Kirjoittaja Aihe: Kusetus  (Luettu 8255 kertaa)

Maaliskuu 26, 2020, 08:49:44 ap
Vastaus #45

Markku Juusela

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3568
Moro

Jos tämä on näin helppoa jota kovin epäilen olisi näitä "kääntöjä" todella paljon.Ainoa turvallinen tapa myyjän kannalta myydessään tavaraa on että ostaja laittaa rahan myyjän tilille jolloin myyjän on ilmoitettava tilinumeronsa ja sen jälkeen kun raha on tilillä vasta lähettää paketin.On muuten kätevä se OMAPOSTI systeemi seurata pakettien kulkua.Postiennakossa tapahtuu se mitä edellä kuvattiin,nouto kaikista varmin ainoa siinä on että ostaja näkee myyjän milijöön.
Jos tämä mitä Petri kertoilee on mahdollista niin pitää olla todella pätevä nörtti tai on saanut selville myyjän muitakin tilin käytössä tarvittavia tietoja.
Yamaha TR1 -81/Green Mystery,CanAm Spyder RT -13,CRESCENT Elda E-Going

Maaliskuu 26, 2020, 10:10:15 ap
Vastaus #46

Petri J Kokko

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 572
 • Ei mainosten orja,muuten kyllä.
Elämä on vaarallista ja välillä kusetus osuu kohdalle jossain muodossa tai sitten taskuvaras iskee ulkomaan lomakohteessa vaan kyllähän lomsa lähtee huonolla tuurilla täällä kotimaassakin eikä käsilaukkua/kauppakassiakaan kannata enää jättää ostoskärryihin eikä luutaa ovenvartijaksi vaan kyllä se ihan lukkooon on laitettava maaseudullakin.
Tämmöistä se on rajat auki politiikka ja arki nykyaikana ,poliisit mahdollisimman vähiin sekä tervetuloa tänne missä maankolkassa lienetkin ei ainakaan avita turvallisuutta nyt eikä taatusti tulevaisuudessakaan mutta kansainvälisyyttähän täällä arvostetaan ja kaivataan,eikö vaan?

Nettikauppa on rahasampo, rahantekoa nykymuodossa kivijalkaliikkeiden sijaan joka lottovoitto myös rikollisille,huutelua pimeyteen,vastapuoli voi olla setä,täti tai sitä kolmatta sukupuolta(?) mutta voi olla olematonkin keksitty persoona eikä tälle oikein mitään voi muuta kuin olla ostamatta tai myymättä kuin kasvotusten livenä käteisellä.
Ulkomailta ostaminen tulee jumalattoman tyyriiksi jos tällätavoin toimii joka nippelin perään tai haluaa viedä myymänsä tavaran itse perille toisinpäin kääntäen....Jos varmuutta haluaa täytyy mennä rompetoreille,hakea itse myyjältä esim  torista niin näkee mitä ostaa eikä usko kuvaukseen+valokuviin tai kurvata voimakoneeseen tms jos mopojen osista puhutaan mutta sitten on tyydyttävä tarjontaan,hintatasoon ja ehkä odoteltava vuositolkulla tai loppuelämän harvinaisemman vehkeen kyseenollessa mahtaako kaivattu osa tulla ikinä tyrkylle kotimaassa.
Vielä varmempaa on olla ostamatta mistään mitään ennenkuin saa itse tutkia ja hypistellä tai luopua romujan kanssa vääntämisestä siirtyen uusiin ajoneuvoihin.

Kyllä minuakin on kusetettu netissä ,lomsakin on vohkittu ulkomailla ja tilattu tavara jäänyt saapumatta /ollut tyystin muuta kuin mitä sovittu mutta hengissä ollaan ja vitutuksen jälkeen elämä jatkunutkin otsasuonet pullistellen.
Muutaman euron menetystä ei kannata itkeä pitkään saati rikosilmoitella mun mielestä ja pikku takaiskut kestettävä välttämättömänä menoeränä joita vaan tahtoo tulla väistämättä kohdalle oli miten varovainen tahansa mikäli verkkokauppaa käy ja siihen suostuu.
Myyjän positiiviset palautteet,asiakkaiden tyytyväisyysprosentti Ebayssa ja kyllähän harvemmin firmatkaan huijailee kun tietävät miten siinä käy jos asiakas reklamoi luottokuntaa tai huonot palautteet tulee julkisesti näkyviin joten usein on oikeasti vaan sattunut möhlä lähetettäessä eli ns inhimmillinen virhe ja viime jouluna sattui niinkin että tupsahti paketti postiin Englannista josta en ollut tilannut mitään mutta olikin jonkun toisen samannimisen henkilön paketti(!) joka  lähetetty minulle kun hänen  paketissa oleva UK osoite ilmeisesti vanha ja kun uutta ei ollut niin päättelivät että minä voisin olla tuo kadonnut Mr Kokko ja niinpä hänen itselleen tai lapsilleen tilaama HeMan muovihirviö vietti joulunsa meillä kunnes lahjoitin SPR:lle.
Miksi paketissa ei voinut tuuripelissä olla vaikka tyyris rannekello,tuumaisia laatutyökaluja,kotihifiä .....He-Man muovinukke 54v miehelle :'(  mutta kuulemma nykyajan miehet pukeutuvat porukalla My little Pony roolihahmoiksi kuin leikkivät keskenään Star Wars leikkejä hiekkalaatikolla niistä kuvia naamakirjaansa napsien eivätkä todellakaan ruuvaa vanhoja romuja autotallissa mutta ajattelin itse pysyä näissä kalkkisjutuissa.

Yhä netistä tilaan takapotkuista huolimatta joten kait pääsääntöisesti oon tyytyväinen eikä oikeastaan muuta vaihtoehtoakaan jos mieluista tavaraa haluaa ja kohtuuhintaankin kohtuuajassa kotisohvalla istuen mutta riippuu tietty kunkin tarpeista,kohteesta ja nuukuudesta miten toimii sekä hyväksyttävä rahojen kohtalo jos tulee huti vaikkapa sopimaton osa tai liian huonokuntoinen käytetty tms kun kuvan tai myyjän kuvauksen mukaan tilaa koska se kuvakin voi olla vanha,huonolaatuinen tai vaan huvin vuoksi laitettu huijausmielessä.

Luottokortilla/PayPalilla tms maksettaessa tietty turva rahoillasi toiseen tyyliin kuin pankkitilitä maksaessa ulkomaille tai kotimaahan eikä liikoja tietoja itsestäsi kannata levitellä enää täälläkään esim sotua häävisti osoitetta+puhelinnumeroakaan mutta jokainen ratkaisee itse tämän miten vetäytyy kuoreensa ja uskaltaako enää mitään mutta ihan tältä uskomalta en niele että puhelinnumeron jos nimen+osoitteenkaan perusteella kenenkään pankkitillin pääsee käsiksi ellei kerrota miten ja enempi faktaa.

Toristakin tuore tapaus:ostin myyjältä mp osan Gt.hen joka kiinnosti ja sovittiin hinta postikuluineen joka alempi kuin  osan hinta+postikulut ilmoituksessa eli tingin .Sovittiin näin ja että maksan tilille+ lähettää tulemaan kun rahat näkyy.   Kuulostaako pahalta?  Noh,parin päivän päästä kaveri otti yhteyttä ja pahoitteli että tuote ei vastannut sitä mistä sovittiin ja onkin muistikuvaansa huonompi kun tutki tarkemmin pakkausvaiheessa.  Hän toki palauttaa rahat kunhan annan tilinumeroni..joo-o ..saas nähdä.
Noh,seuraavana päivänä tililtäni löyti palautettuna rahat sekä kymppi ylimääräistä pahoittelujen kera eli näinkin päin voi käydä ja myyjä lienee oikeasti ollut reilu,pahoillaan ja hyvittänyt mielipahaa kahvirahalla :)
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 30, 2020, 14:16:12 ip kirjoittanut Petri J Kokko »

Maaliskuu 26, 2020, 11:12:51 ap
Vastaus #47

Petri Nippala

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1172
Tämä Sastamalan Mikkonen on poliisin mukaan tehnyt samanlaisen kusetusryppään jo parivuotta sitten jossain Porin seudulla.Sitten oli hiljaisempaa,kunnes nyt taas. Tämänkertaisesta saattaa tulla lyhyt kiinteä tuomio,joka todennäköisesti muutetaanyhdyskuntapalveluksi.Kukaan ei tule saamaan rahojaan takaisin.Tuskin kukaan mitään odottaakaan.Jamppa on parikymppinen.Töitä se ei ole tehnyt ikinä.

Maaliskuu 26, 2020, 15:32:37 ip
Vastaus #48

Lauri Puirola

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3734

Korpilaki on sellainen aikalailla parantava lääke.


L&K.

Maaliskuu 26, 2020, 15:40:31 ip
Vastaus #49

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 3482
Semmoinen info myyjille, että tänäkin päivänä pystyy suomessa siirtämään rahaa toisen tilitä omalle tilille ja tarvii tietää ainoastaan toisen henkilön nimi, osoite ja tilinumero. Ei muuta! En avaa tarkemmin ettei kovin laajalle leviä tieto miten se käytännössä tehdään.

 Kerro nyt ihmeessä kuitenkin hieman mihin tommonen perustuu.
 Itse oon paljon Torin kautta myynyt ja aina ostaja tietää noi kriittiset tiedot.
 Onneks -vielä- kukaan ei o kusettanu rahoja tililtä viemällä.      Onko muilla vastaavia kokemuksia.

 Vois kuvitella ettei nykypäivänä tileihin ihan helposti pääse käsiksi.

Maaliskuu 29, 2020, 20:31:47 ip
Vastaus #50

Tero Pääkkönen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 149
Semmoinen info myyjille, että tänäkin päivänä pystyy suomessa siirtämään rahaa toisen tilitä omalle tilille ja tarvii tietää ainoastaan toisen henkilön nimi, osoite ja tilinumero. Ei muuta! En avaa tarkemmin ettei kovin laajalle leviä tieto miten se käytännössä tehdään.
Minun on kyllä tätä melko vaikea uskoa. Ihan siitäkin syystä, että jos rahan siirtäminen olisi niin helppoa pelkästään noilla tiedoilla, niin tästä varmasti ensinäkin varoteltaisiin jatkuvasti iltalehtien yms. lööpeissä sekä toisekseen tälläinen aukko pyrittäisiin nykymaailmassa tukkimaan mahdollisimman nopeasti.

Ettei tässä 400€ siirrossa olisi kuitenkin kyse ihan vaan perinteisestä kortin kopioinnista? Kortistahan ei tarvitse nimen lisäksi tietää kuin voimassaolopäivä ja pari numerosarjaa, niin sillä pystyy verkkokauppasiirron tekemään.

Maaliskuu 29, 2020, 21:04:34 ip
Vastaus #51

Taito Nuutinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 723
 • Triumph T100ss,Nimbus 19??
Semmoinen info myyjille, että tänäkin päivänä pystyy suomessa siirtämään rahaa toisen tilitä omalle tilille ja tarvii tietää ainoastaan toisen henkilön nimi, osoite ja tilinumero. Ei muuta!
Nuutinen näki mahdollisesti ufon..
 
Kumpaa uskotte ennemmin?

Maaliskuu 30, 2020, 06:47:21 ap
Vastaus #52

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 9592


**** Ufoon!*** :laugh:

t. Markku

Maaliskuu 31, 2020, 09:42:54 ap
Vastaus #53

Urpo Laine

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 425
Osuu se lopultakin omaan nilkkaan. Tai siltä näyttää. Tein viikko sitten 15 euron kaupan tori.fi ssä pelkän nimimerkin kanssa viesteillä. Lupasi lähettää,  maksoin tilille ja ostin ite pakettikoodin hälle, ettei  hänen rahan tai luottokelpoisuuden puutteeseen postitus kaadu.Voin ite seurata pakettia, ja oikein arvattu ei ole viikossa saanut vietyä, ei vastaa viesteihin, eikä ole poistanut ilmoitusta. Viesteistä näkee, että joku on lukenut ne kuitenkin.

Raportoin äsken torille, kehoittivat tekemään rikosilmoituksen. Kuormitanko poliisiorganisaatiota 15 euron  takia ylitöillä? Ja postimaksukun menee parin päivän päästä vanhaksi joten yli kahdenkympin tappio.

Ja nyt joudun kaupasta ostaan saman tavaran  kaupasta 40 eurolla, siis  köyhän ei kannata olla nuuka...
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 31, 2020, 09:47:50 ap kirjoittanut Urpo Laine »

Maaliskuu 31, 2020, 10:10:15 ap
Vastaus #54

Markku Juusela

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3568
Moro

Tää homma on kyllä ihan pers..stä,pitäisikö Torissa saada myydä vain omalla nimellään,ei mulle haitaksi olisi,Tori kauppapaikkana voisi jopa tulla arvostetummaksi kun jäisi näitä koijareita sieltä pois ja luulisi Torin henkilökunnallekkin olevan helpompaa.
Yamaha TR1 -81/Green Mystery,CanAm Spyder RT -13,CRESCENT Elda E-Going

Huhtikuu 09, 2020, 21:30:02 ip
Vastaus #55

ahti salonen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 98
Etsin 2-3 viikkoa sitten traktoriin osia torista useamman päivän ajan .Kiinnitin huomion yhteen toistuvaan myynti ilmoitukseen ,siinä myytiin valmet traktoria jonka oikea hinta noin 15-18 tuhatta euroa ilmoitus näkyi muutaman tunnin kerrallaan hinta vaihteli 5400-5900 euroa sijainti vaihteli vaasa kittilä savukoski.ei puhelin numeroa yhteyden otot viestillä soittaa itse takaisin myyjä joka kerta eri.Fasessa oli myyjään otettu yhteyttä kun koneesta jotain kysytty ei osannut sanoa mitään kun oli kuulemma perinnöksi saanut .olisi ostajalle varannut kunhan olisi ensin saanut 2000 euroa tilille.