta viettämässä ja meno oli aika hurjaa.   Muistaakseni kolme hukkunutta naarattiin juhannuspäivänä järven pohjasta.

Pistohiekka 1995
https://areena.yle.fi/1-3345945
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.