Kirjoittaja Aihe: 18 Classic Vesijärvi-kierros 2020  (Luettu 3036 kertaa)

Maaliskuu 02, 2020, 16:29:12 ip
Luettu 3036 kertaa

Hannu Kylli

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1236
 • Jäsennumero 2573
Kalevi Heikkisen pyynnöstä ilmoitus 18 Classic Vesijärvi-kierros 2020 ajoista 7.6.2020. klo 10-17. Ja siinä linkki Kalevin ilmoitukseen.
18 Classic Vesijärvi-kierros
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 03, 2020, 11:00:42 ap kirjoittanut Hannu Kylli »

Maaliskuu 03, 2020, 15:41:52 ip
Vastaus #1

Hannu Kylli

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 1236
 • Jäsennumero 2573
Vesijärviesitteeseen tuli pieni muutos joka korjattu ja lisäksi Kalevi läheti reittikartan julkastavaksi Reittikartta

Maaliskuu 03, 2020, 23:05:09 ip
Vastaus #2

Kalevi Heikkinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 28
Olen perinteisesti mukana Maalissaalis rompetapahtumassa Tuuloksessa 8.3.2020. Otan vastaan ilmoittautumisia Vesijärvi-kierrokselle.
Kalevi Heikkinen

Maaliskuu 28, 2020, 23:21:54 ip
Vastaus #3

Kalevi Heikkinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 28
Vesijärvi-kierroksen tiimoilta vastaan monille kyselijöille: Koronaviruksen leviäminen ja pandemian kesto maassamme aiheuttaa epävarmuutta. Olen virallisen yleisötilaisuudesta tehtävän ilmoituksen toimittanut poliisille. Se käsiteltänee toukokuussa, mutta nyt on jo epäilyjä siitä, että kesäkuun alussa taudin leviäminen ja mahdollinen tarttuminen eivät ole vielä ohi.

Varasuunnitelmana ilmoitan kahta vaihtoehtoa: Ensimmäisen mukaan tapahtuma siirretään syyskuun ensimmäiselle sunnuntaille. Toisena vaihtoehtona jokainen ilmoittautunut ajaa omaan tahtiin ja omissa oloissaan jonkin vastaavan mopolenkin. Ilmoittautuneita on jo melkoinen joukko, joten pinssit ja tarrat painetaan kaikille heille. Vuotuinen keräilymerkkisarja ei näin ollen katkea. Otan jatkuvasti ilmoittautumisia. Seurataan tilannetta. Ilmoittelen myöhemmin, mitä tehdään. Pandemian jälkeistä elämää moporintamallakin pyrimme rakentamaan jo ennakkoon riemurinnoin!

Kalevi Heikkinen

Huhtikuu 19, 2020, 23:18:52 ip
Vastaus #4

Kalevi Heikkinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 28
Jatkuvasti tulee ilmoittautumisia Vesijärvi-kierrokselle. Kiitos siitä!

Seurataan edelleen koronaviruksen aiheuttaman vakavan pandemian etenemistä. Tietysti suurin toiveemme on kokea tämän vakavan kulkutaudin vähitellen hiipuva ja päättyvä aika. Pelon mustaama jakso jääköön taakse! Toivon ja mielihyvän tunteiden kausi alkakoon jälleen! 

Toukokuun aikana varmaankin saan virallisen tiedon poliisille jättämästäni anomuksesta yleisötilaisuuden järjestämiseksi. Pyrin tietysti hyvissä ajoin ilmoittamaan tälläkin palstalla siitä, mitä on päätetty tapahtuman ajankohdan suhteen. Joka tapauksessa kaikki ilmoittautuneet tulevat saamaan tämän vuoden pinssin ja tarran. Vuorossa on vihreä väri.

Kalevi Heikkinen

Toukokuu 03, 2020, 14:31:54 ip
Vastaus #5

Kalevi Heikkinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 28
Aika kuluu nopeasti odotellessa ratkaisua Vesijärvi-kierroksen järjestämisestä. Toukokuun puolivälissä valtiovalta ilmoittanee, voidaanko järjestää yli kymmenen henkilön kokoontumisia. Alle viidensadan henkilön tapahtumana kierros mennee läpi virallisesti, mutta on otettava huomioon kuitenkin monia tekijöitä, jotta kenenkään terveys ei vaarantuisi.

Kaikilla ei ole nettiyhteyksiä joukossamme. Tätäkään viestiä ei välity näin ollen jokaiselle ilmoittautuneelle tai muillekaan, jotka haluavat tulla mukaan ilmoittautumatta. Jos tapahtuma jouduttaisiin siirtämään ennakoimaani syyskuun ensimmäiselle sunnuntaille 6.9.2020, minä tulen lähtöpaikalle Messilään kaiken varalta 7.6.2020 klo 9.00-10.00 ja annan pinssin ja tarran muistoksi niille, jotka ovat paikalla ja ilmoittautuneet. Ajaakin kyllä saa ja minäkin ajan mielelläni Minilläni etuautona vanhaan tapaan, mutta ruokailu yms. lähikokoontuminen jäänee pois näiden virussäännösten vuoksi. Toisaalta retkeilyajon hengen mukaista on sekin, että jokainen ottaa eväitä mukaan.

Kuunnellaan vielä! Parin viikon päästä pitäisi olla jo varmuus tiedossa Vesijärvi-kierroksen tämän vuoden päivämäärästä.

Kalevi Heikkinen

Toukokuu 04, 2020, 22:35:48 ip
Vastaus #6

Kalevi Heikkinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 28
Juuri tulleissa ministerien päätöksissä on mielenkiintoinen kohta ajatellen vaikkapa Vesijärvi-kierrosta. "Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää erikoisjärjestelyin." Tämä siis 1.6.2020 alkaen. Seuraavaksi odottelen poliisiviranomaisen päätöstä anomukseeni Vesijärvi-kierroksesta kesäkuun 7. päivä.

Ei liene "kiellettyä" ajaa mopoilla jonossa. Etäisyydet ovat suuremmat kuin 2 m. Entäpä yli 70-vuotiaiden mukanaolo? Ymmärrän ohjeen karttaa muita voimakkaaksi suositukseksi, mutta ei liene kuitenkaan kyseessä rike, josta voidaan sakottaa. Katsotaan nyt tuo poliisiviranomaisen näkökanta ja palataan sitten uusin tiedoin.

Kalevi Heikkinen


Toukokuu 16, 2020, 14:18:44 ip
Vastaus #7

Kalevi Heikkinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 28
Saamani väliaikatiedot kallistuvat sen puolelle, että tavalla tai toisella perinteinen Classic Vesijärvi-kierros ajetaan  alkuperäisen ilmoituksen mukaan 7.6.2020. Messilä Camping suhtautuu myönteisesti asiaan. Paikallinen poliisiviranomainen odottaa aluehallintokeskuksen ohjeita. Puhelimessa sain ystävällisen vastauksen, että onhan tapahtuma pitkäaikainen ja jokavuotinen ajelu. Viranomaiset joutuvat odottamaan kuitenkin ylemmän tahon ohjeita ja säädöksiä. Tällä hetkellä on voimassa kesäkuussa yli 50 henkilön kokoontumisrajoitus. Ajetaanko kierros siis näin ollen kaikkien mukaan uskaltautuneiden kanssa useammassa lähdössä pienryhmäajona, jossa yhdessä porukassa on enintään 50 mopoilijaa? Siis soveltuvin osin toteutetaan mopokierros. Myös kokoontumis- ja taukopaikoilla olisi pidettävä etäisyyttä yleisten ohjeiden mukaisesti. Kenties niille, jotka eivät uskaltaudu mukaan, voidaan antaa mahdollisuus suorittaa kierros syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina 6.9.2020.

Pinssit, tarrat ja palkinnot olen tilannut. Otan edelleen ilmoittautumisia vastaan. Suojautumisen koronavirusta vastaan ottakoon jokainen vakavasti kohdallaan etäisyyksin muihin, mahdollisine hengityssuojineen ja ennen kaikkea siinä, ettei paikalle saa tulla sairaana tai oirehtivana!

Ilmoittelen taas, kun saan lisätietoa!

Kalevi Heikkinen


Toukokuu 18, 2020, 21:58:36 ip
Vastaus #8

Anssi Lindahl

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 240
Hieno homma oulun seudulta ainakin 4 mopoilijaa tulossa jos kunnossa pysytään;).

Toukokuu 20, 2020, 21:30:53 ip
Vastaus #9

Kalevi Heikkinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 28
Viitailan taukopaikalla ei ole ravintolatarjontaa. Vääksyn kanavapaviljonki ottaa vastaan 50:n mopoilijan ryhmiä ja myy tarjontaansa. Nämä huomioiden ottakaa evästä mukaan. Järjestän ryhmät tilanteen mukaan kierroksen aikana.

Ennakkoon ilmoittautuneita on nyt vähän yli sadan. Uskon kuulemieni puheiden perusteella, että toinen mokoma ainakin tulee jälki-ilmoittautuneena. Loput sitten syyskuussa, että kaikilla halukkailla on mahdollisuus jatkaa perinteistä tapahtumaan osallistumista. Otan kuitenkin koko ajan ilmoittautumisia aina lähtöpäivään asti 7.6.2020.

Poliisilta en ole vielä saanut kirjallista vastausta. He tekevät päätöksen saatuaan ylemmiltä portailta ohjeet. Olisihan se hyvä, että poliisi olisi mukana avustamassa hankalissa risteyksissä.

Kalevi Heikkinen
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 20, 2020, 21:32:41 ip kirjoittanut Kalevi Heikkinen »

Toukokuu 29, 2020, 21:10:30 ip
Vastaus #10

Kalevi Heikkinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 28
Eläköön! Sain juuri kirjallisen luvan poliisiviranomaisen yleisötilaisuuksia käsittelevältä virkailijalta. Vesijärvi-kierros ajetaan siis virallisestikin 7.6.2020. Luvan liitteenä on vetoomus ikäänkuin velvoitteena noudattaa Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n ohjeistuksia. Sellaisistahan lienevät kaikki kuulleet tiedotusvälineidenkin kautta. Ei siis tuppauduta kylki kylkeen jne...

Tervetuloa! Soveltuvin osin kierroksen aikana todennäköisesti joudun ryhmittämään mopo-osaston. Messilä Camping palvelee lähtö- ja maalipaikalla normaalisti tarjoten myös osallistujille ilmaiset pullakahvit maalissa. Vääksyn kanavapaviljonki toimii myös perinteisenä taukopaikkana, mutta kerrallaan vain 50 mopoilijan ryhmissä. Ilmoitan Vesivehmaan lentokentän kuppilan hoitajalle, että olemme tulossa. Ehkä hän varautuu siihen? Viitailan hernesoppatykki ei ole koronan vuoksi annoksineen mukana. Omat eväät juomineen on hyvä jokaisen junailla.

Olen kirjoittanut, että otan ilmoittautumisia vastaan lähtöpäivään asti. Kaikille ilmoittautuneille on takuuvarmasti pinssit ja tarrat jaossa. Tänä vuonna niiden väri on tumman vihreä.

Kalevi HeikkinenToukokuu 30, 2020, 18:27:09 ip
Vastaus #11

Kalevi Heikkinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 28
Kiersin tänään vielä reitin kipupisteitä tarkistelemassa. Tuolla tarkoitan lähinnä henkilökohtaisia huoltopaikkoja. Viitailan perinteistä seurojentalon ruokailua lukuunottamatta muut tarjoilupaikat henkilökuntineen ovat enemmänkin kuin hengessä mukana:

Messilä Camping, kanavapaviljonki, lentokentän museon henkilökunta kahvitarjoiluineen (varsinainen kioski ei ole auki todennäköisesti koko kesänä), Paimelan paronin huoltoasema Körrin pysähdyspaikalla ja Lahden satama-aukion kioskit, joiden edessä pysähtyminen suurella joukolla lienee tänä vuonna ongelmallista tilan ahtauden vuoksi. Saamani yleisötilaisuuden järjestämisen oikeutus edellyttää jo aiemmin mainitsemiani korkeiden tahojen ohjeiden noudattamista koronaviruksen pitämiseksi aisoissa.

Jotkut mopoilijat ovat pyytäneet saada osallistua kierrokseen omaan tahtiin. Virustilanteen vuoksi tänä vuonna se on jopa toivottavaa. Silloin pienenee massakokoontumisen riskit. Meillehän tärkeintä on hyvän mielen tuoma mopoilu terveenä. Palkittujen julkistaminen tapahtuu maaliintulon jälkeen kaikkien ollessa kuuloetäisyydellä Minin katolla olevien kaiuttimien kantomatkan päässä Messilässä. Se hetki on soveltuvin osin kello 16 tai hieman sen jälkeen.

Kalevi Heikkinen